#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/10/2012 17:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως ύποπτοι καλούνται Διώτης - Καπελέρης για την λίστα ΛαγκάρντΜε την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" καλούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα, οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης.

Από την έρευνα που διενεργείται, όσον αφορά τη μη αξιοποίηση της λίστας, οι δύο εισαγγελείς φαίνεται να εντόπισαν λόγους για τους οποίους οι δύο αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες πρέπει να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το γεγονός ότι το επίμαχο υλικό παρέμεινε αδρανές σχεδόν δύο χρόνια, αν και αφορούσε καταθέσεις 1991 Ελλήνων στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας, των οποίων η νομιμότητα θα έπρεπε να ελεγχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης, με δήλωσή του για το θέμα, υποστήριξε ότι θεώρησε το εν λόγω υλικό "μη αξιοποιήσιμο" ως προϊόν υποκλοπής, ενώ ο κ. Καπελέρης φέρεται να παρέλαβε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντινου, ελάχιστα ονόματα από τη λίστα με σκοπό να "εντοπίσει το οικονομικό τους προφίλ".

Οι οικονομικοί εισαγγελείς, πριν από μερικές ημέρες, έδωσαν παραγγελία στο ΣΔΟΕ για την πλήρη διερεύνηση των επίμαχων καταθέσεων κρίνοντας ότι η λίστα έχει επισήμως και νομίμως παραδοθεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, επί υπουργίας της Κρ. Λαγκάρντ, στον τότε ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντινου.

Η λίστα έχει περιέλθει στις γαλλικές αρχές εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, όταν κατάσχεσαν ψηφιακό υλικό από το σπίτι του πρώην υπαλλήλου της HSBC, καταζητούμενου από τις ελβετικές αρχές Ερβε Φαλτσιάνι, ο οποίος είχε καταγράψει παράνομα τα στοιχεία περισσότερων από 20 χιλιάδες καταθετών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 12/10/2012 18:15:39

  Βρίσκω φοβερά υποκριτική τήν δικαιολογία ότι η λίστα δέν είναι προϊόν νομίμου κατοχής.
  Ένας πραγματικός Πατριώτης καί άνθρωπος πού πρωτίστως αγαπά τήν δικαιοσύνη ("δικαιοσύνην ζητήσατε καί πάντα ταύτα προστεθήσεται υμίν") θά μπορούσε νά κάνη κάτι απλούστατο, νά ζητήση εκτεταμένους φορολικούς ελέγχους γιά ένα έκαστο τών 1.991 ατόμων τού καταλόγου !
  Καί τότε θά βλέπαμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος τού καθενός αλητήριου, ο οποίος αφού ενδεχομένως έκλεψε τό Ελληνικό κράτος, στήν συνέχεια έβγαλε τά χρήματα από τήν Χώρα γιά νά μήν πληρώνη ούτε φόρους επί τών τόκων !!!
  Καί άς τελειώνη τό παραμύθι μέ τούς εν Ελβετία λογαριασμούς, μετά τόν θόρυβο πού έγινε πολλοί μετέφεραν τά χρήματά τους αλλού, σέ Λιχτενστάϊν. Ντουμπάϊ, Βηρυτό, Ντόχα, νησιά τής Καραϊβικής, νήσο Μάν, κ.λ.π.
  Γιά τό 2012, καί εάν ακόμη αποδεχθούν οι Ελβετικές τράπεζες νά φορολογήσουν τούς τόκους, τά απομείναντα εκεί κεφάλαια είναι πλέον λίγα ή πολύ λίγα...
  ΄Επειτα, εάν οι Τράπεζες αποδώσουν φόρο, τόν οποιονδήποτε, χωρίς νά δώσουν λεπτομερή λογαριασμό, δηλαδή όνομα, ποσόν, φόρο ανά λογαριασμό,
  δέν κάνουμε τίποτε. Τό πιθανότερο είναι κάθε Ελβετική τράπεζα νά δώση ένα ποσό φόρων χ, χωρίς νά μπορούμε νά τήν ελέγξουμε !!!...
  Οπότε, κάτι τρέχει στά γύφτικα...

 2. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 12/10/2012 18:27:31

  Να δω στη στενή κάποιον μεγαλόσχημο υπηρεσιακό παράγοντα που κάλυπτε τους απατεώνες και τι στο κόσμο.
  Ωχ όνειρο ήταν και ξύπνησα ....
  Κόρακας κοράκου δεν βγάζει μάτι λένε.
  Αλλη μια επικοινωνιακή μπαρούφα για χαχόλους.

 3. theo1611 avatar
  theo1611 12/10/2012 18:51:26

  Έβλεπα προχθές τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη να επιχειρηματολογεί ότι έχει πέσει πολλή δουλειά στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς με αποτέλεσμα να μην προχωράει τίποτα και ότι οι εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών "κάθονται", οπότε θα έπρεπε να ανατεθεί σ' αυτούς η δουλειά.

  Παλιότερα οι Βενιζέλος-Παπαϊωάννου για να προσδώσουν κύρος στο θεσμό ήθελαν να ακυρώσουν τους οικονομικούς εισαγγελείς, τώρα ο κ. Κακλαμάνης θέλει να τους ακυρώσει λόγω φόρτου εργασίας, μη αποτελεσματικότητας και γιατί υπάρχουν άλλοι αναξιοποίητοι που κάθονται!!!!.

  Και γιατί μεγάλοι πατέρες του έθνους δεν προτείνετε να τεθούν αυτοί που "κάθονται" στη διάθεση των οικονομικών εισαγγελέων, για να επικουρήσουν το έργο τους με ευθύνη των οικονομικών εισαγγελέων?

  • Νίκος |Α avatar
   Νίκος |Α @ theo1611 12/10/2012 22:52:13

   Ο Βενιζέλος στην εξεταστική της Βουλής για τους TOR M1 ,υπερασπίζονταν τον Άκη ισχυριζόμενος πως οι ερευνώμενοι τρπεζικοί λογαριασμοί είναι τηλεφωνικοί αριθμοί.

 4. aris. A avatar
  aris. A 12/10/2012 20:07:56

  Μην μας ξεγελάει η σοβαροφάνεια που εκπέμπει ο κύριος Διώτης.

  Ο χειρισμός της λίστας ήταν καθαρά ενδοπασοκική υπόθεση.

  Η λίστα χρησιμοποιήθηκε με τρόπους και για λόγους που όλοι υποψιαζόμαστε.

  Ο εισαγγελέας καλεί πρώτους τους αδύναμους κρίκους.

  Σειρά έχει ο Παπακωνσταντίνου.

  Η μεγάλη διαφορά με το παρελθον είναι ότι το Πασόκ δεν έχει πλέον την πολιτική και λαική δύναμη να συγκαλύπτει τα ανομήματα του.

  Είναι ένα πολιτικό πτώμα που μπορεί να καταντήσει του κλώτσου και του μπάτσου.

 5. new age avatar
  new age 12/10/2012 20:48:00

  μια πολύ ενδιαφέρουσα ερευνα, θα ηταν να συγκριθούν τα στοιχεία και τα ποσά της λίστας Λαγκαρντ με τα στοιχεία και τα ποσά που εφυγαν καταγεγραμμένα απο την Τράπεζα Ελλάδος.
  Αν η πλειοψηφία τους είναι και στις δύο λίστες, μικρό το κακό, ο ελεγχος θα αποδώσει και από την δεύτερη λίστα.
  Αν οχι, τοτε τα ¨βαλιτσάτα" χρειάζονται "αλλες δράσεις τύπου cd" στους διαφόρους φορολογικούς παραδείσους για να βρεθούν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

 6. δημης avatar
  δημης 13/10/2012 00:11:39

  .....Τελευταία νέα:
  ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ Η....ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο...ΘΥΡΩΡΟΣ .....
  Η ΜΕΝ ΔΙΟΤΙ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ...ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΚΑΤΙ ΛΕΚΕΔΕΣ... Ο ΔΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ...ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.