Ωμός εκβιασμός Βενιζέλου
05/05/2014 17:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ωμός εκβιασμός Βενιζέλου

Μόνον ως ωμός εκβιασμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εκτίμηση του Β. Βενιζέλου ότι αν η Ελιά πάρει κάτω από 10% τότε δεν αποκλείεται να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Μόνον ως ωμός εκβιασμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εκτίμηση του Β. Βενιζέλου ότι αν η Ελιά πάρει κάτω από 10% τότε δεν αποκλείεται να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη στο MEGA απαντώντας σε ερώτηση τι θα σημαίνει αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από το 10%, είπε ότι σημασία έχει τι θα σημαίνει για τη χώρα, διευκρινίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας και κυβερνητικού προσανατολισμού. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει ερήμην του λαού και αναδείχθηκε το 2012 όταν όλα τα ζητήματα ήταν γνωστά σε όλους, σε αντίθεση με το 2009.

Εντάξει. Καταλαβαίνουμε την αγωνία όλων να μην υπάρξει πολιτική κρίση και να συνεχιστεί η προσπάθεια που γίνεται. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ να εξαρτά την παρουσία του στην κυβέρνηση με το τι θα κάνει η Ελιά. Δεν καταλάβαμε δηλαδή. Από τη μια θέλει να μην καταρρεύσει η χώρα κι από την άλλη εκβιάζει σε στυλ «με ψηφίζετε αλλιώς θα πέσει η κυβέρνηση και θα πάμε σε εθνικές εκλογές».

Τι νέου είδους πολιτική είναι αυτή που πιέζεις τον κόσμο ο οποίος δεν θέλει αυτή την ώρα φασαρίες και πισωγυρίσματα να ψηφίζει την Ελιά; Και στο κάτω – κάτω αν πάμε σε εθνικές εκλογές οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που δεν θα βλέπουν τη Βουλή ούτε με το κιάλι. Και ο Βενιζέλος θα μείνει στην ιστορία ως ο καταστροφέας του κόμματος.

Αυτοί οι ωμοί εκβιασμοί δεν πρέπει να περάσουν στο όνομα της δήθεν σταθερότητας. Δεν μπορεί δηλαδή ο κόσμος να τρέχει να ψηφίσει τους απίθανους που επέλεξε ο Βενιζέλος γιατί έτσι θα διασωθεί το ΠΑΣΟΚ. Ας διαλυθεί να πάμε παρακάτω, να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να δούμε τι θέλει η χώρα. Αν δεν θέλει ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τη ΝΔ, ούτε και τον ΣΥΡΙΖΑ τότε είναι καιρός για την πραγματική ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Όχι να ψηφίσουμε Ελιά και να μας βγει το ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 05/05/2014 17:21:25

  Το στοίχημα της σταθερότητας της κυβέρνησης θα κερδηθεί, εάν βγει πρώτη η ΝΔ και όχι εάν πάει καλα το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει καλά. Το ξέρουν οι πάντες. Τι περιμένει ο Βενιζέλος, να πουν οι ψηφοφόροι "πωπω, ας ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ για να μην πέσει η κυβέρνηση"; Μα ποιος ο λόγος να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ σημερα; Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού εις βάρος των μικρών κομμάτων και υπέρ του νέου διπολισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Τα πράγματα είναι απλά: Όποιος θέλει τον Σαμαρά για πρωθυπουργό, ψηφίζει ΝΔ. Οποιος δεν θέλει τον Σαμαρά για πρωθυπουργό, ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα άλλα είναι μεσοβέζικες λύσεις, που ανέκαθεν δεν άρεζαν στους ψηφοφόρους. Αλλά και στην πολυδιάσπαση κάτωθεν του διπολισμού, αν π.χ. ψηφίζεις σήμερα ΚΚΕ, σημαίνει ότι προτιμάς τον Σαμαρά παρά τον Τσίπρα για πρωθυπουργό. Και αν ψηφίζεις Χ.Α. επίσης σημαίνει ότι προτιμάς τον Τσίπρα παρά τον Σαμαρά για πρωθυπουργό. Δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο εκβιασμός του Βενιζέλου, αλλά ο Σαμαράς πρέπει να κάνει ρελάνς και να δείξει (χωρίς να είναι ανάγκη να το πει) ότι η σταθερότητα θα είναι η υπερψήφιση του ίδιου, χωρίς κατ' ανάγκη να ταυτίζεται με τη ΝΔ, και όχι βέβαια η υπερψήφιση του υπερφθαρμένου ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ (ή το μελλοντικό κόμμα Σαμαρά), αν ξεπεράσει τον δύσκολο κάβο αυτών των ευρωεκλογών και αυτής της συγκυρίας, έχει προοπτική αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές. Δεν θα χρειάζεται πια το ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλει πάρα πολύ, θέλει γύρω στο 35% για αυτοδυναμία, βοηθούντων και των μικρών κομμάτων. Άρα, για ποιο λόγο να χρειάζεται αύριο το ΠΑΣΟΚ; Εντωμεταξύ, ο Βενιζέλος εκβιάζοντας σκάβει τελικά τον δικό του λάκκο. Ας υποθέσουμε ότι στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ παίρνει 6%. Σαφώς κάτω δηλαδή από τον πήχυ που το ίδιο έθεσε. Τι θα κάνει την άλλη μέρα; Θα ανατρέψει την κυβέρνηση (ας γελάσουμε!); Θα παραιτηθεί από Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (θα προλάβει;); Θα καταπιεί τα μεγάλα λόγια περί 10% (θα τον αφήσουν;); Κι επειδή δεν είναι πολύ πιθανό να πάρει 10%, καλύτερα να προσέχει τι λέει, γιατί θα το βρει μπροστά του. Ωστόσο, εμένα μου φαίνεται ότι τα περί "10%" απευθύνονται μάλλον στην ελληνική διαπλοκή που στήνει "Ποτάμια" ως μελλοντικές κυβερνητικές τσόντες, παρά στον ψηφοφόρο. Το ερώτημα είναι, πόσο περιθώριο εκβιασμού της ελληνικής διαπλοκλής έχει. Έχει; Δεν νομίζω.

  • Marcelos avatar
   Marcelos @ Διογένης 05/05/2014 19:02:20

   Διογένη, δεν έχεις καταλάβει ότι συγκυβερνάς με το "υπερφθαρμένο ΠΑΣΟΚ" και με υπουργούς των "υπερφθαρμένων" κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ;;;; Δηλαδή ο Χρυσοχοϊδης επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν καταστροφικός και επί Ν.Δ είναι δημιουργικότατος;;;; Όταν σε μια επιχείρηση ο ένας συνέταιρος κατηγορεί τον άλλον, η επιχείρηση πάει φούντο... Ο συνέταιρος εφόσον επιλέχθηκε πρέπει να στηριχθεί. Όσον αφορά το 35% της Ν.Δ ή του καινούριου κόμματος, αυτό είναι αδύνατον με τη Χ.Α στο 10% και το ΛΑΟΣ στο 1,5%. Αν το καινούριο κόμμα "απορροφήσει" εκτός από τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ "συν γυναιξί και τέκνοις" μαζί και τη Ντόρα, τότε πόσο "καινούριο" θα είναι;;;;;; Επίσης, τι εννοείς "θέλει 35% βοηθούντων και των μικρών κομμάτων";;; Ποιων "μικρών" κομμάτων;;; Το "ποτάμι" ή τίποτε κεντροαριστερά γκρουπούσκουλα στυλ ΔΗΜΑΡ;;; Ή κανα κόμμα της Ντόρας και του Μαρινάκη;;;; Το λέω για πολλοστή φορά: Όλο το κουμπί είναι η Ν.Δ να πάρει πίσω το 10% της Χ.Α και το 1,5% του ΛΑΟΣ! Αυτό είναι το κουμπί όλο! Αλλιώς δεν βγαίνουν οι αριθμοί.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 05/05/2014 17:47:56

  "Αν στα 20 δεν μάθεις, στα 30 δεν κάνεις, στα 40 δεν έχεις, τότε στα 50 ούτε θα μάθεις, ούτε θα κάνεις, ούτε θα έχεις." ~Μάρκος Αυρήλιος

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 05/05/2014 17:49:29

  Δεν ξέρω αν ο εκβιασμός είναι ωμός, σίγουρα όμως είναι ανόητος: 1)Το πιο πιθανόν είναι να είναι κάτω από 10 πασόκ. 2)Ο εκβιασμός "φεύγω από την κυβέρνηση" έχει νόημα αν τον κάνει στον άλλο κυβερνητικό εταιρο. Να τον κάνει στον λαό τι νόημα έχει; Θα φέρει πίσω ψηφοφόρους έτσι; 3)Αλληλοαναιρείται με αυτόν τον εκβιασμό. Από την μία λέει στο λαό "ψηφίστε με, είμαι το υπεύθυνο πασοκ/ελια του βενιζέλου" και απο την άλλη τους λέει: "δεν με νοιάζει και πολύ για χώρα και σταθερότητα, θα τα κάνω όλα μπάχαλο αν δεν με ψηφίσετε" 4)Δεν καταλαβαίνω πως σχετίζεται η θέση του πασόκ στην κυβέρνηση με το ποσοστό στις εκλογές. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. 5)Θα δούμε και "αντιμνημονιακό" πασόκ; Το κόμμα που πήγε στο έλλειμμα στον θεό μέσω γεωργίου για να σιγουρέψει την έλευση του ΔΝΤ θα γίνει αντιμνημονιακό; Το κόμμα του ΓΑΠ, του παγκάλου, του παπακωνσταντίνου θα γίνει αντιμνημονιακό; Το κόμμα που μας έχει ζαλίσει με το πόσο υπέυθυνο είναι; Θα γίνει αντιμνημονιακός ο στομφώδης αρχηγός του πασοκ που νομίζει ότι υπαγορεύει τις αποφάσεις ακόμη και αυτής της κυβέρνησης;

 4. ΤΝΤ avatar
  ΤΝΤ 05/05/2014 18:23:52

  Σας εκβιάζει ο Ντούτσε Καλά να πάθετε

 5. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 05/05/2014 18:39:02

  Ήδη άρχισαν τα ....στησίματα με την μη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις Λαικές Αγορές από το πασόκ. Έτσι ο αντιπρόεδρος...θα ψηφιστεί σίγουρα από τους λαικαντζήδες. Οπότε όποιο νομοσχέδιο θα προωθείται μέχρι τις εκλογές θα αντιδράει το πασόκ μπάς και αλιεύσει κανένα ψηφουλάκι....Μάλλον γνωρίζει καλά ο....αντιπρόεδρος ότι στις κρυφές δημοσκοπήσεις δεν περνάει το 3-4%.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/05/2014 18:56:35

  Oι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει διαρροή από το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ.Σε αυτούς απευθύνεται ο Βενιζέλος και τους λέει ότι είναι ευρωεκλογές και όχι βουλευτικές,έχουν απλή αναλογική και όχι ενισχυμένη και εάν θέλουν σταθερότητα να μείνουν στο ΠΑΣΟΚ γιατί χωρίς αυτό δεν υπάρχει κυβέρνηση.

 7. airman avatar
  airman 05/05/2014 19:27:42

  Ο Βενιζέλος θα ρήξει την Κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ελιά του ΠΑΣΟΚ δεν "καρπίσει"; Και μετά θα συμμετάσχει στις εκλογές που θα έχει προκαλέσει; Για ποιο λόγο; Εάν απλά ακολουθήσει το δρόμο του κυρ-Φώτη, αποσύροντας τους Υπουργούς του, με αποτέλεσμα έναν ευρύ ανασχηματισμό, αλλά στηρίζοντας κοινοβουλευτικά το νέο Κυβερνητικό σχήμα, τότε πάσο! Στην περίπτωση δε που στο πίσω μέρος του κεφαλιού του έχει ένα νέο Νοέμβρη του '11, δηλαδή το σχηματισμό Κυβέρνησης με άλλο Πρωθυπουργό, ας λάβει σοβαρά υπόψη του πως σήμερα Πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς και όχι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!

  • Άλυτη εξίσωση avatar
   Άλυτη εξίσωση @ airman 05/05/2014 19:46:03

   Αυτά και άλλα χειρότερα παθαίνει κανείς, όταν δεν έχει αλείψει με πίσσα και πούπουλα τους χαρτοκλέφτες στην ώρα τους και κάθεται στο ίδιο τραπέζι, να παίξει παρέα τους πόκα.....

 8. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 05/05/2014 19:29:35

  φίλοι μου δν γίνεται να συνεχίσει να συγκυβερνά το Πασόκ αν τεθεί θέμα να μην μπαίνει στη Βουλή , η συγκυβέρνηση δεν κινδυνεύει αν είναι 1-2 μονάδες πίσω η ΝΔ αλλά με το Πασόκ στο 4% είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συνεχίσει τόσο πολιτικά όσο και στη βάση της κοινής λογικής ...

 9. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 05/05/2014 19:36:52

  Χαχαχαχαχαχα! Το καταλάβαμε επί τέλους όοοολοι ακόμη και οι πλέον ....χοντροκέφαλοι, τώρα που μας το έκανε λιανά ο πάνσοφος ο Βάγγος ο Μεγαλοαπρεπής; Δεν πα να τον σιχαινόμαστε, δεν πα να ποθούμε τη συντριβή και την εξαφάνιση του αισχρού αποκόμματός του, ΑΝ θέλουμε να υπερασπιστούμε τη ...σταθερότητα και να διασφαλίσουμε τα ...κεκτημένα μας, ψηφίζουμε ΕΛΙΑ (δακο-τή) δαγκωτό, ανεξάρτητα ιδεολογικής τοποθέτησης. Γι αυτό λοιπόν, Δεξιοί, Αριστεροί, ΑριστεροΚεντροΔέξιοι, όλοι με μιά ψυχή, σίγουρα θα φροντίσουμε να λάβει ετούτη η σεμνή και πανάξια μορφή, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ, ΣΤΗΝ ....ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ....... Καλό βόλι. :-)

 10. βαγγέλας avatar
  βαγγέλας 05/05/2014 20:23:33

  Κι άμα βγει από την κυβέρνηση πως θα εκβιάζει μετά; Σιγά μη φύγει. Εκτός κι αν οι άλλο δύο ψηφοφόροι της Πασοκελιάς τον ανατρέψουν.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ βαγγέλας 06/05/2014 12:30:32

   Μάλλον ετοιμάζει το έδαφος για να μπει σε επόμενη ...

   • Άλυτη εξίσωση avatar
    Άλυτη εξίσωση @ roadrunner 06/05/2014 15:56:30

    ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ για να μπεί σε ...επόμενη :-).

 11. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 05/05/2014 20:37:00

  Μήπως φοβάται τίποτα άλλο ο αντιπρόεδρος?????

 12. CHRIS avatar
  CHRIS 05/05/2014 20:44:46

  Αν η Ελιά συντριβεί στις εκλογές (ακούγονται ποσοστά 4-4,5%) τότε θα τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να αποσύρει την στήριξή του στην Κυβέρνηση.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ CHRIS 05/05/2014 21:01:35

   Ο Βενιζέλος διακρίνεται για τις γκάφες του. μια ακόμη τι πειράζει;. Δεν ελέγχει το κόμα του και τους βουλευτές του και θέλει να ελέγξει την κυβέρνηση και τους ψηφοφόρους;. Ας τον αφήσουμε ν΄ αυτοκτονήσει που το θέλει τόσο πολύ

   • Π.Κ. avatar
    Π.Κ. @ Σωκράτης 05/05/2014 22:23:27

    Αμήν και πότε........

   • George N avatar
    George N @ Σωκράτης 06/05/2014 14:00:20

    Σίγουρα. Απλά είναι η πρώτη φορά που μελλοθάνατος φέρνει και το σχοινί που θα κρεμαστεί, από το σπίτι του. Αλλά έτσι ήταν το πασοκ. Σε όλα πρωτοπόρο....

 13. Aegean times avatar
  Aegean times 06/05/2014 09:06:51

  Για ποιόν λόγο είπαμε ότι μας ζητάει και μάλιστα εκβιαστικά την ψήφο μας ο εν λόγω κύριος?

 14. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/05/2014 09:49:33

  τώρα εγώ γιατί δεν εκπλήσσομαι με τις δηλώσεις του ιζνογκούντ ; τι περιμέναμε ; τον εαυτούλη του και στην καρέκλα σκέφεται ο ολετήρας. η επιτομή της διαφθοράς...

 15. Sacco di merda avatar
  Sacco di merda 06/05/2014 10:17:31

  Η εκδίκηση του Μπουχέσα... Πού είναι ο ραββίνος και κάτι άλλοι καραγκιόζηδες εδώ μέσα που τον εξυμνούσαν; Δεν είναι "δικός μας" πιά; Χαίρε, ραββί...

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Sacco di merda 06/05/2014 12:59:00

   "σκατοσακκούλα", είσαι σκληρός ...

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 06/05/2014 13:23:55

  Πάγκαλος: «Πράξη αυτοκτονίας το δίλημμα που θέτει ο Βενιζέλος» | news.gr.msn.com/political | Τελευταία Ενημέρωση: Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 09:49 Για «αφελή εκβιασμό» των ψηφοφόρων εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο πρώην Βουλευτής. Ευθείες βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θόδωρος Πάγκαλος, κατηγορώντας τον για «αφελή εκβιασμό» των ψηφοφόρων αναφερόμενος στο δίλημμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος σχετικά με την κυβερνητική σταθερότητα. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «πράξη αυτοκτονίας» το δίλημμα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος χθες δήλωνε πως εάν στις επικείμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ και η ΕΛΙΑ δεν συγκεντρώσουν ένα «ικανοποιητικό ποσοστό», τότε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα λόγο να παραμείνει στην κυβέρνηση και να επωμιστεί ευθύνες που δεν του αναλογούν. Σχολιάζοντας αυτήν ακριβώς την δήλωση Βενιζέλου ο κ. Πάγκαλος τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μέλλον με την παρούσα ηγεσία». Και συνέχισε λέγοντας: «Ο Βενιζέλος απειλεί ότι αν δεν πάει καλά η ΕΛΙΑ στις ευρωεκλογές θα αποσύρει τους βουλευτές του από την κυβέρνηση. Ο Βενιζέλος φημολογείται ότι είναι έξυπνος άνθρωπος, αλλά έρχεται τώρα -και δεν είναι είναι η πρώτη φορά, όλοι θυμόμαστε το Ζάππειο- να δώσει στους ψηφοφόρους ένα επιχείρημα για να ψηφίσουν απευθείας τον Σαμαρά». «Εγώ που ταλαντεύομαι γιατί να ψηφίσω ΕΛΙΑ και να μην ψηφίσω απευθείας την κυβέρνηση; Αυτά που λέει είναι άθλιος και αφελής εκβιασμός. Εκβιάζεις ποιόν; Τον Σαμαρά για να πει στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν Βενιζέλο για να μην πέσει η κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο κ. Πάγκαλος και κατέληξε: «Αν φύγει από την κυβέρνηση θα προκαλέσει εκλογές. Και τότε το ΠΑΣΟΚ θα πάρει ακόμα μικρότερο ποσοστό...».

 17. sofokles avatar
  sofokles 06/05/2014 14:53:48

  Ο Βενιζέλος προσπαθεί να διασώσει οτι μπορεί απο το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το μικρό ποσοστό που θα διασώσει μπορεί να φανεί χρήσιμο στο άμεσο μέλλον στην ΝΔ. Αυτό στο άμεσο μέλλον είναι ενα ρεαλιστικό σενάριο (απο τα 1-2 που παίζουν ρεαλιστικά σενάρια). Προτιμώ αυτό παρά να δω κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ειναι το δεύτερο ρεαλιστικό σενάριο. Για να βγεί η ΝΔ νικητής στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑ ή οτι άλλο θα πρέπει να υφίσταται.

 18. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 06/05/2014 16:03:36

  '' ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ'' Αυτό είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει. Που θα μας εκβιάσει κι όλας με την ...απουσία του ο Λαχανοντολμάς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.