Ως πότε θα ρίχνουν αλλού τις ευθύνες τους;
01/07/2015 16:11
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως πότε θα ρίχνουν αλλού τις ευθύνες τους;

Ο γνωστός γυρολόγος των τηλεπαράθυρων, που δεν έχει δουλειά στην καλοπληρωμένη θέση του γενικού γραμματέα κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, και τρέχει από κανάλι σε κανάλι το έκανε πάλι το θαύμα του. Αντί να ασχολείται με το πώς θα σταματήσουν οι εικόνες ντροπής που δημιούργησε η κυβέρνησή του, ασχολείται με πράγματα που δεν γνωρίζει.

Βγήκε λοιπόν σε ένα ακόμη κανάλι και έκανε... παρέμβαση λέγοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδος παίρνει τα αποθεματικά των Ταμείων και τα επενδύει σε ομόλογα κάνοντας κερδοσκοπία, κι έτσι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι συντάξεις.

Απίστευτα πράγματα από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει σοβαρότατες ευθύνες για την κατάντια της χώρας και των Ταμείων. Αντί να είναι ευγνώμων που τα λεφτά των φορέων επενδύονται και μ' αυτούς τους λογαριασμούς πληρώνονται συντάξεις, βγαίνει και από πάνω. Αν δεν ήταν κλειδωμένα αυτά τα χρήματα θα είχαν εξαφανιστεί, όπως εξαφανίστηκαν τα χρήματα που πήραν από τα αποθεματικά των ταμείων και άλλων οργανισμών.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση κύκλων της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Ρωμανιάς όμως προτού μιλήσει θα έπρεπε να γνωρίζει τα εξής :

Οι ασφαλιστικοί φορείς έχουν μεταφέρει τα πλεονάζοντα διαθέσιμα κεφάλαιά τους για επένδυση στο Κοινό Κεφάλαιο και σε «λογαριασμούς ταμιακής διαχείρισης», σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2469/1997. Η τρέχουσα αξία των κεφαλαίων αυτών την 31.5.2015 ήταν 10,2 δισ. ευρώ.

· Τα παραπάνω κεφάλαια ήταν επενδεδυμένα σε reposμε το Ελληνικό Δημόσιο σε ποσοστό 47%, σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 28% και σε έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου σε ποσοστό 25%.

· Τα reposμε το Ελληνικό Δημόσιο αποτελούν βασική πηγή βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου και τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα επέτρεψαν την κάλυψη όλων των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, κυρίως δε την πληρωμή μισθών και συντάξεων.

· Σε καμία περίπτωση μέχρι σήμερα δεν υπήρξε αίτημα ανάληψης κεφαλαίων από τους ασφαλιστικούς φορείς που να μην ικανοποιήθηκε έγκαιρα. Άλλωστε, οι ασφαλιστικοί φορείς προτιμούν να χρησιμοποιούν τις επιχορηγήσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού από τα πλεονάζοντα κεφάλαιά τους, τα οποία τους αποφέρουν και σημαντικές προσόδους.

· Σε κάθε περίπτωση, οι ασφαλιστικοί φορείς που έχουν πρόβλημα ρευστότητας δεν συμμετέχουν στο Κοινό Κεφάλαιο και οι ανάγκες τους ικανοποιούνται με τις επιχορηγήσεις του Ελληνικού Δημοσίου.

· Συμπερασματικά, η Τράπεζα της Ελλάδος όχι μόνο δεν «κερδοσκοπεί» επί των χρημάτων των ταμείων, αλλά με την επενδυτική της πολιτική, που βασίζεται αυστηρά σε ειδικό νομοθετικό πλαίσιο, επιτρέπει την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου, διατηρώντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα των διαθεσίμων του κάθε ταμείου.

Άραγε καταλαβαίνει τη ζημιά που έκανε στη χώρα ο κ. Ρωμανιάς και η ψεκασμένη ΣυριζοΑΝΕΛ κυβέρνηση;

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.