#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2011 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψάχνουν για "συγκυβέρνηση", ή για κορόιδα;Η συζήτηση για το «τι θα κάνει η ΝΔ» αποκάλυψε τη διάχυτη αγωνία των πολιτών για την προσωπική και την εθνική προοπτική.

Η ΝΔ λειτουργεί βάσει προγραμματικών θέσεων.

Αλλά δεν βρίσκεται μόνη της στο πολιτικό σκηνικό.

Η συνολική της στάση, ως πολιτική αντίδραση στην κυβερνητική δράση υπό το πρίσμα βέβαια των πολιτικών της αρχών, επηρεάζεται από τις εκάστοτε, επιμέρους επιλογές της κυβέρνησης και το πνεύμα με το οποίο εκείνη πολιτεύεται.

Στη λήψη αποφάσεων δράσης, είτε από τους ψηφοφόρους είτε από τα κομματικά στελέχη, οφείλει να είναι διαρκώς ξεκάθαρος ο χαρακτήρας και οι επιδιώξεις του πολιτικού αντιπάλου.

Ακούγεται απλό και δείχνει αυτονόητο. Δεν είναι.

Το ΠΑΣΟΚ, με διαρκείς ελιγμούς και μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ, έχει αποδείξει διαχρονικά ότι καταφέρνει να παραπλανά την κοινή γνώμη και να εξαπατά το εκλογικό σώμα.

Μείζον θέμα του δημοσίου βίου τον τελευταίο χρόνο, και ιδιαίτερα το τελευταίο τρίμηνο, υπήρξε η «συγκυβέρνηση».

Επειδή και εδώ σχολιάστηκε το θέμα αλλά και είναι γνωστό ότι μια μικρή μερίδα νεοφιλελεύθερων στελεχών της ΝΔ «αλληθωρίζει» προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κρίνουμε χρήσιμη την αναπαραγωγή της επισήμανσης που κάνει σήμερα ο Γ. Δελαστίκ, στο «Έθνος»:

Μάταιη αναζήτηση θυμάτων-κορόιδων

«Άκρως αποκαλυπτικός και ειλικρινέστατος ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας προ ημερών στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84:

 "Σε συνθήκες κρίσης, βλέπω ως προοπτική τη λύση της συστράτευσης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων... Εάν αυτό καταστεί δυνατόν με τη ΝΔ, εγώ θα το καλοδεχόμουν. Ναι στη συγκυβέρνηση!" δήλωσε, προσθέτοντας αμέσως: "Αλλά εκλογές για να έρθει κάποιος άλλος... όχι, δεν επιθυμώ και θα προτιμούσα να εξαντληθεί η τετραετία"!»

 Και συνεχίζει ο Γ. Δελαστίκ :

 «Σε απλά ελληνικά, ο Θ. Πάγκαλος λέει: Βεβαίως ναι στη συγκυβέρνηση, αν η ΝΔ πάσχει από τέτοιον πολιτικό κρετινισμό ώστε να θέλει να αναλάβει κι αυτή πολιτικές ευθύνες για την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά φυσικά δεν είναι το ΠΑΣΟΚ τόσο ηλίθιο ώστε να της παραδώσει την εξουσία από μόνο του μέσω εκλογών

Ας προστεθεί και κάτι άλλο: Υποτίθεται ότι το επιχείρημα κυβέρνησης και Τρόικας για την συγκυβέρνηση είναι ότι δεν μπορεί ο κ. Παπανδρέου να κυβερνά με μια μικρή πλειοψηφία και να κυνηγά κάθε φορά τους βουλευτές του για να περνάει τα νομοσχέδια.

Οποία διαστρέβλωση της πραγματικότητας!  Όλοι ξέρουμε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κυβερνά μόνος του. Και ότι έχει την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση των κομμάτων του κ. Καρατζαφέρη και της κ. Μπακογιάννη. Απολαμβάνει δηλαδή μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας 175 βουλευτών μαζί με την Έλσα.

Δεν έχουμε υπόψη άλλη σύγχρονη κυβέρνηση που να διαθέτει τέτοια κοινοβουλευτική ισχύ.

Οι πολίτες όμως έχουν υπόψη ποιοι είναι πρόθυμοι να επαυξήσουν την κοινοβουλευτική ισχύ τού κ. Παπανδρέου.

Και επιδεικνύουν έλλειψη πολιτικής ορθότητας :

Έξω απ΄τη Θεσσαλονίκη του ΠΑΣΟΚ το δεκανίκι

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 29/09/2011 12:57:34

  Τρομερό το βιντεάκι:

  Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο χουντικό !!!

  Απλά έγραψαν.

 2. φωνη avatar
  φωνη 29/09/2011 13:16:40

  ;Αν δεν μπορεί να πείσει ούτε τους βουλετές του δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθεί με την κοινωνία και να εφαρμόσει μέτρα. Δεν είναι μόνο να βρίσκεις μια πλειοψηφία στη Βουλή (που θα την βρει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) για να ψηφίζει τα μέτρα. Πρέπει να μπρούν και να εφαρμοστούν τα μέτρα και η δυσκολία να πείσει τους βουλευτές του, σημαίνει ότι με την κοινωνία θα τα βρίσκει συνέχεια σκούρα και δε θα μπορέσει να εφαρμόσει τίποτα.

  • alakran avatar
   alakran @ φωνη 29/09/2011 15:09:13

   !!!

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 29/09/2011 15:12:00

  Σε απλά ειρωνικά, είναι εκπληκτική η διαφορά και η απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα ''απλά πασοκικά'' και στα ''απλά ελληνικά''...το θέμα όμως είναι ότι σταματήσαμε να καταλαβαίνουμε τα ελληνικά ως εθνική μας γλώσσα...

 4. Λόρδας avatar
  Λόρδας 29/09/2011 15:22:48

  Αυτή η άχρηστη κυβέρνηση, στέκεται ακόμα, επειδή η τρόϊκα δεν θέλει να ακούσει και δεν τους δίνει την άδεια για εκλογές. Καβάλα στ' άλογο ψόφιοι σαν τον Ελ Σιντ, ακολουθούν την φορομπηχτική πολιτική επειδή είναι παντελώς ανίκανοι για οτιδήποτε άλλο. Αν ο Σαμαράς θέλει πραγματικά να μας σώσει από αυτούς τους ερασιτέχνες, ανίκανους οι οποίοι μας οδηγούν μαθηματικά στην καταστροφή, πρέπει να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του, να βρεί σημεία επαφής με τους εταίρους μας και να προκαλέσει εκλογές το συντομώτερο. Ετσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα ο πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι να φύγουν αυτά τα ρεμάλια που κάθονται στο σβέρκο μας με το έτσι θέλω.

 5. jkr avatar
  jkr 29/09/2011 15:39:58

  Αφού ο ελληνικός λαός καταδέχεται στο τραπέζι αυτό να παρακάθεται ο Καρατζαφέρης, ο ΓΑΠ κι η Αλέκα καινα συζητούν για τις τύχες του έθνους, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

  • τάσος avatar
   τάσος @ jkr 29/09/2011 18:11:21

   σ'ωραίος ρε.

 6. brankaleon avatar
  brankaleon 29/09/2011 15:42:49

  Τί μπορεί να σημαίνει συγκυβέρνηση υπό τις παρούσες συνθήκες;
  Ο εμπρηστής να καλεί την Πυροσβεστική, για να την καταγγείλει στην συνέχεια ότι άργησε να επέμβει

 7. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 29/09/2011 22:44:39

  Σ΄ένα σύστημα πρέπει να υπάρχουν εφεδρείες. Εάν υπάρξει "συναίνεση" και "συγκυβέρνηση" τώρα, πώς θα πάμε σε "υποκαταστάτους", προβάλλοντες οριακές ή μικρές διαφορές με το τρέχον μοντέλο. Υπάρχει ο κίνδυνος για το σύστημα να αναδειχθεί άλλος αντίπαλος πόλος, που να διαθέτει πραγματικά και ριζοσπαστικά αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά.
  Ηδη ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΔΗΜΑΡ έχουν "καεί" πολιτικά στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο ως φανεροί ή κρυφοί θιασώτες του επιχειρούμενου καταστροφικού (για τους Ελληνες) σχεδίου.

 8. Προφήτης avatar
  Προφήτης 30/09/2011 01:08:55

  Το θέμα είναι αν ο "αντίπαλος πόλος, που να διαθέτει πραγματικά και ριζοσπαστικά αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά", ποιος αλήθεια;. μπορεί να αποτελέσει κυβερνητική λύση.
  Χωρίς να αποκλείεται, τέτοια προοπτική δεν υπάρχει σε ορατό ορίζοντα.
  Υπάρχει το ενδεχόμενο στις επόμενες εκλογές να αυξηθούν τα ποσοστά ΚΚΕ & ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνουν κυβέρνηση; Όχι. Θα "σφαχτούν" μεταξύ τους.

 9. Νικολαος avatar
  Νικολαος 30/09/2011 07:41:12

  Προς το συντάκτη της ανάλυσης "Ψάχνουν για συγκυβέρνηση ή για κοροϊδα?'
  Θα μπορούσε να γίνει κατανοητό το ως άνω ρητορικό ερώτημα, αν ως "κορόϊδα" εννοεί ο συντάκτης εκείνους που αδιαφορούν για το γεγονός ότι η χώρα εδώ και δύο χρόνια κυβερνιέται από μια ηλίθια πολιτική ηγεσία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.