«Ψάχνεται» η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τοποθέτηση Δραγασάκη
28/03/2014 07:30
Του Κάλχα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ψάχνεται» η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την τοποθέτηση Δραγασάκη

Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τόσο το προγραμματικό αλαλούμ, όσο και το «πλεόνασμα των στρατηγικών αδιεξόδων» που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη ενώπιον των γερμανών βουλευτών. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί επίσης αμηχανία στην Αριστερή Πλατφόρμα ενώ στο θέμα παρενέβη και το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου με ένα εξόχως αιχμηρό και επιθετικό σχόλιο.

Μέχρι στιγμής η τοποθέτηση Δραγασάκη δεν έχει προκαλέσει ανοιχτές δημόσιες αντιπαραθέσεις με τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα η Ίσκρα που ουσιαστικά αποτελεί εκφραστικό όργανο της Αριστερής Πλατφόρμας παρουσιάζει χωρίς κρίσεις και σχόλια ολόκληρη την τοποθέτηση Δραγασάκη στην επιτροπή της βουλής ενώπιον της γερμανικής αντιπροσωπείας σημειώνοντας ωστόσο στο εισαγωγικό της σημείωμα ότι «Η Iskra, παίρνοντας υπόψη τους σχολιασμούς που έχουν προκύψει και μετά από αίτημα αναγνωστών της, παραθέτει ολόκληρη την τοποθέτηση του Γιάννη Δραγασάκη στην Κοινή Συνεδρίαση, προκειμένου οι φίλοι και οι φίλες της Iskra να σχηματίσουν αυθεντικά τη δική τους άποψη και κρίση».

Σε κάθε περίπτωση πάντως η τοποθέτηση Δραγασάκη αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικές συζητήσεις σοβαρές. Αυτό που είναι βέβαιο και το επιβεβαιώνει ουσιαστικά με την κίνησή της η Ίσκρα είναι πως, στις τάξεις των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα και τάσσονται υπέρ των μονομερών ενεργειών και της εξόδου απ’ το ευρώ, επικρατεί αναβρασμός και σοβαρός προβληματισμός. Το ότι δεν έχουν υπάρξει ως τώρα άμεσες και οξείες αντιδράσεις φαίνεται πως οφείλεται στο ότι περιμένουν να δουν κατά πόσο η τοποθέτηση Δραγασάκη είναι τροχιοδεικτική βολή για νέες προγραμματικές αναζητήσεις της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ύφος και το πνεύμα των δηλώσεών του διαφοροποιείται απ’ τα καθιερωμένα του δημόσιου λόγου που εκφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις μεταβολές που έχει υποστεί η στρατηγική του απ’ το 2012 ως τα σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση αυτή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τόσο το προγραμματικό αλαλούμ και το «πλεόνασμα των στρατηγικών αδιεξόδων» που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία έχουμε γράψει πολλές φορές μέχρι σήμερα.

Σε ανακοίνωσή του το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου χαρακτηρίζει «προσβολή» και «όνειδος» για την ελληνική βουλή και τον ελληνικό λαό τις δηλώσεις Δραγασάκη καθώς με τη δήλωση «η κρίση είναι δική μας» και δε μας φταίνε οι ξένοι «απαλλάσσεις από κάθε ευθύνη Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το πρόγραμμα διάλυσης της ελληνικής οικονομίας, για την αποδιάρθρωση κάθε κοινωνικού κράτους, για τη μαζική φτώχεια και ανεργία». Καλεί μάλιστα τους «έντιμους ανθρώπους στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ» να «εκφράσουν ανοιχτά την αποδοκιμασία τους σε θέσεις που ακόμα και τα ηγετικά στελέχη της ΝΔ διστάζουν να εκστομίσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν με κάθε τίμημα την εύνοια των ισχυρών της Ευρώπης»!

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΜΒ avatar
    ΜΒ 28/03/2014 15:14:22

    Η πραγματική πολιτική δεν ασκείται με λόγια (ούτε καν με τέτοιες "ατυχείς" δηλώσεις), αλλά με έργα. Αυτή τη στιγμή, οι οδυνηρές καταστάσεις που βιώνει ο Ελληνικός Λαός είναι συνέπεια όχι των δηλώσεων του κ. Δραγασάκη ή άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά των ΕΡΓΩΝ της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Και αυτό δεν το ξεχνά κανείς (ούτε η Αριστερή Πλατφόρμα)....

  2. George N avatar
    George N 28/03/2014 21:14:30

    Δηλαδή η Αριστερή Πλατφόρμα και το σχέδιο Β τι λένε? Ήμασταν μια χαρά, δεν είχαμε καμία κρίση και οι ξένοι μας ζηλέψανε και την προκάλεσαν? Είχαν 230 δις για επένδυση και τα ρίξανε στην Ελλάδα που είναι σίγουρο ότι θα τα πάρουν πίσω -μια άλλη Ελβετία-γι'αυτό και το χαμηλό επιτόκιο του 2,5%? Για να είναι σίγουροι μάλιστα ότι θα τους προτιμήσουμε και ότι δεν θα πάμε αλλού να δανειστούμε διαγράψανε καμιά 50 δις με το PSI?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.