06/06/2009 15:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψηφίζουμε με περίσκεψη, αλλά και με ελπίδα

 
_______________________________________________________________________________________________
Πάμε να ψηφίσουμε με περίσκεψη, αλλά και με ελπίδα

Επειδή οι δημοσκοπήσεις δίνουν υψηλή αποχή και χαμηλά ποσοστά και για τα δύο μεγάλα κόμματα (όχι πάνω από 69% αθροιστικά).


Η υψηλή αποχή δείχνει ότι απονομοποιείται η εκλογική διαδικασία γενικότερα, η συμμετοχή στην «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» πιο συγκεκριμένα, αλλά και το ελληνικό πολιτικό σύστημα.


Το γεγονός ότι η ΝΔ παθαίνει καθίζηση ποσοστών δεν οδηγεί σε αντίστοιχη άνοδο του άλλου μεγάλου κόμματος εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο είναι αποσυσπειρωμένα, αν και η ΝΔ πολύ περισσότερο από το ΠΑΣΟΚ. Ο δικομματισμός παύει να λειτουργεί. Προς όφελος ποίων όμως. Των «λαϊκών δυνάμεων» ή της εργολαβικής και εκδοτικής διαπλοκής;


Το γεγονός ότι πέφτουν τα ποσοστά των μεγάλων  κομμάτων, δεν οδηγεί σε αντίστοιχη άνοδο των μικρών. Εμφανίζουν άνοδο ποσοστών, αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως διότι μεγαλώνει η αποχή και πέφτει το σύνολο των ψηφιζόντων. Σε ψηφοφόρους εμφανίζουν μικρή μόνο άνοδο.


Το σημαντικότερο νέο φαινόμενο είναι η εμφάνιση των «Οικολόγων» - αν και μάλλον θα είναι μικρότερη της αναμενόμενης, αλλά πάντως αισθητή.


Συμπέρασμα: Οι δυσαρεστημένοι δεν φεύγουν από το κυβερνών μεγάλο κόμμα για να πάνε στο αντιπολιτευόμενο, δεν φεύγουν από τα δύο μεγάλα κόμματα για να πάνε στα μικρότερα, πηγαίνουν στο ΜΗ κόμμα των Οικολόγων και στην αποχή.


Ψηφίζουμε λοιπόν με περίσκεψη, διότι τα εξωθεσμικά κέντρα και η υπερεξουσία της διαπλοκής, στράφηκαν εναντίον και των δύο μεγάλων κομμάτων (αν και περισσότερο κατά της ΝΔ). Στράφηκαν εναντίον όλο του πολιτικού συστήματος, δηλαδή των μεγάλων και των μικρότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων (αν και περισσότερο κατά των μεγάλων). Και πριμοδότησαν τελικά είτε το ΜΗ κόμμα των Οικολόγων είτε την Αποχή. Και όταν βλέπουμε τις συγκρούσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή τις εκστρατείες των μικρών κατά του δικομματισμού, βλέπουμε όλους να παίζουν (άθελά τους αυτή τη φορά) το παιγνίδι των εξωθεσμικών.


Όμως, ό,τι κι αν γίνει τώρα, τα μεγάλα στοιχήματα θα κριθούν μετά τις ευρωεκλογές. Γι αυτό ψηφίζουμε και με την ελπίδα ότι μάλλον δεν θα καταφέρουν να τα σμπαραλιάσουν όλα. Ότι το κόμμα της ΜΗ πολιτικής δεν θα καταφέρει να τα διαλύσει όλα. Και ότι θα τους σπρώξουν όλους να ανασυγκροτηθούν και να αλλάξουν. Η επίθεση της διαπλοκής κατά του πολιτικού συστήματος δεν κατάφερε ακόμα να το διαλύσει ώστε να επιβάλουν ανοικτά τους δικούς τους. Θα προκαλέσει, όμως, τέτοια κρίση στο σύστημα, ώστε να το εξαναγκάσει να ανασυγκροτηθεί. Αυτό μπαίνει στην ημερήσια διάταξη από την επομένη των εκλογών.


Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sensa avatar
  Sensa 06/06/2009 15:40:33

  Η επικείμενη ευρεία επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, αναμένεται να αποτελέσει την απαρχή εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό, καθώς και στο πεδίο των εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «parapolitika.gr» είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφαση του Αριστείδη Αλαφούζου να στηρίξει την αναρρίχηση του Γιώργου Παπανδρέου στην εξουσία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος Αλαφούζου ψιθυρίζεται ότι είναι ο «κουμπάρος» στον επιδιωκόμενο γάμο του ΠΑΣΟΚ με τους Οικολόγους του Μιχάλη Τρεμόπουλου, που είτε θα συνεργαστούν με το Κίνημα πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όπως ορίζει ο εκλογικός νόμος για τους συνασπισμούς κομμάτων, είτε θα απορροφηθούν ως συνιστώσα. Στη δεύτερη περίπτωση, αναμένεται να διαφοροποιηθεί η ονομασία του ΠΑΣΟΚ σε Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Οικολογικό Κίνημα, όπως έχει αφήσει ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου να εννοηθεί, με πρόσφατες συνεντεύξεις του στον Τύπο. Χαρακτηριστικό της ολόθερμης στήριξης του Ομίλου Αλαφούζου προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου, είναι η προβολή της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σήμερα το πρωί στα καμένα της Πάρνηθας, καθώς και η εμφάνισή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, χωρίς αντίλογο από την Κυβέρνηση!

 2. delirious avatar
  delirious 06/06/2009 15:55:08

  Θα ήθελα να θέσω το ερώτημα τι κόμμα θα ψηφίσουμε.
  Το ΠΑΣΟΚ ήταν μια κυβέρνηση επαγγελματιών απατεώνων και η ΝΔ μια κυβέρνηση ερασιτεχνών απατεώνων και ηλιθίων.
  Το ΛΑΟΣ είναι αυτό που είναι, ένα περίεργο συνονθύλευμα όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Οικολόγοι άκρως αμφιλεγόμενοι και προβληματικοί, στοιχεία που έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Το μόνο κόμμα με ιδεολογική καθαρότητα είναι το ΚΚΕ. Αν όμως δεν είσαι κομμουνιστής πως να το ψηφίσεις?
  Πιστεύω ότι ένα ποσοστό περί το 50% του εκλογικού σώματος δεν ξέρει τι να κάνει.

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 06/06/2009 16:19:27

  @2: σου αντιστρέφω: όπως τόσοι αριστεροί που ψήφισαν κάποτε δεξιά κόμματα, χαλαρά.

 4. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 06/06/2009 16:20:38

  2.delirious,
  Ιδεολογική καθαρότητα έχει,καθαρό παρελθόν έχει;

 5. Swell avatar
  Swell 06/06/2009 16:23:41

  @Delirious: "Το μόνο κόμμα με ιδεολογική καθαρότητα είναι το ΚΚΕ. Αν όμως δεν είσαι κομμουνιστής πως να το ψηφίσεις." Τί σχέση έχει η ιδεολογική καθαρότητα του ΚΚΕ με τον κομμουνισμό; Πολλοί από τους "κομμουνιστές" του ΚΚΕ, αλλοιθωρίζουν προς το ΛΑΟΣ. Οι πνευματικές αγκυλώσεις είναι κοινές.

 6. afelis avatar
  afelis 06/06/2009 16:25:22

  (delirious, 2)
  Κι αν δεν είσαι κομμουνιστής, τι έγινε? Φοβάσαι μπας κι έρθει το ΚΚΕ στην εξουσία και σου πάρει το αυθαίρετο εξοχικό?
  Είναι μια μοναδική ευκαιρία που μας δίνεται τώρα. Εκδικηθείτε. Κάντε τους να χάσουν τον ύπνο τους. Κάντε μεγαλοπολιτικούς, μεγαλοεργολάβους-μεγαλοεκδότες, μεγαλολαμόγια και κάθε λογής καθάρματα που μας κατάντησαν απο πολίτες υπηκόους να ιδρώσουν.
  Ίσως έτσι σωθεί κάτι. Μια σοβαρή, υπολογίσιμη αύξηση στο ΚΚΕ, ίσως λειτουργήσει σαν καταλλύτης και φρενάρει το πλιάτσικο, όποιο απ τα κόμματα εξουσίας έρθει πρώτο, ειδικά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
  Τι έχουμε να χάσουμε?
  Εκτός κι αν υπερισχύει το δεν ψηφίζω ΚΚΕ επειδή ο χωροφύλακας παππούς μου, μου είπε πως είναι κακό.
  (Δεν είμαι ούτε μέλος κι ούτε καν παραδοσιακός ψηφοφόρος του ΚΚΕ. Μα, δεν είμαι και κρετίνος ώστε να με σέρνουν απ τη μύτη δυό παρατάξεις που έχουν αναγάγει τη μαλακία σε επιστήμη).

 7. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 06/06/2009 16:29:13

  Την Κυριακή εμείς χρειαζόμαστε στη χειρότερη περίπτωση μισή ώρα και ξεμπερδέψαμε.

  Από την Δευτέρα όμως οι "ηγέτες" χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να σπρώξουν πλέον τα πράγματα σε εκείνη την κατεύθυνση που θα μας μείνει η Ελλάδα in one piece, όπως θα έλεγε και ο ποιητής.

  Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν πολιτικά όπως συνήθισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αν η άρνηση τους στους παραδοσικούς τους πάει στους νεόκοπους πράσινους δεν πειράζει, μόδα είναι θα περάσει. Κανα δυό ομιλίες του Τρεμόπουλου φτάνουν.

  Ακόμη και η βαρειά ήττα της Ν.Δ. της επιτρέπει έχοντας πλέον το πολιτικό ακαταλόγιστο να κάνει ότι δεν έκανε τόσα χρόνια.

  Η νίκη Παπανδρέου (προσοχή όχι του ΠΑΣΟΚ), θα μας στερήσει μόνο τις μαλακίες του "ώς ο επόμενος Πρόεδρος". Δεν χάσαμε και τίποτε.

  Σε κάθε περίπτωση το μεγάλο κέρδος της εποχής είναι ότι έχουν ξεβρακωθεί για τα καλά η διαπλοκή, τα τσιράκια τους μέσα στα κόμματα και τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ. Καιρός λοιπόν να τελειώνουμε με δαύτους, δεν είναι και τόσο δύσκολο.

 8. qaz avatar
  qaz 06/06/2009 16:42:32

  Συγχαρητήρια και πάλι!

  Έχετε δώσει ρέστα σε αυτές τις εκλογές.

  Το διακύβευμα είναι η εμφανής ποδηγέτηση που επιχειρείται από τους γνωστούς εξωθεσμικούς εξουσιαστές της πολιτικής σκηνής, οι οποίοι πλέον δεν επιτρέπουν καμία τάση πολιτικής, δημοσιογραφικής ή οικονομικής αυτονόμησης.

 9. ataktos avatar
  ataktos 06/06/2009 16:46:53

  ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΑΣ
  Στον μεσοπόλεμο, στην περίοδο του ισπανικού εμφυλίου , όταν οι φασίστες δολοφονούσαν τον ποιητή Λόρκα , ο πολυκαλλιτέχνης Νίκος Εγγονόπουλος διαβεβαίωνε ότι «η τέχνη και η ποίηση δεν μας βοηθούν να ζήσουμε» και κατέληγε σε έναν στίχο που έγινε διάσημος και για πολλά χρόνια επανέρχονταν με διάφορες αφορμές στον δημόσιο λόγο : «Είθισται να δολοφονούν τους ποιητάς»*.....  Στην μεταμοντέρνα εποχή της μιντιοκρατίας και της κατασκευής πολιτικών σχηματισμών με μπερλουσκονικές μεθόδους, η αποσιώπηση , η υπερπροβολή, η κατασκευή εικόνων και η παραπλάνηση , γίνονται στοιχεία μιας νέου τύπου «σφαγής δια του βάμβακος», που υποκαθιστά τις παραδοσιακές μορφές επιβολής της εξουσίας. Ποιητές και άλλοι καλλιτέχνες παραμυθιάζονται, εκτίθενται, πηγαινοέρχονται μεταξύ συμβιβασμού και υποχρεωτικής αποστράτευσης, μεταξύ ανοχής και περιθωριοποίησης. Την ίδια στιγμή ο γραφειοκράτης, ο δημοσιοσχεσίτης , ο «πολιτευτάκιας» - που θα μπορούσε να πει ο Σαββόπουλος – συνεχίζει να ελίσσεται, να μπουρδουκλώνει πάντες τους επιδεκτικούς μπουρδουκλώματος και να θορυβεί επιτιθέμενος, εκεί που θα έπρεπε να απολογείται.....  Παρακολουθώ την υπόθεση του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη εδώ και μερικές ημέρες χάρη σε ορισμένες προσωπικές επαφές αλλά και εξ αιτίας των πρόσφατων δηλώσεων και αντιδηλώσεων, σχετικά με τους Οικολόγους Πράσινους και την πραγματική υποστήριξη του ποιητή (κατά ένα Χ%....) στον ΣΥΡΙΖΑ.Ο Βαλαωρίτης εν τέλει δηλώνει μέλος των ΟΠ – πράγμα που κάνει υπερήφανα κάποια στελέχη των τελευταίων και από πρώτη όψη σηματοδοτεί μια νίκη στο παιχνίδι με την εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Ταυτόχρονα όμως διαβάζω τα όσα καταμαρτυρεί ο σεβάσμιος ποιητής σε σχετική συνέντευξή του, που κάνουν «Πύρρεια» τη νίκη των ΟΠ :  . «Στην αρχή, λοιπόν, τα πράγματα πήγαιναν καλά, ώσπου έμαθα ότι ο Τρεμόπουλος είπε να το βουλώσω και να μην μιλάω δημόσια εγώ, παρά μόνο αυτός. Και όπως είδα κατόπιν, ήθελε να με ελέγξει τι θα πω για τον πολιτισμό, εάν είμαι κατατοπισμένος για τη θέση των Οικολόγων Πράσινων κ.λπ. Προσπαθούσε να πει ότι αν δεν ήταν η ακτιβίστρια από τις Βρυξέλλες(σημ. η Βούλα Τσέτση) , η επιλογή (σημ. Στη πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας των ΟΠ το 2007) θα ήταν ανάμεσα σε μένα και σε μια ανόητη παρουσιάστρια των καναλιών. Προσπάθησε, δηλαδή, να με γελοιοποιήσει»  Ο Νάνος Βαλαωρίτης θα μπορούσε να θυμίζει τον χαρακτήρα ενός άλλου ποιήματος του Εγγονόπουλου, για τον Υδραίο Στρατηγό και για κάποια άστοχη εκστρατεία του στη Λάρισσα – σε ένα πεδίο δηλαδή άσχετο και ανοίκειο για τον ίδιο. Όμως επίσης θα μπορούσε να θυμίζει και τον ομοιοπαθητικό κύριο Βυθούλκα, κάτοχο του εναλλακτικού βραβείου Νόμπελ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των ΟΠ το 2004, που αποχώρησε πρόσφατα από αυτό το σχήμα διαμαρτυρόμενος για τις θέσεις του Τρεμόπουλου : Να τον θυμίζει όχι για άλλο λόγο, αλλά διότι ο ποιητής κατέφυγε στη μέθοδο της ομοιοπαθητικής (!) για να θεραπεύσει τη σχέση του με την οικολογία......


  * «Νέα περί του θανάτου του Ισπανού ποιητού Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα κλπ», http://www.snhell.gr/sounds/Apaggelies/a01.mp3
  http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2009/06/blog-post_05.html

 10. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 06/06/2009 16:48:10

  Το συμπέρασμα ότι τα εξωθεσμικά κέντρα στράφηκαν περισσότερο κατά των μεγάλων κομμάτων, και μάλιστα της ΝΔ, από πού προκύπτει; Από τη δημοσκόπηση του Βήματος για το debate;

 11. Karlelis avatar
  Karlelis 06/06/2009 16:55:12

  ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟΠέμπτη, 4 Ιουνίου 2009 - 06:46
  Μας παίρνουν με τις πέτρες...

  Εκτύπωση
  Αποθήκευση
  Αποστολή
  Μέγεθος
  Το πιο άχαρο πράγμα που πρέπει να συμβαίνει σε Έλληνα υπουργό το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι να συμμετέχει σε συσκέψεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το τι ακούν οι άνθρωποι και όχι αδικαιολόγητα, δεν περιγράφεται. Αυτή είναι η αλήθεια και όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε τι γίνεται γύρω μας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητές μας να αποφύγουμε το ναυάγιο...

  Μας κατηγορούν για το γεγονός ότι εξακολουθούμε να είμαστε τα μαύρα πρόβατα της Ευρώπης και δεν προσπαθούμε στο ελάχιστο να βελτιωθούμε. Ότι τους κοροϊδεύουμε με τα στοιχεία που τους στέλνουμε για την οικονομική κατάσταση της χώρας, ότι δεν τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Είναι τόσο άσχημο το κλίμα στο εξωτερικό για τη χώρα μας που η Ελλάδα χρησιμοποιείται πλέον ως το καλύτερο παράδειγμα για όσους επιθυμούν να δημιουργηθεί στο μέλλον ένας μηχανισμός εξόδου μιας χώρας από την ΟΝΕ.

  Δεν κινδυνολογούμε. Ερμηνεύουμε τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας και τα οποία πολλές φορές μας δημιουργούν την αίσθηση ότι οι πάντες συνωμοτούν σε βάρος μας. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι έχουν κουραστεί να μας βλέπουν να πυροβολούμε διαρκώς το πόδι μας και πολύ απλά έχουν πάψει να ασχολούνται μαζί μας. Κι από τη στιγμή που δεν ασχολούνται πλέον μαζί μας, ασχολούνται με τους άλλους! Δεν πρέπει, λοιπόν, να μας ξενίζει το γεγονός ότι όλοι οι άλλοι γύρω μας αναβαθμίζονται. Αυτό συμβαίνει στα δικά μας μάτια, επειδή εμείς υποβαθμιζόμαστε...

  Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα το γεγονός ότι έχουμε σταδιακά τεθεί εκτός παιγνιδιού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η διακυβέρνηση Ομπάμα έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη της στην Ελλάδα, όταν έχει προσεγγίσει ακόμη και τους «εχθρούς» Σέρβους! Έχουμε καταφέρει με χίλιους και δύο τρόπους να απομονωθούμε. Γιατί; Ενώ είχαμε τις ευκαιρίες μας τις πετάξαμε επιδεικτικά στο καλάθι των αχρήστων. Για παράδειγμα, όσο έχουμε την προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, τι έχουμε να επιδείξουμε; Εκτός και αν δεν υπάρχουν γεγονότα για να δράσουμε. Αλλά όποιος διαλέγει την αδράνεια δεν πρέπει να έχει και την απαίτηση να τον χειροκροτήσουν οι άλλοι γι αυτό...

  Θανάσης Μαυρίδης

  thanasis.mavridis@capital.gr

 12. neos agrotis avatar
  neos agrotis 06/06/2009 17:00:24

  "Στράφηκαν εναντίον όλο του πολιτικού συστήματος, δηλαδή των μεγάλων και των μικρότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων (αν και περισσότερο κατά των μεγάλων)"
  Μια απορια, Ποιος ελέγχει "ολο το πολιτικο συστημα" ?
  Αntinews και συ στο παιχνιδι?

 13. Ηρώδης avatar
  Ηρώδης 06/06/2009 17:16:31

  Εφόσον το antinews επικαλείται μια ελάχιστη αξιοπιστία, θα ήθελα να θέσω το ερώτημα πώς "πριμοδότησαν τελικά είτε το ΜΗ κόμμα των Οικολόγων είτε την Αποχή." ;
  Για την αποχή το καταλαβαίνω, αλλά σε ό,τι αφορά πριμόδοτηση των οικολόγων 8α ή8ελα μιαν αναφορά, κάτι,οτιδήποτε που να ελέγχεται από "εξωθεσμικά κέντρα και η υπερεξουσία της διαπλοκής" και να είναι ύπερ των οικολόγων. Υπόψην ότι δεν προτίθεμαι να ψηφίσω τους οικολόγους, οπότε η ερώτηση τίθεται γιατί η δική μου παρατήρηση συνηγορεί υπέρ του αντιθέτου.

 14. ΛΕΡΑ avatar
  ΛΕΡΑ 06/06/2009 17:26:13

  ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΟΧΙ ?

  εγω πως ψηφιζω ? ψηφιζω μεγαλο κομμα γιατι κανενα μικρο δεν εχει την παραμικρη φωνη στην ευρωπη

  οπως και να το κανουμε σοσιαλιστες και λαικο κομμα με μπαλαντερ τους φιλελευθερους καθοριζουν τα της ευρωπης

  το κκε τι εκανε τοσον καιρο στο ευρωκοινοβουλιο εκτος απο το να μην ψηφιζει τιποτα?

  ο συριζα εκανε καμια προταση που να εχει ψηφιστει?

  απο τον τοοοοσο τεραστια δουλεια του καρατζαφερη για τα εθνικα θεματα τι εχει υπερψηφιστει απο τις υπολοιπες ομαδες ?

  καλως ή κακως ετσι ειναι και ετσι θα παραμεινει σε αυτες τις εκλογες

  ναι στα μικρα κομματα αφου δινουν την απαραιτητη δημοκρατικη πολυχρωμια αλλα αυτα για κατι χωρες οπως η γερμανια και η γαλλια που μπορουν να βγαλουν και μερικους χρωματιστους , για την ελλαδα με 22 μονο θεσεις θελω φωνη που να ακουγεται μεσα στην ευρωβουλη και συμμετοχη σε ισχυρες συμμαχιες και οχι φωνη "διαμαρτυριας"

  οι αλλοι παιζουν το παιχνιδι της "διαμαρτυριας" και εμεις το χαβουμε ενω ταυτοχρονα θα χασουμε και την οποια φωνη εχουμε μεσα στο ευρωκοινοβουλιο ή εχετε την εντυπωση οτι η πλειοψηφια των συντηρητικων και σοσιαλιστων ενδιαφερονται στην τελικη για το τι λεει το κκε ο συριζα και το λαος ? τα παντα ειναι συμμαχιες και οσο περισσοτερες ψηφους προσθετεις σε αυτες τοσο πιο δυνατη φωνη εχεις

 15. Factorx avatar
  Factorx 06/06/2009 17:31:25

  @Ηρώδης Says: "Εφόσον το antinews επικαλείται μια ελάχιστη αξιοπιστία"

  factorx: εγω δεν επικαλέστηκα τίποτα. Εσυ αφου κρίνεις οτι δεν εχουμε αξιοπιστία γιατί μας ζαλίζεις τον έρωτα; Μην μας διαβάζεις...

  ΥΓ αν κρίνω παντως απο μια απο τις κορυφαίες θεσεις του ψηφοδελτίου του οικολόγων( τον ξερω απο μικρό παιδί) πολύ ανοησία ρε παιδί μου

 16. Factorx avatar
  Factorx 06/06/2009 17:33:52

  @neos agrotis Says: "Αntinews και συ στο παιχνιδι?".

  Σου το έχω ξαναπεί. εδω αντικρουουμε απόψεις. Δεν πετάμε κακοήθη υπονούμενα. Ποιο παιχνίδι ενοείς; Δεν εχουμε το δικάιωμα να πουμε τις απόψεις μας χωρις να μπει κάποιος ανόητος και να μας κατηγορήσει για κάτι;

 17. ο πολυγνώστης.... avatar
  ο πολυγνώστης.... 06/06/2009 18:07:04

  Τα λεφτά από το Χρηματιστήριο…(βγάλλανε κάτι από το περιβάλλον του ..κινέζου…άπειρα) , απο το C4I (…κάτι μούτράκια με μουστάκια….),από τις προγραμματικές συμβάσεις (…κάτι επιλοχίες)….από το ΕΚΤ (Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο….)…..κάπου καταλήγανε!!!!!..εκεί που το ξέρουνε όλοι!!!!!..στον ΚΙΝΕΖΟ!!!και την παρέα του!!!!!…

 18. Ηρώδης avatar
  Ηρώδης 06/06/2009 18:22:13

  FactorX, προφανώς επειδή κρίνω ότι σε κάποιο βαθμό έχετε αξιοπιστία γι αυτό σας διαβάζω και πολύ περισσότερο γι αυτό ξοδέψα χρόνο και ενέργεια για να θέσω την ερώτηση, και όχι για να προβοκάρω. Διότι πίστευα ότι θα λάβω μιαν απάντηση η οποία να αντικρουεί αυτό που εγώ εχώ παρατηρήσει. Φυσικά και μπορείς να απαντάς -ή όχι- όπως γουστάρεις και σε όποιον αρέσει.

  Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου:
  Πώς τα “εξωθεσμικά κέντρα και η υπερεξουσία της διαπλοκής” “πριμοδότησαν τελικά το ΜΗ κόμμα των Οικολόγων” ;
  [Για την αποχή είναι σαφές]

 19. Factorx avatar
  Factorx 06/06/2009 18:27:21

  @Ηρώδης: Αν έχεις απορίες απο αυτού δες σήμερα το κανάλι των Αλαφούζων.

  Δες σε παρακαλώ κι αυτα

  Κρατικές χρηματοδοτήσεις – Τρεμόπουλος
  Ο Μ. Τρεμόπουλος ισχυρίζεται ότι έχει πολύ μικρό εισόδημα.
  Είναι όμως επαγγελματικό στέλεχος (αντιπρόεδρος) της Αντιγόνης, μια Μη κυβερνητική οργάνωση που ρουφιανεύει την Ελλάδα στους διεθνείς οργανισμούς για περιστατικά βίας και ρατσισμού –όχι ότι δεν υπάρχουν, η Αντιγόνη όμως ακόμη και ασημαντότατα θέματα τα κάνει κολοσιαία… Η εν λόγω οργάνωση χρηματοδοτείται, σύμφωνα με το στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, με 180.000 Ευρώ τον χρόνο από κρατικούς πόρους για να κάνει διάφορα projects (http://olympia.gr/2009/04/05/greekblock/). Οι υπολογισμοί όμως που έκανε ένας προσεκτικός αναγνώστης δείχνουν έσοδα 350.000 Ευρώ τον χρόνο, εκ των οποίων 120.000 κρατικοί πόροι από το υπουργείο Απασχόλησης (http://greekblock.blogspot.com/2009/04/blog-post_3526.html)….

  Κρατικές χρηματοδοτήσεις - Χρυσόγελος

  Ο τρίτος υποψήφιος για τις ευρωεκλογές των Οικολόγων Πράσινων, ο Νίκος Χρυσόγελος είναι επί σχεδόν 20 χρόνια πρόεδρος στην περιβαλλοντική οργάνωση ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, ενώ επί πολλά χρόνια ήταν και πρόεδρος στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ SOS. Και οι δύο οργανώσεις υπήρξαν από τις αγαπημένες του πρώην υπουργού ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος τις επιχορηγούσε με σημαντικά ποσά καθ’ όλη την διάρκεια της δεκαετίας του 1990 για να κάνουν περιοδείες στις Κυκλάδες με ένα καΐκι και να «ευαισθητοποιούν» τον κόσμο να διατηρεί καθαρές τις θάλασσες. Τα ποσά που έδινε κάθε χρόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ κυμαίνονταν περί τα 70 εκατομμύρια δραχμές, κι αυτό γινόταν χωρίς δημόσια προκήρυξη για να υποβάλουν προτάσεις προγραμμάτων και άλλες ΜΚΟ.
  Όμως, οι οργανώσεις του κου Χρυσόγελου δεν υποστηρίχθηκαν μόνο από τον Λαλιώτη, αλλά και από τον σκληρά καθυβριζόμενο από τους Οικολόγους Πράσινους (για το ξεκάρφωμα;) νυν ΥΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Εντυπωσιάζει η αποδοχή της έκτακτης επιχορήγησης που έδωσε πέρυσι το ΥΠΕΧΩΔΕ σε διάφορες περιβαλλοντικές ΜΚΟ, με το Μεσόγειος SOS να είναι η μόνη οργάνωση που εισέπραξε τα 100.000 Ευρώ, όταν η Greenpeace, το WWF, η Ορνιθολογική και οι φωκάδες απέρρριψαν κάθε χρηματοδότηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ… Δείτε: http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=391058.

  Αποδεδειγμένη διαπλοκή Οικολόγων Πράσινων - Βγενόπουλου

  Άφθονο χρήμα από Βγενόπουλο και Marfin στους Οικολόγους Πράσινους, μέσα από αλλεπάλληλες ΟΛΟΣΕΛΙΔΕΣ διαφημιστικές καταχωρήσεις το 2008 και το 2009 στην ΕΠΙΣΗΜΗ εφημερίδα του κόμματος, την... Πράσινη Πολιτική (http://troktiko.blogspot.com/2009/05/marfin.html).
  Οι καταχωρήσεις, 6 συνολικά τον αριθμό, όπως παραδέχονται οι ίδιοι http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_4711.html, τους απέφεραν 24.000 Ευρώ (!), 4.000 Ευρώ ανά τεύχος, ποσό που εισπράττει για μια σελίδα (χωρίς το αγγελιόσημο και το ΦΠΑ) μια κυριακάτικη εφημερίδα.Όλα αυτά τα λένε με την λογική του ότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις και την ώρα που κυκλοφορούν φήμες από ανθρώπους του χώρου ότι το πραγματικό έσοδο από την MARFIN ήταν 20.000 Ευρώ ανά διαφήμιση.Σύνολο δηλαδή 160.000 Ευρώ…Όμως, ακόμη και αν δεν ισχύουν τα ψιθυριζόμενα και η εισφορά Βγενόπουλου στους Οικολόγους Πράσινους περιορίζεται σε «μόνο» 24.000 Ευρώ, τίθενται 3 μεγάλα ζητήματα:Α) Ο Μ. Τρεμόπουλος είπε ψέμματα σε πρόσφατη συνέντευξη ότι το κόμμα του δέχεται μόνο μέχρι 12.000 Ευρώ τον χρόνο από κάθε πρόσωπο (http://panosz.wordpress.com/2009/05/04/ecogreens-23/)Β) Και χειρότερο: Στο blog της καλύβας, όπου γίνεται όλη η συζήτηση των Οικολόγων Πράσινων, κάποιος «από μέσα» (http://panosz.wordpress.com/2009/05/04/ecogreens-23/#comment-59072), λέει ότι όλες οι εκστρατείες βγαίνουν μόνο με 30.000-40.000 Ευρώ. Αν συσχετίσουμε αυτή την δήλωση με όσα είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Χρυσόγελος στον Λαζόπουλο, ότι δηλαδή οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουν μια "φθηνή" καμπάνια 150.000 Ευρώ, προκύπτει το μέγα ερώτημα ΠΟΥ τα βρήκαν τα «φθηνά» 150.000 Ευρώ, όταν δεν έχουν κρατική χρηματοδότηση και η χρηματοδότηση από τους Πράσινους Ευρώπης κυμαίνεται περί τα 20.000 Ευρώ ετησίως.Γ) Ακόμη και αν ο προϋπολογισμός των Οικολόγων Πράσινων είναι για τις εκλογές 150.000 Ευρώ, τότε τα 24.000 Ευρώ του Βγενόπουλου –αν είναι μόνον τόσα- αποτελούν το 17% της χρηματοδότησής τους. Αν αυτό δεν σημαίνει την εγγραφή μιας υποχρέωσης –για να μην μπούμε εξάρτησης- προς τον κο MIG, τότε πώς μεταφράζεται
  http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_2168.html

 20. Ηρώδης avatar
  Ηρώδης 06/06/2009 18:48:59

  Ρε μάστορα τι σκατά να πω για να καταλάβεις ότι δεν ρωτάω προβοκατόρικα?
  Δυστυχώς δεν έχω τηλεόραση οπότε δεν θα μπορέσω.
  Τέλοσπάντων, αν κατάλαβα καλά, υποστηρίζεις ότι τους σπρώχνει ο Αλαφούζος, σωστά? Δηλαδή ο Σκάι (αυτός δεν είναι του Αλαφούζου;) έφτασε ένα "μη κόμμα" από το πουθενά στο 6-7% των γκαλοπ (κάτσε να δούμε και τι θα γίνει αύριο); Πάντως από όσο ξέρω ο σκάι έχει πολύ μικρή τηλεθέαση, πιθανώς μικρότερη από τα ποσοστά που αποδίδονται στους οικολόγους.

  και πάλι διευκρινίζω ότι δεν προβοκάρω και ότι για ιδεολογικούς λόγους δεν είμαι και τόσο υπέρ των οικολόγων.

 21. Ηρώδης avatar
  Ηρώδης 06/06/2009 19:02:17

  Τώρα διάβασα το υπόλοιπο του σχολίου.
  Η δική μου άποψη είναι ότι τα ποσά που αναφέρεις είναι αμελητέα μπροστά στα ποσά που αφορούν τα άλλα κόμματα.

  Σε ό,τι αφορά τις διαφημίσεις του Βγενό, είναι πραγματικά αστεία νούμερα. Για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ κάνε μια σύγκριση με τις διαφημίσεις πού παίρνει ο Τράγκας που πρέπει να είναι οι πιο ακριβές διαφημίσεις ανα ανγνώστη στον κόσμο. Άσε που οι μισοί περίπου αναγνώστες του ήταν συνδρομές από τον κρατικό κορβανά.

  Εν κατακλείδι τα “εξωθεσμικά κέντρα και η υπερεξουσία της διαπλοκής” “πριμοδότησαν τελικά το ΜΗ κόμμα των Οικολόγων” σπρώχνοντας τους από τον Σκάι και τα 24 χιλιάρικα από μια διαφήμιση της Marfin στο περιοδικό τους.
  Σαφές.

 22. Factorx avatar
  Factorx 06/06/2009 19:02:41

  @Ηρώδης, σου ανέφερα ενδεικτικά μερικά δημοσιεύματα. Συνεχίζουμε:

  1. Η στήριξη απο το Αλαφουζέικο δεν είναι λόγος επαρκής για να δικαιολογήσει τα γραφόμενα;

  2. Τις δημοσκοπικές εταιρείες ποιος τις χρηματοδοτεί και ανεβοκατεβάζουν τον ΣΥΝ και τωρα τους ΟΙκολόγους κατά το δοκουν;

  3. Αφου λες οτι δεν βλεπεις τηλεόραση, σε πληροφορούμε οτι πριν ξεσηκωθούν τα μπλογκς οι Οικολόγοι και ο Τρεμόπουλος εκανανο,τι ηθελαν στην τηλεόραση.

 23. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 06/06/2009 19:05:04

  Το ερώτημά σου Ηρώδη, για να απαντηθεί, προϋποθέτει προηγούμενη αποδοχή κάποιων δεδομένων που για σένα ίσως να μην είναι δεδομένα. Είναι για μένα, γι' αυτό και δεν χρειάζεται εξήγηση. Όπως δεν χρειάζεται εξήγηση για σένα το "αποχή", έτσι δεν χρειάζεται για μένα και το "Οικολόγοι". Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά δεδομένων στο δικό μου μυαλό που το κάνει αυτό επίσης δεδομένων. Δεν ξέρω τώρα να σου αναλύσω γιατί και ποια ακριβώς είναι αυτά τα διαφορετικά δεδομένα, αλλά πάντως καταλαβαίνω ότι υπάρχει μια διαφορά στο τι θεωρείς εσύ δεδομένο και στο τι θεωρεί δεδομένο η ανάρτηση.

 24. M avatar
  M 06/06/2009 19:07:08

  Ηρώδη,

  Αν είχες τηλεόραση θα έβλεπες πόσο πρωτοπόρος υπήρξε ο ΣΚΑΙ τα δύο τελευταία χρόνια στο περιβάλλον (και καλά...).
  Και να οι ειδικές εκπομπές, και τα αφιερώματα ώρες επί ωρών όχι αστεία, και οι διαφημίσεις του τύπου "ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ χαμένη", και να τα γκρο πλαν στα ελάφια, και τα στενά της Πάρνηθας, και οι ειδικές αποστολές στις γειτονιές που καίνε μπάζα κάθε φορά, και ο Δήμας από κει... και τι ξεχνάω τι ξεχνάω...
  Τσουπ... την κατάλληλη ώρα, να που ΦΥΤΡΩΣΑΝ και οι οικολόγοι στις δημοσκοπήσεις. Σαν τα μανιτάρια ένα πράμα, μόνο που αυτά τα "πράσινα" καλύτερα να ΜΗΝ τα φας.

  Γιατί αν συνδυάσεις τα περί πράσινης ανάπτυξης του γαπ και τα πράσινα άλογα του πράσινου ήλιου γενικά, ΣΥΝ το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έχει βρει σε επίπεδο μελλοντικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μιας και ο γαπ πάλι είχε απορρίψει τις 5-10 (πόσες ήταν) προτάσεις του Αλαβάνου στις οποίες αν τα έβρισκαν, θα συμφωνούσαν σε συνεργασία...

  Ε νιάου στα κεραμίδια...

  Και πολύ "μπεεεεε" βρε αδερφέ.

 25. M avatar
  M 06/06/2009 19:10:28

  Έχω φτάσει σε σημείο τους τελευταίους μήνες να πιστεύω ότι άνετα αυτοί οι Αλαφουζοτρεμόπουλοι θα μπορούσαν να κατηγορηθούν χαλαρά για τους εμπρησμούς του '07 και γενικά για ό,τι κακό συμβαίνει στο περιβάλλον από τότε.


  Είμαι πολύ άρρωστη γιατρέ μου?

 26. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 06/06/2009 19:11:16

  Τώρα είδα το ανανεωμένο σχόλιο 19. Δεν είναι μόνον αυτά, είναι πολλά άλλα που δεν μαζεύονται σε σχόλια. Ο Τρεμόπουλος είναι η επιτομή της νεοταξικότητας και του απόλυτου μηδενισμού. Θα υποστηρίξει οτιδήποτε ανθελληνικό υπάρχει, οτιδήποτε μπορεί να προσβάλλει τα εθνικά αισθήματα των Ελλήνων. Οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην πραγματική οικολογία και στην σώφρονα ανάπτυξη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο λαμόγιο που έχει βγει ποτέ στην ελληνική πολιτική σκηνή, το μεγαλύτερο ποδηγετούμενο από τους εχθρούς της χώρας λαμόγιο. μεγαλύτερο λαμόγιο ακόμη κι από τον Καρατζαφέρη.

 27. christos avatar
  christos 06/06/2009 19:13:48

  @ 26
  συμφωνώ απολύτως...

 28. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 06/06/2009 19:13:53

  Όχι Μ δεν είσαι καθόλου άρρωστη. Από τα ίδια κέντρα καθοδηγούνται και οι "προστάτες του περιβάλλοντος" Τρεμόπουλοι και ΣΙΑ, και οι εμπρηστές.

 29. Ηρώδης avatar
  Ηρώδης 06/06/2009 19:31:46

  @Blimblomblim: Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο. Απλώς για την αποχή δεν ρώτησα γιατί έχω υπόψη μου πως προωθείται. Για τους οικολόγους δεν ήξερα "τι θεωρεί δεδομένο η ανάρτηση" γι αυτό ρώτησα.

  FactorX , πρώτον σε εφχαριστώ για την αναλυτική απάντηση. Είναι πάντα καλύτερα να συζητάς με βάση σαφή δεδομένα γιατί τότε μπορεί ο καθένας να κρίνει. Εφόσον με ρωτάς, να σου απαντήσω ότι σύμφωνα με τη δική μου κρίση, όχι η στήριξη απο το Αλαφουζέικο δεν είναι λόγος επαρκής για να δικαιολογήσει τα γραφόμενα.
  Δεν θεωρώ ότι ένα κανάλι με τόσο μικρή επιροή μπορεί να ανεβάσει ένα κόμμα τόσο πολύ.

  Και στην τελική για πόση στήριξη μιλάμε; και σε συνάρτηση με αυτό να ρωτήσω τι εννοείς ότι "οι Οικολόγοι και ο Τρεμόπουλος εκαναν ο,τι ηθελαν στην τηλεόραση". Είχα - και γι΄αυτό - την αντίθετη άποψη. Ότι δηλαδή μόλις είδαν ότι τα γκάλοπ σταθεροποιούνται αρχίσαν να τους την πέφτουν χοντρα και μάλιστα με πολιορκιτικό κρύο τις περιθωριακές εθνικιστικές απόψεις του ΛΑος. [Ας πούμε, για το Λαος είναι σαφές ότι απολαμβάνει δυσαναλόγη στήριξη για το μεγεθός του. Αλλά αυτό δεν είναι περίεργο. Οι καπιταλιστές ιστορικά πάντα στηρίζαν εθνικιστικές απόψεις, ειδικά σε περιόδους κρίσης.]

  "2. Τις δημοσκοπικές εταιρείες ποιος τις χρηματοδοτεί και ανεβοκατεβάζουν τον ΣΥΝ και τωρα τους ΟΙκολόγους κατά το δοκουν;" Εχώ μια θεωρία για αυτό, αλλά βασίζεται σε προσωπικές εκτιμήσεις. Έχεις καποια περισσότερα στοιχεια;

 30. Factorx avatar
  Factorx 06/06/2009 19:33:33

  @Ηρώδης: ¨μικρο καναλι" ο Αλαφουζος; Ξεχνας την Καθημερινή - ιδιως της Κυριακης. Τον ραδιοφωνικο σταθμό και τόσα άλλά.

 31. Ηρώδης avatar
  Ηρώδης 06/06/2009 19:38:17

  FactorX, έτσι από περιέργεια, οταν μιλάς για "στήριξη απο το Αλαφουζέικο" εννοείς αυτά που γράφει η Μ στο 24;
  Όχι δεν ξεχνάω την Καθημερινή.
  Για στείλε κάνα λινκ.

 32. M avatar
  M 06/06/2009 19:42:56

  Για την ιστορία: ΜΟΝΟ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ο ΣΚΑΪ (το ραδιόφωνο τότε), το 2004 έδιναν την πραγματική δημοσκόπηση στις τότε εκλογές, την πραγματική διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ.
  ... 6 μονάδες ήταν πίσω τα βατράχια σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ε;... για θυμίστε μου...

  Όταν ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ, έδιναν 3,5% μπροστά το ΠΑΣΟΚ.

  ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ.

  Και τώρα φέρανε τους πρασινοτρεμοτέτοιους.
  Και μέχρι χτες το δίνουν και τρίτο κόμμα αρκετοί από δαύτους στα χαζοκάναλα...

  Blimblomblim @28.
  Ευχαριστώ.

  Γιατί όμως είναι τόσο δημοφιλείς? Ή μήπως μας κάνουν πλύση εγκεφάλου να πιστέψουμε ότι είναι δημοφιλείς?
  Και τι συμβαίνει στην νοημοσύνη του ΝΔίτη ψηφοφόρου και στρέφεται προς δαύτους?
  Το καταλαβαίνω να ρίξει μαύρο πίσω του, αλλά να ρίξει ψήφο στον Τρεμόπουλο?
  Κουκούτσι νιονιό πια?

 33. voni avatar
  voni 06/06/2009 19:50:38

  Mια σοβαρή πρόταση απο τον Ναυτίλο της Ελευθεροτυπίας.
  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/06/2009&id=51622

 34. οκτώ avatar
  οκτώ 06/06/2009 19:58:31

  Οι μεγαλοεκδότες έχουν στα συρτάρια τους πολλούς φακέλους για τους λεμονανθούς που μας κυβερνούν.
  Μπορεί ο Κοντομηνάς να άνοιξε το Βατοπέδι για να την σκαπουλάρει από κάτι διώξεις της Interamerican – όπως και τελικά τα κατάφερε – αλλά η υπόθεση Siemens ανήκει αποκλειστικά στον αμερικανοκίνητο Αλαφούζο.
  Οι Παπαχελάς-Τέλλογλου από την μία και η "οικολογική συνείδηση" από την άλλη έπλεξαν το σημερινό σκηνικό. Ο Τρεμόπουλος ήταν το ιδανικό αμορτισέρ – αφού γεμίζει με οικολογικά λάδια – για την πολιτική μετάβαση που μας ετοιμάζουν.
  Ποιος ξέρει, μπορεί τώρα που ακόμη και οι βουλευτικοί μισθοί πληρώνονται με δανεικά, μπορεί να εμφανιστεί κάποιος ευγενικός χορηγός να τσοντάρει στα κρατικά ταμεία.

 35. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 06/06/2009 20:01:31

  Προφανως γινεται πλυση εγκεφαλου.
  Δεν ειδατε και ΤΟ δημοσιογραφο;
  Ψηφιστε μικρα κομματα ελεγε.
  Και ο κοσμος ελεγε ναι εκει,χωρις να ξερει,ποι ακριβως ειναι,νομιζοντας οτι ειναι ενα ειδος Λεβεντη,για να βγαλουν την τσαντιλα τους.

 36. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 06/06/2009 20:30:17

  @2, ξέρεις τα κόμματα δεν είναι μόνο 6, είναι 27. Το έβδομο κόμμα, για παράδειγμα, είναι το ΠΑΜΜΕ των Παπαθεμελή/Ζουράρι. Και ο αποκλεισμός που έφαγε από τα ΜΜΕ ήτανε ανεπανάληπτος.

 37. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/06/2009 20:40:18

  @ M
  H Νεα Δημοκρατια ειναι ενα μεγαλο κομμα που εχει καθε καρυδιας καρυδι.Οι εθνικιστες φυσικα δεν θα πανε στους Οικολογους.Υπαρχουν ομως και πολλοι απολιτικοι ή απλως του μεσαιου χωρου αλλα και αρκετοι σχετικα ευκαταστατοι,ελευθεροι επαγγελματιες κλπ.Οι δυσαρεστημενοι απο αυτους πανε στους Οικολογους απλως γιατι δε θελουν το ΠΑΣΟΚ και την αριστερα.
  Απο τη στιγμη που δε φαινεται για αριστερα οι Οικολογοι παιρνουν δυσαρεστημενους.

 38. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 06/06/2009 20:45:45

  Είχα αποφασίσει να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ παραβλέποντας τις συγγένειες Παπακωνσταντίνου και Αρσένη. Μετά όμως τις τελευταίες αποκαλύψεις για Παπακωνσταντίνου και ΟΤΕ, ας διοριστεί ευρωβουλευτής με τις αθώες ψήφους των θυγατέρων Καραβέλα και αυτή του πρώην συναδέλφου του Σκαρπέλη. Η Γιαννάκου απολαμβάνει την στήριξη Ρεπούση οπότε δαγκωτό ΚΚΕ ιδιαίτερα μάλιστα μετά από τα ατράνταχτα στοιχεία που μας έδωσε ο Πάγκαλος όπως άλλωστε μας είχε υποσχεθεί.

 39. Ηρώδης avatar
  Ηρώδης 06/06/2009 20:51:42

  Συνεπώς ανακεφαλαιώνοντας καταλήγουμε ότι τα “εξωθεσμικά κέντρα και η υπερεξουσία της διαπλοκής” “πριμοδότησαν τελικά το ΜΗ κόμμα των Οικολόγων” προβάλλοντας ντοκιμαντέρ με "γκρο πλαν στα ελάφια, και τα στενά της Πάρνηθας" από τον Σκάι και πληρώνοντας 24 χιλιάρικα για έξι διαφήμισεις της Marfin στο περιοδικό τους.

 40. Βανζέλ Παπαντό avatar
  Βανζέλ Παπαντό 06/06/2009 20:59:17

  Τα πιάνεις γρήγορα, Ηρώδη

 41. Μ avatar
  Μ 06/06/2009 21:07:39

  @Τηλέμαχος

  >>Το έβδομο κόμμα, για παράδειγμα, είναι το ΠΑΜΜΕ των Παπαθεμελή/Ζουράρι. Και ο αποκλεισμός που έφαγε από τα ΜΜΕ ήτανε ανεπανάληπτος.>>

  Να, ένας ΠΟΛΥ καλός λόγος για να τους ψηφίσει κανείς.

  Σημειωτέον, στο 7λεπτο που χάρισε χτες στον Παπαθεμελή ο Λάου Λάου_πάω και γω για βουλευτής_ λέγοντάς του μάλιστα να μην παραπονείται, γιατί στην πραγματικότητα ήταν ο ευνοημένος της παρέας, καθώς όλοι ήθελαν να βγουν τελευταίοι για να κάνουν την τελική εντύπωση και το γκραν φινάλε, ξεχνώντας ότι άμα δεν έχεις ξαναβγει ποτέ να πεις τις θέσεις σου, τι ακριβώς να "εντυπωθεί" στο νου του ψηφοφόρου στο κλείσιμο ενός δελτίου στο τέλος της προεκλογικής περιοδου... αποδείχθηκε ότι ήταν το μοναδικό κόμμα που μίλησε καθαρά για ΕΥΡΩΠΗ με παρανομαστή τα εθνικά συμφέροντα.

  ψυχραιμία @36
  >>[...]Οι δυσαρεστημενοι απο αυτους πανε στους Οικολογους απλως γιατι δε θελουν το ΠΑΣΟΚ και την αριστερα.>>
  Μα δεν κάνει κρα ότι οι οικολόγοι είναι το απροκάλυπτο πρόσωπο του "πράσινου ήλιου"; Εμένα μου φαίνεται ότι είναι η πλευρά εκείνη του ΠΑΣΟΚ που απλώς δεν κρατά καν τα προσχήματα.  Ηρώδη 38@
  Στο ρεζουμέ σου πρόσθεσε αν θες, έστω και με αστερίσκο... "της Πάρνηθας που άνετα θα μπορούσε να ψιλιαστεί κανείς ότι έκαψαν, αυτή και την μισή Ελλάδα, καθώς αυτοί οι τύποι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα".

  Καλώς και τον Βανζέλ όπως Βαν γκό ^_^

  ΥΓ: Η γυναίκα του Αλαφούζου τι σχέση έχει με τους Δημοκρατικούς και από την προεκλογική περίοδο των ΗΠΑ μέχρι και σήμερα, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και ΣΚΑΪ μας τα κάνουν τσουρέκια (με το συμπάθειο...) με πρωτοσέλιδα του Ομπάμα και πρώτο θέμα στα δελτία τους?

 42. Baroso avatar
  Baroso 06/06/2009 22:02:05

  Κάποιος να δηλώσει κάτι ΚΑΤΑ της Φιλελεύθερης Συμμαχίας υπάρχει?

  Λογικά θα συνταχθούν με το ALDE στην ευρωβουλή, λέμε ΑΝ υποθετικά έβγαζαν έναν ευρωβουλευτή..

 43. Baroso avatar
  Baroso 06/06/2009 22:20:02

  Συγνώμη αντι για ALDE ή0ελα να γράψω το ELDR!

 44. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 06/06/2009 22:28:40

  @41, υπάρχει και στο youtube

  http://www.youtube.com/watch?v=ly-_gpXwPnA

 45. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 07/06/2009 05:40:50

  Μεγάλο λάθος του ΠΑΣΟΚ άν μπλέξει με Τρεμόπουλους, θα χάσει μέσα απο τα χέρια του την εκουσία που την έχει σίγουρη. Ο άνθρωπος έχει πεί απίστευτες μπούρδες που μπορούν να τις εκμεταλλευτούν πετυχημένα όλοι οι δεξιοί.

 46. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 07/06/2009 05:41:02

  Μεγάλο λάθος του ΠΑΣΟΚ άν μπλέξει με Τρεμόπουλους, θα χάσει μέσα απο τα χέρια του την εξουσία που την έχει σίγουρη. Ο άνθρωπος έχει πεί απίστευτες μπούρδες που μπορούν να τις εκμεταλλευτούν πετυχημένα όλοι οι δεξιοί.

 47. Αγγούρι avatar
  Αγγούρι 07/06/2009 05:41:16

  Μεγάλο λάθος του ΠΑΣΟΚ άν μπλέξει με Τρεμόπουλους, θα χάσει μέσα απο τα χέρια του την εξουσία που την έχει σίγουρη. Ο άνθρωπος έχει πεί απίστευτες μπούρδες που μπορούν να τις εκμεταλλευτούν πετυχημένα όλοι οι δεξιοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.