#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/04/2008 11:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψυχροπολεμικό "ρινγκ"

Οι πρόσφατες εξελίξεις μετά την απόσχιση του Κοσόβου και τα όσα διαδραματίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (με την Ουάσιγκτον να υφίσταται στρατηγικές ήττες σε καίρια ζητήματα), αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τον βαθμό της κρίσης που υφίστανται οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας. Έτσι, είκοσι χρόνια μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, μια νέα, πλανητικού τύπου αντιπαράθεση φαίνεται να αναβιώνει, μέσα σε εντελώς διαφορετικά όμως ιδεολογικοπολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά δεδομένα.

Στο ΡΕΣΑΛΤΟ που κυκλοφορεί υπάρχει ΑΦΙΕΡΩΜΑ για το «νέο ψυχρό πόλεμο». ΔΕΙΤΕ τα περιεχόμενα του τεύχος εδώ: 

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2300 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kakos avatar
  kakos 24/04/2008 11:24:02

  καλώς έκλεισε το περιοδικάκι σας κύριε φάκτορα. αν ήταν να διαβάζουμε τη "χρυσή αυγή", το κάνουμε και χωρίς μεσάζοντες.

 2. Factorx avatar
  Factorx 24/04/2008 11:59:34

  kakos Says: "καλώς έκλεισε το περιοδικάκι σας κύριε φάκτορα. αν ήταν να διαβάζουμε τη “χρυσή αυγή”, το κάνουμε και χωρίς μεσάζοντες"

  τσ τσ τσ..Πολύ κακία, αδερφέ μου, μέρες που ναι. Κι εγω δεν συμφωνω με πολλά απο όσα γραφει το περιοδικό αλλά "θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά του να τα γράφει". Ο πλουραλισμός στην πληροφόρηση μόνο καλό κάνει, στα ανοικτά μυαλά. Κι αν παρακολουθείς το μπλογκ μας θα δεις οτι τα έχουμε χώσει κανονικά στο Ρεσάλτο στο παρελθόν.

  Και κάτι ακόμα: δεν ήταν "περιοδικάκι" μου. Αν ήταν "μου" θα ήταν ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΡΑ
  Αντε και Καλο Πάσχα, φιλιά της αγάπης κλπ κλπ

 3. Παλαίμαχος avatar
  Παλαίμαχος 24/04/2008 13:31:08

  Ανήμπορη η λύσσα των τυφλών!
  Με αφορισμούς δεν μπορείς να στιγματίσεις ούτε τις ιδέες, ούτε την ΙΣΤΟΡΙΑ των συντελεστών του ΡΕΣΑΛΤΟ.
  Απαιτούνται επιχειρήματα, που δυστυχώς τα στερείσαι δραματικά.
  Και πριν απ'όλα να αποδείξεις ότι οι απόψεις του ΡΕΣΑΛΤΟ, έστω και στο ελάχιστο, έχουν σχέση με αυτές της "Χρυσής Αυγής".
  Όταν χρησιμοποιείς τα ίδια πολιτικά μέσα με τους φασίστες δεν δικαιούσε να μιλάς.
  Αυτά και Καλή Ανάσταση στα μυαλά σου, αν και η πολιτική ιατρική δεν προβλέπει καμιά αυτοθεραπεία για αγκυλωμένα μυαλά...

 4. νικος avatar
  νικος 24/04/2008 14:15:11

  Λέτε μόνο
  http://www.avgi.gr/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=487718&-w=&-V=hpress_int&-P
  και όχι στη Λάρισα ,Πτολεμαιδα κλπ

 5. ananeosi avatar
  ananeosi 24/04/2008 14:39:43

  Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιός τυμβωρυχεί πάνω στο ιστορικότερο περιοδικό της Αριστεράς οικειοποιούμενος το site του. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το Πάσχα!

 6. Factorx avatar
  Factorx 24/04/2008 15:14:22

  ananeosi: είσαι και ψεύτης και συκοφάντης και πολλά άλλα. και δειλος επειδή δεν βγαίνεις να μιλήσεις με το όνομα σου. Το site αυτό ανήκει απο την πρώτη στιγμή στον factorx και σε κανέναν άλλο. Ποιό site οικοιοποιούμε για να καταλάβω; Πολύ τραβηξε το παραμύθι και μην με προκαλείτε

 7. ananeosi avatar
  ananeosi 24/04/2008 15:20:07

  Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό. Το site ανήκει στον factorx ή στην ομάδα factorx που αποτελείται από φίλους και συνεργάτες του περιοδικού ΑΝΤΙ; Δειλός μάλλον πρέπει να θεωρηθεί αυτός ή αυτοί που κάνουν κριτική χωρίς να λένε το όνομά τους. Ακόμα και ο Καψαμπέλης τελικά το είπε!

 8. Factorx avatar
  Factorx 24/04/2008 15:36:25

  Για καμια συνέντευξη στον Κόσμο του Επενδυτή ξέρεις;

 9. ananeosi avatar
  ananeosi 24/04/2008 16:10:34

  Οχι. Εσύ ξέρεις; Και αν ξέρεις μήπως είσαι ο ίδιος ο Καψαμπέλης; Δεν είναι ντροπή να το πεις.

 10. Factorx avatar
  Factorx 24/04/2008 16:27:07

  Φυσικά και δεν είναι ντροπή, Ελα όμως που δεν είμαι. Αλλά ξέρεις ποιος είμαι και ψαρεύεις τώρα στα θολά νερά μπας και κόψεις κανέναν αναγνώστη, επειδή ξέρεις οτι αυτό το μπλογκ δεν θα κάνει τα λάθη του Αντι και δεν θα έχει ούτε την μοίρα του. Και επειδή στο πρώτο σχόλιο σου έβαλες θέμα ..."τυμβωρυχίας" στον τίτλο του Αντι και δεν απάντησες σε όσα σου έθεσα, σου βάζω έναν νέο προβληματισμό για να σκεφθείς αυτές τις άγιες ημέρες:
  1.Το Αντί ανήκε μόνο στον ιδιοκτήκτη του, ή και στους αναγνώστε τους που κάθε τόσο εκαλούντο να πληρώσουν τα σπασμένα;
  2. Οι συνεργάτες του Αντι, που έπαιξαν το κεφάλι τους και την καριέρα τους με θέματα που έκαναν το Αντί "μεγάλο" περιοδικό όπως ο Κοσκωτάς, ο Λούβαρης, ο Κόκκαλης και τόσα άλλα, περαστικοί ήταν; Δεν ήταν "Αντί" 20 και πλέον χρόνια; 3. ANTI WEBLOG, είναι τίτλος κατωχυρωμένος απο αυτό εδω το μπλογκ.

 11. ananeosi avatar
  ananeosi 24/04/2008 16:42:04

  Πρώτον δεν ξέρω ποιός είσαι.
  Δεύτερον δεν έχω όρεξη να κόψω κανέναν αναγνώστη από πουθενά. Αλλωστε όσοι περισσότεροι διαβάζουν τόσο το καλύτερο για όλους.
  Τρίτον το ΑΝΤΙ ανήκει στον ιδιοκτήτη του και αν αποφάσισε να διακόψει την έκδοσή του φαντάζομαι ότι θα έχει σοβαρούς λόγους.
  Τέταρτον ουδείς έχει κατά τη γνώμη μου το δικαίωμα να σφετερίζεται το όνομα του ιστορικότερου περιοδικού της Αριστεράς έστω και ηλεκτρονικά κρυβόμενος πίσω από την ανωνυμία των blogs.
  Και πέμπτον και τελευταίο πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λέτε το όνομά σας μιά και μιλάτε εξ' ονόματος των συνεργατών του περιοδικού.

 12. Frixos13 avatar
  Frixos13 24/04/2008 18:11:33

  Δεν έχει προβλημα ο ιδιοκτήκτης του Αντί και έχεις εσύ; Μήπώς είσαι απο εκείνους τους ανεξάρτητους δημοσιογράφους του ΣΥΝ που θέλουν να κληρονομήσουν τον τίτλο; Νομίζω ο Φάκτορας πρέπει να τους τον χαρίσει γιατί ο καθένας κρίνεταιο απο τα γραπτά του. Δεν περίμενα πάντως αναγνώστες του Αντί να είναι τόσο κόλημένοι. Δηλαδή το site http://www.antitheseis.gr/, σφτετερίζεται το Αντί; Όσοι βάζουν μπροστά απο το site τους ή το blog τους το πρόθεμα "αντί" κλέβουν τον τίτλο του περιοδικού; και γιατί τόσον καιρό που μας έλεγε ο φάκτορας να αγοράζουμε το Αντί δεν διαμαρτυρόσουν για το μπλογκ;

 13. Ελένη avatar
  Ελένη 24/04/2008 18:12:37

  Η εκπομπή ΑΝΤΙΓΝΩΜΙΕΣ στον ALPHA σφετεριζόταν τον τίτλο του Αντί;

 14. Le canard avatar
  Le canard 24/04/2008 18:27:42

  Προς ananeosi:
  "Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν λέτε το όνομά σας μιά και μιλάτε εξ’ ονόματος των συνεργατών του περιοδικού".

  Ε, αφού ήσουν τακτικός αναγνώστης του Αντί, θα ξέρεις ότι τα τελευταία έτη δεν είχε και πολλούς δημοσιογράφους. 4-5 ήταν όλοι κι'όλοι. Μπορείς λοιπόν εύκολα να βρείς ποιοί, μετά το κλείσιμο, συνεχίζουν. Την ομάδα όμως, γύρω και κοντά στον ΦακτορΧ δεν υπάρχει -τουλάχιστον προς το παρών, και το υπογραμμίζω αυτό, ως ένα από τα μέλη της- να τα ξέρεις. Κάθε πράμα στον καιρό του. Και πλησιάζει αυτός.

 15. ananeosi avatar
  ananeosi 24/04/2008 19:10:48

  Προς Frixos13 και Ελένη.
  Οταν κανείς γράφει μέσα από το site του περιοδικού δικαιούται να προτείνει την αγορά του. Οταν όμως με το που κλείνει το περιοδικό, δημιουργείται ένα άλλο site με το πρόθεμα ΑΝΤΙ και κλείνει το site του περιοδικού, τότε κατά τη γνώμη μου σφετερίζεται τον τίτλο καθώς ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να βγει σε ένα blog και να υποστηρίζει ότι ανήκει ή εκπροσωπεί τους συντάκτες του.

 16. Le canard avatar
  Le canard 24/04/2008 20:18:11

  Προς ανανέωση

  Το ότι ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε περιοδικού δικαιούται να πρτείνει την αγορά του ή την πώλησή του, ουδεμία αντίρρηση. Οσον αφορά το σάϊτ όμως, έχεις λάθος. Το σάϊτ κτίστηκε από την ομάδα που σήμερα λειτουργεί το Antinews. Πολύ περισσότερο, είχαμε ξεκαθαρίσει εξ'αρχής, προτού μάλιστα κλείσει (;) το περιοδικό ότι ναι μεν είμαστε μέλη της συντακτικής ομάδας του περιοδικού, φίλοι του, και συνεργάτες του, αλλά το μπλόγκ έχει σε μεγάλο βαθμό- τη δική του ανεξαρτησία. Γύρνα πίσω και θα δείς ξεκάθαρες τις θέσεις μας σε πάρα πολλά ποστ. Ετσι λοιπόν, μόνον εκεί που θέλει κάποιος βλέπει σφετερισμούς. Η δε απόφασή μας να αλλάξουμε τον τίτλο και να ντον κάνουμε "Antinews" είναι και καθαρή και έντιμη στάση. Αλλωστε, για να είμαστε και ξεκάθαροι, το "αντί", ξέχωρα από τις τυπικότητες περί ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ανήκει στον κόσμο του και στους συντάκτες που το κράτησαν τόσα χρόνια. Το "αντί" πέθανε λοιπόν. Ζήτω το Αντι-news. Και εν πάση περιπτώσει, θα μου απαντήσεις εάν ξέρεις πόσοι το έβγαζαν το Αντί μέχρι το τέλος, ποιοί συνταξιοδοτούνται τώρα με το κλείσιμο και ποιοί διευκρίνισαν ότι δεν συμφωνούν με το κλείσιμο και τραβάνε τον δικό τους δρόμο με το Antinews; Ετσι, γιατί νομίζω ότι, εάν τα ξέρεις, μάλλον σκόπιμα και για να δημιουργήσεις εντυπώσεις, γράφεις τέτοιου είδους σχόλια.

 17. fantomas avatar
  fantomas 25/04/2008 00:04:11

  ΚΑΛΑ....ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ..ΑΥΤΟΣ 'Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ?

 18. Factorx avatar
  Factorx 25/04/2008 00:45:30

  Σε οτι αφορά τη σχέση μας με το περιοδικό Αντί, νομίζω οτι το θέμα έχει εξαντληθεί. Δείξαμε υπερβολική ευαισθησία και απαντήσαμε σε όσα ερωτήματα έχουν δημιουργηθεί. Δεν θα μπούμε όμως και σε θέση απολογούμενου για μια κατάσταση που δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και απο το υστέρημά μας και στο τέλος δεν ρωτηθήκαμε καν. Η συζήτηση για το θέμα αυτό σταματά εδώ. Και όποιος νομίζει οτι έχει να διεκδικήσει κάτι ας το κάνει. Εδώ είμαστε.

 19. Παλαίμαχος avatar
  Παλαίμαχος 25/04/2008 08:58:58

  Το να χαρακτηρίζει κάποιος μα κουκούλα το περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ ότι είναι "υπόθεση της ΚΥΠ" δεν είναι μόνο συκοφαντία, ηθικά και ΠΟΙΝΙΚΑ κολάσιμη, αλλά αποκαλύπτει και το πολιτικό ποιον του συκοφάντη: Την κακοήθειά του, την πολιτική του ανανδρία και την παντελή έλλειψη αποδείξεων και επιχειρημάτων.
  Ας βγει ανοικτά με το όνομά του να μας πει ότι είμαστε άνθρωποι της ΚΥΠ.
  Αυτά προς το παρόν, λόγω ημερών.
  Αλλά δεν θα το αφήσουμε έτσι. Δεν μπορεί κάθε κουκουλοφόρος να βγαίνει και να ξεστομίζει συκοφαντίες...

 20. Factorx avatar
  Factorx 25/04/2008 18:11:08

  Anonymous Says: "Δυστυχώς βλέπω οτι εκεί ψάχνει και ο FACTOR Χ να βρεί την αλήθεια με αποτέλεσμα και αυτή η ιστοσελίδα να έχει σε λίγο το μέλλον του ΑΝΤΙ"

  Τη μανία είναι αυτή; Την μια με κατηγορούν οτι σφετερίζομαι τον τίτλο του Αντι. Την άλλη ευχονται να εχω την τύχη του Αντί και να κλείσω. Αρα μπορω να συμπεράνω κι εγώ οτι τους ενοχλώ πάρα πολύ και ως εκ τούτου πάμε πολύ καλά. Μπορω λοιπόν να φαω ικανοποιημένος την μεγειρίτσα μου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.