Ως πότε θα κοροϊδεύει τον λαό ο Τσίπρας;
12/03/2015 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως πότε θα κοροϊδεύει τον λαό ο Τσίπρας;

Η χώρα καταστρέφεται και ο Αλέξης παίζει με τις λέξεις...

Πολύ σκληρή θα είναι η διαπραγμάτευση, όπως όλα δείχνουν, καθώς οι δανειστές δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση η οποία αντί να μπαίνει στο «ζουμί» της διαπραγμάτευσης, επιμένει να συζητά για τεχνικού επιπέδου θέματα. Όπως πώς θα ονομάζεται η τρόικα, ποιοι και πότε θα έρθουν στην Αθήνα, με ποιους και που θα συνομιλούν κ.λπ.

Ωστόσο, οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και τις διαπραγματεύσεις που κράτησαν σχεδόν 8 ώρες δεν είναι καθόλου καλές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών έβαλαν ξανά στο τραπέζι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν αλλά και τα νομοσχέδιο που θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση ήτοι:

•Αλλαγές στον ΦΠΑ, με κατάργηση εξαιρέσεων και εκπτώσεων

•Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος

•Κατάργηση φοροαπαλλαγών

•Πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω των καλωδιωμένων φορο-ράμπο, αλλά και της λοταρίας για τις αποδείξεις

•Ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων

•Περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων

•Θέσπιση νέου μισθολογίου στο Δημόσιο

•Τις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις και τα κόκκινα δάνεια

•Την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, αλλά και

•Την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στο πρώτο Brussels Group , οι εκπρόσωποι των δανειστών δηλαδή η παλιά τρόικα που έγινε κουαρτέτο με Κλάους Μαζούχ, Ρίσι Γκογιάλ και Ντέκλαν Κοστέλο και εκπρόσωπο του ESM, έριξαν αμέσως την Ελλάδα στα βαθιά. Και είχαν απέναντί τους την… Έλενα Παναρίτη και τον Θεοχαράκη. Οι δανειστές ζήτησαν πρώτα στοιχεία για τη δημοσιονομική τρύπα που θα υπάρξει στην οικονομία και τον φετινό προϋπολογισμό, αλλά και η υστέρηση των εσόδων, ώστε να αποφασίσουν τα μέτρα που θα ληφθούν για την άμεση κάλυψή του.

Όπως λένε οι πληροφορίες, αναλώθηκε πολύς χρόνος για τα διαδικαστικά δηλαδή να συμφωνήσουν για τα τεχνικά κλιμάκια που θα έρθουν στην Αθήνα ώστε να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και πλήρη εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας, με την ελληνική πλευρά πάντως να αποκλείει επισκέψεις σε υπουργεία. Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Αυτή είναι η εξής:

Το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δεν θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους.

«Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας» ανέφεραν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Κι όσο η κυβέρνηση θα ασχολείται με τα τεχνικά κλιμάκια οι δανειστές θα μας βάζουν κι άλλο το μαχαίρι στην πληγή και θα το στρίβουν κιόλας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tζανής avatar
  Tζανής 12/03/2015 07:52:30

  Ως πότε θα κοροϊδεύει τον λαό ο Τσίπρας; Μα μέχρι να έρθει ο λογαριασμός στα "βλίτα" που τον ψήφισαν.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Tζανής 12/03/2015 19:11:17

   ...και δυστυχώς και στους υπόλοιπους που το έβλεπαν.

 2. Παράξενος avatar
  Παράξενος 12/03/2015 10:45:08

  Ο Τσίπρας και ο κάθε δημαγωγός θα κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό μέχρι να αποκτήσει ξανά εθνική και πολιτική συνείδηση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Παράξενος 12/03/2015 19:12:18

   Μην ελπίζεις σε αυτό. Η πείνα θα έρθει γρηγορότερα και θα διορθώσει όσους έχουν έστω και λίγο μυαλό. Οι λοιποί είναι χαμένοι έτσι κι αλλιώς...

 3. Ξενοφώντας Κ. avatar
  Ξενοφώντας Κ. 12/03/2015 10:55:14

  Μάλλον θα τον κοροιδεύει για πολύ περισσότερο καιρό απο ότι ο Αντρέας, διότι ετούτος είναι δυό φορές Αντρέας και έχει επιπλέον το επιχείρημα πως για ό,τι δεν μπορεί να ικανοποιήσει, φταίει η κρίση και οι Γερμανοί. Δεδομένου λοιπόν οτι ο Αντρέας έμεινε τρείς τετραετίες (με το διάλειμα της διετίας Μητσοτάκη), μάλλον η Αριστερή παρένθεση θα τραβήξει σε μάκρος...

  • Fotini avatar
   Fotini @ Ξενοφώντας Κ. 12/03/2015 13:02:17

   ῾Ο ἀνδρέας εἶχε λεφτά ἐλέω πακέτων Ντελόρ νά πληρώνη τούς ΔΥ καί κομματικό στρατό του. ῾Ο ἀλέξης παίρνει ἀπό τά ἀποθεματικά τῶν ταμείων νά πληρώση δντ. Μπορεῖς νά βρῆς τίς διαφορές, κάτι σάν τήν σπαζοκεφαλιά δύο ἴδιων φωτογραφιῶν μέ ἕξι διαφορές. :) :)

   • Pikeman avatar
    Pikeman @ Fotini 12/03/2015 13:08:55

    Και το αδιέξοδο πλέον είναι προφανές. Θα απαλλαγούμε από αυτόν όταν... όταν δεν είναι δυνατόν πλέον να τραβάει χρήματα από ταμεία και άλλες εσωτερικές πηγές. Αλλά τη στιγμή αυτή θα είναι τα πράγματα τελειωμένα. Ελπίζω ότι έστω κι έτσι θα ξημερώσει μια επόμενη μέρα χωρίς πολλούς άχρηστους ελεινούς στον κόρφο της Ελλάδας.

    • Fotini avatar
     Fotini @ Pikeman 12/03/2015 13:18:34

     Τά συριζοτρολλάκια ἔχουν ἀκτύπητη ἐπικοινωνιακή πειθώ, ὅπως ὁ Ξ ἐπάνω.

 4. Pikeman avatar
  Pikeman 12/03/2015 12:45:04

  Έχει αποτύχει στο σύνολό του η κοινοβουλευτική Δημοκρατία που εξ ορισμού είναι Ολιγαρχία. Μα και με τα δεδομένα μιας ολιγαρχίας είναι και πάλι αποτυχημένη. Γι αυτό και τα αλλοπρόσαλλα που βιώνει κάθε "Δημοκρατία" με οικονομικά θέματα. Δε φταίει τόσο ο Λαός, φταίει το ολιγαρχικόν του πολιτεύματος, το οποίο είναι εξαιρετικά εμφανές υπό συνθήκες οικονομικών κρίσεων. Δύσκαμπτο, δυσκίνητο, με ατελείωτη αντιπροσώπευση επί αντιπροσώπευσης, συζήτηση επί συζήτησης και ουσιαστική δράση μηδέν. Και πλήρως αποκομμένο από μεγάλο τμήμα του κόσμου. Και έχει να λέει ότι έχει και την ψήφο του Λαού... στιγμιαία και ενίοτε με ελλειπή στοιχεία και ψεύδη. Τι προτείνω... Θεωρητικά την Άμεση Δημοκρατία. Πρακτικά την Παιδεία. Θα αργήσει λίγο ...

  • Naruto avatar
   Naruto @ Pikeman 12/03/2015 14:48:05

   Σωστά εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού . Είχα γράψει και παλαιότερα οτι το πρόβλημά μας ξεκινά απο το πολίτευμα . Η οικονομική κατάρρευση είναι σύμπτωμα μιας βαθειάς πολιτικής και κοινωνικής κρίσης . Η ευνοιοκρατία , η αδικία και πελατειακές σχέσεις με τους πολίτες διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό και έφεραν στην εξουσία διεφθαρμένους , τυχοδιώκτες και ανίκανους πολιτικούς . Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό . Η πρόταση είναι να ιδρυθεί ενα νέο κόμμα με αντικειμενικό στόχο ενα νέο σύνταγμα , νέο πολίτευμα , πάγιο εκλογικό νόμο και πολλά άλλα που θα εξαλείψουν τις υφιστάμενες στρεβλώσεις .

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Naruto 12/03/2015 19:18:04

    Θα έφτανε να έχουμε κάθε χρόνο εκλογές (ώστε κανείς να μην προλαβαίνει να κάνει μεγάλη ζημιά και να ελέγχονται τακτικά όλοι απευθείας από το λαό=άμεση δημοκρατία), δημοψηφίσματα για εθνικά και άλλα πολύ σοβαρά θέματα (π.χ. κάρτα του πολίτη, λαθρομετανάστευση) και παιδεία με εκμάθηση της λογικής ως μάθημα και της ιστορίας από τις πηγές σε συνδυασμό με την επαναφορά του πολυτονικού συστήματος στην γραφή. Επίσης το συνταγματικό Δικαστήριο είναι επιβεβλημένο. Και μην πει κανείς για τα έξοδα των εκλογών γιατί τα 80-100 εκ. ευρώ το χρόνο ωχριούν εμπρός στα δις που χάνονται από διαφθορά και αμέλεια των λειτουργών. Και πολλές φορές είχαμε όντως ανά 1-2 έτη εκλογές έτσι κι αλλιώς για λάθος λόγους όμως.

    • Fotini avatar
     Fotini @ Γεώργιος Τ. 13/03/2015 00:50:48

     "Πολυτονικό". . .καί ᾿γώ πού νόμιζα ὅτι εἶμαι ἐκτός πραγματικότητας, Γεώργιε. :) Πολλοί γραμματικοί κανόνες, ἐξαιρέσεις, δασεῖες, ψιλές, ὀξύες, περισπωμένες. . .λές νά θέλουν οἱ ἐκπαιδευτικοί νά κουράζουν τά παιδιά ;; :)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.