Ψήφο εμπιστοσύνης με 155 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση
11/10/2014 00:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψήφο εμπιστοσύνης με 155 «ναι» έλαβε η κυβέρνηση

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 288 Βουλευτές. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν 155 Βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 131 βουλευτές, ενώ παρών δήλωσαν δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 288 Βουλευτές. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν 155 Βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 131 βουλευτές, ενώ παρών δήλωσαν δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου.

Απουσίαζαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ( σε γαμήλιο ταξίδι), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης (βρίσκεται στη σύνοδο του ΔΝΤστη Νέα Υόρκη),ο ανεξάρτητος βουλευτής (προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες), κ. Νταβρής,ο ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος καθώς και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Γιάννης Λαγός) και ο επίσης προφυλακισμένος ανεξάρτητος Στάθης Μπούκουρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Crevettes à la provençale avatar
  Crevettes à la provençale 11/10/2014 05:45:52

  Και τώρα, καλείται ένας πολιτικά νοήμων να μας πει, πιο ακριβώς είναι το όφελος της χώρας, της Ν.Δ, του Α. Σαμαρά από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ένας πολιτικός φελλός, βουλευτής της συμπολίτευσης, σε μια απρόσμενη γι' αυτόν, έκρηξη ευθυκρισίας, είχε πει: "Η διαδικασία αυτή είναι χάσιμο χρόνου". Βεβαίως, δεν ήταν μόνο χάσιμο χρόνου, ήταν και η μαθηματική απόδειξη ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες 180 ψήφοι, για την εκλογή του ΠτΔ. Τα αποτελέσματα για την ψήφο εμπιστοσύνης απέδειξαν περίτρανα ότι, η χώρα μπαίνει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών, με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα για την προεδρική εκλογή. Αυτό θα δημιουργήσει αυτόματα, περαιτέρω κακό κλίμα, περαιτέρω πτώση του ηθικού, περαιτέρω αίσθηση ηττοπάθειας. Υ.Γ: Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν, τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα πολλών βουλευτών της Ν.Δ, για τα όσα άκρως υποκριτικά είπε, η "Οσία Μαρία" της συνταγματικής τάξης, ο τηρήσας το 2009, τα αντίστοιχα με τον τωρινό Τσίπρα, Βενιζέλος.

  • Ιπτάμενο Χαλί avatar
   Ιπτάμενο Χαλί @ Crevettes à la provençale 11/10/2014 08:17:30

   Όλοι τον ξέρουνε τον Βενιζέλο. Αυτή τη στιγμή απλά, οι σκοπιμότητες προείχαν.

   • Crevettes à la provençale avatar
    Crevettes à la provençale @ Ιπτάμενο Χαλί 11/10/2014 10:48:06

    Και έπρεπε να χειροκροτηθεί και μάλιστα ενθουσιωδώς; Δεν μπορούσαν να διακρίνουν την υποκρισία; Με τον ίδιο τρόπο (του Τσίπρα) που τώρα ψέγει, δεν εκβίαζε εκλογές το 2009; Και στο τέλος-τέλος, δεν είδα βουλευτή ΠΑΣΟΚ, να χειροκροτεί οποιαδήποτε αποστροφή λόγου του Α. Σαμαρά.

    • Uncle Stgm avatar
     Uncle Stgm @ Crevettes à la provençale 11/10/2014 16:00:07

     Μα γιατί; Συνεργάτες και συμμαχοι σε κυβερνητικό συνασπισμό είναι, και επί του πρακτέου σχεδόν ομοιδεάτες. Συνεργάτες και σύμμαχοι, φυσικό είναι, και ορθολογικό, να αλληλουποστηρίζονται. Και να αλληλοεμψυχώνονται στα δύσκολα. Τα λοιπά, "ιδεολογίες" με την ακριβή εννοια της λέξης (λόγια περί ιδεών - σε αντίυεση με τις πράξεις), δηλαδή ιδεοληψίες και εμμονές.

    • Τρελό νερό avatar
     Τρελό νερό @ Crevettes à la provençale 11/10/2014 16:14:17

     Ε, καλά τώρα. Μη σας πιάνει το παράπονο κι εσάς... Εγώ πάντως πιστεύω οτι τον χειροκροτούν, γιατί με κάθε του εμφάνιση, το Πασόκ χάνει στα σίγουρα κάποιες ποσοστιαίες μονάδες! Και ποιός από όλους εμάς δεν το ποθεί τρελά αυτό κατά βάθος;

  • Άπαντα Επιστάμενος avatar
   Άπαντα Επιστάμενος @ Crevettes à la provençale 11/10/2014 09:43:59

   "Τα αποτελέσματα για την ψήφο εμπιστοσύνης απέδειξαν περίτρανα ότι, η χώρα μπαίνει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο'' Aς συμφωνήσει ο τσίπρας στην εκλογή προέδρου, για να μην μπούμε σε παρατατεμένη εκλογική περίοδο. Η μη συμφωνία του τσίπρα είναι ο μόνος λόγος για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών.

   • Crevettes à la provençale avatar
    Crevettes à la provençale @ Άπαντα Επιστάμενος 11/10/2014 10:02:13

    Δεν είναι μόνο ο Τσίπρας που δεν συναινεί. Είναι όλοι οι υπόλοιποι των 155 (πλέον, max. 10 ακόμα) βουλευτών. Επιπλέον και το σημαντικότερο, αν προσέξεις τα διαχρονικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, θα δεις ότι ενώ υπήρχε μια πάρα πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ όσων δεν ήθελαν πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ, έναντι αυτών που ήθελαν, τώρα, σε όλες τις πρόσφατες, τα ποσοστά είναι ακριβώς μοιρασμένα. Αρα, ο Τσίπρας αποκτά και λαϊκό έρεισμα στην επιδείωξή του.

  • GregA avatar
   GregA @ Crevettes à la provençale 11/10/2014 10:36:10

   Αυτό που με πίκρανε περισσότερο από όλα ήταν η απόλυτη ταύτιση του Σαμαρά με τον κύριο τίποτε Βενιζέλο, αλλά και με τον απολογητή του Πρετεντέρη. Γιατί; Ποιού ιδέα ήταν αυτή; Γιατί φορτώνεται η παράταξη με βαρίδια που δεν της ανήκουν; Γιατί πρέπει η υπεράσπιση Σαμαρά να περιλαμβάνει και απολογισμό και για τα πεπραγμένα Πρετεντέρη δηλαδή Μπόμπολα και Βαρδινογιαννέϊκου; Γιατί μας αφαιρεί επιχειρήματα;

   • Όλγα avatar
    Όλγα @ GregA 11/10/2014 16:45:01

    Δεν ταυτίστηκε με τον Βενιζέλο και τον Πρετεντέρη αγαπητέ. Απλά εσείς, έχετε μιά μικρή δυσκολία να διακρίνετε, το πολύ λεπτό χιούμορ.

    • GregA avatar
     GregA @ Όλγα 11/10/2014 19:37:51

     Επειδή με χαρακτηρίζεις χαζούλη και το πρόσωπό σου μάλλον ιδιοφυία, εξήγησε σε παρακαλώ που ακριβώς βρίσκεται το "λεπτό" χιούμορ. Σε απλά Ελληνικά σε παρακαλώ.

     • Όλγα avatar
      Όλγα @ GregA 11/10/2014 19:44:01

      Καλέ μου GregA, δεν σε γνωρίζω για να σε χαρακτηρίσω ως χαζούλη ή εξυπνούλη! Απλά εγώ θεωρώ οτι κάνει χιούμορ.

     • Γιάννης Κιαπέκος avatar
      Γιάννης Κιαπέκος @ GregA 11/10/2014 20:01:24

      Και εγώ θα ήθελα να διαφωτιστώ για το «λεπτό» χιούμορ διότι πιστεύω ότι είναι τόσο λεπτό που κατάντησε άυλο !

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Γιάννης Κιαπέκος 12/10/2014 08:43:07

      Πολύ απλό. Δεν χρειάζεται εξήγηση. ΚΑΙ η Όλγα, κάνει λεπτό χιούμορ.

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 11/10/2014 07:10:57

  To 180 απέχει πολύ από το 155 ή το 157... Βέβαια, η εκλογή προέδρου είναι κάτι διαφορετικό από την ψήφο εμπιστοσύνης.

  • Nik avatar
   Nik @ Άπαντα Επιστάμενος 11/10/2014 11:00:36

   Τάδε έφη γυρολόγος πρώην Πασόκος πρώην Δημαρ και νυν ανεξάρτητος.

 3. iconology2009 avatar
  iconology2009 11/10/2014 09:39:29

  Αυτό που μού έμεινε σαν κοινοβουλευτικό παράδοξο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε της δευτερολογίας του και το χρόνο της τον ενσωμάτωσε στη κυρίως ομιλία του. Αυτό το δεύτερο μέρος λοιπόν είχε την με άρωμα θεσμικής παρεκτροπής απειλή του να μην επιχειρήσει η κυβέρνηση-που αντικειμενικά βρίσκεται ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων-την σχεδιασμένη ολοκλήρωση του κυβερνητικού της έργου. Επικαλέστηκε τις θεσμικά ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις για να θεμελιώσει δικαιώματα σχεδόν συναπόφασης! Τα εκστόμισε λοιπόν ελαφρά τη καρδία, νομίζοντας ότι θα είναι τόσο ρηξικέλευθος αυτός ο λόγος του που θα παραλύσει τη σκέψη και την άμυνα των αντιπάλων του. Διαψεύστηκε μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Αρκούσε να δει κανείς τον Τσίπρα-με τον τραγελαφικά υπερκινητικό Λαφαζάνη δίπλα του σε αφασικό παροξυσμό-πώς λούφαξε στο σφυροκόπημα του Βενιζέλου. Συρρικνώθηκε στον μικρό, ανήξερο εαυτό του και δεν έβγαλε τσιμουδιά. Είχε τουλάχιστον το στοιχειώδες ένστικτο να αποφύγει να εκτεθεί αντεπιτιθέμενος αδέξια. Αλλά η άτιμη η γλώσσα του σώματος πρόδινε την αδυναμία του. Η καταπιωμένη γλώσσα του αμήχανου δεκαπενταμελίτη είχε φτάσει ήδη στη φάση της χώνεψης, οριστικά πια εξαϋλωμένη, μαζί με το όποιο πνεύμα την κατευθύνει. Ήταν για λύπηση, για όσους τουλάχιστον τους περισσεύουν ακόμη αισθήματα για πολιτικούς απατεώνες. Με αυτή την έννοια λοιπόν ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η συζήτηση: αναδεικνύει την ανεπάρκεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν κοινοβουλευτικού άνδρα, που ασφαλώς είναι το διαλογικό στοιχείο που θα μπορούσε μόνο να τον αναδείξει αλλά που αλίμονο σ'αυτό δεν στέργει, γιατί πολύ απλά "δεν τόχει". Δυόμισυ χρόνια τώρα τον βλέπω συνεχώς κατατροπωμένο σε ΟΛΕΣ τις κοινοβουλευτικές μάχες που έχει δώσει.

  • danas avatar
   danas @ iconology2009 11/10/2014 10:27:41

   μα έκατσε σαν καλός μαθητής να τον διδάξουν οι έμπειροι μεγάλοι. Αυτοί που ήταν υπουργοί σε όλες τις κυβερνήσεις που μας χρεωκόπησαν. Ε πώς να γίνει, απαντάει είναι θρασύς δεν απαντάει είναι δειλός. Πώς τον θέλετε ακριβώς για να καλύψετε την χαοτική διαφορά που διαμορφώνεται?

   • iconology2009 avatar
    iconology2009 @ danas 11/10/2014 10:54:52

    Καλά μην ενθουσιάζεστε και τόσο. Ανάλογη διαμορφωμένη διαφορά είχε πετύχει και ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Τι καταλάβαμε από αυτό; Το αποτέλεσμα ήταν οι αχρειότεροι από αυτούς που μας χρεωκόπησαν ή από αυτούς που ανέδειξαν αυτούς που μας χρεωκόπησαν βρίσκονται ήδη δίπλα στο αμίλητο ίνδαλμα σας. Υ.Γ. Να μού φιλήσετε σταυρωτά παρακαλώ- χριστιανική σημειολογία που θα σας ενθουσιάσει φαντάζομαι-την συνεισηγήτρια μαζί με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου Λούκα Κατσέλη, σύζυγο της αφορμής ο Τσίπρας να γίνει ο ήρωας σας, του προταθέντος σαν Πρωθυπουργού "ΚάτσεΚαλάΓεράσιμε". Και όταν η Τζάκρη έρθει κι αυτή στο ΣΥΡΙΖΑ, μη στείλετε μόνο το Μιχελογιαννάκη του "ΑΝΔΡΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΑΝΔΡΕΥΕΤΑΙ" να την υποδεχτεί αλλά και τη Σοφία Σακοράφα που άκουγε τέσσερα χρόνια πριν τα σχολιανά της από την Υφυπουργό του Γιωργάκη κομμωτηριακή περσόνα.

    • danas avatar
     danas @ iconology2009 11/10/2014 10:59:38

     εδώ θα μαστε γεροί να μαστε και θα δούμε τα αποτελεσματα. Κι εγώ σ' αυτό το site δεν δηλώνω τσιπρικός γιατί δεν είμαι , δηλώνω όμως ενάντια σε όλους όσους αλώσαν την παράταξη για την οποία τρέχω απο μικρός έχω κάνει αφισοκολλήσεις έχω κάτσει ατελείωτες ώρες στην μακί για να κάθομαι τώρα να ακούω τα πασόκια να με καθοδηγούν και τους εθνικιστές να μου κουνούν το δάχτυλο για το ποιά είναι η νδ.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ danas 11/10/2014 13:12:27

      Οι καιροι αλλαζουν. Οταν λετε εθνικιστες , σε ποιους αναφερεστε? Εδω πρωτευουσα σημασια εχει εχει η εξοδος απο το μνημονιο, το τελος της κατηφορας. Χθες ειδαμε εναν Σαμαρα να αναφερεται συγκεκριμενα και εναν Τσιπρα να καταδικαζει αοριστα και να απειλει καθε υποψηφιο επενδυτη. Ειδαμε εναν Λαφαζανη να εχει χασει την υπομονη του.

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ iconology2009 11/10/2014 13:17:07

     Και ενας Μητροπουλος και ενας Παναγουλης και εμμεσα μια Δουρου (προστατευομενη του Ακη) και τοσοι αλλοι. Ολα τα λεφτα ηταν οταν ο Σαμαρας τους ειπε οτι οι υποσχεσεις τους θυμιζουν ΄ λιστα γαμου΄. Σημερα βεβαια να περιμενετε τα τολ μετα απο το σοκ να κανου υπερωριες.

     • iconology2009 avatar
      iconology2009 @ Ρεαλιστης 11/10/2014 13:38:01

      Η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά όπως καταλαβαίνετε θα μού ήταν εντελώς αδύνατο να την εξαντλήσω-φτιάχνεις ένα μικρό τηλεφωνικό κατάλογο μ'αυτή. Θα μείνω όμως σε δύο απολύτως εμβληματικά πρόσωπα: τον στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου ΚΟΤΣΑΚΑ-κομματόσκυλο από τα λίγα του ΠΑΣΟΚ που τώρα παρέχει τις υπηρεσίες του στο ΣΥΡΙΖΑ, μαντρωμένος κάπου στη Κουμουνδούρου. Τον κρύβουν επιμελώς για να μην τυχόν βρεθεί στη δύσκολη θέση να πρέπει να απαντήσει για τον περιβόητο κρατούμενο του Κορυδαλλού. Και το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Κρίτωνας Αρσένης-καμιά σχέση με τον ΚάτσεΚαλάΓεράσιμε-γυιό της ανάλογα με τον Κοτσακά εμβληματικής Μαρίας Αρσένη, θεραπαινίδας της δυναστείας των παπανδρεοειδών και πρόσωπο του πιο βαθιού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ. Η πλούσια ατζέντα της-συνδυασμένη με την αντίστοιχη της Ξενογιαννακοπούλου-θεραπαινίδας κι αυτής του Γιωργάκη αλλά παλιά έμπιστης του Παπουτσή, που τώρα αρθρογραφεί αντιμνημονιακά(ήμαρτον Δέσποινα!) στην ΑΥΓΗ-οι δύο αυτές ατζέντες είναι χρήσιμα εργαλεία του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ που τώρα βρίσκονται στη χρήση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αληθινά σκληρός πυρήνας του κόμματος του ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει εν σώματι στη Κουμουνδούρου!

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ iconology2009 11/10/2014 13:49:47

      Να μη μιλησουμε και για την τοπικη αυτοδιοικηση !!!!

    • Ρεαλιστης avatar
     Ρεαλιστης @ iconology2009 11/10/2014 13:17:29

     τρολ

  • GregA avatar
   GregA @ iconology2009 11/10/2014 10:32:01

   Μη χαίρεσαι για αυτή την αντίδραση. Απλά περιφρόνησε τον αενάως πολυλογούντα και κουραστικό εκφραστή μιας παρωχημένης εποχής αρχηγό του τίποτε και καταστροφέα της παράταξής μας. Προς τι η αντιπαράθεση με κάποιον που δεν εκφράζει πλέον τίποτε;

   • iconology2009 avatar
    iconology2009 @ GregA 11/10/2014 10:59:07

    Μεγάλη ιδέα έχετε για κάποιον που δεν έχει τη στοιχειώδη αυτοεκτίμηση: αυτό δεν είναι οι ανασφαλείς προσωπικότητες με την ιδεολογία χυλό που περιφέρονται σαν ζητιάνοι στα όρια των ιδεών. Αν τον περιφρονεί τόσο τον αντίπαλο που απαξιώνετε γιατί τον έχει στο στόμα του σε κάθε δεύτερη λέξη που εκστομίζει;

    • GregA avatar
     GregA @ iconology2009 11/10/2014 19:41:40

     Τον έχει απαξιώσει ο Έλληνας ψηφοφόρος, τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας και η καθημερινή πολιτική πρακτική στην οποία απεδείχθη ασκός πλήρης κακών.

     • iconology2009 avatar
      iconology2009 @ GregA 11/10/2014 23:39:34

      Το θυμικό δεν είναι ο καλύτερος κριτής ενός πολιτικού. Οι Έλληνες ψηφοφόροι επίσης δεν είναι ούτε κι αυτό επαρκές κριτήριο για την αξία ενός πολιτικού, αν και στα πλαίσια του αντιπροσωπευτικού μας συστήματος έχει την πάρα πολύ μεγάλη σημασία του. Δεν σας έχει τύχει ποτέ πολιτικός που τον έχετε αξιολογήσει σαν σημαντικό να μην έχει ανταπόκριση στον κόσμο; ή παραδείγματα από την Πολιτική Ιστορία με προικισμένους πολιτικούς χωρίς την προίκα της λαϊκής ψήφου. Δεν νομίζω ότι η εντελώς πρώτη προτεραιότητα του Βενιζέλου-όπως και όσων πολιτικών λαμβάνουν εξ ανάγκης αντιδημοφιλή μέτρα και χωρίς προηγούμενα να έχουν εξαπατήσει το λαό τους-είναι η πάση θυσία δημοφιλία. Προφανώς οι πολιτικοί απολογούνται στο λαό τους αλλά υπάρχουν αυτοί που τους νοιάζει η απολογία τους να έχει ΑΜΕΣΟ εκλογικό αντίκρυσμα και δεν έχουν ούτε την ελάχιστη καούρα για το είδος εκείνο απολογίας που λέγεται ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ και που αφορά το λαό των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας. Ο Παπανδρέου και προφανώς ο νέος, αυθεντικός πολιτικός του κληρονόμος Τσίπρας με τις απατηλές τους και εκ των πραγμάτων ανεφάρμοστες υποσχέσεις τους ανήκουν σ'αυτή τη κατηγορία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και οι δύο, στα πλαίσια της απελπιστικά μέτριας πνευματικής τους συγκρότησης είναι και δόκιμα ανιστόρητοι. Από την άλλη υπάρχουν οι πολιτικοί που παρόλο ότι κι αυτοί επιθυμούν τα εκλογικά κέρδη των πρώτων δεν τα προτάσσουν στην ατζέντα τους, γιατί, γνωρίζοντας καλά Ιστορία,ξέρουν πολύ καλά ότι ο πολιτικός κρίνεται όχι στα πλαίσια του εφήμερου πολιτικού συρμού που τον καθοδηγούν οι εντυπώσεις και η χρησιμοθηρία μιας γρήγορης ικανοποίησης χωρίς θεμελιωμένη προοπτική. Αυτός ο υπεύθυνος πολιτικός άνδρας εισπράττει σχεδόν πάντα τη χλεύη και τη γενναία ταπείνωση μιας εκλογικής ήττας, που ασφαλώς έχει την επίγνωση της αλλά παρόλα αυτά δεν υποχωρεί στη στρατηγική του που είναι το απώτερο καλό μέλλον της χώρας και των κατοίκων της. Υποκλίνομαι σε τέτοιους πολιτικούς. Ο Κώστας Καραμανλής-ο πρώτος ηγέτης της μεταπολίτευσης που ΔΕΝ έδωσε προεκλογικές υποσχέσεις, κόντρα στη κατάπτυστη και ελεεινή απάτη του ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ο Αντώνης Σαμαράς, που έχει επίγνωση της αναλωσιμότητας του σαν πολιτικού με τον αντιδημοφιλή ρόλο του σαν ανυποχώρητος υπερασπιστής της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που από τον Ιούνιο του 2011 και μετά, ανέλαβε να γυρίσει το τιμόνι από την εγκληματική πορεία που έδειχνε να έχει πάρει ο εγκάθετος των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργος Παπανδρέου και να ξαναφέρει τη χώρα στη σταθερή ευρωπαϊκή της πορεία, παρόλο ότι οι συνθήκες στην Ευρώπη είναι όχι απ'τις καλύτερες αυτή τη περίοδο. Αλλά η Ευρώπη έχει Δημοκρατία και Δημοκρατία σημαίνει ανάμεσα σε άλλα πολλά και αλλαγή και κυβερνήσεων και πολιτικών. Αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει είναι η εδώ και σαράντα χρόνια χαραγμένη στρατηγική της θέσης μας στην Ευρώπη, που είναι ανάμεσα σε άλλα και ο φυσικός, ο οργανικός μας γεωπολιτικός μας χώρος. Οι πολιτικοί της δεύτερης κατηγορίας έχουν καταλάβει ότι αυτό που υπάρχει δεν είναι το Μνημόνιο και Αντιμνημόνιο καθεαυτό αλλά η γεωστρατηγική επιλογή Ευρώπη ή ΗΠΑ. Και φυσικά διαλέγουν την Ευρώπη. Ο Τσίπρας, που μετά τις επισκέψεις του στις ΗΠΑ έδωσε σαφές στίγμα της επιλογής του, δουλεύει για τους Τεξανούς πετρελαιάδες και την ΑΟΖ που θα τους την πουλήσει κοψοχρονιά.

     • GregA avatar
      GregA @ iconology2009 12/10/2014 11:45:21

      Ο πολιτικός που, μεταξύ πολλών άλλων, 1. εφάρμοσε το χαράτσι στα ακίνητα, μετά από δευτέρας διαλογής λεονταρισμούς και ισοπέδωσε τις ήδη μειωμένες αξίες των ακινήτων, ρίχνοντας σε απόγνωση χιλιάδες συμπολίτες μας και 2. εφάρμοσε, ή δέχθηκε να εφαρμόσει το περίφημο PSI, για τη σωτηρία των Γαλλογερμανικών τραπεζών και τη παράλληλη α/οριστική αφαίμαξη και διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας σε βάρος των πολιτών και β/τη μετακύληση του κόστους σωτηρίας των τραπεζών, από τις συνέπειες του PSI, στον Έλληνα πολίτη με την τεράστια και δυσανάλογη του αποτελέσματος δανειακή επιβάρυνση. 3. Πέτυχε, σαν υπουργός οικονομικών σε αγαστή συνεργασία με τον Παπακωνσταντινου, την εκτόξευση του χρέους από το 120% του ΑΕΠ το 2009 στο 175% σήμερα, χωρίς να ασχοληθεί καθόλου με την ανάπτυξη. 4. Έσπευσε, πρώτος από όλους, ως μη ώφειλε να υπερασπισθεί τους ναζί της Ουκρανίας σε βάρος των Ρώσων, ενώ δεν εξασφάλισε προστασία των Ελληνικών συμφερόντων (τουρισμός κυρίως) από το εμπάργκο, ενώ ταυτόχρονα δεν φρόντισε να υπερασπισθεί γνωστούς φιλέλληνες Ρώσους από την απαγόρευση μετάβασης στην Ευρώπη, ούτε προικισμένος είναι δυνατόν να θεωρηθεί, ούτε αξίζει της αγιογραφίας που του κάνετε. Ο οπορτουνισμός και η ευκαιριακή συμπόρευση με αλλότρια συμφέροντα, δεν αποτελούν στοιχεία ενός ικανού πολιτικού, αλλά κάποιου που η ιστορία θα κατατάξει δίπλα σε ονόματα η παρουσία των οποίων δεν εκτιμάται ως θετική.

 4. Tassos avatar
  Tassos 11/10/2014 11:13:14

  Ενα καλό που προκύπτει από το ότι δεν υπάρχουν 180 για το ναι,είναι ότι κάτι Πολύδωρες, Κασαπίδηδες , ...Τσαμπίκες (αυτή είναι η αδυναμία μου, ποτέ φάτσα δεν ταίριαξε τόσο πολύ με το όνομα) θα ακολουθήσουν σταδιοδρομία Λεβέντη.

 5. Τεθωρακισμένο πρόβατο avatar
  Τεθωρακισμένο πρόβατο 11/10/2014 11:32:13

  MEGA ατόπημα η αναφορά στον Πρετεντέρη. Κοτζάμ (sic) πρωθυπουργός να αναφέρεται σε έναν MEGAλο δημοσιογράφο μέσα στη Βουλή είναι φάουλ.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Τεθωρακισμένο πρόβατο 11/10/2014 13:20:36

   Αναφερθηκε και στο Γεωργιαδη γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτους τους 2 τους εχει σε μαυρη λιστα. Και μαλιστα τους εχει ονοματησει . Και καλα εκανε γιατι μονο ετσι ο κοσμος ισως αντιληφθει την δημοκρατικοτητα της Αξ. Αντιπολιτευσης.

   • Γιάννης Κιαπέκος avatar
    Γιάννης Κιαπέκος @ Ρεαλιστης 11/10/2014 20:30:22

    Κατ' αρχάς ο Πρετεντέρης «μπήκε» σε καραντίνα διότι είναι υβριστής (ταύτισε την Κωνσταντοπούλου με τον Κασιδιάρη) και όχι διότι αντιπολιτευόταν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν ξέρω αν είναι αντιδεοντολογικό (αντιδημοκρατικό είναι υπερβολή) ή όχι, σίγουρα όμως ήταν αποτελεσματικό αν κρίνει κανείς από τα τεκταινόμενα στο MEGA και στο υβρεολόγιο στο οποίο επιδόθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος. Για τον Γεωργιάδη έχω διαφορετική άποψη.Όχι μόνο δεν θα έπρεπε να τον αποκλείσουν αλλά αντιθέτως να επιδιώκουν να εμφανίζεται περισσότερο μια και κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση στοιχίζει στην Ν.Δ. τουλάχιστον μια ποσοστιαία μονάδα.

  • Crevettes à la provençale avatar
   Crevettes à la provençale @ Τεθωρακισμένο πρόβατο 11/10/2014 13:24:13

   Το ασυνήθιστο αυτό, για Πρωθυπουργό, γεγονός προκάλεσε μεγάλη έκπληξη αλλά και απορία. Ακόμα, ακόμα και η αναφορά στον Γεωργιάδη ήταν "ξώπορτη". Κατά την γνώμη μου αρκούσε μια γενική, μη ονομαστική αναφορά που θα περιέγραφε αυτό που ήθελε να καυτηριάσει.

 6. Jim avatar
  Jim 11/10/2014 12:19:31

  Πιστεύω πως ο Σαμαράς καλά το πάει η ψήφος εμπιστοσύνης ήταν για τους ξένους και της αγορές μήπως και πέσουν τα σπρεντς για να δανειστούμε. Ο Σαμαράς θέλει να πεί το μεγάλο ΟΧΙ κυρίως να διώξει το ΔΝΤ. Θα είναι μεγάλο κατόρθωμα και να το κάνει γρήγορα. Μην σας πω και τους Ευρωπαίους εταίρους όλη τη τρόικα. Το θέμα είναι ποιός θα αναλάβει το δάνειο του ΔΝΤ η Μέρκελ ή η ΕΚΤ; θα το δεχτούν; Αυτό θέλει να κάνει θα είναι καλό για τη παράταξη και επικοινωνιακά- πολιτικά. Θα πεί ότι τους έδιωξε και θα πάει στις εκλογές με αυτό στα χέρια του.

  • Ρεαλιστης avatar
   Ρεαλιστης @ Jim 11/10/2014 13:24:13

   Το χρεος δυστυχως με τον α ή β τροπο θα πληρωθει. Οπως πληρωθηκε απο την Τουρκια , την Ρωσια κλπ. Το θεμα ειναι αν καταλαβουμε οτι υπαρχουν δυο εναλλακτικες διαδρομες . Η δυσκολη ή ο γκρεμος.

 7. GN avatar
  GN 11/10/2014 14:01:14

  Μη φάτε, μερικοί, έχουμε ...γλάρο! Δεν είναι μόνο 155 αλλά 155+++++! Εκλογές το 16 είπε ο Σαμαράς και από ότι συμπεραίνω και από τα χθεσινά το αυτό επιθυμεί και ο ...Αλέξης! (αρχίζουν μάλλον να συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα - και δεν αναφέρομαι μόνο στα οικονομικά - “λίαν προσεχώς”... δεν θα είναι διαχειρίσιμα από μια κυβέρνηση Σύριζα!) Οπότε ...χαλαρά μην πάμε και πολύ ψηλά, καλή είναι και η αντιπολίτευση ή το πολύ πολύ η ... εθνική συνεννόηση!

  • Crevettes à la provençale avatar
   Crevettes à la provençale @ GN 11/10/2014 20:58:59

   Λείπουν άλλα είκοσι συν (+). Τότε μπαίνει το θαυμαστικό (!). Δεν τα βλέπω πρόχειρα, πάντως.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.