#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2012 19:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από Cosco - Hewlett PackardΜια εξαιρετική συμφωνία που μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για αναπτυξιακές κινήσεις στην Ελλάδα, αποτελεί η απόφαση του αμερικανικού κολοσσού Hewlett Packard να χρησιμοποιεί το στόλο της Cosco για να διοχετεύει τα προϊόντα της στην Ευρώπη. Όλη αυτή η δουλειά θα γίνεται μέσω του λιμανιού του Πειραιά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Υπενθυμίζουμε ότι μειοψηφίες συνδικαλιστών είχαν αντιδράσει σφόδρα στη μετατροπή του Πειραιά σε ισχυρό διαμετακομιστικό κέντρο από την κινεζική Cosco.

Με τη συμφωνία ουσιαστικά μια μεγάλη πολυεθνική βάζει τον Πειραιά και την Ελλάδα γενικότερα ξανά στον παγκόσμιο χάρτη. Ο Πειραιάς καθίσταται βασικός κόμβος για την HP στην Ευρώπη.

Μεγάλη αύξηση αναμένεται στα φορολογικά έσοδα που θα αποκομίζει καθημερινά η χώρα από τα διακινούμενα προϊόντα ενώ σημαντική θα είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Και φυσικά μια επιτυχημένη συμφωνία φέρνει και άλλους ισχυρούς «παίκτες»

Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός: «Η συμφωνία της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤραινΟΣΕ αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Και με αυτή τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Και ταυτόχρονα θα αυξηθεί, εάν προχωρήσει, όπως θα θέλαμε, αυτή η συμφωνία, ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, αλλά και το μεταφορικό έργο της ΤραινΟΣΕ. Να το πω διαφορετικά, το λιμάνι θα βοηθάει το τραίνο και το τραίνο θα βοηθάει το λιμάνι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια εξέλιξη σημαντική, γιατί δημιουργεί συνέργειες μεταξύ του λιμανιού και του τραίνου. Το τραίνο, επομένως, θα μας δώσει αυτή τη δύναμη και το λιμάνι το ίδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα, φιλική στις επενδύσεις. Και μέσα από αυτό το δρόμο της ανάπτυξης, προφανέστατα, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tas avatar
  tas 14/11/2012 19:29:49

  Να και κατι καλό. Μπραβο

 2. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 14/11/2012 19:48:00

  Ένα πράγμα ξέρω. Στον καπιταλισμό δεν κερδίζουν τα κράτη κι λαοί, κερδίζουν οι μέτοχοι-ιδιώτες και οι πλουτοκράτες. Οπότε αυτά περί κέρδους για τον ελληνικό λαό είναι ανεδαφικά.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ H pena tis orghs 14/11/2012 20:03:34

   Γι' αυτό και εμείς περιμένουμε πως και πως να έρθει ο Αλέξης, να εφαρμόσει σύστημα ανταλλακτικής οικονομίας, όπως ο Πολ Ποτ, με Υπουργό Οικονομικών τον Μηλιό και εμείς θα ζούμε πανευτυχείς, δουλεύοντας εθελοντικά στους...ορυζώνες. Τα Killing Fields, αν έχεις ακουστά...
   Θα δίνουμε ρύζι που θα έχουμε σπείρει και μαζέψει με τα χεράκια μας και θα παίρνουμε αυγουλάκια, μέχρι να ψοφήσει η κότα βέβαια. Μετά θα παίρνουμε ομόλογα αμυθήτου αξίας από την Stratoulis Bank, που θα λειτουργεί με σοσιαλιστικές αρχές.
   Το λιμάνι του Πειραιά, στην Δημοκρατική Ελλαδο-Καμπουτσέα του Συριζιστάν θα δέχεται μόνο πιρόγες...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΒΙΣ 14/11/2012 21:14:47

    BIΣ, είχα καιρό να γελάσω τόσο δυνατά. Σ' ευχαριστώ.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ ΒΙΣ 15/11/2012 02:00:46

    Τωρα το ειδα.... επικο σχολιο ...lol (ειδικα η ατακα με τις πιρογες, εγραψε. Βλεπω να τη πεταω μεθαυριο στον ...αριστεροστροφο Ζαραλικο που εχει ερθει στα μερη μας για παρασταση...)

   • tarzan avatar
    tarzan @ ΒΙΣ 15/11/2012 07:12:07

    ειναι καλο να ξεκιναει η μερα με γελιο και χιουμορ ,μπραβο !!!!!

  • Κρητικιά! avatar
   Κρητικιά! @ H pena tis orghs 14/11/2012 20:29:01

   Aν και Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας, δρα εμπορικά με έντονες επενδυτικές καπιταλιστικές πρακτικές...
   Μια από τις Ασιατικές Τίγρεις της Παγκόσμιας Οικονομίας
   Τυχαίο?
   Δεν νομίζω.
   Μάθαμε μια ζωή στην Ελλάδα ο,τι βήμα και αν γίνεται για το καλύτερο αυτού του τόπου (ας βάλω και την λέξη πατρίδα— αλήθεια μονομιάς σταματήσαμε να την αναφερουμε τώρα τελευταία…) να το σαρκάζουμε ψευτο-αριστεροκουλτουριάρικα, αλλά στην πράξη… με καπιταλιστικές συνήθειες στην τσέπη! To project HP-COSCO είναι καλό μέσα από αυτό θα «αναγεννηθεί» ο Λιμένας Πειραιώς και ο ΟΣΕ, και κατ’επέκταση δημιουργούνται θέσεις εργασίας!!!!! Ξυπνήστε!!!!!

   • Sthlh Allatos avatar
    Sthlh Allatos @ Κρητικιά! 14/11/2012 21:14:40

    Συμφωνούμε απόλυτα !

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ H pena tis orghs 14/11/2012 20:41:29

   Καλύτερα να έλεγες «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα».

  • Geros avatar
   Geros @ H pena tis orghs 14/11/2012 20:44:35

   Και σε ποιο σύστημα κερδίζουν οι λαοί για να έχουμε καλό ρώτημα?

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ H pena tis orghs 14/11/2012 22:50:02

   Προ διετίας ηγόρασα πολυμηχάνημα της Η/P από γνωστή αλυσίδα πωλήσεως σχετικών προϊόντων. Κατασκευή Σιγκαποὐρης,πρώην αγγλική κτήση και νυν κινεζική αποικία. Το συνοδευτικό εγχειρίδιο , άπό κινεζικό ορυζόχαρτο και κινεζικής εκτυπώσεως περιείχε τις πλέον απίθανες γλώσσες της Ευρώπης, εσθονική, λεττονική,σλοβενική κλπ. Απουσίαζε η μητέρα των γλωσσών η Ελληνική και η βουλγαρική! Το δελτάριο της εγγυήσεως στο οποίο καλούμεθα να υπογράψω
   με ήτο γραμμένο εις την τουρκικήν!!!
   Στο συνοδευτικό cd υποστηρίξεως υπήρχε και η ελληνική γλώσσα.

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 14/11/2012 19:59:34

  Ο Πειραιάς είναι στην μπούκα το Σουέζ.

  Το πλοίο δεν χρειάζεται να πάει Αμβερσα, Ρότερνταμ, Αμβούργο για να ξεφορτώσει μικρού μεγέθους παραγγελίες. Λιμάνια που έχουν πρόβλημα το χειμώνα.

  Τα containers μπορεί να ξεφορτώνονται εδώ να διαχωρίζονται στον Ασπρόπυργο και να προωθούνται σιδηροδρομικά σε όλη την Ευρώπη Ανατολική και Δυτική.

  Δηλαδή σε σύντομο χρόνο οι Κινέζοι θα μπορούν να στέλνουν και την μικρότερη παραγγελία σε όλη την Ευρώπη.

  Η σημασία του λιμανιού και των υποδομών του ΟΣΕ είναι τεράστια για την χώρα και οικονομικά και γεωπολιτικά.

  • Νικήτας avatar
   Νικήτας @ Aris. A 14/11/2012 22:39:53

   +100.

   Επιτέλους να και κάτι ιδιαίτερα καλό! Μακάρι και άλλες τέτοιες κινήσεις στην συνέχεια!

   Ὀχι άλλη ΜΙΖΕΡΙΑ!

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 14/11/2012 20:00:27

  Συγχαρητήρια, Κύριε Πρόεδρε. Πύλη Εισόδου στην Ευρώπη, ο Πειραιάς!
  Και στα καλοδεχούμενα καλύτερα που έρχονται!
  Αταλάντευτα μαζί σας, κάθε στιγμή.

 5. Decodex avatar
  Decodex 14/11/2012 20:03:25

  Ασε ρε πενα...η Ελλαδα μπορει να γινει ενα απο τα βασικοτερα κεντρα logistics της Ευρωπης. Τοσα χρονια χαζευαμε ...χαριν των συντεχνιων και της πολιτικης αχρηστιας. Ας ειναι αυτη η αρχη. Οι αριστερουληδες να πανε να πινουν τα ουζακια τους με τους λιμενεργατες που παιρνουν υπεργολαβους λαθρο παρανομως για να εχουν χρονο να αναλυουν ποσο καλυτερος θα ηταν ο κοσμος με την αριστερα του ξυσιματος και της ξαπλας.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Decodex 14/11/2012 21:24:03

   Τα είπες όλα!
   Η δουλειά είναι για μικροαστικά ρομποτάκια, αυτοί είναι μπλαζέ.
   Ο κύριος αριστερά στη μέση διαχειρίζεται έναν ετήσιο π/υ περίπου 50 δις δολλάρια για τη hewlett packard στην παγκόσμια αγορά. Και όπου πάει η hp, ακολουθούν κι οι άλλοι λένε οι φήμες.. Μακάρι.

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 14/11/2012 20:45:21

  Αυτή είναι η πρώτη σοβαρή επενδυτική επιτυχία της Ελλάδας εδώ και τρία χρόνια ! Και χρειάστηκαν λιγότεροι από τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ! Καλή αρχή λοιπόν και συγχαρητήρια !

 7. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 14/11/2012 21:16:46

  Άντε κι επειδή πολλά του έχω καταλογίσει κατα καιρούς και καθώς θέλω να είμαι σωστός και ειλικρινής απέναντι προς όλους, ας πω ( πούμε) κι ένα ευχαριστώ σ΄εκείνη την ψυχή που με πείσμα προσπάθησε και -παρα τις λυσσώδεις προσπάθειες των πρασινοροζ συνδικαλιστών- τελικά έφερε την COSCO στον Πειραοιά. Είχε όραμα και δικαιώθηκε απόλυτα.!Τρομερή κίνηση. Έπρεπε να είχε δώσει και τον ΟΛΘ στους Κινέζους.Το κράξιμο το είχε φάει ούτως ή αλλως. Δεν είχε να χάσει κάτι, αντιθέτως η εθνική μας οικονομία θα κέρδιζε πολύ. Αν ήταν το ίδιο μαχητικός και όχι απαθής σε όλους τους τομείς του κυβερνητικού έργου, τώρα θα ήταν ακόμα πρωθυπουργός, η κρίση θα ήταν πολύ μικρότερη και μάλλον διαχειρίσιμη, ο ΓΑΠ θα ήταν καθηγητής και θα αμειβόταν για να εκστομίζει καινοτόμες αρλούμπες σε κάποιο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ( αυτό δεν αλλάζει, είναι σταθερό), ο Μπένυ θα ήταν αρχηγός αξιωματ.αντιπολίτρευσης κι ο Τσίπρας θα πάλευε να φτάσει το 5-6%.
  Τα έβαλε με πολλούς ο ΚΚ, δεν είχε άξιους συμπαραστάτες, έχασε πολύτιμο χρόνο το 2004-2007 , κάπου κώλωσε, προδόθηκε,παραδόθηκε και μετά πετάξε το πουλάκι...Τέλος πάντων. Ας είναι καλά..

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ μεταρρυθμιστής 14/11/2012 21:38:51

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!῎Ετσι γιά νά μήν ξεχνοῦμε (ἡμεῖς καί ὑμεῖς) τήν στρατηγική τοῦ ΚΚ!

  • tarzan avatar
   tarzan @ μεταρρυθμιστής 15/11/2012 07:19:37

   ..καλή του ώρα ...με το έλλειμμα, το χρέος και τους ΔΥ από το παράθυρο ...

   • noldor avatar
    noldor @ tarzan 15/11/2012 09:57:04

    Το 80% των ΔΥ έχουν μπει επί ΠΑΣΟΚ, αν εσύ τώρα θες να κάνεις προπαγάνδα, είναι δικό σου θέμα.

 8. Sthlh Allatos avatar
  Sthlh Allatos 14/11/2012 21:36:56

  Eίναι απλά τα πράγματα: πολλοί από όσους εγκαταλείπουν τη χώρα, αναζητούν και βρίσκουν χειρωνακτική δουλειά (ανεξαρτήτως πτυχίου Τραχανοπλαγιάς!). Αυτοί σαφώς θα προτιμήσουν την εσωτερική μετανάστευση στον Πειραιά, με την προϋπόθεση οι αποδοχές τους να είναι αξιοπρεπείς (περίπου όσο θα ήταν σε μια αντίστοιχη θέση εργασίας πχ στη Γερμανία). Αν η προϋπόθεση δεν ισχύσει, όντως βλέπω να μπολιαζόμαστε με φρέσκους και ορεξάτους "χασάνηδες".

 9. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 14/11/2012 21:43:33

  Το ξεπούλημα των εμπορευματικών μεταφορών στις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού και της αντίδρασης, ενάντια στα συμφέροντα του λαού, αποτελεί προάγγελο της εκποίησης του δημόσιου σιδηροδρόμου ο οποίος αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού. Η μεθοδολογία του διεθνούς κεφαλαίου και η υποταγή των ντόπιων υποτακτικών του στις εντολές του δε θα μείνει αναπάντητη από τις λαϊκές δυνάμεις οι οποίες απαιτούν ένα δημόσιο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι του διεθνούς κεφαλαίου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΣΕ. Γι αυτό καλούμε σε αγώνα διαρκείας ενάντια στην κινεζοποίηση του οργανισμού.

  Απαιτούμε:
  1. Συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου χαραχτήρα του ΟΣΕ
  2. Άμεση επαναπρόσληψη των θιγέντων μεταταχθέντων υπαλλήλων που κάλυβαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
  3. Κρατικό πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του οργανισμού που θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, πρόγραμμα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι της πλουτοκρατίας
  4. Κατώτατο μεροκάματο 3500 ευρώ το μήνα
  5. Εγγυημένο εφάπαξ 100000 ευρώ κατ'ελάχιστον
  6. Δωρεάν μεταφορά όλων των υπαλλήλων του οργανισμού, των συγγενών τους μέχρι γ΄ βαθμού συγγενείας

  ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!
  ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

  • Sthlh Allatos avatar
   Sthlh Allatos @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/11/2012 21:50:53

   Α ! Ώστε είσαι τελικά ο λογογράφος της Αλέκας !!!!!!!!!!!!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/11/2012 22:25:00

   Ναι, αλλά το προτσές ξέχασες να το αναφέρεις. Επίσης, ξέχασες να αναφέρεις τη ντόπια και ξένη αντίδραση. Για όλους αυτούς τους λόγους, παραπέμπεσαι για έκτιση εθελοντικής εργασίας 5 ετών στο Γκουλάγκ της γειτονιάς σου και καλείσαι να παρουσιαστείς αύριο με τον Ινστρούχτορά σου, άθλιε κουλάκε...

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/11/2012 22:36:22

   Γιάννη τα αποψινά χαίρια του Βενιζέλου πως τα βλέπεις;;

  • Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
   Θόδωρος XVII-VI-MMXII @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/11/2012 22:39:17

   Διπλός πράκτωρ, ο συνάδελφος! Χα, χα!

   "...κάλυβαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες..."! Χα, χα!

   Να 'στε καλά, κι εσύ κι ο ΒΙΣ, πετυχημένα!

   Θα ακολουθήσω όταν θα είμαι σε μεγαλύτερη φόρμα!

  • tarzan avatar
   tarzan @ Γιάννης Φαίλτωρ 15/11/2012 07:22:07

   και να περναει γραμμη το ΟΣΕ μεσα απο την Βολη....

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/11/2012 22:05:10

  Tα μάθατε ότι ο Ευρωβο(υ)λευτής του Πασόκ Κρίτων Αρσένης, ή αλλιώς "Το παιδί των λουλουδιών" κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο που ζητά να μην γίνουν έρευνες για πετρέλαιο στο Αιγαίο γιατί θα ενοχληθούν τα...κήτη.
  Είμαι φοβερά φιλόζωος και φανατικός υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά το τυπάκι είναι απλά ένα βλα....νο πλουσιόπαιδο και βρέθηκε ένας ακόμα πιο βλα...ος, ο ΓΑΠ (παρακαλώ να μην κοπεί το σχόλιο) να τον κάνει Ευρωβουλευτή....
  Είναι τραγικό ότι έφτασε η Ελλάδα να έχει πρωθυπουργό έναν τύπο που νόμιζε ότι διοικεί ΜΚΟ...

 11. Mak avatar
  Mak 14/11/2012 23:14:42

  http://kritonarsenis.gr/actions/view/WQ_SeismicSurveys

  Για γέλια και για κλάματα... Πόσο καιρό ακόμα θα πληρώνουμε τις αμαρτίες του ΓΑΠ;

  Όσο χάρηκα για τη χαραμάδα φωτός με τη συμφωνία με HP και Cosco, τόσο εκνευρίστηκα με την κίνηση αυτού του ανθρώπου που τον πληρώνει ο ελληνικός λαός για να τον εκπροσωπεί στο ευρωκοινοβούλιο!

  Ο οικολόγος του σαλονιού σταμάτησε την έρευνα για πετρέλαιο σε μία Ελλάδα που πνέει τα λοίσθια οικονομικά! Ούτε καν δοκιμαστική γεώτρηση δε θα γινόταν!

  Αυτός, οι Τούρκοι και οι Αλβανοί εθνικιστές θέλουν να μη γίνει καν έρευνα...

  Για το κατόρθωμα του, κερδίζει επάξια μια μούντζα με το κλασσικό "ΝΑ μ...."!

 12. antigeniko avatar
  antigeniko 14/11/2012 23:22:19

  Αν η συμφωνία αυτή εξασφαλίζει φορολογικά έσοδα όπως αυτά που "πληρώνει" η COSCO σήμερα,βλέπω να μας κυνηγάει πάλι η ΕΕ,για αθέμιτο ανταγωνισμό.Να σας βάλω και το link;

 13. Mak avatar
  Mak 14/11/2012 23:25:03

  Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο Κρίτων Αρσένης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

  "Χθες ξεκίνησαν οι σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου. Οι έρευνες θα γίνονται σε 24ώρη βάση για ένα τρίμηνο. Μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες της εκτός Αιγαίου Ελλάδας. Είναι πιθανό να έχουμε μαζικούς ξεβρασμούς. Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη συμφωνία ACCOBAMS να έχει επαρκή αριθμό παρατηρητών κητωδών στα πλοία που θα κάνουν σεισμικές έρευνες. Όμως από ότι φαίνεται στο νορβηγικό πλοίο θα υπάρχει ένας οπτικός και ένας ακουστικός παρατηρητής, που για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να μην κοιμηθούν καθόλου για τρεις μήνες. Επειδή αυτό δε γίνεται, αναμένεται να μην υπάρχουν παρατηρητές κητωδών σε υπηρεσία κατά μεγάλα διαστήματα κάθε ημέρα, κατά τα οποία οι έρευνες θα είναι ανεξέλεγκτες ως προς τις επιπτώσεις τους στα κητώδη. Αντί για δύο, οι παρατηρητές θα πρέπει να γίνουν το λιγότερο 7, ώστε κάθε στιγμή να βρίσκονται σε βάρδια 2 οπτικοί και 1 ακουστικός. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει άμεσα την αύξηση των παρατηρητών δημιουργώντας άλλωστε έτσι τουλάχιστον 5 ακόμη θέσεις εργασίας."

  http://kritonarsenis.gr/actions/view/Seismic-surveys-cetaceans

  Ας του πει κάποιος ότι στην Ελλάδα λόγω τις κρίσης πεθαίνουν κάθε μέρα ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

  Αποδεδειγμένα, όχι αν και εφόσον όπως με τα δελφίνια...

  • tarzan avatar
   tarzan @ Mak 15/11/2012 07:25:28

   ... στην Ελλάδα τα κήτη έχουν βγει στην στεριά από καιρό

 14. Βασίλειος avatar
  Βασίλειος 14/11/2012 23:26:57

  Ξυπνήστε ρε!!! Αν θελαν πραγματικά να βοηθήσουν...θα επένδυαν και στον κατασκευή εμπορευματικού λιμανιού της Ελευσίνας(ακόμα καλύτερα δίπλα ο Ασπρόπυργος) από το παλιό ελαιουργείο της Ελευσίνας μέχρι την Πετρόλα μαζί και το ΤΙΤΑΝ! Εκεί ναι! Θα άνοιγαν πραγματικά καινούριες θέσεις εργασίας νέο λιμάνι!

 15. Κώστας Ε. Χριστοδούλου avatar
  Κώστας Ε. Χριστοδούλου 15/11/2012 01:42:52

  + 10.000.000

 16. dim avatar
  dim 15/11/2012 02:08:16

  Ακριβώς, ο πολυτιμος χρόνος χάθηκε το 2004-2007, όταν ενώ ήταν κυρίαρχος προτίμησε τη στρατηγική της ήπιας προσαρμογής, ενώ έπρεπε να τα αλλάξει όλας μέσα σε λίγους μήνες.... Μετά το 2007, με 152 και Μανώληδες κ' Σια, δε γινόταν δουλειά.... Όταν κάλεσε τους αρχηγούς για ένα μίνιμουμ συναίνεσης για να παρθούν μέτρα και να περιοριστεί το έλλειμμα, μόνο ο Καρατζαφέρης ανταποκρίθηκε... ο ΓΑΠ τα τίναξε όλα στον αέρα τονίζοντας από το Μαϊό του 2009 ότι το Μάρτιο του 2010 θα είχαμε έτσι κι αλλιώς εκλογές με αφορμή το Πρόεδρο της Δημοκρατίας... Μια ζωή, μόνο η κεντροδεξιά παράταξη έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από το δικό της μικροκομματικό συμφέρον... Πιο παλιά το ΠΑΣΟΚ και τώρα το νεο ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ), υποσκάπτουν κάθε εθνική προσπάθεια για μικροκομματικές τους επιδιώξεις....

 17. η Dimi avatar
  η Dimi 15/11/2012 08:00:23

  Και δεν συζητάμε για τα παρελκόμενα οφέλη, ζωντάνια, τη Προστιθέμενη Αξία στα Κτηματομεσιτικά του Δήμου Πειραιώς!

 18. dimx avatar
  dimx 15/11/2012 11:08:17

  Νεες εποχες ανοιγονται ,οχι οπως τοτε με τον Κ.Α.Καραμανλη που πηγε ταξιδι στην Κινα και πουλησε 1600 κιλα ελαιολαδο.

 19. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 15/11/2012 11:50:51

  Να βλέπουν τι δυνατότητες ανοίγονται (και πώς βλέποιυν τις μεταφορές), όσοι άφησαν τον σιδηρόδρομο στην εποχή του Τρικούπη και ίσως θέλουν να τον καταργήσουν εντελώς. Για να προωθήσουν τις μεταφορές φορτίων με τον γνωστό ακριβό τρόπο (αυτοκινητόδρομοι).

 20. Ανήθικος Αυτουργός avatar
  Ανήθικος Αυτουργός 15/11/2012 11:51:42

  Να πάνε τώρα το ΠΑΜΕ και 5-6 συνιστωσες του ΣΥΡΙΖΑ να τους διώξουν! Εμείς δεν θέλουμε επενδύσεις και θέσεις εργασίας αν δεν είναι δημοσιοϋπαλληλικές!!!

 21. ΒΑΣΟΣ avatar
  ΒΑΣΟΣ 15/11/2012 12:34:51

  Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα κάτι.
  Επανήλθε το λιμάνι σε ελληνικό κρατικό έλεγχο;
  Πότε έγινε αυτό;
  Η Cosco δεν είναι κινέζικη κρατική εταιρεία και άρα τα δεκάδες δις απο τα έσοδα δεν πάνε κατευθείαν στη Κινα;
  Ακόμη και ο τα οφέλη της Τραινοσε δεν θα μεταβιβαστούν στον επόμενο ιδιοκτήτη ο οποίος μαλλον θα είναι αλλοδαπός;
  Ποιό το όφελος για την Ελληνική Οικονομία έκτος της πρόσκαιρης σηματοδότησης εμπιστοσύνης , και της δημιουργίας μερικών εκατοντάδων θέσεων εργασιάς;

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΒΑΣΟΣ 15/11/2012 14:03:43

   Αστειεύεσαι ε;

   • ΒΑΣΟΣ avatar
    ΒΑΣΟΣ @ TARAMAS 15/11/2012 14:59:08

    Οχι,
    πραγματικά δεν μπορω να βρω καμια θετική επιπτωση για το ΑΕΠ / Δημ.Εσοδα απο τη συμφωνία.
    Δεν γνωρίζω κατέχει μετοχές το δημόσιο στο λιμάνι ;
    Διάλογο κάνουμε δεν γνωρίζω τα πάντα, να μάθω προσπαθώ.

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ ΒΑΣΟΣ 15/11/2012 19:01:59

     Φόροι, θέσεις εργασίας (πολλές)>ασφάλιστρα, αλλαγή κλίματος που μπορεί να συμπαρασύρει κι άλλους, αναβάθμιση αξίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ ... λίγα είναι;
     (Το λιμάνι του Ρότερνταμ συμμετέχει στο ΑΕΠ της Ολλανδίας 7% - 40 δις ευρώ ετησίως).

    • ΒΑΣΟΣ avatar
     ΒΑΣΟΣ @ ΒΑΣΟΣ 16/11/2012 00:05:47

     Συμφώνώ πως είναι θετικο , αλλά οχι με τον διθυραμβικό τρόπο που παρουσιάζεται για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο νομίζω.
     Παραθέτω κάποια νούμερα.
     Απασχολεί σήμερα 250 άτομα μόνιμο προσωπικό και 600 έκτακτους εργαζόμενους ωρομίθίσθιους και με μηνιαίες συμβάσεις.
     Αποδίδει περίπου 2,2 εκ. ευρώ / μήνα φόρους.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΒΑΣΟΣ 15/11/2012 15:10:56

   Κινεζικής (ή άλλης) ιδιοκτησίας εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, πληρώνουν φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο.
   Ακριβώς όπως εταιρείες Ελληνικής ιδιοκτησίας που δραστηριοποιούνται εκτος Ελλάδος, πληρώνουν φόρους στη χώρα όπου δραστηριοποιούνται. Όχι στην Ελλάδα.
   Απλό δεν είναι;

 22. TARAMAS avatar
  TARAMAS 15/11/2012 14:03:18

  Κάθε επενδυτής που έρχεται στην Ελλάδα σταθμίζει τους κινδύνους και ο ΣΥΡΙΖΑ δυνητικά μπορεί να κάνει ζημιά στο συγκεκριμένο θέμα. Γι αυτό και θα πρέπει να δω να υλοποιούνται τα σχέδια της HP και της Cosco πριν να πανηγυρίσω. Αν ακυρωθούν σαν αποτέλεσμα βίαιων αντιδράσεων, όχι επενδυτής, αλλά ούτε πουλί πετούμενο δε θα πλησιάζει.
  Δυστυχώς στην Ελλάδα το Κράτος και οι συνειδήσεις έχουν διαβρωθεί με τέτοιο τρόπο που να είναι άπιαστο ζητούμενο η επιβολή της νομιμότητας και η διεκδίκηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων της “σιωπηλής πλειοψηφίας”. Από την άρνηση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών να επέμβουν σε σχολεία υπό κατάληψη παρά την κλήση των διευθυντών, τους τραμπουκισμούς των μαινομένων συνδικαληστών στα Τρίκαλα απέναντι σε δημοτικούς υπαλλήλους και πολίτες, τις βιαιότητες και την κατάλυση του νόμου στα πανεπιστήμια, την “αυτονόητη” βίαιη επιβολή της απεργίας και σε όσους δεν την επιθυμούν, την θεώρηση της κατάληψης δημοσίων κτιρίων σαν νόμιμη μορφή αγώνα, μέχρι την καθημερινή και ανεμπόδιστη βίαιη επιβολή της κάθε δυναμικής μειοψηφίας στην θέληση και τα δικαιώματα των πολιτών, η Ελλάδα δείχνει να νοσεί βαριά σε πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική χώρα που σέβεται τη νομιμότητα.
  Αυτός είναι ο φασισμός της αριστεράς (συμπεριλαμβάνω και το ΠΑΣΟΚ των Σταμουλοκολλάδων σε αυτή) στην Ελλάδα, βαθύτερα και πιο ύπουλα χωμένος στη νοοτροπία του καθενός μας από τον όψιμα (θεοποιημένο από κάποιους) και πιο μπρούτο φασισμό της ΧΑ. Αν η Ελλάδα έχει μια ελπίδα να ορθοποδήσει, πρέπει να απαλλαγεί και από τους δύο.

  • Ειρωνας avatar
   Ειρωνας @ TARAMAS 18/11/2012 00:12:44

   Δικιο εχετε. Μονο απο την ΧΑ και το ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να απαλλαγει η Ελλαδα. Αλλωστε, αυτοι φερανε την χωρα σε αυτο το χαλι.

 23. mxioni avatar
  mxioni 15/11/2012 18:08:13

  Να κάνω μια ερώτηση; Ποια είναι η συμφωνεία του κράτους με την cosco?

  • factorx avatar
   factorx @ mxioni 15/11/2012 18:15:06

   http://www.antinews.gr/2012/11/14/189726/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.