#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2013 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

κ. Σαμαρά, μαζέψτε τους άσχετους και τους ανίκανους.....- Τελειώνει ο Σεπτέμβριος και χιλιάδες πολίτες δεν έχουν μάθει ακόμα πόσο θα πληρώσουν εφορία.

Και επειδή έχει περάσει ο καιρός, πιθανότατα θα κληθούν να καταβάλουν είτε εφάπαξ, είτε σε 1-2 δόσεις.

Και αυτό όχι με δική τους ευθύνη. Τους ρώτησε κανένας, αν μπορούν;

-Το περίφημο TAXIS  έχει καταντήσει το ανέκδοτο της χώρας. Πιο εύκολα πετυχαίνεις τους αριθμούς του...τζόκερ, παρά το σύστημα ανοιχτό!

-Οι ...παρατάσεις στις διάφορες ημερομηνίες που ανακοινώνει ο κ. Θεοχάρης είναι το άλλο ανέκδοτο! Δεν υπάρχει Έλληνας που να τον πιστεύει!

-Στις 30 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, χιλιάδες πολίτες έλαβαν την ειδοποίηση για τον ΦΑΠ του 2012, με ημερομηνία καταβολής την 30-8-2013, δηλαδή....αυθημερόν! Οι συνεπείς έτρεξαν να στριμωχθούν στις ουρές και μετά το μεσημέρι ο κ. Θεοχάρης ....έδωσε παράταση!

-Οι εφορίες, λέει, δεν θα δέχονται πλέον μετρητά, παρά μόνο πιστωτικές κάρτες ή επιταγές. Έχω ένα δίλημμα τι να βγάλω στη μάννα μου: πιστωτική κάρτα, που δεν ξέρει τι είναι, ή μπλόκ επιταγών, που δεν έχει δεί ποτέ στη ζωή της;

- Τέλος, χθές ανακοινώθηκε η κατάθεση....τροπολογίας με την οποία επιχειρείται να παρεμποδιστεί  με νομικά τερτίπια η μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ εκτός Ελλάδος! Σε μια περίοδο που η Χώρα καίγεται για επενδύσεις , ποιός άσχετος σκέφτηκε να προτείνει τέτοια τροπολογία; Να τον προτείνουμε για ...Νόμπελ Οικονομικών!

Πρόεδρε, μάζεψέ τους.

Δεν είναι μόνον ανίκανοι, είναι και επικίνδυνοι!

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΩΡΙΩΝ1 avatar
  ΩΡΙΩΝ1 26/09/2013 10:26:01

  Eυτυχώς που είναι ανίκανοι. Τι ήθελες, να μας έχουν ήδη τελειώσει και στα σπίτια και τα χωράφια μας να έχουν εγκατασταθεί Γερμανοί?
  Λευκή απεργία κατά του μνημονίου που σκοτώνει την Ελλάδα κάνουν και τους γκρινιάζουμε απο πάνω...

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/09/2013 10:37:40

  Περιορίζομαι στο Τάξις και για να γελασουμε και λίγο ο κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράφει το όνομά του σε άπταιστα Ελλαδοκρεολικά ως -κρατηθείτε-Harry!!!!! Theocharis, παρακαλώ. Ναι! Harry Theocharis. Ο Ελληνοσάξωνας Harry Theocharis, αν και γεννημένος και μεγαλωμένος στο ...Κολοκοτρωνίτσι Αρκαδίας, είπε να εξγυχρονιστεί Ελλαδικώ το τρόπω και να αναβθμίσει το οομά του. Τι να πει κανείς. Όταν συναντάω Έλληνες να αυτοαποκαλούνται John και Harry "δαιμονίζομαι". Τόση πια ξετσιπωσιά και δουλικότητα.
  Ιδού λοιπόν παράδειγμα βαθιάς σκέψης:
  Τα αγροτεμάχια κοντά σε δρόμους θα πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο από αυτά που είναι απομακρυσμένα. Έτσι εξηγείται γιατί το στάρι που έβγαζε ο πατέρας μου από τα λαγκάδια, μακριά από δρόμους, ήταν μικρότερης ποσότητας και έδιναν λιγότερο εισόδημα. Τι να πω ρε παίδες του υπουργείου των οικονομικών (ανεγκεφάλων): Μου λύσατε την απορία που τόσα χρόνια με βασανιζε εμένα και τον πατέρα μου που μετρούσε το pH και την σύσταση και τα έβρισκε παρόμοια. Και τι να πω για το χωράφι που έιναι κοντά στην θάλασσα. Μισή έκταση και διπλό εισόδημα. Τετραγωνίσατε τον (οικονομικό) κύκλο. Η λέξη τραγέλαφος έχασε το νόημά της πλέον... Κ. Σαμαρά, απολύστε τους άσχετους και τους ανίκανους.
  Αδέξιε, αν και δεν σε ξέρω, συμφωνώ με την ανάλυσή σου και τον τρόπο σκέψης. Εξαιρετικό, όπως πάντα.

  • X avatar
   X @ Νίκος Αργεάδης 26/09/2013 13:28:25

   '' Κ. Σαμαρά, απολύστε τους άσχετους και τους ανίκανους.''
   Είμαι πια πεπεισμένη οτι αν το κάνει, θα μείνει δυστυχώς,
   εντελώς μόνος του!!!

   • ΩΡΙΩΝ1 avatar
    ΩΡΙΩΝ1 @ X 27/09/2013 15:01:19

    Η ικανότητα του ηγέτη κρίνεται απο την επιλογή άξιων συνεργατών του.

 3. αλ avatar
  αλ 26/09/2013 11:00:14

  Και λίγα λες!!! Ειδικά ο Θεοχάρης ,βγαίνει και μιλάει κιόλας!! Και που να δεις τι ζητάνε στην εφορία όταν πας για έλεγχο -ότι τους κατέβει στην κυριολεξία!!Ακόμη και αν είσαι απότους τυχερούς που να έχεις λίγη δουλειά σαν ελεύθερος επαγγελματίας δεν προλαβαίνεις να δουλέψεις γιατί ασχολείσαι με το Ε9,ΤΟ ΦΜΥ,ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ Ε1,ΤΟ ΦΠΑ , ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ. Αποτέλεσμα ακόμα και τυπικοί φορολογούμενοι σιγά σιγά ν απαθαίνουν ανοσία , να συνηθίζουν στην ιδέα του εκπρόθεσμου, του απλήρωτου , της μη δυνατότητας έκδοσης φορολογικής ενημερότητας που πρίν λίγο καιρό και μόνο με την ιδέα θα χάνανε τον ύπνο τους.Δηλαδή το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο, αντί να ωθήσεις τον επαγγελματία στην αφομοιωση φορολογικής συνείδησης να ωθείς και αυτούς που την έχουν να την αποβάλουν.

  • ΝΚ avatar
   ΝΚ @ αλ 26/09/2013 13:05:40

   Έτσι δυστυχώς. Το κράτος τιμωρεί τους συνεπεις, οπότε δίνει κίνητρα για παρανομία.

   Οι εφοριακοί, απο όταν κόπηκε το πρώτο επίδομα ουσιαστικά είναι σε λευκή απεργία, τρία χρόνια τώρα, και σαμποτάρουν τις εισπράξεις. Να προσπαθείς να δώσεις λεφτά σε πτωχευμένο κράτος και να μην τα παίρνει...

   • foros avatar
    foros @ ΝΚ 26/09/2013 21:00:52

    Έδωσες εσύ λεφτά και δεν τα πήραν ενώ τα χρώσταγες ; Να το καταγγείλεις το συμβάν και να απολυθεί άμεσα ο υπάλληλος που δεν πήρε τα χρήματα! Επειδή μάλλον έχεις καιρό να πληρώσεις φόρους να σε ενημερώσω ότι το 95% των χρηματικών συναλλαγών γίνονται μέσω τραπέζης, εξαιρούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
    Επισήμανση: Νομοθετούν οι 300 και όχι οι δημόσιοι υπάλληλοι!

 4. George avatar
  George 26/09/2013 12:36:59

  Δεν δείχνει ανικανότητα το παράδειγμα της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Δείχνει ένα τρόπο σκέψης που σε μελλοντική αναλαμπή θα της απαγορεύσει με κατεπείγουσα διάταξη να κλείσει :-) Πάντως εκεί που απέτυχε ο Γκορμπατσώφ (περεστρόικα) εμείς γιατί νομίζουμε ότι θα πετύχουμε?

 5. ΑΚΤΗΜΩΝ avatar
  ΑΚΤΗΜΩΝ 26/09/2013 12:57:58

  Οι αστοχες επιλογες προσωπων τελειωμο δεν εχουν. Τελευταιο παραδειγμα ο Παπουτσης. Ομως η πρωτη θεση ανηκει αδιαμφισβητητα στον Θεοχαρη. Κλρονομια κι αυτος του πρασινου βαλτου.

 6. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 26/09/2013 13:05:56

  Καλά, αυτό με την τροπολογία Βιοχάλκο ποιος Μπρέζνιεφ το σκέφτηκε; Πολύ φιλελεύθερο, για να μην πω νεοφιλελεύθερο μέτρο! Η βλακεία που δέρνει ορισμένους είναι πραγματικά ανίκητη. Αν συνδυάσει κανείς αυτή την απόφαση αυτή με τη "νεοφιλελεύθερη" υπερφορολόγηση των πάντων και τη "νεοφιλελεύθερη" γάγγραινα της γραφειοκρατίας του κράτους, καταλαβαίνει πόσοι θα έρθουν να επενδύσουν στη χώρα στα σοβαρά.

  • George avatar
   George @ Γιάννης Φαίλτωρ 26/09/2013 15:13:58

   Είναι καιρός η χώρα να αφήσει τα νεοφιλελεύθερα πειράματα και να πάρει μια σειρά σοσιαλιστικά μέτρα όπως:
   1. Μείωση των φόρων.
   2. Κοινωνικοποίηση των αδειοδοτήσεων με τη συμμετοχή ολόκληρης της κοινωνίας, δημόσιας και ιδιωτικής.
   3.Σταμάτημα του εμπαιγμού των συντάξεων πείνας για τους κάτω των 60 στους οποίους πρέπει να δοθούν ευκαιρίες απασχόλησης με μετατροπή της υποτιθέμενης σύνταξη σε τμήμα μισθού.
   4. Συγκρότηση προ-δικαστικών θεσμών για την γρηγορότερη απονομή δικαιοσύνης, που είναι η βάση του σοσιαλισμού.
   5. Ένταξη σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης στον ΙΤ τμήματος των ΔΥ που δεν έχουν αντικείμενο απασχόλησης και τους οποίους ο νεοφιλελευθερισμός έχει καταδικάσει σε αργό θάνατο έναντι ισχνού επιδόματος (τάχα μου μισθού)

 7. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 26/09/2013 13:22:45

  Παρόλη την "ένταση" που είχαμε στο παρελθόν "Αδέξιε Δεξιέ", οφείλω να ομολογήσω ότι συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου. Όσο για το ποιος "σκέφτηκε" τη τροπολογία για την ΒΙΟΧΑΛΚΟ είναι προφανές ότι είναι "Στουρναρίου" εμπνεύσεως διότι ο συγκεκριμένος δεν λειτουργεί σαν Υπουργός Οικονομικών αλλά ως φοροεισπράκτορας.

 8. Hawk avatar
  Hawk 26/09/2013 13:40:52

  Με το ελληνικό δημόσιο για να συνδιαλαγείς και να τελειώσεις τις δουλειές σου, πρώτον πρέπει να έχεις τύχη και δεύτερον υπομονή γαϊδάρου. Ακόμη και τα πιό απλά έχουν την μοναδική ικανότητα να τα κάνουν βουνά.

  • ΩΡΙΩΝ1 avatar
   ΩΡΙΩΝ1 @ Hawk 26/09/2013 14:55:32

   Ειδικά τώρα που βρίσκεται σε διαρκή και μόνιμη λευκή απεργία αντεκδίκησης για τις περικοπές...

 9. daresome avatar
  daresome 26/09/2013 18:05:22

  Χαίρομαι που, έστω ως υποπερίπτωση, αναφέρεστε στο θέμα της Βιοχάλκο. Πέρασε μάλλον στα "ψιλά" στα υπόλοιπα διαδικτυακά μέσα και είναι προς τιμήν σας που δεν το αποσιωπήσατε, γιατί αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα των μικρόνοων και άστοχων τακτικών στις οποίες καταφεύγουν οι "αρμόδιοι" για να πείσουν εμάς αλλά και τους ίδιους ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτής της χώρας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.