07/10/2007 16:20
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ωριμότερες» κυβερνητικές σκέψεις για Ζορμπά

  Ύστερα από όσα έγιναν με τον Ζορμπά - και όπως προβλέψαμε εδώ - η κυβέρνηση λέει τώρα ότι προτίθεται να προσφέρει «πρόσθετη θωράκιση» στα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών. Σε διάταξη νομοσχεδίου που αποκαλύπτει «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και προωθεί στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, προβλέπεται ότι τα μέλη τους που συντάσσουν πορίσματα ή εκφέρουν απόψεις δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για τις θέσεις που εκφράζουν, στο πλαίσιο βέβαια της άσκησης των καθηκόντων τους. Ο υπουργός, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του, αντικρούει τον ισχυρισμό ότι με αυτό το νομοθέτημα επιχειρεί την απομάκρυνση του επικεφαλής της αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Γ. Ζορμπά, και διαβεβαιώνει ότι «με τη νέα διάταξη δεν αλλάζει η σύνθεση των αρχών, αντίθετα επιχειρείται η προστασία τους από οποιαδήποτε αυθαιρεσία»(διαβάστε όλη τη διάταξη εδώ ) 

Όπως φαίνεται, την προσωρινή εκτόνωση της κατάστασης με τον Ζορμπά επιβάλλουν οι διαφορετικές σκέψεις που υπάρχουν στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της. Για παράδειγμα λέγεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης, επισήμανε στον πρωθυπουργό ότι «θα δημιουργούσε εσφαλμένες εντυπώσεις για την υπόθεση των ομολόγων ο αποκεφαλισμός του πρώην εισαγγελέα, που ήταν προσωπική επιλογή του Κων. Καραμανλή». Ρόλο στην «ωρίμανση» των κυβερνητικών σκέψεων φαίνεται να έπαιξαν και οι πληροφορίες ότι διεξάγεται ήδη στην Ελβετία δικαστική έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από λογαριασμούς που εμπλέκονται και στο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ (βλ.εδώ). Όπως και το γεγονός ότι το FATF, το παγκόσμιο όργανο των ομόλογων αρχών του Γ. Ζορμπά, που συνεδριάζει τον Οκτώβριο στο Παρίσι, έχει βαθμολογήσει πολύ χαμηλά τη χώρα μας για τις υποδομές που έχει προσφέρει το αρμόδιο υπουργείο στην αρχή (βλ.εδώ). Ο εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς πρέπει να ανατρέψει την δυσμενή εικόνα για τη χώρα μας και αποπομπή του Γ. Ζορμπά δεν βοηθάει καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.