#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2012 19:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψίχουλα το επίδομα θέρμανσης κι όποιος αντέξειΈνα ποσό που μπορεί να φτάσει τα 900 ευρώ θα πάρουν όσοι δικαιούνται φέτος επίδομα θέρμανσης. Η απόφαση βγήκε πριν από λίγο από το υπουργείο Οικονομικών και καθορίζει τους δικαιούχους οι οποίοι θα είναι λίγο περισσότερο τυχεροί από όσους θα «παγώσουν» εξαιτίας του ακριβού πετρελαίου.

Τα χρήματα είναι ψίχουλα για όσους μένουν σε βόρειες περιοχές της χώρας με τις οικογένειες εκεί να θέλουν χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για να ζεσταθούν.

Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει:

• Να χορηγείται αποζημίωση έπειτα από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης σε λογαριασμό τραπέζης του φορολογουμένου.

• Η αποζημίωση δεν θα χορηγείται σε οικογένειες πάνω από συγκεκριμένο επίπεδο διαβίωσης (τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης) ή περιουσίας. Το εισοδηματικό όριο είναι 14.000 ευρώ για άγαμο, 23.350 ευρώ για οικογένεια χωρίς παιδιά και προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τα 3 πρώτα παιδιά. Επίσης, εξαιρούνται οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία άνω των 150.000 ευρώ.

• Η επιστροφή υπολογίζεται με ανώτατο όριο ανάλογα με την κλιματική ζώνη.

• Η χορήγηση πραγματοποιείται μετά από αίτηση του φορολογουμένου στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και μετά από διασταύρωση της πραγματοποίησης της πώλησης, μέσω της καταχώρησης στο σύστημα παρακολούθησης διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης.

• Θα υπάρξει μέριμνα για τους φορολογούμενους που θα χρειαστούν βοήθεια για την συμπλήρωση της αίτησης.

• Η πληρωμή θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

• Η αποζημίωση θα αφορά κτίρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία και είναι δηλωμένα στο Ε9.

• Θα υπάρχει ειδικό κονδύλι που θα χορηγηθεί μέσω ΟΤΑ σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, για ενίσχυση ανεξαρτήτως είδους καυσίμου και τρόπου θέρμανσης (π.χ. οικογένειες χωρίς εργαζόμενους κτλ).

Το μέγιστο όριο κατανάλωσης σε λίτρα ανά κλιματική ζώνη ορίζεται:Κλιματική ζώνη
Ανώτατη κατανάλωση /m2 (lt)


Α΄ ΖΩΝΗ

25

Β΄ΖΩΝΗ

15

Γ΄ ΖΩΝΗ

8

Δ΄ΖΩΝΗ

5


 

Τα ανώτατα m2 επιδότησης ορίστηκαν σε 120.

Οι γεωγραφικές ζώνες ορίζονται:ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
ΝΟΜΟΙ


ΖΩΝΗ Α
Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα, Δράμας, Ευρυτανίας


ΖΩΝΗ Β
Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλης, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών , Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου


ΖΩΝΗ Γ
Αττικής (εκτός Κυθήρων & νησιών Σαρωνικού), Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας


ΖΩΝΗ Δ
Ηρακλείου, Χανιών, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης, Κύθηρα & νησιά Σαρωνικού


ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΙ ΓΡΑΙΚΟΣ 28/09/2012 19:36:54

  Δηλαδή, το τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης για οικογένεια χωρίς παιδιά ορίζεται σε μεικτές αποδοχές κάτω των 2.000€ ανά μήνα.
  Προσοχή παρακαλώ, ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.
  Καταλαβαίνετε τι μας περιμένει οταν επίσημο κρατικό έγγραφο ορίζει την πολυτελή διαβίωση έτσι.Αφήστε, την απλότητα του συστήματος.
  Εχουμε ένα κράτος εχθρικό πρός τους πολίτες του και συνεχώς ανακαλύπτει τρόπους να τους κάνει την ζωή δύσκολη.

 2. Inno avatar
  Inno 28/09/2012 19:40:13

  όσοι διαβάσουν προσεκτικά την ανακοίνωση, θα καταλάβουν ότι μιλάμε για καθεστωτική ανακοίνωση.
  πχ αν έχεις ακίνητο στο όνομά σου, πούλα το, λεφτά δεν παίρνεις.
  αν ψωμολυσάς, σου βάζω ένα αστείο όριο κατανάλωσης για να γεμίζεις τον αναπτήρα σου.
  το ότι υπάρχουν νησιά στην πιο θερμή ζώνη (Δ), δείχνει το μέγεθος της ασχετοσύνης (κρύο λόγω υγρασίας).
  το ότι υπάρχουν διαφορές στις ζώνες ανάμεσα σε νησιά του Ιονίου (!!) ή ανάμεσα σε όμορους δήμους, δείχνει ακόμα και εδώ το μέγεθος της συναλλαγής και του βολέματος συγκεκριμένων βολευτάδων.
  η συναλλαγή μέσω ΟΤΑ συνεχίζεται. να δώσετε και στις ΔΕΚΟ "δικαίωμα" να ελέγχουν τα κριτήρια, σας ξέφυγε.

  μιλάμε για κατοχικό επίδομα, όχι αστεία.

  • Νικολαος avatar
   Νικολαος @ Inno 28/09/2012 20:17:22

   Τι περιμενεις απο το κατοχικο καθεστως Ραιχεμπαχ;

 3. Νικόλας avatar
  Νικόλας 28/09/2012 19:54:31

  Εντάξει σα να μην υπάρχει επίδομα θέρμανσης είναι δηλαδή. Περιουσία κάτω από 100.000 ευρλω μόνο κανένας άστεγος θα έχει οπότε ούτως ή άλλως δε δικαιούται επίδομα θέρμανσης.

  Ξέρουμε αν υπάρχει σχέδιο μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από την επόμενη χρονιά;

 4. Τάκης avatar
  Τάκης 28/09/2012 21:08:08

  Εντελώς πρόχειρος ο διαχωρισμός των κλιματικών ζωνών. Ο κάτοικος της περιοχής Μετσόβου θα επιδοτηθεί το ίδιο με αυτόν των Ιωαννίνων, ο του Βόλου το ίδιο με αυτόν του ορεινού Πηλίου ή των ορεινών του Αλμυρού κ.ο.κ. Ο διαχωρισμός των κλιματικών ζωνών έχει προβλεφθεί με τον Κανονισμό θερμομόνωσης κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) όπου όμως υπάρχει η πρόβλεψη ότι για περιοχές με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων αυτές αυτόματα πηγαίνουν στην αμέσως επόμενη δυσμενέστερη κλιματική ζώνη. Τόσο δύσκολο ήταν να το εφαρμόσουν;

 5. Enzo avatar
  Enzo 28/09/2012 21:22:35

  Εδώ βάλανε τεκμήρια στα παιδιά , εκεί θα κολωναμε ;

 6. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 28/09/2012 21:38:17

  Αυτή είναι η Ελλάδα μας...Τόσο μπορεί αυτό το κράτος τόσα κάνει..Μην του βάζουμε δύσκολα.
  Το ότι ο κάτοικος της Αετομηλίτσας του Γράμμου είναι στην ίδια ζώνη με τον κάτοικο της Λάρισας για το κρατιδιστάν μας ,είναι τραγικό, αστείο ή επαναστατικό?
  Είναι προφανές ότι ο διοικητικός μας μηχανισμός ακόμη και όταν θέλει κάτι δεν μπορεί να τα καταφέρει.
  Δεν μας φταίει καμιά μέρκελ και τρόικα ,πέρα απο τον κακό μας ,όχι τον καιρό αλλά τον εαυτό.
  Αυτή είναι η ελλάδα,το είχε πεί ο "κινέζος" και πέσαμε να τον φάμε...Δεν μας αρέσει να μας θυμίζουν το πόσο άχρηστοι και γελοίοι είμαστε.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ορεσείβιος 28/09/2012 21:52:01

   Ὀρεσείβιε,ἐσένα σέ ποιά ζώνη σέ ρίξανε;

 7. Lichnee avatar
  Lichnee 28/09/2012 22:21:08

  Του λυκόφωτος!

 8. Λαμκος avatar
  Λαμκος 28/09/2012 22:58:49

  Με τη συνεχη πτωση των αξιας των ακινητων θα φθασουν πολλοι κατω απο τις 100.000 και χωρις να το περιμενουν. Αν υποτεθει οτι θα μπορει να βρεθει αγοραστης. ..

  • George avatar
   George @ Λαμκος 29/09/2012 02:01:22

   Σωστά!! Αρκεί να ακολουθήσουν την πτωτική τάση και οι αντικειμενικές αξίες πράγμα που δεν προβλέπεται για ευνόητους λόγους!!

   • Λακμος avatar
    Λακμος @ George 29/09/2012 13:16:59

    Ακριβως!

  • Β Α Σ Ο Σ avatar
   Β Α Σ Ο Σ @ Λαμκος 29/09/2012 14:07:50

   Α Ν Τ Ι Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ι Κ Η Α Ξ Ι Α

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 28/09/2012 23:29:20

  Δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο πια αρνητικοί σε κάτι νέο που θα βοηθήσει τον κόσμο, όπως το επίδομα θέρμανσης.
  Όσο για τον κάτοικο της Αετομηλίτσας, και πάλι ας μην είμαστε απόλυτοι. Οι παραδοσιακοί -παλαιοί (και όχι τουρίστες) κάτοικοι των ορεινών περιοχών, πολύ υψηλού υψόμετρου, ζεσταίνονται είτε αποκλειστικα, είτε συμπλρωματικά με καυσόξυλα. Έτσι, δεν θα είχε και τόσο νόημα να έβαζες σε ειδική ζώνη την Αετομηλίτσα !
  Μια χαρά γεωγραφικός χωρισμός μου φαίνεται, απλός και ξεκάαρος και αρκετά δίκαιος.

  • Tasos avatar
   Tasos @ roadrunner 29/09/2012 00:26:28

   Αν είχε πάει κανείς από αυτούς φαντάρος στη Λήμνο να βγάλει χειμώνα θα ήξερε ότι το να έχεις Αθήνα και Λήμνο στην ίδια ζώνη είναι απλά για γέλια.

 10. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 28/09/2012 23:50:39

  Πρόκειται περί ηλιθίων!!!
  Στην ίδια ζώνη η Φωκίδα (το Μαυρολιθάρι, ας πούμε, με τους -7 κάθε πρωί) ή η Φθιώτιδα (το Γαρδίκι Ομιλαίων, γιά παράδειγμα, με μισό μέτρο χιόνι) με τη Πρέβεζα, τη Κέρκυρα, τη Λευκάδα.....

 11. Χαμαιλετάς avatar
  Χαμαιλετάς 29/09/2012 00:46:10

  Η βορειότερη πόλη της Ελλάδας, με διαφορά δεκάδων χιλιομέτρων από τις υπόλοιπες, είναι η Ορεστιάδα του Έβρου. Βρίσκεται μεταξύ δύο ποταμών (Έβρου και Άρδα) , με αποτέλεσμα να έχει απίστευτη υγρασία. Το χειμώνα το λιγότερο 20 μέρες κάθε μήνα έχει θερμοκρασία υπό του μηδενός. Τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο φτάνει στο -15 και πιο κάτω. Κι όμως, την έβαλαν στη Β Ζώνη, μαζί με την Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται 150 χλμ νοτιότερα!!! Κι αυτό γιατί είναι στον ίδιο νομό και τα στοιχεία για τη μέση θερμοκρασία κάθε νομού, τα πήραν από το μετεωρολογικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης. Επαναλαμβάνω, είναι η βορειότερη πόλη της Ελλάδας (όχι χωριό ή κωμόπολη) και το 90% των κατοίκων της καίνε πετρέλαιο και όχι καυσόξυλα. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, τι έχουν για μυαλό; Ξυλοκάρβουνο; Θέλουν να αδειάσουν εντελώς τα σύνορα; Ο κύριος Σαμαράς, που έχει ρίζες οικογενειακές στην περιοχή και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις κλιματολογικές συνθήκες, τα ξέρει αυτά; Τα αποδέχεται; Έλεος επιτέλους...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Χαμαιλετάς 29/09/2012 01:36:14

   Από την άλλη όμως, υπήρχε εδώ και χρόνια και εξακολουθεί να υπάρχει και ένα αντιστάθμισμα, που αφορά αξιοσημείωτες φοροαπαλλαγές (τουλάχιστον για τους μισθωτούς) στην Ορεστειάδα και σε όλες τις παραμεθόριες.

 12. Νικόλας avatar
  Νικόλας 29/09/2012 01:28:35

  Κακά τα ψέματα παιδιά. Χρειάζεται οικονομία. Δε βγαίνουμε (σαν κράτος εννοώ). Κάποιοι θα παγώσουν φέτος αλλά δε γίνεται αλλιώς. Υπομονή μπας και ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ευρώπη και βλέπουμε. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι χωρίς γκρίνια. Κι εμείς οικογενειακά έχουμε χάσει πολλά λεφτά από την πτώση στις εμπορικές αξίες ακινήτων αλλά κάνουμε υπομονή για να μην πάμε στη δραχμή και χαθούν και ό,τι καταθέσεις υπάρχουν σε ελληνική τράπεζα. Το αν μια περιοχή μπήκε Α ή Β ή Γ ζώνη μικρή σημασία έχει.

  • petros avatar
   petros @ Νικόλας 29/09/2012 02:01:33

   Έτσι είναι, Νικόλα. Κάποιοι ας παγώσουν. Οι άλλοι και των άλλων τα παιδιά, όχι εμείς ! Να χαρώ εγώ φιλελευθερισμό.
   Αλλά όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου, ας προσέξει μη πέσει ο άλλος μέσα. Τέτοια κομματική τύφλα ... Θα ξυπνήσετε και θα δείτε τη ΝΔ, κάτω από το ΠΑΣΟΚ του 7% και θα τρίβετε τα μάτια σας... Θα είναι αυτοί που έχουν παγώσει, τα νέα παιδιά που θα κρυώνουν και δεν θα έχουν χαρτζιλίκι... Προσέξτε το παντεσπάνι σας...

  • Χαμαιλετάς avatar
   Χαμαιλετάς @ Νικόλας 29/09/2012 03:46:28

   Τι λέτε κύριε; "Κάποιοι ας παγώσουν"; Είναι το ίδιο να "παγώνεις" στην Αθήνα λχ με 5 βαθμούς και το ίδιο να ΠΑΓΩΝΕΙΣ στην Ορεστιάδα με -15 βαθμούς;
   Και ποιός σας είπε οτι έχουν μικρή σημασία οι ζώνες; Εδώ μιλάμε για την απόλυτη ανοησία. Ο νομός Δράμας μπήκε στην Α Ζώνη λαμβάνοντας υπόψη τη μέση θερμοκρασία του Νευροκοπίου (που πάντως βρίσκεται πολύ νοτιότερα της Ορεστιάδας). Ο νομός Έβρου μπήκε στη Β Ζώνη λαμβάνοντας υπόψη τη μέση θερμοκρασία της Αλεξανδρούπολης, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νοτιότερα της Ορεστιάδας. Καταλαβαίνετε για πόση ανοησία μιλάμε;
   Και όσον αφορά τα επιδόματα και τις φοροαπαλλαγές, δεν τις έχω δει εγώ και η συντριπτική πλειοψηφία των Εβριτών. Αν μιλάτε για τους δημόσιους υπαλλήλους, τότε αλλάζει. Ήταν το "χάπι" των κυβερνήσεων που κατάντησαν τα σύνορα ως τόπο εξορίας.
   Ρωτάτε κύριε τι σημαίνει για εμάς εδώ να πληρώνουμε 20, 30 και 40 λεπτά ακριβότερα τη βενζίνη λόγω απόστασης από τα διυλιστήρια;
   Ρωτάτε πόσα βενζινάδικα έμεινα ανοιχτά στο βόρειο Έβρο, επειδή είναι 50% φθηνότερα να πηγαίνεις δίπλα στη Βουλγαρία για να φουλάρεις εκεί;
   Ρωτάτε πόσες επιχειρήσεις μετακόμισαν στη Βουλγαρία επειδή η φορολογία και τα κίνητρα επιχειρηματικότητας είναι απείρως ευνοϊκότερα;
   Ρωτάτε πόσοι Έλληνες, ναι Έλληνες πηγαίνουν για δουλειά στη Βουλγαρία και ξαναγυρνάνε στα σπίτια τους το απόγευμα;
   Ρωτάτε αν κερδίζει κάτι το ελληνικό κράτος από όλα αυτά, με την ανόητη ισοπεδωτική "ισότιμη" αντιμετώπιση όλων των περιοχών της χώρας;
   Ρωτάτε τι σημαίνει να αυξάνεται το κόστος λόγω μεταφοράς των προϊόντων στην υπόλοιπη Ελλάδα;
   Ρωτάτε τι σημαίνει να περνούν από τη Θράκη δύο αγωγοί φυσικού αερίου, αλλά δικαίωμα για σύνδεση, οικιακή και βιοτεχνική χρήση να έχει η κεντρική Ελλάδα και όχι η ίδια η Θράκη;
   Ίδιο χαράτσι δεν πληρώνουμε με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες;
   Ίδιους φορολογικούς συντελεστές δεν έχουμε;
   Τις ίδιες μειώσεις δεν έχουμε σε μισθούς και συντάξεις;
   Ίδια τέλη κυκλοφορίας;
   Ίδια έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος;
   Κατά τα άλλα, όλοι μαζί θα ¨παγώσουμε". Και όσοι βλέπουν το χιόνι μόνο σε καρτ-ποστάλ και όσοι περιμένουμε τον Απρίλιο για να δούμε ήλιο...
   Που τη βλέπετε τη λογική σε όλα αυτά; Τελικά, να ζητήσουμε και συγνώμη επειδή γεννηθήκαμε και ζούμε στα σύνορα; Να τα αδειάσουμε και να κατέβουμε όλοι στην ΑΘήνα για δουλειά; Και εδώ ποιός θα μείνει αγαπητέ φίλε; Οι λαθρομετανάστες ή οι Βούλγαροι συνεταίροι μας στην ΕΕ, που ήδη έχουν αρχίσει να εποικίζουν τα άδεια χωριά μας; Χάσανε τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία στο Β Βαλκανικό και στην Κατοχή και θέλουν να "κατηφορίσουν" τώρα με την ελεύθερη διακίνηση της ΕΕ. Σας τα λένε αυτά στην υπόλοιπη Ελλάδα ή θα σας έρθουν απότομα τα μαντάτα;
   Για ξεσκονίστε τα βιβλία ιστορίας να θυμηθείτε τι παθαίνουν οι κρατικές οντότητες που αφήνουν τους υπηκόους τους στα σύνορα με το αίσθημα της εγκατάλειψης και της αδικίας από την κεντρική εξουσία. Για σκεφτείτε τι παθαίνουν τα κράτη των οποίων οι συνοριακές περιοχές αποψιλώνονται πληθυσμιακά.

   Μίλησα για το αυτονόητο, για μια αδικία εξώφθαλμη και εσείς μου κάνετε κήρυγμα οτι πρέπει να πληρώσουμε όλοι μαζί. Μα αυτό ακριβώς λέμε. Να πληρώσουμε όλοι, αυτό κάνουμε μέχρι τώρα. Όχι όμως με τέτοιες αδικίες.
   Δείτε λίγο το χάρτη της Ελλάδας και θα καταλάβετε τι εννοώ. Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη, Γρεβενά, Δράμα στην Α Ζώνη (πολύ σωστά και αντικειμενικά κατά τη γνώμη μου) και η βορειότερη πόλη της Ελλάδας, που βρίσκεται δεκάδες χιλιόμετρα βορειότερα από όλες τις ανωτέρω, είναι στη Β Ζώνη επειδή η πρωτεύουσα του νομού στον οποίον ανήκει (και από την οποία απέχει 150 χιλιόμετρα), έχει 10 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία. Σας φαίνεται λογικό;

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ Χαμαιλετάς 29/09/2012 12:37:50

    Ωραία αυτό που λέτε θα μπορούσε να διορθωθεί αν κριτήριο δεν ήταν ο νομός αλλά η επαρχία.

    Κατά τα άλλα αν λάβουμε υπ όψη τη μέση θερμοκρασία κάθε νομού μια χαρά μου φαίνεται η λίστα.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Νικόλας 29/09/2012 09:23:39

   εχεις καταθεσεις ? ρε ειναι πλουσιος ο Νικολας

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Νικόλας 29/09/2012 12:59:15

   Μ' ἀρέσει ρέ Νικόλα πού λές ὅτι κάποιοι θά παγώσουν φέτος ἀλλά δέν γίνεται ἀλλιῶς...Λές καί οἱ ἡμέρες τοῦ παγώματος θά εἶναι μία ἤ δύο μόνο!Ὅταν παγώνεις κι ἐσύ καί τά παιδιά σου γιά 7-8 μῆνες τό χρόνο,πῶς μπορεῖς νά εἶσαι ψύχραιμος χωρίς νά γκρινιάξεις;Μερικά πράγματα λοιπόν,ἄν δέν ἔχεις οἰκογένεια δέν πρέπει νά τά ξεστομίζεις,γιατί χτυπᾶνε πολύ ἄσχημα!
   Ἔπειτα,μιλᾶς γιά οἰκονομία,ἐσύ τί λές ὅτι κάνουμε τρία χρόνια,ἐσύ τῶρα τήν ἀνακάλυψες;Κάποιος δέ,πού σέ ὅλη του τή ζωή δέν ἔχει μάθει στή σπατάλη,ἀλλά ζεῖ μετρημένα καί συντηρητικά,πῶς θά τό πάρει λές ὅταν τόν συμβουλεύεις νά κάνει οἰκονομία;Γιά νά σοβαρευτοῦμε λίγο....

  • Β Α Σ Ο Σ avatar
   Β Α Σ Ο Σ @ Νικόλας 29/09/2012 14:11:11

   Ε Ι Σ Α Ι ΤΟ Α Π Ο Λ Υ Τ Ο ΤΡΟΛΛ
   http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

 13. petros avatar
  petros 29/09/2012 01:56:38

  Ο άγαμος με 13.900 ευρώ και με περιουσία 145.000 ευρώ παίρνει το επίδομα.

  Ο υπερπολύτεκνος με 6 προστατευόμενα παιδιά ( συνολικά 8 άτομα ) και εισόδημα 45.000 ευρώ, δηλαδή, 5.625 το άτομο και περιουσία 400.000 ευρώ ( διαιρούμενο δια 8 = 50.000 ευρώ το άτομο ) δεν θα παίρνει το επίδομα και καλό είναι τα παιδιά του να παγώσουν, να αρρωστήσουν, να πεθάνουν, ειδικά αν ζουν στη Βόρεια Ελλάδα ! Και μαζί με τη κατάργηση του αφορολογήτου στα παιδιά και στα πολυτεκνικά επιδόματα, ουσιαστικά θέτουν θέμα αφανισμού των παιδιών των πολυμμελών οικογενειών.

  Ας τους κάνουν ευθανασία να τελειώνουμε, κύριοι... Γκουλάγκ και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους Πολύτεκνους και τα παιδιά τους !

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ petros 29/09/2012 14:08:59

   Γιατί έκανε 6 παιδιά αν δεν έχει το εισόδημα να τα αναθρέψει;

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Νικόλας 29/09/2012 15:04:35

    Ἐγῶ ἔχω 6 παιδιά καί ΕΙΧΑ εἰσόδημα νά τά θρέψω....,τῶρα δέν μέ φτάνει,ἔπρεπε νά προβλέψω τήν κρίση ἔ;
    Ἀφοῦ εἶσαι φοιτητής κι ὄχι οἰκογενειάρχης ἔστω καί μέ ἕνα παιδί,τί ἄλλο θά περίμενε κανείς νά ἀκούσει ἀπό σένα...

 14. Β Α Σ Ο Σ avatar
  Β Α Σ Ο Σ 29/09/2012 14:06:03

  και για αυτούς που μένουν στο ενοίκιο κύριε;
  (κατα το προεκλογικό σπότ, και η Ελλάδα κυριε; που έιναι η Ελλαδα)

 15. Νικόλας avatar
  Νικόλας 29/09/2012 14:36:13

  Το σύστημα κακά τα ψέματα είναι καλό. Η μέση θερμοκρασία κάθε νομού έχει σωστά κατά τη γνώμη μου υπολογιστεί. Βέβαια η Ορεστιάδα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από την Αλεξανδρούπολη, δηλαδή κάποιες αδικίες υπάρχουν αλλά τι να κάνουμε; Εγώ που δεν παίρνω καν επίδομα θέρμανσης τι να πω;

  Επίσης εννοείται πως σε κάθε νομό διαφέρει η θερμοκρασία. Δηλαδή στο Διόνυσο δεν πιάνει χιόνι τόσους μήνες και δεν κλείνουν οι δρόμοι και δεν έχει κρύο; Ίδια θερμοκρασία έχει ο Διόνυσος με την Αθήνα για παράδειγμα; (και άλλες περιοχές προφανώς, μιλάω για αυτά που ξέρω)

  Προφανώς αδικίες υπάρχουν αλλά είναι ένα σημαντικό βοήθημα για όσους έχουν ανάγκη και δεν πρέπει να ασκούμε ανούσια κριτική.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Νικόλας 29/09/2012 20:59:20

   Ἡ πρώτη πρότασή σου ἔρχεται σέ τελεία ἀντίθεση μέ τήν τελευταία,τί ἰσχύει τελικά;

 16. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 29/09/2012 18:56:35

  Δηλαδη οποιος εχει ενα απλο διαμερισμα 73 τ.μ. σε πολυκατοικια 20 ετων στη γειτονια μου στα Χανια, δεν παιρνει το επιδομα, ακομα κι πειναει, αφου η ακινητη περιουσια του θα ειναι 101.000 ευρω ?? Μαλιστα..

  Επισης οποιος μενει σε ορεινο χωριο στη Νοτια Ελλαδα, δεν θα παρει ουτε Ευρω, κι ας εχει -5 συχνα τους χειμερινους μηνες.

  Ολα φτιαγμενα στο ποδι. Απορω, καποιοι υφυπουργοι ή μαλλον συμβουλοι υφυπουργων, ειναι τοσο ...χαβαλεδες??

 17. Λακμος avatar
  Λακμος 29/09/2012 20:02:53

  Μετα απο τοσα σχολια (εδω και σε αλλα κειμενα) φαινεται πλεον οτι ο Νικολας μας δουλευει γερα. Προκαλει, κουρδιζομαστε, απανταμε και μετα σπαει πλακα. Αποφασισα να μη δινω σημασια και να σπαω πλακα εγω με αυτα που γραφει. Ωσπου να βαρεθω και να μην τον διαβαζω πια καθολου.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Λακμος 29/09/2012 20:35:38

   Είτε σου αρέσουν είτε όχι αυτά που λέω είναι αλήθεια. Κάποιοι θα παγώσουν. Γεγονός. Είναι αναπόφευκτο για να μαζέψει το κράτος λεφτά για να πληρώσει μισθούς/συντάξεις/φάρμακα/γιατρούς/δάνεια. Γεγονός. Είναι δυσάρεστο φυσικά. Αλλά δε λέω κάτι ψευδές.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Λακμος 29/09/2012 20:56:57

   Ἔχεις δίκιο φίλε Λάκμο,τό ἴδιο βλέπω κι ἐγῶ,ἀλλά σοῦ τή δίνει μέ τίς πατάτες πού πετάει.Τί νά πεῖς,δέν ἔχει οἰκογένεια γιά νά ξέρει καί λέει ὅ,τι τοῦ κατέβει σέ μερικά θέματα,ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς.Ἄστον στή μακαριότητά του,μήν ξυπνήσει καί στεναχωρηθεῖ...

   • Νικόλας avatar
    Νικόλας @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 21:25:28

    Κυθήριε δεν είπα ότι τα μέτρα είναι ευχάριστα. Είπα ότι δε γίνεται αλλιώς. Αν γίνεται αλλιώς σε παρακαλώ πες μας ή εσύ ή κάποιος άλλος πώς! Γιατί εγώ δε βλέπω άλλη λύση αντιμνημονιακή. Ίσα ίσα έπρεπε να έχουμε εφαρμόσει το μνημόνιο και σε άλλους τομείς (π.χ. απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων) για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα αντί να επιβάλλουμε flat tax στους ελεύθερους επαγγελματίες. Αλλά ότι ο κόσμος θα δυσκολευτεί και είναι αναγκαίο αλλά λυπηρό διαφωνείς;

 18. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 22:00:12

  Νικόλα δέν λές ὅτι τά μέτρα εἶναι εὐχάριστα,ἀλλά προσπαθεῖς νά τά δικαιολογήσεις μέ ἀστεία ἕως ἐξοργιστικά ἐπιχειρήματα.Τό ἄν γίνεται ἀλλιῶς καί πῶς,δέν εἶμαι ἀρμόδιος νά σοῦ ἀπαντήσω οὔτε καί γνωρίζω,ἀλλά ἀπό αὐτό τό σημεῖο,μέχρι τήν ἀπάθεια τοῦ,ἔ,κάποιοι θά παγώσουν ἄς κάνουν ὑπομονή κι ἄς μήν ἔκαναν 6 παιδιά,ὑπάρχει τεράστια ἀπόσταση.
  Υ.Γ.:Αὐτό μέ τά 6 παιδιά τό πῆρα ὅπως καταλαβαίνεις προσωπικά καί μοῦ 'κατσε στό στομάχι...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 22:12:36

   Εγώ δεν μπορώ να κρίνω τις επιλογές του καθενός. Συμφωνώ ότι εάν παλιά είχατε εισοδήματα δεν μπορούσατε να προβλέψετε την κρίση και δεν ευθύνεστε εσείς. Άλλοι όμως έκαναν παιδιά ενώ οικονομικά ήταν τσίμα τσίμα και την πληρώνουν τα παιδιά. Κι εγώ θα μπορούσα να πάρω προσωπικά όσα λέγονται π.χ. για τεμπέληδες φοιτητές αλλά δεν το κάνω γιατί ξέρω ότι δεν αναφέρονται σε εμένα προσωπικά. Έτσι και εγώ δεν αναφερόμουν σε εσάς προσωπικά αλλά σε όσους έκαναν παλαιότερα πολλά παιδιά χωρίς να έχουν εισοδήματα να τα στηρίζουν ακόμη και προ κρίσης. Προφανώς και δεν ανήκουν όλοι οι πολύτεκνοι σε αυτή την κατηγορία.

   Τα μέτρα τα δικαιολογώ γιατί ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ! Απλά τα πράγματα. Ή δραχμή ή σκληρά μέτρα λιτότητας. Διαλέξαμε το δεύτερο και πρέπει να το ακολουθήσουμε.

 19. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 29/09/2012 22:32:55

  Τό ''τσίμα τσίμα'' στά οἰκονομικά,ἐρμηνεύευται ὅπως θέλει ὁ καθένας.Ὅλοι πού κάνουμε παιδιά,εἴτε 1,εἴτε 2 εἴτε παραπάνω,δέν τρέχουν τά λεφτά ἀπό τά μπατζάκια μας.Ἄσε πού αὐτοί πού τά ἔχουν τά πολλά λεφτά δέν κάνουν πολλά παιδιά.
  Αὐτό γιά τούς τεμπέληδες φοιτητές ἄστο,κι ἐγῶ ἔκανα φοιτητής καί δέν μέ ''ἄγγιξαν'' καθόλου τά περί τεμπελιᾶς,ἴσως γιατί δούλευα παράλληλα...
  Τέλος,γιά τά μέτρα,γιατί δέν γίνεται ἀλλιῶς; Ἔν τέλει πρέπει νά καταλάβεις,ὅτι γίνεται δέν γίνεται ἀλλιῶς,ἐμεῖς στίς ἐκλογές δέν ψηφίσαμε ἔτσι ἀπλά σκληρά μέτρα λιτότητας,διότι κάποιοι στίς προεκλογικές τους έξαγγελίες τους μᾶς εἶπαν καί πιστέψαμε,ὅτι ΓΙΝΕΤΑΙ ἀλλιῶς...Τῶρα λοιπόν,μή μᾶς πετᾶς καί σύ κατάμουτρα ὅτι ''δέν γίνεται ἀλλιῶς''...

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 30/09/2012 01:36:14

   Δίκιο έχεις, κοίτα στο θέμα των παιδιών δε θα πάω κόντρα γιατί δεν έχω παιδιά και παραδέχομαι ότι κάτι παραπάνω ξέρεις. Ισχύει ότι οι πλούσιοι συνήθως κάνουν λίγα παιδιά και μου φαίνεται περίεργο. Απλά δεν πήγαινε κάτι προσωπικά σε εσένα ή κάποιον άλλο.

   Και όμως στις εκλογές μέτρα ψηφίσαμε. Ο Σαμαράς μπήκε με μνημονιακή ατζέντα. Ευρώ πάση θυσία (=με μέτρα μνημονιακά). Για εμένα ήταν προφανές ότι θα έρθουν τέτοια μέτρα και συνειδητά ψήφισα ΝΔ και θα ξαναψήφιζα γιατί δε βλέπω άλλη λύση. Όποιος δεν το κατάλαβε και πίστεψε ότι υπάρχει άλλος δρόμος ψήφισε λάθος όπως λάθος ψήφισαν τα ΠΑΣΟΚια που εμπιστεύθηκαν τον ΓΑΠ.

   Απλά δεν μπορώ άλλο να ακούω κόσμο να λέει "με κορόιδεψαν". Ε όχι κανείς δε σας κορόιδεψε. Κακώς πίστεψε ο κόσμος τον ΓΑΠ. Κακώς πίστεψε κανείς ότι υπάρχει εύκολος δρόμος να βγούμε από την κρίση εντός του ευρώ. Κακώς δεν πίστεψε ο κόσμος τον Καραμανλή που από τότε μίλαγε για λιτότητα. Το πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε είναι να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση. Προς το παρών άλλος δρόμος εκτός από τα μέτρα ΔΕΝ υπάρχει! Υπάρχει δηλαδή η δραχμή και η πείνα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.