30/07/2009 20:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψηφίστηκε εν μέσω αντιδράσεων η τροπολογία για τα βαρέαΕν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε (με 50 ψήφους υπέρ έναντι 49 κατά) η τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά στη Βουλή.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης η υπουργός απασχόλησης Φάνη Πετραλιά διευκρίνισε ότι η υπαγωγή ή μη των εργαζομένων στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών δεν επηρεάζει τις μικτές αποδοχές τους απλώς όσοι υπάγονται στα βαρέα πληρώνουν μεγαλύτερο ασφάλιστρο. Επανέλαβε επίσης ότι ο νέος κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων δεν αφορά όσους είναι ήδη ασφαλισμένοι στα ΒΑΕ, αλλά μόνο όσους ασφαλίζονται για πρώτη φορά.

 

Ως μέρος της κυβερνητικής προσπάθειας για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, χαρακτήρισε η ΓΣΕΕ την τροπολογία. Με ανακοίνωσή της, τονίζει επίσης ότι η κυβέρνηση με τη στάση και την πολιτικής της έχει δυναμιτίσει κάθε μορφή πολιτικής συνεννόησης για το ασφαλιστικό και προειδοποιεί με μαζική κοινωνική και εργατική αντίδραση, αλλά και νομικές προσφυγές.

Η ρύθμιση δέχτηκε τα έντονα πυρά της Αντιπολίτευσης τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο επελέγη η εισαγωγή της προς ψήφιση στο θερινό τμήμα υπό την μορφή τροπολογίας.

 
«Έχετε την ψευδαίσθηση ότι λόγω της θερινής ραστώνης θα έχετε μειωμένες αντιδράσεις-αλλά μαγειρεύεται χωρίς τον ξενοδόχο. Δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών δεν έχετε το δικαίωμα να τα καταστρατηγήσετε και να τα ακυρώνετε», παρατήρησε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ανδ. Μακρυπίδης.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για τροπολογία ντροπής που έρχεται στα θερινά τμήματα της Βουλής χωρίς κα να μπει σε διάλογο με τους εργαζόμενους. «Συμφωνούμε να διευρυνθεί η λίστα. Εσείς όμως δεν πάτε να βάλετε, αλλά να μειώσετε στο ήμισυ και παραπάνω τους κλάδους», σημείωσε.

Ο Αντώνης Σκυλλάκος του ΚΚΕ απέδωσε ευθύνες στα κόμματα που συμμετείχαν στους διαλόγους για τα εργασιακά, συμβάλλοντας στην υποχώρηση-όπως είπε-των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το ΠΑΜΕ οργανώνει αυτή την ώρα συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος όπου θα παρευρεθεί και η Αλέκα Παπαρήγα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 31/07/2009 12:15:00

  κανείς εδώ δεν εργάζεται στα βαρέα φαίνεται

  ντροπή να ψηφίζουν 50 καρεκλοκένταυροι που θα μακροημερεύσουν για ανθρώπους που στα 40 τους είναι ερείπια από επαγγελματικές ασθένειες

 2. Βασιλική Σιάπκα avatar
  Βασιλική Σιάπκα 31/07/2009 17:35:58

  Υπάρχουν επαγγέλματα που θεωρούμε αυτονόητα πως ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά και όμως δεν υπάγονται! Μόλις δημοσιευθεί η επικαιροποιημένη λίστα θα δούμε τί δουλειά έκανε το υπουργείο. Το μείζον κατ΄ εμέ είναι η σταθερή επικαιροποίησή της στο μέλλον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.