#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/06/2013 17:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ωμή πρόκληση κατά της Δημοκρατίας η δήλωση Κασιδιάρη ότι είναι «αρνητής του Ολοκαυτώματος».Σε σοβαρό πολιτικό ζήτημα που θα απασχολήσει ιδιαίτερα τη χώρα και θα έχει και διεθνείς προεκτάσεις, αναμένεται να αναδειχθεί τις επόμενες ημέρες η κυνική ομολογία του Ηλία Κασιδιάρη ότι είναι «αρνητής του Ολοκαυτώματος».

Η ομολογία του έχει στη Βουλή όπου μιλώντας για τον μάρτυρα της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, κ. Σ. Μιωνή, ο οποίος απέστειλε από το Ισραήλ όπου ζει γραπτώς τις εξηγήσεις του στα ερωτήματα που του ετέθησαν μέσω του αρμόδιου προξενικού υπαλλήλου στο Τελ Αβίβ, ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι «ο Εβραίος Σ. Μιωνή είναι το κλειδί της υπόθεσης».

«Είναι προσωπικός θαυμαστής του Αντ. Σαμαρά και ΄΄κολλητός΄΄ του Στ. Παπασταύρου και βλέπουμε να σκίζονται οι της ΝΔ γι’ αυτόν. Δεν έρχεται σε αυτή την επιτροπή γιατί συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος».

Και δήλωσε: «Και βέβαια συμμετέχουν αρνητές του ολοκαυτώματος. Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο δολοφονικό κράτος των σιωνιστών. Αυτός ο κύριος όταν πατήσει το πόδι του στη χώρα μας θα πάει στη Δικαιοσύνη».

Η αποστροφή αυτή του λόγου του προκάλεσε την έντονη αντίδραση βουλευτών με τον Χρ. Μαρκογιαννάκη από τη ΝΔ να λέει ότι δεν θα απαντήσει στο νεοναζιστικό παραλήρημά του και τον Β. Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ να απευθύνεται στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Αθανασίου, λέγοντάς του: «Στην Γερμανία ποια θα ήταν η αντιμετώπιση του αρνητή του Ολοκαυτώματος; Πέντε χρόνια φυλακή».

Οι μάσκες πλέον έπεσαν. Η Χρυσή Αυγή παραδέχεται ότι καλώς έγιναν… σαπούνια οι Εβραίοι ή ότι δεν έγιναν ποτέ κάτι τέτοιο αλλά πρόκειται για παγκόσμια συνωμοσία κατά του Χίτλερ και της Αρείας Φυλής.

Αυτό που έλεγαν πίσω από τις πόρτες οι Χρυσαυγίτες ή το έγραφαν σε παλαιότερα κείμενά τους, τώρα το λένε επίσημα από το βήμα της Βουλής. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ωμή πρόκληση κατά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, η παρουσία ναζιστικού κόμματος μέσα στην ελληνική Βουλή μπορεί να προκαλέσει πλέον σοβαρές συνέπειες για τη χώρα. Κι όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό.

Ασφαλώς η επίσημη ελληνική κυβέρνηση και όλα τα κόμματα βρίσκονται απέναντι στη φασιστική Χρυσή Αυγή, όμως, η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και απειλεί την ίδια στη Δημοκρατία αλλά και την έξωθεν καλή εικόνα της Ελλάδας. Και θα πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά κάποιοι που πιστεύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένας εφιάλτης που μόλις τελειώσει η νύχτα θα σβήσει και απλά θα μείνει η κακή ανάμνηση. Ασφαλώς δεν είναι το 13% των πολιτών που στηρίζει στις δημοσκοπήσεις τη Χρυσή Αυγή υπέρ της άποψης ότι δεν υπήρξε Ολοκαύτωμα. Ασφαλώς δεν ενστερνίζονται τις ιδέες του ναζισμού και των νεοναζιστικών κινημάτων που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι «οπαδοί» της Χρυσής Αυγής είναι απογοητευμένοι Έλληνες. Από την κρίση, το πολιτικό σύστημα, την απουσία ελπίδας και διεξόδου για την πατρίδα. Θα πρέπει, ωστόσο, να σκεφτούν όλοι αυτοί ότι είναι πολύ σοβαρό πράγμα η στήριξη αμόρφωτων μπράβων της νύχτας που πετάνε διάφορες επικίνδυνες ατάκες για να το παίξουν αντισυστημικοί ή υπερπατριώτες. Ειδικά για το ευαίσθητο θέμα της σφαγής των Εβραίων, ας ρωτήσουν πολύ απλά τους 50.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης που πέθαναν στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Και να θυμίσουμε και την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πριν από λίγο καιρό ακριβώς στην εκδήλωση τιμής για τους Εβραίους της συμπρωτεύουσας:

«Φίλες και φίλοι,

Η σημερινή μας παρουσία στον χώρο αυτό είναι ζήτημα συνείδησης και χρέους. Ζήτημα συνείδησης και χρέους στη μνήμη των χιλιάδων συμπολιτών μας, από την πόλη της Θεσσαλονίκης, που βρήκαν φρικτό θάνατο στα κολαστήρια του Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Ήταν ακριβώς πριν 70 χρόνια, όταν ξεκίνησε από εδώ, 15 Μαρτίου του 1943, η πρώτη αποστολή Εβραίων της πόλης με προορισμό την υπό ναζιστική κατοχή Πολωνία. Μόνο τους φταίξιμο ήταν ότι γεννήθηκαν Εβραίοι…

Αν μπορώ να πω με δύο λέξεις, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό, αυτό που βγαίνει από την ψυχή όλων και όλων των Ελλήνων, είναι μόνο οι δύο λέξεις:

Ποτέ Ξανά!

Στη διάρκεια της αποτρόπαιας εκείνης βιομηχανίας θανάτου που έστησαν οι ναζί - και που είναι αδύνατο ακόμη και σήμερα να συλλάβει ο ανθρώπινος νους - οι 67.151 Έλληνες Εβραίοι, από διαφορετικά σημεία της χώρας, που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα, ήταν μέρος μόνο των 6 εκατομμυρίων συνολικά Εβραίων θυμάτων από ολόκληρη την Ευρώπη.

Ένα προμελετημένο και οργανωμένο μαζικό έγκλημα: Όπου η βιομηχανία θανάτου συνάντησε την ανεξάντλητη ελπίδα για ζωή. Όπου η αγριότητα του ανθρώπινου ζώου-θύτη συνάντησε το μεγαλείο του ανθρώπου-θύματος.

Κι η εμπειρία εκείνη, τότε, σφράγισε τόσο το μεταπολεμικό μας σύστημα, όσο και τις ανθρώπινες σχέσεις, έκτοτε...

 

Κυρίες και Κύριοι,

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί σήμερα, ότι το Ολοκαύτωμα, αποτέλεσε το ειδεχθέστερο έγκλημα, μια δολοφονία κατά της ίδιας της ανθρωπότητας.

 

Όπως ξέρετε «Ολοκαύτωμα» είναι ελληνική λέξη. Και ως τέτοια επιβλήθηκε διεθνώς.

 

Σημαίνει εκείνο που καίγεται εντελώς, χωρίς ίχνη και χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο συνέχειας.

Είναι στενά συνδεδεμένο ως έννοια, και με μία άλλη ελληνική λέξη, τη Γενοκτονία.

 

Τη χρησιμοποίησε ένας Πολωνό-Εβραίος συγγραφέας, ο Ραφαήλ Λέμκιν, για να ορίσει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας: Όταν, δηλαδή, ένα επίσημο κράτος, συστηματικά εξοντώνει ένα λαό, για να αφανίσει, ακριβώς, τη συνέχειά του. Κι όταν αυτή η μαζική δολοφονία γίνεται οργανωμένα και εν ψυχρώ, ανεξάρτητα από την έκβαση των πολεμικών επιχειρήσεων, και χωρίς καμία δυνατότητα στα θύματα να γλιτώσουν φεύγοντας.

 

Γι’ αυτό έχει σημασία να μην ξεχνάμε. Να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.

 

Γι’ αυτό έχει σημασία να έχουμε πάντα στο μυαλό μας αυτές τις δύο λέξεις:

Ποτέ ξανά! Ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα! Ποτέ ξανά Γενοκτονίες!

 

Σήμερα, λαοί και κυβερνήσεις έχουν χρέος να παίρνουν κάθε μέτρο, να υλοποιούν κάθε πρωτοβουλία, με στόχο την αποκατάσταση της ιστορικής πραγματικότητας στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στην κοινωνία, κυρίως όμως στη νέα γενιά.

- Για να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί…

 

Πολλοί έχουν την αφελή πεποίθηση ότι τέτοια ειδεχθή εγκλήματα, κατά ολόκληρων λαών, γίνονταν μονάχα στο απώτερο σκοτεινό παρελθόν της Ανθρωπότητας!

 

Δυστυχώς έχουν άδικο. Το Ολοκαύτωμα αποδεικνύει ότι ο 20ος Αιώνας υπήρξε απόλυτα συμβατός με τέτοιες φρικαλεότητες. Και γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε…

 

Ευτυχώς, σήμερα οι νεώτερες γενιές δεν έζησαν εκείνη την ανείπωτη φρίκη.

Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο - ότι δεν τα έζησαν - τείνουν να θεωρούν «αυτονόητες» τις αξίες και τις αρχές του Ανθρωπισμού.

 

Όμως τίποτε δεν είναι αυτονόητο!

Αυτό ακριβώς μας θυμίζει το Ολοκαύτωμα. Αυτό μας θυμίζουν οι Γενοκτονίες!

 

Και γι’ αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Είναι χρέος μας, λοιπόν, να βοηθήσουμε τους νέους να αντιληφθούν, ότι οι αξίες που διέπουν την κοινωνία που ζουν, δεν είναι δεδομένες. Πρέπει να τις περιφρουρούν καθημερινά.

 

Πρέπει το «Ποτέ ξανά», να το πιστέψουν οι ίδιοι και να το περάσουν στις επόμενες γενεές.

Κυρίες και Κύριοι,

Η Ελληνική κοινωνία πολέμησε σκληρά το Ναζισμό! Και αναλογικά είχε από τα περισσότερα θύματα σε ολόκληρη την τότε κατεχόμενη Ευρώπη.

 

Αυτή την απαράμιλλη Αντίσταση, αυτή την ηθική και πολιτική νίκη ολόκληρου του Ελληνικού λαού, την προσβάλλουν βάναυσα και την αμαυρώνουν σήμερα οι ελάχιστες μεμονωμένες φωνές που προσπαθούν να αναβιώσουν το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

 

Μπορεί να είναι λίγοι. Μπορεί να είναι λιγότεροι απ’ ότι σε άλλες δυτικές κοινωνίες. Αλλά και λίγοι προσβάλλουν…

Προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού. Όλων των θυμάτων! Χριστιανών και Εβραίων.

 

Γιατί τα αδέλφια μας που χάθηκαν τότε, οι Έλληνες Εβραίοι ήταν αυτό ακριβώς: αδέλφια μας!

Και μαζί τους χάθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολεμώντας τους κατακτητές...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dioklis avatar
  dioklis 06/06/2013 18:05:18

  Είμαστε τελικά η χώρα του παράδοξου, χρησιμοποιούμε εκφράσεις που είναι μειωτικές για ορισμένους συμπολίτες μας όπως……. Οι περισσότεροι «οπαδοί» της Χρυσής Αυγής είναι απογοητευμένοι Έλληνες………φράσεις που υποκρύπτουν κοινωνικό ρατσισμό για να στηλιτεύσουμε επιλεκτικά τον ρατσισμό!

 2. ΑΠΟΛΛΩΝ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝ 06/06/2013 18:08:26

  Αυτά τα περί ολοκαυτώματος πόσο ενδιαφέρουν τον άνεργο και τον πεινασμένο ; Όταν η κοιλά παίζει ταμπούρλο το μυαλό φλερτάρει με τη βία (κάθε είδους). Η προσπάθεια ανάσχεσης της Χ.Α. μέσω του αντιρατσιστικού τολμώ να πω θα είναι ανεπιτυχής.

  • karasumi avatar
   karasumi @ ΑΠΟΛΛΩΝ 07/06/2013 01:29:08

   Όλοι οι ΧΑυγίτες τα ίδια λέτε, μπαμ κάνετε από μακριά...

   • jgreek avatar
    jgreek @ karasumi 07/06/2013 09:13:13

    Το θεωρείτε πολύ δημοκρατικό να αποκαλείτε (και μάλιστα περιφρονητικά) Χρυσαυγίτη,όποιον δεν συμφωνεί μαζί σας;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΑΠΟΛΛΩΝ 07/06/2013 10:47:42

   Οταν αρχισουν και τους βαζουν μεσα θα τον ενδιαφερουν.Γιατι αυτο δεν εχει γινει : να μπουν οι χρυσαυγιτες στη φυλακη.

   • Κράντωρ avatar
    Κράντωρ @ ψυχραιμια 07/06/2013 14:15:52

    Να απελαθούν όλοι οι Ισραηλινοί από την Ελλάδα και απ΄ όλη την Ευρώπη.

    • Ιστορικός avatar
     Ιστορικός @ Κράντωρ 07/06/2013 14:30:51

     Η "Καθολικο-Χριστιανική" Ευρώπη του Χίτλερ, του Φράνκο και των προγόνων τους, έδιωξαν τους εβραίους σε φάσεις από την ήπειρο και κατάφεραν να φέρουν τους Μουσουλμάνους. Μπράβο τους...! Τώρα ας υποστούν τις συνέπειες των πολιτικών τους. 'Εχασαν τον Einstein και κέρδισαν τον Abddallah Ben Mansour. Και πάλι μπράβο ...! Το ίδιο θα πάθουν και οι υπόλοιποι ακροδεξιίζοντες πατριώτες μας, αν συνεχίσουν να Χρυσαυγίζουν. Καλή μας τύχη. Θα μας χρειασθεί.

     • Ανιστόρητος avatar
      Ανιστόρητος @ Ιστορικός 07/06/2013 16:33:32

      Τους μουσουλμάνους δεν τους έφερε η καθολική Ευρώπη, αλλά οι άθεοι φιλελεύθεροι σοσιαλδημοκράτες. Αυτοί που στην Ελλάδα θα χτίσουν το τζαμί με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Αλήθεια, έχεις ακούσει το ΚΙΣ να διαμαρτύρεται για την ανέγερση; Επίσης, "Ιστορικέ", οι καθολικοί πρόγονοι του Φράνκο πέταξαν τους μουσουλμάνους στη θάλασσα.

    • Geros avatar
     Geros @ Κράντωρ 07/06/2013 15:13:27

     A ρε τρέλα που κουβαλάει ο κόσμος ....
     Δεν θα ήθελα να είμαι μέλος της οικογενείας σου φίλε μου. Εδώ πετάς μια αρλούμπα και κανείς δεν σου δίνει σημασία , στο σπίτι σου όμως τις μισανθρωπικές σου ασυναρτησίες πρέπει να τις ανέχονται όλη μέρα .... Πραγματικοί ήρωες!

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Κράντωρ 07/06/2013 16:18:10

     Πόσοι Ισραηλινοί, δηλαδή υπήκοοι του κράτους του Ισραήλ, ζουν στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη;

 3. kostas.k avatar
  kostas.k 06/06/2013 18:10:41

  να πάει να γίνει βουλευτής στο ιράν...τα ίδια ακριβώς λέει κι ο αχμαντινετζάντ...και τα ίδια πιστεύουν εκατομμύρια-δισεκατομμύρια 'φανατικοί μουσουλμάνοι' αν τούς 'ξύσεις' λίγο ή στο δεύτερο λεπτό συζήτησης μαζί τους...

 4. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 06/06/2013 18:22:38

  ''Προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού. Όλων των θυμάτων! Χριστιανών και Εβραίων''.
  Ασφαλώς !
  Στήν Κατοχή, Έλληνες Χριστιανοί μέ κίνδυνο τήν ζωή ολόκληρης τής οικογενείας τους έκρυβαν Εβραίους από τίς συλλήψεις καί τίς εκτοπίσεις.
  Εκατοντάδες τά παραδείγματα, πού ανεγνώρισαν καί οι Πρόεδροι τών Ισραηλιτικών Κοινοτήτων. Τούς βοήθησαν μέ πολλούς τρόπους, ακόμη καί από τό υστέρημά τους.
  Μερικά κορυφαία παραδείγματα,
  1. Οι ταυτότητες πού έδιδε ο τότε Δκτής τής Αστυνομίας Έβερτ, πού τούς παρουσίαζαν ως Χριστιανούς (τραγική ειρωνία τής Ιστορίας η πίεση τών εξωελλαδικών Εβραϊκών Οργανώσεων μετά μερικές δεκαετίες γιά απαλοιφή τού θρησκεύματος από τίς αστ. ταυτότητες !!!...)
  2. Η όλη αντίστοιχη δράση τού Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού.
  3. Τά δρομολόγια μέ καίκια Αγιορειτικών Μοναστηριών πρός Λήμνο καί Σμύρνη, μέ τά ακούραστα χέρια καλογέρων κωπηλατών (ο νύν Πρόεδρος τού Ισραήλ κ. Πέρες ανέφερε πολλές φορές πώς ο πατέρας του σώθηκε κρυπτόμενος σέ Ελληνικό Μοναστήρι, όπου έμαθε καί ελληνικά τραγούδια πού στήν μετέπειτα ελεύθερη ζωή του τραγουδούσε ευφροσύνως στά παιδιά του-ο ίδιος θυμάται κάποια από αυτά !).
  Σέ αντιδιαστολή μέ τήν τακτική Ραββίνων, πού πολλοί όχι μόνον συνεργάσθηκαν μέ τούς κατακτητές ποικιλλοτρόπως, αλλά κατέδιδαν καί συμπατριώτες τους (π.χ. ο Κορέτς στήν Θεσσαλονίκη !!!) πού εστέλνοντο στά στρατόπεδα εξοντώσεώς τους.
  Σέ αντιδιαστολή μέ τήν εμπαθή στόν πλούτο συμπεριφορά πολλών κρυπτομένων, πού ενώ είχαν πολύτιμους λίθους, δέν συμμετείχαν στίς δαπάνες εξασφαλίσεως τού επιουσίου άρτου...
  Άβυσσος η ψυχή τού ανθρώπου !!!
  Τό Ολοκαύτωμα έχει εγείρει αμφισβητήσεις τού αριθμού τών θυμάτων του.
  Αλλά συνέβη καί ήταν εκτεταμένο, μέ πρόγραμμα, δέν έγινε από ατομικές πρωτοβουλίες αυτή η εκκαθάριση.
  Καί ένας νά ήταν ο νεκρός του, πόσω μάλλον πού έβλαψε τόσους καί τόσους ανθρώπους καί ψυχές, πάλι δέν δικαιολογείται.
  Κάποιος νόμος υποστηρίζει πώς όταν αναλογικά αυξάνεται μία ποσότητα, τότε επέρχεται κάποια στιγμή πού βιώνουμε ποιοτική μεταβολή, μή αναμενόμενη αρχικώς από τήν αναλογική αύξηση.
  Τό Ολοκαύτωμα είναι κατακριτέο από τήν σύλληψή του ως δαιμονική ιδέα, από τό πρώτο θύμα του. Στά εκατομμύρια βεβαίως δέν τό απορρίπτουμε απλώς.
  Διαδηλώνουμε ΠΟΤΕ ΠΙΑ, γιατί τά όριά μας δέν τό ανέχονται !
  Οι αρνητές του, όταν δέν είναι προβληματικές ψυχοσυνθέσεις, άρρωστες μέ ροπή στήν επιβολή δυνάμεως, είναι ελαττωματικά πληροφορημένες καί πολιτικά άπειρες.
  Άς προσέξουμε, γιατί η διαπαιδαγώγηση στήν Ελλάδα δέν διαμορφώνει προσωπικότητες μέ πίστη στά Δημοκρατικά Ιδεώδη...
  Είναι εύκολο, καί λόγω αμαθείας, καί λόγω διαπαιδαγωγήσεως, καί λόγω συμφερόντων, νά ανασυρθή κάποιος Τύραννος από μέσα μας !!!

  • Geros avatar
   Geros @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 06/06/2013 21:10:08

   Ξενοφώντα , στους πολέμους όπου η ανθρώπινη ζωή χάνει κάθε αξία άλλοι άνθρωποι επιδεικνύουν μικρότητα και άλλοι μεγαλείο ψυχής.
   Το ποιος θα αποδειχθεί μικρός και ποιος μεγάλος κανείς δεν το ξέρει από πριν , τα λιοντάρια σε εποχή ειρήνης πολλές φορές αποδεικνύονται γατούλες όταν ξεσπάσει ο πόλεμος και αυτοί που δεν τους το έχεις καθόλου πολλές φορές γίνονται ήρωες.
   Έτσι έγινε και στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο , άλλοι επέδειξαν ανθρωπιά και άλλοι μικρότητα. Μέσα σε αυτούς που επέδειξαν ανθρωπιά ήταν και Έλληνες και Εβραίοι και από όλες τις φυλές του κόσμου , αλλά και ανάμεσα σε αυτούς που επέδειξαν μικρότητα υπήρχαν και Έλληνες και Εβραίοι και από όλες τις φυλές του κόσμου , γιατί βλέπεις για αυτό δεν αποφάσιζε η φυλή του καθενός και η γλώσσα του αλλά το μέταλλο από το οποίο ήταν φτιαγμένος.

   Στο σχόλιο σου αναφέρεις ηρωικές πράξεις Ελλήνων (που υπήρχαν) και ποταπές πράξεις Εβραίων (που υπήρχαν) , "ξεχνώντας" όμως να αναφέρεις ποταπές πράξεις Ελλήνων και ηρωικές πράξεις Εβραίων (που επίσης υπήρχαν) στην ουσία βγάζεις τον κρυμμένο σου αντισημιτισμό.

   Μεγάλη κουβέντα θα μου πεις να σε αποκαλώ αντισημίτη αλλά ανέφερες τα δυο στοιχεία που από την εμπειρία μου αναφέρουν αργά ή γρήγορα όλοι οι αντισημίτες.
   Πρώτα και κύρια αμφισβήτησες τον αριθμό των θυμάτων του ολοκαυτώματος , αλήθεια σε ποια έρευνα και σε ποια στοιχεία βασίστηκες για να αμφισβητήσεις τον αριθμό των θυμάτων?
   Κατά δεύτερο λόγο ανέφερες τον Zvi Koretz , ο συγκεκριμένος ραβίνος κατηγορήθηκε από τους ίδιους τους Εβραίους για τον ρόλο του στην απομάκρυνση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και σίγουρα ήρωας δεν ήταν , από την άλλη όμως δεν έστειλε αυτός τους Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά οι Γερμανοί .
   Στο τέλος και αυτός σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κατέληξε (το Bergen Belsen) όπου και πέθανε λίγο μετά την απελευθέρωση του από τύφο. Για κάποιο λόγο έχει γίνει .... διάσημος μεταξύ των αντισημιτών ως παράδειγμα του ότι δήθεν οι Εβραίοι έστελναν τους συμπατριώτες τους στα στρατόπεδα. Αν διαβάσεις λίγη ιστορία θα δεις ότι δεν ήταν έτσι.

   • Ιωάννης Ζέρβας avatar
    Ιωάννης Ζέρβας @ Geros 06/06/2013 22:16:53

    ->"Πρώτα και κύρια αμφισβήτησες τον αριθμό των θυμάτων του ολοκαυτώματος , αλήθεια σε ποια έρευνα και σε ποια στοιχεία βασίστηκες για να αμφισβητήσεις τον αριθμό των θυμάτων?"

    Π.X. από εδώ:
    United States Holocaust Memorial museum:
    h**p://www.ushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10005189

    "At least 960,000 Jews were killed in Auschwitz. Other victims included approximately 74,000 Poles, 21,000 Roma (Gypsies), and 15,000 Soviet prisoners of war; and 10,000-15,000 members of other nationalities (Soviet civilians, Czechs, Yugoslavs, French, Germans, and Austrians). "

    Μια πινακίδα μπροστά στο Auschwitz το 1945 μίλαγε για 4.000.000 Θύματα. Σήμερα γραφη 1.500.000.
    Η Αριθμοί Θυμάτων έχουν μειωθεί σημαντικά αν πιστεύουμε την Επιστήμη. Το Έγκλημα βεβαια δεν αμφισβητείται.

    • karasumi avatar
     karasumi @ Ιωάννης Ζέρβας 07/06/2013 01:27:35

     Ούτε ο συνολικός αριθμός αμφισβητείται. Το σύνολο έξι εκατομμύρια βγαίνει πάλι. Έχει σημασία αν ήταν στο Άουσβιτς, το Νταχάου την Τρεμπλίνκα ή το Γιασένοβατς; Εσείς από τις πινακίδες βγάζετε συμπεράσματα;

    • Geros avatar
     Geros @ Ιωάννης Ζέρβας 07/06/2013 07:55:59

     Μόλις μας είπατε τις πηγές σας και ευχαριστούμε για αυτό , αυτά τα λέει ένας θεόμουρλος συνωμοσιολόγος που εκτός από την άρνηση του ολοκαυτώματος στο αντισημιτικό του παραλήρημα λέει ότι ακόμα και τον Κένεντι τον δολοφόνησαν οι Εβραίοι! Ονομάζεται Michael Collins Piper.

     • Ιωάννης Ζέρβας avatar
      Ιωάννης Ζέρβας @ Geros 07/06/2013 09:56:56

      Δηλαδή το "United States Holocaust Memorial museum" ανήκει στον Michael Collins Piper?

      "Since its dedication in 1993, the Museum has welcomed more than 30 million visitors,
      including more than 9 million school children and 91 heads of state. Today 90 percent of
      the Museum’s visitors are not Jewish, and our Web site, the world’s leading online authority
      on the Holocaust, on average receives visits from over 100 different countries daily.
      With hundreds of thousands of online visitors from countries with majority Muslim populations,
      translating our Web site into Arabic and Farsi is a top priority; already, portions are available
      in more than 20 languages. For more information, please visit www.ushmm.org."

      Δεν θα μας τρελάνετε κιόλας?

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Ιωάννης Ζέρβας 07/06/2013 11:37:04

      Στο Link που μας παρεπέμπετε, στην ενότητα History > Introduction to the Holocaust λέει ή όχι για 6 εκατομμύρια θύματα; Γιατί αυτό το κάνετε γαργάρα; Έχει σημασία πόσοι σκοτώθηκαν ειδικά στο Άουσβιτς;

     • Ιωάννης Ζέρβας avatar
      Ιωάννης Ζέρβας @ MAYRO XABIARI 07/06/2013 16:58:44

      Σωστά το γραφη. Αλλα δεν υπάρχουν επιστημονικές Απόδειξης για αυτόν τον Αριθμό. Χωρίς το Auschwitz δεν κρατιέται. Έδειξα πως υπάρχουν αμφισβήτησης για τον Αριθμό, αλλα όχι για την Πράξη.
      Το έγκλημα έγινε, χωρίς αμφιβολία.
      Δεν περνώ Μέρος για τους Γερμανούς και η Εβραίοι υποστηρίζουν τα συμφέροντα τους και καλά κάνουν. Μακάρι να το κάναμε και εμείς.

     • Albert avatar
      Albert @ Ιωάννης Ζέρβας 07/06/2013 17:52:48

      Κύριε Ζέρβα, θα επέμβω και πάλι, με την άδεια σας. Πρέπει να ξέρετε, ότι οι εκτιμήσεις του αριθμού των θυμάτων είναι πάντα χονδρικες αρχικά και στη συνέχεια οριστικοποιούνται. Μιλάμε άλλωστε για εποχές (1945) που δεν επιτρέπαν επιστημονικές προσεγγίσεις. Δηλαδή τα 4εκ. (μόνο για το Άουσβιτς) ήταν μια υπερβολική εκτίμηση, και αυτή ήταν των σοβιετικών.
      Υπάρχει ολόκληρη "αρχαιολογία" του ολοκαυτώματος, ώστε απο θραύσματα πληροφοριών-αρχείων-μαρτυριών, να ανασυντεθεί με ακρίβεια τόσο ο αριθμός των θυμάτων όσο και λεπτομέρειες του ολοκαυτώματος. Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

     • Ιωάννης Ζέρβας avatar
      Ιωάννης Ζέρβας @ Geros 07/06/2013 10:37:58

      Ποιος Michael Collins Piper? Το Μουσείο τα λέει αυτά! Μην αλλάζετε Θέμα

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Ιωάννης Ζέρβας 07/06/2013 11:34:58

      Το μουσείο λέει επίσης στην ίδια ιστοσελίδα: "The Holocaust was the systematic, bureaucratic, state-sponsored persecution and murder of approximately six million Jews by the Nazi regime and its collaborators. " (κορυφή της σελίδας: HISTORY-->INTRODUCTION TO THE HOLOCAUST).

      Αυτό δε σας συμφέρει και δεν το λέτε και παίζετε με τους αριθμούς που σκοτώθηκαν μόνο στο Άουσβιτς, λες και έχει σημασία αν σκοτώθηκαν εκεί ή στην Τρεμπλίνκα π.χ.;

    • Albert avatar
     Albert @ Ιωάννης Ζέρβας 07/06/2013 16:34:13

     Ποια πινακίδα του 1945 κύριε, σοβαρολογείτε τώρα?

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Geros 06/06/2013 23:36:04

    Εχω γράψει εδώ μέσα και το επαναλαμβάνω πιο κάτω ότι όποιος αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Εβραίων είναι είτε ναζιστής, είτε ανιστόρητος, ή ανόητος, είτε όλα.
    Από εκεί και πέρα, ναι, ο αριθμός αμφισβητείται και σε παραπέμπω στο βιβλίο του Νόρμαν Φινκελστάιν, Η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος.
    Αισθάνομαι αηδία για τον άθλιο και δόλιο τρόπο που πήγες να βγάλεις αντισημίτη τον προηγούμενο σχολιαστή (Ξενοφών), μόνο και μόνο επειδή είναι έλληνας πατριώτης και όχι ένα γηρασμένο ψευτοδιεθνιστικό ασπόνδυλο μαλάκιο...
    Θα σε προκαλέσω λέγοντάς σου ότι η αντιπαλότητα, στη Θεσσαλονίκη, Εβραίων και προσφύγων ήδη από τον Μεσοπόλεμο ήταν δεδομένη. Και παρ΄ όλα αυτά, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Γεννάδιος έκανε τα πάντα για να τους προστατεύσει στην Κατοχή. Και το αναγνώρισε επισήμως το Ισραήλ.
    Η μικρότητά σου και η μιζέρια σου, όπως φαίνεται από όλα τα σχόλιά σου, δημιουργούν απέχθεια...

    • Geros avatar
     Geros @ ΒΙΣ 07/06/2013 07:49:55

     Δεν με προκαλείτε ούτε με αυτά που λέτε για αντιπαλότητα των Εβραίων στην Θεσσαλονίκη με τους Έλληνες (γιατί να με προκαλέσετε με αυτό? Είναι ιστορική αλήθεια.) , ούτε με τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο μου που τελικά μόνο εσάς χαρακτηρίζουν.
     Έχω συνηθίσει να μου απαντούν εδώ μέσα άνθρωποι σαν εσάς που ελλείψει επιχειρημάτων αρχίζουν τις προσβολές και σας κατανοώ , δεν έχει σχέση με εμένα αλλά με την παιδεία που δεν πήρατε από το σπίτι σας.

     Όσο για την μεγαλοψυχία του συνόλου των Ελλήνων και την στήριξη που έδωσαν στους Εβραίους που διώκονταν έχω να πω ότι είναι μύθος βασιζόμενος σε πραγματικά περιστατικά μεν αλλά αγνοώντας άλλα χιλιάδες περιστατικά. Στην Θεσσαλονίκη των 50.000 νεκρών Εβραίων , μετά τον πόλεμο επιστράφηκαν γύρω στα 500 σπίτια στους επιζώντες και στους συγγενείς των νεκρών. Όλες οι άλλες περιουσίες πήγαν σε χέρια Ελλήνων.

     • Θησειώτης avatar
      Θησειώτης @ Geros 07/06/2013 09:22:31

      Ρεπούση, εσύ είσαι;

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Θησειώτης 07/06/2013 13:41:58

      Όχι, ο Ριχάρδος Σωμερίτης είναι...

     • Geros avatar
      Geros @ ΒΙΣ 07/06/2013 15:37:43

      Γιατί ειδικά αυτός? Επειδή τον λένε Ριχάρδο και το όνομα δεν σας κολλάει για Ελληνικό?

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Geros 07/06/2013 21:17:13

      Ὀχι, επειδή είναι ξινισμένος υπερόπτης νεοφιλ (με αριστερές ρίζες) παππούς...

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Geros 07/06/2013 13:47:54

      Μήπως περίμενες η κατεστραμμένη Ελλάδα του Εμφυλίου και των προσφύγων του 1922, που ακόμα πένονταν, να ενδιαφερθεί να δώσει την περιουσία στους επιζήσαντες συγγενείς των Εβραίων που έτσι και αλλιώς δεν κατοικούσαν πλέον στη Θεσσαλονίκη (για τους συγγενείς εννοώ);
      Ας είμαστε και λίγο πραγματιστές. Δεν λέω ότι καλώς έγινε ό,τι έγινε, αλλά υπάρχει και μία εύλογη αιτιολόγηση. Σαφώς θα μπορούσαν να είχαν δοθεί πολύ περισσότερα στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Αλλά μήπως ζητάμε πολλά από μία Ελλάδα καθημαγμένη;
      Όσο για την παιδεία που πήρα από το σπίτι μου, μια και το ανέφερες, ναι, χαίρομαι που η παιδεία που πήρα δεν με έκανε ένα συμπλεγματικό ψευδοδιεθνιστικό ασπόνδυλο που μισεί τον ίδιο του τον εαυτό και όλους γύρω του...
      Δεν σε χαρακτηρίζουν τα σχόλιά μου, αλλά τα δικά σου σχόλια αποτελούν τον καθρέφτη σου.

     • Geros avatar
      Geros @ ΒΙΣ 07/06/2013 17:36:41

      Η παιδεία που εγώ έλαβα επιβάλει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και οι περιουσίες τους τους ανήκουν. Στην παιδεία της ζούγκλας που έχετε λάβει τα πράγματα προφανώς δεν είναι έτσι ...

    • Geros avatar
     Geros @ ΒΙΣ 07/06/2013 09:51:30

     Αυτά παθαίνει κανείς όταν χρησιμοποιεί ως πηγές βιβλία που δεν έχει διαβάσει , ο Norman Finkelstein (Εβραίος και ο ίδιος και γιος δυο επιζησάντων του ολοκαυτώματος) στο βιβλίο του "Η βιομηχανία του ολοκαυτώματος" κριτικάρει των τρόπο που κατά την γνώμη του χρησιμοποιήθηκε το ολοκαύτωμα για να παρθούν αποζημιώσεις , ως ιδεολογικό όπλο , αλλά και για να μετατρέψει το κράτος του Ισραήλ από κράτος θύτη σε κράτος θύμα.
     Σε κάποιο κεφάλαιο του βιβλίου αναφέρει ότι αν όλοι αυτοί που ζητάνε αποζημιώσεις σήμερα είναι αληθινοί επιζήσαντες τότε δεν θα έπρεπε να πέθαιναν 6 εκατομμύρια αλλά λιγότεροι. Αυτό όμως δεν το λέει με την έννοια ότι δεν πέθαναν 6 εκατομμύρια αλλά ότι μεταξύ αυτών που ζητούν αποζημιώσεις υπάρχουν απατεώνες.
     Έχει αναφερθεί πολλές φορές στο μέγεθος του ολοκαυτώματος και ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ. Ο ίδιος μάλιστα έχει πει ότι δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο μιας και οι γονείς του ήταν οι μοναδικοί επιζήσαντες της ευρύτερης του οικογένειας και από τις δυο πλευρές "Μεγάλωσα χωρίς να ξέρω την έννοια της λέξης συγγενής" έχει πει.
     Φυσικά η κριτική που ασκεί στις εβραϊκές οργανώσεις έχει γίνει βούτυρο στο ψωμί αντισημιτών όπως εσείς πράγμα που όπως ο ίδιος έχει δηλώσει τον ενοχλεί βαθύτατα.
     Άλλη φορά να διαβάζετε πριν αραδιάσετε δήθεν στοιχεία.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Geros 07/06/2013 13:40:37

      Πού το ξέρεις ότι δεν το έχω διαβάσει; Ηρθες στη βιβλιοθήκη μου και δεν το βρήκες; Ο Φινκελστάιν αναφέρεται συγκεκριμένα και στον αριθμό, ότι αυξομειωνόταν κατά το δοκούν....Θα στείλω το βράδυ και τη συγκεκριμένη σελίδα, γιατί δεν το έχω τώρα μπροστά μου. Εχεις ξεπεράσει και τον Σωμερίτη σε βιτριολική μιζέρια...

     • Geros avatar
      Geros @ ΒΙΣ 07/06/2013 15:30:54

      Υπέθεσα ότι δεν το έχετε διαβάσει γιατί σας εκτιμώ αρκετά ώστε να πιστεύω ότι ότι διαβάζετε αυτό και καταλαβαίνετε.
      Αν τελικά άλλα διαβάζετε και άλλα καταλαβαίνετε θα αρχίσω να μιλάω με εσάς με άλλον τρόπο και σίγουρα με περισσότερη κατανόηση.

     • Β.Κ.Σιάπκα avatar
      Β.Κ.Σιάπκα @ Geros 07/06/2013 21:06:19

      :ότι ό,τι διαβάζετε

     • Κράντωρ avatar
      Κράντωρ @ Geros 07/06/2013 14:31:42

      Δέκα επτά εκατομύρια Ισραηλίτες απαίτησαν αποζημιώσεις από την κατεχομένη Γερμανία.
      Οι εβραϊκές οργανώσεις ανέφεραν προπολεμικό πληθυσμό Ιουδαίων 15 εκατ. !

      Στις περιοχές της Γερμανίας και των συμμάχων της, αλλά και στις κατακτημένες χώρες δεν υπήρχαν 6 εκατ. Εβραίοι.

     • Albert avatar
      Albert @ Κράντωρ 07/06/2013 16:26:32

      Κύριος όχι και να λέμε ό,τι θέλουμε (http://www.ushmm.org/wlc/en/media_nm.php?ModuleId=10005161&MediaId=358)

 5. Γιώργος avatar
  Γιώργος 06/06/2013 18:25:06

  Η Ρεπούση τα λέει έξω από τη βουλή, ο Κασιδιάρης (και) μέσα. Από κει και πέρα εφόσον δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να ποινικοποιεί την άποψη, μπορεί να το λέει αφού το πιστεύει. Ότι είναι κατακριτέο, ασφαλώς είναι, αλλά ποινικά κολάσιμο (ακόμα) δεν είναι. Βέβαια κάποια στιγμή καλό θα ήταν να συνομιλήσει ο Σαμαράς με τον Νετανιάχου για την άποψη του Ισραήλ και των Εβραίων σχετικά με τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (και των Αρμενίων βεβαίως αλλά ας το κάνει η Αρμενία σαν χώρα). Γιατί δεν τις έχουν αναγνωρίσει ακόμα; Πιστεύουν ότι δεν έγιναν; Ότι δεν ήταν γενοκτονίες; Τι ακριβώς; Κι επειδή είμαι άσχετος... ο ΟΗΕ τις έχει αναγνωρίσει τις τρεις αυτές γενοκτονίες; Όχι ε; Πως κι έτσι...; Και εντάξει... αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρνούμαστε το ολοκαύτωμα επειδή οι άλλοι δεν έχουν αναγνωρίσει τα δικά μας, αλλά τι να κάνουμε, δεν γίνεται να υπάρχουν απαιτήσεις όταν και αυτοί δεν είναι κύριοι απέναντί μας...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Γιώργος 07/06/2013 10:51:55

   Ουτε η Ελλαδα τις ειχε αναγνωρισει μεχρι το 1994.Εγιναν το 1919-22 αλλα για δεκαετιες κανεις δεν τις ονομασε γενοκτονιες.

  • liapis avatar
   liapis @ Γιώργος 08/06/2013 04:18:52

   + 100000000000000000000000000000000000000000000000000!!!

 6. Nik avatar
  Nik 06/06/2013 18:32:23

  Μην εκπλήσσεστε. Απόψεις του στυλ καλύτερα υπό τον Τούρκο παρά σύμμαχος με τον Εβραίο ακούγονται από μορφωμένα αριστερά, ενίοτε άκρα αριστερά, στόματα. Βρείτε την άκρη στο συνοθύλευμα εκπαιδευτικό σύστημα και τις γιαγάδες που "προσέχουν" τα παιδιά και τα ποτίζουν βλακείες.

  • Albert avatar
   Albert @ Nik 06/06/2013 18:38:06

   Όχι δεν ακούγονται τέτοια πράγματα απο την μορφωμένη αριστερά.

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/06/2013 18:47:26

  Καταρχάς διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως με τη ΧΑ. Σε όη τη νοοτροπία και τη σκέψη τους. Αλλά το πόσοι Εβραίοι χάθηκαν από τους ναζί σετα στρατόπεδα και πως είναι μεγάλο θέμα. Και το άνοιξαν άνθρωποι που το έζησαν από μέσα. Εβραίοι που είδαν αμέσως μετά τον πόλεμο πως για να μπορέσει το Ισραήλ να φτιάξει κράτος στην Παλαιστίνη των Αράβων, έπρεπε να φανεί διωκόμενη εθνότητα ώστε ότι κάνει στους άραβες (και συνεχίζει έως σήμερα) να διακιολογείται λόγω του ολοκαυτώματος. Κάποιοι λοιπόν που δεν ήταν μέρος της προπαγάνδας αντιστάθηκαν και φυλακίστηκαν. Και αυτό φασιστικό ήταν, όπως και οι διωγμοί του Χίτλερ. Πάντως όπως και να το δεις τόσα εκατομμύρια Εβραίοι δύσκολο να χάθηκαν. Σίγουρα ήταν πολλές χιλιάδες αλλά εκατομμύρια...

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Γεώργιος Τ. 06/06/2013 20:20:14

   Δε χάθηκαν, εκτελέσθηκαν. Μόνο στην Πολωνία, από τα 3.300.000 απέμειναν 300.000.

   • Κράντωρ avatar
    Κράντωρ @ MAYRO XABIARI 06/06/2013 20:39:38

    Ερώτησε τους Πολωνούς πόση συμπάθεια τους είχαν.
    Το 1946 σημειώθηκε προγκρόμ εναντίον Εβραίων με αποτέλεσμα 150000 Ιουδαίοι ευρέθησαν στην κατακτημένη Γερμανία.

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Κράντωρ 06/06/2013 20:52:24

     Α, καλά, έτσι μάλιστα, έτσι εξηγείται, αφού τους αντιπαθούσαν, άφησαν τη χώρα τους να κατακτηθεί από τους ναζί, ώστε οι τελευταίοι να "καθαρίσουν" 3.000.000 αντιπαθητικούς για πάρτη τους.

     • Κράντωρ avatar
      Κράντωρ @ MAYRO XABIARI 06/06/2013 21:53:00

      Οι Πολωνοί επολέμησαν γενναίως και ηττήθησαν εντίμως. Η
      απέχθεια τους για τους Εβραίους ευρίσκετο σε αντίστοιχο ίσοδυναμία με τους Γερμανούς και όλους τους λαούς του ελληνορωμαίκού τόξου.

      Η σφαγή των αρίστων Πολωνών στο δάσος του Κατύν αντικατρόπιζε το μίσος των εβραιομπολσεβίκων κατά του υπερηφάνου λαού απογόνων των πολεμάρχων Πιάστ.
      Δια να είπωμεν έτερον τι. Οι Εβραίοι της Πολωνίας προήρχοντο από τις όχθες του Ευξείνου Πόντο εκδιωχθέντων από τους επαναστατημένους Κοζάκους, διότι δεν ανεχόντουσαν την απεχθή διαγωγή τους, που περιελάμβανε και την ιδιότητα του φοροεισπράκτωρος.

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Κράντωρ 07/06/2013 11:40:41

      Η σφαγή είναι σφαγή, ανεξάρτητα αν είναι των άριστων Πολωνών αξιωματικών ("εβραιομπολσεβίκοι";;; καλό κι αυτό.. σε λίγο θα ακούσουμε και εβραιοχιτλερικοί..) ή των απογόνων φοροεισπρακτόρων. Το ίδιο απεχθής και απορριπτέα.

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Κράντωρ 07/06/2013 16:07:09

     Γενικώς οι Σλάβοι είναι αντισημίτες. Οι Εβραίοι υπέστησαν κι απ' αυτούς ου ολίγες διώξεις και ταπεινώσεις.

  • Ιστορικός avatar
   Ιστορικός @ Γεώργιος Τ. 07/06/2013 14:47:30

   Όποιος αμφισβητεί τα νούμερα περί το Ολοκαύτωμα δεν έχει παρά να τα ελέγξει στα απέραντα αρχεία του Πανεπιστημίου Coloumbia, όπου κρατούν έγγραφα και ντοκουμέντα από την αρχή της ανόδου του Ναζισμού στην Γερμανία (1933). Το Ολοκαύτωμα, κύριοι, είναι το πιό τεκηριωμένο ιστορικό γεγονός. Όσοι επιθυμούν να μάθουν γι' αυτό δεν έχουν πολλές επιλογές. Η παραφιλολογία και η πολυλογία δεν έχει θέση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Οι αγράμματοι της Χρυσής Αυγής (όπως κάποτε και αυτοί του Hitler) δεν μπορούν να μας βάζουν δηλήματα. Ντροπή μας.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Ιστορικός 07/06/2013 21:13:59

    6 ή 5,1 εκατομμύρια τελικά; Δες το εκτενές σχόλιό μου πιο κάτω...

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/06/2013 18:54:15

  Μιλάνε οι της ΔΗΜΑΡ για φυλακή στους αρνητές του ολοκαυτώματος; Η Ρεπούση έπρεπε να έχει εξοριστεί εφ' όρου ζωής χωρίς αναστολή με την οικογένειά της και με δήμευση περιουσίας της με όσα έχει πει και γράψει για τις γενοκτονίες ημών. Και βουλευτές ή στελέχη σύριζα και κκε παρέα της. Μιλάει η αριστερά για τιμωρίες;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 06/06/2013 22:16:56

   Ἔτσι!

 9. Hrthe_to_telos avatar
  Hrthe_to_telos 06/06/2013 19:14:30

  Εχουμε λυσει ολα τα προβληματα μας υποθετω και πιασαμε τον ραπιστη της Καννελη και της Δουρου.
  Εχουμε πλακα :) :)

  • Ξένος avatar
   Ξένος @ Hrthe_to_telos 06/06/2013 19:28:18

   Νομίζω την πλάκα την έχεις εσύ και οι όμοιοί σου κάθε φορά που προκύπτει θέμα χρυσής αυγής όταν επαναλαμβάνετε συνεχώς πως πριν ασχοληθούμε με τους φασίστες θα πρέπει να έχουμε λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της χώρας και του ελληνισμού, άρα μέχρι τότε να αφήνουμε τον βόθρο σας ανοιχτό να χάσκει.

   • Hrthe_to_telos avatar
    Hrthe_to_telos @ Ξένος 06/06/2013 19:44:12

    Εσυ και οι ομοιοι σου αφησατε το βοθρο να σκασει και τωρα σας μυριζει.
    Παρτε τζουρες τωρα να αγαλιασετε.

    • Ξένος avatar
     Ξένος @ Hrthe_to_telos 06/06/2013 19:59:02

     Άρα “να μείνει ανοιχτός και καλά να πάθουμε”. Αυτό πράγματι είναι ένα ειλικρινές σχόλιο, όχι σαν το προηγούμενο.

   • Ιωάννης Ζέρβας avatar
    Ιωάννης Ζέρβας @ Ξένος 06/06/2013 21:40:18

    Οι Εβραίοι που τόσο φαίνεται να συμπαθείς αναγνωρίζουν την γενοκτονία των 353,000 Ελλήνων του Πόντου και των 2,000,000 Αρμενίων από τους Τούρκους;

    • Albert avatar
     Albert @ Ιωάννης Ζέρβας 07/06/2013 11:18:13

     Κύριε Ζέρβα, ο όρος "γενοκτονία" είναι ένας όρος καθιερωμένος μεταπολεμικά, επίσημος, και είναι τεχνικά καθοριζόμενος.

     Η γενοκτονία αφορά αποδοχή της ιστορικής ευθύνης απο την πλευρά του θύτη (perpetrator), σεβασμό της μνήμης των θυμάτων, και όχι την απόκτηση ενός πολιτικου ή διπλωματικού όπλου. Με άλλα λόγια μικρή αξία έχει η μονομερής αναγνώριση της, αν δεν ακολουθηθεί απο αναγνώριση της απο τις κυβερνήσεις των κρατών.

     Ουδεμία αξία έχει επίσης αν η αναγνώριση της βλάψει τις σύγχρονες σχέσεις. Η αρμενική γενοκτονία έχει πολιτικοποιηθεί έντονα εξαιτίας των κάκιστων σχέσεων Αρμενίας-Τουρκίας, και της άρνησης του τουρκικού κράτους να αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα που αναγνωρίζει την αρμ. γεν. βλάπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με την Τουρκία. Οι Αρμένιοι το ξέρουν αυτό, γι' αυτό και έχουν αποδυθεί σε έναν επίμονο και μακροχρόνιο διπλωματικό αγώνα, προκειμένου να πείσουν την κάθε χώρα ξεχωριστά να προβεί σε αυτή την αναγνώριση. Περιπού 20 χώρες έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση και πολλές ακόμα θα ακολουθήσουν. Όπως είπα το θέμα δεν τίθεται στη βάση πολιτικής αντεκδίκησης.

     Με μια εύκολη αναζήτηση θα βρείτε ότι η εβραϊκή πλευρά έχει αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία, ενδεικτικά: (http://www.chgs.umn.edu/histories/armenian/cartoons/images/publicpetition.gif)
     και (http://www.chgs.umn.edu/histories/armenian/cartoons/images/publicpetition.gif)
     Το επίσημο Ισραήλ μάλλον ακολουθεί σύντομα, (http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?columnistId=0&newsId=313538) αν και θα μπορούσε (λέω εγώ) να το είχε κάνει νωρίτερα.

     Σε αντίθεση με την αρμενική γενοκτονία, η αναγνώριση της αντίστοιχης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας είνα αρκετα πιο πίσω, δηλαδή ακόμα σε ακαδημαϊκό επίπεδο μόνο (http://www.atour.com/~aahgn/news/20080311a.html#Resolution) που ωστόσο είναι το πρώτο βήμα.

     Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η αναγνωριση μιας γενοκτονίας δεν είναι αντικείμενο πολιτικού παζαριού (δωσε μου μια αναγνώριση, να σου δώσω μια δική μου), ούτε χάρης, αλλά έργο αρμόδιων επιστημόνων Ιστορικών (scholars), και κατόπιν αρμόδιων οργανώσεων που κάνουν λομπι στις κυβερνήσεις των κρατών.

     Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά πρέπει και μπορεί να να επιτύχει την επίσημη αναγνώριση των της ποντιακής γενοκτονιας ακολουθώντας το παράδειγμα Εβραίων και Αρμενίων και όχι ειρωνευόμενη την "επιτυχία" τους.

     • Albert avatar
      Albert @ Albert 07/06/2013 14:15:06

      Πιο πάνω εβαλα δυο φορές το ίδιο λινκ, το δεύτερο είναι αυτό: (http://www.voelkermord.at/docs/Scholars_Denying_IAGS.pdf)

     • Ιωάννης Ζέρβας avatar
      Ιωάννης Ζέρβας @ Albert 07/06/2013 16:36:06

      Ευχάριστο για την διευκρίνιση.
      Σύμφωνο απόλυτα μαζί σας. Τελικά πρέπει το κάθε Κράτος να κοιτάξει τα συμφέροντα του και να κάνει ανάλογες Κινησης.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Albert 07/06/2013 14:38:59

      Πριν λίγο καιρό, το κοινοβούλιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (Αυστραλία) αναγνώρισε την Ποντιακή Γενοκτονία, ακολουθώντας τη Νότια Αυστραλία, που είχε αναγνωρίσει παλαιότερα.
      Εννοείται, ότι η Τουρκία αντέδρασε αρνητικά και μίλησε για
      "ομιλίες μίσους, ανακρίβειες και υπερβολές".

 10. Panx Romana avatar
  Panx Romana 06/06/2013 19:24:55

  Η δήλωση του Κασιδιάρη δεν είναι προκληση κατά της δημοκρατίας. Ο τύπος έχει μια άποψη και την εκφράζει. Είναι δικαίωμα του να λέει τις κοτσάνες του ελεύθερα. Η πραγματική πρόκληση κατά της δημοκρατίας προέρχεται από το δήθεν δημοκρατικό τόξο μέσω του εμετικού δήθεν αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κατώφλι μας νόμος που περιορίζει την ελευθερία του λόγου, ποινικοποιώντας την έκφραση απόψεων που παρεκκλίνουν από την επίσημη γραμμή του κράτους. Με απλά λόγια, απαγορεύεται να πεις κάτι που δεν εγκρίνει το κράτος...

  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ avatar
   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ @ Panx Romana 06/06/2013 20:43:56

   "Διαφωνώ με ότι λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" (Βολταίρος), κάποιοι δυστυχώς κατάπιαν τον ...φιλελευθερισμό τους ή τον χρησιμοποιούν αλά καρτ.
   Το αδίκημα γνώμης του "αντιρατσιστικού" είναι το όνειδος για τη δημοκρατία, το όνειδος για την Ελλάδα. Ο κάθε Κασιδιάρης λοιπόν ναι μπορεί να λέει ό,τι θέλει -κρίνεται όπως όλοι οι πολιτευόμενοι στις εκλογές- για τις πράξεις του μόνο, αν είναι επιλήψιμες, υπάρχει ο Νόμος που πρέπει να 'ναι άτεγκτος.
   Συνυπολογίστε και δύο πραγματάκια:
   1. οι εβραίοι έστησαν πολιτική (και οικονομική) παγκόσμια βιομηχανία ωφελειών τους (και τρόμου βεβαίως, με τα αδικήματα γνώμης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες) με το ολοκαύτωμά τους
   2. τι εδιδάχτηκαν αλήθεια (βλέποντας την όλη διαχρονική μεταπολεμική συμπεριφορά τους) τόσο στη Μέση Ανατολή με το κράτος του Ισραήλ, όσο και με μια χούφτα ανώμαλους χρηματανθρώπους παγκόσμιους τοκογλύφους που έχουν γονατίσει χώρες και λαούς (θύμα τους και η πατρίδα μας) οι οποίοι συνδέονται με ένα κοινό "μυστικό": είναι όλοι τους εβραίοι...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Panx Romana 06/06/2013 23:37:50

   Δεν γνωρίζω αν είναι η δήλωση Κασιδιάρη είναι πρόκληση κατά της δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι είναι πρόκληση κατά της κοινής λογικής, της ιστορικής γνώσης και των διεθνών σχέσεων της χώρας μου. Το "παιδί" έγινε βουλευτής, δεν είναι ο ανεξέλεγκτος και ανεύθυνος ακτιβιστής της ΧΑ πλέον....

 11. Περικλής avatar
  Περικλής 06/06/2013 19:30:23

  Αυτό γίνεται στον δυτικό κόσμο χρόνια τώρα. Προτιμάς το Ιράν μήπως;

  • Panx Romana avatar
   Panx Romana @ Περικλής 06/06/2013 19:42:56

   "Αυτό γίνεται στον δυτικό κόσμο χρόνια τώρα" Αυτό σημαίνει ότι είναι και σωστό όμως;

   • Περικλής avatar
    Περικλής @ Panx Romana 06/06/2013 20:08:20

    Σωστό ή λάθος πρέπει να το κάνουμε κι εμείς για να μη μας λένε ρατσιστές οι δυτικοί. Εκτός αν δε μας ενδιαφέρει να ανήκουμε στη Δύση.

    • Panx Romana avatar
     Panx Romana @ Περικλής 06/06/2013 20:31:01

     Αν θελουμε να μη μας λενε ρατσιστες, πρεπει να παψουμε να ειμαστε τετοιοι. Με το να βαζουμε φιμωτρα, το μονο που κανουμε ειναι να καταπατουμε θεμελιωδεις ατομικες ελευθεριες οι οποιες υπηρξαν βασικος πυλωνας αυτου που αποκαλουμε σημερα "Δυση" και δυτικος πολιτισμος.

    • Panx Romana avatar
     Panx Romana @ Περικλής 06/06/2013 20:41:10

     Αν θέλουμε να μη μας λένε ρατσιστές, πρέπει να πάψουμε να είμαστε τέτοιοι. Με το να βάζουμε φίμωτρα ακυρώνουμε στοιχειώδεις ατομικές ελευθερίες που υπήρξαν βασικός πυλώνας αυτού που αποκαλούμε "δυτικός πολιτισμός". Αν θέλουμε λοιπόν να ανήκουμε στη Δύση οφείλουμε να σεβόμαστε και να εφαρμόζουμε στην πράξη αρχές όπως η ελευθερία του λόγου. Αν αυτό δεν αρέσει στους υπόλοιπους, πρόβλημά τους. Ας πάρουμε και εμείς μια φορά μια πρωτοβουλία χωρίς να είμαστε υπάκουα σκυλάκια.

    • Κράντωρ avatar
     Κράντωρ @ Περικλής 06/06/2013 20:49:44

     Τα περί ρατσισμού είναι εύρημα των Ιουδαίων, για να δικαιολογούν και να υπερασπίζωνται την φιλοξενία τους στις κοινωνίες των ευρωπαϊκών λαών.

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Περικλής 08/06/2013 19:24:37

     Ο ορισμός του γραικυλισμού.

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ Περικλής 06/06/2013 20:36:43

   στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο αγαπητέ οι ''άντρες'' παντρευονται μεταξύ τους, δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις ναι εγώ προτιμώ το ιραν ( όπου παιδ'οφιλοι ναρκέμποροι, δολοφόνοι στελνονται στο διαολο π.χ).
   ποτε δεν μπορεσα να καταλάβω την υπερβολικη μεχρι αηδίας ευαισθησία που πρεπει να δειχνουμε στο θεμα αυτό: σκοτωθηκαν 50 εκ. ανθρωποι στον πολεμο αυτο. σοβιετικοι, τσιγγανοι, σλαβοι, ομοφυλοφιλοι οχι μονο εβραίοι.
   υγ 1. είναι γελοίο να μπορείς ελευθερα να δηλώνεις πως δεν υπαρχει θεός και να φυλακιζεσαι οταν δηλωνεις οτι δεν υπήρξε ολοκαυτωμα
   υγ2. οι πρώτοι που δεν σεβονται το ολοκαυτωμα είναι οι ιδιοι οι εβραίοι εφαρμοζοντας τις μεθόδους του χιτλερ στους παλαιστίνιους
   υγ 3. τι σχεση εχει το ολοκαυτωμα με τη δημοκρατία μας?
   υγ4. '' ακομα και αν υπήρχε ολοκαυτωμα δεν εγινε απο τους αραβες. ας παραχωρήσει η γερμανία και η αυστρία μέρος των εδαφών τους στους εβραίους για να φτιαξουν εκεί το κρατος τους'' ταδε εφη αχμαντινεζαντ καποτε

   • Geros avatar
    Geros @ Kostas nikolaou 06/06/2013 21:26:48

    Τι μας λέτε? Τόσο καλά είναι τα πράγματα στο Ιράν? Και γιατί δεν τα μαζεύετε να πάτε να ζήσετε εσείς και η οικογένεια σας σε αυτόν τον παράδεισο?

    Αφήστε την καταραμένη δύση για εμάς .... θα αντέξουμε.

    • Θησειώτης avatar
     Θησειώτης @ Geros 07/06/2013 09:27:43

     Εσείς μας γράφετε από τη βόρεια κορέα; Αν όχι κακώς, σύμφωνα με τη νοοτροπία σας.

     • Geros avatar
      Geros @ Θησειώτης 07/06/2013 09:55:40

      Μάλλον κάπου μπερδευτήκατε. Εγώ Βόρεια Κορέα?
      Αν για κάτι με κριτικάρουν εδώ μέσα είναι γιατί λέω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο λένε μερικοί. Είμαι ο τελευταίος που θα φύγει , αυτός που θα κλείσει την πόρτα αγαπητέ.

     • Αθώρ avatar
      Αθώρ @ Geros 07/06/2013 15:36:35

      Εκτός κι αν έρθουμε εμείς, οι ΚΚΕ-μλ στα πράγματα και σας εκτοπίσουμε σε κανένα γραφικό νησάκι, να ψαρεύετε χάνους και να απολαμβάνετε το ειδυλλιακό τοπίο, ευγνωμονώντας την καλή σας την τύχη !!! :-)

     • Geros avatar
      Geros @ Αθώρ 07/06/2013 17:31:04

      Όχι και χάνους βρε κούκλα μου! Προσβάλεις την ικανότητα μου ως ψαρά και την υπόληψη μου ως ψαροντουφεκά.
      Ρακί θα έχει στο νησί? Φίνα θα την περάσουμε!
      Συγγνώμη , ρακί ή ρακή?

     • Φοιτητης avatar
      Φοιτητης @ Αθώρ 07/06/2013 18:58:39

      Τον Geros, επειδή τον έχω στην καρδιά μου, αγαπητή Αθώρ, θέλω να χρησιμοποιηθεί παραγωγικά. Όχι σε νησί για ψάρεμα. Σε ανταγωνιστική ΕΟΖ εργασιακού κόστους τον θέλω. Πάρτε κι εμένα, αρκεί να είναι και αυτός μαζί μου. Γέρο μου, μαζί εμείς τα 2 και με τους ΚΚΕ-μλ θα κλείσουμε το εμπορικό έλλειμμα της χώρας και θα προσφέρουμε ανταγωνιστικότητα μεγάλη. Θα γίνει η Ελλάδα η τίγρης των Βαλκανίων :Ρ

    • Kostas nikolaou avatar
     Kostas nikolaou @ Geros 07/06/2013 13:17:08

     δυστυχώς σε μερικές περιπτώσεις ναι εγώ προτιμώ το ιραν ( όπου παιδ’οφιλοι ναρκέμποροι, δολοφόνοι στελνονται στο διαολο π.χ).

     μίλησα κάπου για το πόσο καλά ειναι τα πράγματα στο ιράν? αν εσύ προτιμάς οι ανώμαλοι, οι δολοφόνοι και οι ναρκέμποροι να '' ξεχρεώνουν '' με μερικά χρόνια φυλακή και να επιστρέφουν στο θεάρεστο έργο τους πρόβλημα σου
     αντε εγώ στο ιράν και εσυ στο πολιτισμένο ισραήλ να δούμε ποιος θα περάσει καλύτερα

  • Καβαλιώτης avatar
   Καβαλιώτης @ Περικλής 06/06/2013 20:42:14

   Με συγχωρείς που παρεμβαίνω, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι επιχείρημα.
   Κατ' αρχάς, δεν αληθεύει (στην απολυτότητά του): υπάρχουν χώρες του δυτικού κόσμου, όπου δεν τιμωρείται η άρνηση του Ολοκαυτώματος ή άλλων Γενοκτονιών.
   Δεύτερον, ακόμη κι αν αλήθευε, είναι, αυτό από μόνο του, επαρκής λόγος για να το μιμηθούμε, εισάγοντας ανάλογη νομοθεσία? Δεν έχουμε δικά μας κριτήρια, βασισμένα σε δικές μας αρχές και αξίες? Δεν μπορούμε να κρίνουμε ότι, στο συγκεκριμένο ζήτημα, άλλα κράτη του δυτικού κόσμου (με τα οποία ασφαλώς και -θέλουμε να- "συγγενεύουμε") σφάλλουν?
   Τρίτον, εκτός από τον "δυτικό κόσμο", κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Τουρκία, όπου τιμωρείται ποινικά η κατάφαση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Ή μήπως είναι και η Τουρκία "δυτικός κόσμος"?
   Θέλω να πω, ότι, εν προκειμένω, η αντιδιαστολή "δυτικός κόσμος - Iράν" δεν μου φαίνεται πολύ επιτυχημένη. Κατά τη γνώμη μου, είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία σύμπτωσης "δυτικού κόσμου - Ιράν".
   Εν ολίγοις, συμφωνώ με το πνεύμα του σχολίου του Panx Romana: "είναι δικαίωμά του να λέει τις [πολύ ενοχλητικές, εξωφρενικές, εμετικές αν θέλεις]κοτσάνες του ελεύθερα".
   Η "κοτσάνα" αυτή θα υπερέβαινε, κατά τη γνώμη μου, το όριο ελευθερίας διατύπωσής της και θα έπρεπε να είναι ποινικά κολάσιμη, αν διατυπωνόταν όχι ως (απλή) αμφισβήτηση - άρνηση, αλλά ως επιδοκιμασία - προτροπή προς βία (π.χ. "καλά τους έκανε ο Χίτλερ τους Εβραίους και τους έψησε στους φούρνους, έτσι πρέπει να τους κάνουμε...").
   Ίσως θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει περισσότερο (και να εργαζόμαστε γι' αυτό, μέσω της Παιδείας μας), πώς θα υπάρχουν όλο και λιγότεροι αρνητές του Ολοκαυτώματος και όχι αν οι υπάρχοντες θα το διατυπώσουν δημοσίως.
   Αυτά, φιλικά.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Καβαλιώτης 06/06/2013 21:28:18

    Φίλε Καβαλιώτη λες ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά το "σύστημα" εχει ήδη πετύχει λόγω της γενικώτερης αποχαύνωσης των πολιτών απο το χρήμα (είτε τους δίδεται αφειδώς είτε τους κόβεται τελείως) ακόμα και σε Δυτικές υποτίθεται "προηγμένες" κοινωνίες να επιβάλλει επιλεκτική λογοκρισία στην Ιστορική άποψη του καθενός, προφανώς με χρηματικα ή πολιτικά ανταλλάγματα, μέσω δήθεν
    "αντιρατσιστικών" νόμων

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Καβαλιώτης 06/06/2013 23:11:41

    Ὅλόκληρο τό σχόλιό σου πολύ εὔστοχο καί ἡ τελευταία σου παράγραφος ἀπαύγασμα σοφίας!
    Συγχαρητήρια.

   • m.s avatar
    m.s @ Καβαλιώτης 07/06/2013 09:34:04

    πιστεύεις αδελφέ ότι κάποιος θα μείνει μόνο στην διατύπωση της αμφισβήτησης . κάτι λένε για την κορφή του παγόβουνου... το από κάτω σκοτώνει

   • Καβαλιώτης avatar
    Καβαλιώτης @ Καβαλιώτης 07/06/2013 10:12:46

    Σας ευχαριστώ και τους δύο.
    Κυθήριε, με τιμά και με κολακεύει το σχόλιό σου,
    αλλά υπερβάλλεις ...
    Χαιρετισμούς στο όμορφο -καθώς μου λένε- νησί σου από τη Μακεδονία.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ Καβαλιώτης 07/06/2013 11:20:25

     Νά 'σαι καλά ἀδελφέ,εὐχαριστῶ!

 12. katerina avatar
  katerina 06/06/2013 19:41:24

  Πώς η παραδοχή ή μη τραγικών συμβάντων σε ξένη χώρα από ξένους επί -ως επί το πλείστον- μη Ελλήνων, συνιστά πρόκληση κατά της δημοκρατίας; Ο άνθρωπος δεν είπε κάτι σχετικό με το πολίτευμα ή έστω τη λειτουργία των ξεχαρβαλωμένων θεσμών μας. Και σε κάθε περίπτωση αυτό είναι πρόβλημα των Γερμανών, όχι δικό μας. Εμείς ας περιοριστούμε στα ελλληνικά φαινόμενα προσβολής της δημοκρατίας: την ψήφιση μνημονίων στην αγγλική γλώσσα, από βουλευτές-μαριονέτες που δεν τα διάβασαν ή το άρον-άρον κλείσιμο της βουλής για να παραγραφούν πιθανά ανομήματα των κολλητών μας. Προσοχή λοιπόν. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη και λεκτικές ανακρίβειες...

  • karasumi avatar
   karasumi @ katerina 07/06/2013 01:12:38

   Σωστά, ο Κασιδιάρης είναι γνωστός δημοκράτης ο άνθρωπος, τον συκοφαντούν. Ούτε μια σφαλιάρα δεν έριξε σήμερα, μόνο βλήματα αμόλησε. Τι είπε στο κάτω κάτω, μόνο 70.000 ήταν οι Έλληνες θύματα του ολοκαυτώματος, τι είναι μπροστά στα 5-6 εκατομμύρια.

 13. Δημητριος avatar
  Δημητριος 06/06/2013 19:50:41

  και τι εγινε ?

  • karasumi avatar
   karasumi @ Δημητριος 07/06/2013 01:13:20

   Τίποτα, κοιμήσου..

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ karasumi 07/06/2013 17:40:36

    Σιγά ρε ξύπνιε...

 14. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/06/2013 20:13:50

  Ἦμουν καί εἶμαι τῆς ἄποψης ὅτι,ὅπως ἡ Ρεπούση πρίν λίγες μέρες ἔτσι καί ὁ Κασιδιάρης σήμερα,δέν ἐπιτρέπεται μέ δηλώσεις τους ΕΝΤΟΣ τοῦ Κοινοβουλίου νά στρέφονται κατά τοῦ Ἔθνους καί νά διαστρεβλώνουν τήν Ἱστορία μας,γιατί τούς ἐξέλεξε ὁ ἑλληνικός λαός νά ὑποστηρίζουν τήν Πατρίδα μας καί ὄχι νά τήν ὑποσκάπτουν.
  Ἀπό τή στιγμή ὅμως πού ἡ Ρεπούση καί ἡ κάθε Ρεπούση ἀφήνεται ἐλεύθερη νά ξεστομίζει ὅλα ἐκεῖνα τά ἐθνομηδενιστικά της φληναφήματα καί νά μήν τήν ἐπαναφέρουν στήν τάξη,τότε κατά συνέπειαν καί ὁ Κασιδιάρης εἶναι ἐλεύθερος νά λέει αὐτά πού λέει. Καί ἄν ἡ δήλωσή του εἶναι ὠμή πρόκληση κατά τῆς Δημοκρατίας,τότε καί οἱ δηλώσεις τῆς Ρεπούση εἶναι ὠμή πρόκληση κατά τῆς Δημοκρατίας καί ἡ τιμωρία πού πρέπει νά ζητεῖται γιά τόν ἕναν πρέπει νά ζητεῖται καί γιά τήν ἄλλη,γιατί,πώς νά τό κάνουμε,ὁ Κασιδιάρης μπορεῖ ἐμμέσως νά παραδέχεται ὅτι ''καλῶς ἔγιναν οἱ Ἐβραῖοι σαπούνια'',ἀλλά καί ἡ Ρεπούση ἔχει κι αὐτή ἔμμεσα παραδεχτεῖ ὅτι ''καλῶς οἱ Τούρκοι πέταγαν τούς Ἕλληνες στή θάλασσα τῆς Σμύρνης,γιατί εἶχαν μαζευτεῖ πολλοί καί θά βούλιαζε ἡ προκυμαῖα''...Ἴδιο κυνήγημα σέ ὅλους αὐτούς λοιπόν.

  • Mara avatar
   Mara @ Κυθήριος 06/06/2013 21:26:28

   Αγαπητέ μου Κυθήριε, έτσι ακριβώς είναι όπως τα γράφεις.
   Και φυσικά η Ρεπούση να προκαλέσει θέλει και ο Κασσιδιάρης όμως το ίδιο.
   Το θέμα είναι πως απ΄οτι φαίνεται μιά χαρά πετυχαίνουν το σκοπό τους.
   Να υπενθυμίσω και κάτι... που προφανώς έχει ξεχαστεί.....
   Και ο μέγας... πατριώτης Καρατζαφέρης, το πάλαι ποτέ.... από τις εκπομπές του στο τηλεάστυ, τα ίδια και χειρότερα με τον Κασσιδιάρη έλεγε για τους Εβραίους. Συνέχισε δε στο ίδιο μοτίβο...., ακόμα και όταν το κόμμα του μπήκε στην βουλή και ουδείς.... ασχολούνταν μαζί του. Μιλάμε για τελείως ανεξέλεγκτος..... Ότι ήθελε έλεγε, ότι αρλούμπα του κατέβαινε στο κεφάλι και όλοι.... τσιμουδιά.... Ποτέ μα ποτέ στα παράθυρα που μπαστακωνόταν από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν του έκαναν μιά ερώτηση για όλα αυτά τα "ωραία" που στόλιζε κάθε μεσημέρι τους εβραίους. Γιατί άραγε? Ε..¨?

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Mara 06/06/2013 22:16:12

    Ἀγαπητή μου Mara καλησπέρα.Στόν Καρατζαφέρη δέν ἔδιναν σημασία τόσα χρόνια,γιατί ἦταν ἀκόμη παχιές οἱ ἀγελάδες,καί ὅλοι εἶχαν τό μυαλό τους στήν καλοπέραση.
    Ἔ,δέν τούς πείραζε,τόν ἔπαιρναν καί γιά γραφικό καί τό σύστημα δέν τόν θεωροῦσε ἐπικίνδυνο,ἄλλωστε μόνο λόγια ἦταν...

    • Mara avatar
     Mara @ Κυθήριος 06/06/2013 22:40:51

     Καλησπέρα και σε σένα Κυθήριε.

     Γιατί να τον θεωρήσει το σύστημα επικίνδυνο?
     Αφού ξέρανε πως όταν έρθει η κατάλληλη ώρα... μια χαρά θα τον χρησιμοποιούσαν (αποδείχτηκε άλλωστε περίτρανα όταν χρειάστηκε να γίνει το δεκανίκι του Γιωργάκη για να μας αλυσσοδέσουνε).

 15. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 06/06/2013 20:24:20

  Εθνικιστές που φτύνουν στους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων θυμάτων του ναζισμού, εκ των οποίων οι 70.000 θύματα του ανύπαρκτου ολοκαυτώματος... Εθνικιστές ναι, αλλά ποιας εθνικότητας;

 16. sakis avatar
  sakis 06/06/2013 20:31:07

  Απ'όλα τα σωστά που έλεγε τα δεκαπέντε λεπτά ομιλίας του για τον Παπακωσταντίνου και την λίστα Λαγκάρντ πήγαν και κράτησαν μια αποστροφή του Κασιδιάρη που μιλούσε με έμμεσο τρόπο για την αμφισβήτηση ενός ιστορικού γεγονότος.Διαφωνώ μαζί του αλλά σε μια δημοκρατία είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει ακόμα και αν διαφωνεί μαζί του η συντρηπτική πλειοψηφία των ανθρώπων.
  Και το ΚΚΕ αμφισβητεί το ιστορικό και αδιαμφισβήτητο γεγονός των γκούλαγκ και τα εκατομμύρια νεκρών των αντιφρονούντων του Στάλιν,αλλά και τις μαζικές εκτελέσεις των 20.000 Πολωνών του Κατυν και φανταστείτε ότι την αναγνώρισε επισήμως και η Ρωσία αλλά δεν μίλησε κανείς για αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κόμα το ΚΚΕ
  Και ο Τσίπρας στο περιοδικό SCHOOLIGANS πριν μερικά χρόνια έδωσε πολιτικό άλοθι στα 40.000.000 νεκρών του ΜΑΟ ΩΣ ΣΥΝΈΠΕΙΑ ΤΗΣ ....''ΑΝΑΜΌΡΦΩΣΗΣ'' ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΎΣΕ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΉΤΗΣΕ ΚΑΙ τα εκατομύρια νεκρών που προκάλεσε λέγοντας ότι το θέμα χρήζει μεγάλης συζήτησης αλλά το θέμα πέρασε στο ντούκου λες και τα εκατομμύρια νεκρών του ΜΑΟ σκοτώθηκαν με ...''δημοκρατικό'' τρόπο
  ΄Για την Ρεπούση δεν χρειάζεται να γράψω πολλά πράγματα αλλά τα κανάλια δεν την κατηγόρησαν ως φασίστρια,ρατσιστρια και εξτρεμιστρια που προάγει το μίσος και το φθόνο αλλά το έριξαν στο δικαίωμα ελευθερίας έκφρασης και υποκειμενικής καταγραφής ιστορικών γεγονότων.
  ΥΓ:Και όλο αυτό έγινε επειδή ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας αρνήθηκε να καταθέσει στη βουλή επειδη υπάρχουν αρνητές του Ολοκαυτώματος.Φανταστείτε να ζητήσει η βουλή της Τουρκίας μια κατάθεση ενός Έλληνα επιχειρηματία για μια σοβαρή υπόθεση και να αρνείται επειδή οι Τούρκοι βουλευτές υμνούν τον σφαγέα του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού Κεμάλ

 17. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 06/06/2013 20:36:16

  "Ωμή πρόκληση κατά της Δημοκρατίας η δήλωση Κασιδιάρη ότι είναι «αρνητής του Ολοκαυτώματος»."

  Διαφωνώ κάθετα με τον τίτλο, που συνδέει εντελώς αυθαίρετα την δημοκρατία με την μη άρνηση του Ολοκαυτώματος. Από πού κι ως πού; Ο David Irving συγγράφει αβέρτα στο ΗΒ, αλλά κανείς δεν είπε ότι προσβάλλει την δημοκρατία. Ή μήπως η δημοκρατία δεν επιτρέπει την αντίθετη άποψη;

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Επισκέπτης 06/06/2013 21:25:00

   Ε καλά, κι ο Ιrving δεν είναι βουλευτής, ούτε προκαλεί από τη Βουλή. Πάντως έκανε και φυλακή ένα φεγγάρι στην Αυστρία. Ακροδεξιό καθίκι είναι βέβαια, αλλά και γω πιστεύω ότι μπορεί να λέει ότι θέλει, φτάνει να μην ξεσηκώνει σε βία.

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ MAYRO XABIARI 07/06/2013 09:33:39

    Τα ακροαροστερά καθίκια να λένε ότι θέλουν, δηλαδή;

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ Θησειώτης 07/06/2013 11:42:32

     Φτάνει να μην ξεσηκώνουν σε βία, όπως και τα ακροδεξιά καθίκια ακριβώς.

   • Επισκέπτης avatar
    Επισκέπτης @ MAYRO XABIARI 07/06/2013 13:13:20

    MAYRO XABIARI,

    Νομίζω ότι η απάντησή σου δεν στέκει. Τι πάει να πει "ο Ιrving δεν είναι βουλευτής"; Είναι θέμα του πώς αντιλαμβάνεται κανείς την δημοκρατία. Έχουμε ή δεν έχουμε ελευθερία λόγου;

    Το ότι έκανε φυλακή στην Αυστρία, όπου η άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι απαγορευμένη, επίσης δεν έχει σχέση.


    >Ακροδεξιό καθίκι είναι βέβαιααλλά και γω πιστεύω ότι μπορεί να λέει ότι θέλει, φτάνει να μην ξεσηκώνει σε βία.<

    Ακριβώς. Δεν έχει καμμία σχέση η άρνηση του Ολοκαυτώματος με την Δημοκρατία. Μην τα μπερδεύουμε όλα.

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Επισκέπτης 07/06/2013 16:27:50

     Είχα γράψει ένα συμπλήρωμα, αλλά δεν το βλέπω.

     Σχετικά με το "ακροδεξιό καθήκι" D. Irving.

     Να σου θυμίσω ότι ο εκ των αρνητών του Ολοκαυτώματος, Roger Garaudy, ήταν κομμουνιστής. Άρα, ούτε η πολιτική τοποθέτηση παίζει ρόλο.

     • MAYRO XABIARI avatar
      MAYRO XABIARI @ Επισκέπτης 07/06/2013 19:14:14

      Παίζει όμως ρόλο ο εξτρεμισμός των απόψεων. Ο Γκαροντί να σας θυμίσω ότι έγινε αρνητής του ολοκαυτώματος αρκετά μετά τον προσηλυτισμό του στον ισλαμισμό (που έγινε στα 70 του), όταν είχε γίνει δηλ. ήδη 83 ετών. Νομίζω δεν χρειάζονται άλλα σχόλια.
      Ο Irving είναι γνωστός φιλοχιλτερικός με ακροδεξιές επαφές και ενώ ξεκίνησε σαν αιρετικός ιστορικός, κατέληξε ωμός προπαγανδιστής του ναζισμού και απολογητής του Χίτλερ και του Άξονα.
      Άλλο είναι ένα τέτοιο άτομο να μιλά σε ΜΜΕ κι άλλο εκλεγμένος βουλευτής στην Βουλή, δεν συγκρίνονται.
      Ξαναλέω, ας λένε ότι θέλουν, αλλά θα τα ακούνε και θα υφίστανται τις συνέπειες της κριτικής και της κοροϊδίας στη συνέχεια. Είναι και ηλίθιοι (ευτυχώς) , δεν καταλαβαίνουν ότι το να ταυτίζονται με τους δολοφόνους εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, δεν τους εξυπηρετεί πολιτικά.

 18. Αθώρ avatar
  Αθώρ 06/06/2013 20:56:15

  Αν ο Κασιδιάρης και οι ομoϊδεάτες του διέθεταν στοιχειώδη ευφυϊα, θα μπορούσαν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους μ΄επιτυχία, θα ήταν ικανοί να καλύψουν με τέχνη τη φασιστική τους νοοτροπία πίσω από ένα προσωπείο καθωσπρεπισμού και θα ήταν πραγματικά τόσο επικίνδυνοι, όσο και οι υπόλοιποι άχρηστοι υποκριτές συνάδελφοί τους, που επί 40 χρόνια τώρα κορϊδεύουν, κατακλέβουν και σπρώχνουν στο γκρεμό τον αφελή Ελληνικό λαό. Μην θορυβείστε λοιπόν υπέρμετρα, οι άνθρωποι είναι άξεστοι κρετίνοι, κοινοί επιδειξίες θρασύδειλοι, φτηνιάρηδες μπράβοι της νύχτας. Δεν είναι ικανοί να παρασύρουν ούτε και να ....εγκλωβίσουν ιδεολογικά αυτούς που εκδικητικά τους ''μισθώνουν'' διά της ψήφου τους. Ο κόσμος τους χρησιμοποιεί από εκδίκηση, γιατί δεν έχει άλλο τρόπο να επιστρέψει την προσβολή που εισπράττει, από τους ....αξιοπρεπείς κατσαπλιάδες πολιτικάντηδες.
  Προσωπικά, δε θεωρώ ποινικά κολάσιμη την οποιαδήποτε άποψη του οποιουδήποτε, σχετικά με γεγονότα που έχουν καταγραφεί απ΄την Ιστορία. Απλά ο καθένας με τη στάση του αυτοχαρακτηρίζεται και αυτοκατατάσσεται εκεί που ανήκει. Οι Κασιδιάρηδες στους ανεγκέφαλους φασίστες, οι Ρεπούσηδες στους ανθέλληνες πράκτορες και οι ΨαριανοΤατσόπουλοι στα αμετροεπή, αστεία καραγκιοζάκια. Δεν τους αξίζει τόση προσοχή! Η περιφρόνηση, μάλλον αρκεί.

 19. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 06/06/2013 21:03:25

  "Φιλοξενία"; Γιατί δηλ. οι έλληνες εβραίοι είναι φιλοξενούμενοι; Στις πόσες εκατονταετίες γίνονται συνιδιοκτήτες; Οι έλληνες δωδεκαθειστές είναι κι αυτοί φιλοξενούμενοι; Οι έλληνες χριστιανοί; Για να καταλάβω τη λογική σας δηλαδή...

  • Κράντωρ avatar
   Κράντωρ @ MAYRO XABIARI 06/06/2013 22:11:24

   Το «Ελληνες εβραίοι» είναι όρος αδόκιμος και έχει μόνον προπαγανδιστικἠ αξία. Οι φιλοξενούμενοι Ισραηλίται στην Ελλάδα προέρχονται, κατά το πλείστον, από την Ισπανία, έφθασαν δε στην Χώρα των Ελλήνων, μετά την εκδίωξη τους από τους Ισπανούς, ως σύμμαχοι των Οθωμανών και καταπιεσταί των Ελλήνων και εν γένει των Χριστιανών.

   • karasumi avatar
    karasumi @ Κράντωρ 07/06/2013 01:04:30

    Ο όρος "Ελληνες βλάχοι" είναι κι αυτός αδόκιμος; Ο όρος "Έλληνες καθολικοί";
    Οι Έλληνες Εβραίοι έχουν τουλάχιστον 500 χρόνια στην χώρα αυτή και κάποιοι από αυτούς πολύ περισσότερο. Οι υπόλοιποι Έλληνες πόσα έχουν; Έχετε πιστοποιητικό καταγωγής από τον Πλάτωνα; Που το ξέρουμε ότι οι πρόγονοι σας δεν ήλθαν 400 χρόνια πριν από το Λίβανο; Νομίζετε ότι βρέθηκε γονίδιο στο DNA που κάνει τον Έλληνα; Έλεος πια!!!

 20. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 06/06/2013 21:14:48

  Δεν είναι μόνο φασίστες αλλά και χαζοί (όπως και οι πληρωμένοι αριστεροφασίστες τύπου Ρεπουση). Ο Κασιδιάρης ως βουλευτής (δυστυχώς) δεν αντιλαμβάνεται πως ό,τι λεει οι ξένοι το ακούνε ως επίσημη θέση, διότι δεν είναι (δυστυχώς για την χωρα) απλός πολίτης που μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει στην άδεια γκλάβα του.
  Τώρα, παρ'ολα αυτά δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η οιαδηποτε άποψη, ακόμα και αυτών. Αν δεν το προσεξουν αυτό οι κέρβεροι της πολιτικής ορθότητας, θα το βρούμε μπροστά μας ΟΛΟΙ.

 21. Κυψελιώτης avatar
  Κυψελιώτης 06/06/2013 21:46:55

  Εγώ αναγνωρίζω το ολοκαύτωμα αρκεί να αναγνωρίσει και το Ισραήλ την Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων.
  Όσο δεν το κάνουν τόσο θα βρίσκει υποστηρικτές ο Κασιδιάρης

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Κυψελιώτης 07/06/2013 10:27:07

   ΣΩΣΤΟΣ!!!
   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ!
   Αν η κυβέρνηση, εκεί που έψαχνε τις "καλύτερες" ρατσιστικές μεθόδους και νομοθετικές διατάξεις για να υποσκελίσει τη Χ.Α. σε ρατσισμό έναντι των "λαθρο", τώρα υποτίθεται ψάχνει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο για να τους προστατέψει?
   Αντιρατσιστικό θα ήταν ενα νομοσχέδιο που πρωτίστως θα ποινικοποιούσε κάθε αιχμή, λεκτική ή σωματική κατά των "λάθρο". Που κολλάει σ' αυτό ο ρατσιστικός νόμος κατά των πολιτών που έχουν δικαίωμα να αμφισβητούν Δημόσια όχι μόνο το ολοκαύτωμα των Εβραίων, που ήταν πραγματικότατο απάνθρωπο γεγονός, αλλά ακόμα και τον ίδιο τον Θεό...Και βεβαίως το ολοκαύτωμα δεν είναι πιο σημαντικό απ' τον Θεό έστω κι αν αυτός ήταν Εβραίος για κάποιο διάστημα...Ας πουν ξεκάθαρα λοιπόν οτι δεν ψηφίζουν αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αλλα φιλοεβραικό νομοσχέδιο προκειμένου να έχουμε την υποστήριξη και τη συμμαχία του Ισραήλ. Πολύ πιο εύκολα θα το περάσουν διότι στο κάτω κάτω είμαστε ο τελευταίος λαός της Ευρώπης που θα εγκαταλείπαμε το Ισραήλ, με το οποίο ποτέ δεν είχαμε πόλεμο απο αρχαιοτάτων χρόνων, παρά τον ανταγωνισμό μας στο εμπόριο και στη θάλασσα...Χώρια που η νοοτροπία μας ως λαού είναι πολύ πιο κοντά σ' εκείνη των Ισραηλιτών απο εκείνην των Δυτικοευρωπαίων...

   • Albert avatar
    Albert @ Αρχιμήδης 07/06/2013 11:37:30

    Μια μικρή παρεξήγηση: το νομοσχέδιο αφορά -μεταξύ άλλων- την άρνηση του Ολοκαυτώματος όχι την αναγωώριση του. Δεν είναι φιλο-οτιδήποτε πολιτική αλλά σεβασμός της μνήμης κάποιων ανθρώπων. Είναι κρίμα να υποβιβάζετε το ελληνικό κοινοβούλιο σε παζαρτζήδες.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κυψελιώτης 07/06/2013 10:59:42

   Δεν ζηταει το Ισραηλ την αναγνωριση του ολοκαυτωματος.
   Το ζηταει η Γερμανια (οι δανειστες για να μη ξεχνιομαστε).
   Ή το αναγνωριζεις ή παρε δρομο απο την Ευρωπαικη Ενωση.Τοσο απλα.

 22. Γιώργος avatar
  Γιώργος 06/06/2013 21:49:59

  Ωραία όλα αυτά... ο Μιωνή θα έρθει να καταθέσει;

 23. Ιωάννης Κιαπέκος avatar
  Ιωάννης Κιαπέκος 06/06/2013 21:52:58

  Η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων από το Κασιαδιάρη είναι "πταίσμα" σε σύγκριση με άλλες του δηλώσεις ή πράξεις που προσβάλουν βάναυσα το Δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας. Αυτή τη παιδεία ;! έχει αυτά λέει.

 24. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 06/06/2013 21:54:09

  Η προσωπική μου άποψη για την ΧΑ και τους βουλευτές της είναι γνωστή.
  Μάλλον σε άλλο "ίδρυμα" θα έπρεπε να παιρνάνε τον χρόνο τους ...
  Ομως η έκφραση οποιασδήποτε άποψης - όσο "λάθος" και αν είναι - ΔΕΝ μπορεί να αποτελεί ποινικό αδίκημα σε μια Δημοκρατία.
  Εκτός βέβαια και εάν η θέση αυτή παρακινεί στην χρήση βίας τους οπαδούς και φίλους της.
  Και είναι λάθος να λέμε ότι υπάρχει τέτοια νομοθεσία σε όλες τις Δυτικές Δημοκρατίες. Ούτε στις ΗΠΑ αλλά και ούτε στην πλειοψηφία των χωρών της Ευρώπης ΔΕΝ υπάρχει τέτοια απαγορευτική νομοθεσία.
  Περισσότερα εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_denial

 25. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 06/06/2013 21:58:17

  Πω΄- πώ μεγαλεία! Μεγάλη υπόθεση να ζείς σε μια χώρα που έχει λυμένα όλα της τα προβλήματα (σα να λέμε ,Ελβετία ,Σουηδία...) ώστε ακόμα και οι "πατέρες του Εθνους" της να ασχολούνται με ιστορικές συζητήσεις για γεγονότα που έγιναν πρίν 80 χρόνια!

 26. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 06/06/2013 22:03:58

  Πάντως η Χ.Α κάνει μεγάλη μακακία με αυτή την εμμονή στις... ιδεολογικές της ρίζες. Εχθρός μας σήμερα είναι το Ισλάμ παληκάρια , όχι το Ισραήλ.

  Αν ζούσε σήμερα ο Αδόλφος θα είχε πολλά να τους διδάξει για κινήσεις τακτικής!

 27. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 06/06/2013 22:09:13

  Μόλις ακουστεί η λέξη "Εβραίος" (ήμαρτον Κύριε), γίνεται εδώ μέσα ΤΟ μπίχαλο και σπάει το κοντέρ που μετρά τα σχόλια...
  Κατά τα άλλα, δεν διαθέτομεν ρατσιστάς εν Ελλάδι (και είμεθα η μόνη racist-free χώρα, τρομάρα μας)...

  • DMZ avatar
   DMZ @ Uncle Stgm 06/06/2013 22:40:32

   Εδώ πλούτισε ο Λιακόπουλος των Νεφελίμ, ντιβάνια, καναπέδες με τα πακετά για τα πρωτόκολλα της Σιόν και ταυτόχρονα η Ελεύθερη Ώρα κάνει tirage 3000. Τι ψάχνεις κι εσύ τώρα...

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Uncle Stgm 07/06/2013 11:07:47

   Εχεις δίκιο αγαπητέ Θείε.
   Οι μισοί Ελληνες φοβούνται τους Εβραίους κυρίως για θρησκευτικούς και οικονομικούς λόγους και οι άλλοι μισοί τους θαυμάζουν κυρίως για την παγκόσμια οικονομική επιτυχία τους...Σχεδόν κανένας Ελληνας δεν τους μισεί πραγματικά, πλην ίσως κάποιων προσκόπων τύπου "εγέρθητω"...
   Οι Εβραίοι ποτέ δεν πείαξαν Ελληνα. Ακόμα και ο Χριστός που σταύρωσαν πριν 2000 χρόνια, δικός τους ήταν ως άνθρωπος...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Αρχιμήδης 07/06/2013 13:23:38

    Ούτε τους φοβούνται, ούτε τους θαυμάζουν.
    Ως γνωστόν, όταν οι Εβραίοι πήγαιναν στο Άουσβιτς, οι μαυροαγορίτες ασχολούνταν με τη συσσώρευση περιουσίας (που τροφοδοτεί μέχρι σήμερα την ευημερία πολλών απογόνων τους).
    Κάποιοι λοιπόν θέλουν να αποκρύψουν πόθεν ο πλούτος τους.
    Άλλοι ζηλεύουν τους πρώτους, γιατί οι πρόγονοί τους δεν πρόκαναν η δεν τα κατάφεραν. Μερικοί, "ηλιθίως" ήταν από την άλλη πλευρά, στην Αντίσταση - αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα. Υπερβάλλουν λοιπόν, από ζήλεια...
    Άλλοι, περισσότεροι, ακολουθούν όλους αυτούς τους "αντισιωνιστές" greek celebrities. Ιδεολογίες, ιδεολογήματα (ψευδής συνείδηση δηλαδή). Εδώ παρεμβάλλεται και η παλιά ιστορία του αντισημιτισμού, απο τον Μεσαίωνα, με τα πογκρόμ - απαλλοτριώσεις - οι λόγοι αφορούν την οικονομική ιστορία της Ευρωπης, κάποτε ίσως επανέλθω αναλυτικά.
    Οι λοιποί, οι περισσότεροι ελπίζω, παρακολουθούμε παγερά αδιάφοροι τον τζερτζελέ που αφορά ξένους αχυρώνες.
    "Εβραίοι" για μας τους "ψυχρόαιμους", είναι απλά οι πιστοί μιας μονοθειστικής θρησκείας. ¨Οπως εμείς οι Χριστιανοί, όπως οι Μουσουλμάνοι.
    Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Τελεία και παύλα.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ Αρχιμήδης 07/06/2013 13:33:56

    Φυσικά, ανάμεσα στην μεταμοντέρνα political uncorrectness και στην παραδοσιακή political correctness, ψηφίζω με τα δυό χέρια political correctness.
    Correctness !
    Σαν τους γονείς μου, που είχαν γεννηθεί 1897 και 1911. Γι' αυτούς, ακόμη τότε, "σκ*λάραπας" σήμαινε απλά "μαύρο σκυλί" και "εβραίος" ένας τύπος που μιλούσε σπασμένα Ελληνικά και μια παλιά ισπανική διάλεκτο, δούλευε συνήθως φτωχός εργάτης σε εργοστάσιο ή σπανιότερα ήταν πλούσιος και αντάλασσε νομίσματα - και προπαντός δεν δούλευε το Σάββατο...
    Ο ρατσισμός στην Ελλάδα με την σημερινή του μορφή είναι κυρίως μεταμοντέρνο φαινόμενο: Εμφανίσθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και θέριεψε μετά την δεκαετία του 1960: Ακριβώς όταν περιορίστηκε η "μαύρη φτώχεια" και οι άνθρωποι έγιναν "ανταγωνιστικοί".

 28. regeneration avatar
  regeneration 06/06/2013 22:25:04

  Πείτε μου τώρα ότι οι Εβραίοι δεν εκμεταλεύτηκαν και δεν εκμεταλλεύονται ακόμη και σήμερα τη ιστορία περί ολοκαυτώματος;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ regeneration 06/06/2013 23:44:29

   Η εκμετάλλευση του Ολοκαυτώματος δεν αναιρεί την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος αυτή καθεαυτή. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Όπως διαφορετικό πράγμα είναι η αμφισβήτηση του αριθμού των θυμάτων (τα 6 εκατομμύρια προτάθηκαν πολύ αργότερα και έγιναν οιονεί δόγμα) και άλλο η αμφισβήτηση της πράξης. Ποια η διαφορά αν τα εκατομμύρια των θυμάτων ήταν 5 και δεν ήταν 6;

   • DMZ avatar
    DMZ @ ΒΙΣ 07/06/2013 00:04:25

    Μην στερούμε από τον Έλληνα τον αρχέγονο εχθρό. Τον αναγκάζουμε να σκεφτεί τι άλλο μπορεί να φταίει.

 29. Economist avatar
  Economist 06/06/2013 22:31:45

  Εάν οι Εβραίοι χάσουν τον έλεγχο της Ελλάδας θα προσπαθήσουν να μας βλάψουν. Είναι λάθος η αντιμετώπιση των Εβραίων από τη Χ.Α.. Τους Εβραίους τους αντιμετωπίζεις με το πνεύμα και όχι με τις κραυγές. Οι άνθρωποι δεν ελέγχουν τυχαία όλο τον κόσμο. Άρα εάν θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα πρέπει να ανεβούμε πνευματικά. Έτσι θα χάσουν τον έλεγχο της Ελλάδας πριν το καταλάβουν. Έχει χαθεί η σοφία σε αυτόν τον τόπο!

  • Ιστορικός avatar
   Ιστορικός @ Economist 07/06/2013 14:51:29

   Φτού σου χρυσόστομε...

 30. firiki2010 avatar
  firiki2010 06/06/2013 22:40:44

  Ωραία! Ολοκαύτωμα δεν υπήρξε, τα κομμουνιστικά εγκλήματα στην Ανατολική Ευρώπη είναι ένας μύθος, ο άνθρωπος δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη και ο Ελβις ζει. Αν θέλετε έχει και συνέχεια: ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ένας θαυμάσιος πρωθυπουργός, ο Ακης είναι αθώος, η Ελλάδα θα βγεί από το ευρώ σε 8 μέρες, οι Ελληνες στη Σμύρνη το ΄22 "συνωστίζονται" (κάτι σαν τη θύρα 7 ), ο Κασιδιάρης είναι δημοκράτης.
  Με συγχωρείτε που το παίρνω ελαφρά , αλλά εμένα Κασιδιάρηδες, Παππάδες, Μιχαλολιάκοι μου φαίνονται αστείοι. Ατυχώς δεν είναι οι μόνοι.

  • DMZ avatar
   DMZ @ firiki2010 06/06/2013 22:48:41

   Δεν είσαι politically correct ;) Αστείοι οι Χ.Α.γιτες; Ντροπή...
   Το καινούργιο hype είναι "Εγώ Χ.Α δεν είμαι, ούτε τους ψήφισα, ΑΛΛΑ...(μετα το φερετζέ βάλε κι ότι φασιστικό έχεις να πεις). Είναι της μόδας!

   • jgreek avatar
    jgreek @ DMZ 07/06/2013 09:17:49

    Της μόδας είναι επίσης να αποκαλούν κάποιοι φασίστες τους διαφωνούντες πάσης κατηγορίας.

    • DMZ avatar
     DMZ @ jgreek 07/06/2013 12:01:39

     Όχι φίλε μου. Φασίστες ή/και νεοναζιστές είναι τα στελέχη της Χ.Α. βάσει αυτών που οι ίδιοι έχουν δημοσιεύσει τα τελευταία χρόνια. Οι δε πράξεις τους (παραδοχή πολιτοφυλακής δίκην ομάδων κρούσεως κ.α.) είναι η καλύτερη επιβεβαίωση των λόγων τους. Δεν λέω ότι οι ψηφοφόροι τους είναι ΌΛΟΙ φασίστες ή και νεοναζιστές. Κάποιοι σίγουρα είναι. Η ιστορία μας διδάσκει πως το 1934 το NSDAP πήρε 44% στις εκλογές. Στο θέμα της Χ.Α. δεν μπορείς να είσαι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Τα ναι μεν αλλά δεν χωράνε σε ιδεολογίες και νοσταλγούς καθεστώτων και προσώπων που αιματοκύλησαν έναν πλανήτη. Δε νοείται σύγχρονος αστός (γιατί δυστυχώς το 1930-40 κάποιοι αστοί το κάνανε αυτό το ολέθριο λάθος) που να συντάσσεται με τέτοιες παραληρηματικές ιδέες.

    • MAYRO XABIARI avatar
     MAYRO XABIARI @ jgreek 07/06/2013 19:22:02

     Εσείς περιδιαβαίνετε την ιστοσελίδα και κατακεραυνώνετε με παρόμοια σχόλια τους διαφωνούντες με τους φασίστες;
     Αφού το λένε και το φωνάζουν οι άνθρωποι ότι είναι φασίστες και ναζιστές, τιμή τους και καμάρι τους, τόσα χρόνια τα ίδια λένε και γράφουν στα άρθρα και τα περιοδικά τους και στις ομιλίες τους. Το να λες τα σύκα σύκα, δεν είναι εξύβριση των διαφωνούντων με σένα!

  • Ιωάννης Κιαπέκος avatar
   Ιωάννης Κιαπέκος @ firiki2010 06/06/2013 22:55:37

   Θα έπρεπε να προσθέσεις , αν θέλεις ; να είσαι αντικειμενικός :
   1) Η Μακρόνησος δεν υπήρξε ούτε η Γιάρος
   2) Η επταετία ήταν η καλλίτερη περίοδος διακυβέρνησης της χώρας και ο Γ. Παπαδόπουλος ο πιο επιτυχημένος πρωθυπουργός.
   3) Ο Πινοσέτ ήταν ο λαοπρόβλητος ηγέτης που έσωσε τη Χιλή από τον απαίσιο κομουνιστή Salvador Allende.
   και πολλά άλλα ών ούκ έστιν αριθμός.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Ιωάννης Κιαπέκος 07/06/2013 00:54:52

    Η Μακρόνησος και η Γυάρος υπήρξαν, η επταετία δεν ήταν η καλύτερη περίοδος διακυβέρνησης της χώρας, ο Παπαδόπουλος και ο Πινοσέτ ήταν δικτάτορες.
    Εύκολα μου έβαλες :) Είμαι τώρα "αντικειμενικός"; Δεν νομίζω! Εχω βλέπεις και περίεργη άποψη περί αντικειμενικότηας.

    • Ιωάννης Κιαπέκος avatar
     Ιωάννης Κιαπέκος @ firiki2010 07/06/2013 10:24:04

     Ένας από τους δυο μας φαίνεται ότι δεν κατάλαβε ! το πνεύμα (χιουμοριστικό ;) του αρχικού σου σχολίου.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ firiki2010 06/06/2013 22:58:17

   Δείξτε κατανόηση στη ντόπια διανόηση, αγαπητέ Φιρίκη.
   "Με τα φώτα νυσταγμένα και βαρειά" θα συνεχίσει η νταλίκα στην ομίχλη, stop and go. Δεν θα ντεραπάρει, άς είναι καλά ο αυτόματος πιλότος "σούπερ Μάριο".
   Αλίμονο μόνον σε μάς, τα "σακιά με τις πατάτες" στην καρότσα. Πουρές θα βγούμε, από αυτή την τρελή διαδρομή.

 31. Β.Κ.Σιάπκα avatar
  Β.Κ.Σιάπκα 06/06/2013 22:53:07

  Προσωπικά θα έκανα μια ερώτηση μόνον στον Κασιδιάρη, υπερασπιζόμενη φυσικά μέχρι εσχάτων την ελευθερία του λόγου του. Ποιά είναι η άποψή του που η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη η οποία δεν καταδίκασε τους δοσίλογους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών της, τουναντίον τους ανέδειξε στις καίριες θέσεις εξουσίας αυτούς και τους απόγονούς τους. Και ποιά είναι η σχέση του κόμματός του με αυτούς και τους απόγονούς τους;

  • jgreek avatar
   jgreek @ Β.Κ.Σιάπκα 07/06/2013 09:19:47

   Επίσης ποια είναι η σχέση των μαυραγοριτών με τους προγόνους των πολιτικών του δήθεν συνταγματικού τόξου.

   • Β.Κ.Σιάπκα avatar
    Β.Κ.Σιάπκα @ jgreek 07/06/2013 12:58:09

    Το μόνο κόμμα που δεν έχει μέσα του απογόνους των δοσιλόγων και μαυραγοριτών ξέρουμε όλοι ποιό είναι.

    • Scarface avatar
     Scarface @ Β.Κ.Σιάπκα 07/06/2013 16:29:41

     Ελπιζωνα μην εννοειτε εκεινο που ειχε πουλησει την ελλαδα στη σοβιετια.

     • Β.Κ.Σιάπκα avatar
      Β.Κ.Σιάπκα @ Scarface 07/06/2013 21:17:26

      Αυτό εννοώ.
      Και θα πρόσθετα πως ως συστημικό κόμμα τελικώς τα συμφέροντα της Αγγλίας και ακολούθως της Αμερικής στήριξε και στηρίζει με συνέπεια. Πάντα όμως με προτεραιότητα στην περιχαράκωση του ηθικού πλεονεκτήματος. Δεν είναι κόμμα που μπορεί να κάνει επαγγελματική καριέρα ο γυιός του δοσίλογου και του μαυραγορίτη. Ο κώδικας διαπιστευτηρίων είναι πολύ σκληρός. Δεν μπορεί να κάνει όμως επαγγελματική καριέρα ούτε ο γυιός του πλέον άξιου στελέχους του που φυσικά και δεν έγινε γενικός γραμματέας, εν είδει εξοστρακισμού, και επιλέγχθη ο παγκοίνως άγνωστος παλαιοσταλινικός (αναζητήστε στο διαδίκτυο την επιστολή αποχώρησης του γυιού του από το συγκεκριμένο κόμμα προ δύο ετών...)

 32. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 06/06/2013 23:03:32

  Ἀκριβῶς!

 33. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/06/2013 23:27:22

  Ο υπερφίαλος εγωισμός, η άγνοια των συνεπειών (για τη χώρα) , η άγνοια της ιστορίας και η τυφλή ιδεοληψία παράγουν τέτοιο αποτέλεσμα...Δυστυχώς, αυτή είναι η Χρυσή Αυγή...
  Η Ελλάδα έχει ανάγκη τώρα, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, την ανάγκη ενός σοβαρού και υπεύθυνου πατριωτικού πόλου, με σοβαρό ιδεολογικό λόγο, που θα συμπεριλάβει και τους πατριώτες του κεντροαριστερού χώρου.

 34. Zanias avatar
  Zanias 06/06/2013 23:37:18

  ''Το αιμα Αυτου σε εμας και τα παιδια μας''

  Αυτο ζητησανε οι Εβραιοι,αυτο και λαβανε....

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Zanias 07/06/2013 10:30:43

   @Zanias !!!!!!!!!
   Tωρα αν πω τιποτα για πνευματικους νομους που ισχυουν συλλογικα αλλα και ατομικα, θαχουμε παλι ιστοριες....

   • DMZ avatar
    DMZ @ Ρηνα 07/06/2013 12:07:14

    Αγαπάτε αλληλούς.
    Θεοδικία με το κομποσκοίνι στο χέρι. Λαμπρά.

 35. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 07/06/2013 00:49:28

  Άλλοι αρνούνται το Ολοκαύτωμα, άλλοι τον χορό του Ζαλόγγου και την σφαγή της Σμύρνης... Απόψεις είναι και αυτές. Που δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τις παίρνουμε σοβαρά.

 36. Zame avatar
  Zame 07/06/2013 02:32:20

  Εθνικιστές αλλά ποιας εθνικότητας..χμ..καλοοο!!!
  ερε αυτή η καημένη η Δημοκρατία τι τραβάει..?
  όταν η αυθαιρεσία ξεχειλωνεται & βαφτίζεται ελευθερία..

  Τοτε οι ναζι εστησαν την αποτρόπαια εκείνη βιομηχανία θανάτου..
  και όταν σήμερα οι πλούσιοι γίνονται φτωχοί..
  και οι φτωχοί να πεθάνουν..
  είναι τι ?

  Αν θα είναι κάποιος Αντί-Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα ?
  όταν στην κλοπή βρήκανε τον τρόπο..να την χαρακτηρίσουνε παροχή.
  τα εξιδανικευμένα golden boys & με τις εξειδικευμένες τεχνικές..
  και να η καλοπέραση στο άψε σβήσε γίνεται ο εφιάλτης με ισχύ καθημερινή..
  γιατί να μην χαθεί & η σοφία..
  όταν ενθαρρύνεται η φυτευτή & έντεχνη αλαζονεία
  στο επιδιωκόμενο & προσδοκώμενο ασφυκτικό περιβάλλον..
  πού διαμορφώνει & αποκλείει ακομα την πρόσβαση στα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης..
  γιατί να μην είναι τιμωρητέο ?
  αλλά ναι είναι το περιβάλλον αγοράς πού το προστάζει.
  η Ρεπουση χρειαζότανε τον Κασιδιαρης της για ναναι κομπλέ ως το δίδυμο των λαγών πού 'χτύπουν ταβάνι'.. και προκαλεί την κριτική σκέψη.

  Μηπως ολη η συζήτηση που γινεται & ξεκινα απο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να ξεγλιστρά για να μην συζητηθεί το μεταναστευτικό.?
  Γιατι το να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό δεν είναι ούτε δεξιό, ούτε αριστερό, ούτε φασιστικό.
  Είναι λογικό

 37. .Έλληνας... avatar
  .Έλληνας... 07/06/2013 06:22:50

  ..ρε παιδιά μην είμαστε υπερβολικοί .."κινδυνεύει η δημοκρατία στην Ελλάδα γιατί κάποιοι αρνούνται το ..ολοκαύτωμα των Εβραίων";;;...και δεν κινδυνεύει απο το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας;;;...δεν κινδυνεύει απο το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡCIA που διακηρύσσει ότι η Ελληνική ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανήκει... στο προτεκτοράτο των Σκοπίων και ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του (τα τουρκικά βεβαίως);;;...δεν κινδυνεύει η δημοκρατία όταν οι Ρεπούσες, Τασόπουλοι κλπ. καθυβρίζουν και λερώνουν την Ελληνική Ιστορία και τους Έλληνες Ήρωες;;;...δεν κινδυνεύει η δημοκρατία όταν ήδη έχουν εποικήσει την Ελλάδα μας 3.500.000 εγκληματίες ισλαμοφασίστες λαθροεισβολείς-έποικοι και καθημερινά αυξάνονται;;....και η λίστα πάει συνέχεια...να ηρεμήσουμε λιγάκι γιατί αν νομίζουμε ότι έτσι θα ..χτυπηθεί η Χ.Α. κάνουμε κάποιο σοβαρό λάθος...

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ .Έλληνας... 07/06/2013 13:34:40

   πιο πολύ από όσα αναφέρεις κινδυνεύει από τα μιλούνια λαθρομουσουλμάνων που κάποιοι επέτρεψαν να εισβαλουν στη χώρα, ευχαριστώντας τους κίολας που μας προτίμησαν. Μάντεψε δεν ήταν ούτε ο τσίπρας, ούτε η παπαρήγα.
   αν νομίζετε ότι ο μιχαλολιάκος και η παρέα του θα χτυπηθούν με αναφορές στον χιτλερ και στο τι έγινε πριν 70 χρόνια μπορείτε να μείνετε ήσυχοι. Εκτός αν πιστεύετε πως ο Έλληνας σήμερα απειλείται από την βερμαχτ και τα ες-ες.

  • Ιωάννης Ζέρβας avatar
   Ιωάννης Ζέρβας @ .Έλληνας... 07/06/2013 16:39:08

   +1000

 38. Ελπιδοφορος avatar
  Ελπιδοφορος 07/06/2013 09:23:19

  Στην έως σήμερα –αύριο δεν ξέρουμε – Χριστιανική Ορθόδοξη Ελλάδα μας , επιτρέπεται να αρνείσαι τον Τριαδικό Θεό ακόμα και να βάλεις ευθέως εναντίον της Ορθοδόξου εκκλησίας μας αλλά δεν επιτρέπεται να αρνείται κανείς (σε όλον τον πλανήτη; σε λίγο) το ολοκαύτωμα των εβραίων.
  Πάμε για καινούργια Θρησκεία που θα διώκονται οι εχθροί της;
  Αυτή είναι ελευθερία;

 39. Tonia G. avatar
  Tonia G. 07/06/2013 09:58:23

  Είμαι της γνώμης πως η ιστορική αλήθεια δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο συζήτησης μεταξύ τιμητών και αρνητών. Στη Γερμανία υπάρχει νόμος σχετικός με τη καταδίκη της άρνησης του Εβραϊκού ολοκαυτώματος για τον απλό λόγο ότι μεταπολεμικά οι Σύμμαχοι δεν ήθελαν να υπάρχουν κόμματα ή πολυπληθείς οργανώσεις ναζιστικής αντίληψης. Το πέτυχαν; Οσον αφορά τα κόμματα ναι, όσον αφορά τις οργανώσεις ΟΧΙ. Συνεπώς ακόμη και η ύπαρξη νόμου επί 65 χρόνια απαγόρευσης της άρνησης δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  Περαιτέρω είναι άδικο το γεγονός πως διώκεται η άρνηση μόνο της ύπαρξης της γενοκτονίας των Εβραίων, ενώ ως γνωστόν γενοκτονία έγινε από τους Γερμανούς και για άλλες πληθυσμιακές ομάδε όπως π.χ. οι Ρομά κλπ.
  Ωστόσο οι Γερμανοί είχαν λόγο να "πατάξουν" την άρνηση αφού ως γνωστόν επί Ναζισμού το 95% των Γερμανών ηταν και Ναζί. Όπως για άλους λόγους και στην Πολωνία είχαν λόγο να νομοθετήσουν για την "άρνηση των εγκλημάτων του Κομμουνισμού".
  Εμείς εδώ τι λόγο έχουμε να κάνουμε όλες αυτές τις νομοθετικές ακροβασίες;
  Κυνηγήθηκαν ποτέ οργανωμένα από το κράτος στη χώρα μας οι Ρομά, οι Εβραίοι, οι Κοντοί, οι ψηλοί, οι παχουλοί; Ποιον έβλαψαν οι Ελληνες ποτέ; Εδώ η Ελληνική πολιτεία δεν προασπίζεται ούτε τα σύνορα της αφήνοντας πάνω από 2 εκ. παρανόμως διαβιούντες να κυκλοφορούν και να δραστηριοποιούνται στη "μαύρη" οικονομία... Δεν καταλαβαίνουν οι δήθεν ευαίσθητοι ότι για να "τσιμπήσουν" 3-4 δημοσκοπικές μονάδες υπέρ τους βάζουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας.
  Γιατί η συντριπτική πλειονότητα των Ελληνών Πολιτών που αντιμετωπίζουν καθημερινά την φτώχεια, την εγκληματικότητα, την οικονμική ύφεση, την ανεργία, την έλλειψη προοπτικής και μέλλοντος ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ με τις προτεραιόητες που βάζει αυτό που πλέον φαίνεται ως "Διευθυντήριο" της πολιτικής ατζέντας. Είναι αυτή η κατάσταση που τελικά γυρίζει ως "μπούμεραγκ" στο υφιστάμενο πολιτικό καθεστώς και φουσκώνει τα ποσοστά συγκεκριμένου κόμματος.
  Θα πω όμως και κάτι άλλο που το πιστεύω βαθειά. Όπως και οι Ιταλοί, οι Έλληνες ακόμη περισσότερο δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ μα ΚΑΘΟΛΟΥ ρατσιστές. Οι Έλληνες ακόμη κι αν ψηφίζουν Χ.Α., ακόμη και εκλέξουν κυβέρνηση Χ.Α. ποτέ δεν θα προβούν στις βαρβαρότητες των Βορείων Ευρωπαίων ή των Γιαπωνέζων. Η ιστορία μας το αποδεικνύει ξεκάθαρα για όποιον τη ξέρει. Πιστεύω ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ γιατί τους έχω ζήσει πως αν σήμερα στη Γερμανία ή τη Σουηδία το 30% του πληθυσμού τους ήταν λαθρομετανάστες και γίνονταν εγκλήματα εναντίον ηλικιωμένων σε εβδομαδιαία βάση από ξένους, να είστε ΒΕΒΑΙΟΙ πως οι Γερμανοί θα έφτιαχναν νόμο Δρακόντειο κατά των μεταναστών ειδαλιώς ΟΧΙ Χ.Α. αλλά το ίδιο το ΝΑζιστικό Κόμμα θα αναγεννιόταν.
  Εδώ στη χώρα του παραλόγου όχι μόνο δεν αυστηροποιούνται οι νόμοι, όχι μόνο δεν θωρακίζεται το σύστημα Ασφαλείας της χώρας, αλλά κατηγορούμε για ρατσισμό τους πολίτες που πλέον δεν μπορούν να βγουν απο τα σπίτια τους και έχουν το θράσος να θέλουν να νομοθετήσουν κιόλας εναντίον τους!!!

 40. H N@XTER;IDA avatar
  H N@XTER;IDA 07/06/2013 10:33:40

  Ανεκδοτάκι;


  Ένας Καθολικός, ένας Προτεστάντης, ένας Μουσουλμάνος κι ένας Εβραίος συζητούν κατά τη διάρκεια ενός δείπνου.

  Καθολικός: "Έχω μεγάλη περιουσία. Θ' αγοράσω τη Citibank!"
  Προτεστάντης: "Είμαι πολύ πλούσιος και θ' αγοράσω τη General Motors!"
  Μουσουλμάνος: "Είμαι ένας τρομερά πλούσιος πρίγκιπας.. Σκοπεύω ν' αγοράσω τη Microsoft!"
  Μετά περιμένουν όλοι τον Εβραίο να μιλήσει..
  Ο Εβραίος ανακατεύει τον καφέ του, βάζει το κουταλάκι προσεχτικά πάνω στο τραπέζι, πίνει μια γουλιά καφέ, τους κοιτάζει και λέει ανέμελα:
  "Δεν τις πουλάω!!!"

 41. blue nile avatar
  blue nile 07/06/2013 11:06:45

  Το θέμα δεν είναι μόνο να καταδικάζεται ο ναζισμός και τα εγκλήματα του κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου ή πριν.
  Απαραίτητο είναι για να μην υπάρχει υποκριτική διάσταση στην κάθε καταδίκη να αποκαλύπτονται και να καταγγέλονται παρόμοια φαινόμενα και τα επόμενα χρόνια.
  Όταν η νατοική συμμορία βομβάρδιζε την Σερβία προκαλώντας τον θάνατο αμάχων γυναικοπαίδων και καταστρέφοντας τις παραγωγικές δομές της χώρας ποια ήταν η αντίδραση όλων αυτών που διαρρυγνύουν τώρα τα ιμάτια τους;
  Εδώ και χρόνια γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου ολοκαυτώματος, του Παλαιστινιακού λαού αυτή τη φορά με τα πρώην θύματα να έχουν μετατραπεί σε στυγερούς θύτες που κατακαίνε τα θύματα τους με βόμβες φωσφόρου και τουςς εκδιώχνουν από τις πατρογονικές εστίες χωρίς να υπάρχει καμιά σοβαρή αντίδραση ...ούτε ακόμα και από αυτή την εκκλησία...
  Από το 2008 και μετά μακελεύονται οι ευρωπαικοί λαοί σε ένα νέο πόλεμο αυτή τη φορά.
  Για μετρήστε τις αυτοκτονίες, τα παιδιά που δεν έχουν γεννηθεί, αυτούς που έχασαν τα σπίτια τους, την αδυναμία των σύγχρονων ευρωπαικών κρατών να προστατέψουν την ζωή την περιουσία και την αξιοπρέπεια των πολιτών τους , όλα τα θύματα ενός πρωτοφανούς οικονομικού «Μπλίτσκριγκ» που τοποθετεί τους τραπεζίτες που δημιούργησαν την Κρίση του 2008 στο απυρόβλητο και τους λαούς να πληρώνουν τα σπασμένα με αίμα...
  Περί ΧΑ τώρα...
  Στον επαγγελματικό μου χώρο έρχεται πολύ συχνά ένας πακετάς που μας φέρνει πίτσες στα διαλείματα.
  Πριν λίγους μήνες παρατήρησα ότι είχε στο δερμάτινο του καρφιτσωμένη μια κονκάρδα που παρέπεμπε σε χρυσαυγίτικο σύνθημα.
  Σοκαρίστηκα γιατί μιλάμε για έναν τριαντάχρονο νέο έξυπνο και ευγενέστατο .
  Πιάσαμε τη συζήτηση και εκεί παραδέχτηκε ότι όντως έχει γραφεί στην ΧΑ.
  Επειδή δεν είχαμε πολύ ώρα τον παρακάλεσα να μου εξηγήσει όσο μπορεί πιο σύντομα αυτή την επιλογή του.
  Η απάντηση του λίγο πολύ ήταν:
  Μετά το πανεπιστήμιο στα οικονομικά που τελείωσε και την θητεία του, εδώ και πέντε χρόνια η μόνη δουλειά που έχει βρει είναι αυτή του πακετά και αυτή περιοδική.
  Οι γονείς του ήταν και οι δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι που απολύθηκαν πριν από τρία χρόνια έχοντας στην πλάτη ένα στεγαστικό .
  Στο σπίτι για πολλούς μήνες δεν υπήρχε ρεύμα.
  Οι πολιτικοί παρέα με τις επιχειρηματικές ελίτ που κατάστρεψαν τη χώρα είναι στο απρόβλητο (μόνο ο Τζοχατζόπουλος είναι μέσα και αυτός για ξεκάρφωμα) ενώ η οικογένεια του στερείται τα βασικά.
  Όσο για τα ναζιστικά εγκλήματα τα παραδέχτηκε αλλά επέμενε στο ότι οι σύμμαχοι με τις Βερσαλλίες διέπραξαν το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος του Γερμανικού λαού. Με τον Χίτλερ τουλάχιστον σταμάτησε αυτός ο λαός να
  πεινάει ενώ αν δεν ήταν τόσο απερίσκεπτος και κρατούσε τον πόλεμο στην Ευρώπη μακρυά από τη Ρωσία, θα τον είχε κερδίσει κιόλας και η μοίρα του γερμανικού λαού θα ήταν διαφορετική.
  Για το μεταναστευτικό οι θέσεις του ήταν οι γνωστές χρυσαυγίτικες που όμως μάλλον είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.
  Όταν τέλος βιαστικά ψέλλισα ότι άλλοι στην ηλικία του διαλέγουν να χάσουν τη ζωή τους για την δημοκρατία από το να θέλουν να την καταλύσουν μου απάντησε ότι αυτή τη δημοκρατία της αξίζει μόνο η διάλυση γιατί δεν έχει προτεραιότητα τηνδιάσωση του πολίτη αλλά την προστασία συγκεκριμένων συμφερόντων.
  Και μετά απορεί κανείς που η ΧΑ έχει πάει στο 12%...
  Όσο το πολιτικό σύστημα δεν αυτοκαθάρεται, όσο δεν υπάρχει βελτίωση της κοινωνικής οικονομίας και δεν γίνεται κάτι με την λαθρομετανάστευση μην απορήσετε αν πιάσει και το 20%
  Πολύ κοντά δηλαδή στο ποσοστό με το οποίο ο Χίτλερ κατέκτησε την εξουσία...

 42. dioklis avatar
  dioklis 07/06/2013 11:44:27

  Δείτε και αυτό. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q7hoID5P7Uw Αν υπάρχουν τέτοια σχέδια για την Ευρώπη θα γίνουμε σίγουρα μια τυραννία ,και να έχουμε υπόψη ότι νόμοι σαν τον αντιρατσιστικό στα χέρια απολυταρχικών κυβερνήσεων γίνονται φοβερά εργαλεία !

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ dioklis 07/06/2013 12:58:11

   Dr David Dule, ρατσιστής κατά παραδοχή του, τέως αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν. Ποιών άλλων βίντεο θα μας φέρετε; Έλεος..

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ MAYRO XABIARI 07/06/2013 12:58:37

    ...Dr David Duke....

 43. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 07/06/2013 11:46:07

  Oπως γραφει λιγο παραπανω η Τonia G. o κοσμος τρελλαινεται κυριολεκτικα με τις προτεραιοτητες της κυβερνησης. Κι αυτο ειναι που δινει τροφη στη Χ.Α. Κι οπως εγραψε στην αρχη (δευτερο σχολιο) ο Απολλων ο κοσμακης που πειναει, σκασιλα που την εχει για τα ολοκαυτωματα.
  Οι Εβραιοι ΔΕΝ πιανονται φιλοι. Αλλα δε μας συμφερει να τους εχουμε εχθρους. Γιατι πολυ απλα θα βρουν χρησιμους στο εσωτερικο (γενεια Πολυτεχνειου) ειτε στο εξωτερικο (καλοι γειτονες) και θα μας τη ΦΟΡΕΣΟΥΝ.
  Ο Πρωθυπουργος θα πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικος με τις νεες διαταξεις που θα ενσωματωσει. Δε νοειται να μην περασει ρυθμιση και για τη Γενοκτονια των Ποντιων.

  • Albert avatar
   Albert @ Πατωματζής 07/06/2013 13:55:56

   Μα η αντίδραση που προκλήθηκε, δεν καθιστά το ν/σ προτεραιότητα της κυβέρνησης σε βάρος άλλων προτεραιοτήτων. Τι λογική είναι αυτή? Οι κυβερνήσεις κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

 44. DebbyTant avatar
  DebbyTant 07/06/2013 12:24:37

  Ειναι απαισιο αυτο που κανει ο Κασιδιαρης. Αμφισβητει το ολοκαυτωμα. Οι Εβραιοι εχουν πληγωθει πολυ. Φημες λεν οτι αν καταφερθει κ εναντια στη βια στους παλαιστινιους θα τα μαζεψουν κ θα φυγουν απ τη γη τους. Ειναι πολυ στενοχωρημενοι. Τι τους εκανε αυτος ο κασιδι αρης

 45. WY avatar
  WY 07/06/2013 12:48:56

  Όλοι οί Ιάγοι τής Ιστορίας,΄Εβραίοι ήσαν/είναι!!!!

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ WY 07/06/2013 13:44:43

   Και οι Κλαύδιοι συνήθως "Άρειοι".
   Και οι Οθέλλοι μαύροι.
   Αλίμονο στους Άμλετ, στις Οφηλίες, στους Πολώνιους και στις Δυσδαιμόνες...

   • Αθώρ avatar
    Αθώρ @ Uncle Stgm 07/06/2013 15:46:31

    :-) Τις ...Δυσδαιμόνες αγαπητέ Θείε, να τις αφήσετε ήσυχες!! Δηλώνουν αμέτοχες...

   • WY avatar
    WY @ Uncle Stgm 07/06/2013 19:49:03

    **Μάλλον!!!!!** ό Σαίξπηρ δέν θά εγνώριζε περί τού ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ(????????) αλλά είναι σίγουρο ότι είχε βαθειάν **γνώση/εμπειρία**, διά τούς
    ### Διαχρονικούς Ιάγους###!!
    Δυστυχώς(!!!) οί τραγικοί ήρωες,Οθέλος καί Δυσδαιμόνα,δέν...... εγνώριζαν!!!!

    Υ.Γ.
    **Είναι ράτσα δολοφόνων**
    (Δήλωση Ανδρέα Γεωργίου Παπανδρέου,μετά τήν επιδρομήν Ισραηλνών στρατ.μονάδων στό Λίβανο,σέ καταυλισμό προσφύγων καί τήν σφαγήν 4.000,ακόμη καί νηπίων).

    • Albert avatar
     Albert @ WY 07/06/2013 21:39:20

     Όχι όχι, τους Παλαιστίνιους της Σάμπρα-Σατίλα Χριστιανοί παραστρατιωτικοί (Φαλαγγίτες) τους σκότωσαν. Να μη πω περισσότερα, ιντερνετ έχετε.

     • WY avatar
      WY @ Albert 08/06/2013 09:34:47

      ##Eίναι Ράτσα Δολοφόνων##.
      (Ανδρέας Γ.Παπανδρέου.Δηλώσεις μετά τήν Σφαγήν κι απαρχή έναρξης Εμπορικού Μπουκοτάζ Εβραικών Κέντρων,Οικονομικών Συμφερόντων,σέ όλα τά επίπεδα παγκοσμίως,είς βάρος τής Ελλάδος.Ναυτιλιακή Κρίσις(ναύλοι-μεταφορές/1983-1989).

      Ήταν Ρατσιστής κι απαρνητής τού ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ό Ανδρέας?????

     • Albert avatar
      Albert @ WY 08/06/2013 12:02:46

      Ήταν καιροσκόπος α' κλάσης. Σας παρακαλώ στείλτε μου ένα λινκ με αυτή την ομιλία, γιατι δεν τη βρίσκω. Αν δε μου στείλτε κάτι, αναγκαστικά θα θεωρήσω ότι δεν υπάρχει.

     • WY avatar
      WY @ Albert 08/06/2013 19:37:43

      Nά **πάς/ανατρέξης** στίς δηλώσεις του,όπως είχαν δημοσιευθή στόν τύπον τής εποχής ή νά απευθυνθής στό ΥΠΕΞ!!!

     • Albert avatar
      Albert @ WY 08/06/2013 19:50:06

      Δε λειτουργεί έτσι αγαπητέ. Σιγά μη φτιάξω και χρονομηχανήν να υπάγω πίσω εις τον χρόνον. Προφανώς ψεύδεστε.

 46. Geros avatar
  Geros 07/06/2013 14:49:38

  Κατά φωνή! Δεν είπα ότι τελικά τον Finkelstein τον λατρεύουν οι αντισημίτες? Πετάχτηκε και ο Κράντωρ μπας και δεν έχουμε καταλάβει τι είναι!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Geros 07/06/2013 14:58:51

   Ο Φίνκελστάιν διώχθηκε για τη θαρραλέα στάση του από όλο το εβραϊκό κατεστημένο. Δεν ταυτίζομαι καθόλου με τις θέσεις του Κράντωρος, αλλά είναι εξωφρενικός ο τρόπος με τον οποίο θέλεις να βγάλεις αντισημίτες οποιονδήποτε Έλληνα έχει μία στοιχειώδη εθνική συνείδηση. Οι Ισραηλινοί, πάντως (επειδή έχω φίλους στο Ισραήλ το λέω και έχω πάει στη χώρα), έχουν εθνική συνείδηση, δεν είναι ασπόνδυλα. Εσείς οι νεοφιλ έχετε επιβάλει μία ιερά εξέταση, έχετε το απόλυτο μέτρο της "πολιτικής ορθότητας" (θα έλεγα θεόθεν, αν πιστεύατε στον Θεό) και είστε ακριβώς ο ανεστραμμένος καθρέφτης του ναζιστικού και του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού. Είστε ο ολοκληρωτισμός για τις (ημιμαθείς) ελίτ, όπως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός είναι ο ολοκληρωτισμός για τις μάζες.

 47. roadrunner avatar
  roadrunner 07/06/2013 15:00:15

  Υπάρχει ίσως και μια επιπλέον διάσταση, γύρω απο τη δήλωση Κασιδιάρη,
  που τη βλέπω σαν δεύτερο αυτογκόλ της ΧΑ.
  Ο κ.Κασιδιάρης δήλωσε αρνητής, ως Χρυσαυγίτης, του ολοκαυτώματος.
  Όταν δηλώνεις αρνητής τέτοιων ναζιστικών θηριωδιών, τότε ισοδύναμα,
  είσαι υποστηρικτής του χιτλερικού ιμπεριαλισμού, της τότε Γερμανίας.
  Μπορεί όμως ένας υποστηρικτής του Γερμανικού ιμπεριαλισμού,
  να είναι ταυτόχρονα και αντιμνημονιακός ;
  Κατά τη γνώμη μου, όχι.
  Νομίζω ότι έπεσε και η δεύτερη μάσκα της ΧΑ,
  αυτή της "δήθεν αντιμνημονιακότητάς" της.

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ roadrunner 07/06/2013 21:38:20

   Εάν πράγματι ο Κασιδιάρης ήθελε να καταθέσει ο κληθείς της λίστας Λαγκάρντ θα τον κατήγγειλε ψυχρά πως χρησιμοποιεί προφάσεις για να απαξιώσει την Ελληνική Βουλή. Αντιθέτως άδραξε την ευκαιρεία να κάνει το κομματάκι του και την ψυχοθεραπεία του. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος.
   Και τί κατάλαβε; αντί να κουβεντιάζουμε για τα αποτελέσματα της Επιτροπής, κουβεντιάζουμε για τις δικές του τις μαγκιές-κλανιές.

   Ενώ η Ζωή, ψυχοβγάλτρα και επίμονη έως αυτοχειριασμού των υπολοίπων μελών της Επιτροπής κατάφερε και να τον ανακρίνει τελικώς τον κληθέντα η Ελληνική Βουλή και τον Μαρκογιαννάκη, πρόεδρο της Επιτροπής να συναινέσει με την πρότασή της, για να μη της δώσει δικαιώματα και τον στολίζει πάλι!, :)
   Αυτή ξέρει τί θέλει στη ζωή της. Ο Κασιδιάρης όχι.

 48. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 07/06/2013 15:32:54

  Τον λυπάμαι τον κ. Κασιδιάρη.
  Ούτε για το βαρέλι με τα βελόνια νογάει, ούτε για τα πλατειά εκείνα σκουλήκια (τις βδέλλες ντέ), ούτε για τις βεντούζες, ούτε για τα χοντρά αγοράκια που υφίστανται αφαίμαξη για λόγους σιλουέττας, ούτε για τα "αιματηρά" κουλουράκια που μοιράζουν στη γιορτή της Σκηνοπηγίας.
  Έχω φάει "τέτοια" κουλουράκια ουκ ολίγα, ως μικρό παιδί, στα σπίτια του συμμαθητή μου του Αβραμίκου και της φίλης μου της Σάρρας...
  Νοστιμότατα και υγιεινά, πολύ αργότερα έμαθα ότι ήταν και παρολίγον vegetarians, χωρίς να γνωρίζουν.
  (Βέβαια στο τέλος, συνήθως οι οικογένειές τους ψήνανε στα κάρβουνα και γουρουνόπουλο γάλακτος, με το λεμόνι στο στόμα. Κρυφά εννοείται, σε στενό κύκλο, μη διαρρεύσει και το μάθει ο ραββίνος)

 49. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 07/06/2013 15:52:09

  Albert εχει δωθει πολυ δημοσιοτητα απο τα ΜΜΕ για το επιμαχο νομοσχεδιο αυτο εννοω. Ολοι μας συναναστρεφομαστε με κοσμο σε προσωπικο επιπεδο και γνωριζουμε οτι δεν καιγονται για τετοια νομοσχεδια. Τα υπαρκτα προβληματα υφιστανται κι εκει εχει εστιασει η Χ.Α. την επιθετικη της πολιτικη. Φυσικα αν ειχε μια αλλη ρητορικη κι οχι ουγκ επιπεδο θα τα πηγαινε ακομη καλυτερα.
  Επανερχομενος στο θεμα, μιλωντας προσωπικα, δε με νοιαζει το ολοκαυτωμα των Εβραιων αν περασει σε νομοσχεδιο. Γιατι πολυ απλα, αναγνωριζει επισημα το Ισραηλ τις δικες μας γενοκτονιες?
  Η φοβαται οτι θα τα χαλασει ακομη περισσοτερο με την Τουρκια?
  Απο την αλλη μερια δεν πρεπει να μας προβληματιζει το timing που ετεθη το θεμα αυτο?
  Γιατι αφενος ειμαστε σε δεινη οικονομικη θεση, αφετερου παιζεται χοντρο ποκερ για τα ενεργειακα οπου το Ισραηλ διεκδικει ηγετικη θεση (βλεπε Κυπρος).
  Τουλαχιστο να καρπωθουμε κατι κι εμεις κι οχι να χορευουμε το δωδεκαλογο του γυφτου (ενα ωραιο σχολιο παρεθεσε χρηστης στον infognomon για τις σχεσεις μας με το Ισραηλ, αξιζει να το δειτε).

  • Albert avatar
   Albert @ Πατωματζής 07/06/2013 18:50:55

   Δώστε κι ένα λινκ ντε! Αφήστε, θα το βρω...

   Είναι εύλογη η απορία σας. Κάντε μου μια χάρη ρίξτε μια ματιά σε σχόλιο που έγραψα νωρίτερα. Θα διαπιστώσετε, όπως διαπίστωσα κι εγώ, πως η διαδικασία αναγνώρισης μιας γενοκτονιας ακολουθεί μια πορεία.
   (http://www.antinews.gr/2013/06/06/218130/#comment-1174329)

 50. thΘymios avatar
  thΘymios 07/06/2013 18:20:55

  άλλο άρνησή του Ολοκαυτώματος “γενικά”, κι άλλο άρνησή του Ολοκαυτώματος Ελλήνων πολιτών. Που είναι οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης;

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ thΘymios 07/06/2013 19:30:30

   Αυτοκτόνησε το 94% από αυτούς. Ή τους απήγαγαν εξωγήινοι. Ή έφαγαν δηλητηριασμένα κουλουράκια. Ή σφάχτηκαν σε ντέρμπι ΠΑΟΚ - Αρης. Ή ο Χίτλερ μόνο αυτούς έβαλε στο μάτι, γιατί δεν ήξερε ότι η Ευρώπη ήταν γεμάτη με εβραίους. Ε δε μπορεί, σίγουρα μόνο αυτό το 94% εξαφανίστηκε, οι υπόλοιποι στην Ευρώπη θα έμειναν απείραχτοι. Μασάει από τέτοια ο Κασιδιάρης, κορόιδο τον περάσατε;

 51. Kimon avatar
  Kimon 07/06/2013 18:31:01

  Ας διαβάσουν μερικοί το βιβλίο του Χέρμαν Φρανκ Μάγερ "Ματωμένο Εντελβάις" για να νιώσουν την φρίκη του εκτοπισμού των Εβραίων των Ιωαννίνων και της Κερκύρας στα στρατόπεδα. Επίσης, ας διαβάσουν κάποιοι άλλοι το βιβλίο του George Horton " Η μάστιγα της Ανατολής", για να νοιώσουν το μεγαλείο του συνωστισμού στην Σμύρνη, στον Πόντο, στην Μικρά Ασία. Σουρεαλιστική χώρα με πρωταγωνιστές το θέατρο σκιών της βουλής.

  • WY avatar
   WY @ Kimon 07/06/2013 21:45:49

   **Ας διαβάσουν μερικοί το βιβλίο του Χέρμαν Φρανκ Μάγερ “Ματωμένο Εντελβάις” για να νιώσουν την φρίκη του εκτοπισμού των Εβραίων των Ιωαννίνων και της Κερκύρας στα στρατόπεδα.**
   ...................................................................................................................

   Μήπως σού διαφεύγουν καί τά βιβλία τού Σολζενίτσιν **Μία ήμέρα τού Ιβάν Ντεσίτσοβιτς/(Εκτοπισμός τού ιδίου τού συγγραφέα)** καί **Αρχιπέλαγος Γκουλάγκς** ,διά νά νιώσης τήν φρίκη τού εκτοπισμού/εξόντωση εκατ.αντιφρονούντων,μεταξύ τών οποίων καί 9 ολόκληρες Εθνότητες,( + Έλληνες τού Καυκάσου + Εβραίοι/25 εκατ.) ??
   Αυτό τό ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ,διατί δέν τό αποδέχεσθε/αναγνωρίζετε???

 52. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/06/2013 21:10:00

  Υποσχέθηκα στον σχολιαστή Geros να παραπέμψω επακριβώς στον Νόρμαν Φινκελστάιν για τον αριθμό των 6 εκατομμυρίων, και τούτο επειδή μου είπε ότι δεν διάβασα το βιβλίο.
  Ο εν λόγω νεοφίλ σχολιαστής θεωρεί ότι κατέχει το απόλυτο μέτρο του αντι-αντισημιτισμού και έχει αυτοαναγορευτεί σε κυνηγό αντισημιτών, τους οποίους ανιχνεύει οπουδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς, διεισδύοντας ακόμα και στα μύχια της σκέψης. Ομολογουμένως θα έκανε πολύ καλή καριέρα στο Παρίσι της Τρομοκρατίας ως καταδότης "εχθρών του λαού", στη σταλινική ΕΣΣΔ ως καταδότης κουλάκων και στη ναζιστική Γερμανία ως καταδότης Εβραίων. Επιβεβαιώνει την άποψή μου ότι ο ακραίος ελευθεριακός νεοφιλελευθερισμός, έχοντας ως κύριο όπλο την "πολιτική ορθότητα" και τα "ανθρώπινα δικαιώματα", είναι ο αντεστραμμένος καθρέφτης του κομμουνιστικού/ναζιστικού ολοκληρωτισμού. Είναι ο εξελιγμένος, "αθόρυβος" ολοκληρωτισμός του 21ου αιώνα, ο ολοκληρωτισμός της σκέψης, ο ολοκληρωτισμός των κυρίαρχων ελίτ....

  Αγαπητέ Γέρο, μαθήματα ακαδημαϊκής εντιμότητας δεν δέχομαι. Λάθη κάνω, δεν ισχυρίζομαι ότι τα ξέρω όλα, αλλά δεν παραπέμπω ποτέ σε κείμενα που δεν έχω διαβάσει. Αυτά....
  Ορίστε λοιπόν η παραπομπή, από το βιβλίο που "δεν διάβασα":
  "O Raul Hilberg, η μεγαλυτερη αυθεντία σχειτκά με το Ολοκαύτωμα, υπολογίζει τον αριθμό των δολοφονημένων Εβραίων σε 5, 1 εκατομμύρια. Και όμως, αν ζουν σήμερα ( σημ. δική μου: δηλ. το έτος 2000 περίπου) 135.000 Εβραίοι πρωην σκλάβοι-εργάτες, περίπου 600.000 πρέπει να επέζησαν του πολέμου (...). Ύστερα, θα έπρεπε κανείς να αφαιρέσει αυτό το μισό εκατομμύριο από τα 5,1 εκατομμύρια εκείνων που σκοτώθηκαν (σημ. δική μου: αναφέρεται ο συγγραφέας στον επίσημο αριθμό της Βιομηχανίας του Ολοκαυτώματος). Όχι μόνο ο αριθμός των "6 εκατομμυρίων" (σημ. δική μου: τα εισαγωγικά είναι του συγγραφέα) γίνεται πιο αναξιόπιστος, αλλά οι αριθμοί που δίνει η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος προσεγγίζουν εκείνους των αρνητών του Ολοκαυτώματος" (σημ. δική μου: ο συγγραφέας αναλύει πιο κάτω τον λόγο).
  "Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Raul Hilberg τόνισε ότι οι αριθμοί είναι σημαντικοί για την κατανόηση του ναζιστικού ολοκαυτώματος".
  Norman Finkelstein, Η Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος. Σκέψεις σχετικά με την εκμετάλλευση της εβραϊκής οδύνης (μετάφρ. Γ. Κολοβός, Αχ. Καλαμάρας), εκδ. Του Εικοστού Πρώτου, Αθήνα 2001, σελ. 198, 200.

  5,1 με 6 εκατομμύρια, έχει μία διαφορά, νομίζω....Όχι ουσίας, όχι ως προς τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, της Γενοκτονίας, αλλά ως προς τις σκοπιμότητες της "Βιομηχανίας" και των διαφόρων Κέντρων Σίμον Βίζενταλ...Οι νεκροί του Ολοκαυτώματος υπήρξαν θύματα μιας ρατσιστικής ιδεοληψίας που ψαύει την παράνοια και υπηρετεί τον Άρχοντα του Κόσμου τούτου. Δεν μου αρέσει πάνω στα σώματα των αθώων θυμάτων να φύονται σαπρόφυτα που τρέφονται από αυτά...

  • Ιωάννης Ζέρβας avatar
   Ιωάννης Ζέρβας @ ΒΙΣ 08/06/2013 02:53:04

   Η Naζi σκότωσαν ανάλογα Prof. Rummel κάπου 21 εκατ.. Από αυτούς είναι καμια 5,1 εκατ. Εβραίοι, αλλα και 10 εκατ Σλάβους.
   Γιατί μιλάμε μονο για τους Εβραίους? Χωρίς "Βιομηχανία" δεν το κατάφερναν. "Μαγκιά" τους βεβαια

   h**p://www.hawaii.edu/powerkills/NOTE3.HTM

   • Albert avatar
    Albert @ Ιωάννης Ζέρβας 08/06/2013 12:09:54

    Κανένας δεν αμφισβητεί τις απώλειες των Σλάβων. Αυτή είναι η διαφορά.

 53. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 07/06/2013 22:15:18

  "ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΤΙ ΛΕΣ
  ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ"
  ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ


  Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ (ΑΝ ΓΙΝΕΙ)ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΩΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΜΕ ΦΑΣΙΣΜΟ;;;
  ΠΩΣ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ;
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;;;;;;

 54. AZ avatar
  AZ 08/06/2013 01:21:42

  Ελατε τωρα, ολοι ξερουμε ποιοι κρυβονται πισω απο τον οικονομικο πολεμο που κυρηξαν στην Ελλαδα.
  Προφανως δεν ειναι ο λαος του Ισραηλ.
  Αλλα σιγουρα υπαρχουν κεντρα αποφασεων με ιδιαιτερα χαρακτηριστικα.
  Κανενας δεν πιστευει τις βλακειες του Κασιδιαρη αλλα πολλοι καταλαβαινουν την παραπανω ουσιαστικη διαφορα.

 55. απατσι avatar
  απατσι 08/06/2013 10:36:47

  Έκανα κουράγιο και διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια. Εντάξει, η αντιπαλότητα βγάζει πολλές αλήθειες στη βιτρίνα. Αλλά πουθενά δεν είδα κάτι για το ""φρούτο "" μας την Πιπιλή. Μ' αυτηνής τις απόψεις ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα, και μάλιστα για τη ΝΔ? Και μετά μας φταίει η ΧΑ, το Πασόκ ή η Δημάρ. Εδώ δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ως χώρος για αυταπόδεικτα ιστορικά γεγονότα.

 56. MIXALHS avatar
  MIXALHS 08/06/2013 12:40:52

  ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΒΗΜΑ (γνώμες) της 2-2-13 ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο Τύπος δεν λογοκρίνεται» ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ «Ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι ο Τύπος δεν λογοκρίνεται. Οι δημοσιογράφοι θα γράφουν και θα λένε αυτά που πιστεύουν, όσο και αν σε κάποιους δεν αρέσουν.»
  Οτιδήποτε λιγότερο παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
  http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=496168&h1=true#commentForm
  ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΝΩΜΗΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΕΚΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ site ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΤΣΑΚΩΜΟΣ.
  ΤΟ 1663 Ο ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΟΥ (ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΙΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ ΣΤΗ ΠΥΡΑ, ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΚΑΤ΄ ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.
  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ή ΘΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ? ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ 2+2=5 ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΑΓΝΟΗΘΕΙ.
  ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΩ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ
  ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ Της ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ? ΑΝ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ή ΑΛΛΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΡΝΗΘΕΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ?
  ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΟ site ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΥ ΣΥΝΕΣΤΗΘΗ ΑΠΟ ΤΟ site ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΑ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΓΑΝ «ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ» ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ?
  ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ

 57. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 09/06/2013 00:22:35

  ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ
  ΑΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΑΣ ΜΗ ΜΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΝ
  ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ
  ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΡΑΛΛΗ ΤΟ 81 ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Η ΜΑΡΜΑΓΚΩ
  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ US=SIRIZA
  ΥΓ1ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
  ΝΑ ΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
  ΥΓ2 15% ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.