Ως πότε θα σώζει την κυβέρνηση ο Σαμαράς
06/08/2014 19:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως πότε θα σώζει την κυβέρνηση ο Σαμαράς

Για περισσότερο από ένα χρόνο, για να μην πούμε και περισσότερο, η κυβέρνηση σχεδίαζε το νέο φόρο ακινήτων. Πομπώδεις διακηρύξεις ότι θα είναι πιο δίκαιος ο ΕΝΦΙΑ, πιο απλός αλλά και πιο καλός για τα δημόσια ταμεία. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε η ανικανότητα του ελληνικού κράτους να φτιάξει ένα σοβαρό πλαίσιο φορολόγησης της περιουσίας. Το απόλυτο χάος επικρατεί από προχθές που αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά και ο κόσμος έπαθε νευρική κρίση βλέποντας τους φουσκωμένους λογαριασμούς εξαιτίας λαθών του συστήματος.

Όλοι οι ιδιοκτήτες βρίζουν την κυβέρνηση και μαζί και όσοι δικαιούνται εκπτώσεων 50% ή και απαλλαγών καθώς ούτε το σύστημα είναι έτοιμο να δεχθεί τις αιτήσεις τους, ενώ αναμένεται να υπάρξει μια χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία.

Βλέποντας η κυβέρνηση το επικοινωνιακό Βατερλό με τον ΕΝΦΙΑ αναγκάστηκε να προβεί σε σειρά διευκρινίσεων ενώ αναμένονται οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ την ώρα που ο ίδιος ο φόρος κινδυνεύει με ανατροπή. Μέχρι και ο Σαμαράς έδωσε εντολή να αλλάξουν όλα μετά το σάλο δημιουργήθηκε από τις εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της περιφέρειας. Η εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα, με συνεργάτες του, είναι να επανέλθει η αποτίμηση αυτών των αξιών στα περυσινά επίπεδα.

Ήταν τόσο δύσκολο άραγε στις υπηρεσίες να το κάνουν; Έπρεπε να παρέμβει ο Σαμαράς; Ντροπή.

Τα παραδείγματα με τους εξωφρενικούς φόρους είναι πολλά:

Σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλου, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα των περιοχών Καρύστου, Μαρμαρίου, Αλιβερίου, Αυλωναρίου και Κύμης στην Εύβοια χρεώθηκε στην ακίνητη περιουσία μέχρι και δεκαπλάσιος φόρος από τον κανονικό. Όπως ανέφερε στο δημοτικό διαμέρισμα Δάφνης, οι πολίτες φορολογήθηκαν με 60.000 ευρώ το στρέμμα έναντι 10.000 πέρυσι. Στο Αυλωνάρι, από 7.000 πέρυσι έγινε 70.000. Στο Γραμπιά Καρύστου από 35.000 έγινε 85.000.

Σύμφωνα με τα «Νέα» αγρότης στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων είδε ότι η εφορία υπολόγισε το χωράφι των 7 στρεμμάτων που σπέρνει σιτάρι να έχει αντικειμενική αξία από την εφορία 815.569,60 ευρώ. Πέρυσι η αντικειμενική αξία του ήταν 98.670,60 ευρώ.

Έτσι, ως μεγαλοϊδιοκτήτης που βαφτίστηκε φέτος θα πληρώσει 1.254 ευρώ κύριο φόρο και 2.159 ευρω συμπληρωματικό αφού η ακίνητη περιουσία του ξεπερνά το όριο των 300.000 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι από τα 7 στρέμματα σιτάρι έβγαλε δυόμισι τόνους και το κέρδος του ήταν γύρω στα 300 ευρώ!

Πάλι στα Τρίκαλα, ένας φορολογούμενος καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 3.900 ευρώ για ένα στρέμμα οικόπεδο με αγροικία 50 τ.μ.

Στον Αγιο Προκόπιο Τρικάλων, σε σπίτι 40 τ.μ. η αντικειμενική αξία από τα 8.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, φέτος έφτασε τις 38.000 ευρώ!

Υπέρογκοι φόροι υπολογίστηκαν και εξαιτίας λαθών και παραλείψεων των ιδιοκτητών στο Ε9.

Για παράδειγμα κάποιοι ξέχασαν να δηλώσουν τον όροφο του διαμερίσματος και αυτό είναι πολύ κακό αφού ο φόρος σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται σαν να είναι το διαμέρισμα στον 6ο όροφο και έτσι να φορολογείται με τον υψηλότερο συντελεστή.

Όμως, υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις που σε ακίνητα που είναι στα μπετά δεν έχει περάσει η έκπτωση 60% για ημιτελή κτίσματα.

Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις συνιδιοκτησίας που τα εκατοστά συμμετοχής στο ακίνητο αθροιζόμενα ξεπερνούν το 100%.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε προϊστάμενο εφορίας στο κέντρο της Αθήνας για ένα σπίτι που κατέχει 50-50 με την σύζυγό του χρεώθηκε ΕΝΦΙΑ για το 50% στην σύζυγο και 100% για τον ίδιο.

Σε γονείς που έχουν περάσει την ψιλή κυριότητα στα παιδιά τους ο νόμος ορίζει πως ο φόρος επιμερίζεται στον επικαρπωτή και στον έχοντα την ψιλή κυριότητα του ακινήτου.

Σε πολλές περιπτώσεις ο φόρος έχει χρεωθεί διπλός.

Κι ενώ γίνονται όλα αυτά το χάος συνεχίζεται. Το οικονομικό επιτελείο τρέχει τώρα να διορθώσει τα λάθη, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν οι φορολογούμενοι θα πρέπει πρώτα να πληρώσουν ένα μεγάλο τμήμα του φόρου και στη συνέχεια να υπάρξει συμψηφισμός, όταν το σύστημα θα είναι έτοιμο να κάνει τις διασταυρώσεις και να επιβάλει τον σωστό ΕΝΦΙΑ.

''Χρειάζεται πολλή δουλειά, δεν είναι εύκολο, να διορθωθούν τα πολλά λάθη που έχουν εντοπιστεί στον ΕΝΦΙΑ, αλλά θα το κάνουμε", είπε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. "Έχουμε αναγνωρίσει πολλά λάθη που έχουν γίνει και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Ήδη, μάλιστα, προ ενός μηνός, επιλήφθηκα του θέματος και διόρθωσα πολλά λάθη τα οποία δεν έχετε δει καν και αφορούν περίπου 2 εκ. κόσμο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.

Τα εξωφρενικά λάθη που έγιναν με τον ΕΝΦΙΑ, κυρίως σε αγροτεμάχια της επαρχίας που εμφανίζονται να φορολογούνται σαν… φιλέτα, έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις και βουλευτών. Μάλιστα 27 βουλευτές της ΝΔ χαρακτηρίζουν απαράδεκτες τις χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ και ζητούν αλλαγές.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δύσκολο έως αδύνατο να μπορέσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να διορθώσουν τα απίστευτα λάθη και τις κατάφωρες αδικίες, πριν οι ιδιοκτήτες αρχίσουν να πληρώσουν τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ. Εκτιμάται δε ότι η κυβέρνηση τρέχει να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές σε εξόφθαλμες περιπτώσεις και να μη χρειαστεί να κάνει γενικό λίφτινγκ στο νόμο, γεγονός που θα έπρεπε αφενός να σταματήσει η διαδικασία καταβολής των δόσεων και αφετέρου θα τίναζε στον αέρα τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Ριζική αλλαγή του νόμου δεν μπορεί να υπάρξει στην παρούσα φάση παρά μόνο απαραίτητες αλλαγές σε περιπτώσεις που οδήγησαν σε δραματική αύξηση των φόρων. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ακόμη κι αν αυτές οι αλλαγές γίνουν μέσα στον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο να συνεχιστεί το αλαλούμ καθώς τίθενται τα εξής ερωτήματα:

Θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τις δόσεις του Αυγούστου και των άλλων μηνών ή δεν θα το κάνουν και θα βγουν ληξιπρόθεσμοι; Μιλάμε για τους ιδιοκτήτες που καλούνται να πληρώσουν τεράστια ποσά εξαιτίας λαθών στον σχεδιασμό του ΕΝΦΙΑ ή λαθών που έγιναν στο Ε9 και πρέπει να διορθωθούν.

Ακόμη κι αν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις θα αλλάξουν τα εκκαθαριστικά στο taxisnet και θα μπουν τα νέα; Και πότε θα γίνει αυτό; Αφού έχει πληρωθεί μέρος ή και το σύνολο του φόρου;

Το πιθανότερο σενάριο, κι αφού είναι αδύνατον να αλλάξει ο νόμος τώρα ή να παγώσει η διαδικασία καταβολής του φόρου, είναι να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά και στη συνέχεια να ζητήσουν συμψηφισμό μέσα από μια χρονοβόρα διαδικασία με ουρές στην εφορία και δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν. Και φυσικά οι ιδιοκτήτες πρέπει να βρουν χρήματα για να πληρώσουν τις δόσεις που τους αναλογούν και να περιμένουν την επιστροφή χρημάτων μετά τον συμψηφισμό. Σημαντική σημείωση: Ο νόμος προβλέπει ότι όταν υπάρχει επιστροφή ποσού από τον ΕΝΦΙΑ οι δικαιούχοι χάνουν 100 ευρώ.

Στο τραπέζι, πάντως, έχει πέσει πρόταση για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ στο τέλος Σεπτεμβρίου αντί για το τέλος Αυγούστου ώστε να προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τα «μπαλώματα» στο νόμο.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι βεβαίως πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη διασταύρωση των στοιχείων τόσο των ιδιοκτητών στους οποίους επιβλήθηκαν λανθασμένα ποσά φόρου όσο και σε εκείνους που δικαιούνται εκπτώσεων ή και πλήρους απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ. Ακόμη, να σημειωθεί ότι η διαδικασία θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα καθώς η εφορία ζητά ασφαλιστική ενημερότητα την οποία θα πρέπει να χορηγήσουν τα Ταμεία. Αν χρειαστεί να χορηγήσουν εκατοντάδες χιλιάδες ενημερότητες τότε θα φρακάρει πλήρως το σύστημα. Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το θέμα του συμψηφισμού. Αν δηλαδή ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου δικαιούται επιστροφής χρημάτων λόγω λαθών που έγιναν πόσο θα περιμένει να γίνει αυτό αν χρωστάει στην εφορία για κάποιο άλλο λόγο; Δηλαδή οι έφοροι θα πρέπει να κάνουν διασταυρώσεις και για λοιπές οφειλές ώστε να κάνουν τον τελικό συμψηφισμό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 06/08/2014 20:01:47

  "... ιδιαίτερα σημαντικό είναι το θέμα του συμψηφισμού. Αν δηλαδή ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου δικαιούται επιστροφής χρημάτων λόγω λαθών που έγιναν πόσο θα περιμένει να γίνει αυτό αν χρωστάει στην εφορία για κάποιο άλλο λόγο; Δηλαδή οι έφοροι θα πρέπει να κάνουν διασταυρώσεις και για λοιπές οφειλές ώστε να κάνουν τον τελικό συμψηφισμό." Ο επίλογος μάλλον τα λέει όλα! Υ.Γ. Η κυβέρνηση δε σώζεται από το Σαμαρά ούτε ο Σαμαράς από την κυβέρνηση, όσο κι αν το δεύτερο το "θέλει" ίσως κι ο ίδιος!

 2. Μικρασιάτης.. avatar
  Μικρασιάτης.. 06/08/2014 21:59:18

  1) Ότι η αδικη φορολογηση (ειδικα) της ΑΣΤΙΚΗΣ ακίνητης περιουσιας, θα είναι το κρισιμο λαθος που θα κανει το ΣΥΡΙΖΑ μονιμα πρωτο κομμα, το λεμε πανω από 1 χρονο τωρα. 2) Το θεμα ΔΕΝ είναι τοσο ο ιδιος ο ΕΝΦΙΑ (παροτι και εκει εχουν γινει λαθη ) αλλα η εγκληματικες- πλασματικες ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ αξιες των ακινητων, ειδικα στα αστικα κεντρα της Ελληνικης επαρχιας και στις, μετριας αξιας, περιοχες της Αττικης. Γενικα ότι είναι 1000-2000 Ευρω αντικειμενικη, συνηθως εχει εμπορικη αξια 40% κατω απ αυτό που πλασματικα εκτιμάται απ το Κρατος ότι αξιζει. 3) Είναι απιστευτο ότι ΔΕΝ εχει προβλεφθεί εστω ενα μικρο αφορολογητο της ταξεως πχ των 80.000 για των πρωτη κατοικια ΟΛΩΝ των Ελληνων πολιτων.
  4) Δεν είναι δυνατον σε εποχες που η αγορα ακινητων και οι αξιες των ακινητων εχουν ΠΕΣΕΙ τοσο χαμηλα, να ερχεται το Ελληνικο Κρατος και να ζηταει 2,65 ΔΙΣ Ευρω απο τους ιδιοκτητες ακινητων. Ειδικα οταν ηδη επι 4 χρονια, αυτοι εχουν ματωσει απ το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Χαρατσι της ΔΕΗ (του φιλου μας του Μπενυ).
  5) Δειτε τι θα κανετε εκει στη ΝΔ, πριν να είναι αργα.

  • Μικρασιάτης.. avatar
   Μικρασιάτης.. @ Μικρασιάτης.. 07/08/2014 14:12:30

   (Τελικα ο στοχος του Ελληνικου Κρατος , είναι να παρει απο τους ιδιοκτητες ακινητων, όχι 2,65 ΔΙΣ, αλλα 3,2 ΔΙΣ.... τι να λεμε, δε παει άλλο...)

 3. regeneration avatar
  regeneration 06/08/2014 23:17:30

  Ως πότε εμείς θα σώζουμε τον Σαμαρά;
  Αυτά ρε παιδιά δε γίνονται! Οι άνθρωποι είναι τρελοί, πάνε να μας εξαφανίσουν.

 4. George N avatar
  George N 07/08/2014 05:07:36

  "All sorts of computer errors are now turning up. You'd be surprised to know the number of doctors who claim they are treating pregnant men." όπως είπε ο Ι.Asimov ή "garbage in, garbage out" όπως θα έλεγε κάθε πληροφορικάριος. Αν και διασκεδαστικό και σίγουρα διδακτικό για την ανθρώπινη αμετροέπεια και αλαζονεία να βλέπεις μια κυβέρνηση να αυτοκτονεί πηγαίνοντας να σταθεί στο μόνο σημείο που γράφει με τεράστια γράμματα: Προσοχή Ναρκοπέδιο, ίσως η μόνη πολιτικά εφικτή λύση να είναι η επαναφορά του προηγούμενου φόρου με μειωμένο συντελεστή για φέτος και η μη εγγραφή φόρου στα ακίνητα αλλά και κονδυλίου ενίσχυσης της ΤΑ στον νέο προυπολογισμό. Ταυτόχρονα η θεσμοθέτηση ενός (όχι πέντε) απλού φόρου για την ΤΑ σε ανταποδοτική λογική για τα ακίνητα με διαφοροποιημένο συντελεστή για το αν είναι κενά ή όχι.

 5. Seagull avatar
  Seagull 07/08/2014 08:43:03

  Η photo πάντως πολύ επιτυχημένη, είτε έχει πονοκέφαλο είτε πάει να τραβήξει τα μαλλιά του με αυτά που βλέπει και ακούει και τα δύο φαίνονται πολύ λογικά με αυτούς που έχει μπλέξει... Οτι και να πούμε ο άνθρωπος κάθεται δύο χρόνια τώρα σε ηλεκτρική καρέκλα.

 6. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 07/08/2014 10:25:42

  Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά το εξής: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ; Ας φορολογηθεί το εισόδημα από ενοίκια. Αλλά για ένα ακίνητο που δεν παράγει εισόδημα, πως και γιατί ο πολίτης πρέπει να πληρώνει φόρους;

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Άπαντα Επιστάμενος 07/08/2014 11:04:13

   Είναι ασφάλιστρο κινδύνου, όπως είπε κι ένας τεράστιος στο εκτόπισμα πολιτικός. Για να μην μας τα πάρουν οι κομμουνιστες!

  • Seagull avatar
   Seagull @ Άπαντα Επιστάμενος 07/08/2014 11:07:05

   Μην το λες αυτό, ξέρεις πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες χρησιμοποιούν την κατοκία τους και ως επαγγελματική? Γι αυτό το κάνουν.... (Αστειεύομαι) Ο μόνος φόρος για την ιδιοκατοίκηση που έχει λογική είναι ο φόρος υπέρ των δήμων, όπου οι δήμοι φροντίζουν για την καθαριότητα, το οδικό δίκτυο, τον φωτισμό, τα πάρκα, το πράσινο κλπ. Εδώ πληρώνουμε τέλη στους δήμους συν χαράτσια και υπηρεσίες μηδέν.

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ Seagull 07/08/2014 11:23:39

    Δεν είναι για σοβαρό σχολιασμό τα περισσότερα από αυτά που πράτουν, για αυτό το έχω ρίξει στην πικρή ειρωνία.

 7. N.Nikolaou avatar
  N.Nikolaou 07/08/2014 11:04:51

  Στη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 4 του Συντάγµατος ορίζεται ότι οι έλληνες πολίτες συνεισφέρουν αδιακρίτως στα δηµόσια βάρη αναλόγως των δυνάµεών τους. Από τη διάταξη αυτή απορρέει η αρχή της καθολικότητας του φόρου, µε την έννοια ότι ο φόρος πρέπει να επιβάλλεται σε όλα τα πρόσωπα που ζουν στην επικράτεια χωρίς διακρίσεις. Από την ίδια πιο πάνω διάταξη του Συντάγματος απορρέει και η αρχή της φοροδοτικής ικανότητας με την έννοια ότι κάθε πολίτης πρέπει να συνεισφέρει στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Η φράση «αναλόγως των δυνάμεών τους» εκφράζει ουσιαστικά την επιθυμία του συνταγματικού νομοθέτη για την καθιέρωση και διατήρηση της προοδευτικής φορολογίας, με την οποία η φορολογική επιβάρυνση επιμερίζεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος κάθε πολίτη.

 8. Chr avatar
  Chr 07/08/2014 12:54:22

  Ναι ,αλλά η μνημονιακή λογική είναι :Θα βάλω τόσους φόρους ,όπου η αξία των φόρων είναι ένα τεράστιο νούμερο.Αν δεν πληρώσει ο πτωχός θα βγούν εξωπραγματικοί φόροι για τους πλούσιους .Δηλαδή ,πως να το πώ ,μη γήινων διαστάσεων !(Και το πλούσιος ή το πτωχός είναι σχετικό βέβαια). Δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση από το να μειωθεί η απαίτηση για υψηλούς φόρους.Για να γίνει αυτό ,πρέπει να τρέξει η οικονομία πάνω από το 5%(χωρίς δανεικά και για την ανάπτυξη). Αυτό είναι αδύνατον με το ευρώ .Αρα ........ Υπάρχουν θεμελειώδης αδυναμίες και αντιφάσεις στην οικονομική πολιτική που ειναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν μεσα στην νομισματική ενωση. Αυτή η θυσία , που μάλλον είναι και αντισυνταγματική,είναι μια θυσία για το ευρώ . Αυτό ψήφισες !

  • George N avatar
   George N @ Chr 08/08/2014 05:02:14

   Τουλάχιστον ας ξέρουμε σε ποιο θεό θυσιάζουμε: Από τα 75 δις που παρήγαγαν οι Ελληνες το πρώτο 5μηνο του 2014, το κράτος ξόδεψε 37,5 δις δλδ το 50%. 15,5 δις πήγαν για συντάξεις και 8 δις για αμοιβές ΔΥ (το πρώτο πεντάμηνο) Αν σε μια υπανάπτυκτη παραγωγικά οικονομία ξοδεύεις το 50% του ΑΕΠ για δημόσιες δαπάνες μάλλον δεν θα τρέξει η ανάπτυξη αλλά η υπανάπτυξη μέχρι να σκάσει η παραμύθα. Τα παραδείγματα των υπόλοιπων Σοβιετ αυτό δείχνουν. Τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ: http://www.newmoney.gr/sites/default/files/deltio_miniaion_stoiheion_genikis_kyvernisis_ioynios_2014.pdf

 9. Bil filippou avatar
  Bil filippou 07/08/2014 14:57:53

  Στη Ράμια Άρτας , Χωράφι επικλινές 3 στρεμμάτων με αγοραστική αξία 30.000 € μαζί με την 35 μ2 οικία, την χρεώνουν με αντικειμενική αξία 290.000 €

 10. ρεμαλι avatar
  ρεμαλι 07/08/2014 16:14:40

  τι γινεται παμε για διασπαση; http://olympia.gr/2014/08/07/o-k%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%85%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89/

  • Αναστασακης Γεωργιος avatar
   Αναστασακης Γεωργιος @ ρεμαλι 08/08/2014 14:29:06

   ποια διασπαση,δεν βλεπετε τπτ, η φοροδιαφυγή στα 80 δις,αλαλουμ με τον ΕΝΦΙΑ ξαναειδατε τοση ανικανοτητα πανε να βγαλουν το 15% των ΔΥ αχρηστο,μπορει να ειναι και παραπανω,αλλα ποσοι αχρηστοι ειναι στην κυβερνηση?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.