17/03/2010 21:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ωραία πράσινη ανάπτυξη

Αναρωτιέμαι πως συνδέεται η πράσινη ανάπτυξη με τους αυξημένους ρύπους. Η τελευταία έκθεση του ΟΑΣΑ παρουσιάζει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου με 8,7 τόνους ανά κεφαλή.

Όλες οι άλλες χώρες στον κόσμο αναζητούν τρόπους μείωσης της μόλυνσης που προκαλούν τα ορυκτά καύσιμα αντικαθιστώντας τα σταδιακά με φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα ενώ στην Ελλάδα αντί να ενισχύσουμε τις ενεργειακές καλλιέργειες και τα βιοκαύσιμα τα μειώνουμε.

 Δήλωσαν τα ΕΛΠΕ ότι πρέπει να μειώσουν την ποσότητα βιοντίζελ που παραλαμβάνουν κατά 40% γιατί . δεν πουλάνε όσο ντίζελ περιμένανε και η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη παρά το ότι είμαστε από τις τελευταίες χώρες της ΕΕ στην επίτευξη ενεργειακών στόχων.

 Η οικονομία της χώρας πάει από το κακό στο χειρότερο και αντί να βοηθηθεί ένας από τους λίγους παραγωγικούς κλάδους στη χώρα αφήνεται να μαραζώσει χάριν των πετρελαϊκών συμφερόντων. Τα ίδια συμφέροντα που απαγόρευσαν στην Ελλάδα την εξόρυξη του ορυκτού πετρελαίου που υπάρχει στο Αιγαίο.

 Το χειρότερο είναι ότι οι ίδιοι Υπουργοί, κα Μιρμπίλη και κος Μανιάτης, που από τη μία τονίζουν ότι η πρόκληση της Πράσινης Ανάπτυξης δημιουργεί ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη κι από την άλλη παραδέχονται ότι δεν έχουν κάνει πολλά για την ένταξη των ανανεώσιμων καυσίμων στην Ελλάδα, με την απραξία τους φαίνεται να κάνουν πλάτες στα ΕΛΠΕ για να μειώνονται με διάφορους τρόπους τα βιοκαύσιμα. Ωραία πράσινη ανάπτυξη!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/03/2010 21:46:56

  Κάτι παίζεται με τα βιοκαύσιμα, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη τι. Στην αρχή εμφανίζονταν ως λύση όλων των προβλημάτων μας, μετά ανακαλύψαμε ότι μειώνουν την καλλιεργήσιμη γη και την παραγωγή τροφίμων και θα πεινάσει κόσμος. Τι συμβαίνει ακριβώς;

  • xrhxa65 avatar
   xrhxa65 @ Επώνυμος 17/03/2010 23:27:34

   Μετά την λήξη του 2ου π.πόλεμου, ο ελεγχος των πετρελαίων πέρασε στις λεγόμενες επτά αδερφές που έιναι αμερικανικών συμφερόντων....από τότε αυτές κάνουν κουμάντο στην ενέργεια και μέσω αυτών η αμερική στο μεγαλύτερο κομάτι της γής....αν το κάθε πρωτεκτοράτο (βλέπε Ελλάδα) μπορεί , καλλιεργόντας μερικές χιλιάδες στρεματάκια να έχει ενεργειακή ανεξαρτησία τότε τί σόι υπερδύναμη είμαστε;(οι USA...) και για το συγκεκριμένο θέμα η δυσφήμηση είναι προτιμότερη γιατί η απειλή βίας δεν συνιστάται να απευθύνεται σε συνειδήσεις ανήσηχων ανθρώπων...

   Παρεμπιπτόντος...οι εν λόγω εταιρίες είναι αυτές που πρωτοστατούν στην έρευνα για τα βιοκάυσιμα ,για την προοπτική ότι θα χρειαστούν κάποτε ...ας είμαστε μπροστά εμείς για καλό και για κακό...εξάλου έχουν την μεγαλύτερη εμπειρία....είναι οι εταιρίες που στον 2ο π.πόλεμο είχαν αναλάβει να τροφοδοτούν με καύσιμα αλλά και με τεχνητό καουτσούκ την βιομηχανία τους (γιατί οι γιαπωνέζοι είχαν καταλάβει την ινδονησία-ινδοκίνα,ο μόνος παραγωγός φυσικού καουτσούκ της εποχής, το οποίο ήταν και το μόνο από το οποίο μπορούσαν να παράγουν ελαστικά τότε)....
   Η εμπειρία των συγκεκριμένων εταιριών έγκειται στο ότι : είχαν αναλάβει την καλλιέργεια εκκατομυρίων στρεμάτων με κάνναβη κλωστική(εξαδέλφη της ινδικής που παράγει το χασίς) η οποία είναι το τέλειο φυτό για βιοκάυσιμα(και μας το κρύβουν σήμερα).Ένα στρέμα χασίς παράγει 10-12 τόνους βιομάζα με μέση απόδοση σε έλαιο 8-9% ήτοι 800-1000 κιλά έλαιο ανά στρέμα...η αμέσως καλύτερη απόδοση είναι αυτή της ελαιοκράμβης η οποία και προωθείται ευρέως (και στην Ελλάδα) η οποία έχει απόδοση 18-20% της μάζας του σπόρου σε΄΄ έλαιο αλλά η στρεματική απόδοση είναι στα 250-300 κιλά ,άρα τελική απόδοση στο στρέμα σε έλαιο είναι 50-60 κιλά :το ένα δέκατο πέμπτο της κάναβης....
   Οι επτά αδερφές όμως,που με την καλιέργεια της κάνναβης και την παραγωγή τεχνητού ελλαστικού από το χυμό της (ελλαστικό που στην ουσία κέρδισε τον πόλεμο-καμία μηχανή δεν δουλεύει χωρίς ελλαστικούς συνδέσμους)με το τέλος του πολέμου και αφού κατοχύρωσαν την θέση τους στην αγορά φρόντισαν να εξασφαλίσουν ότι δεν θα ξανασχοληθεί κανέις εύκολα με το χασίς ,οπότε το έβαλαν στην λίστα με τα σκληρά ναρκωτικά και μάλιστα είναι το περισσότερο διωκόμενο είδος ,και ό λόγος για εμένα είναι προφανής......

 2. ataktos avatar
  ataktos 17/03/2010 22:06:42

  arxeopteryx - "jesli cie nie szanuja, niechaj sie ciebie boja" -H.Sienkiewicz

 3. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 17/03/2010 22:48:52

  Αιθάλη, μονοξείδιο του άνθρακα, υδρογονάνθρακες!
  Και μετά μας λέει ο αρχαίος ότι ο άνεμος είναι χαμηλής ενθαλπίας!
  Όχι στην Ελλάδα κύριε, όχι στην Ελλάδα!

 4. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 17/03/2010 23:39:16

  Και πριν μερικά χρόνια ο Κόντός σαν υπουργός γεωργίας είχε κάνει σημαία του την παραγωγή βιοκαυσίμων (είχε μάλιστα τεράστιο προσωπικό ενδιαφέρον για τον ίδιο γιατί έτσι στήριζε το μεγαλύτερο εργοστάσιο στη περιφέρειά το το οποίο τελικά έκλεισε με τεράστιες επιπτώσεις για την επανεκλογή του-δεν βγήκε).
  Μπορείτε να μου πειτε πώς ένας υπουργός με τέτοια κίνητρα δεν κατάφερε να κάνει τίποτε; (Και στο τέλος, τον έμπλεξαν και στο σκάνδαλο με το βατοπέδι...............)

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/03/2010 05:29:00

  To βιοντήζελ έχει οριακά θετικό ενεργειακό ισιοζύγιο. Η βιοεθανόλη αρνητικό. Οι "στόχοι" και η επίτευξή τους στην Ελλάδα είναι συνάρτηση του πιο λαμόγιο τα έπιασε και πιο ΜΜΕ τα πήρε, και το ξέρετε.

  Αν θες βιοαέρια, κλάνεις. Αν ήθελες ρεύμα, θα είχες δύο σταθμούς κάρβουνου. Αν θες ενεργειακή ανεξαρτησία, παίρνεις ρίσκα. Στην Ελλάδα είμαστε ακόμα με την μεζούρα να μετράμε πόσο νοθευμένο ορυκτέλαιο μας βάζει το βυτίο στο καλοριφέρ.

  Ναι, ο αέρας είναι χαμηλής ενεργειακής περιεκτικότητας όσον αφορά στην παραγωγή ρεύματος και ΕΜΕΙΣ θα πληρώνουμε 120 και 150 ευρω την αιολική μεγαβατώρα όταν η συμβατική κάνει 40. Το φέσι αυτό έχει σχέση μόνο με πόσα λεφτά λείπουν από τα λαμόγια και πόση μίζα χρωστάνε και ΔΕΝ έχει σχέση ούτε με αιθάλες ούτε με μονοξείδια.

  Το 1950, σύντροφοι, οι αγρότες μάζευαν τα σκα_ά τους για λίπασμα. Σήμερα το εισάγουμε από την Νορβηγία ή την Τουρκία. Το 1950 είχες μια λάμπα πετρελαίου στο χωριό και έναν γλόμπο 25 βατ στο σπίτι. Σήμερα, με λιγότερη πρωτογενή παραγωγή χαζεύουμε φωτισμένες βιτρίνες, μαζεύουμε μόρια και είμαστε ωραίοι.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/03/2010 05:32:08

  άτακτε, δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ "σεβασμός" στην Ελλάδα. Μόνο "φόβος" και τσαμπουκάς και αρπαχτή.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 18/03/2010 05:54:24

  Το Ισραήλ είναι μια χώρα που μας μοιάζει λιγάκι, τουλάχιστον σε "ενεργειακούς πόρους" και οικονομία ή γεωγραφία. Δείτε εδώ τι και πως χρησιμοποιεί για ενέργεια. http://earthtrends.wri.org/text/energy-resources/country-profile-90.html

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 18/03/2010 05:57:53

   Οι Ισραηλινοί τι είναι, βλάκες ή αντιοικολόγοι; Πρακτικοί άνθρωποι που θέλουν να επιβιώσουν. Να στείλουμε εκεί την Μπιρμπίλη, τον ΓΑΠ (και την παρέα του) και τον Ζερβό, να δώσουν μαθήματα πράσινης μα_ακίας.

   Γιατί δεν προσφέρεται η Ζήμενς να βοηθήσει το Ισραήλ με πρασινάδες; (μάλλον γιατί βοήθησε αρκετά τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως).

   Ξυπνάτε... μας δουλέυουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.