#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2011 14:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ως πότε η κυβέρνηση θα μπλοκάρει την ενημέρωση;Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. στην οποία δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση προς τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους. Ενδεχομένως είναι και η μόνη χώρα στον δυτικό κόσμο που δεν γίνεται μπρίφινγκ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κρύβεται από τους πολίτες και εμφανίζεται στους δημοσιογράφους ως Ιανός: «αυτό θα το αποδώσετε σε εμένα, το άλλο σε κυβερνητικούς κύκλους», υπαγορεύει στους δημοσιογράφους.

Από  τις αρχές του Αυγούστου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος αρνείται να εκτελέσει με δημοσιότητα και διαφάνεια τα καθήκοντά του. Έχει καταργήσει το μπρίφινγκ και το έχει αντικαταστήσει με «ενημερώσεις» χωρίς την παρουσία κάμερας ή την καταγραφή όσων λέει. Έτσι όμως δεν υπάρχει ανάληψη πολιτικής ευθύνης όσων λέει, δίνεται η δυνατότητα για επιλεκτική ενημέρωση (γίνεται κατά κόρον), ενώ αλλοιώνεται και η ουσία της ενημέρωσης, διότι η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώνει τους πολίτες (οι δημοσιογράφοι ενημερώνονται στο όνομα των πολιτών).

Μπορεί έτσι ο κ. Μόσιαλος να ακυρώνει και αυτά που λέει ο ίδιος, όπως για παράδειγμα με το ενδεχόμενο να μην μιλήσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, διότι δεν υπάρχει επίσημη καταγεγραμμένη ενημέρωση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 29/08/2011 16:15:15

  Αυτή η τακτική είναι αναμενόμενη για μία συγκεκαλυμμένη ολιγαρχία όπως αυτή που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα. Το πολιτικό πραξικόπημα του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ έτσι μόνο μπορεί να εξωραΐζεται με απώτερο στόχο να παραμείνει ο Παπανδρέου για λίγο ακόμα στην εξουσία (όπως θέλουν οι φίλοι του Alexis)

 2. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 29/08/2011 16:22:27

  Μα γι΄αυτό ακριβώς σταμάτησε η καταγεγραμμένη ενημέρωση. Για να μπορεί ο Μόσιαλος και η κυβέρνηση μέσω αυτού , να ακυρώνει ότι δεν τον συμφέρει εκ των υστέρων χωρίς να είναι αναγκασμένος να δίνει λογαριασμό. Αυταρχικές πρακτικές , αδύναμων και έκθετων κυβερνήσεων. Οι δημοσιογράφοι ,αν σέβονται το επάγγελμα που κάνουν και έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι των πολιτών,πρέπει να επιμείνουν να σταματήσει η φίμωση της έγκυρης και δημόσιας ενημέρωσης.

 3. Aganaktismenos avatar
  Aganaktismenos 29/08/2011 16:42:45

  Ουφφφφφ, επιμένετε να μην καταλαβαίνετε μου φαίνεται!

  Ο άνθρωπος θέλει Πέμπτη μεσημέρι να φεύγει να πηγαίνει στο σπίτι του στην Αγγλία!

  Ας κάνει κάποιος συνάδελφος της πρωτεύουσας ένα τεστ... Ας πηγαίνει κάθε Παρασκευή και κάθε Δευτέρα και ας προσπαθεί να τον δει να μπαίνει ή να βγαίνει. Μάταια!

  Και για να διαλευκάνω άλλο συνάδελφο που αναρωτιόταν το πρωί "γιατί δεν αξιοποιήθηκε στον τομέα της υγείας", η απάντηση είναι ότι δε θέλει να φανεί "τυχόν" ασυμβίβαστο. Και από εκείνη τη θέση η δουλειά πάλι γίνεται...

 4. Orestios avatar
  Orestios 29/08/2011 18:19:56

  Η ομάδα Παπανδρέου κρύβεται.
  Ο Μόσιαλος, χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της ομάδας, ομολογεί με την απόσυρσή του την απώλεια κυριαρχίας του Παπανδρέου στην πολιτική ζωή.

 5. βασίλης avatar
  βασίλης 30/08/2011 23:03:11

  Η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση της Ελλάδος εχει πάρει τα πατήματα των άλλων
  σοσιαλιστικών κυβερνήσεων της Λιβύης-Τηνησίας-Αιγύπτου-Συρίας στην
  ενημέρωση μιάς και το πείραμα πέτυχε αφου ο διδάξας είναι ο πρόεδρος
  της διεθνούς σοσιλιαστικής Γ.Α.Π .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.