#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/06/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ψωμί κι Ελιά και… Μπουτάρη βασιλιά»Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε τις προσπάθειες ορισμένων να αναστήσουν την κεντροαριστερά, τώρα που έχουν πεθάνει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Ωραία τα σενάρια που κυοφορούνται και τα δείπνα που στήνονται από τα «ορφανά» του πράσινου εκσυγχρονισμού, του Σημίτη, του ΓΑΠ και όσων έμειναν στον Βενιζέλο.

Αλλά και από ορισμένους «αριστερούς» που δε χώρεσαν στις συνιστώσες του Αλέξη, βλέπουν ότι ο κυρ Φώτης δεν τραβάει και ονειρεύονται μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα κλέψει τον ζωτικό χώρο που άφησε το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ακραίες θέσεις του.

Το βασικό σενάριο, λοιπόν, λέει ότι κυοφορείται η δημιουργία μιας ευρύτερης παράταξης στο κέντρο και τα αριστερά στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν ως αυτόνομα κόμματα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Κάτι σαν συνιστώσες δηλαδή, μιας και το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν… πετυχημένο και θα το κάνουν αντιγραφή.

Η σκέψη απλή: Θα φτιάξουν την ελληνική «Ελιά», θα ενώσουν το Βενιζέλο, τον Κουβέλη, κάτι ξέμπαρκους όπως ο Λοβέρδος, η Διαμαντοπούλου, ίσως ο Ραγκούσης, κάτι τελειωμένους όπως ο Ανδρουλάκης, ο Παπαδήμος, ο Αλέκος Παπαδόπουλος, ο Γιαννίτσης, ολίγον από Σημίτη και γαρνιτούρα κάτι δήθεν προοδευτικοί καθηγητές, οικονομολόγοι και λοιποί ορφανοί από πολιτική στέγη.

Στόχος; Όποτε γίνουν εκλογές να πιάσουν ένα 15% και να γίνουν τρίτο κόμμα πίσω από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά με προοπτική να ψαλιδίσουν τις ελπίδες του Αλέξη για την πρωθυπουργία και να γίνουν ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων. Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ το βλέπουν θετικά. Πώς αλλιώς, αφού οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν να είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αλλά και στη ΔΗΜΑΡ δε βλέπουν με κακό μάτι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού και γι’ αυτούς οι δημοσκοπήσεις είναι αμείλικτες.

Ενδιαφέρον έχουν, όμως, τα ονόματα που φέρονται να ηγούνται της ελληνικής «Ελιάς». Ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Γιώργος Καμίνης, αμφότεροι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας με πολλούς φίλους αλλά και πολλούς άσπονδους εχθρούς.

Όσο να πεις άφθαρτοι είναι και γι’ αυτό τους προωθεί το σύστημα που ενδιαφέρεται να φτιάξει τον νέο πολιτικό σχηματισμό.

Καλή τύχη, λοιπόν, στην προσπάθεια της κεντροαριστεράς και τους δίνουμε και μια ιδέα για συνθήματα. «Ψωμί κι Ελιά και… Μπουτάρη βασιλιά».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σ.Κ.Μ. avatar
  Σ.Κ.Μ. 16/06/2013 09:19:22

  Για να μην αναμοχλευθούν παλιά πάθη, προτείνω :
  "Ψωμί κι Ελιά ... και Μπουτάρη στα κρασιά".
  Πάντως, τέτοια κίνηση τη χρονική αυτή στιγμή, μου φαίνεται εντελώς εκτός πραγματικότητας. Εδώ δεν είναι Ιταλία, είναι Ελλάδα, με τα μίση του εμφύλιου να μας κατατρώγουν ακόμα τις σάρκες, και ο αγαπητός κ. Μπουτάρης ή ο κ. Καμίνης [σε άλλη εκδοχή του μύθου], σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοιο στρατηγικό και καθαρά πολιτικό ρόλο. Εδώ δεν είναι σκουπίδια, να δώσεις τόπο στην οργή για το ποιός στα μαζεύει, εδώ πρόκειται για κρισιμότατη καμπή του πολιτικού μας βίου, που θα χαράξει βαθειές τομές στην χώρα. Αναμένουμε με ανυπομονησία άλλο σενάριο, πιο πιστευτό.

  Παράλληλα βιώνουμε την απίθανη κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί στο Ραδιομέγαρο. Και σε αυτό, δεν φταίνε οι δικαιολογημένα οργισμένοι εργαζόμενοι. Φταίνε αυτοί που ξεκίνησαν την ιστορία, και τώρα μάλλον θα υποχωρήσουν ατάκτως. Ο Ναπολέοντας το ονόμασε Βατερλώ. Ο Αλέξης πυροτέχνημα στα χέρια της Κυβέρνησης. Και η δόση .. να καθυστερεί για ... τεχνικούς λόγους στη Γερμανία.

 2. mara avatar
  mara 16/06/2013 09:44:16

  Το ότι θα πιάσουν 15% ολοι αυτοί είναι το ανέκδοτο της ημέρας. Η ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ μάλλον θα την κάνουν επ΄αριστερά. Οι ψηφοφόροι αυτών που αναφέρετε το πιθανότερο είναι να ψηφίζουν ΝΔ τώρα.

  • arcane avatar
   arcane @ mara 16/06/2013 10:30:43

   Εχεις απόλυτα δίκιο. Τα σενάρια αυτά αποτελούν προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να σωθεί χρησιμοποιώντας τη ΔΗΜΑΡ ως σωσίβιο, έσκασε όμως και το σωσίβιο. Οι ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα μοιραστούν μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνεται ήδη ένας καινούργιος δικομματισμός. Το γεγονός και μόνο ότι ακούγονται γιά την ηγεσία αυτού του σχήματος ονόματα εντελώς φαιδρών και ακατάλληλων προσώπων όπως του Καμίνη και του Μπουτάρη δείχνει πόσο η όλη συζήτηση στερείται σοβαρότητας.

 3. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 16/06/2013 09:50:45

  Ο λαός σήμερα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στα πολιτικά τεκταινόμενα. Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Οι διάφοροι λαοπλάνοι αγύρτες καιροφυλακτούν σαν τα τσακάλια. Η ταμπέλα είναι το πρώτο, η μαρκίζα, ο χαρακτηρισμός που δημιουργεί το πρώτο συναίσθημα. Έτσι το ΠΑΣΟΚ θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερό κόμμα ενώ ο Κουβέλης από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη σοσιαλδημοκρατία. Όλοι μας έχουμε ανάγκη τη μαρκίζα, το χαρακτηρισμό, το μαντρί και οι πολιτικάντηδες το ξέρουν καλά.
  Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων το ναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α! Ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα για να ξεκολλήσει από το 0,01%, το πραγματικό ποσοστό των εθνικοσοσιαλιστών/ναζί στην Ελλάδα, χρησιμοποίησε ταμπέλες και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το άλλο άκρο βολεύονταν από αυτό. Έξυπνα λοιπόν χρησιμοποίησαν τον όρο "ακροδεξιά" για να τραβήξουν ψήφια. Ποιοί είναι οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα; Σίγουρα όχι οι νεοναζί. Είναι δημοκρατικοί πολίτες με έντονα στοιχεία υπερπατριωτισμού και θιασώτες της ακραίας φιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής. Καμία σχέση όμως με τον Τζήμερο. Οικονομικός φιλελευθερισμός παντρεμένος με τον πατριωτισμό και τις παραδοσιακές αρχές του ελληνισμού. Και βλέπεις το μόρφωμα σε ποσοστά άνω του 10%.
  Σήμερα λοιπόν ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει ωριμότητα. Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ποιούς στηρίζουμε και ας πλαισιώσουμε τον πραγματικό χώρο στον οποίο ανήκουμε και ας βάλουμε ένα τέλος στην εκμετάλλευση της ελληνικής κοινωνίας.
  Η διάσπαση του ελληνικού λαού προωθεί τα αντεθνικά σχέδια. Η ομόνοια είναι επιβεβλημένη και είναι αλήθεια ότι μόνο μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη η οποία θα ενώσει τους πολίτες από το κέντρο μέχρι και την ακροδεξιά είναι η λύση. Αυτό συνεπάγεται τη διάλυση του ναζιστικού μορφώματος.
  Ας βάλουμε λοιπόν στην άκρη τις διαφορές του παρελθόντος.
  Ας στηρίξουμε τη Ν.Δ του Σαμαρά, μια νέα Ν.Δ η οποία απέδειξε ότι δεν έχει ημέτερους, δεν εξυπηρετεί γιατί έχει ένα σημαντικό σκοπό να επιτελέσει, να επιστρέψει τη χώρα στη θέση που της ανήκει.

 4. Hase avatar
  Hase 16/06/2013 10:17:26

  Σιγουρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ειναι πεθαμενα κομματα, αλλα η ΝΔ τι ειναι;; Μισοπεθαμενη;; 20% εχει στις σφυγομετρησεις.

  • arcane avatar
   arcane @ Hase 16/06/2013 10:32:28

   Μπα, η ΝΔ έχει πιό βαθιές ρίζες. Είναι πολύ πιό ανθεκτική στις αντιξοότητες.

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Hase 16/06/2013 12:48:29

   Με 20-25% αναποφάσιστους/λευκό/άκυρα κλπ στις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ έχει μεταξύ 20-23%, οπότε με αναγωγή μεταξύ 26-29% και όλα αυτά μακρία από ένα πολωμένο εκλογικό διάστημα που θα ανεβάσει τη συσπείρωση της ΝΔ σε επίπεδα πολύ πιο πάνω από των εκλογών του Ιουνίου 2012! Αν ειδικά η ΝΔ βγει αποφασιστικά μπροστά στον τομέα των μεταρρυθμίσεων τότε δύσκολα θα πάρει κάτω από 35% στις εκλογές!

   • new.fe avatar
    new.fe @ Συριζαλβανία του Χότζα 16/06/2013 12:54:00

    Σωστος ...οταν ελεγα πριν λιγες μερες οτι η νδ παει για αυτοδυναμια μου επιτεθηκες.Εκλογες τωρα.!!!!

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ new.fe 16/06/2013 13:27:40

     Επειδή το έλεγες ειρωνικά! Η αυτοδυναμία για να έχει κάποιες βάσεις κυβερνητικής μακροημέρευσης θα πρέπει να ξεπεράσει έστω και για ελάχιστα δέκατα το 40% ή τους 156 βουλευτές. Δε νομίζω ότι η ΝΔ θα το καταφέρει, εξαρτάται βέβαια και από το βαθμό της πόλωσης. Όσο για τις εκλογές, δε διαφωνώ πια, μετά τη πολιτικάντικη στάση Βενιζέλου (ν. 4002/11 για να μη ξεχνιόμαστε) και Κουβέλη (Μανιτάκης/απολύσεις ΔΥ) στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, νομίζω πολύ σύντομα θα στηθούν κάλπες αν δεν υποχωρήσουν!

    • Εν πολέμω avatar
     Εν πολέμω @ new.fe 16/06/2013 20:35:40

     Προσγειωθείτε. Η αυτοδυναμία λογικά δεν είναι εφικτή. Έχουμε περάσει στην εποχή των συμμαχιών. Μπουσουλάμε ακόμη.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Συριζαλβανία του Χότζα 16/06/2013 14:55:19

    Eγω βλεπω τη ΝΔ πανω απο 40%.Ειδικα αν ο Σαμαρας δε κανει πισω και προχωρησει ακομα πιο αποφασιστικα εκκενωνοντας (με καθε τροπο και καθε κοστος) το αμαρτωλο ραδιομεγαρο, σε συνδυασμο με την επιστροφη του Γιωργου Καρατζαφερη θα δωσει το σημα της πανστρατιας της Παραταξης.

    Στην απιθανη για εμενα περιπτωση που δε παρει αυτοδυναμια, δε πρεπει να εχουμε ενδοιασμους:
    Συνεργασια με τη Χρυση Αυγη.
    Δε καταλαβα δηλαδη, ειναι καλυτερη Ρεπουση απο το Κασιδιαρη??
    Εξαλλου το 80% των ψηφοφορων της δικοι μας ειναι.

    • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
     Συριζαλβανία του Χότζα @ anonymous 16/06/2013 15:05:20

     Κατευθείαν από το σάιτ του Κούλογλου έσκασες εσύ, έτσι; Μόνο συριζαϊικα τρολάκια θα μίλαγαν για συνεργασία ΝΔ-ΧΑ. Πετάς ένα ραδιομέγαρο για να τσιμπήσουμε ότι είσαι ΝΔ και μετά αρχίζεις η τρολιά έτσι; Παραδέξου το! Χαιρετίσματα στο Στελλάρα, η κρατικοδίαιτη επανάσταση τελείωσε! Φαντάζομαι θα έχει άρθρο και στο σάιτ του αύριο για το σχόλιό σου, ''να κοιτάξτε η ΝΔ θα συνεργαστεί με τη ΧΑ το γράφουν εκεί στα σχόλιά τους''!

 5. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 16/06/2013 10:19:11

  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ.........ΝΑ ΖΟΥΣΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΤΙ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ......

 6. δημης avatar
  δημης 16/06/2013 10:40:23

  Α: Όχι και ...άφθαρτοι..οι..Δήμαρχοι των νυμφών ,του Αλκοόλ..του χασίς των λάθρο ..κάθε λογής ...
  Β: Γιατί όχι ;;;;;;
  Από "ανακυκλωμένα υλικά κατεδάφισης " της ..Αριστεράς δεν ψωνίζουν Όλοι;;;;;;;

 7. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 16/06/2013 10:41:01

  Εδώ γελάμε....

 8. Vesper avatar
  Vesper 16/06/2013 10:41:57

  Factorx με όλο τον σεβασμό, ξεχνάς -κατά την άποψή μου- κάτι κρίσιμο και σημαντικό. Σχεδόν όλοι οι "επώνυμοι" που ανέφερες, θέλουν να είναι αρχηγοί. Ειδικά κάτι Παπαδήμοι, Διαμαντοπούλου και Λοβέρδοι. Σιγά μην κάτσουν "υπό" τον Καμίνη, όλες αυτές οι "τεράστιες" προσωπικότητες της ελληνικής πολιτικής σκηνής.
  ΥΓ
  Να υποθέσω ότι τον ξέχασες τον Μόσιαλο.
  Ή μήπως το έκανες επίτηδες, επειδή δεν θέλεις να τον... "κάψεις" ;

 9. Χρήστος avatar
  Χρήστος 16/06/2013 13:21:13

  Μιλάμε για το απολυτο κακό. Το απόλυτο ανθελληνικό και ασεβές δίδυμο. Ο μέθυσος μισέλληνας και σκοπιανόφιλος Μπουτάρης και ο άθεος, εθνομηδενιστής και λαθρομεταναστολάγνος "πολυπολιτισμιότατος" Καμίνης. Ούτε στον χειρότερό μας εφιάλτη.

  • Πατωματζής avatar
   Πατωματζής @ Χρήστος 16/06/2013 14:38:23

   Σώπα....
   Κι ο κεμάλ ήταν μέθυσος, αλλά είναι ο εθνάρχης των γειτόνων.
   Ίσως να ονειρεύονται κάτι ανάλογο οι δημιουργοί της φραπελιάς!

  • manu avatar
   manu @ Χρήστος 16/06/2013 23:04:23

   Όταν λείπουν τα επιχειρήματα περισσεύουν οι χαρακτηρισμοί. Είδαμε και τα καμώματα των "Ελλήνων Μακεδονομάχων" Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλου. Τουλάχιστον Μπουτάρης και Καμίνης δεν είναι κλέφτες. Δεν έχουν την ανάγκη... έχουν ζήσει λίγο πιο χορτασμένη ζωή.... και μπράβο τους!

 10. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 16/06/2013 13:21:57

  ΠΑΣΟΚ χωρίς λάδωμα δε γίνεται... Ο τίτλος ''Ελιά'' είναι δάνειο από την ενοποιητική διαδικασία στα μέσα της δεκαετίας του 90' των δυνάμεων της ιταλικής κεντροαριστεράς μετά την πλήρη κατάρρευση (λόγω σκανδάλων και κατάρρευσης του κομμουνιστικών καθεστώτων στην Αν. Ευρώπη) των ισχυρών κομμάτων της δεκαετίας του 70' όπως το Σοσιαλιστικό και το ΚΚΙ. Στην Ιταλία τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά αυτής της προσπάθειας ήταν αντιφατικά, καθώς συγκέντρωνε μικρά κόμματα από τη Χριστιανοδημοκρατία έως τα διάδοχα σχήματα του παλιού ΚΚΙ. Περισσότερο καταγράφεται σα μια προσπάθεια δημιουργίας ενός δυνατού αντίπαλου πόλου στη μπερλουσκονική Δεξιά (διάδοχος κι αυτή με τη σειρά της του πανίσχυρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος) παρά ένας συνασπισμός με καθαρά αποτυπωμένα ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Αυτά τα σχήματα με την ιδεολογική πανσπερμία ''τρέφονται'' αποκλειστικά από την πόλωση. Αν το δίπολο σήμερα στην Ελλάδα δεν ήταν ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπήρχε ένα κενό στο χώρο της Κεντροαριστεράς, η ''Ελιά'' θα μπορούσε να αναπτύξει δυναμική. Αλλά υπό τις σημερινές συνθήκες σε συνδυασμό και με το εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα, το εγχείρημα (αν γίνει πραγματικότητα) είναι θνησιγενές. Τα διλήμματα θα είναι τόσο ισχυρά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, οπότε το κομμάτι των ψηφοφόρων που δε θα θέλει να απαντήσει στα παραπάνω, θα είναι οι ψηφοφόροι που θα θελήσουν να ψηφίσουν τιμωρητικά και στα 2 προαναφερθέντα κόμματα της ιδεολογικής και πολιτικής πόλωσης, οπότε αυτά τα τμήματα του εκλογικού κοινού θα στραφούν κατά συντριπτική πλειοψηφία στη ΧΑ. Το μόνο θετικό μιας τέτοιας προσπάθειας, είναι ότι αν μπορέσει και σταθεροποιηθεί σε ένα ποσοστό μεταξύ 6-8% θα μπορεί να συμπράξει και με τη ΝΔ και με το ΣΥΡΙΖΑ (ανάλογα ποιος θα πάρει τις 50 έδρες) σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, απαλλάσσοντας τη χώρα από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Συριζαλβανία του Χότζα 16/06/2013 15:02:57

   Καμμια συνεργασια με τα Πασοκοσκυλα και λοιπους Πασοκογενεις Αριστεραντζες.Η πλειοψηφια βρισκεται απο την δικη μας πλευρα και δε θα πρεπει να εχουμε ενδοιασμους και "ψευτοδημοκρατικες" ευαισθησιες.
   Οι ψηφοφοροι της ΧΑ κατα 80% ειναι οι πλεον δυναμικοι και μαχητικοι Δεξιοι.
   Επιθεση φιλιας λοιπον προς αυτους οπως και για τους (εναπομειναντες) ψηφοφορους του ΛΑ.Ο.Σ.
   Σιδηρα πυγμη και αμεση εκκενωση του Ραδιομεγαρου απο τους απλυτους κλπ κουλτουριαρεους.Κανενα ελεος σε οσους τολμησουν να αντισταθουν.Η μαζι μας ή εναντιον μας.Τα ψεμματα τελειωσαν, μεσοβεζικες λυσεις και ημιμετρα δεν χωρανε πλεον.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ anonymous 16/06/2013 15:08:15

    100% συριζαϊικη τρολιά! Χαιρετίσματα στον επαναστάτη της Δ. Αεροπαγίτου και φιλιά στα παιδιά στην Κουμουνδούρου!

   • no shit avatar
    no shit @ anonymous 17/06/2013 03:49:40

    Θα επιτεθούμε την αυγή, με το στρατό και το στόλο μας.
    Ναπολέων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.