#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2007 22:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ψαλιδίζουν» τώρα και τον Αλογοσκούφη;

 Η ιδέα της ισχυροποίησης του Γιώργου Αλογοσκούφη απέναντι στη Ντόρα και τον Αβραμόπουλο άρεσε κάποτε πολύ στο Μαξίμου. Και γι αυτό προσπάθησε, μεταξύ άλλων, να τον προστατέψει με κάθε τρόπο από την καταιγίδα των ομολόγων. Έτσι ο κ. Αλογοσκούφης έγινε «τσάρος της οικονομίας», «νούμερο 2 της κυβέρνησης» και «απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού». Όλα αυτά μάλλον δεν τα διαθέτει πλέον. Τις τελευταίες ημέρες είναι δακτυλοδεικτούμενος από το Μαξίμου που δείχνει εκνευρισμένο για όλα τα λάθη και τις γκάφες που προκάλεσαν τα «αντάρτικα» στην ΚΟ της ΝΔ. Φαίνεται όμως ότι η επιδείνωση των σχέσεων του Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών δεν αφορά μόνο την τρέχουσα οικονομική πολιτική. Στο υπόβαθρο υπάρχει και μια υποβόσκουσα σύγκρουση εξουσίας που προκαλείται: Αφενός από τις διευρυμένες αρμοδιότητες που διεκδίκησε για τον εαυτό του ο κ. Αλογοσκούφης στο παρελθόν – προκαλώντας την αγανάκτηση άλλων μελών του υπουργικού συμβουλίου. Αφετέρου από την ανακατανομή ρόλων, αρμοδιοτήτων και ισορροπιών που επιχειρεί το Μαξίμου, προκειμένου να περιχαρακώσει τις γραμμές άμυνάς του, εν όψει των αλλαγών που έρχονται. Το περιβάλλον του υπουργού Οικονομίας κατηγορεί τώρα, τον κ. Θ. Ρουσόπουλο ότι «υποδαυλίζει» τις επιθέσεις εναντίον του κ. Αλογοσκούφη. Από την άλλη πλευρά επικρίνουν τον υπουργό Οικονομίας ότι είχε στήσει δικό του «μαγαζάκι» επικοινωνίας μετα τα ΜΜΕ. Μέχρι πρότινος, πάντως, οι κ. Αλογοσκούφης και Ρουσόπουλος αποτελούσαν τους δυο βασικούς πυλώνες στην άσκηση κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και στην αντιμετώπιση της Ντόρας.

Η πρόθεση του Μαξίμου να ψαλιδίσει τις «υπερεξουσίες» του κ. Αλογοσκούφη, διαφάνηκε αμέσως μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου, όταν απομακρύνθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ο στενότατος συνεργάτης του Πάνος Τσουπίδης. Ο κ. Τσουπίδης έχει κατηγορηθεί για τις σχέσεις του με τον κ. Παπαμαρκάκη των ομολόγων και μαζί του απομακρύνθηκε από το ΤΤ και ο στενός συνεργάτης του κ. Δ. Καπράνος, του ΤΣΠΕΑΘ. Πρόεδρος του ΤΤ τοποθετήθηκε στη συνέχεια ο κ. Αγγ. Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του «Παναθηναϊκού» και παλιός συνεργάτης του κ. Καραμανλή. Ένας άλλος «άνθρωπος του Μαξίμου», ο κ. Κλαδάς τοποθετήθηκε επικεφαλής της σημαντικότατης Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ), στη θέση του παραιτηθέντος κ. Αργυρού, ανθρώπου επίσης του κ. Αλογοσκούφη. Τα ίδια περίπου έγιναν και στον ΟΠΑΠ όπου ο διευθύνων σύμβουλος Β. Νειάδας, άνθρωπος κι αυτός του κ. Αλογοσκούφη, αντικαθίσταται από τον κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, μέλος του επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου.
Τελικά, μάλλον έκανε πολύ κακό στον κ. Αλογοσκούφη η μετακίνηση του πρώην υφυπουργού του, κ. Π. Δούκα στο υπουργείο Εξωτερικών. Αν  τον είχε τώρα μαζί του θα μπορούσε τουλάχιστον να καταρτίσει έναν σοβαρό προϋπολογισμό.     

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 24/10/2007 22:22:50

  Είπαμε, στο μόνο που διαπρέπει ο κ.Καραμανλής είναι η ίντριγκα και βέβαια το να κατατροπώνει τους νταβατζήδες στα μπαϊρακτάρεια πεδία των μαχών. Να δούμε πότε θα γίνει και πολιτικός ηγέτης και θα παράγει πολιτική.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 24/10/2007 22:23:51

  ΠΟΤΕ

 3. factorx avatar
  factorx 24/10/2007 22:27:52

  Suhoi & exactine : Μετέφρα εδω τα σχόλια που κάνατε στην προηγούμενη ...έκδοση αυτου του post. Πήγα να το διορθώσω και έχασα τα σχόλια. Sorry. Αν διαφωνείται πέστε μου να τα βγάλω.

 4. Suhoi avatar
  Suhoi 25/10/2007 11:32:49

  Σύντροφε MalkomX δεν τα πάς και τόσο καλά με την τεχνολογία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.