#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2011 16:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψέκαζαν τον κόσμο με καρκινογόνα!!!Καρκινογένεση, πνευμονικό οίδημα, οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια: αυτά προκαλεί η χημική ουσία CS, που περιέχεται σε χημικά όπλα, σύμφωνα με δεκάδες διεθνείς μελέτες.

Η πρόσφατη ανεξέλεγκτη ρίψη χημικών κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας στις 29 Ιουνίου στα πρόσωπα των διαδηλωτών και μέσα σε κλειστούς χώρους, η οποία οδήγησε πάνω από 90 πολίτες στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, άφησε «αποδεικτικά στοιχεία»: δεκάδες χρησιμοποιημένα φιαλίδια, που το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών απέστειλε προς ανάλυση. Λίγες ημέρες αργότερα, τα αποτελέσματα είναι αμετάκλητα: στα φιαλίδια ανιχνεύονται διάφορες ουσίες, μεταξύ των οποίων χλώριο, θείο, φωσφορικός εστέρας του τριφαινυλίου και, φυσικά, το γνωστό μας «ορθοχλωροβενζιλιδινομαλονονιτρίλιο» ή, αλλιώς, CS, υπεύθυνο για δεκάδες ασθένειες και θανάτους σ' όλον τον κόσμο. Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για τα γεγονότα εκείνης της ημέρας έκανε λόγο για «τόνους επιβλαβών για την υγεία ουσιών [...] και συμβάματα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών».

Ο Ιατρικός Σύλλογος

[caption id="attachment_112425" align="alignnone" width="600" caption="CS, ΤΤΡ, χλωροβενζαλδεΰδη: αυτές τις ουσίες περιέχουν τα δακρυγόνα που αφειδώς «κερνάει» -στο όνομα της καταστολής- η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης εξέτασης του Γενικού Χημείου του Κράτους."][/caption]

Σε συνέχεια αυτής της κίνησής του ο ΙΣΑ απέστειλε πριν από λίγες μέρες νέα επιστολή προς το Γενικό Χημείο του Κράτους, ζητώντας να επισημανθεί «η επικινδυνότητα και οι επιπλοκές της χρήσης για τον ανθρώπινο οργανισμό» από τις ουσίες που περιέχονται στα χημικά της Αστυνομίας, καθώς και το ποιες είναι οι συνέπειες στον άνθρωπο σε περίπτωση που αυτά έχουν λήξει ή έχουν χρησιμοποιηθεί σε κλειστό χώρο - τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες.

«Σχετικά με την επικινδυνότητα του CS υπάρχουν πολλές αντιφάσεις. Το σίγουρο είναι, όμως, ότι η συγκεκριμένη ουσία έχει απαγορευτεί να χρησιμοποιείται, κι αυτό με βάση υπογεγραμμένες συνθήκες και συμβάσεις» λέει ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας για την πρωτοβουλία του Συλλόγου, που στην ανακοίνωσή του «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του ως υπεύθυνος Υγειονομικός φορέας και συνεγγυητής της υγείας των πολιτών της Αθήνας». «Οι αστυνομικοί που έρχονται σε επαφή μ' αυτή την ουσία -η οποία όπως έδειξε και το πόρισμα του ΓΧΚ περιέχεται στα δακρυγόνα- φορούν ειδικές μάσκες, γάντια και στολές. Αν δεν είναι επικίνδυνη, γιατί τόσος εξοπλισμός;», τονίζει ο κ. Πατούλης.

Η Ενωση Χημικών

«Η χημική ουσία CS μπορεί να αποβεί τοξική εφ' όσον ριχτεί από μικρή απόσταση στο πρόσωπο ανθρώπων και μέσα σε κλειστό χώρο. Πρόσφατες διεθνείς μελέτες συσχετίζουν την ουσία αυτή και με θανάτους, σε περιπτώσεις εισπνοής πολύ μεγάλων ποσοτήτων, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους. Η χρήση δακρυγόνων για τη διάλυση πλήθους εγκυμονεί επιπρόσθετους κινδύνους, καθώς οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται στο σημείο εφαρμογής και χρήσης και στους δεχόμενους τη ρίψη εμπλεκομένους. Η χρήση σε αστικές περιοχές που χαρακτηρίζονται από κλειστά "μικροπεριβάλλοντα" -micro environments- προκαλεί τη συσσώρευση τοξικών χημικών ουσιών στο ευρύτερο αστικό πολεοδομικό συγκρότημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ελλήνων Χημικών αναφορικά με τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας.

Ενα διεθνές νομοθετικό πλαίσιο (μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται και η γνωστή «σύμβαση του Παρισιού» του 1993, η οποία έχει κυρωθεί και από τη χώρα μας με το νόμο 2254/1994) απαγορεύει τη χρήση συγκεκριμένων χημικών αερίων (μέσα στα οποία περιλαμβάνεται το CS) και, μάλιστα, εν καιρώ πολέμου, καθ' ότι ενέχει κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Πάντως, παρά το πλήθος των μελετών, τις διεθνείς οδηγίες και παρά τον ξεσηκωμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, η ΕΛ.ΑΣ. και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι ουδόλως ασχολούνται...

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=292771

ΣΧΟΛΙΑ

 1. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 13/07/2011 17:10:05

  ο δικηγορικος συλλογος να υποβαλει μηνυση κατα της ηγεσιας πολιτικης και φυσικης του προ.πο, σε συνεργασια με τον ιατρικο συλλογο και να γινουν γνωστα και στα ευρωπαικα δικαστηρια
  καποια απο τις ατελειωτες μκο για τετοια θεματα υπαρχει;;;

 2. JOHN avatar
  JOHN 13/07/2011 17:53:12

  Απο εγκληματιες τι περιμενεις?

 3. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 13/07/2011 19:40:24

  Είναι επίσης καρκινογόνα και γι' αυτούς που τα χρησιμοποιούν γιατί μπορεί εκείνη την ώρα να μην τα εισπνέουν,κάθονται όμως πάνω στα ρούχα τους οι ουσίες αλλά μπροστα στο καθήκον δεν τους πολυπειράζει......

 4. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 13/07/2011 19:45:29

  Πιστεύω ότι ο Πανελληνιος Ιατρικός σύλλογος, ο δικηγορικός σύλλογος και όσοι ανεξάρτητοπι φορείς έχουν γνώση του αντικειμένου, οφείλουν και επιβάλλεται να υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον του Υπουργού δημόσιας τάξης, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και των διοικητών των μονάδων καταστολής.

 5. Αλέξανδρος avatar
  Αλέξανδρος 13/07/2011 19:46:34

  Τα στουρνάρια τρώμε κάθε μέρα καρκινογόνα, έχουμε ανοσία..

 6. juliet avatar
  juliet 13/07/2011 20:22:50

  Ο δικηγορικός σύλλογος έχει έναν πραγματικά άξιο πρόεδρο ,έξυπνο ,πατριώτη και πάνω απ΄άλλα όχι διαπλεκόμενος.
  Πρόεδρε ,πάρε θέση μάχης .
  Στον ιατρικό ο Πατούλης είναι ;νομίζω .

 7. βασίλης avatar
  βασίλης 13/07/2011 22:55:34

  Εαν τα αποτελέσματα αυτά είναι αληθινά αύριο κιόλας ο Δικηγορικός σύλογος
  Ο Ιατρικός σύλογος ο Φαρμακευτικός σύλογος απο κοινού θα πρέπει να υποβάλλουν άμεσα μίνηση στο υπουργείο (μη) προστασίας του πολίτη καθώς
  και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και λόγω του οτι οι ελληνικές δικαστικές υπηρεσίες
  θα κολισιεργήσουν να ζητηθεί και συνδρομή απο διεθνείς οργανισμούς ετσι ωστε
  να λάμψει η αλήθεια και να τημωρηθούν ολοι οι υπέυθυνοι.

 8. Oudeteros avatar
  Oudeteros 14/07/2011 14:13:27

  Ρε παιδιά τίποτα δε θα γίνει...θα πούνε οτι δεν έχουν πετάξει αυτοί τα ληγμνένα,ότι ειναι συκοφαντίες και τα σχετικά.Χούντα rules!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.