31/07/2008 17:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ

Φταίνε, λοιπόν, αποκλειστικά οι αποδοχές των εργαζομένων για τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, ενώ καμία ευθύνη δεν έχουν οι διοικητές τους και οι ποικιλώνυμοι σύμβουλοι. Κατά την κυβέρνηση, αυτοί δεν ευθύνονται ούτε για την κακοδιοίκηση, ούτε για την κακοδιαχείριση των επιχειρήσεων. Ούτε, βέβαια, είναι οι δικοί τους μισθοί και τα μπόνους που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό. Αυτά δεν... μετράνε. Φταίνε οι προνομιούχοι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες τους, αλλά τα «σπασμένα» καλούνται να πληρώσουν οι νεοεισερχόμενοι. Σ' αυτούς, τους αδύναμους να εξεγερθούν, καθώς δεν θέλουν να μείνουν άλλο άνεργοι, εξαντλούνται η αυστηρότητα και η πυγμή των κυβερνώντων. Οι... άλλοι ουδόλως θίγονται. Φταίει το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε ώς το 2004, αλλά είναι... αθώα η πεντάχρονη νέα διακυβέρνηση. Φταίνε δηλαδή όλοι οι άλλοι, εκτός από τους δυνάμενους να της προκαλέσουν προβλήματα και τους δικούς της έμπιστους. Και, φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για την προτροπή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φ. Σαχινίδη, «μειώστε τις αποδοχές όσων στελεχών δεν πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν τεθεί». Σιγά μη θίξει τους εκλεκτούς της, που άλλωστε ακολούθησαν τις πολιτικές της. Επί της ουσίας, ο Γ. Αλογοσκούφης μάς λέει ότι οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ είναι ανευθυνοϋπεύθυνες. Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε γιατί τις χρυσοπληρώνει; Απλώς, για να εξασφαλίσουν κοινωνικό στάτους μέσω μιας διακριτής θέσης και ενός παχυλού μισθού; Δεν κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο εν προκειμένω η κυβέρνηση, από το να ακολουθεί την πάγια τακτική της. Οι μη έχοντες και μη κατέχοντες είναι... ταγμένοι να πληρώνουν την αποτυχία της πολιτικής της να βάλει τάξη στα οικονομικά της χώρας, να συγκρατήσει τις δημόσιες δαπάνες, να πατάξει φοροδιαφυγή και φοροκλοπή, να απαλλάξει την κυβέρνηση από τον κίνδυνο μιας νέας ευρωπαϊκής επιτήρησης. Εξ ου και η πρωτοβουλία για το νέο εργασιακό καθεστώς.

Της ΝΤΟΡΑΣ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ από την Ελευθεροτυπία

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nas avatar
  nas 31/07/2008 18:19:04

  Οι άνθρωποι ξέρουν πως θα ξανακάνουν να δούν εξουσία μετά απο 15 χρόνια κιαν ..., εάν και εφόσον ο Γιώργος ακούσει τη φωνή του λαού κι όχι των παπαγάλων εσωτερικού χώρου του ΠΑΣΟΚ... οπότε λένε ότι προλάβουμε να αρπάξουμε... μιά ζωή αυτό ήταν: πλιατσικολόγοι!!!
  Το θέμα είναι τι κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι... θα συνεχίσουμε να τους αβαντάρουμε δια της σιωπής μας; ή θα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να πούμε κάτω οι κλεφτοκοτάδες;

 2. Κατέγνων avatar
  Κατέγνων 31/07/2008 18:57:34

  Το σχόλιο δεν είναι και ότι πιο έξυπνο, ενδεικτικό του πως σκέφτονται κάποιοι πασόκοι.Κυρία Νταϊλιάνα μου το ζήτημα δεν είναι ούτε πόσο κερδοφόρες είναι οι δημόσσιες επιχειρὴσεις ούτε πόσο αποτελεσματική η εκὰστοτε διοίκηση τους αλλά το τι λειτουργία επιτελούν.Και η λειτουργία τους (καλή ή κακή ) είναι θεμελιώδης για μια κοινωνία.Δίχως τις δημόσιες υπηρεσίες γυρίζουμε στο δέκατο ένατο αιώνα (ντικενσιανή κοινωνία...).Πρέπει να υπάρχει ισχυρό κράτος πάροχος το οποίο θα στηρίζει τη μεσαία τάξη και αν τοις πράγμασι το κοινόν των Ελλήνων.Οι φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες, η αποκλειστικά δημόσια παιδεία και υγεία, το φθηνό ρεύμα (στη χώρα έχουμε το φθηνότερο ρεύμα γιατί επιδοτείται από το κράτος) είναι κάποιοα από τα ελάχιστα που υποχρεούται να προσφέρει το κράτος ( μέσω των φόρων που πληρώνουμε όλοι μας) ώστε να συγκροτείται μία πολιτική κοινωνία.Αν τα παραπάνω εκλείψουν θα βυθιστούμε στο σκότος της χειρότερης βαρβαρότητας.΄Ολα λοιπόν τα παραπάνω είναι πέρα από την έννοια του οιουδήποτε κέρδους είναι ανεκτίμητα κάτι που δεν θα το κατανοήσουν ποτέ οι νεοφιλελεύθεροι αποδομιστές του κράτους πρόνοιας, της συλλογικής αλληλεγγύης, της αίσθησης του ανήκειν.Τι να κάνουμε λατρεύουν εποχές παρόμοιες με αυτές του ΄Ολιβερ Τουίστ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.