23/03/2013 00:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψηφίστηκε το σύνολο των νομοσχεδίων από την κυπριακή βουλή

Ψηφίστηκαν πριν από λίγο,στην ολομέλεια της κυπριακής βουλής,τα εννέα νομοσχέδια που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές , τη σύσταση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης, καθώς και την εξυγίανση των τραπεζών, που έχει να κάνει προς το παρόν με την Λαϊκή Τράπεζα και συνοδεύεται από άλλα έξι σχετικά με το τραπεζικό σύστημα νομοθετήματα.

Με οριακή πλειοψηφία μιας ψήφου η Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος , που περιλαμβάνει την μετατροπή της Λαϊκής σε «καλή» και «κακή» Τράπεζα.

Υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Kατά ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού. Εικοσιπέντε βουλευτές του ΑΚΕΛ , της ΕΔΕΚ και ένας βουλευτής του ΔΗΚΟ τήρησαν αποχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως κατατεθεί αύριο,στη βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει κούρεμα έως και 25% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ της Τράπεζας Κύπρου.

Κυπριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς των κομμάτων, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει τις κυπριακές αποφάσεις ενώ την Κυριακή αναμένεται έκτακτο Eurogroup για το θέμα της Κύπρου.

Η δραματική συνεδρίαση

Οι παραιτήσεις του υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) , Πανίκου Δημητριάδη, ζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής , που έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ενέκρινε τα νομοσχέδια για διάσωση της κυπριακής οικονομίας, προκειμένου την Κυριακή στο έκτακτο Eurogroup να υπάρξει οριστική συμφωνία για το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση της Κύπρου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε συγνώμη από τον κυπριακό λαό για την κατάσταση, που επικρατεί στην χώρα.

«Οφείλουμε ένα συγνώμη στον Κύπριο πολίτη, γιατί για να φθάσει ο τόπος μας να βρίσκεται προ των εφιαλτικών διλημμάτων όλοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης μας», τόνισε.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Λαϊκή Τράπεζα, λέγοντας ότι με τη διαδικασία της εξυγίανσης οι καταθέτες που έχουν πάνω από 100,000 ευρώ θα περιμένουν αρκετά χρόνια για να δουν ποιό ποσοστό από το υπόλοιπο των καταθέσεών τους θα εισπράξουν, το 30 το 40 το 50 ή το 60 %.

Δικαιολογώντας την αποχή στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των τραπεζών, που τήρησε το ΑΚΕΛ, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Αντρος Κυπριανού ανέφερε ότι δεν έγιναν συλλογικοί χειρισμοί, ενώ τόνισε ότι η Κύπρος καλείται να πάρει αποφάσεις «κάτω από ασφυκτικές πιέσεις και διλήμματα, τα οποία προσπαθούν να θέσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της».

Είμαστε μεν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε, αλλά δυστυχώς οι εταίροι μας έχουν πάρει αποφάσεις, όχι για να μας στηρίξουν, αλλά για να μας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Καταλήγοντας, είπε, ότι το ΑΚΕΛ θα αποφασίσει αύριο κατά πόσον η ηγεσία του θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Μάριος Καρογιάν , το κόμμα του οποίου μετέχει στην κυβέρνηση δήλωσε έστειλε μήνυμα στα κράτη μέλη της ευρωζώνης ότι «δεν είναι τρόπος να προσπαθείς με έναν ετσιθελισμό να χρησιμοποιήσεις μια χώρα ως πειραματόζωο».

Παράλληλα ο κ. Καρογιάν έκανε λόγο για ενέργειες του διοικητή της ΚΤ «να κατευθύνει τα πολιτικά κόμματα και την ίδια την Κυβέρνηση» και είπε πως "δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει ο διοικητής».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κατηγόρησε τον διοικητή της ΚΤ ότι ανακοίνωσε χθες στους πολιτικούς αρχηγούς «αυτά που είχε προαποφασίσει, αυτά που είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό», ενώ λίγα λεπτά πριν από την σύσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς «προκαθόρισε και την μοίρα της Λαϊκής Τράπεζας».

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης χαρακτήρισε « κατώτερους των περιστάσεων τους χειρισμούς των τελευταίων ημερών» και κάλεσε την συγκυβέρνηση ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ να αναλάβει τις ευθύνες της.

Υπήρξαν, πρόσθεσε, διαφορετικές προσεγγίσεις, πρόχειρες πληροφορίες και έλλειψη σχεδιασμού.

Ευθύνες καταλόγισε και στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Επεξηγώντας τη στάση της ΕΕΔΕΚ , που τήρησε αποχή στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων, ο κύριος Νικολαϊδης είπε ότι «αυτό έγινε για λόγους ηθικής και πολιτικής τάξης».

Ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι το νομοσχέδιο για τη Λαϊκή Τράπεζα ήταν έτοιμο από τον Ιανουαρίο και διερωτήθηκε, γιατί δεν προωθήθηκε για συζήτηση στη Βουλή, ώστε να αποφεύγονταν τα πολλά λάθη σε αυτό.

Ανέφερε επίσης ότι το ΕΥΡΩΚΟ εκτιμά ότι, αν στηριχθεί το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης, θα μπορέσει η Κύπρος να αποδεσμευθεί από την Τρόικα, η οποία, υποστήριξε , « διέλυσε το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και θα διαλύσει και την οικονομία».

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικών, λέγοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες έγιναν συνταρακτικά λάθη».

Ιδιαίτερα, κατηγόρησε τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ότι με τις άστοχες, όπως είπε, δηλώσεις του έκλεισε ουσιαστικά την Λαϊκή Τράπεζα.

Ο κύριος Περδίκης δικαιολόγησε την τήρηση αποχής στο νομοσχέδιο περί εξυγίανσης των τραπεζών, λέγοντας ότι «το γενικό του πλαίσιο είναι προβληματικό, καθώς υπάρχουν πολλά κενά, που δεν έχουν λυθεί, αλλά και επειδή έρχεται ένα συνολικό πακέτο που είναι αποκρουστικό και απαράδεκτο».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας δήλωσε ότι θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των τραπεζών , "αν υπήρχαν αυστηρές κυρώσεις για να αρπάξουν τους κλέφτες, που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου».

Ο κ. Κουλίας συνεχάρη την Επιτροπή Οικονομικών,που κάτω από δύσκολες και τραγικές συνθήκες και ώρες και δύσκολη πίεση κλήθηκε να εξετάσει ένα πολύπλοκο νομοσχέδιο, « το οποίο ήταν έτοιμο από τους προηγούμενους". Δήλωσε ότι όλα τα νομοσχέδια που ήρθαν σήμερα είναι με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2013.(σ.σ: επί διακυβέρνησης Χριστόφια).

Τέλος , διερωτήθηκε γιατί δεν ενημέρωσε κανένας τους βουλευτές ότι δόθηκαν 8 δισ ευρώ σε ρευστότητα στη Λαϊκή Τράπεζα, πέρα του 1,8 δισ. Ευρώ, που δόθηκε το καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 23/03/2013 00:43:04

  Αντε καλο βραδυ κι εσεις, και ο τελευταιος να σβησει το φως και να παραδωσει το κλειδι στο φυλακα.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 23/03/2013 00:47:25

  Μπράβο παιδιά!
  Αντε και στο κούρεμα!
  Αλήθεια ποιά ...παράδοση ακολουθεί το κούρεμα; για να αναμοχλεύσω τις σχολικές αναμνήσεις...

 3. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 23/03/2013 00:58:24

  Έγινε το αυτονόητο.
  Είναι δε ανήθικο να λέμε κάποιοι ότι δικαιώθηκαμε.
  Απλά ήταν αυτόνόητο ότι έτσι θα γίνοταν.

  • Karenin avatar
   Karenin @ Μανιάτης 23/03/2013 01:08:47

   Tωρα εξηγείται γιατι το Ακελ δεν στήριξε Λιλήκα. Είναι ο μόνος που θα διασωθεί και η χρυσή εφεδρεία. Οι υπόλοιποι είναι τελειωμένοι.

  • Karenin avatar
   Karenin @ Μανιάτης 23/03/2013 01:25:07

   Λύση εκτός τρόικας αναζητάει Λευκωσία, είναι το πρωτοσέλιδο της αυριανής Αυγής..... Κρίμα.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Μανιάτης 23/03/2013 02:09:36

   Έχεις μεγάλο θράσος.

  • Enas avatar
   Enas @ Μανιάτης 23/03/2013 02:28:34

   Οι κάποιοι αυτοί είναι οι μετενσαρκώσεις των συνεργατών των Γερμανών;

  • Νιόβη avatar
   Νιόβη @ Μανιάτης 23/03/2013 02:52:55

   Ντροπή σου.

   Χαίρου τώρα, όσο μπορείς. Η Ιστορία δεν τελείωσε ακόμα.

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Νιόβη 23/03/2013 08:19:11

    Βεβαιως και δεν τελειωσε η Ιστορια καλομελετα κι ερχονται και αλλα !Το παρτυ τελειωσε με τα δανεικα κι αγυριστα και τα εγω γλενταω και τα κοροιδα πληρωνουν !Τα κεφαλια μεσα !Λιγωτερες κουβεντες και πιο πολυ δουλεια !

   • ^Mara^ avatar
    ^Mara^ @ Νιόβη 23/03/2013 10:55:07

    Νιόβη, δεν γράφεις καλύτερα, ότι η ιστορία... μόλις άρχισε???
    Επαναλαμβάνω αυτό που έγραψα από την αρχή.
    Όλα αυτά που βλέπουμε στο προσκήνιο είναι το απαραίτητο "θέατρο".
    Παρασκηνιακά παίζονται και προετοιμάζονται τα πάντα.
    Τα γεωπολιτικά-γεωστρατηγικά συμφέροντα της περιοχής είναι ασύλληπτα..., αλλά όλα έχουν την σειρά... τους.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Νιόβη 23/03/2013 10:57:47

    Τελικά μ'αρέσεις. Αρχίζω και εισχωρώ στο πνεύμα σου και στα απόκρυφα του μυαλού σου. Σε παρακαλώ συνέχισε με τον ίδιο τρόπο να σχολιάζεις. Με συνεπαίρνεις.

    • Νιόβη avatar
     Νιόβη @ Δεξιόχειρας 23/03/2013 11:27:37

     Κάτι μου λες εσύ τώρα, αλλά ψευδίζεις στα Γερμανικά και δεν σε καταλαβαίνω.

     • Δεξιόχειρας avatar
      Δεξιόχειρας @ Νιόβη 23/03/2013 11:32:30

      Γι'αυτό μ'αρέσεις, γιατί κάτι το αθώο έχεις. Αν συνδυαστείς με τη βασίλισσα ή τη μάγισσα θα γίνεται τέλεια συνταγή κρύο-ζεστό.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Δεξιόχειρας 23/03/2013 13:00:16

      Σε παρακαλώ, καταπολέμησε αυτή την όψιμη «συμπάθεια» στο πρόσωπό μου. Με κάνεις να αμφιβάλλω για μένα.

  • Queen For The Black Side avatar
   Queen For The Black Side @ Μανιάτης 23/03/2013 09:14:09

   @ Μανιάτη :
   Εθελόδουλος : αυτός που εκούσια υποτάσσεται, που θεληματικά γίνεται ή μένει δούλος, που ανέχεται τη δουλεία.

   • Queen For The Black Side avatar
    Queen For The Black Side @ Queen For The Black Side 23/03/2013 09:14:52

    @ Ραβίνος

    • Ραβινος avatar
     Ραβινος @ Queen For The Black Side 23/03/2013 09:26:48

     Αιθεροβαμων =Ο βαδιζων εις τους αιθερας,ονειροπολος,φαντασιοπληκτος @Queen For The Black Side@Νιοβη=Περαστικα σας !Εχει κι αλλα το μενου ζορικα μεν αλλα θα το ευχαριστηθειτε !

     • Queen For The Black Side avatar
      Queen For The Black Side @ Ραβινος 23/03/2013 11:01:36

      @ Ραβίνος : ...Στο τέλος όμως τον ξυρίζουνε το Γερμανό γαμπρό, μαζί με τους...κουμπάρους του :-)

      μικρόψυχος : που δεν έχει υψηλό ηθικό ανάστημα και ανωτερότητα

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Ραβινος 23/03/2013 11:59:26

      Μαζέψου, ρε. Κι είσαι και...Ραβίνος. (Τι έκανες στην Κατοχή; Κατέγραφες περιουσίες και μετά φόρτωνες κόσμο στα τραίνα;). :)

      Ραβινάκο, εγώ λέω να κρύβεις λόγια και να φυλάγεσαι γιατί ειδικά αυτοί που θαυμάζεις έχουν αποδείξει σε τι εκτίμηση έχουν τα τσιράκια τους. Στο παρελθόν, οι δακτυλοδειξίες ξεπαστρεύονταν στεγνά μόλις τελείωνε η δουλειά τους. Στο παρόν, όποιος τους εξυπηρέτησε κόντρα στα συμφέροντα της χώρας του έσβησε πολιτικά. Το νου σου.

     • Νιόβη avatar
      Νιόβη @ Ραβινος 23/03/2013 12:02:46

      Και, φιλική συμβουλή, άλλαξε ψευδώνυμο. :) Ραβίνος και φιλοΝαζί δεν πάει, θα κάνεις εχθρούς πολύ κόσμο.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Queen For The Black Side 23/03/2013 10:32:27

    Πρέπει να ξεφύγουμε από τα απλοϊκά, μανιχαϊστικά σχήματα.
    Ούτε κενολόγοι ήρωες ούτε εθελόδουλοι.
    Υπάρχει και δυνατότητα της έντιμης ικανότητας. Δυστυχώς, στη χώρα μας αυτό το είδος απουσιάζει.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Queen For The Black Side 23/03/2013 11:00:26

    Αυτά τα κολπάκια με τους δούλους και τις μάσκες πολύ μ'αρέσουν.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Μανιάτης 23/03/2013 10:24:02

   Το μόνο αυτονόητο είναι η ύπαρξη ναιναίκων και ραγιάδων.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Νίκος Αργεάδης 23/03/2013 10:37:55

    Ο κόσμος χωρισμένος σε ήρωες και ναιναίκους!
    Γύρω/γύρω όλοι και στη μέση ο λαός που υποφέρει.
    Οι επώνυμοι ήρωες στην Εκάλη, οι ανώνυμοι να οργώνουν τις κακοτράχυλες πλεύρες μπας και φάνε κανένα λούπινο...

    • Queen For The Black Side avatar
     Queen For The Black Side @ Μανιάτης 23/03/2013 11:04:51

     Ο κόσμος χωρισμένος σε βολεμένους παθητικούς ψυχοπονιάρηδες που συμπάσχουν απ΄το απυρόβλητό τους, με τον δεινοπαθούντα λαό και του προτείνουν να σέρνεται στη λάσπη και να παρακαλάει για τη επιβίωση στα όρια και σ΄αυτούς που αρνούνται να συμβιβαστούν με τη μιζέρια και την αναξιοπρέπεια.

 4. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 23/03/2013 00:59:36

  Αυτός ο Κουλίας είναι πραγματικά περίπτωση. Αν πολιτευόταν στην Ελλάδα μέχρι και οι ΑΝΕΛ θα τον θεωρούσαν συνομωσιολόγο...

 5. Αμφιβολία avatar
  Αμφιβολία 23/03/2013 04:27:33

  Τελικά, μόνον ο ανεξάρτητος Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού (αδελφός του Εφραίμ, του Βατοπεδινού!) έχουν αξιοπρέπεια. Με πιο αναξιοπρεπείς αυτούς του ΑΚΕΛ.

  Φαντάσου τύποι που την μια μέρα ψηφίζουν πόλεμο και την άλλη... οπισθοχώρηση.

 6. αργατεία avatar
  αργατεία 23/03/2013 06:03:05

  Αναστασιάδης, ο Γιωργάκης της Κύπρου, για πολλές φάπες ειναι τα καλόπαιδα....να δούμε για πόσο θα κυκλοφορούν ελεύθεροι

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 23/03/2013 08:39:20

  Ήλθε η ώρα να εξετάσουμε το plan B του ηρωικού ΟΧΙ της κυπριακής Βουλής και τι εξυπηρετησε ,ποιοι ωφεληθηκαν και τι σημαινει αντιμνημονιο.Μόνο με ψυχρούς αριθμούς και λογική μπορεί να βγάλει άκρη κανείς και ας προσπαθήσει να καταλάβει τι γίνεται.
  Πλάνο Α Γιούρογκρουπ : Κούρεμα 6,75% στις καταθέσεις κάτω των 100.000 και 9,9% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ - ΗΡΩΙΚΟ ΟΧΙ κλπ.
  Πλάνο Β΄: Τράπεζα Λαική : 0 κουρεμα κάτω από 100.000 ,ολική ή σχεδόν ολική απώλεια των καταθέσεων άνω των 100.000. Τράπεζα Κύπρου : 0 κούρεμα κάτω από 100.000,25% κούρεμα πάνω από 100.000
  Ελληνική Τράπεζα και ξενα υποκαταστήματα : καμμιά απώλεια. ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΟΧΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
  Ο καθένας μπορεί να δει τις διαφορες και ποιος χανει και κερδίζει σε κάθε περίπτωση.Το βασικό του πλάνου Α είναι το μοίρασμα της ζημιάς.Κανείς δεν έχανε πολύ,το ανώτατο όριο απωλειών ήταν 10% για όλους.
  Στο ηρωικό πλάνο Β΄υπαρχουν άνθρωποι που χανουν την πλειοψηφια της περιουσιας τους - μεγαλοκαταθετες της Λαικής,και αλλοι που δεν χανουν τιποτα.Η ηγετικη εμφανιση Πουτιν εκαψε τους συμπατριωτες του που ειχαν καταθεσεις στην Τραπεζα Κυπρου και εχαναν μονο 10% ενω τωρα χανουν 25%.
  Αφού πουλησε τσαμπουκα και τι ειναι αυτα,πρακτικες ΕΣΣΔ κλπ και το επαιζε βαρυ πεπονι αρνουμενος να μιλησει στο τηλεφωνο οταν τεθηκε το ζητημα τι θα δωσεις απαντησε τιποτα με αποκορυφωμα τη δηλωση Μεντβεντεφ οτι "πρωτα πρεπει να συμφωνησει η Κυπρος με την ΕΕ και μετα να δουμε".
  Λες και η αποφαση του Γιουρογκρουπ δεν ηταν συμφωνια που ο ιδιος ανετρεψε με απειλες και υποσχεσεις προς τους Κυπριους.
  Ωφελημενοι : Οι καταθετες αλλων μικρων τραπεζων,ξενων υποκαταστηματων,μαλλον βρεταννικων που δεν χανουν τιποτα.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ψυχραιμια 23/03/2013 12:14:30

   Το Πλάνο Α οφείλεται σε "μεθυσμένο" Γιούρογκρουπ, που μαζί με την Κυπριακή κυβέρνηση πήγαν να κάνουν "επικοινωνιακό χειρισμό" (ξέροντας ότι είναι αδύνατο να μη δυσαρεστήσουν κανέναν παραβιάζοντας κανόνες - τις ασφαλισμένες).
   Ο Πούτιν έκανε ωραιότατο επικοινωνιακό χειρισμό. "Υπερασπίσθηκε" φραστικά τους ολιγάρχες του και τους έστειλε στο κουρείο. Το "μερτικό" του θα είναι καλό - στις Ρωσικές εφορίες ήδη προσλαμβάνουν προσωπικό και επεκτείνουν το software.
   Τελικά κάνουν αυτό που έλεγε προχθες ο Κρούγκμαν...

  • cyprusnet avatar
   cyprusnet @ ψυχραιμια 23/03/2013 13:45:03

   ψυχραιμια, θα σου παραθεσω απλα ενα χρονικο...
   Ψηφιστηκε το ΟΧΙ(καλως/κακως), για να αντεξεις στην αρνηση σου και να ελενξεις τις εξελιξεις επρεπε να διαφυλαξεις την ρευστοτητα των Τραπεζων σου για μεγαλο χρονικο διαστημε, εως οτου ερθει το νεο status....
   Το μεγαλο και ΜΟΝΑΔΙΚΟ προβλημα, ηταν η επιβιωση και ρευστοτητα της ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...
   Συσσωμη η ηγεσια συσκεπτοταν για λυσεις, ΑΛΛΑ οπως συμβαινει στα της Ευρωπαικης Ενωσης η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ κατω απο το τραπεζι εγινε απο τον ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!
   ΔΗΛΑΔΗ...
   Την Τριτη , βρεθηκε αγοραστης για την ΛΑΙΚΗ(βλεπε ρωσια), ΟΜΩΣ βγηκε στα καναλια ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και εκανε ανακοινωση οτι ΧΡΕΩΚΟΠΗΘΗΚΕ Η ΛΑΙΚΗ...
   Πουλιεται μετα η τραπεζα;;;
   Ειναι απιστευτα τα χτυπηματα κατω απο το τραπεζι του Διοικητη Κ.Τ.Κ και το κακο που εκανε με την Ε.Κ.Τ με τις ανακοινωσεις τους και τα μπλοκαρισματα εναντι αποφασεων!!!..
   Στο Προεδρικο και στις συναντησεις των Πολιτικων Αργηγων με τα επιτελεια του, ερχοταν μαζι με τον εκπροσωπο της Ε.Κ.Τ(Αθανασιου-ελληνας) και μιλουσαν για προσυμφωνιες(που δεν γνωριζε ΚΑΝΕΙΣ)!!!!

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ cyprusnet 23/03/2013 20:04:18

    απο τη στιγμη που κυκλοφορησε η φημη στα διαφορα μέσα οτι η Λαική πουλήθηκε - η διαψευση ήρθε απο την Κυπριακή κυβέρνηση μεσα σε περιπου μία ώρα ...
    αμεσα δηλαδή χωρις να γινει θεμα περι χρεοκωπίας της Λαικής η καμμιας άλλης..
    παρασκηνιο δεν μπορω να γνωρίζω αλλα η σειρα των γεγονοτων (οπως εφταναν στη δημοσιοτητα) ειναι όπως γραφω παραπανω
    ο Ρώσσος παντως (το ειπε αλλωστε και ο ίδιος) δεν θα ανοιγόνταν περισσοτερο στην Κυπρο αν δεν ήταν βέβαιος οτι η Ευρώπη θα σταθεροποιουσε τη χώρα
    δεν ειχε κανενα λογο να αγορασει τη Λαική ή οποιαδηποτε αλλη τραπεζα απο την στιγμη που το μελλον της Κυπρου στην ευροζώνη ήταν στον αέρα..και κατα συνεπεια το μελλον της υποθετικης επένδυσης

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 23/03/2013 09:35:01

  Ραβίνε, αν νομίζεις ότι είμαστε ηλίθιοι να φάμε το ληστρικό "μενού" της δήμευσης των καταθέσεων που θέλετε οι ευρωλιγούρηδες να μας σερβίρετε και στην Ελλάδα, μάλλον έχεις καταλάβει λάθος. Bank run λοιπόν από Τρίτη, να βάλουμε εμείς τη βόμβα στα θεμέλια του ευρώ, και να δούμε τότε τι θα λέει η μανούλα σας η Άνγκελα.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Αυριανιστής 23/03/2013 09:49:32

   Τι bank run ; Αφού στην Ελλάδα, λεφτά δεν υπάρχουν....
   Ή μήπως τελικά υπάρχουν;

   • aliosa avatar
    aliosa @ roadrunner 23/03/2013 10:21:44

    Ακριβως επειδη δεν υπαρχουν τα λεφτα πρεπει να προκαλεσουμε bank run! Εμεις θα ζηταμε και οι τραπεζεςθα κλείνουν γιατι δεν εχουν να δωσουν.

 9. βαγόνι avatar
  βαγόνι 23/03/2013 09:49:04

  'Ηρεμα!...ο Ελληνισμός χρειάζεται ενότητα και όχι άχρηστους καυγάδες....
  εξελίσσεται και κορυφώνεται σε καταιγίδα η αλλαγή των διεθνών συσχετισμών
  απο το ΄89-΄9ο και εντεύθεν,μετά την κατάρρευση των Σοβιετικών...αλλοίμονο
  στα αδύνατα και περιφερειακά έθνη,που δεν έχουν στοιχειώδη γνώση των
  δεδομένων αλλά και το απαραίτητο σφρίγος για να επιβιώσουν...απειλούνται
  με συρρίκνωση...κι΄άντε μετά να συνέλθεις...
  Στη δεδομένη περίπτωση,ούτε οι "αιθεροβάμονες" ούτε οι "υπερπροσγειωμένοι"
  μπορούν να προβάλλουν τις "αδιαμφισβήτητες"αλήθειες τους...στην πράξη,
  το αιτούμενο παραμένει μια νέα σύνθεση!

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ βαγόνι 23/03/2013 10:27:20

   Aγαπητέ βαγόνι όταν παλεύουμε για την ελευθερία και ηττώμεθα, η νέα σύνθεση προκύπτει αυτομάτως και δεν μας πέφτει λόγος περι αυτής.
   Αν δεν παλέψουμε και έχουμε παραδοθεί αμαχητί εκ των προτέρων,τότε μένουμε στην παλαιά σύνθεση ή οπισθοχωρούμε σε ακόμα παλαιότερη...
   Και το 1940 είχαμε ξαναητηθεί απο τους Γερμανούς λόγω ανισότητας του αγώνα. Τώρα η ανισότητα είναι ακόμα πιό μεγάλη γιατί οι Γερμανοί έχουν πλέον σύμαχο όχι τον Μουσσολίνι, αλλά την Αυτοκρατορία του Χρήματος...
   Αν θριαμβολογήσουν για την "μεγάλη νίκη" τους σε βάρος των Κυπρίων, δεν θα εντυπωσιαστώ. Τα γουρούνια έτσι συμπεριφέρονται πάντα...
   Δεν θα βγούν τώρα απο τη λάσπη...

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ Αρχιμήδης 23/03/2013 11:41:34

    Eίμαι μαζί σου...ξέρεις,όμως,ότι δεν φτάνει...μικρασιατική
    καταστροφή,εμφύλιος,Κύπρος '74...basta!
    Κάποια στιγμή,πρέπει να βγάλουμε λαγό απ'το μανίκι...άν
    όχι για τίποτε άλλο,παρά μόνο για να εκπλήξουμε τους
    εαυτούς μας...διαχρονικά,γίνονται απανωτά λάθη...επιτέλους,κάποτε να συμπέσει ο "εύνους" και ο
    "εύψυχος"...!

    • Aρχιμήδης avatar
     Aρχιμήδης @ βαγόνι 23/03/2013 12:11:37

     Καραμανλής-Τσίπρας λοιπόν?
     Εύνους+Εύψυχος?
     Εγώ λέω ΝΑΙ.

     • βαγόνι avatar
      βαγόνι @ Aρχιμήδης 23/03/2013 12:56:51

      Πού; στο Μέγαρο;

     • Αρχιμήδης avatar
      Αρχιμήδης @ βαγόνι 23/03/2013 14:21:17

      Aυτό θα το αποφασίσουν μόνοι τους την κατάλληλη στιγμη. Ισως να τόχουν κανονίσει ήδη...

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Αρχιμήδης 23/03/2013 15:15:24

      Ονειρευτείτε... όνειρα καταστροφικά!

     • βαγόνι avatar
      βαγόνι @ Αρχιμήδης 24/03/2013 09:07:15

      Δεν με αφορά το θέμα!

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ βαγόνι 23/03/2013 13:01:30

   spot on το βαγονι για ακομη μια φορά
   ελπιζω αυτοι που θα διαχειριστουν τις τύχες του Ελληνισμού να λειτουργησουν με τέτοια νηφαλιοτητα

 10. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 23/03/2013 10:47:55

  Νομίζουν κάποιες και κάποιοι ότι ο ελληνικός λαός τρώει κουτόχορτο και ότι με δημοσκοπικά τσαλιμάκια και ασυναρτησίες θα παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο. Όσο και να οργίζεστε η αλήθεια είναι ότι
  Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.
  Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορεί το τρένο που λέγεται Ελλάδα να εκτραπεί από την πορεία που έχει προκαθοριστεί κάνουν λάθος. Το μέλλον της Ελλάδας κερδήθηκε στον συμμοριτοπόλεμο και σαμποτάζ τύπου αντιμνημόνιο είναι καταδικασμένα να αποτυγχάνουν. Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση.

  • Tabula Rasa avatar
   Tabula Rasa @ Δεξιόχειρας 23/03/2013 13:56:15

   '' Το μέλλον της Ελλάδας κερδήθηκε στον συμμοριτοπόλεμο ..''
   H Eλλάδα θα πάει μπροστά, όταν οι ''ψυχοπαθείς'', εμμονικοί, εμφυλιολάγνοι υπερήλικοι, φύγουνε εκδρομή στον.... Αγ.Πέτρο.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Tabula Rasa 23/03/2013 15:06:29

    Δεν κάνει να εύχεσαι κακά για κανέναν. Η καλή προαίρεση σου επιστρέφεται ως ανταμοιβή.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Δεξιόχειρας 23/03/2013 15:33:58

   Προσέξτε το κολπάκι του «Δεξιόχειρος». Επιχειρεί, τσιγκλίζοντας τα αντανακλάστικα των δεξιών, να ταυτίσει στο υποσυνείδητό και να παραστήσει ως συνέχεια της ηρωϊκής αντίστασης του λαού μας εναντίον του κομμουνισμού κατά τον Εμφύλιο ... την πλήρη υποταγή στα σημερινά γερμανικά ηγεμονικά σχέδια! Θα ήταν για γέλια άν δεν ήταν για κλάμματα.

   Ως πατριώτης και δημοκράτης δεξιός (καμιά σχέση με φιλελευθερισμούς και πουκλαμισα αδειανά!) που ψήφισε ΝΔ, τον διαψεύδω.

 11. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/03/2013 12:08:01

  Μόλις θ' αρχίσουν να "σκάνε" διάφορες άλλες τράπεζες εδώ κι εκεί στην ΕΕ, σε Βορρά και Νότο, και να "κουρεύονται" οι επενδυτές-μεγαλοκαταθέτες, να δούμε τι θα λέτε, αγαπητοί Συριζαίοι (όσοι επιμένετε), Ανέλληνες και λοιποί αυτόκλητοι "υπερασπιστές".
  Θα τους υπερασπισθείτε όλους;
  Πρόβλεψη είναι ότι το "τσουνάμι" θα προχωρήσει προς όλες τις κατευθύνσεις, σχετικά σύντομα. Γράφτε το.
  Η Ευρωπαική κρίση όλη είναι πρωτίστως υπερχρέωση ιδιωτικοοικονομική, του τραπεζικού συστήματος. Η εκκαθάριση των ερειπίων που αφήνει η νεοφιλελεύθερη φούσκα 2 δεκαετιών, θ' αρχίσει απο το ζόμπι και έξω από κάθε ρυθμιση τραπεζικό σύστημα.
  Τα ζητούμενα είναι τώρα δύο: Να μην υπάρξουν στην Κύπρο μέτρα μισθολογικής λιτότητας και χαράτσια. Και όσο πιό συντομα, να ξεκαθαριστεί ότι στην Κύπρο και παντού στην Ευρωζώνη, η ανακεφαλαιοποίηση των τμημάτων τραπεζών που θ' απομένουν μετά την "δίαιτα", θα γίνεται απευθείας απο τον Ευρωπαικό Μηχανισμό και όχι με μεταφορά του χρέους στο επιμέρους Δημόσιο. Πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος χρεωκοπημένων τραπεζών και δημοσιονομικού χρέους.
  ΥΓ. Η απόφαση να κλείσουν την παροχή ρευστότητας απο τον ΕLΑ, άν μέχρι τη Δευτέρα δεν υπάρχει συμφωνία, ήταν του ίδιου του Ντράγκι. Δεν ξέρω άν μπλοφάρησε, το θεμα είναι ότι δημιουργεί προηγούμενο. Καμμιά τράπεζα δεν αισθάνεται πιά σίγουρη σε περίπτωση "ξηρασίας".

  • Αρχιμήδης avatar
   Αρχιμήδης @ Uncle Stgm 23/03/2013 14:16:30

   "Μόλις θ’ αρχίσουν να “σκάνε” διάφορες άλλες τράπεζες εδώ κι εκεί στην ΕΕ, σε Βορρά και Νότο, και να “κουρεύονται” οι επενδυτές-μεγαλοκαταθέτες," εσένα θείε θα σε απασχολεί ακόμα μην τυχόν πάρουν την κουτάλα απ' αυτούς που την έχουν τώρα, οι Συριζαίοι και σταματήσουν να βολεύονται οι Ημέτεροι και αρχίσουν να βολεύονται οι Υμέτεροι?
   Για να δούμε θα δικαιωθείς, για το ζόμπι Ευρωπαικό τραπεζικό σύστημα προεξάρχοντος του Γερμανικού, ή μόλις βάλουν χέρι στο αέριο και τα πετρέλαιά μας θα μας πούνε σκάφτε τώρα μαύροι?...

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/03/2013 12:19:00

  Θα τις σφραγίσει ο κομμουνισταράς Ντράγκι στο πίτς φυτίλι.
  "Δεν θα προκάνετε", που έλεγε και ο σοφός Χαρίλαος...
  Πάει η "ιερότητα" της ιδιωτικής περιουσίας, πέταξε. Η Ευρωζώνη έγινε μια τεράστια Κομμούνα, απο Παρίσι μέχρι Κρονστάνδη.

 13. πολίτης avatar
  πολίτης 23/03/2013 13:01:09

  Η Κύπρος φορτώνεται ένα χρέος που δε θα μπορέσει να το ξεπληρώσει, αναγκαστικά θα μπει σε διαδικασίες περικοπής εισοδημάτων και λοιπών χαρατσιών, κάθε τρεις και λίγο θα καρδιοχτυπάει για τη δόση της και θα ενωθεί στην εξαθλίωση με τη μητέρα Ελλάδα.
  Αφού με αυτό το ταμείο που λέγεται απέριψε η τρόικα συγκεντρώνουν κάποια δισεκατομμύρια, γιατί δεν επιλέγουν την αποχώρηση από την ευρωζώνη και να προσπαθήσουν να ισορροπήσουν ξανά, χωρίς τη γερμανική μπότα από πάνω τους; Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά να πέσεις στη λούμπα των Ευρωπαίων είναι ό,τι χειρότερο αυτή τη στιγμή. Τι τους παρέχουν; Αιώνια σκλαβιά; Λεηλασία;
  Ή μήπως ασφάλεια; Τα αλισβερίσια των Γερμανών με τη φίλτατη Τουρκία δεν τα ξέρουν;
  Προς δεξιόχειρες, ραβίνους κλπ
  Τα ανήκομεν εις τη Δύσιν και το ευρώ, συνιστούν ιδεοληψίες και ταμπού και σίγουρα όχι πατριωτισμό (τον οποίο έχετε πάρει εργολαβία δήθεν)
  Αν είναι η Ευρώπη που κάποιοι οραματίστηκαν να γίνει η αιτία να πάψουμε να είμαστε ανεξάρτητη χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια, μια χαρά μπορούμε να αναθεωρήσουμε.
  Προσωπικά εύχομαι να διαλυθεί αυτό το έκτρωμα το γρηγορότερο δυνατό.

 14. βαγόνι avatar
  βαγόνι 23/03/2013 13:39:49

  Ειναι μόνο αυτή πλευρά-που είναι κάπως έτσι-ή παρεισφρύουν και
  γεωπολιτικές φιλοδοξίες;...όλα ξεκινούν απ'την οικονομία και στο
  τέλος...!

 15. tasosvag avatar
  tasosvag 23/03/2013 17:03:30

  Τραπεζικό σύστημα : το άγιο δισκοπότηρο ή το μακρύ χέρι του συστήματος http://ionath.blogspot.gr/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.