#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/04/2011 17:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«δεν δικαιούσθε για να (συν)ομιλείτε»Στην Ελλάδα ο διάλογος μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς είναι ένα θέμα ταμπού.

Ακόμα και ο διάλογος μεταξύ δεξιών κι αριστερών μπορεί να διεξάγεται στα καφενεία και τα σπίτια, αλλά αν διεξαχθεί δημοσίως, στην αγορά, στα σωματεία, στα ΑΕΙ, συνιστά έγκλημα καθοσιώσεως.

Τούτο δεν οφείλεται τόσο στο (μακρυνό πλέον) εμφυλιοπολεμικό παρελθόν, αλλά στο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει, προς ίδιον αυτού όφελος βεβαίως, να ενοχοποιήσει κάθε μορφή διαλόγου ή πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ Δεξιάς κι Αριστεράς.

Μετά την αποτυχία της προσπάθειας για κάθαρση το 1989, το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να (κατα)δικάσει την Αριστερά (για το «βρώμικο '89») και να δαιμονοποιήσει τη σύμπλευση των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα (παρ' ότι συμμετείχε και το ίδιο στην Οικουμενική), όταν η «σωτηρία της πατρίδας» το απαιτεί.

Έκτοτε η Αριστερά (που κάηκε στον χυλό) φυσάει και το γιαούρτι, ενώ η κάθαρση που απέτυχε να πραγματωθεί άνοιξε τον δρόμο προς την πραγματικά βρώμικη κατάσταση της (διαρκώς επιδεινούμενης) διαπλοκής την οποίαν υφιστάμεθα ώς σήμερα

Όπως και να 'χει, ο διάλογος μεταξύ των όποιων δυνάμεων μεταξύ τους αλλά όχι με το ΠΑΣΟΚ ποινικοποιήθηκε.

Κι έτσι δεν είναι καθόλου παράδοξο σήμερα να συνομιλεί το ΠΑΣΟΚ με τον ΛΑΟΣ, αλλά θα ήταν φρίκης φρικτότερο να συνομιλήσει η κυρία Παπαρήγα με τον κ. Σαμαρά.

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εφαρμόζει μια πολιτική πιο δεξιά από της Δεξιάς, αλλά είναι νόμιμο να συνομιλεί μαζί του ο κ. Κουβέλης, ενώ αν το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ απευθυνθούν, τολμήσουν να απευθυνθούν, στη λαϊκή βάση της Δεξιάς αμέσως αρχίζουν οι ιερεμιάδες για «ανίερες συμμαχίες» - κυρίως μέσα απ' τα ΜΜΕ.

Ο λαός, λέγε, λέγε, λέγε, έχει εθιστεί τόσο πολύ σε αυτόν τον «κανόνα», ώστε να του φαίνεται ως η θεϊκή τάξη των πραγμάτων και πέρα απ' αυτήν, η αμαρτία.Πρόκειται για αναπηρία της δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να μπορεί να εκδίδει πιστοποιητικά αποδεκτού ή απαράδεκτου διαλόγου μεταξύ όλων των άλλων.

Με έναν ρατσιστικό στιγματισμό της Δεξιάς (ο οποίος υποδορίως έχει γίνει ευρέως αποδεκτός από τους απλώς αντιδεξιούς) το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επικρίνει όποιον άλλον συνομιλεί μαζί της  παρ' ότι το ίδιο (συν)κυβερνά εναλλάξ με την «επάρατο» περίπου με την ίδια στρατηγική και τους ίδιους στόχους.

Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη ιδεολογική τρομοκρατία. Τώρα μάλιστα που η δεξιά πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχει υπερβεί κατά πολύ (προς τα δεξιά) την πολιτική της Δεξιάς, αγγίζοντας τα όρια του δωσιλογισμού με το Κατοχικό Μνημόνιο που έχει επιβάλει στη χώρα, καθώς και της κοινωνικής αναλγησίας με τα άγρια νεοφιλελεύθερα μέτρα που παίρνει, κάθε επικοινωνία των άλλων δυνάμεων μεταξύ τους αλλά και με προσωπικότητες της χώρας πρέπει να 'ναι εξ ορισμού ενοχοποιημένη.

Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να αλωνίζει πότε χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη και πότε με άλλα δεκανίκια (εγχώρια και ατλαντικοϋπερατλαντικά), αλλά αν συζητήσουν ο κ. Σαμαράς με τον κ. Τσίπρα να ανοίγει το καταπέτασμα και να γκρεμίζεται η Ακρόπολη στη θάλασσα.

Μπορεί τη Δεξιά απ' την Αριστερά να τις χωρίζει χάος (εδώ χωρίζει χάσμα συχνά την Αριστερά απ' την Αριστερά) αλλά αυτό πρέπει να 'ναι δικιά τους δουλειά κι όχι αποτέλεσμα της πιο φαιάς προπαγάνδας που έχει λειτουργήσει σε αυτόν τον τόπο απ' τη μεταπολίτευση και πέρα.

Το ΠΑΣΟΚ ο Τιμητής που μπορεί να εγκρίνει ή να επικρίνει τις άλλες δυνάμεις για το ποιος μιλά με ποιον και για τι, είναι μια ιστορική φάρσα που φυλακίζει τον πολιτικό βίο της χώρας σε μια παραλυτική αναποτελεσματικότητα.

Στη φορμόλη ενός πολιτικού σκηνικού σάπιου από καιρό -ενός ζόμπι που μπορεί να στραγγαλίζει κάθε ρηξικέλευθη πολιτική κίνηση, ιδέα ή πρόταση, μάλιστα σε καιρούς όπου αυτό είναι πιο απαραίτητο κι απαιτητό παρά ποτέ...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 14.IV.2011

http://www.enet.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sawas avatar
  sawas 14/04/2011 17:59:17

  Σωστος!!!

  • kopritis avatar
   kopritis @ sawas 14/04/2011 20:04:46

   μπραβο ρε φιλε το καλυτερο αρθρο
   εγω ειμαι κκε και τις διαφορες με τους δεξιους τους καθοριζω εγω και οι δεξιοι
   οχι τα πασοκια και η προπαγανδα
   οποιον γουσταρουμε θα βαλουμε στο σπιτι του λαου και σε οποιο γουσταρουμε θα χτυπησουμε το κουδουνι
   πασοκ ετοιμασου για ολικη εξαφανιση

 2. ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ avatar
  ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ 14/04/2011 18:08:38

  Ο διάλογος είναι πάντα ωφέλιμος. Και οι διαχωριστικές γραμμές σίγουρα μια διαχρονική επιτυχία του ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχνάμε όμως πως ο Τσίπρας δεν είναι άλλος από αυτό των Δεκεμβριανών που έκανε τον Καραμανλή να ακούγεται δύο τετράγωνα μακριά. Με τα SMS σε όλα τα σχολιαρόπαιδα για κάψιμο της βουλής. Αν ξαφνικά έγινε πατριώτης και αντιμνημονιακός, ή εκτελεί νέες εντολές κρατώ μια επιφύλαξη. Ο χρόνος θα δίξει αν οι φιλίες έχουν και πρώτο συνθετικό ζώο (λύκος), αλλά διστυχώς θα το μάθουμε πάλι πάνω στην καμπούρα μας.
  http://proslalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_4779.html

  • Τάκης avatar
   Τάκης @ ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ 14/04/2011 19:13:50

   Ό,τι νάναι, προφανώς σε σένα αναφέρεται ο εξαίρετος αρθρογράφος, ως θύμα της πασοκικής προπαγάνδας. Και όλων των ηλίθιων που στον Δεκέμβρη έπαιζαν το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και δαιμονοποιούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλουν το ΠΑΣΟΚ από το τέλμα. Φοβερή διορατικότητα το κόμμα σας, τουλάχιστον εκείνη την εποχή.

   • Τάκης avatar
    Τάκης @ Τάκης 14/04/2011 19:14:45

    *... έπαιζαν το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ ...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Τάκης 14/04/2011 19:21:34

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ποιανου το παιγνιδι επαιξε;Ο Δεκεμβρης ηταν πραξικοπημα εναντιον εκλεγμενης κυβερνησης και πολυ κακως η ΝΔ σημερα θελει συνομιλιες με οσους δεν καταδικαζουν το πραξικοπημα εναντιον της.

    • Τάκης avatar
     Τάκης @ ψυχραιμια 14/04/2011 21:07:45

     Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή το πραξικόπημα, δηλ τη δολοφονία εν ψυχρώ του 15χρονου. Δεν ξέρω τι άλλο εννοείς.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ ψυχραιμια 14/04/2011 21:27:26

     Ήταν πραξικόπημα των ξένων και όχι της αριστεράς. Η αριστερά (κομμάτι της, δηλαδή) έπαιξε το ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου" της Νέας Τάξης.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/04/2011 18:28:36

  Να το δούμε λίγο φροÜδικά:
  Το πρόβλημα και της ¨Δεξιάς" και της "Αριστεράς" είναι το ενδιάμεσο σκοτεινό αντικείμενο του πόθου, τουτέστιν οι Πάσοκες - παλιότερα οι Κεντρώοι, ή οι Φιλελεύθεροι Βενιζελικοί (του Λευτεράκη).
  Και οι μέν και οι δε, αποτάσσονται και εξορκίζουν το σκοτεινό αντικείμενο ("απώθηση" λέγεται αυτό, στη φρουδική ορολογία). Αλλά αυτό παραμένει πάντα το "σκοτεινό, χαμένο Κέντρο" που τους λείπει, και η έλλειψη αυτή προκαλεί την "τραυματική στέρηση", το "στερητικό σύνδρομο". Έρχεται και επανέρχεται λοιπόν ως "επιστοφή του απωθημένου", με μορφές ασυνείδητα κατανοούμενες και αντιφατικές:
  Π.χ. ως ρευστός, υγρός, επιθυμητός "κεντρώος χώρος" για την δεξιά όταν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό της - ως βδελυροί "ενδιάμεσοι γύφτοι", όταν είναι ηττημένη και προσπαθεί να πάρει το αίμα της πίσω.
  Ως "ίδιοι και χειρότεροι από τους κακούς" όταν οι ενδιάμεσοι είναι οι νικητές: "Τι Πλαστήρας τι Παπάγος" είπαν κάποτε οι αριστεροί ηγέτες, "αριστερά της αριστεράς" αποκάλεσε τον ΑΓΠ ένας μεγάλος δεξιός.
  Αντιπαλότητα και προσέγγιση, ανάλογα με τις περιστάσεις.
  Πως θα ξεπερασθεί το "στερητικό σύνδρομο"; Ο Μαύρος Τζάφ το επιχειρεί πλησιάζοντας και "πολιορκώντας ερωτικά" το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου, η ΝΔ απορρίπτοντας και κρατώντας τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση. Κάποιοι μέσα της προτείνουν να φλερτάρει εμφανώς άλλες αγάπες. Άραγε, για να πικάρει το "σκοτεινό αντικείμενο"; Ή για να συνάψει το γνωστό δεσμό, του τύπου "τα ετερώνυμα έλκονται";
  Εντάξει, μια απλή και ατελής πολιτική ψυχαναλυτική απόπειρα ήταν. Δεν εξαντλεί κατ' ουδενί τρόπον το θέμα.

 4. kiki avatar
  kiki 14/04/2011 18:33:53

  Οπως εγραψα και σε αλλη αναρτηση ενα σχολιο ο Σταθης ειναι ενας απο τους λιγους πνευματικους μας ανθρωπους που του εχω σεβασμο, ο λογος του καθαρος , δεν εχει σκοπιμοτητες προσωπικες και πανω απο ολα αγαπαει την πατριδα του, και μας.
  Με την σκεψη αυτη ειμαι και παντα θαμαι απο αυτους που υποστηριζουν οτι ο στοχος ειναι αυτοι οι Δωσιλογοι, ειναι κοινος στοχος η ανατροπη τους και η απεμπλοκη απο το κατοχικο μνημονιο.
  Αυτην την στιγμη δικαιουμαστε δια να ομιλουμε ολοι εμεις οι θιγομενοι απο αυτην την κατασταση που απο οτι ξερω πλην των ημετερων , ολοι οι αλλοι ειμαστε εναντιον .δεν νομιζω οτι η παραβιαση του Συνταγματος εξαιρει κανεναν , δεν νομιζω οτι το κατοχικο Μνημονιο δεν συνθλιβει ολους μας,
  δεν ειδα να κανει διακριση σε δεξιους και αριστερους.
  Αν εισαι δημοσιος υπαλληλος , παντα πλην ημετερων, ιδιωτικος, συνταξιουχος, κλπ δεν ρωτησανε τι πιστευουμε αρα να μας εξαιρεσουν, κοινα ειναι τα προβληματα και με καθαρη σκεψη πρεπει να τα βρουμε ολοι εναντιον τους.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/04/2011 18:51:28

  Ας αφησουμε τα φρουδικα και τα ψυχολογικα και ας δουμε τι εγινε προσφατα γιατι σωστα ειναι αυτα που λεει ο Σταθης αλλα συνεβαλαν σε αυτο και οι ιδιοι.
  Δεν υπηρξε ποτε κυβερνηση της ΝΔ που να εκανε τοσα ανοιγματα σςτην αριστερα οσα η προηγουμενη : απο τις επισκεψεις του Καραμανλη στον Αη - Στρατη,τα περι σεβασμου των αγωνων,το νομο για την αποκατασταση των ανταρτων του εμφυλιου (το ΠΑΣΟΚ ειχε αποκαταστησει μονο το ΕΑΜ) μεχρι και την καταψηφιση του μνημονιου του Συμβουλιου της Ευρωπης για τα εγκληματα του κομμουνισμου απο τη ΝΔ,μοναδικο κομμα του ΕΛΚ (αυτο και για οσους λενε οτι η ΝΔ του Σαμαρα αποκλινει απο το ΕΛΚ,απεκλινε επι Καραμανλη ηδη).
  Και βεβαιως περα απο συμβολα η πολιτικη Καραμανλη ηταν η ηπια προσαρμογη ,η πιο κοντινη στα αιτηματα της αριστερας δυνατη πολιτικη σετην ευρωζωνη που μαλιστα κατηγορειται για τα υπερβολικα ελλειμματα.
  Η απαντηση της αριστερας ηταν η εβδομαδιαια οργανωση συλλαληλητηριων και επεισοδιων,οι θεωριες που γραφτηκαν στην Αυγη για ενα "απαιτουμενο ποσοστο βιας",παντος ειδους επιθεσεις σε αστυνομικα τμηματα και βεβαιως η μεγαλη παρασταση του Δεκεμβριου 2008.
  Δεν ειναι λοιπον το ΠΑΣΟΚ που ενοχοποιησε το διαλογο αυτο - το ΠΑΣΟΚ τη δουλεια του κανει - αλλα η αριστερα που απερριψε καθε διαλογο στην πρα;ξη.
  Ο ιδιος ο Σταθης που τα γραφει αυτα ταχθηκε υπερ των δεκεμβριστων που δεν ηταν τιποτε αλλο απο επιδοξοι πραξικοπηματιες μια και η κυβερνηση της ΝΔ ηταν εκλεγμενη και ηθελαν να την ανατρεψουν δια της βιας.
  Το προβλημα για μενα ειναι οτι η ΝΔ παλι προσπαθει να διαγραψει τα οσα εγιναν και να αρχισει συνομιλιες.Κανενας διαλογος δεν θα επρεπε να γινει με οποιον επιδοκιμαζει τα Δεκεμβριανα 2008 γιατι τι διαλογος μπορει να γινει με καποιον που ειναι παντα ετοιμος να τα σπασει οτι και αν συμφωνηθει.
  Ο Σαμαρας μας υποσχεθηκε οτι θα λειτουργει χωρις ενοχικα συνδρομα.Αυτο θα σημαινε οτι πρωτα οι συνομιλητες θα καταδικασουν την αποπειρα ανατροπης της προηγουμενης κυβερνησης της ΝΔ με φωτιες και βια και μετα θα γινουν συνομιλιες.Αλλιως ακριβως παιζεται το παιγνιδι του ΠΑΣΟΚ οτι κατα καποιον τροπο η "εξεγερση" εναντιον κυβερνησης της ΝΔ ειναι φυσιολογικη ακομη και αν εχει κερδισει τις εκλογες και αρα πρεπει να εχουμε ΠΑΣΟΚ για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ψυχραιμια 14/04/2011 19:34:34

   ψυχραιμία, προσπάθησε να δείς ότι η στάση της ΝΔ στα "Δεκεμβριανά 2008", η απόκλιση από το ΕΛΚ στα περί σταλινικών καθεστώτων στο Ευρωκοινοβούλιο και τα λοξοκυττάγματα προς τα "αριστερά" ενός "σαμαρικού" τμήματος σήμερα έχουν μία και την αυτή αιτία: Η "αριστερά α λά Ελληνικά" (ναι, αυτή η τύπου Παπαρήγα, Τσίπρα, Αλαφανζάν και Ανταρσύα, όχι η "κανονική" Αριστερά, όπως υπαρχει την Ευρώπη) "αποπλανεί" συστηματικά, εδώ και πολλά χρόνια την "δεξιά α λά Ελληνικά".
   Τότε, ίσως δεχτείς και σύ, ότι η φρουδική ερμηνεία έχει όντως συζητήσιμη βάση!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Ο Θείος 14/04/2011 21:41:52

    Aν το θετεις ετσι εχεις δικιο.Εμενα παντως δεν με εχει αποπλανησει.
    Ισως επειδη ειμαι παλιος και εζησα τον ψυχρο πολεμο.

  • Striker avatar
   Striker @ ψυχραιμια 14/04/2011 19:51:19

   Πολύ λογική προσέγγιση Ψυχραιμία. Θέλω να κάνω ένα σχόλιο που αφορά και σε κάποιους πιο πάνω που μιλούν για λυκοφιλίες. Ο Τσίπρας είναι ένας νέος και ταχύτατα εξελισσόμενος πολιτικός. Έχει κάνει και λάθη, όχι μόνο επειδή ήταν πολύ νέος, αλλά όπως κάθε νέος που μεγαλώνει στα ασφυκτικά θερμοκήπια των παρατάξεων, είχε μια Α εικόνα της πραγματικότητας. Μεγάλωσε με τους μύθους του, πως να το πω.

   Δείχνει, όμως, ότι έχει ανοικτούς πνευματικούς ορίζοντες και κυρίως καταλαβαίνει τι συμβαίνει ΣΗΜΕΡΑ. Αν και οι υπόλοιποι που είναι στο κόμμα μπορούν να αντιληφθούν τη νέα πραγματικότητα δεν βλέπω το λόγο να μην ξεφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, οι αποκαλύψεις συγκλονιστικές, στερεότυπες λογικές καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα. Έχουν περάσει 2,5 χρόνια σαν μια δεκαετία και πλέον. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο λαός δεν ξεχνά εύκολα, αλλά η πολιτική ξεχνά γρήγορα.

  • EtsiMareSei avatar
   EtsiMareSei @ ψυχραιμια 14/04/2011 20:35:12

   1) Ενοχικά σύνδρομα στον Σαμαρά δεν θα βρείς όσο και αν ψάξεις.Δεν χρωστάει για να απολογηθεί..
   2) Το αν θα καταδικάσει οποιαδήποτε εκτροπή στην βία ο Τσίπρας μπορεί κάλλιστα να το κάνει μόνο με πράξεις με προτάσεις και επιμονή στην αντιμνημονιακή του πολιτική.Εκεί θα δείξει σε τι ακριβώς πιστεύει και αν θέλει να βοηθήσει σε μια στοιχειώδη συννενόηση.
   Αυτό που βλέπουμε ίσως είναι η αρχή μιας τέτοιας αλλαγής πλεύσης μακρυά απο κάποιους λύκους της πολιτικής(λεγε με αλαβάνο ας πούμε..)
   Απλά μην περιμένεις να βγάλει λόγο δακρύβρεχτο για να αποτινάξει τις άστοχες ενέργειες του το 2008,και να αισθανθείς καλύτερα.
   Αυτά είναι αστεία πράγματα γιατί παίζει να τον τελειώσουν για πλάκα μετά.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 14/04/2011 21:24:39

   Ψυχραιμία, πάλι γράφεις τα γνωστά αποπροσανατολιστικά σου για το Δεκέμβρη.

   Τα Δεκεμβριανά ήταν απόπειρα ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ και όχι εσωτερικής ανατροπής του Καραμανλή. Οι Αλαβάνοι ήταν απλώς οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" της Νέας Τάξης. Άρα, τι να καταδικάσει η ΝΔ, να καταδικάσει την όποια αριστερά στήριξε το "Δεκέμβρη" και να αθωώσει τους πραγματικούς φταίχτες; Αυτός φυσικά είναι ο στόχος σου, για να μην δεχτεί ποτέ βοήθεια ο Σαμαράς από τα αριστερά.

   Το πρόβλημα της ΝΔ και της δεξιάς γενικότερα, είναι να ερμηνεύσει και να κατανοήσει την αριστερά. Να βρει τα εργαλεία χαρτογράφησης αυτού του κομματιού του λαού και να το επανεντάξει στις τάξεις της. Η δεξιά, αν ήταν έντιμη ως πολιτικός οργανισμός, θα είχε καταστήσει άχρηστη και περιττή την αριστερά. Ας ξεκινήσει λοιπόν από μια χρήσιμη ομφαλοσκόπηση η δεξιά, ας αποδεχθεί η ίδια την υπεροχή των ιδεών της και του οράματός της (να το διατυπώσει πρώτα), ας απορρίψει όλα αυτά που την έκαναν αντιπαθή έως απεχθή σε κομμάτι του λαού στο παρελθόν (κυρίως την καθεστωτική ανεντιμότητα) και όλα τα άλλα θα γίνουν μόνα τους.

   Μπράβο στο Στάθη που θέτει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων.

 6. jkr avatar
  jkr 14/04/2011 18:52:55

  Έτσι, μπράβο Στάθη!!!

 7. EtsiMareSei avatar
  EtsiMareSei 14/04/2011 18:54:14

  Το πασοκ είναι κάτι σαν το τείχος του βερολίνου που χωρίζει δύο κόσμους με ασφυκτικό τρόπο.
  Και όπως εδώ έτσι ακριβώς και εκεί είχαν απελπιστεί και σχεδόν είχαν πάψει να πίστευουν οτι θα φτάσει κάποια στιγμή που το τείχος θα έπεφτε..
  Και όποιος διέσχιζε την εποχή εκείνη αυτό το τείχος της ντροπής διώκονταν ή "λοιδωρούνταν" για να το πούμε έτσι πιο πολιτικώς ορθώς .
  Τελικά όταν ο λαός απο μόνος του το αποφάσισε φάνηκε ξεκάθαρα πόσο αδύναμο ήταν αυτό το τείχος να στερήσει την ελπίδα απ'τους ανθρώπους...

 8. man8os avatar
  man8os 14/04/2011 19:17:23

  Η μονη λυση ειναι η εθνικη συνεννοηση για καποια βασικα θεματα. Και η εθνικη συνεννοηση μπορει να γινει μονο απο οσους ΔΕΝ ψηφισαν το μνημονιο.

  • tsofa avatar
   tsofa @ man8os 14/04/2011 19:34:52

   Ετσι!
   Ας βρούμε τα κοινά σημεία ,είναι το αντιμνημόνιο στην προκειμένη,αν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε και στους δρόμους που θα ακολουθήσομε να φτάσομε στην έξοδο,όλα καλά.
   Ας συνεργαστούμε και με τον διάβολο αν είναι να ορθοποδήσει η πατρίδα μας,ποιος θα διαφωνήσει σε αυτό?

 9. Rote Phane avatar
  Rote Phane 14/04/2011 19:28:33

  Ειναι διατεθιμενη η συγχρονη δεξια να εφαρμοση φιλολαικη πολιτικη ( πραγμα λιγο δυσκολο με τα μπουμπουκια που κουβαλαει μεσα της) και οχι οπως παντα φιλομονοπωλειακη πολιτικη σε βαρος των εργαζομενων;
  Αν ναι τοτε το συζηταμε αφου βεβαια τπαρξουν απτα αποδεικτικα στοιχεια και οχι μονο λογια του (φρεσκου) αερος.

  • man8os avatar
   man8os @ Rote Phane 14/04/2011 20:09:13

   Εαν θες να γινουμε κομμουνιστες για να μιλησουμε ,τοτε απατασαι. Αλλα μπορουμε να μιλησουμε σε μια βαση μονιμουν προαπαιτουμενων.

   • man8os avatar
    man8os @ man8os 14/04/2011 20:10:14

    *μινιμουμ
    (το υπολοιπο σχολιο ειναι σε μοντερεισον)

 10. zame avatar
  zame 14/04/2011 19:34:37

  . ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ.!
  αυτο ακριβως εκανε -δημιουργησε η αποδοχη ΕΚΕΙΝΟΥ του ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΥ συνθηματος (ο λαος δεν ξεχνα..τις "παπαριες" του Λαοπλανου) λεω εγω...ΓΙΑΤΙ ετσι
  (Το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να μπορεί να εκδίδει πιστοποιητικά αποδεκτού ή απαράδεκτου διαλόγου μεταξύ όλων των άλλων...&
  κάθε επικοινωνία των άλλων δυνάμεων μεταξύ τους αλλά και με προσωπικότητες της χώρας πρέπει να ‘ναι εξ ορισμού ενοχοποιημένη.)

  η πλήρης αρμονία της φύσης..ΝΑ παραδειγματίσει για την εύρυθμη λειτουργία-ισορροπία των κοινωνιών μεσω των πολιτικων επιλογων..και ετσι δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ "παραξενη" η προσεγγυση της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ απο τα αριστερα της...(ολοκληρωση του κυκλου)..τουναντιον είναι απολύτως υγιώς φυσιολογική.& αποτελεσματικη.

 11. Rote Phane avatar
  Rote Phane 14/04/2011 19:38:16

  Εγω εχω να πω τουτο μονο, το οποιο και ελεγα παντα και στα κομματικα οργανα και στα συντροφια:
  Με την δεξια μας ενωννουν αγωνες αιματος σε διαφορετικα βεβαια μετεριζια ο καθενας αλλα παντα αναμεταξυ μας.
  Με το λεγομενο Κεντρο των ανθρωπων που παντα ηταν αποντες και αμετοχοι σε καθε εθνικοαπελευθερωικη η αν θελετε εθνικη προσπαθεια και αγωνα ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
  Ειμαι απλως οι καπηλευτες των αγωνων του ελληνικου λαου στον σβερκο του οποιου επικαθησαν τη βοηθεια των μισητων στον ελληνικο λαο Αγγλων και μετεπειτα των διαδοχων αυτων Αμερικανων.
  Βεβαια και η Αριστερα αλλα και η πατριωτικη δεξια εκαναν τοσα λαθη ηταν απαραιτητα ωστε να φτασουμε στο σημειο αυτο.
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!

 12. Μιχαλης Γρηγοριου avatar
  Μιχαλης Γρηγοριου 14/04/2011 20:16:42

  Μου κανει πραγματικα εντυπωση το να μιλαει κανεις για "ταμπου" στην περιπτωση καποιου διαλογου μεταξυ αριστερας και δεξηας και να παραβλεπεται το κατ' εξοχην "ταμπου" στην περιπτωση ενος διαλογου μεταξυ "αριστερας" και "αριστερας". Οταν το ΚΚΕ απορριπτει μετα θρησκευτικης βδελυγμιας καθε πιθανοτητα διαλογου με τον ΣΥΡΙΖΑ, εστω πανω σε ελαχιστες κοινες θεσεις στις οποιες μπορει να υπηρχε καποια συμφωνια, τι νοημα εχει να προβληματιζομαστε για τα περαιτερω; Τωρα, σε οτι αφορα ειδικωτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, oταν επι χρονια εχει ξοδεψει το πολιτικο του κεφαλαιο σε ναρκισσιστικους ακτιβισμους του τυπου "Εξεγερσης του Δεκεμβρη" και προσφατα σε παραλογες διεκδικησεις περι "νομιμοποιησης ολων των μεταναστων", που τον εχουν αποξενωσει απο μια μεγαλη μεριδα εντιμων και καλοπιστων ανθρωπων, που μπορει να ανηκουν ειτε στο ΠΑΣΟΚ, ειτε στην ΝΔ (ναι, υπαρχουν και τετοιοι, περαν των μαρξιστικων αναλυσεων) τοτε ποιος "διαλογος" ειναι ρεαλιστικα εφικτος ; Δυστυχως οσο περναει ο καιρος ολο και περισσοτεροι ανθρωποι συνειδητοποιουμε οτι πολλα απο τα χρονια προβληματα της ελληνικης αριστερας αποτελουν περισσοτερο αντικειμενο της ψυχιατρικης παρα των κοινωνικων και των πολιτικων επιστημων. Κι' η διαπιστωση αυτη δεν απλως μελαγχολικη, αλλα και τραγικη. Γιατι ο τοπος μας καταστρεφεται κι' η "αριστερα" εξακολουθει να φλερταρει με τους Monty Pythons.

 13. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 14/04/2011 20:39:48

  Ο διάλογος ποτέ και μεταξύ οιωνδήποτε δεν είναι κακός. Ακόμα και αν η διαφωνία είναι δεδομένη. Είναι μια αφορμή να την επιβεβαιώσουμε. Κακό δεν είναι επίσης η "Αριστερά" να απευθύνεται στους "δεξιούς" ψηφοφόρους, η "Δεξιά" στους "αριστερούς", τα μνημονιακά κόμματα στους ψηφοφόρους των αντιμνημονιακών κ.ο.κ.
  Το θέμα είναι αν ο όποιος διάλογος μπορεί να οδηγήσει κάπου. Και - πως να το κάνουμε - ο διάλογος μεταξύ ας πούμε της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμμία προοπτική να δώσει κάποιο αποτέλεσμα. Το ότι αμφότερα τα κόμματα καταψήφισαν το μνημόνιο δεν λέει απολύτως τίποτα. Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση βλέπει το κάθε κόμμα την έξοδο από την κρίση. Τι να συζητήσουν;
  Φοβάμαι ότι ο όποιος διάλογος μόνο ως επικοινωνιακό κολπάκι θα μπορούσε να λειτουργήσει μήπως και κερδηθούν από την μία ή την άλλη πλευρά κάποιοι ψήφοι.
  Αν ήμουν η ΝΔ αντί διαλόγου με την Αριστερά θα προτιμούσα να τονίσω τις τεράστιες διαφορές που με χωρίζουν από αυτήν. Οτι δηλαδή σταθερά κάνει η Αριστερά εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

 14. A.M. avatar
  A.M. 14/04/2011 20:47:46

  Σκοπός κάθε Έλληνα θάπρεπε να είναι η ΕΞΑΦΆΝΙΣΗ αυτού του μορφώματος που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ άπαξ και διά παντός απ τον πολιτικό βίο της χώρας!

  Το ΠΑΣΟΚ δημιουργήθηκε με αμερικανικά λεφτά.
  Το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε πιστά τον αμερικανισμό απ την πρώτη μέρα της δημιουργίας του άχρι της σήμερον.
  Το ΠΑΣΟΚ από τότε που ανήλθε στην εξουσία ΔΙΈΛΥΣΕ κυριολεκτικά την χώρα.
  Το ΠΑΣΟΚ πέταξε στα σκουπίδα κάθε δικό του μέλος που έστω και στο ελάχιστο δεν αποδέχονταν την γραμμή του κόμματος.
  Το ΠΑΣΟΚ ήταν υπαίτιο για τις «ηρωϊκές» στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας (Οτσαλάν, Ίμια κλπ.)
  Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τα Δεκεμβριανά του 2008 (ξέρω τι γράφω).
  Το ΠΑΣΟΚ διέλυσε το κράτος.
  Το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο για την διαπλοκή και την διαφθορά.
  Το ΠΑΣΟΚ οδήγησε την χώρα στο ΔΝΤ.
  Το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε το σχέδιο Ανάν.
  Το ΠΑΣΟΚ δέν συζητάει για ΑΟΖ.
  Το ΠΑΣΟΚ ανέχεται την αυτονόμηση της Θράκης.
  Το ΠΑΣΟΚ μειοδοτεί σε όλα τα εθνικά θέματα.
  Το ΠΑΣΟΚ.. κλπ κλπ κλπ.

  Γιατί λοιπόν πρέπει να παίρνει κάποιος στα σοβαρά την άποψη ενός πολιτικού μορφώματος που δεν είναι ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, ούτε κέντρο, ούτε ...τίποτε;;;

  Και γιατί πρέπει να υπάρχει αυτό το πράγμα;;;

 15. kopritis avatar
  kopritis 14/04/2011 20:51:49

  μπραβο ρε φιλε το καλυτερο αρθρο
  εγω ειμαι κκε και τις διαφορες με τους δεξιους τους καθοριζω εγω και οι δεξιοι
  οχι τα πασοκια και η προπαγανδα
  οποιον γουσταρουμε θα βαλουμε στο σπιτι του λαου και σε οποιο γουσταρουμε θα χτυπησουμε το κουδουνι
  πασοκ ετοιμασου για ολικη εξαφανιση

 16. zame avatar
  zame 14/04/2011 21:12:54

  (ο διάλογος μεταξύ ας πούμε της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμμία προοπτική να δώσει κάποιο αποτέλεσμα.)
  το θεωρώ εντελώς ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ...& αν μη τι άλλο εμένα με ικανοποιεί έστω η ανίχνευση ,διερεύνηση,ωρίμανση..κλπ
  των όποιων διαφορών.
  .σε μια απειλούμενη ΣΗΜΕΡΙΝΗ κοινωνία αποτελούμενη από ΟΝΤΑ Η2Ο...
  οπου απαιτείται η ειρηνική και όσον το δυνατόν αρμονικότερη συνύπαρξη..

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ zame 14/04/2011 22:09:09

   Ανίχνευση και διερεύνηση διαφορών να γίνει (αν και νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς) , αποτέλεσμα δεν μπορεί να υπάρξει. Και φυσικά απαιτείται όσο το δυνατό αρμονικότερη συνύπαρξη. Αλλά και σ΄ αυτό το σημείο η Αριστερά μάλλον έχει μια διαφορετική θεώρηση ας πούμε για τη βία απ΄ ότι η Νέα Δημοκρατία.
   Και βέβαια μιλάμε για διάλογο σε θεσμικό επίπεδο "Δεξιάς"- "Αριστεράς". Οχι βέβαια για τη κουβέντα που μπορούμε να κάνουμε "δεξιοί" με αριστερούς" επί ώρες και να το.... ευχαριστιόμαστε.

 17. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 14/04/2011 21:26:27

  Νομίζω ότι είναι από τα άρθρα που θα αφήσουν εποχή.

 18. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 14/04/2011 21:47:48

  Κορυφαίο άρθρο του Στάθη.
  Ας διαβαστεί προσεκτικά και μπορεί μερικοί να ξυπνήσουμε από το λήθαργο της ιδεοψυχαναγκαστικής καθαρότητας μας και να επανέλθουμε στο πολιτικό παρόν του κατοχικού μνημονίου και του πράσινου παρακράτους , αντικρίζοντας τις πραγματικές απαιτήσεις που θέτει και τις πολιτικές συμπεριφορές που απαιτεί.

 19. Νοικοκύρης avatar
  Νοικοκύρης 14/04/2011 21:49:07

  Κοιτώντας τις φωτογραφίες του Σαμαρά με Τσίπρα και Παπαρήγα και διαβάζοντας το σουρεαλιστικό άρθρο του Στάθη, αντιλαμβάνεσαι οτι συγκρινόμενος με τους τρεις ανωτέρω ο ΓΑΠ είναι world class statesman.

 20. Ηλίας Πιερίδης avatar
  Ηλίας Πιερίδης 14/04/2011 21:55:38

  Πολύ καλός ο "σπόρος" του διαλόγου με όλους, μήπως όμως μαζί με τον σπόρο φυτεύονται και ζιζάνια που ενδεχομένως θα "πνίξουν" τον σπόρο όπως γίνεται ΤΟΣΑ και ΤΟΣΑ χρόνια στον κάθε ΣΥΡΙΖΑ ?

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/04/2011 22:06:35

  Eγω ζητω απλως να ζητησει απο την αριστερα την καταδικη των Δεκεμβριανων.ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
  Αυτα που λες για εξωθεν αποπειρα μονο δεξιοι τα λενε.Ουτε ενας αριστερος δεν το εχει παραδεχθει και το θεωρουν σπιλωση του αγωνα με φωτιες και σπασιματα.Δημιουργειται ετσι μια κατασταση που εμεις μεν το λεμε μεταξυ μας για εσωτερικη ενδοδεξια καταναλωση αλλα η αριστερα προβαλλει την εξεγερση ως θετικο γεγονος και κανει μαλιστα και επετειακες εκδηλωσεις.Αυτο σημαινει οτι ανεξαρτητα ποια ειναι η αληθεια οι συγκεκριμενοι ειναι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ και υπερηφανοι για την εξεγερση ή εξωθεν αποπειρα κατα τη γνωμη σου.Σημασια δεν εχει αν συμμετειχαν αλλα η επισημη θεση τους .Και η θεση τους ειναι οτι ΚΑΛΩΣ εγιναν οσα εγιναν.
  Ουτε προκειται να αλλαξουν σταση.Ματαιοπονουν οσοι το πιστευουν.Και φυσικα η δικη μας αντιθεση στο ΠΑΣΟΚ δεν περιλαμβανει τραμπουκισμους σαν αυτους που κανουν συνεχεια.

  • what avatar
   what @ ψυχραιμια 15/04/2011 02:46:02

   Μα θα τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται. Εδώ εκδίδανε και επίσημα λευκώματα. Και να'σου διθυράμβους η Αυγή. Και "δίπλα στον Παπαφλέσα ο Γρηγορόπουλος" από τον Αλαβάνο.

 22. zame avatar
  zame 14/04/2011 22:09:42

  Ε.. & τα ζιζανια στο προγραμμα δεν ειναι.. ?
  γιατι να αφεθουν ετσι ωστε να "πνιξουν" τον σπορο ?
  και Συμφωνω με τον παραπανω Α.Μ

 23. factorx avatar
  factorx 14/04/2011 22:42:42

  Φοβερό επιχείρημα. Αλλά πέρα από ανοησίες, λάσπη και ύβρεις δε μπορείτε πλέον να αρθρώσετε τίποτα άλλο. και μόνο το ψευδώνυμο που διάλεξες δείχνει ποιος είσαι

  • Dal avatar
   Dal @ factorx 15/04/2011 03:13:58

   Βέβαια ο ΓΑΠ είναι world class statesman ,εάν προσθέσεις δε και εκείνο το αετήσιο βλέμμα....

 24. zame avatar
  zame 14/04/2011 23:09:55

  γιατι ο διάλογος που ευχαριστεί ..να μην περνά και σε θεσμικό επιπεδο..νομίζω πως είναι αρκετά ώριμα τα δεδομένα...
  Όσο για το αποτέλεσμα που μπορεί να παραχθεί..επέτρεψε μου να είμαι ποιο αισιόδοξος..

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ zame 14/04/2011 23:27:37

   Γιατί σε θεσμικό επίπεδο ο διάλογος δεν γίνεται για την πλάκα μας. Γίνεται για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα. Λες ότι είσαι αισιόδοξος. Πες μου λοιπόν.... Εστω ότι κάθονται ο Σαμαράς και ο Τσίπρας σε ένα τραπέζι για να βρούνε λύση. Που ακριβώς θα συμφωνούσαν. Στα θέματα λαθρομετανάστευσης, παιδείας, οικονομίας, εθνικά... που; Νομίζω πουθενά! Και να σου πω και κάτι; Δεν το βρίσκω κακό! Αντίθετα κακό είναι να ζούμε με ψευδαισθήσεις ότι μπορεί να "συναντηθούμε" και να δράσουμε αποτελεσματικά από κοινού με ανθρώπους που έχουν ένα διαφορετικό από τον δικό μας αξιακό χάρτη.

   • Ηλίας Πιερίδης avatar
    Ηλίας Πιερίδης @ firiki2010.wordpress.com 15/04/2011 07:30:03

    +1000

  • what avatar
   what @ zame 15/04/2011 02:50:30

   Βεβαίως! Θα ζητήσει ο Τσίπρας 200.000 προσλήψεις στο δημόσιο και ελληνοποίηση όλων των μεταναστών από εδώ ως το Μπαγλαντές. Θα είναι μια πρόταση που ο Σαμαράς δε θα μπορέσει να την απορρίψει.

 25. Διονύσης avatar
  Διονύσης 14/04/2011 23:20:24

  Το πρόβλημα με την Αριστερά γενικότερα, είναι ότι υπήρξε και φερόταν ως Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και όχι ως Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Ήταν ουσιαστικά δηλαδή ένας τοπικός αντιπρόσωπος της τότε Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς τη δική του ανεξάρτητη φωνή. Προσπάθειες αξιόλογες υπήρξαν (πχ Ρηγάδες) για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, αλλά δυστυχώς απέτυχαν. Με τέτοιες προσωπικότητες λοιπόν επιβάλλεται η συνεργασία, όπως ενδεχομένως και με ένα κομμάτι πρώην οπαδών ΠΑΣΟΚ που πίστευαν στο δόγμα της "Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας. Έχω την εντύπωση όμως πως όλοι αυτοί δεν βρίσκονται πλέον εντός των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά πορεύονται αυτόνομα. Η συνεργασία τώρα ειδικά με κόμματα όπως το ΣΥΡΙΖΑ, αν και παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον, πολύ φοβάμαι πως δεν θα επιφέρει τίποτα θετικό. Απόδειξη; Οι πρόσφατες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου στο δεύτερο γύρο ουδείς τελικώς ψήφισε "Αντιμνημονιακά". Η ψυχοσύνθεση των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με αυτή των της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά το ΚΚΕ αυτό είναι μια άλλη περίπτωση.
  Φυσικά καμία συνεργασία δεν μπορεί να αποκλειστεί, αρκεί να κινηθεί αυστηρώς σε μια ξεκάθαρη και συγκεκριμένη Αντιμνημονιακή γραμμή και να μην εμπλέκει και άλλα ζητήματα.

 26. babayaro avatar
  babayaro 14/04/2011 23:24:40

  H αριστερα-και ειδικα ο συριζα- πρεπει να κανει και αυτη τα βηματα που της αναλογουν για να γινει μερος μιας αστικης δημοκρατιας.
  Εικοσι χρονια τωρα,η δεξια προσπαθει να συγκλινει αλλα το δογματικο κατεστημενο και ο αρρωστημενος φονταμενταλισμος της αριστερας την κρατα εκει,στην περιοδο του εμφυλιου,ονειρευομενη τον τριτο γυρο..
  Για εμενα προσωπικα ο τσιπρας εχει τελειωσει οταν on camera,δηλωσε πως εχει αλλεργια στην λεξη πατριωτες...

 27. ierofantis avatar
  ierofantis 14/04/2011 23:32:20

  Οι ηγέτες της Δεξιάς και της Αριστεράς ενδεχομένως έχουν δει κάτι που όλοι εμείς, οι μη εμπλεκόμενοι άμεσα με τα πολιτικά και οικονομικά πράγματα της χώρας, δεν έχουμε αντιληφθεί.

  Τον κίνδυνο δηλαδή, μέσα από αναγκαστικές διαδικασίες γενναίου κουρέματος χρέους, ευρωπαϊκής προέλευσης και μέσα από επώδυνες δέσμες νέων μέτρων αλλά και αυξανόμενης κοινωνικής έντασης, να προκύψουν κίνδυνοι πιθανών εξεγέρσεων και λοιπών εκτάκτων καταστάσεων λόγω του πανικού των ημερών που θα ακολουθήσουν αυτές τις εξελίξεις.

  Ίσως θέλουν να βρούν κοινό βηματισμό για την επόμενη ημέρα. Την επόμενη ημέρα που ο μεν ΓΑΠ και η παρέα του γυμναστηρίου μπορεί να είναι παρελθόν πλην όμως πίσω τους, θα έχουν αφήσει ένα λαό οικονομικά εξαθλιωμένο, κοινωνικά και εργασιακά διαλυμένο, εθνικά καταρακωμένο και πολιτιστικά λοβοτομημένο.

  Εκεί, οι υπόλοιπες δυνάμεις του τόπου, αν θέλουν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν, στην τότε κατάσταση, θα πρέπει να βρούν κοινούς τόπους, να αναζητήσουν ευήκοα ώτα ένθεν κακείθεν, να βάλλουν κάτω τους εγωισμούς και τις δήθεν διαχωριστικές γραμμές, για να δώσουν ένα έναυσμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

  Μην απατάστε φίλοι.

  Τη διαλυμένη χώρα δεν θα την σώσουν άλλοι, πλην των Ελλήνων.

  Προσωπικά πλέον δεν με ενδιαφέρει αν φορούν κάποιοι την μπλέ, την κόκκινη ή την φανέλα κάποιου άλλου χρώματος...

  Αρκεί από κάτω από τη φανέλλα όλοι να έχουν ραμμένο το εθνόσημο...

 28. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 14/04/2011 23:37:15

  Αναντίλεκτα ο διάλογος μεταξύ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ σήμερα μπορεί να γίνει! Υπάρχει, αντικειμενικά, μια κοινή γραμμή: Η ΑΠΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Στόχος που μπορεί να ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Ενα ΝΕΟ ΕΑΜ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; το 70% του ελληνικού λαού , με μπροστάρη το ΚΚΕ, ειχε ένα ΚΟΙΝΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ από τους κατακτητές!. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. Για να ΠΑΡΟΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ!

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ ΓΙΩΡΓΟΣ 14/04/2011 23:52:29

   "Νέο ΕΑΜ.... Μπροστάρης το ΚΚΕ.... " Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να τα βρεις με τη λαική πατριωτική δεξιά ή απλώς να την καπελλώσεις;

 29. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 14/04/2011 23:52:36

  "ΠΑΣΟΚ και λοιπές Δημοκρατικές Δυνάμεις". Ένας μύθος που στήθηκε εντέχνως αλλά που γκρεμίζεται καθημερινά, εξ αιτίας της εθνικής αφύπνισης, που ήταν φυσικό επακόλουθο μετά την υπογραφή του κατοχικού μνημονίου.
  Ο Στάθης συνεχίζει, και με το άρθρο του αυτό, να δίνει γερή κλωτσιά και αποκαλύπτει πως η πράσινη λαίλαπα με τα δεκανίκια της και τα νεοφιλελεύθερα εξαπτέρυγά της συντηρούν το διχασμό, για να μπορούν ως συνεπείς εντολοδόχοι να επιτελούν το αντεθνικό τους έργο. Να είναι καλά!

 30. zame avatar
  zame 15/04/2011 00:06:39

  -ΑΞΙΑΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ-..μεγαλη κουβεντα ...αλλα προφανώς & αναγκαία ΕΠΑΝΑ-ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ του γιατι τα γεγονότα προσπεράσανε την σκέψη..και
  Οσο κακό ειναι (η ψευδαίσθηση της "συνάντησης")
  θεωρω μεγαλύτερο τον Δογματισμό και την άρνηση του διαλόγου..
  και τέλος τα καλυτέρα δημιουργούνται & έρχονται οταν ειναι ..για ΠΛΑΚΑ...γιατι έχουν το κέφι γενεσιουργό αιτια..

 31. trooper avatar
  trooper 15/04/2011 00:13:37

  γιατί ρε παιδιά, όταν αναφέρεστε στην αριστερά,μιλάτε για το 3,5% και αγνοείτε το 8% (με ανοδική τάση),που στη τελική ανάλυση,καταδίκασε και τα Δεκεμβριανά?
  και όμως η πατριωτική δεξιά μπορεί να τα βρει με το ΚΚΕ (βρείτε τις τελευταίες ομιλίες της Αλέκας στη βουλή,και αυτή για πατρίδα μιλάει)

 32. ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ 15/04/2011 01:03:28

  Για το Στάθη δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία.Για τις προθέσεις και τον πατριωτισμό των στελεχών του ΣΥΝ όμως............... Μακάρι έστω και τώρα να κατάλαβαν την παγίδα ΠΑΣΟΚ στην οποία τόσα χρόνια είναι πιασμένοι.

 33. dimos avatar
  dimos 15/04/2011 08:59:55

  Οπως έχουμε ξαναπεί αν ο Σαμαράς θέλει να κάνει τη ΝΔ ΠΟΛΑΝ θα αρχίσει να συνομιλεί με τους κοπρίτες του Συριζα, ΚΚΕ, ΣΥΝ και δεν συμμαζεύεται. Επειδή όμως ο Σαμαράς έιναι έξυπνος άνθρωπος και δεν θα πέσει στη παγίδα που του στήνουν οι συμμορίτες της κοινωνίας δεν θα πάρει.

 34. Pluto avatar
  Pluto 15/04/2011 10:55:03

  Οι της Δεξιάς εξακολουθούν ν` αντιμετωπίζουν τους αριστερούς μέσα από στερεότυπα, παλίότερα ή νεότερα. Γι` αυτό καί τους υποτιμούν αφάνταστα!Αλλωστε, η παραδοσιακά αποτελεσματική "προσέεγγγιση" της Αριστερας από την Ελληνική Δεξιά ήταν οι διώξεις καί το ντουφέκι,όχι ο ιδεολογικός διάλογος καί ο σεβασμός των απόψεων.Αριστεροί=ανθέλληνες καί τελειώσαμε!
  Αδυνατούν οι Δεξιοί, ν` αντιληφθούν πώς διαμορφώνονται καί λειτουργούν πολιτικά οι αριστεροί.Είναι λάθος να κρίνετε τους Αριστερούς με το μέτρο των κομματικών στελεχών της Αριστεράς.Αυτό γιατί η μάζα των αριστερών έχει διαφορετικές πολιτικές αρετές καί κώδικες συμπεριφοράς από τους επααγγελματίες πολιτικούς του χώρου της.
  Οι Αριστεροί δεν είναι κακέκτυπα του Τσίπρα/Αλαβάνου ή των μελών του ΠΓ του Κόμματος.Στην πλειοωηφία τους είναι άτομα που δεν διαμορφώνονται μέσα από την συμμετοχή ή την προσδοκία στην νομή εξουσίας ,έστω καί στην μικροκλίμακα του χώρου τους.Είναι μαθημένοι ν` αγωνίζονται αδιανόητα σε σχέση με τους οπαδούς της Δεξιάς ή του Πασοκ ,στηριγμένοι στις δικές τους δυνάμεις,με αυταπάρνηση,σκυλίσια επιμονή,με οξυδέρκεια καί συνάμα αυτοκαταστροφικές τυφλώσεις.Επιβιώνουν καί αναπαράγονται ερήμην των απελπιστικών μετριοτήτων που συνήθως αναρριχώνται στην κορυφή της εκάστοτε κομματικής τους πυραμίδας.
  Πολλοί περνάνε στα νιάτα τους από την Αριστερά καί λίγοι μένουν.Μ` αυτούς τους εναπομείναντες φιλοδοξουν, αίφνης,ορισμένοι της Σαμαρικής ΝΔ να συνδιαλλαγούν ,με στόχο όχι να διορθώσουν από κοινού τα κακώς κείμενα της διαχςείρισης της κρίσης από το Πασοκ αλλά την λεηλασία λιγοστων μα κρίσιμων ψήφων για τηνχιλιάκριβη την κυβερνητική εξουσία.Ο,τι ακριβώς δηλ. έκανε καί το Πασοκ αλλά καί ο Μητσοτάκης κατά καιρούς. Χαιρετίσματα!
  Αυτό που έχει πλάκα είναι η αμηχανία των σημερινών Δεξιών όταν ανακαλύπτουν τον πατριωτισμό των ("απάτριδων") Αριστερών!Πατριώτης,αναμφίβολα, ο επίμονος αριστερός Στάθης!Αν δέχεσθε ειλικρινά τον Στάθη ως πατριώτη,τότε πως ανέχεσθε σαν πατριώτες τον Αβραμόπουλο,την Ντόρα, τον Αρη καί πλήθος παρόμοια αγλαϊσματα της Παράταξης;;Σε τί διαφέρουν αυτοί οι πυλώνες της υποτέλειας καί της εξαρτησης από την Λάμψα καί τον Ρόντο;;
  Ζηλεύει η σημερινή λαϊκή Δεξιά την μαχητικότητα ( αλλά καί την ανιδιοτέλεια καί την αυταπάρνηση) των Αριστερών κατά του Μνημονίου.Ομως την απωθεί η βία του Δεκέμβρη του 2008 γιατί θυμίζει Δεκέμβρη του `44. Αλλωστε δεν είναι στον χαρακτήρα της Δεξιάς η βία ούτε έχει σχέση γενικώς η πολιτική διαδικασία με την βία . Ούτε το Μνημόνιο είναι βία,απλώς μιά ιδέα....
  Λέω μήπως θα συνέφερε την Παράταξη/πολυκατοικία να νοικιάσει τίποτα Αλβανούς να κάνουν την δουλειά γιατί οι Αριστεροί είναι μυστήριοι,είναι ιδεόληπτοι καί καθ` έξιν ανατροπείς της καθεστηκυίας τάξεως...

  • boanerges avatar
   boanerges @ Pluto 15/04/2011 12:52:17

   Προσυπογράφω

  • Striker avatar
   Striker @ Pluto 15/04/2011 23:21:04

   Pluto λυπάμαι γιατί ζεις στον 20ο αιώνα...

 35. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/04/2011 11:09:37

  Der Wiener Sigmund laßt grüßen.
  Τουτέστι, ο Σιγισμούνδος εκ Βιέννης, στέλνει τα θερμά χαιρετίσματά του.
  Και αυτή η συνεδρία υπήρξε αποδοτική.

 36. dimos avatar
  dimos 15/04/2011 11:10:24

  Pluto ωραίο το σχόλιο σου. Με τον Τσίπρα και τον Σύριζα τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι αριστεροί που περιγράφεις ??

  • boanerges avatar
   boanerges @ dimos 15/04/2011 12:54:12

   Με τον Αρούλη και τη Ντόρα τι σχέση έχει ο κόσμος της λαϊκής δεξιάς;

 37. Pluto avatar
  Pluto 15/04/2011 11:38:42

  Dimo oι περισσότεροι αριστεροί ψηφίζουν Τσίπρα- Σύριζα γιατί δεν βρίσκουν τίποτα καλύτερο,άλλοι απέχουν ,άλλοι ΚΚΕ για τον ίδιο λόγο...
  H δύναμη των αριστερών δεν έγκειται στην εκλογική τους αμηχανία καί στ` αεκλογικά τους αδιέξοδα....

 38. zame avatar
  zame 15/04/2011 12:32:24

  η πάλε ποτέ..(χιλιάκριβη κυβερνητική εξουσία)..μετεξελίχτηκε & αυτή σε καυτή πατάτα...στις μερες μας...και οποιος νομιζει το αντιθετο...ΙΔΟΥ...το "γηπεδο"
  η ΜεταΠολιτικη εποχή Προτάσσει ποιο Αναβαθμισμένες θέσεις...ποιο "κωδικοποιημένες"
  και αν μερικοί ονειρεύονται από εδω μεχρι το Μπαγκλαντές..ε..δεν θα παρεμβουμε και στα όνειρα τους
  ..και εγώ χτες ονειρεύτηκα κάτι θεομανουλομανουλα...αστα.
  το ίδιο και για τις Στερεότυπες Αντιλήψεις που σαφώς ειναι ο Εχθρος του εξ-ορθολογισμου..
  απλά υπάρχουν σε κάποιους που αυτοι τοποθετουνται Δεξια η Αριστερα..κλπ.
  μεχρι να ανακαλυψουν πως μπορουν να πανε και παραπερα στα επομενα..
  αστοχο π.χ.( έχει πλάκα είναι η αμηχανία των σημερινών Δεξιών όταν ανακαλύπτουν τον πατριωτισμό των (“απάτριδων”) Αριστερών) ..σιγα...δηλαδη
  αν αυτο βαφτιζεται αμηχανια ..ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ να ειναι.
  ο πατριωτισμος δεν Μονοπολειται..οπως και η Ιδεοληψεια και πολλες αλλες "εκφρασεις" του Ανθρωπινης υπαρξης Η2Ο.. κλπ.
  Απλα να μην γινεται η χρηση τους για κακο σκοπο.
  .

 39. boanerges avatar
  boanerges 15/04/2011 12:40:11

  Ο Στάθης αποτελεί κεφάλαιο για την πολιτική συζήτηση στη Ελλάδα σήμερα.
  Όπως ξαναέγραψα εδώ, ήταν τεράστιο σφάλμα του Τσίπρα που υπαναχώρησε στην πίεση των συνιστωσών (ανανεωτικών και αριστεριστών) που τον βδελύσσονταν ως υπερπατριώτη (sic) και δεν τον έβαλε τελικά στο επικρατείας. Και αντ' αυτού ο Μουλόπουλος. Μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Ο Σαμαράς θα πρέπει να δει προσεκτικά τα τεκταινόμενα στους κόλπους της πατριωτικής αριστεράς, δηλαδή το λαό κυρίως του ΚΚΕ, λιγότερο του ΣΥΡΙΖΑ, (δεν συμμετείχαν ούτε συμφωνούσαν με το Δεκέμβρη ΟΛΟΙ οι ψηφοφόροι του), την ομάδα γύρω από το Άρδην του Καραμπελιά και να βρεί έναν τρόπο συνεννόησης για την σωτηρία της πατρίδας. Γιατί περί αυτού πρόκειται στην παρούσα φάση.
  Να βρει τρόπο να μιλήσει στον απλό κόσμο του χώρου αυτού, οι οποίοι δεν έχουν και πολλά να χωρίσουν στην τελική από τον κόσμο της λαϊκής δεξιάς.
  Μόνο έτσι θα τελειώσουμε μια και καλή με το άγος του ΠΑΣΟΚ.
  Βέβαια θα ξενερώσουν από συνεννοήσεις τέτοιου τύπου κάποιοι μισάνθρωποι-ελιτιστές-αντικοινωνικοί-νεοφιλελελεύθεροι, αλλά γι' αυτούς υπάρχει και η Ντόρα έτσι δεν είναι; Και πόσοι είναι αυτοί στην τελική; Ελάχιστοι είναι. Ο λαός ποτέ δεν του χώνεψε. Και αν κατάφεραν κάποια στιγμή ακόμα και να επιβάλουν το Μητσοτάκη στην ΝΔ και παραλίγο να φορτώσουν και τη θυγατέρα, ας όψονται οι μηχανισμοί και οι κύκλοι που γυροφέρνουν το σιδηρόφρακτο κτίριο. Ο λαός τους έχει γυρίσει την πλάτη οριστικά. Η Ντόρα είναι καμμένο χαρτί. Το παραμύθι του μεσαίου χώρου πέθανε.
  Ο Σαμαράς θα πρέπει να δει το λαό ως ΟΛΟΝ χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Αυτές που καλλιέργησε ο Αντρέας και ξαναδίχασε την Ελλάδα, όπως πολύ ορθά, ορθότατα αναλύει ο Στάθης παραπάνω.
  Άλλωστε αν εξαθλιωθεί η χώρα όλος ο λαός θα την πληρώσει. Εκτός από τα ντοράκια φυσικά που έχοντας τις άκρες θα την βγάλουν καθαρή. Αμφίπλευρη συσπείρωση και συνεννόηση ΟΛΩΝ των υγειών-πατριωτικών δυνάμεων του τόπου πριν να είναι πολύ αργά.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ boanerges 15/04/2011 13:39:20

   Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το παραμύθι του 'μεσαίου' χώρου το πουλάνε τα ΜΜΕ τα φιλικά προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν ότι έτσι αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και ευνοούν τους εργοδότες τους.

 40. zame avatar
  zame 15/04/2011 14:26:09

  γιατι αν εξαθλιωθεί η χώρα όλος ο λαός θα την πληρώσει..
  (οπως σωστα εγραψε ο παραπανω)
  ..ισως αλλοι λιγοτερο & αλλοι περισσοτερο.
  ..και στο ΦΙΝΑΛΕ..η πολυπόθητη ισορροπία
  (που κατα-γκρεμίστηκε παρασέρνοντας δομικές αξίες & κανόνες μιας συντεταγμένης κοινωνίας ) απαιτεί
  αν ΘΕΛΟΥΝ οι ΠΛΟΥΣΙΟΙ να ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τα ΠΛΟΥΤΗ τους..
  θα πρεπει να ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ των ΛΑΩΝ.
  τιποτε παραπανω και τιποτε λιγοτερο .

 41. vassilis avatar
  vassilis 15/04/2011 15:26:26

  Δεν υπαρχει ιδεολογια σε κανενα κομμα .Διαχειριζονται την εξουσια προς ωφελος τους και εις βαρος του λαου.Εποπτευονται δε επιτυχως απο την εκκλησια η οποια ειναι και η μονη που δεν αγγιξε η κριση!

  • boanerges avatar
   boanerges @ vassilis 15/04/2011 16:26:06

   Ναι ρε φίλε ΟΚ για όλα φταίει η εκκλησία που τα εποπτεύει επιτυχώς όλα!
   Τι άλλο θα ακούσουμε

 42. φωνη avatar
  φωνη 16/04/2011 00:51:15

  Συμφωνώ με τα του άρθρου. Προσθέτω ότι ως πολίτες δεν μπορεί να μας χωρίζουν διακρίσεις τύπου δεξιός-αριστερός, ειδικά όταν διεκδικούμε για το μέλλον μας. Πάνω από αριστεροί και δεξιοί είμαστε πολίτες της ίδιας πόλης και κοινός στόχος είναι η ευημερία αυτής της πόλης. Ευημερία χωρίς ενότητα και αξιοσύνη δεν υπάρχει. Πιστεύω ότι θα είμαστε κερδισμένοι όταν ενωμένοι αναζητούμε τον άξιότερο (αριστερό ή δεξιό). Ούτε ο δεξιός επειδή είναι δεξιός, ούτε ο αριστερός επειδή είναι αριστερός μπορεί να μας προσφέρει κάτι αν δεν είναι άξιος. Οι ταμπέλες δεξιός και αριστερός οφελούν μόνο την εξουσία που δεν έχει άλλα όπλα για να επιβληθεί πέρα από τον φανατισμό. Όποιος θέλει ας ψηφίζει με ιστορικά συμπλέγματα, με ουτοπικά σύνδρομα, με τύφλωση και φανατισμό. Μην αναρωτιέται όμως μετά που είναι οι ικανοί και πως φτάσαμε σε αυτήν την φθήνια.

 43. zame avatar
  zame 16/04/2011 12:13:51

  (Ευημερία χωρίς ενότητα και αξιοσύνη δεν υπάρχει)&(κερδισμένοι όταν ενωμένοι αναζητούμε τον ΑΞΙΟΤΕΡΟ (αριστερό ή δεξιό)..+1oooooooo....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.