#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/04/2012 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψάχνουν και δεν βρίσκουν υποψηφίους στο ΠΑΣΟΚ«Ερημικό τοπίο. Η κατάσταση είναι τραγική». Η φράση αυτή ανήκει σε στέλεχος της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ που τις τελευταίες ημέρες ζει λεπτό προς λεπτό την προσπάθεια, τα τηλεφωνήματα και τις επαφές που γίνονται προκειμένου να γεμίσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ σε όλη τη χώρα.

Σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που εκπέμπει επισήμως η Ιπποκράτους, το στέλεχος αυτό (που αποτελεί και θερμό υποστηρικτή του νέου προέδρου Ευ. Βενιζέλου) προβλέπει με βεβαιότητα, όπως λέει στον Τύπο της Κυριακής, ότι ο στόχος της ανανέωσης κατά 60% στα ψηφοδέλτια όλης της χώρας δείχνει αυτή τη στιγμή ανέφικτος και πως ο ίδιος θα είναι ικανοποιημένος αν στο τέλος της διαδικασίας το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να συμπληρώσει τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή!

Είναι μάλιστα εντυπωσιακά τα όσα λέει για τον Βασίλη Γερανίδη, τον έμπειρο βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης που έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος και ο κ. Βενιζέλος τον έχει τοποθετήσει επικεφαλής στην επιτροπή ψηφοδελτίων:

«Ο Γερανίδης, που έχει μεγάλη εμπειρία και είναι γενικά ψύχραιμος, έχει τρελαθεί. Είχε εικόνα του αρνητικού για εμάς κλίματος και της διάλυσης του κομματικού μηχανισμού αλλά αυτά που συναντά κάθε μέρα δεν μπορεί να τα πιστέψει…».

Στην Ιπποκράτους, εκεί που πριν από μερικές ημέρες εύχονταν να υπάρξουν αποχωρήσεις της λεγόμενης παλαιάς φρουράς, εκτιμώντας ότι αυτό θα ανοίξει το δρόμο σε νέους υποψηφίους αλλά και θα «αποπαπανδρεοποιήσει» την επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά και το κόμμα, τώρα έχουν αρχίσει και ανησυχούν αφού κάθε ημέρα και ένας «παλιός» ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

«Η αποχώρηση των βουλευτών, και μάλιστα των έμπειρων, εκλαμβάνεται από πρόσωπα που θα ήθελαν να συμμετάσχουν ως νέοι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια ως προμήνυμα ήττας. Είναι που είναι το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ κακό, χαμένοι για χαμένοι πάμε, σου λένε, άμα φεύγουν τα θηρία. Πού να πάω και εγώ να μπλεχτώ», συνεχίζει την εκμυστήρευσή του στον Τύπο της Κυριακής το μέλος της επιτροπής ψηφοδελτίων που δεν κρύβει την απογοήτευσή του.

Η αλήθεια όμως είναι ότι από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ δεν αποχωρούν μόνο οι παλιές καραβάνες. Στα ονόματα του Θεόδωρου Πάγκαλου, του Θανάση Τσούρα, του Βαγγέλη Αργύρη, του Βασίλη Γερανίδη, του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του Στέφανου Τζουμάκα, που είτε έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι είτε οι πληροφορίες τούς θέλουν να το έχουν αποφασίσει αλλά ακόμα να μην το έχουν ανακοινώσει, ήδη συζητείται ότι τις επόμενες μέρες στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούν στελέχη όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Κώστας Γείτονας και ο Τηλέμαχος Χυτήρης. Κομματικές πηγές επιμένουν ότι ο κ. Χυτήρης έχει διαμηνύσει στους αρμοδίους στην Ιπποκράτους ότι εάν είναι υποψήφια η Μιλένα Αποστολάκη (που μετά το προσκλητήριο Βενιζέλου όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών) τότε εκείνος θα ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να κατέβει υποψήφιος, ενώ ερωτηματικό ως την τελευταία στιγμή θα είναι η στάση του Απόστολου Κακλαμάνη. Αποχωρούν όμως και βουλευτές που δεν αποτελούν τα λεγόμενα μετόπισθεν, όπως ο Ντίνος Ρόβλιας, η Σούλα Μερεντίτη, ο Νίκος Σαλαγιάννης, ο Χρήστος Χάιδος, ο Σπύρος Κουβέλης, ενώ και αυτός ο κατάλογος θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ιπποκράτους δέχθηκαν με ανακούφιση την απόφαση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου να επιστρέψει και να είναι υποψήφια στη Β’ Αθήνας μετά τη συνάντησή της με τον Ευ. Βενιζέλο και το προσκλητήριο που απηύθυνε προς όλους τους διαγραφέντες, όταν οι ίδιοι άνθρωποι τις πρώτες ημέρες της εγκατάστασης του κ. Βενιζέλου και του επιτελείου του στην Ιπποκράτους, συζητώντας για το ενδεχόμενο να μην είναι στα ψηφοδέλτια πρόσωπα όπως η «παπανδρεϊκή» Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, έκαναν λόγο, τότε, για θετική εξέλιξη.

Ακόμα όμως πιο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας: Η Β’ Αθηνών, η οποία θα πρέπει να έχει στο ψηφοδέλτιο 47 υποψηφίους. «Με αυτούς που φεύγουν και αυτούς που σίγουρα υπολογίζουμε, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ούτε 25!», επισημαίνεται.

Ο κ. Βενιζέλος και η εκλογική επιτροπή έχουν δεσμευτεί ότι έως τη Μεγάλη Τετάρτη θα είναι έτοιμα προς ανακοίνωση σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, με την εξαίρεση των περιφερειών στο Λεκανοπέδιο και ίσως των μεγάλων αστικών κέντρων, όπως η Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή, λόγω της κατάστασης που με ακρίβεια περιγράψαμε, και αυτός ο στόχος θεωρείται ανέφικτος. Το θρίλερ της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί μέχρι και την τελευταία ημέρα και γι’ αυτήν την κατάσταση είναι ενήμερα και όλα τα κορυφαία στελέχη που έχουν κληθεί να εξαντλήσουν τα περιθώρια επιρροής που έχουν στις περιφέρειές τους προκειμένου να μην υπάρξουν κενά στα ψηφοδέλτια, όταν ακόμα και στις πιο σκληρές εποχές για το ΠΑΣΟΚ (στις εκλογές του 1989 ή του 2004) τέτοιο πρόβλημα δεν είχε να αντιμετωπίσει η ηγεσία του κόμματος.

 Γιάννης Καμπουράκης στον Τύπο της Κυριακής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 07/04/2012 19:18:43

  Στο καλό Ντίνο και Νίκο..θα μείνει η Μαρία όμως, που αποτελεί σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο του Πασόκ...χα!
  Αλλά και η Σούλα; εγκαταλείπει τη θεσούλα;

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 07/04/2012 20:50:23

  Ο Καρχιμάκης θα καταφέρει να εκλεγεί;

 3. airman avatar
  airman 07/04/2012 21:49:09

  Το να θέλεις να ανανεώσεις τα ψηφοδέλτια και να μην βρίσκεις κανένα νέο υποψήφιο είναι η πλήρης απαξίωση. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον οι όποιοι γενναίοι να εκλεγούν. Θέλει πολύ προσπάθεια να είναι χειρότεροι από τους παλιούς.
  Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν χάνεται η ''κουτάλα'' και η λάμψη της εξουσίας!
  Ενώ στην απέναντι όχθη οι ''παλιές καραβάνες'' έχουν ''βεντουζάρει'' και περιμένουν μεγαλεία. Αμ δε! Καλύτερα στην τύχη και άγνωστο. Τουλάχιστον μπορεί να το εκτιμήσει, γιατί κάποιοι αρκετά μας έχουν υποτιμήσει.

 4. αποκατάσταση avatar
  αποκατάσταση 08/04/2012 01:06:07

  Μια καλή ερώτηση που θα μπορούσε και να αναρτηθεί σαν θέμα προς συζήτηση από τον Φάκτορα.
  Γιατί αποφασίζω να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ;

  Μέχρι στιγμής έχω ακούσει τρεις απόψεις.
  Πρέπει να στηρίξω το κόμμα μου τώρα που με χρειάζεται. (ιδεολογικός μονολιθισμός)
  Πιστεύω στο σοσιαλιστικό δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ και θα είμαι κοντά του. (ακόμα χειρότερα, ευήθεια)
  Η ΝΔ τα έκανε μαντάρα και το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να σώσει τα συντρίμια.
  (μας φταίνει οι άλλοι, όχι εμείς τα τελευταία τριάντα χρόνια).

  Μια τέταρτη άποψη που ισχύει πάντα στο πελατειακό πλαίσιο είναι ότι η πλειοψηφία ΔΥ που διορίσθηκαν επί ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτούς που τους αντάλλαξαν μια θέση για την εν λευκώ εξουσία στο μέλλον της χώρας τους. Θέμα ευγνωμοσύνης λοιπόν.

  Πραγματικά όμως θέλω να δω αν υπάρχει κάποιος άλλος που να μπορεί να τεκμηριώσει κάποια άλλη λογική άποψη γιατί ένας Έλληνας να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ σήμερα.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ αποκατάσταση 08/04/2012 02:24:13

   Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε και πέτυχε να μην είναι απλώς ένα κόμμα. Η (εφιαλτική) στόχευσή του εξ αρχής υπήρξε θεμελιωδώς μεταρρυθμιστική, εκμαυλίζοντας μια ολόκληρη κοινωνία σε τμήμα του κομματικού του μηχανισμού. Αυτό πρακτικά είχε ως συνέπεια άνθρωποι να ταυτιστούν με το κόμμα και τη νοοτροπία που πήγαζε από αυτό και να προσδιορίσουν τις ζωές τους με βάση τις απαξίες που διέχεε μεθοδικά στην κοινωνία ο ηγέτης και οι πιστές του καρικατούρες. Κατά τις δεκαετίες ΄80 και ΄90 δομήθηκαν χαρακτήρες και συμπεριφορές ίσως περισσότερο από ποτέ στη νεοελληνική ιστορία. Δημιουργήθηκε έτσι ο λεγόμενος ανθρωπολογικός τύπος του πασόκου. Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν το ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί αποκλειστικά σε δύο ομάδες ψηφοφόρων. Σε αυτούς που έχουν την ανωμαλία να θεωρούν το μνημόνιο τη μόνη λύση για το μέλλον της χώρας, μιας και το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ως ο μοναδικός εγγυητής της οικονομικής εξαθλίωσης και υποταγής∙ και σε όλους τους εμβολιασμένους με τον ιό του παπανδρεϊσμού, στον ανθρωπολογικό τύπο του πασόκου (κατσικοκλέφτες που έγιναν διευθυντές σε μια νύχτα, συνδικαλιστές που δεν πάτησαν ποτέ στη δουλειά τους κτλ κτλ) που, όσα χρόνια του παραχωρήσει ο καλός θεούλης, θα ψηφίζει σχεδόν αυτονόητα το κόμμα που κάποτε του πάσαρε πολιτική ηρωίνη, μαζί και την ψευδαίσθηση άνομου μεγαλείου ότι σ΄ αυτήν τη ζωή μπορείς να μην δουλεύεις και να ζεις πλουσιοπάροχα, μπορείς να παρανομείς χωρίς να τιμωρείσαι, μπορείς να νοιάζεσαι μόνο για τον εαυτό σου και αυτό να μην έχει αντίκτυπο στην οικογένειά σου, μπορείς να πάψεις να λέγεσαι Έλληνας χωρίς καμιά συνέπεια για την πατρίδα σου.

   • airman avatar
    airman @ Τιγράνης 08/04/2012 02:47:08

    Για τους δεύτερους, ακόμα και αντίδοτο να βρεθεί για τον ιό, αυτοί δεν πρόκειται να δεχτούν τον εμβολιασμό! Κατάντια!
    Κι όμως κάποιοι πρέπει να αγωνιστούν για να σωθούν και αυτοί. Ας είναι, ο ανθρωπισμός πάνω απ' όλα.

    • juliet avatar
     juliet @ airman 08/04/2012 08:05:56

     Kαλημέρα,χρόνια πολλά
     διαφωνώ ως προς τον αγώνα να σωθούν ,το θέμα είναι να γίνουν όσο γίνεται πιο ακίνδυνοι.
     Η θεωρεία του Τιγράνη είναι η πραγματικότητα της πασοκικής κοινωνίας.Τι θες να σώσεις ; Την ευημερία τους η οποία είναι η συμφορά ενός κράτους; Την βόλεψή τους ,την αποκατάσταση των παιδιών τους ;
     Φίλε μου ,μην ασχολείσαι ...να λες μόνο έχει ο καιρός γυρίσματα.Ολοι αυτοί αύριο θα ξεχάσουν και θα προσπαθήσουν με ένα νέο προσωπείο να επιβιώσουν ,το θέμα το δικό μας είναι να μην ξεχάσουμε .Η λήθη δεν είναι καλός σύμβουλος πολλές φορές.Αυτοί όλοι ,αν ξανασυσπειρωθούν εσένα και μένα, δεν θα προσπαθήσουν να μας σώσουν αλλά να μας αποτελειώσουν.

     • romeo avatar
      romeo @ juliet 08/04/2012 09:11:14

      Καλημέρα juliet! Τι θα πει δε βρίσκουν; Τόσοι ... τριτοκοσμικοί, δεν προσφέρονται; Ούτε η ... Αφροδίτη;

     • juliet avatar
      juliet @ romeo 08/04/2012 09:38:02

      Καλημέρα romeo,
      βρίσκουν τώρα που θα τους μαντρώσει και ωραίους ,άντρες '' έτοιμους για όλα '',άλλοστε μόνο έτσι θα μπορέσουν να συγχωνεύσουν και το κόμμα Μάνου-Βαλλιανάτου ,χιχιχι.

 5. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 08/04/2012 09:41:36

  Μάλλον δεν ψάχνουν στα σωστά σημεία. Στους ... σκουπιδοτενεκέδες κοίταξαν;

 6. romeo avatar
  romeo 08/04/2012 09:42:31

  Έχεις ένα μοναδικό τρόπο να μας κάνεις να χαμογελάμε! Να είσαι καλά γλυκιά μου!

 7. tak avatar
  tak 08/04/2012 09:43:51

  Πω, πω καρφί ο δικέφαλος!

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ tak 08/04/2012 09:49:26

   Για ... σταύρωμα :)
   Καλημέρα

   • tak avatar
    tak @ dikefalosaitos 08/04/2012 09:54:59

    Καλημέρα παλικάρι μου! Και ... σταύρωσέ τους... Άλλωστε τα καρφιά των λόγων μερικές φορές, ίσως τις περισσότερες, πονάνε εξ ίσου... Και εμείς έχουμε μια γλώσσα εργαλείο, που δεν έχει κόκαλα μα ... κόκαλα τσακίζει!

 8. juliet avatar
  juliet 08/04/2012 09:44:13

  Συγχώρευση είπα ,όχι ανακύκλωση....χιχιχι:)

  • juliet avatar
   juliet @ juliet 08/04/2012 09:46:19

   συγχώνευση...με μπέρδεψε .Χρόνια πολλά.

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ juliet 08/04/2012 09:46:37

   Μπα, η ανακύκλωση δεν θεωρείται σκουπίδια, αυτοί είναι μόνο για τα πραγματικά και μάλιστα σε αποσύνθεση.

   • juliets avatar
    juliets @ dikefalosaitos 08/04/2012 09:49:03

    Οτι πεις αφεντικό ..αλλά με την ανακύκλωση κερδίζεις ,με το σκουπιδαριό μόνο βρώμα.

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ juliets 08/04/2012 09:50:24

     Από το πασοκ, τι ακριβώς περιμένεις να κερδίσεις; :)
     Καλημέρα juliet tsan :)

 9. juliet avatar
  juliet 08/04/2012 09:53:19

  Πράσινο λίπασμα ...,μεθυσμένο ήλιο .....,αρχίζουμε .....λίγα είναι;

 10. ΜΑΚΕΔΩΝ avatar
  ΜΑΚΕΔΩΝ 08/04/2012 09:57:02

  ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν.ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΧΕΡΑΙΤΑ ΑΦΟΥ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

  • juliet avatar
   juliet @ ΜΑΚΕΔΩΝ 08/04/2012 10:15:51

   Θα γεμίσουν οι χωματερές χρονιάρες μέρες ...και με τη ζέστη θα πνιγούμε στη μπόχα....γι΄αυτό ,φίλε Δικέφαλε ,είπα ανακύκλωση .

 11. βασίλης avatar
  βασίλης 08/04/2012 23:11:35

  Αιτήσεις μπορεί να μην υποβλήθηκαν αλλά οσφυοκάπτες θα βρεθούν απο την
  δεξαμενή των περιφεριακών συμβούλων. Μάλιστα δε θα μας πούν οτι είναι νέοι
  και αφθαρτοι και θα τους πατρονάρουν ως νέους σωτήρες. Ελλάς το μεγαλοίο σου.
  Εάν δε δούμε και τα τελευταία γεγονότα θα δούμε πόσες και πόσοι έχουν κάνει
  την κωλοτούπα και επιστρέφουν και σε πόσους δίνουν άφεση αμαρτιών?
  Το θέμα είναιενα "ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΑΔΑ ΤΟΥΣ
  ΑΥΤΟΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΘΝΩΣΩΤΗΡΕΣ" Το πρόβλημα θα είναι οτι θα έχουμε
  και πάλι τον ΓΑΠ στην βουλή διότι απ' φαίνεται θα είναι στο ψηφοδέλτιο
  επικρατείας σε εκλόγημη θέση, ας κάνουμε έρανο μπάς και δεν έχει χρήματα
  να του αγοράσουμε κανένα καινούργιο κανώ και ποδήλατο για να κάνει
  βόλτες μπάς και τον ξεφορτοθούμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.