26/08/2010 07:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ω, τι κόσμος κ. Βενιζέλο

Δεν ξέρω αν βάσει... βιογραφικού που υπέβαλε στον υπουργό Άμυνας κ. Βενιζέλο, θέτοντας υποψηφιότητα για τη θέση του διευθυντή του υπουργικού γραφείου, και ύστερα από... δημόσια διαβούλευση επελέγη ο απόστρατος κ. Σάκης Παπανικολάου. Αναφέρονται κάποια στοιχεία περί των δραστηριοτήτων του στα έγγραφα που έφτασαν στα χέρια μας με την... ευγενή φροντίδα γραφείου της ΠΑ. Γι’ αυτό ρωτάω ευθέως αν αληθεύει ότι διαγράφηκαν από τον ατομικό φάκελό του όλα τα δυσμενή στοιχεία που τον αφορούσαν.
Επίσης αν αληθεύει ότι όταν τοποθετήθηκε Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ουάσινγκτον –προηγουμένως ως αντισμήναρχος διετέλεσε υπασπιστής των υπουργών Άμυνας της Σημιτικής οκταετίας– και η Πολεμική Αεροπορία ζητούσε πληροφορίες για σοβαρότατα προβλήματα αεροσκαφών, εκείνος δεν απαντούσε ή απαντούσε όποτε ήθελε, στα παρακάτω έγγραφα:
– Φ 604/ΑΔ5618/31135001/15.05.03 ΚΕΦΑ
– 6577/19.11.2003/FAX ΚΕΦΑ
– 5144/10.02.04/ FAX ΚΕΦΑ
– 5483/22.04.04/ FAX ΚΕΦΑ
– 5557/13.05.04/ FAX ΚΕΦΑ κ.ά.
Αληθεύει, όπως λέγεται, ότι ο κ. αντισμήναρχος ελέγχθηκε για τα παραπάνω; Περιμένω από τον υπουργό απάντηση για το τι ακριβώς συνέβη τότε.
Να σημειώσω ακόμη ότι ο κ. Σ. Π. αποστρατεύθηκε το 2005 ως μίνι ταξίαρχος, γιατί δεν είχε τα τυπικά προσόντα και, επιπλέον, δεν είχε φοιτήσει στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας.
Για την πληρότητα του ρεπορτάζ σημειώνω ότι στο γραφείο του Αεροπορικού Ακόλουθου στην Ουάσινγκτον τοποθετήθηκε η σύζυγός του, υπάλληλος ΕΛΤΑ. Τώρα τι σχέση έχουν τα ΕΛΤΑ με τον Αεροπορικό Ακόλουθο της πρεσβείας μας στις ΗΠΑ χρειάζεται κανείς να έχει μαντικές ικανότητες για να δώσει πειστική εξήγηση.
• Ανακλήθηκε πανηγυρικά, ως μηδέποτε απομακρυνθείς, από τον κ. Ευάγγ. Βενιζέλο, ως διευθυντής του γραφείου του και, πριν προλάβει να καθίσει στον θώκο του, διόρισε τον κουμπάρο του (!) ταξίαρχο διευθυντή προσωπικού ΓΕΑ (καίριο πόστο). Βέβαια φρόντισε για την «αξιοποίηση» όλης της παρέας του σε νευραλγικές θέσεις του ΓΕΑ και πρεσβείες (ΗΠΑ, Βουλγαρία).
• Επανέφερε ως μηδέποτε απομακρυθέντα τον αποστρατευθέντα το 2005 ταξίαρχο Β΄ και τον τοποθέτησε διευθυντή Μέριμνας Αεροπορικού Προσωπικού και έτερο φιλαράκι σμήναρχο που, αφού τον προήγαγε σε... πτέραρχο, τον ετοίμασε για τις Βρυξέλλες!
Η στήλη εύχεται «εις ανώτερα» στον κ. ταξίαρχο... Και Α/ΓΕΑ, γιατί όχι; Να δούμε ακόμη τι θα ιδούν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας...
Με ένα τέτοιο κλίμα αξιοκρατίας και πλήρους απουσίας ευνοιοκρατίας και κομματισμού ο κ. Βενιζέλος εισάγει προς ψήφιση νέο νόμο ιεραρχίας και προαγωγών βεβαιώνοντας τους αφελείς αξιωματικούς για τις αγνές προθέσεις του ως προς την εξέλιξή τους... Ω, τι κόσμος μπαμπά... Όντως...

Από Το ΠΑΡΟΝ

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=58059&colid=&catid=42&dt=2010-08-22%200:0:0

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κικη avatar
  Κικη 26/08/2010 09:29:33

  Ασχετο με τον προαναφερθεντα κυριο,αυτο που σας γραφω.
  Υποψηφιος με τον Μητροπουλο ,στην περιφερεια ειναι και ο χωραφας,πρωτοπαλλικαρο του Τσοχατζοπουλου,μαζι με τον Αγραφιωτη,στο υπουργειο το τοτε Εθνικης Αμυνας,με τις μεγαλες μιζες,και κονομες.
  Ο μπαμπας του κ.Χωραφα,συνταξιουχος τοτε,του στρατου ξηρας,κατωτατος αξιωματικος,επεστρεψε στο στρατο ,ελεω γιου,προηχθει σε Αντιστρατηγο παρακαλω,και του ανεθεσαν,τον οικοδομικο συνεταιρισμο των αξιωματικων του στρατου.Απο λοχιας ,αντιστρατηγος,καλο ε.
  Προς Συνασπισμο,πριν εγκρινετε οποιον ναναι ,κοιταξτε τι σουρνει πισω του,γιατι λογικα θα βγουν στην φορα,μην γινετε κολυμβυρθρα του Συλωαμ για τα ψηφαλακια,οχι οποιον ναναι,αρκει να ειναι αντιθετος στο μνημονιο,γιατι θα χωθουν και λαμογια.
  Αντε μην μαζευετε ολη την σαβουρα του ΠΑΣΟΚ,τωρα που εφυγε η δικια σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.