#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2011 13:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

αΓΑΠιε, τo κούρεμα ήταν ρίσκο…«Σήμερα, παίρνουμε και πάλι τη μεγάλη απόφαση να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, λέγοντας ένα μεγάλο ''όχι'' στις εξαρτήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο οποίος παρέστη στη Δοξολογία για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

Είναι σαφής η προτροπή του μεγάλου τιμονιέρη, να κόψουμε τα ναρκωτικά, ιδίως πριν τις κάλπες, γιατί μας δημιουργούνται συλλογικές ψευδαισθήσεις ευμάρειας από τον κάθε «σοσιαλιστή διεθνιστή» που ονειρεύτηκε ότι «λεφτά υπήρξαν».

Και συνέχισε:«…Μια απόφαση να καλλιεργήσουμε ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας…».

Το πιάσατε φαντάζομαι το υπονοούμενο. Απεξαρτηθείτε και καλλιεργήστε .

[caption id="attachment_130478" align="alignnone" width="600" caption="ειδυλλιακή σκηνή του μέλλοντος σε λιβάδι μαριχουάνας"][/caption]

Πάντως προσωπικά «ουκ εά με καθεύδει το (του) Μιλτιάδου τρόπαιον». Νίκη του πνεύματος,πολιτική σκέψη χωρίς εκπτώσεις, παρά μόνο για εντυπώσεις: ζήτησε πρωτοβουλίες για συνασπισμό με Ντόρα και ΛΑΟΣ. Κουβέλη, Φλωρίδη θα προτείνει στην επόμενη ιστορική του παρέμβαση. Δεν τους έκαψε νωρίς για να έχει συνέχεια. Δεν εξηγείται αλλιώς: Πρέπει να έλειπε πολύ στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Μετά τη ματαίωση της παρέλασης, το τηλεφωνικό κέντρο του ΜΚ (εφεξής Μεγάλου καναλιού) πλημμύρισε από τηλεφωνήματα έξαλλων βουλευτών του ΛΑΟΣ, που ήθελαν να κατακεραυνώσουν όσους τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν ανήμερα της επετείου.

Η πατρίδα 39 ευρώ σε 15 τόμους των 1500 σελίδων συν έξοδα αποστολής.

Η κοινωνική οργή ξεχειλίζει. Και θα εκδηλώνεται με κάθε ευκαιρία. Το φλέγον ζήτημα δεν είναι το ένδοξο παρελθόν αλλά το ζοφερό παρόν και το αβέβαιο μέλλον. Είναι λίγο αστείο να περιμένεις να «σεβαστούν τη ημέρα». Ειδικά από ανθρώπους που η ζωή τους έχει γίνει μια «ατέλειωτη νύχτα». Εκπλήσσονται πολλοί από τις εκδηλώσεις του κόσμου, τις χρεώνουν σε πολιτικά κόμματα, τις χαρακτηρίζουν μειοψηφικές, μιλούν για  «κατάλυση του κράτους» και άλλες φαιδρότητες. Γιατί να μη δω δηλαδή την παρέλαση από την εξέδρα των επισήμων; Εγώ κι αν αποτελώ  σύμβολο: με τόσες κακουχίες ζω ακόμη στη χώρα…Αυτός ο τόπος έχει μέλλον. Από τη στιγμή που οι μαθητές αντιστέκονται, η χώρα αργά ή γρήγορα θα βρει το δρόμο της. Η «αγανακτισμένη» μούντζα του νεαρού «διμιροίτη» αποδεικνύει ότι οι δεκαπεντάχρονοι ακόμη αντιστέκονται κύριε Πρόεδρε. Οι υψωμένες γροθιές των άλλων με τα μαύρα μαντήλια ήταν μία καταπληκτική ιδέα, μαζί με τα κεφάλια που στρέφονταν στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των επισήμων. Χάλασαν βέβαια το πρόγραμμα των εκπομπών που ασχολούνταν κάθε χρόνο με το πόσο ανέβασαν τις φούστες οι μαθήτριες. Φέτος που υπάρχει γνήσια διαμαρτυρία, μιλούν για «εντεταλμένους» και οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων. Το «σύστημα»  μας θέλει πάντα απροβλημάτιστους και «ηδονιστές»…

Δυστυχώς η μπάντα του Δήμου με τις μαύρες κορδέλες στα όργανα, δεν έπαιξε το «ρέκβιεμ του ΠΑΣΟΚ». Το απαγόρευσε ο «Συνηγόρος του Δημότη», Καμίνης. Αλλιώς του τα είχαν πει οι σύντροφοι; Νόμιζε ότι θα γινόταν δήμαρχος της Γενεύης;

Πάντως υπάρχει πρόβλημα με τους θεσμούς: μέχρι και η Κάπα Reserch δείχνει τον καταποντισμό του αΓΑΠιου (τα ομόλογα ήταν ρίσκο)…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. BellaDonna avatar
  BellaDonna 30/10/2011 14:07:59

  +++++

  • X-files avatar
   X-files @ BellaDonna 30/10/2011 14:11:32

   Μήπως είσαι η γνωστή σε όλους μας ηθοποιός?
   http://en.wikipedia.org/wiki/Belladonna_%28actress%29

 2. ataktos avatar
  ataktos 30/10/2011 14:12:10

  «Πολιτιστικό» φόρο υπέρ της Ελλάδας ζητά Γερμανίδα ιστορικός Λεονόρα Ζέελινγκ

  Η Λεονόρα Ζέελινγκ, ιστορικός και συγγραφέας προτείνει: «πέντε σεντ τη λέξη, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα».

  Μια Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας εξεγέρθηκε με τα επιτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για την Ελλάδα. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Deutsche Welle («DW»), πρόκειται για τη Λεονόρα Ζέελινγκ (Leonora Seeling), η οποία ζήτησε να επιβληθεί ένας έκτακτος, πολιτιστικός φόρος για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας.
  Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Ζέελινγκ δεν είναι κάποια από τους γνωστούς χειριστές ελληνικών θεμάτων στη Γερμανία. Πλην όμως, έχει διδάξει σε γερμανικά και γαλλικά πανεπιστήμια ιστορία των μαθηματικών και της φυσικής, έχει εκδώσει λογοτεχνία, γνωρίζει - από πολλά ταξίδια της την τελευταία δεκαετία - την Ελλάδα και τώρα ξεσπάθωσε, εκδίδοντας ένα βιβλιαράκι.
  Το πόνημά της, που εκδόθηκε από το μικρό εκδοτικό οίκο της Στουτγάρδης «Αρύκανδα» (όπως ονομαζόταν η αρχαία πόλη της Λυκίας), είναι γραμμένο σε μορφή αγόρευσης προς τους πολίτες και φέρει τον τίτλο: «5 σεντ, ώστε να σώσουμε την Ελλάδα». Πρόκειται δε - σύμφωνα με το δημοσίευμα - «για μια άνευ όρων θερμή συνηγορία υπέρ της Ελλάδος από γερμανική γραφίδα».

  «Ευτελής» πολιτιστικός φόρος
  Αφορμή για τη δημόσια τοποθέτηση της Γερμανίδας συγγραφέως αποτέλεσε ο ενοχλητικός - σύμφωνα με την ίδια - τόνος των δημοσιευμάτων για την Ελλάδα. Άλλωστε, το ζήτημα για την κ. Ζέελινγκ δεν είναι να επισημανθούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημοσιονομικής πολιτικής αλλά να βρεθούν πάση θυσία λόγοι, ώστε να σωθεί η Ελλάδα, την οποία θεωρεί πολύτιμη ως κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
  Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ πρότεινε την επιβολή - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - ενός μηδαμινού, συμβολικού πολιτιστικού φόρου: όποιος χρησιμοποιεί σήμερα ελληνικές λέξεις να πληρώνει πέντε «ευτελή» λεπτά του ευρώ για κάθε μία από αυτές. Δηλαδή, μόλις ο Γερμανός πει Idee, μόλις ο Γάλλος προφέρει idee ή ο Άγγλος ξεστομίσει idea, να κατακυρώνονται αμέσως 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις ψυχή και ψυχανάλυση, δημοκρατία και πολιτική, μουσείο, Ευρώπη και ευρώ και πάει λέγοντας.
  Με πάθος και εμμονή αλλά και έκδηλη χαρά η κ. Ζέελινγκ υπολογίζει τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια που θα έμπαιναν στον άδειο ελληνικό ‘μπεζαχτά’. Μάλιστα, είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν αυτόν το φόρο στην Ελλάδα, χωρίς τα πνευματικά και επιστημονικά επιτεύγματα της οποίας δε θα υπήρχε σήμερα ούτε ευρωπαϊκός πολιτισμός, ούτε ευρωπαϊκή τεχνολογία, ούτε τα αεροπλάνα θα κινούνταν, ούτε τα πλοία θα έσχιζαν τα πελάγη.

  Ο λόγος περί διαφθοράς
  Το δεύτερο ζητούμενο της Γερμανίδας συγγραφέως είναι να συμμαζευτούν οι γερμανικές γραφίδες, που με τόσο δασκαλίστικο ύφος έσπευσαν να καταδικάσουν την ελληνική πρακτική και την ελληνική νοοτροπία. Για το λόγο αυτό, υπενθύμισε πως δίπλα στην αφελώς απροκάλυπτη ελληνική διαφθορά - τη «δημοκρατική διαφθορά», όπως την αποκαλεί - βρίσκεται η μεγαλόσχημη και υποκριτική διαφθορά της γερμανικής οικονομίας αλλά και της πολιτικής.
  Για το λόγο αυτό, η κ. Ζέελινγκ έκανε τη σύγκριση των αποδοχών ενός Έλληνα δημόσιου υπαλλήλου, μαζί με τις περικοπές του 10%, με το υψηλότερο επίδομα που - υπό ορισμένες προϋποθέσεις - παίρνει ο Γερμανός άνεργος, πρότεινε τη μείωση των ελληνικών αγορών γερμανικών όπλων κατά 50% και άλλα πολλά. Σύμφωνα δε με τη «DW», η Λεονόρα Ζέελινγκ, τα έκανε όλα αυτά διότι απλά «είναι μια μορφωμένη Γερμανίδα που της πάτησαν τον κάλο, επειδή της προσέβαλαν την Ελλάδα».

 3. danaos avatar
  danaos 30/10/2011 14:18:27

  Θυμάσαι εκείνο Μικρέ το: "ε μιλιόρι αγγούρι από πίσω, κρόνια πολλά...!"Ταμάμ!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ danaos 30/10/2011 14:59:10

   χαχα! και δε χρειάζεται να ''καπνίσουμε'' ή να ''εισπνεύσουμε'' απολύτως τίποτα Δαναέ! Υπάρχει μια συλλογική αίσθηση οξύτατου πόνου, που δεν μπορεί και να αποτυπωθεί στο βλέμμα της κοπέλας στη φωτό...

 4. X-files avatar
  X-files 30/10/2011 14:36:15

  Κατέβηκα και εγώ προχτές για την παρέλαση. Η πορεία στην οποία συμμετείχα ξεκίνησε σαν χείμαρρος, κινούμενη από παλμό, ωθούμενη από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και το κούρεμα.
  Στην πρωτη γραμμη διεκρινα τον Μακη, δεν ξερω τι δουλεια κανει, τοσα χρονια συνδικαλιστη τον ξερω.
  Διπλα του η ξαδερφη μου η Μαρθα από τα 37 της συνταξιουχος, γιατι ειχε κλεισει 15ετία στον Ευαγγελισμο με ανηλικο τεκνο.
  Μαζι της η φιλη της η Στέλα, που 30 χρονια τωρα επαιρνε συνταξη σαν αγαμη θυγατερα.
  Παραδιπλα ο Σταθης, η εθελουσια από τον ΟΤΕ του ειχε αποφερει 120.000 ευρω και τωρα αγωνιζοταν στο ψαρεμα.
  Μαζι και ο Κωστας 46 χρονων, πυροσβεστης, που εχει καταθεσει εδώ και ένα μηνα τα χαρτια του για συνταξη (ειχε προλαβει να κατοχυρωσει, λεει) και περιμενει και καποιο χοντρο εφαπαξ.
  Και από κοντα τα δυο αδερφια: ο Στελιος, που του ειχε βαλει το κομμα τα 2 παιδια στο Δημοσιο, και ο Γρηγορης, που επαιρνε τα εργα του Δημου υπερτιμολογημενα λογω γνωριμιων.
  Πισω, στην δευτερη σειρα, ακολουθουσε ο Γιαννης, πατερας: εδώ και κατι μηνες εκανε εξασκηση του νεου νομου περι αδειας πατροτητας στο Δημοσιο, αγκαλια με την γυναικα του την Μαρω, που με τρεις γεννες ειχε να πατησει στην δουλεια της 3 χρονια.
  Και από κοντα ο Μιχαλης Π . Εργολαβος με συνεργειο 27 ανασφαλιστους αλλοδαπους και -3 ελληνες.
  Στα δεξια τους ο Λακης: φοιτητης ετων 32, παρεα με τον Γιωργο, γιατρο, τον επονομαζομενο και "ταχυδρομο" από τα φακελακια. Μαζι τους και ο Θοδωρος, γιατρος του ΙΚΑ, που στο ιδιωτικο του ιατρειο δεν εκοβε ποτε του αποδειξεις, με τον Κυριακο της Εφοριας, που δεν ειχε δει ποτε του παραβαση τα τελευταια 6 χρονια... Και φυσικα δεν θα ελειπε και ο Βασιλης, λιμενικος, πρωτος ταβλαδορος στο τελωνειο.
  Να και ο Μηνάς, που ειχε ξεχασει ποτε εκοψε το τελευταιο του τιμολογιο, μαζι με τον Ορεστη επιδοτουμενο χρονια αγροτη, που δεν ηξερε πού ηταν τα κτηματα του.
  Δες και τον Φόντα, υπάλληλο στο γραφείο προμηθειών του κρατικού νοσοκομείου που έστεινε τους διαγωνισμούς μαζί με τους ιατρούς με τεχνικες προδιαγραφές δοσμένες από προμηθευτές για την προμήθεια εξοπλισμού κατά 700% ακριβότερου, που εφτιαξε 2 σπίτια στη Τζιά για τα παιδιά του.
  Κοίτα και τον Νίκο από το ΙΚΑ που ζήτησε και του έδοσαν την προηγούμενη
  εβδομάδα αναρρωτική άδεια, για να μην χαλάσει την κανονική, για να πάει να δεί τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη.
  Να και ο Θύμιος ο ταξιτζής που σε ένα χρόνο με τις 4-πλες κούρσες του και τις μηδενικές φορολογικές δηλωσεις ξεπλήρωσε το δάνειο του σε 1 χρόνο.
  Αργοπορημένος εμφανίστηκε και ο Αντώνης ο λαικατζής αλλά και ο Βρασίδας ο περιπτεράς. Φιλαράκια από τα ετήσια ταξίδια τους στο Πουκέ. Ας είναι καλά ο λογιστής τους που τους ξαλάφρωνε κάθε χρόνο έτσι ώστε να μην φορολογείται το μεροκάματο των 500 Ευρώ.
  Ολοι μαζι με αλλους τοσους σηκωσαν τα χερια ψηλα και με σφιγμενες τις γροθιες βροντοφωναξαν, "Κατω τα χερια από τα ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !" Ο Στεφανος, αδερφικος μου φιλος, ανεργος οικοδομος με κοιταξε με γουρλωμενα ματια: "-Ρε, Κωστα, εμεις εδώ τι κανουμε?" Ελα, ντε! Βρε, μηπως τελικα "μαζι τα φάγαμε?"...

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ X-files 30/10/2011 14:45:09

   κυκλοφορει σε chain eμειλ εδω και κανα 6μηνο -
   βαλε τουλαχιστον το disclaimer
   για την original συντακτικη ομάδα
   βρήκαν τους 15 (βαριεμαι να τους μετρήσω) αλλωθι για να θαψουν 15 χιλιάδες

   • X-files avatar
    X-files @ rally monkey 30/10/2011 14:51:57

    Δεν είπα ότι είναι δικό μου. Απλά υπενθιμύζω καταστάσεις. Πρέπει να γίνει κάτι δραστικό σε σχέση με τα πιο πάνω φαινόμενα γιατί αλλιώς σε καμμια 20αριά χρόνια πάλι εδώ θα είμαστε και θα λέμε τα ίδια. Περιμένω από τον αρχηγό μας (Α. Σαμαρά) να μιλήσει ξεκάθαρα για τις συντεχνίες και τη φοροδιαφυγή. Προσπαθώ ακόμα να δω τισ διαφορές μας από το πασοκ αλλα δεν ειναι καθόλου ξεκάθαρες. Σεμνά και ταπεινά ξεκίνησε και ο κωστάκης-play-station και μας παρέδωσε αμαχητί στο πασοκ. Περιμένω λοιπόν ξεκάθαρες κουβένετες.

  • ΙΩΝΑΣ avatar
   ΙΩΝΑΣ @ X-files 30/10/2011 14:48:12

   Επαναλαμβάνεσαι και ...κούρασες! Basta!!!!!!

   • Σκεπτόμενος avatar
    Σκεπτόμενος @ ΙΩΝΑΣ 30/10/2011 15:46:51

    Αγαπητέ Ίωνα, αντιμετωπίζεται και εσείς και ;άλλοι εδώ μέσα με επιπολαιότητα το σχόλιο του x-files. Xτες σε σχόλιο μου σε άλλο άρθρο του antinews είχα γράψει:
    "Δεν μας συμφέρει ακόμα να πάμε σε εκλογές. Κακά τα ψέματα, αλλά το πασοκ ψηφίζει και μέτρα που θα θέλαμε να τα πάρουμε και εμεέις αλλά χωρίς το πολιτικό κόστος. Ας τους αφήσουμε να τα βάλουν και με άλλες συντεχνίες για να βουλιάξουν περισσότερο. Θα έρθουμε μετά εμείς ως σωτήρες, να μου το θυμηθείτε."
    Διαβάζοντας σήμερα τη δημοσκόπηση της Κάπα Research αναφέρεται ότι καταγράφεται ένα ποσοστό 36% που δηλώνει ότι προτιμά να παραμείνει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα.
    Δύο τινά συμβαίνουν:
    (1) Το πασοκ έχει αυτό το ποσσοστό.
    (2) ΝΔ-κράτες υποστηρίζουν την παραμονή του πασοκ στην εξουσία.
    Διαλέγετε και παίρνετε.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ X-files 30/10/2011 14:49:55

   Ωραίες παρέες κάνεις φίλε X-files.

   • X-files avatar
    X-files @ Γιώργος 30/10/2011 14:54:25

    Αυτός είναι ο μέσος Έλληας φίλε Γιώργο είτε το παραδέχεσαι είτε όχι. Κάνε κάτι και εσύ για να αλλάξει η κατάσταση. Ίσως όσοι διαμαρτύρονται για το εν λόγω σχόλιο να ανήκουν σε κάποια από τις αναγραφόμενες συντεχνίες. Αυτοί διακιολογούνται να διαμαρτύρονται.

    • ΕΥΑ avatar
     ΕΥΑ @ X-files 30/10/2011 15:39:53

     Αυτοί που περιγράφεις είναι οι ''οργανωμένοι αγανακτισμένοι'' (ένας εισαγόμενος όρος που προσωπικά δεν τον συμπαθώ καθόλου) κι όχι ο μέσος Έλληνας...

 5. skeptiki avatar
  skeptiki 30/10/2011 15:09:18

  Ε τότε έχεις να ζητήσεις δανεικά αγαπητέ, βλέπω καβαντζωμένοι όλοι οι γνωστοί σου. Εμένα οι δικοί μου μάλλον χαζοί ήτανε, κι επειδή με αυτούς που ξέρω να είναι ανακατεμένοι με κομπινούλες δεν έχω καλές σχέσεις, (κάποιοι γραφικοί και μιλάγαμε, και φωνάζαμε πολλά χρόνια πριν ανακαλύψετε κάποιοι ότι "υπάρχει θέμα") θα με έχεις υπόψιν σου άν ζοριστώ? Αλληλεγύη, αυτοί που τα φάγανε με τα κορόιδα γραφικούς. Τι λες?

  • X-files avatar
   X-files @ skeptiki 30/10/2011 15:17:42

   Αγαπητή skepitki, φαίνεται να μην καταλαβαίνεις το πνεύμα του σχολίου. Ή μήπως απλά ρίχνεις μελάνι. Για την ταμπακιέρα δεν ακούω τίποτα. Απλά να σε ενημερώσω ότι καμμία σχέση έχω με τέτοιοιες συντεχνίες. Αυτοί όμως είναι η πλειοψηφία των αγανακτισμένων που κατεβαίνουν στους δρόμους γιατί θίγονται με τα νέα μέτρα. Καλή και δικαιολογημένη η αγανάκτησή όλων με τους πολιτικούς, αλλά ποιός θα αγανακτήσεις και με τον γείτονά του που τον κλέβει αλλά κυκολοφορεί με αυτοκίνητα των 50.000 Ευρώ.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ X-files 30/10/2011 15:44:59

    Κάποια στιγμή το παραμυθάκι όλοι μαζί τα φάγαμε πρέπει να σταματήσει. Αν η Λόλα, η Μαρία η ο Στέλιος που ξέρεις είναι στην ψιλοκομπίνα, η πρώτη κίνηση είναι να σταματήσουν τα χαμόγελα ευγενείας και να δηλωθεί απλά ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι κατακριτέες. Γιατί μέχρι τώρα θεωρούνταν και μαγκιά ή "εξυπνάδα" . Αν ο Βαγγέλης φοροδιαφεύγει να τον πιάσουν. Αν ο Μηνάς έκλεβε να συλληφθεί. Αν εξέδιδε παράνομα τιμολόγια επίσης. Να κάνει τη δουλειά του το κράτος να συλλάβει τους παρανομούντες.
    Αλλά δεν θα απολογείται όλη η κοινωνία για αυτούς. Αντίθετα από ότι λέγεται δεν είναι όλη η κοινωνία έτσι. Ο περισσότερος κόσμος (και επιμένω) θέλει να κάνει αξιοπρεπώς τη δουλειά του. Και παρά το ότι υπάρχει ευθύνη κυρίως για την ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα, πάρα πολλοί αντιστάθηκαν (πίστεψέ με έχω αρκετά ονόματα να παραθέσω) παρά την πρεμούρα της ηγεσίας να μας βεβαιώσει ότι μιά και όλοι τα ίδια κάνουν δεν πειράζει κάνε κι εσύ το ίδιο, το δικαιούσαι.
    Αν αγανακτείς με το γείτονά σου που κλέβει κόψε του την καλημέρα. Αν πάψει να είναι κοινωνικά αποδεκτό θα πάψει να είναι και μαγκιά. Εμένα ούτε τολμάει να ανταπαντήσει κανείς με εξυπνάδες και μαγκιές. Ψιλοκρύβονται μπροστά μου αντί να παινεύονται. Κι έτσι δεν έχω προβληματισμούς σαν τους δικούς σου, ποιός θα μιλήσει για τον απατεώνα γείτονα. Εσύ να μιλήσεις. 5 όλους κι όλους θέλει να δηλώσουν ότι δεν αποδέχονται προκλήσεις και κομπίνες να δεις για πότε συμμαζεύονται όλοι. Αλλά με τα κλαψουρίσματα, και το τι να κάνουμε, όλοι ίδιοι είναι, δουλειά δεν γίνεται.
    ΔΕΝ είναι όλοι ίδιοι, η πλειοψηφία δικαιούται να διαμαρτύρεται και καλά θα κάνει αν συναντά κομπιναδόρους στις πορείες να μην κρατάει το στόμα της κλειστό. Πιό πολύ κι από την τιμωρία η κοινωνική αποδοχή είναι που ορίζει τα ήθη.

    Και συγνώμη, ποιά είναι η ταμπακιέρα;

 6. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 30/10/2011 15:11:10

  "Οδυσσέας Ελύτης : ο Ήλιος ο Ηλιάτορας "
  Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος
  να 'ν' ήμερος να 'ναι άκακος

  λίγο φαΐ λίγο κρασί
  Χριστούγεννα κι Ανάσταση

  κι όπου φωλιάσει και σταθεί
  κανείς να μην του φτάνει εκεί

  Μα 'ρθαν αλλιώς τα πράματα
  τονε ξυπνάν χαράματα

  τον παν τον φέρνουν πίσω μπρος
  του τρώνε και το λίγο βίος

  κι από το στόμα την μπουκιά
  πάνω στην ώρα τη γλυκιά

  του τηνε παίρνουνε κι αυτή
  Χαρά στους που 'ναι οι Δυνατοί!
  Χαρά στους που 'ναι οι Δυνατοί
  γι' αυτούς δεν έχει «εγώ» κι «εσύ»

  Χαρά στους που 'ναι οι Δυνατοί
  γι' αυτούς δεν έχει χόρταση.

 7. Lichnee avatar
  Lichnee 30/10/2011 15:13:30

  1ον επαναλαμβανεσαι.Το chain mail της Ιπποκρατους ειναι παλιο και δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
  2ον αυτος ειναι ο μεσος Ελληνας;Ισως για τους ομοιους σου.Κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.
  3ον αν κρινω απο το σχολιο σου προς τη belladona παραπανω δειχνεις και το επιπεδο σου.

  • X-files avatar
   X-files @ Lichnee 30/10/2011 15:19:34

   Σχετικά με τι τελευταίο που γράφεις φαίνεται ότι δεν έχεις καθόλου την αίσθηση του χιούμορ.

   • Lichnee avatar
    Lichnee @ X-files 30/10/2011 15:50:42

    Trolling succesful.
    Περαστε τωρα απο το ταμειο.-.-

  • Poet avatar
   Poet @ Lichnee 30/10/2011 15:24:43

   Με τέτοια μυαλά και εθελοτύφλωση δεν θα πάμε μακριά. Ακόμα και αν πάρουμε αυτοδυναμία στις εκλογές που έρχονται σύντομα, μας βλέπω να πέφτουμε εν ριπή οφθαλμού. Σε πολλά έχει δίκιο ο/η x-files. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας. Εξωστρέφεια χρειάζεται. Ακόμα και εάν προέρχεται η προπαγάνδα από την Ιπποκράτους πρέπει να δωθεί απάντηση από τον Α. Σαμαρά τι θα κάνει με αυτούς. Δεν πάει άλλο.

  • Aligator avatar
   Aligator @ Lichnee 30/10/2011 15:37:21

   Πονηρούλη, πάντως μπήκες και το είδες το site της Belladonna.

 8. ΕΕ Ελλην avatar
  ΕΕ Ελλην 30/10/2011 15:36:41

  Ελληκοκεντρισμος μεχρι τρελλας.Ολοι οι Ευρωπαιοι φαινεται ειναι προδοτες γιαυτο πρεπει να τους σωσουν οι Ελληναρες.Η λυση ειναι πιο απλη.Οι Ευρωπαιοι θελουν να ειναι με την Γερμανια αφου επωφελλουντε απο την δυναμη της.Χρειαστηκε πολλα για να πεισθει η Γερμανια να αφησει το Μαρκο και να δεχθει το Ευρω.Εβαλλε ομως ορισμενους ορους που ολοι τους ξερανε και γιαυτο μερικοι οπως η Δανια και η Σουηδια δεν εγιναν μελλη.Η Ελλαδα μπηκε λαθραια και τωρα ζητουν μερικοι να ..αλλαξουν οι οροι..αντι της Ελλαδας.!!!
  Οσο για την Γιουγγοσλαβια,αφου θελανε οι Κροατες και οι Σλοβενοι να ειναι ανεξαρτητοι και ειναι ευχαριστημενοι με αυτο,δεν πρεπει να το σεβαστουμε;Το ιδιο με Βοσνια,Φυρομ ακομα και Μοντενεγγρο.Και η Σερβια ειναι ανεξαρτητη και μπορει να κανει οτι θελει.Επρεπε μηπως να ρωτουσαν την γνωμη της Ελλαδος πριν γινουν ανεξαρτητοι;Κατι αναλογο εγινε και στην Τσεχοσλοβακια η οποια μοιραστηκε ειρηνικα και μετα απο δημοψηφισματα..Απεφανωηκαν οι λαοι!!!Αλλα δεν ρωτησαν την γνωμη μας γιαυτο δεν αξιζουν να ειναι ανεξαρτητοι.Και μετα κατηγορειτε την Γερμανια για εθνοκεντρισμο ενω στην Ελλαδα οι αποψεις μοιαζουν απο αλλο πλανητη.Μια μικρη περιφερειακη χωρα ειναι η Ελλαδα ασχετα αν μερικοι αισθανονται οτι ειναι ο ομφαλος του πλανητη.ΔΕΝ ειναι γιατι αλλο Αρχαια Ελλαδα ,αλλο νεα.Πολιτιστικα,οικονομικα στις επιστημες κλπ.Απλως εκει που μενει κανεις ,εκει αισθανεται ασαν να ειναι στο κεντρο της γης..Ετσι αισθανονται πολλοι,παντου..
  Οσο για την συμπαθητικη Γερμανιδα που κανει καριερα με το να ειναι και λιγο εκκεντρικη,τις αποψεις της της δανειστηκε απο Ελληναρες υπερπατριωτες στο ιντερνετ οπου υπαρχουν τουλαχιστον 15 χροννια..Αλλα οι "μεγαλοι"μπορουν να ειναι και λιγο γραφικοι.Αλλα εμεις ο λαουτζικος δεν τοχουμε αυτο το δικαιωμα γιατι μονο για γραφικους μπορουν να μας περασουν.Γιατι θα πρεπε να πληρωνουμε και τους Αραβες για τους αριθμους ,τους Κινεζους κλπκλπ..Παραμυθακια για παιδακια για να αισθανονται σπουδαια..
  Χρηματα πρεπει να βρεθουν ΑΛΛΑ απο Ελληνες μεσω καινοτομιων,εφευρεσεων και σκληρη δουλεια.Να το πω και στα "Νεοελληνικα":Τζαμπα χρημα δεν θαρθει απο Πουθενα..Ειναι απλως ευσεβεις ποθοι ανθρωπων που δεν θελουν η Ελλαδα να αλλαξει..Στην χειροτερη περιπτωση,μπορει η Ελλαδα να αφησει την ΕΕ και να ζησει τον μυθο της μονη της..Αυτο μπορει να γινει αλλα λεφτα παλι δεν θα φερει..Ουτε Ευρωομολογα ουτε Μαρσαλ ευρω θαρθουνε για να διατηρησουν μερικοι το επιπεδο ζωης τους που νομιζουν οτι το εχουν δικαιωμα μονο και μονο γιατι ειναι "Ελληνες" επειδη γεννηθηκαν στην ομορφη χωρα μας.....Καιρος να αφησουμε τις ψευδαισθησεις και να φτιαχουμε και εμεις Παρθενωνες..Οπως καποιοι πριν..2.000 χροννια..Τωρα ειναι η σειρα μας..

 9. Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς avatar
  Κωνσταντῖνος Λ. Μαστακουνᾶς 30/10/2011 16:53:53

  Θεϊκὸς τίτλος, προσκυνῶ ταπεινά

 10. Κρίτων avatar
  Κρίτων 31/10/2011 09:53:25

  Βλέπω έναν φόβο να μην σας υπερκεράσει ο Τσίπρας! Ο χώρος της κεντροδεξιάς δεν μπορεί να κραυγάζει και να κάνει φτηνή αντίσταση γιατί αύριο θα κυβερνήσει.Η προσέγγιση της πολιτικής πραγματικότητας λοιπόν γίνεται με άλλο τρόπο από αυτόν του ΄΄Αλέξη΄΄.Εδώ υπάρχοει η ανάγκη για επιστημονικής προσέγγισης,νηφάλιας οικονομική και πολιτική ανάλυσης,εξυπνάδας,εφευρετικότητας,καινοτομίας.
  Διαχρονικά μέσα στις κραυγές προσπαθούν να κρυφτούν κάπιοι τενεκέδες που τους είδαμε τι έκαναν πριν λίγα χρόνια.Προφανώς είναι τύποι ΄΄αλλά τρίκαλα ΄΄ που πιστεύουν ότι θα τους τακτοποιήσει ο δικός τους.Είναι έτοιμοι να ορμήξουν αυτούς που σήμερα χειροκροτούν! Γι αυτό :
  ΑΛΛΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!
  ΟΧΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ!
  Δόξα το θεό δεν πολυχρειάζεται. Προοπτική χρειάζεται!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.