17/03/2010 21:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ψυχρή» πολιτική στήριξη από Μπαρόζο

 Πολιτική στήριξη και μόνον παρείχε στον Γ. Παπανδρέου. ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Μπαρόζο, κατά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μπαρόζο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ψυχρός και συγκρατημένος, επαναλαμβάνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και συνεργάζεται στενά με τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης για να φτιάξει έναν μηχανισμό βοήθειας και να τον ενεργοποιήσει, εφόσον χρειαστεί.

Ο κ. Μπαρόζο, αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα επισήμανε πως «θα υπάρξει βοήθεια, αν υπάρξει ανάγκη, αλλά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή».

«Γνωρίζω», συνέχισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, «ότι ο πρωθυπουργός εργάζεται νυχθημερόν για να βελτιώσει την κατάσταση. 'Εχω μεγάλη συμπάθεια στη χώρα σας, στον πολιτισμό της και η Κομισιόν θα είναι δίπλα σας».

«Θέλω να σ΄ ευχαριστήσω για τις προσπάθειες του κάνεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν. «Το πρόγραμμα σταθερότητας προτρέχει του ευρωπαϊκού χρονοδιαγράμματος». Σε ό,τι αφορά στο μηχανισμό στήριξης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλες οι δυνατότητες παραμένουν ανοικτές, αν χρειαστεί, πρόσθεσε όμως ότι η Ελλάδα περιμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη «μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την πιθανότητα», και ότι αυτό είναι «η καλύτερη εναλλακτική λύση» και παράλληλα μία ευκαιρία για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη να προχωρήσει

Εξάλλου ο κ. Παπανδρέου " διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την ΟΝΕ , απαντώντας έτσι στις σκληρές δηλώσεις της Αγκελα Μέρκελ, η οποία τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας " εξαίρεσης μιας χώρας από την ευρώζώνη" . Ο έλληνας πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε  ότι η πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι μηδενική, όχι για νομικούς λόγους, αλλά επειδή εφαρμόζει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Άφησε όμως για άλλη μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, αν - όπως τόνισε- τα επιτόκια δανεισμού παραμείνουν σε "παράλογα" επίπεδα με συνέπεια να χάνεται το όφελος από τις θυσίες των ελλήνων πολιτών.

Tόνισε μάλιστα ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και ηθικό. "Θα επιθυμούσαμε ευρωπαϊκή λύση, όμως δεν αποκλείουμε καμία επιλογή, για παν ενδεχόμενο" επεσήμανε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει με νόημα ότι η Ελλάδα όχι μόνο έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της αλλά έχει κάνει πολλά περισσότερα. "Είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα" είπε χαρακτηριστικά

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 17/03/2010 22:12:57

  Λίγο πρίν ακούσω "ζωντανά" το GAP στην συνέντευξη τύπου, κάποιος φίλος με σταμάτησε στο δρόμο και με ρωτούσε: έχω κάτι οικονομίες στην τράπεζα, τις μαζεύω χρόνια,ο γείτονας τις "έβγαλε", μήπως κι εγώ να τις "βγάλω" ;και πού να τις βάλω ,φοβάμαι κι όλους αυτούς που "κλείνουν" τα λευτά για ελβετίες κτλ..........να μην μου τα φάνε κατάλαβες;
  Αλλά πάλι αν γίνει πτώχευση θα μου τα φάνε οι άλλοι.........ξέρεις....και στο ΔΝΤ να μας πάει ο GAP αυτοί τα κόβουν στην μέση.....μισά εσύ μισά αυτοί.............
  αυτά ........χωρίς σχόλια από εμένα.

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 17/03/2010 22:51:49

  Τον πήραν χαμπάρι στας Ευρώπας τον GAP, αυτό ήταν. Εδώ πότε θα τον πάρουν χαμπάρι οι Χατζηλαλάκηδες να τελειώνουμε, είναι το ζήτημα.

  Τώρα τι άλλο ταξίδι μένει; Θα πρέπει να μείνει στην Ελλάδα για πάνω από δύο μέρες συνεχόμενα; Ωιμέ! Κακή του τύχη! Και δική μας!

 3. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 17/03/2010 23:18:44

  διάβασα στο γκρηςσαλόνικα πως έρχεται το χόλλυγουντ στην Ελλάδα. λοιπόν, να γεμίσει όλη η Ελλάδα με στούντιο, να φλομώσει και ο σύγχρονος Έλληνας με σελέμπριτυς, να γεμίζουν τα ξενοδοχεία και οι ταβέρνες όλες τις εποχές, να μηδενισθούν και οι εξοπλισμοί -σιγά μη κουνηθεί η τουρκιά κατά αμερικανικών στούντιο.
  είναι η μόνη μας λύση.
  θα την προτιμούσα να συνοδεύεται και με τη δραχμούλα μας, την έχω αναπολήσει.
  άει στον κόρακα με το ευτώ τους!
  {όλα αυτά αφού διάβασα και την έτερη ανάρτηση στο γκρηςσαλόνικα: Η Γερμανική Βούληση για Δύναμη, το ευρώ και η Ελλάδα, Aνάλυση του Stratfor Global Intelligence}

 4. neotera avatar
  neotera 17/03/2010 23:36:21

  Λύση χωρίς ΚΑΘΑΡΣΗ δεν αποτελεί λύση. Αν δεν σταματήσουν τα “παιχνίδια” με τα σπρεντς δανεισμού του κράτους, τις υπερτιμολογήσεις έργων και προμηθειών, τις μίζες κλπ κλπ μέλλον δεν έχουμε. Συνήθως όσοι το ξεχνούν αυτό έχουν τους λόγους τους. Και οι ευρωπαίοι το έθεσαν και το θέτουν συνεχεια εμμέσως πλην σαφώς. Εμείς τι κάνουμε ? Ο βυθιζόμενος λέει, απ’ τα μαλιά του πιάνεται. Η αμερικανόδουλη ηγεσία έχει προσχεδιασμένην την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ των ΗΠΑ. Και παίζει ένα παιχνίδι για να αυξήσει τη ζημιά που προξενείται στο ευρώ απ’ αυτήν την εξέλιξη. Τα άγρια μέτρα κατά του πληθυσμού ασμένως τα έλαβαν καθώς όλοι οι ξένοι συμφωνούν σ’ αυτό. Δεν μπορούν να τους πουν φέρτε πίσω τα κλεμμένα που είναι υπόθεση του ελληνικού λαού ο οποίος ακόμη καθεύδει μπροστά στις οθόνες. Οι γαλλογερμανοί τα γνωρίζουν αυτα και παίζουν παιχνίδι φθοράς κατά του γιωργάκη, ο οποίος επείγεται να ανακοινώσουν μέτρα για να τα προεξοφλήσουν γρήγορα οι αγορές και να φανεί το ευρώ ως μη δυνάμενο… Μύλος γίνεται ερημην μας που θα πληρώσουμε το μάρμαρο…

 5. Orestios avatar
  Orestios 17/03/2010 23:41:06

  Μόνο καλό κουράγιο δεν είπε. Πανωλεθρίαμβος της ανύπαρκτης πολιτικής GAP και της ασκόπων ταξιδιών του.

 6. trochalos avatar
  trochalos 17/03/2010 23:50:05

  Αφού δεν θέλουμε λεφτά γιατί τρέχει από πόλη σε πόλη,γιά να ξεφτιλιζόμαστε περισσότερο;ήθελα να ακούσω αυτοί οι γελοίοι δημοσιογράφοι τι λένε γιά αυτές τις μ..........ς που κάνουν οι κυβερνώντες.

 7. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 18/03/2010 11:48:36

  Πάντως 'τα Αγγέλα μου και τα Νικολά μου',μας τελείωσαν.Χθές δεν ακούσαμε τό'Ζοζέ μου'.Κάλλιο αργά,παρά ποτέ.Ακούσαμε όμως,διά πολλοστήν φοράν, μονότονα,ότι η Ελλάδα δεν ζητάει χρήματα.Αλλά ,τότε;;;;;
  Οσο για αυτούς που διερωτώνται,πρός τι όλ'αυτά τα ταξίδια και τα σούρτα-φέρτα,η απάντηση είναι μία:Οτι ξέρει καλύτερα ο καθένας,κάνει.Γιατί;;; Τον θέλετε συνέχεια μέσα στα πόδια μας;;; Το ...προιόν είναι εξαγώγιμο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.