#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2014 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ψάχνει και δεν βρίσκει υποψήφιους δημάρχους ο Τσίπρας

Κάλεσμα σε κορυφαία στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν τους προσωπικούς σχεδιασμούς!«Πόρτα» εξακολουθεί να τρώει ο Αλέξης Τσίπρας απ’ τα κορυφαία του στελέχη που αρνούνται να δεχτούν το χρίσμα του υποψηφίου είτε δημάρχου είτε αυτό του περιφερειάρχη. Το κλίμα αυτό επιβεβαίωσε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή το απόγευμα στην οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος σε μια προσπάθεια να «μαζέψει» την κατάσταση ζήτησε «συστράτευση» τονίζοντας τον πολιτικό χαρακτήρα και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το μήνυμα αυτό απευθυνόταν πρώτα απ’ όλα στα κορυφαία στελέχη και στους βουλευτές των 13 περιφερειών και αναμένεται να κάνει προσωπικές συναντήσεις και να έχει κατ’ ιδίαν συνομιλίες με εκείνα τα στελέχη τα οποία θα ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να κατέλθουν στο στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών ως επικεφαλής των συνδυασμών που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, όλα τα κορυφαία στελέχη «να αφήσουν κατά μέρος όλους τους προσωπικούς σχεδιασμούς και να συμμετέχουν στην εκλογική μάχη για τους δήμους και τις περιφέρειες». Στο σχεδιασμό του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα είναι να έχουν κλείσει οι βασικές υποψηφιότητες ως την ερχόμενη Τετάρτη που αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι η Πολιτική γραμματεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις αρχές του Φεβρουαρίου να εγκρίνει με συνεδρίασή της η Κεντρική επιτροπή τους υποψήφιους περιφερειάρχες και υποψηφίους δημάρχους για τους μεγάλους δήμους.

Η δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών έγκειται στο γεγονός ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως μερίδα βουλευτών του «ράβουν» από τώρα υπουργικά κοστούμια και θεωρούν ως «δυσμενή μετάθεση» την μεταφορά τους στο στίβο της αυτοδιοίκησης. Ενδεικτικό του κλίματος αυτού είναι η κατάσταση στο δήμο Αθηναίων, όπου τα ονόματα τα οποία έπαιζαν και αποτελούσαν επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν τα ίδια την πρωτοβουλία να κλείσουν το συζήτηση. Μετά το Δημήτρη Παπαδημούλη προ ημερών και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με δηλώσεις στο «Πρώτο Θέμα» κλείνει το ζήτημα λέγοντας ότι «δεν τίθεται θέμα υποψηφιότητάς» της στο δήμο καθώς «έχω αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες απέναντι στον κόσμο που με στήριξε και με εξέλεξε βουλευτή τις οποίες δεν έχω ολοκληρώσει και δεν επιθυμών να τις αφήσω. Άλλωστε δεν συμφωνώ με την μεταπήδηση από την μια αρμοδιότητα στην άλλη».

Οι πονοκέφαλοι για τον Αλέξη Τσίπρα δεν σταματάνε πάντως μόνο σ’ αυτό το επίπεδο. Στα πλάνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται και επιλογές που μπορούν να συσπειρώσουν ευρύτερες δυνάμεις καθώς εκτιμάται ότι έχουν διεισδυτικότητα σε πολύ πέραν της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ εκλογικό ακροατήριο, ωστόσο και αυτές οι «προσωπικότητες» δεν εμφανίζονται εκ πρώτης τόσο θερμές να πάρουν το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου. Πληροφορίες θέλουν για παράδειγμα ο Αλέξης Τσίπρας να έχει βολιδοσκοπήσει τις περιπτώσεις του σατιρικού ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου αλλά και του μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου για το δήμο της Αθήνας. Και οι δύο καλλιτέχνες φέρονται να έχουν αρνηθεί αν και οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει προς σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και για άλλες περιοχές και ιδιαίτερα για μεγάλους δήμους όπως για παράδειγμα ο δήμος Περιστερίου στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί προς το παρόν να βρει ένα δυνατό όνομα προερχόμενο απ’ το στελεχικό του δυναμικό και έχει απευθυνθεί όπως λένε οι πληροφορίες στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και της εθνικής ομάδας, το γιατρό Λάκη Νικολάου. Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες η περίπτωση Νικολάου θα ήταν αξιόπιστη για τη διεκδίκηση του δήμου ωστόσο δεν είναι σαφείς οι προθέσεις του Λάκη Νικολάου. Μέχρι σήμερα έχουν κλείσει μόνο 4 υποψηφιότητες στην Αθήνα. Το χρίσμα έχουν πάρει για το Δήμο Δάφνης-Υμηττού ο Μπάμπης Αλεξάτος, για το δήμο Βύρωνα ο Άκης Κατωπόδης, για το δήμο Ηλιούπολης ο Χρήστος Κοκοτίνης και για το δήμο Καισαριανής ο Γιώργος Κοντοσταύλος.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση στη βουλή με την οποία ζητούσε απ’ την κυβέρνηση να γίνουν οι ευρωεκλογές μαζί με τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών και όχι τη δεύτερη Κυριακή. Στις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι να πολιτικοποιηθεί η μάχη και στις δύο κάλπες και ίσως η παρέμβαση απ’ τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στη βουλή για το θέμα να ήθελε να δώσει το μήνυμα και στα στελέχη του για τον εξίσου «πολιτικό χαρακτήρα και τη σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών» με τις ευρωεκλογές ώστε να κάμψει αρνήσεις στην εξεύρεση υποψηφιοτήτων.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών και σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις δύο συνεργαζόμενες με το κόμμα προσωπικότητες.

Σε κάθε περίπτωση στις προθέσεις και στα σχέδια του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα είναι να κερδίσει όσο το δυνατό περισσότερους δήμους και περιφέρειες και να πάρει την πρωτιά με μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές για να πάει την επόμενη μέρα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να θέσει θέμα αναντιστοιχίας και δυσαρμονίας μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και κοινωνίας.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Eva avatar
  Eva 25/01/2014 09:41:55

  Και που να δείτε σε δήμους της περιφέρειας
  που φλερτάρει παλαιοπασόκους αυτοδιοικητικούς
  (με υποπτο ...παρελθόν)
  οι οποίοι βαπτίστηκαν σύριζα
  εν μια νυκτί (ως συνήθως)
  ενώ περιφρονεί τα δικά του τα παιδιά...

 2. ΑΡΗΣ avatar
  ΑΡΗΣ 25/01/2014 10:46:26

  Σκέψου πόσο σίγουροι είναι οτι θα γίνουν κυβέρνηση...

 3. Yiannis avatar
  Yiannis 25/01/2014 13:23:15

  Πάνε για Υπουργοί οι άνθρωποι! Τι να τα κάνουν τα δημαρχιλίκια;

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 25/01/2014 13:39:43

  Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις το ξέρουμε. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι τί θα πεί ο Τσίπρας αν στις ευρωεκλογές έρθει δεύτερος. Διάλυση μήπως;

  • Giatros avatar
   Giatros @ MantisKalhas 25/01/2014 20:06:11

   Ε, σιγά τώρα. Εδώ δε διαλύθηκε ολοσχερώς -ακόμη- ούτε το πασόκ.
   Τι θα πει; Πήραμε το μήνυμα; Ο λαός μίλησε;
   Μπορεί όμως και να πει ΞΥΠΝΑ Κάλχαααααα! Ξημέρωσε.

 5. ariba avatar
  ariba 25/01/2014 15:17:31

  Και τώρα αυτό για καλό μας το γράφετε? Για να μην δέχεται κανείς να κατέβει για δήμαρχος σημαίνει ότι έχουν ασφαλή στοιχεία ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα και ότι θα τις κερδίσουν άνετα.

 6. Ακρίτας_Δάσκαλος avatar
  Ακρίτας_Δάσκαλος 25/01/2014 19:00:59

  Οι πρώην (και νυν και αεί) ΠΑΣΟΚ-οι αυτοδιοικητικοί, πού βρίσκονται αλήθεια;

  • Eva avatar
   Eva @ Ακρίτας_Δάσκαλος 25/01/2014 20:14:32

   Βρίσκονται στην αναμονή αλλά πανέτοιμοι
   να φθάσουν το 3% σε 3,5%

 7. CHRIS avatar
  CHRIS 25/01/2014 21:15:12

  Τόσους πήρε από το ΠΑΣΟΚ και δεν βρίσκει στελέχη;

  • Eva avatar
   Eva @ CHRIS 26/01/2014 08:49:25

   Οταν πρόκειται για την αυτοδιοίκηση
   σε δήμους της περιφέρειας (που όλοι γνωρίζονται
   και όλα μαθαίνονται)
   το πασοκικό παρελθόν σε ακολουθεί .

 8. Marsal avatar
  Marsal 27/01/2014 10:46:30

  Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σας κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση. Κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας; Ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Μια ένωση συνιστωσών με ύποπτο ρόλο που ξαφνικά βρέθηκε να διεκδικεί την εξουσία.

 9. Γιώτα avatar
  Γιώτα 27/01/2014 10:49:45

  Με όλο αυτό το κλίμα νομίζω ότι η χλαπάτσα που θα φάει ο Αλέξης θα είναι όλη δικιά του!

 10. Avariel avatar
  Avariel 27/01/2014 10:55:06

  Κι όλα αυτά τα στελέχη των συνιστωσών τι θα κάνουν; Ντρέπονται να τ'αφήσουν ελεύθερα; Να με συγχωρείτε, με τα ονόματα που μαθαίνω και κυκλοφορούν ως υποψήφιοι... υποψήφιοι, όχι δήμο, ούτε γειτονιά δεν κερδίζουν!

 11. Leyla avatar
  Leyla 27/01/2014 10:58:08

  Την ψώνισαν για τα καλά τα μεγαλοστελέχη του Αλέξη. Άτιμο πράγμα η καρέκλα τελικά. Μόν γι'αυτή νοιάζονται οι αριστερούληδες.

 12. Ήρων avatar
  Ήρων 27/01/2014 11:01:11

  Τι τραγωδία είναι αυτή ωϊμέ! Και γιατί δεν ενεργοποιεί την οψιόν με τους αποτυχημένους από το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί λίγο το έργο;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.