Ψέματα και για την Siemens
07/06/2015 06:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψέματα και για την Siemens

Όταν η εταιρεία συνεχίζει τις δουλειές με το Δημόσιο, όταν κορυφαία στελέχη όπως η Δούρου τους δίνει έργο ή όταν η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να μπλοκάρει άλλες μπίζνες τότε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «γαβγίζει»; Ένα ακόμη ψέμα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις αλλά στο παρασκήνιο κάνουν τη «δουλίτσα» τους;

Πριν από λίγες ημέρες ο Ιαβέρης της κυβέρνησης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την αναψηλάφηση της υπόθεσης της Siemens και κυρίως τη συμφωνία που είχε γίνει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Μάλιστα το 2012 ο Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει παράνομη την συμφωνία και ότι συνιστά απιστία και παράβαση καθήκοντος.

Το κλείσιμο της υπόθεσης εκείνης μπορεί πράγματι να έγινε με τρόπο που δεν ήταν ο προσήκων. Ίσως αν έμενε ανοικτή κάποιοι μεγαλόσχημοι σε όλα τα κόμματα να έτρεμαν στην ιδέα των αποκαλύψεων.

Εν πάση περιπτώσει έγινε παρά τις καταγγελίες της… αδιάφθορης αριστεράς.

Και τα τελευταία χρόνια η γερμανική εταιρεία είχε τεράστια προβλήματα στην ελληνική αγορά. Δεν έπαιρνε δουλειές, είχε στοχοποιηθεί, κακοποιηθεί επιχειρηματικά και κάθε φορά που μιλούσε κάποιος για μίζες αμέσως πήγαινε το μυαλό του σε Siemens.

Βεβαίως οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησαν να κάνουν δουλειές με την εταιρεία για ευνόητους λόγους.

Και ξαφνικά έρχεται η πρώτη φορά αριστερά καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα και κυρίως τις γερμανικές εταιρείες. Θα θυμάστε τον Βαρουφάκη να θέτει θέμα διαφθοράς σε συνάντησή του με τον Σόιμπλε.

Η δε Ζωή όπου σταθεί κι όπου βρεθεί για τους κακούς Γερμανούς και για την Siemens μιλάει.

Κι όμως, μαθαίνουμε ότι κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει δουλειές με την γερμανική εταιρεία. Όπως αποκαλύπτεται, η Ρένα Δούρου η αδιάφθορη περιφερειάρχης Αττικής η οποία έχει σηκώσει προσωπική παντιέρα, έδωσε στους Γερμανούς έργο περίπου 4 εκατ. ευρώ που αφορά στη «Συντήρηση εξοπλισμού Συστήματος ∆ιαχείρισης Κυκλοφορίας και λειτουργία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας».

Οι Γερμανοί «κατέβηκαν» στον διαγωνισμό με προσφορά 3,105 εκατ. ευρώ αντί 3,137 εκατ. ευρώ της ΒΙΟΛΙΑΠ ΑΤΕΒΕ.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό.

Ολοκληρώνεται και η σύμβαση της Siemens με την Αττικό Μετρό για το Σύστημα Σηματοδότησης των νέων επεκτάσεων του μετρό της Αθήνας (GEN-033/2012), προϋπολογισμού 41,5 εκατ. ευρώ.

Προς ολοκλήρωση βαίνει και το σύστημα ραδιοκάλυψης GSM-R της ΕΡΓΟΣΕ, το οποίο έχει ενταχθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ωστόσο, πρόκειται για υπόθεση στην οποία έχει εμπλακεί τόσο η ελληνική όσο και η γερμανική Δικαιοσύνη για παράνομες πληρωμές.

Συγκεκριμένα, προ ημερών η ΕΡΓΟΣΕ εξέδωσε τον 17ο Λογαριασμό της Σύμβασης 10012/06 «Προμήθεια συστήματος ραδιοκάλυψης GSM-R, με συναφείς υπηρεσίες για τον σιδηροδρομικό άξονα ΠΑΘΕΠ» ύψους 846 χιλιάδων ευρώ.

Συνολικά περισσότερα από 27 εκατ. ευρώ του έργου (με προϋπολογισμό δημοπράτησης 67 εκατ. ευρώ) έχουν ενταχθεί στον συμβιβασμό, ενώ τον Μάρτιο του 2015 η ΕΡΓΟΣΕ εξέδωσε τον 16ο λογαριασμό της σύμβασης, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ, προς εξόφληση της Siemens.

Τέλος η γερμανική εταιρεία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για ενστάσεις που έχουν κάνει πολίτες σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Το περίεργο είναι ότι το Δημόσιο, όπως εκπροσωπείται από το υπουργείο Οικονομικών, υπερασπίζεται το κύρος της συμφωνίας. Ωστόσο, προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε εγγράφως στη Βουλή ότι ο νομικός σύμβουλος του Δημοσίου δεν ζήτησε την άποψή του στη συγκεκριμένη δίκη.

Ωστόσο, το υπόμνημα που κατετέθη στο ΣτΕ από τον νομικό σύμβουλο, το οποίο υπογράφεται από την πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και υπερασπίζεται το κύρος της συμφωνίας, κοινοποιείται και στον υπουργό Οικονομικών, κάτι που συνεπάγεται ότι το γραφείο του κ. Βαρουφάκη έλαβε πλήρη γνώση των απόψεων των υπηρεσιών του υπουργείου για το θέμα.

Γνώριζε δηλαδή ο Βαρουφάκης και όλη η κυβέρνηση για την υπόθεση, ασχέτως αν βγήκαν ορισμένα μαντρόσκυλα της αριστεράς και βεβαίως η Κωνσταντοπούλου, να κάνουν ότι είναι εξοργισμένοι με την Siemens.

Όταν λοιπόν η εταιρεία συνεχίζει τις δουλειές με το Δημόσιο, όταν κορυφαία στελέχη όπως η Δούρου τους δίνει έργο ή όταν η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε για να μπλοκάρει άλλες μπίζνες τότε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «γαβγίζει»; Ένα ακόμη ψέμα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις αλλά στο παρασκήνιο κάνουν τη «δουλίτσα» τους;

Φανταζόμαστε ότι δε θα βρούμε κάποια στιγμή τίποτε… λεμονοστύφτες μάρκας Siemens σε τίποτε μεγαλόσχημους Συριζαίους, όπως κάποτε βρέθηκαν σε άλλους… δεξιούς μεγαλόσχημους, γόνους μεγαλοοικογενειών.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. δημης avatar
    δημης 07/06/2015 14:32:56

    "Φανταζόμαστε ότι δε θα βρούμε κάποια στιγμή τίποτε… λεμονοστύφτες μάρκας Siemens σε τίποτε μεγαλόσχημους Συριζαίους, όπως κάποτε βρέθηκαν σε άλλους… δεξιούς μεγαλόσχημους, γόνους μεγαλοοικογενειών." Καιχρειάζεται φαντασία να δούμε πρόσωπα (άρα μυαλά και νοοτροπίες ) του κουβαλούν αυτοί που ήσαν πασοκ και τώρα ,μετά το βάπτισμα στην κολυμβήθρα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την μπίζνα;;;;;

  2. ΤΤ avatar
    ΤΤ 07/06/2015 21:02:00

    χαιρετώ την Ζαμπια του βορρά. Η ζημενς πουλάει σε όλο τον κοσμο. Αν δεν λαδώνει σε Καναδά και Σιγκαπούρη, αλλα λαδώνει σε Ελλάδα και Ζαμπια , αυτό λεει κατι για εμας, οχι για την ζημενς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.