#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/03/2013 16:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως πότε θα πληρώνουμε τους επίορκους του δημοσίου;

[caption id="attachment_207799" align="alignnone" width="600" caption="Φωτο: "Έθνος""][/caption]

Και ύστερα μας φταίνε οι ξένοι, οι δανειστές, οι  Ελοχίμ, αυτοί που μας ψεκάζουν και όλοι οι εχθροί της Ελλάδας και δε φταίμε εμείς οι ίδιοι.

Η αποκάλυψη της λίστας 1.301 ονομάτων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων από το «Έθνος της Κυριακής» είναι η επιτομή του τι συμβαίνει στη χώρα και παλαιότερα αλλά και τώρα. Δείχνει γιατί οι τροϊκανοί κάνουν ότι θέλουν και δεν ακούνε ούτε την κραυγή της κοινωνίας, ούτε κανέναν άλλο.

Και επιβεβαιώνουν αυτό που λέμε τόσο καιρό. Ένα διαλυμένο κράτος επί χρόνια είναι αυτό που ευθύνεται για το γεγονός ότι έχουμε φάει στα μούτρα τόσα μέτρα και τόση λιτότητα. Σε αγαστή συνεργασία φυσικά με τους πολιτικούς που ποτέ δε θέλουν να σπάσουν αυγά και να χτυπήσουν την «ιερή αγελάδα», τον δημόσιο τομέα.

Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτες υποθέσεις που σου σηκώνεται η τρίχα. Τα 1.301 ονόματα των υπαλλήλων βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες, κι όμως συνεχίζουν είτε να εργάζονται στο δημόσιο είτε να πληρώνονται κανονικά και να πίνουν στην υγεία των κορόιδων. Κατηγορούμενοι για βιασμούς, για ληστείες, για αποπλάνηση ανηλίκων, για πορνογραφία, για φακελάκια ή για παθητική δωροδοκία, κι όμως συνεχίζουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Είτε γιατί κανείς δεν τους διώχνει είτε γιατί παίρνει χρόνια να περάσουν από τα πειθαρχικά συμβούλια. Σύμφωνα με το «Έθνος», στην κατάσταση περιλαμβάνονται 2.200 ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα που κατηγορούνται ότι διέπραξαν 1.301 υπάλληλοι από το 2007 μέχρι και το 2012.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι, σύμφωνα με το πειθαρχικό δίκαιο, οι 1.301 υπάλληλοι με την άσκηση ποινικής δίωξης θα έπρεπε να τεθούν σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Είναι τέτοιο το χάος που επικρατεί στα θέματα που αφορούν τους επίορκους υπαλλήλους στο Δημόσιο, που ανάγκασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ξεκινήσει συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να κοινοποιούνται στη δημόσια διοίκηση οι αποφάσεις των δικαστηρίων που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους που θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν αυτόματα τα πειθαρχικά συμβούλια. Οι ποινικές διώξεις κατά δημοσίων υπαλλήλων ήταν εν γνώσει των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που κοινοποίησε αμέσως τα στοιχεία στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόλις του ζητήθηκε.

Το πολυδαίδαλο πειθαρχικό σύστημα που επικρατεί στο Δημόσιο, η άρνηση των δικαστικών λειτουργών να συμμετάσχουν στη σύνθεση των νέων πειθαρχικών, καθώς και η πολυδιάσπαση των ελεγκτικών μηχανισμών επιτείνουν το χάος στην άσκηση της πειθαρχικής ευθύνης. Η επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας που επιθυμεί η κυβέρνηση θα προέλθει από τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και από έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό ο οποίος δεν θα επιτρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως να «θάβονται» οι αποφάσεις των δικαστηρίων από τα πειθαρχικά συμβούλια, ή να υπάρχουν αθωωτικές αποφάσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια την ίδια στιγμή που τα δικαστήρια έχουν εκδώσει καταδικαστικές αποφάσεις για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται οι 1.301 υπάλληλοι είναι σοβαρά και αφορούν υποθέσεις παράβασης καθήκοντος μέχρι πλαστογραφίες, παθητική δωροδοκία αλλά και ανθρωποκτονίες. Η διαφορά μεταξύ του αριθμού των ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί και του αριθμού των υπαλλήλων που έχουν κατηγορηθεί οφείλεται στο γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν κατηγορηθεί εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για παραπάνω από ένα αδικήματα. Σύμφωνα με τη λίστα των επίορκων που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η μεγαλύτερη ομάδα υπαλλήλων στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση (δήμοι, νομαρχίες, περιφέρειες και δημοτικές επιχειρήσεις), όπου ο αριθμός των υπαλλήλων που διώκονται από το 2007 μέχρι το 2012 αγγίζει τους 619, που αντιστοιχεί στο 47% των περιπτώσεων. Σωρεία υποθέσεων αφορούν υπαλλήλους πολεοδομιών, ενώ τα σοβαρότερα αδικήματα για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε υπαλλήλους της συγκεκριμένης κατηγορίας αφορούν ληστεία κατά συναυτουργία, καλλιέργεια κάνναβης κατ' επάγγελμα, υπεξαιρέσεις ποσών άνω των 73.000 ευρώ και κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σε 9 υποθέσεις έχουν εκδοθεί καταδικαστικές αποφάσεις από τα ποινικά δικαστήρια για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροήν, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, και απιστία για ζημιά άνω των 150.000 ευρώ.

Ακολουθούν οι 134 υπάλληλοι των νοσοκομείων που τους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί (62) είναι γιατροί. Η πλειονότητα των υποθέσεων αφορά δωροδοκίες, παράβαση καθήκοντος, ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Από το σύνολο των 15 υπουργείων καθώς και από τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις ο αριθμός των υπαλλήλων στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις φτάνει τους 283. Ο μεγαλύτερος αριθμός ποινικών διώξεων έχει ασκηθεί σε 128 εφοριακούς, τελωνειακούς καθώς και υπάλληλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Οι κατηγορίες για τις οποίες ασκήθηκαν διώξεις σε υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών αφορούν υποθέσεις εκβιασμών, παθητικής δωροδοκίας 73.000-150.000 ευρώ, μέχρι και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν κατηγορηθεί για παραβίαση εχεμύθειας.

Στο υπουργείο Παιδείας έχουν καταγραφεί 67 περιπτώσεις επίορκων, εκ των οποίων οι 56 αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη για προμήθεια, κατοχή και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ τρεις συνάδελφοί του κατηγορούνται για κατοχή και χρήση ναρκωτικών.

Σε πρόσφατη υπόθεση του 2012 έχει κατηγορηθεί δάσκαλος για συμμετοχή σε ληστεία, ενώ δύο συνάδελφοί του για κατάχρηση ανηλίκων για ασέλγεια κατά συρροήν. Από τα υπουργεία καταγράφονται 9 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, 17 στο υπουργείο Ανάπτυξης, 19 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 3 στο υπουργείο Εσωτερικών, 9 στο υπουργείο Μεταφορών, 5 στο υπουργείο Πολιτισμού και 3 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ) έχουν πραγματοποιηθεί ποινικές διώξεις σε 66 υπαλλήλους οι οποίοι κατηγορούνται κυρίως για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.

Τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχουν παραπεμφθεί για απιστία περί την υπηρεσία που αφορά ποσό πάνω από 176.000 ευρώ για υπόθεση που έχει διαπιστωθεί το 2008.

Αυτά τα ωραία βλέπει ο Τόμσεν και κάνει πάρτι στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 10/03/2013 17:52:56

  Είναι κουραστική η επανάληψη, αλλά πρέπει να γίνεται.
  Η Τρόικα είναι η μόνη δύναμη να καθαρίσει τους στάβλους του Αυγεία.
  Ώς πότε θα πληρώνουμες;
  Μέχρι να σοβαρευτούμε και θα επιβάλουμε τη σοβαρότητα ως κύριο προτέρημα και στις πολιτικές ελίτ. Μέχρι τούδε κύριο προτέρημα τους είναι ικανότητά τους για λαμογιά.

  • panas avatar
   panas @ Μανιάτης 10/03/2013 18:21:32

   Δηλαδή αγαπητέ συνέλληνα πιστεύεις πως οι τροικανοί είναι πιο έλληνες πατριώτες από όσους κυβέρνησαν ή πρόκειται να κυβερνήσουν...
   Πιστεύεις ακόμη πως οι τροικανοί ενδιαφέρονται πρωτίστως για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην χώρα; Γιατί δεν έθεσαν τότε ποτέ ως προαπαιτούμενο την καταπολέμηση της διαφθοράς για την καταβολή κάποιας δόσης;
   ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ πρέπει να καθαρίσουμε τους στάβλους...

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ panas 10/03/2013 18:37:20

    Δεν είναι θέμα πατριωτισμού ούτε συναισθημάτων.
    Απλά αυτοί έχουν συμφέρον να γίνουν κάποια πράγματα που οι ντόπιες ελίτ δεν θέλουν ούτε μπορούν να κάνουν.
    ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ναι, αλλά ποιοί εμείς; Η κοινωνία μας είναι αιχμάλωτη των βολεμμένων και των λαμογιών, των κενόλογων και των φαύλων. Των διεφθαρμένων και των ανίκανων.
    Λόγια πατριωτικά ακούγαμε όλα αυτά τα χρόνια από τους αρχιερείς της διαφθοράς.
    Όχι πια ¨πατριώτες¨ και παρελάσεις. Ηγέτες έντιμους και ικανούς! Κι όσο τέτοιοι δεν υπάρχουν ή δεν τους αφήνουν να ηγηθούν, ας είναι η Τρόικα.

   • tpe avatar
    tpe @ panas 10/03/2013 18:39:41

    Το κάνουν τώρα.
    Και γιαυτό και γκρινιάζουν όλοι! Είμαστε ένα απίστευτο έθνος κλεφτών, τελικά...

    Αλήθεια, γιατί πρέπει να υπάρχει απόφαση υπηρεσιακού συμβουλείου και δεν παύεται αυτόματα ο υπάλληλος μετά από καταδίκη του από ποινικό δικαστήριο;

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ tpe 10/03/2013 21:38:40

     Αυτό που ρωτάς είναι μεταφυσικό ερώτημα και υπερβαίνει την κοινή λογική....
     Η πραγματικότητα είναι ότι το δημόσιο, ειδικά μετά το 1981, έγινε το ασφαλέστερο καταφύγιο για κάθε επίορκο και διεφθαρμένο, ενώ την ίδια ώρα χιλιάδες άλλοι προσοντούχοι και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι στο δημόσιο στιγματίζονται αναιτίως. Το πολύπλοκο πειθαρχικό σύστημα εντός του δημοσίου έγινε η ασπίδα που προστατεύει τη διαφθορά.

   • oil avatar
    oil @ panas 11/03/2013 21:11:07

    ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΜΟΝΟΙ" ΜΑΣ Ε? ΚΑΛΟ!!!!

 2. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 10/03/2013 18:30:43

  ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ?

 3. Μαρία avatar
  Μαρία 10/03/2013 18:41:51

  Ρωτῆστε τὸν Σαμαρᾶ

 4. Ελλην πολίτης avatar
  Ελλην πολίτης 10/03/2013 18:47:29

  ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ
  ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ : ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΕΙΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΣΑΠΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ;;;;
  Η ΤΡΟΊΚΑ;;;
  ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ;;;

 5. rally monkey avatar
  rally monkey 10/03/2013 18:57:44

  εγραφα ότι ειμαι πεπεισμενος πως για εξηγηθει (και να διορθωθει) το μπαχαλο στην Ελλαδα πρεπει να απαντησουμε σε 1 και μονο ερώτημα
  'γιατί δεν εφαρμοζονται οι νόμοι'
  το αρθρο ειναι πολυ καλο γιατι εξηγει (στη συγκεκριμενη περιπτωση) το τι συμβαινει και τελικά δεν εφαρμοζονται - αντιγραφω...

  - πολυδαίδαλο πειθαρχικό σύστημα στο Δημόσιο,
  - άρνηση των δικαστικών λειτουργών να συμμετάσχουν σε πειθαρχικα,
  - πολυδιάσπαση των ελεγκτικών μηχανισμών
  - «θάβονται» οι αποφάσεις των δικαστηρίων από τα πειθαρχικά συμβούλια, ή να υπάρχουν αθωωτικές αποφάσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια την ίδια στιγμή που τα δικαστήρια έχουν εκδώσει καταδικαστικές αποφάσεις για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ...

  το καθενα απο τα παραπανω αντιμετωπιζεται υπο την προυποθεση ο'τι υπαρχει πολιτικη βουληση και ικανό προσωπικο για να την εκτελέσει

 6. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 10/03/2013 19:29:29

  θΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ (ΦΙΛΟΥ) ΜΑΝΙΑΤΗ. ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.

 7. Nik avatar
  Nik 10/03/2013 19:29:42

  Να το καταλάβουμε: υπάρχουν υπάλληλοι καταδικασμένοι για κακούργημα και μετά το πειθαρχικό τους κρίνει ΟΚ;

  "ή να υπάρχουν αθωωτικές αποφάσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια την ίδια στιγμή που τα δικαστήρια έχουν εκδώσει καταδικαστικές αποφάσεις για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. "

  Και πως και δεν έχει πάρει ο διάολος το πειθαρχικό συμβούλιο που περιφρονεί δικαστική απόφαση; Ε ρε αγγλοσαξωνικό δίκαιο που σας χρειάζεται!

 8. roadrunner avatar
  roadrunner 10/03/2013 19:35:52

  Είναι πολλές οι 1.301 υποθέσεις και καλύπτουν, μάλλον, ευρύ φάσμα του Δημοσίου.
  Γι’ αυτό και εφόσον δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΕ ως σήμερα, θα είναι απίθανο να επιλυθούν και οι 1.301 περιπτώσεις, μέσα σε λίγες ημέρες.
  Ας μπουν χαμηλότεροι στόχοι, για αρχή. Για παράδειγμα:

  Δεν είναι το ίδιο η ανθρωποκτονία από αμέλεια, (με κατηγορούμενο κάποιον φουκαρά ΔΥ, ο οποίος μπλέχτηκε σε τροχαίο δυστύχημα άθελά του),

  με τα «ιατρικά φακελάκια», (δηλαδή την επαναλαμβανόμενη συστηματική δωροδοκία, που είναι καθεστώς και «ξεζουμίζει» ακόμη και σήμερα,
  όσους ασθενείς έχουν την ατυχία, να πρέπει να κάνουν ένα σοβαρό χειρουργείο) ή τα «πολεοδομικά φακελάκια» κτλ.

  Ας τεθούν κάποια κριτήρια (παραδειγματισμός ανά τομέα δημοσίου, πάταξη διαφθοράς), για μιας μορφής συνολική ιεράρχηση, ώστε να επιτευχθεί ένα ξεκίνημα, με ένα ποσοστό έστω, των 1301 επίορκων, των πιο σοβαρών υποθέσεων, τουλάχιστον.

  • foros1 avatar
   foros1 @ roadrunner 10/03/2013 23:34:09

   +1000

   ποσοι απο εσας στον ιδιωτικό τομέα θα απολύατε τον υπάλληλό σας (που ειναι εντάξει στην δουλειά του) επειδη καταδικάστηκε που δεν πλήρωνε κανονικά την διατροφή στην εν διατάσει σύζυγό του;
   γιατί θα πρεπει να απολυθεί ο αντίστοιχος ΔΥ;

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ foros1 11/03/2013 19:03:01

    Προφανώς μας δουλεύεις!
    Όχι μόνο τέτοιες περιπτώσεις μετριούνται στο ένα χέρι, αλλά και
    σε τι διαφέρει η μη πληρωμή της νόμιμης και επικυρωμένης διατροφής από κοινή υπεξαίρεση; Την πιθανότητα να ψάχνει η πρώην σύζυγος λεμονόκουπες στα σκουπίδια, όσο ο συνάδελφός σου τα τρώει με την γκόμενα την σκέφτηκες; Γι' αυτό δεν βγήκε η απόφαση; Ό τι ο ΔΥ δεν μπορεί να είναι μπαταχτσής, το σκεφτηκες;

 9. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 10/03/2013 21:02:46

  Δυστυχώς όσο πιστοί και εάν είμαστε στην ηγεσία της Ν.Δ ή όσο πρόβατα και αν παραμένουμε σύμφωνα με μια άλλη άποψη, το ποτήρι κοντεύει να ξεχειλίσει. Και δεν είναι μόνο η ανοχή προς τους επίορκους όσο επιπλέον το γεγονός ότι συνεχίζεται το πάρτι της ανομίας γενικότερα. Το επιχείρημα ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά μας πλέον καθίσταται ανίσχυρο.
  Τί θα γίνει κύριοι με τους μετακλητούς; Πληρώνονται ακόμη υπερωρίες;
  Τί θα γίνει κύριοι με τα χρέη των δήμων; Ακόμη μοιράζουν χρήματα σε επιτροπές, αντιδημάρχους και λοιπούς τοπικούς παράγοντες;
  Τί θα γίνει κύριοι με τους ανάπηρους αγρότες που δικαιώνονται ακόμη δικαιώματα, πετρέλαια, ΦΠΑ και τους βάζετε εφορία από το ...2014;
  Πόσο πρέπει να περιμένουμε ή μάλλον πόσο γαϊδούρια πρέπει να γίνουμε και να συνεχίζουμε να σας υποστηρίζουμε σε blogs, καφενεία και οπουδήποτε βρισκόμαστε μόνο και μόνο επειδή έχουμε μέσα μας την αρρώστια της δεξιάς;
  Πότε θα σταματήσετε να εκδράμετε στην επαρχία για να ξαναμαζέψετε την πελατεία διαιωνίζοντας τον ραγιαδισμό;
  Αυτή είναι η παράταξη της δικαιοσύνης;
  Αυτή είναι η παράταξη του εθνικού συμφέροντος;
  Αρχηγέ, η εμπιστοσύνη μας δοκιμάζεται κάθε φορά που συναντάμε μπροστά μας αυτά τα γεγονότα.
  Γιατί δείχνεις ανοχή στα ρουσφέτια των υπουργών της ΔΗΜΑΡ;
  Θα μείνει η πόλη από βελόνι;
  Προσέξτε γιατί το πιστό το σκυλί εάν προδοθεί θα μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη σας.

  • Σπορέας avatar
   Σπορέας @ Δεξιόχειρας 10/03/2013 21:21:57

   Αγαπητέ Δεξιόχειρα συνήθως έχουμε διαφορετικές απόψεις.
   Αυτή τη φορά θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
   Μόνο που φοβάμαι ότι το "θα" στην τελευταία σου πρόταση έχει ήδη παρέλθει.

  • Σοφία avatar
   Σοφία @ Δεξιόχειρας 11/03/2013 13:48:15

   Τα ειπατε ολα. Ειναι ετσι ακριβως. Τερμα σ αυτο το αισχος. Να φυγουν εδω και τωρα. Καμμια καθυστερηση. Τα παραπτωματα ειναι σε ολους γνωστα. Ηδη ο κ. Χαρισης σε ραδιοφωνικη συνεντευξη του χαρακτηριζει καποια απο αυτα..."παραπτωματα της καθημερινοτητας"!
   Δεν μιλαμε για παραπτωματα κυριοι, μιλαμε για εγκληματα. Και περιμενουμε δικαιοσυνη.

 10. Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
  Νεοδημοκράτης συνδρομητής 10/03/2013 21:58:26

  απάντηση:
  όσο θα πληρώνουμε και τους επίορκους της Βουλής. Προς τί η αγανάκτηση;
  επειδή κρύβονται πίσω από την ασυλία σαν μαφιόζοι;

 11. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 10/03/2013 23:15:28

  Ξερετε ποσο απεχει η διωξη απο την καταδικη; Κανεις δεν εντοπιζει αυτην την 'λεπτομερεια';

 12. μαρικα avatar
  μαρικα 11/03/2013 00:25:13

  Ετοιμαζεται και η ΤΙΤΑΝ να εγκαταληψει την Ελλαδα.Σε λιγο καιρο θα λεμε
  τι κοροηδα που ειμαστε που πιστεψαμε ακομα μια φορα ψευτικες υποσχεσεις.

 13. DebbyTant avatar
  DebbyTant 11/03/2013 08:31:12

  Πολλοι κατεκλεψαν την κοινωνια κ περισσοτεροι τους μιμουνται. Τα κοροιδα οι λιγοι τιμιοι ευσυνειδητοι ευχονται να σωθει η χωρα ωστε τα λαμογια να συνεχισουν την παρασιτικη ζωη τους.
  Ποσοι απο σας ηταν στον Ρουβα κ Νινο που γινεται το αδιαχωρητο. Γλεντι ποτα λουλουδια. Εσεις μαραζωστε που δεν σωζεται η ελλαδα. Αυτη η ελλαδα

 14. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 11/03/2013 10:32:40

  Ξέρετε ΠΟΣΟ απέχει η ποινική δίωξη από την καταδίκη???

  Ξέρετε ότι με τη νέα φάμπρικα, παραπέμπονται υπάλληλοι σε δίκη για εντελώς ασήμαντες παρατυπίες?

  Ξέρετε ότι τα λαμόγια ΔΕΝ κάνουν τις λαμογιές στα πλαίσια της εργασίας τους αλλά εκτός αυτής?

  Ξέρετε ότι μόνο όσοι δουλεύουν κάνουν λάθη?

  Καταλάβατε ότι πλέον οι λίγοι εργατικοί ΔΥ θα φύγουν ως επίορκοι για μια σταβή υπογραφή ή λάθος ημερομηνία και θα μείνετε με τα λαμόγια?

  • foros1 avatar
   foros1 @ (Α)θανάσης 11/03/2013 16:08:38

   εχεις δικιο (Α)θανάση.
   απλως καποιοι εχουν γινει βασιλικότεροι της τροικας και θέλουν μονο ...αιμα Δ.Υ.!
   ...και φυσικά (εκτος απο τις καραμπινάτες υποθέσεις παρανομίας) θα τιμωρηθούν και υπάλληλοι για απλες παρατυπίες που θα βαπτισθούν παραβάσεις καθηκοντος.
   την παροιμία "δεν κανει λάθη οποιος δεν κανει τίποτα" πολλοι την ξεχασαν ή κανουν πως την ξεχασαν.

 15. roadrunner avatar
  roadrunner 11/03/2013 21:31:27

  Πηλέα σε τέτοια περίπτωση, μάλλον συμφέρει κατάσχεση από το μισθό του ΔΥ συζύγου, παρά να αποπειραθεί να τον οδηγήσει σε έξοδο από το δημόσιο, κάνοντας μήνυση (γιατί τότε θα πει οριστικά, πικρό αντίο στη σίγουρη διατροφή).
  Αυτά όμως τι σχέση έχουν, με την πάταξη της διαφθοράς ;
  Ας μπει μια λογική σειρά και ας δουν την έξοδο όσοι επίορκοι, έχουν ζημιώσει πραγματικά και σοβαρά το Δημόσιο.

 16. sotiris avatar
  sotiris 13/03/2013 22:06:35

  Εάν είχαμε τούς νόμους τής Σ.Αραβίας η πλειοψηφία τών Δ.Υ θά ήταν
  κουλοί, ξέρω οί Δ.Υ θά διαφωνήσουν αλλά δυστυχώς λεβέντες κάποτε
  θά πρέπει νά τελειώσει τό τσιμπούση πού έχεται στήσει από το 1981 .
  Μόνο μέ άμεση εφαρμογή τών νόμων θά καταφέρομε κάτι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.