#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/07/2008 18:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χώρα ημιμαθών οι ΗΠΑ

Διαβάσαμε στο Lupus Cynodictus: Στο ξεκίνημα της τρίτης χιλιετίας, έρευνες κοινής γνώμης εμφάνιζαν το 25% των Αμερικανών να πιστεύει στη μετενσάρκωση, το 33% να υποστηρίζει ότι είχε επικοινωνία με νεκρούς, το 68% να διαβεβαιώνει ότι έχει συναντήσει τουλάχιστον μία φορά τον Σατανά και εκατομμύρια εξ αυτών να ορκίζονται ότι έπεσαν θύματα απαγωγής από εξωγήινους Σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Ρόιτερς, τον περασμένο Νοέμβριο, μόλις το 42% των Αμερικανών πιστεύουν ότι είναι ορθή η δαρβινική θεωρία της εξέλιξης, ενώ το 79% πιστεύει στα θαύματα, το 62% στον διάβολο, το 35% στα UFO και το 31% στις μάγισσες. Επιστήμονες και εκπαιδευτικοί έχουν καλούς λόγους να ανησυχούν. Σύμφωνα με τη διεθνή αξιολόγηση του ΟΟΣΑ (Pisa), οι Αμερικανοί μαθητές έρχονται 21οι σε σύνολο 30 χωρών-μελών στη Φυσική, τα Μαθηματικά και τη Γλώσσα. Έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας στους New York Times αποκάλυψε ότι λιγότεροι από τους μισούς μαθητές λυκείου γνωρίζουν πότε έγινε ο αμερικανικός εμφύλιος, ενώ ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική μετά το 1750 και αγνοεί ότι ο Χίτλερ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1960, οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη χώρα ως προς τα ποσοστά αποφοίτησης από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και η δεύτερη στην τριτοβάθμια. Σήμερα, έχουν κατρακυλήσει στην 21η και τη 14η θέση αντίστοιχα. Το ποσοστό των αμερικανικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κύρους έχει περιοριστεί σε 30%, ενώ της Ευρώπης έχει ανέβει σε 33%. Και να φανταστείτε ότι οι εκσυγχρονιστές έλεγαν θρησκόληπτους και καθυστερημένους τους Έλληνες

ΣΧΟΛΙΑ

 1. port porta avatar
  port porta 10/07/2008 18:16:40

  Το μέτρο της βλακείας

  Τι είναι η βλακεία; Τα αίτιά της είναι βιολογικά ή μήπως έχει να κάνει μόνο με το επίπεδο μόρφωσης; Υπάρχει άνθρωπος παντελώς ηλίθιος ή «βλάκας είναι όποιος παριστάνει το βλάκα», όπως έλεγε η μητέρα του Φόρεστ Γκάμπ στο ομώνυμο έργο; Από άποψη ανατομίας, δεν είναι όλοι οι εγκέφαλοι ίδιοι. Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο ελαφρύς από τον αντρικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο έξυπνες από τους άντρες. Οι νευρολόγοι συμφωνούν ότι η εξυπνάδα (ή η βλακεία) εξαρτάται από βιολογικούς παράγοντες. Επηρεάζεται όμως κι από χιλιάδες άλλες μεταβλητές, όπως τα ερεθίσματα που δεχόμαστε στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, τη στοργή των γονιών μας, τη διατροφή, το χιούμορ. Είναι δύσκολο να προσδιοριστούν αυτές οι μεταβλητές, κι ακόμα περισσότερο να οριστεί το ποσοστό με το οποίο καθεμιά τους συνδράμει στην ευφυΐα. Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι μπορούν αμέσως να διακρίνουν τη βλακεία στο πρόσωπο κάποιου, να αναγνωρίσουν τη λεγόμενη «βλακόφατσα». Στην πραγματικότητα, βλακόφατσα είναι το αποτέλεσμα ενός άτυχου συνδυασμού εξωτερικών σωματικών χαρακτηριστικών, τα οποία υποσυνείδητα ερμηνεύουμε ως μειωμένη νοημοσύνη.

  Αν οι ηλίθιοι ήταν λιγότεροι από τους κακούς, οι κακοί δε θα επιβίωναν!!

  (Σάμιουελ Μπάτλερ, συγγραφέας)

  Τα εξωτερικά γνωρίσματα, λοιπόν, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλές κριτήριο βλακείας. Υπάρχει άραγε πιο αξιόπιστο κριτήριο; Ο οικονομολόγος Κάρολο Μ. Τσιπόλα πιστεύει ότι υπάρχει. Στο βιβλίο του Οι θεμελιώδεις νόμοι της ανθρώπινης βλακείας γράφει: «Από κάθε πράξη ή παράλειψη είτε ωφελούμαστε είτε ζημιωνόμαστε, ενώ την ίδια στιγμή ζημιώνουμε ή ωφελούμε τρίτους». Όχι μόνο οικονομικά ή με την έννοια της ηθικής ικανοποίησης, αλλά και ψυχολογικά, με την έννοια της συναισθηματικής πίεσης. Με βάση αυτή ακριβώς τη ζυγαριά κέρδους-απώλειας και χρησιμοποιώντας ένα σύστημα καρτεσιανών αξόνων μπορούμε να χωρίσουμε το ανθρώπινο είδος σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες. Σ´ αυτούς που υστερούν σε πνευματικά εφόδια, στους έξυπνους, στους κακούς και προφανώς στους βλάκες. Οι πρώτοι είναι εκείνοι που ωφελούν τους άλλους, ζημιώνοντας τον εαυτό τους. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που πάντα αποκομίζουν κάποιο όφελος είτε για τον εαυτό τους είτε για τους άλλους. Κακοί είναι όσοι, προκειμένου να κερδίσουν κάτι οι ίδιοι, βλάπτουν τους άλλους. Και ηλίθιοι είναι όσοι, χωρίς να αποκομίζουν κάποιο όφελος, βλάπτουν τους άλλους ή ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Μερικοί θα χρησιμοποιήσουν ως αντεπιχείρημα ότι είναι πολύ δύσκολο να κρίνει κανείς αντικειμενικά κάποια γενικής φύσεως προτερήματα ή ελαττώματα. Και κυρίως ότι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας τις αξίες του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά για να μπορέσουμε να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά.

  Πράγματι, οι παραπάνω κατηγορίες δεν είναι απόλυτες, γιατί η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ενεργεί πάντα με τον ίδιο τρόπο. Ένας κατά βάση έξυπνος άνθρωπος δεν αποκλείεται να συμπεριφερθεί σαν ηλίθιος ή να υιοθετήσει συμπεριφορά κακού.

  Την κίνηση των σωμάτων μπορώ να τη μετρήσω, την ανθρώπινη τρέλα όχι

  (Ισαάκ Νεύτωνας, επιστήμονας)

  Περισσότερο από το σύνολο των εκδηλώσεων του ατόμου αξιολογούνται διάφορες μεμονωμένες αντιδράσεις και πράξεις του. Ένας άνθρωπος με καλές επιδόσεις στο σχολείο ή στη δουλειά μπορεί να φανεί ανεπαρκής, ανίκανος ή ακόμα και ηλίθιος στα μάτια άλλων για τυχόν ανικανότητές του σε άλλους τομείς. Γι´ αυτό σήμερα ξεχωρίζουμε διάφορους τύπους ευφυϊας, άρα και ηλιθιότητας. Πέραν της μαθησιακής εξυπνάδας, υπάρχει η συναισθηματική νοημοσύνη (ικανότητα βέλτιστου χειρισμού των συναισθημάτων) και η κοινωνική ευφυϊα (ικανότητα καλύτερου δυνατού χειρισμού των διαπροσωπικών σχέσεων). Συμπεριφορά εξ ολοκλήρου ηλίθια δεν υπάρχει. Εκδηλώνεται πάντα μέσα σε ορισμένα πλαίσια ή κρίνεται και κατακρίνεται από τη σκοπιά ενός συγκεκριμένου τρόπου σκέψης. Μάλιστα, η σύγχρονη κοινωνιοβιολογία είναι κατηγορηματική: «Ο ηλίθιος δεν υπάρχει παρά μόνο στο λεξιλόγιο όσων βρίζουν»

  Αφού ο Θεός δεν έθεσε όρια στην ανθρώπινη εξυπνάδα, γιατί να θέσει στην ηλιθιότητα;

  (Κόνραντ Αντενάουερ, επιφανής πολιτικός)

  Όλοι μας έχουμε τελικά μια δόση ηλιθιότητας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να είναι πραγματικά απόλυτα ηλίθιος. Μπορεί κάτι που εμάς μας φαίνεται βλακεία να μη θεωρείται βλακεία για κάποιον άλλο και αντίστροφα. Έτσι, σε γενικές γραμμές, γυναίκες και άντρες, μαύροι και λευκοί, φτωχοί και πλούσιοι, ισχυροί και μη, όλοι έχουν ίδια δόση βλακείας. Ωστόσο, όσο πιο ισχυρό είναι ένα άτομο, όσο μεγαλύτερη εξουσία έχει κοινωνικά τόσο πιο επικίνδυνο μπορεί να αποδειχθεί. «Ηλίθιους συναντά κάποιος και μεταξύ γραφειοκρατών, πολιτικών, στρατηγών ή ιερωμένων», υποστηρίζει ο συγγραφέας Τσιπόλα. Πάλι καλά, γιατί διαφορετικά θα πιστεύαμε ότι ένα δημοκρατικό σύστημα τείνει να επιλέγει ηγέτες με χαμηλό βαθμό ηλιθιότητας. «Αντίθετα, οι εκλογές είναι ένας πολύ αποτελεσματικός θεσμός, ο οποίος εξασφαλίζει τη διατήρηση σταθερού ποσοστού ηλιθίων ανάμεσα στους ισχυρούς», λέει ειρωνικά ο συγγραφέας. Δεν είναι δυνατό, φυσικά, να ξεχνάει και το ποσοστό βλακείας των ψηφοφόρων. «Οι εκλογές τούς δίνουν τη μοναδική ευκαιρία να βλάψουν όλους τους άλλους», γράφει. Υπάρχει, τέλος πάντων, τρόπος να εξαφανιστεί από προσώπου γης η μάστιγα της βλακείας; «Όχι, δεν υπάρχει. Γιατί δεν έχει αναπτυχθεί καμιά λογική μέθοδος που να προβλέπει με ακρίβεια το πώς, το πότε και το γιατί θα «χτυπήσει» ένα ηλίθιο πλάσμα», απαντά ο συγγραφέας. «Ενώ οι πράξεις του κακού είναι κατά κάποιον τρόπο προβλέψιμες και αποτρέψιμες, οι πράξεις του ηλίθιου είναι απολύτως απρόβλεπτες. Ο ηλίθιος, με το χαμόγελο στα χείλη, με πλήρη φυσικότητα, χωρίς καμιά πρόθεση, τύψεις, και αιτία, θα εμφανιστεί ξαφνικά και θα καταστρέψει όλα σου τα σχέδια - και θα το κάνει από καθαρή βλακεία».

  Η βλακεία σκοτώνει

  (Λαϊκή παροιμία)

  Ο ηλίθιος έχει την ικανότητα να πέφτει θύμα του ίδιου του εαυτού του. Μήπως η φύση έχει επιλέξει το είδος των βλακών; Ο Δαρβίνος βάσισε τη θεωρία του περί βιολογικής εξέλιξης στη φυσική απομάκρυνση όσων είχαν δυσκολίες επιβίωσης. «Πίσω από κάθε μας αντίδραση κρύβεται πάντα μια γενετική παράμετρος η οποία δύσκολα διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα κίνητρα δράσης», λέει ο Τζόρτζιο Σάλτσα. Και συνεχίζει: «Καθώς η επιλογή της φύσης λειτουργεί σύμφωνα μ´ αυτή την παράμετρο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας γενικός περιορισμός των εκδηλώσεων ηλιθιότητας». Το πρόβλημα είναι ότι συνεχώς γεννιούνται νέες ηλίθιες αντιδράσεις. Το γεγονός ότι πολλοί φοβόμαστε να πετάξουμε, είναι κατά πάσα πιθανότητα επακόλουθο της φυσικής επιλογής. Μέχρι τον περασμένο αιώνα το να αφεθεί κάποιος στο κενό ισοδυναμούσε με θάνατο. Συνεπώς, σ´ αυτή την περίπτωση ο φόβος ήταν σαφώς ένα θετικό στοιχείο. Σήμερα με τα αεροπλάνα τα πράγματα έχουν αλλάξει, ωστόσο ο φόβος, αν και «βλακώδης» πια, έχει παραμείνει

  Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζωικό είδος με την ικανότητα να καταντά ηλίθιο!!!!

  (Αντρέ Γκλούκσμαν,φιλόσοφος)

  Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η ηλιθιότητα δεν μπορεί να κριθεί αντικειμενικά. «Εμφανίζεται μόνο στο λεξιλόγιο του ζώου που ονομάζεται homo Sapiens σχολιάζει ο Σάλτσα, και ούτε καν σε όλους τους λαούς. Στους Πολυνήσιους, για παράδειγμα, ο όρος «ηλίθιος» δεν υπάρχει. Αυτοί, σε αντίθεση με άλλους λαούς, δεν αξιολογούν με κριτήριο την εξυπνάδα. Όταν ο Αδάμ για ένα μήλο έχασε τον παράδεισο, ο όρος «ηλίθιος» σίγουρα δεν υπήρχε. Για την ανθρωπότητα όμως, το γεγονός αυτό σίγουρα δεν αποτέλεσε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.

  Από το τεύχος FOCUS Νο 2, Απρίλιος 2000
  -------------------------------------------
  ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ !.....ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΌΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ??

  ΠΠ

 2. anonymous avatar
  anonymous 10/07/2008 18:30:30

  Why People Believe Americans Are Stupid
  Chaser boy Julian Morrow, discovers how smart Americans actually are.
  And, uh, in case anyone is confused - that's not the Australian prime minister.


  http://www.shoutfile.com/v/gSfSsCpR

 3. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 10/07/2008 18:36:39

  Kαι το 95% των Ελλήνων δηλώνουν πιστοί χριστιανοί και βλαστημάνε όλη μέρα και δεν πατάνε ποτέ στην εκκλησία.

  Η αμορφωσιά και η έλλειψη παιδείας δεν έχουν σύνορα, οπότε ας μην λαϊκίζουμε.

 4. nikosx avatar
  nikosx 10/07/2008 18:37:19

  Πολυ μου αρέσουν αυτά τα προοδευτικά άρθρα:
  οι αμερικάνοι,αλβανοί,ιταλοί κτλ είναι έτσι οι άλλοι γιουβέτσι και οι έλληνες κοκορέτσι.

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/07/2008 19:40:46

  δηλωμένος είμαι όποτε προχωρώ.

  Πράγματι οι ακαδημαϊκές και επιστημονικές επιδόσεις που αναφέρονται είναι χάλια και είναι θέμα στις ΗΠΑ. Ατυχώς ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε καλά και όχι καλά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην τριτοβάθμια, μην παραμυθιαζόμαστε, ήταν και είναι Νο.1, καλή τύχη σε όποιον κάνει αίτηση. Παραδόξως η τριτοβάθμια τραβάει ξένους που είναι τζίνια και πολλοί μένουν για το όνειρο.

  Για να καταλάβουμε τι είναι από πίσω: Φυσικός με διδακτορικό, ή θα οδηγεί ταξί ή θα κάνει έρευνα σε καταστροφή πυράυλων με ακτίνες τάδε (οι περισσότεροι οδηγούν ταξί). Πτυχιούχος λογοτεχνίας, με πτυχίο MBA και 3 χρόνια εμπειρίας ως πωλητής παπουτσιών μπορεί και να παίρνει ενα εκατομ. το χρόνο σαν πωλητής μετοχών...αλλά νομίζει ότι ο Fourier είναι σοκολατοποιός.

  Από τα άλλα, το βαρύ και ενοχλητικό είναι το κόλλημα και η θρησκευτική διάσταση της εξέλιξης-δημιουργίας. Δεν το καταλαβαίνω, αλλά είναι κόλλημα που προσωπικά με ενοχλεί, αλλά τι να κάνω; ανεξιθρησεία...

  Τα υπόλοιπα, μην δίνετε σημασία: πιστεύω σε μάγισσες και εγώ, δηλαδή μου αρέσει η ποιητική έκφραση του Robert Graves, βλέπω στην Παναγία την Μεγάλη Θεά, την Ποτνία θηρών (την Δέσποινα των ζώων) και τέτοια...

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 10/07/2008 20:11:55

  'Ας προσθέσω μόνο κάτι εξειδικευμένο, αλλά πολύ σχετικό με το μειωμένο φάσμα αντιλήψεως των υπερατλαντικών μας συμμάχων, ακόμα και άν έχουν στην τσέπη τους κάποιο πτυχίο απο το Harvard University.

  Ο λόγος για τους αμερικανούς διπλωμάτες, που υπόκεινται σε εξετάσεις, όταν πάνε για προαγωγή. Στην διαδικασία αυτή και όταν θέλουν να κόψουν κάποιους, επειδή η ανικανότης τους βγάζει μάτι, τους βάζουν κάποιο θέμα για το μακεδονικό ζήτημα, τους βαλκανικούς πολέμους, τον Παύλο Μελά κ.λ.π.

  Οι περισσότεροι κόβονται. Μεταξύ όμως αυτών που περνούν είναι πολλοί Έλληνες στους παππούδες και στις γιαγιάδες τους.

  Το ερώτημα προφανές

  Διαφέρουν οι ευρωπαϊκοί εγκέφαλοι απο τους υπερατλαντικούς;

  ΠΕΛΙΑΣ

 7. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 10/07/2008 20:12:58

  Pros PP

  Ola kala kai agia ochi omos kai o Glucksmann os anfora gia faia ousia. Eleos!

  Borei na deichnei mia kaliergeia kathos einai tou revmatos ton neon filosofon (paidia tou Sartre aftoapokaloumenoi); alla boreis na echeis megali vivliothiki opos enas evnouchos borei na echei ena megalo charemi...
  Andidrastikos mechri aidias kai fanatikos ypostirichtis tou polemou sto Irak!!!

 8. Νἰκος avatar
  Νἰκος 10/07/2008 20:44:49

  Ας μη συγχεουμε την μορφωση με την καλλιεργεια. Η καλλιεργεια συνηθως απαιτει μορφωση αλλα μπορει να ειναι κανεις καλλιεργημενος διχως να ειναι μορφωμενος και το αντιστροφο. Δεν υπαρχει μονοσημαντη σχεση μεταξυ τους.
  Επειδη ζω στην Αμερικη 25 χρονια και ξερω λιγα πραγματα γι'αυτη τη χωρα, λεω οτι η κοινωνικοοικονομικη διαστρωματωση της ειναι πολυ βαθεια και πολυπλοκη και οι ανθρωποι εχουν συγκριτικα λιγοτερους δεσμους μεταξυ τους, αφου η raison d'etre του συστηματος ειναι η οικονομικη επιβιωση, κατασταση που επισης επιτρεπει την απομονωση και την "αποβλακωση".
  Σιγουρα ο μεσος Joe στο Κανσας ή αλλου δεν εχει στο συνειδητο του ολα οσα εχει ενας μεσος Ελληνας, αλλα δεν σημαινει τιποτα αυτο.Οτι καποιος πιστευει στη μετεμψυχωση κλπ δεν σημαινει οτι ειναι βλακας. Ο Νευτων αφιερωσε πιο πολυ χρονο και εργασιες στην ...Αλχημεια αλλα εκανε και θεμελιωδης ανακαλυψεις στην μηχανικη. Το οτι πιστευε σε Θεο δεν σημαινει οτι ηταν βλακας. Απο την αλλη, οι ΝΑζι και πριν οι Αγγλοαμερικανοι πιστευαν οτι η μοιρα μας βρισκεται σε γονιδια και οι ΝΑζι εκαναν οτι εκαναν στο ονομα του ορθολογισμου. Ας μην παρασυρομαστε λοιπον απο απλουστευσεις. Τιποτα δεν ειναι απλο. Ο Ηρακλειτος ειχε δικιο: Παντων μετρον Ανθρωπος, ολα τα αλλα ειναι απλως εργαλεια.

 9. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 10/07/2008 21:20:14

  αρχαιοπτέρυξ: Πού τον θυμήθηκες τον Γκρέιβς; Λευκή Θεά και έτσι;

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/07/2008 21:58:21

  η θεά μου, ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ

 11. Basil avatar
  Basil 10/07/2008 22:24:38

  Καλησπέρα
  Θα συμφωνήσω με τους Νικο και Αrchaeopteryx. Από ότι έχει πέσει στην αντιληψη μου, άλλο πράγμα να γνωρίζεις το Στρόμπολι και άλλο να βλέπεις welcome to windows κάθε φορά που μπαίνεις στο PC. Επίσης αν παρατηρήσει κάποιος την ενδυμάσια τα παπούτσια και μια σειρά πράγματα καθημερινής χρήσης βλέπει τις σφόδρες αμερικανικές επιρροές. Φίλος επίσης μου έλεγε ότι ο λαός είναι πολύ ευγενικός. Πρέπει να σκέφτετε με $ $ αλλά και αυτό δεν συμβαίνει παντού; Αλλωστε είναι οι μόνοι που μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν επεξεργαστές για μαζική χρήση. Επίσης ο δείκτης γεννήσεων είναι περίπου στο 3, που σημαίνει ότι θα αντέξουν στη επερχόμενη μεγάλη κρίση. Με την ηγεμονική τους πολιτική προφανώς δεν συμφωνώ.

 12. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/07/2008 23:25:01

  ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ;;;

  «Και εξαίφνης περιάστραψεν φως»!..

  Πάμε, λοιπόν, στο fontalmedal-θεμελιωδέστερο χωρίο των Υπαρκτοχριστιανικών Γραφών: «Πράξεις», κεφ. Θ΄, παρ.3: «Εν τω πορεύεσθαι εγένετο αυτόν εγγίζειν Δαμασκώ, και ε ξ α ί φ ν η ς π*ε*ρ*ι*ά*σ*τα*ρ*α*ψ*ε*ν αυτόν φως από του ουρανού, και πεσών επί την γην ήκουσεν φωνήν λέγουσαν αυτώ: Σαούλ, Σαούλ, τι με διώκεις; Είπε δε: τις ει (= ποιος είσαι), κύριε; Ο δε Κύριος είπεν: εγώ ειμι ο Ιησούς ον συ διώκεις»!

  Ευτυχώς, τότε, ταξίδευαν με γαϊδούρια, καμήλες, μουλάρια, άντε, και με κανά άλογο. Γιατί, για φαντάσου, να οδηγείς ξένοιαστα και να γουστάρεις τις ευθείες στην εθνική καθώς πλησιάζεις «Θες-άλλο-νίκη;» από Κατερίνη, πηγαίνοντας να συναντήσεις πρώτη φορά εκεί την νυν Δανάη «μάτια-ουρανός-πανσέληνος-στην-Θέρμη-του-Αιγαίου», την «ουδέν έτερον ευκαίρει ή λέγειν τι και ακούειν καινότερον» τύπισσα, κι ό,σο να ’ναι ...βιάζεσαι, καινούριο και τ’ αμάξι, πας με καμιά 200ριά χιλιόμετρα, άνετα, ήσυχα, ευχάριστα, ρολαριστά, με την ικανοποίηση χαμογελάκι ανεξίτηλα μόνιμο στο καθρεφτάκι, ο Lennon να τραγουδά, -λες κι «εξαιρετικά αφιερωμένο»-, το “Woman”, δηλαδή, να είναι όλα σε φάση «φτου, να μην σε ματιάσουν, αγόρι μου»,

  και ε-ξ-α-ί-φ-ν-η-ς,

  να σου *Π*Ε*Ρ*Ι*Α*Σ*Τ*Ρ*Α*Ψ*Ε*Ι* μπροστά σου στα καλά καθούμενα και στριφογυριστά, μέσα σε 10000 watt ανά τετραγωνικό εκατοστό, ο ...Θεός, ως φως εξ ουρανού! Και που ’σαι; Μη σκέφτεσαι το τι σου συμβαίνει ά-φ-ν-ω και ε-ξ-α-ί-φ-ν-η-ς εσένα προσωπικά. Από πίσω, όλοι το ίδιο έχουν πάθει! Όποιος πρόλαβε τον Κύριο και (: ...δυστυχώς!) είδε, έχει …σηκωθεί όρθιος πάνω στα φρένα! Χαμός στο ίσιωμα και Βατερλώ στο Καλοχώρι, που εκείνη την στιγμή έχει γίνει απο Κακοχώρι έως και ..Γαμοχώρι! Και το χειρότερο; Πώς να βρίσεις τον ...Αίτιο;;;

  Το να πιστεύει κάποιος στα «θαύματα», δεν είναι ένδειξη, όχι συγκροτημένου, αλλά, απλά, σοβαρού ανθρώπου. τουλάχιστον, στον 21ο αι. Οι άνθρωποι που πιστεύουν σε «θαύματα», είναι άρρωστοι διανοητικά! Δυστυχώς, δεν είναι καλά! Το δυστυχέστερο είναι, ότι δεν το ξέρουν και το δυστυ-χέστα!-το, ότι η Κοινωνία επιτείνει την τρέλα τους, ...επιβραβεύοντάς την με επαίνους, θέσεις κι αξιώματα. Γιατί, σε μια χριστιανική Κοινωνία ανελίξιμος είναι, ...φυσιο-λογικά, ο καλός Χριστιανός. Και για να ’ναι κάποιος, απλώς, Χριστιανός κι όχι και «καλός», οφείλει, πρέπει, απαιτείται κι επιβάλλεται να παραδέχεται ως Αλήθεια και να πιστεύει στα «θαύματα», γενικώς, και, ειδικώς, στις αυτοπρόσωπες εμφανίσεις - επεμβάσεις του Θεού Γιαχβέ στον Αβραάμ, στον Μωυσή, στον Παύλο, συν τα εκατοντάδες άλλα «θαύματα» υπέρ του Ισραήλ και κατά όλων των λαών.

  Αν, όμως, είσαι απ’ αυτούς που δεν πιστεύουν στα «θαύματα», αφ’ ενός, γιατί ποτέ δεν είδες εσύ ένα και, αφ’ ετέρου, διότι ούτε κ-α-ν-ε-ί-ς απ’ ό,σους ξέρεις είδε ποτέ κ-α-ν-έ-ν-α, ε, τότε, «την έβαψες»! Θα ...τιμωρηθείς παραδειγματικά. Γιατί, χαλάς την πιάτσα! Θα κατασυκοφαντηθείς, θα υβρισθείς και θα διαπομπευθείς, επειδή, λέει!, «έχεις τον Διάολο μέσα σου»! Θ’ αποκλεισθείς, και πάλι ...φυσιο-λογικά, από κάθε θέση αξιώματος ή λειτουργήματος δημοσίου και θα σε δείχνει το δάκτυλο του «μαύρου χεριού» τού γαντοφορεμένου:

  «ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ – WANTED, dead or alive – ζωντανός ή νεκρός, ο δαιμονισμένος εθνικός ειδωλολάτρης, ο επικίνδυνος για την δημόσια τάξη κι ασφάλεια, και αφορίζεται τρις»!!!

  Αυτά για τους ...τυχερούς, απ’ ό,σους δεν πιστεύουν στα «θαύματα». Αν τύχει και τα επαγγελματικά, κοινωνικά, συναισθηματικά ή όποια άλλα συμφέροντα σου είναι σε αντίθεση με κάποιου σοβαρού, ευλαβούς και καλού (Υπαρκτο-) Χριστιανού, …ατύχησες! Ανασκολοπισμοί και φετάρες ...εσκαλόπ, για τα «μαντρόσκυλα» της Αυλής που φυλάνε το μαντρωμένο ποίμνιο της «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ των ΒΛΑΚΩΝ», στο μαντρί της στάνης που βγάζει το τυρί για τις ψυχο-φάκες της Εκκλησίας = Θρησκείας = Εξ-ουσίας.

  Ό,σοι δεν γίνουν μπριτζόλες των μαντρόσκυλων, ε, τότε, ...«τροφή για τα θηρία», τις Κυριακές, μετά την Λειτουργία! Συν, σφόδρα σφοδρώς ψυχαγωγικά φουρκίσματα, ένδοξα σφαξίματα, περικλεείς αγχόνες, ειδυλλιακές κατακρεουργήσεις και ενατενίσεων διαμελισμοί! Σε τέτοια περίπτωση, «ποιός είδε τον Πανάγαθο και τους γλυκυτάτους οπαδούς του, ή «φοβουμένους τον Θεό», και δεν τους φοβήθηκε»!..

  Οι Μονοθεϊστές Ιουδαίοι, και οι αιρέσεις τους Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, κάνουν μια απλή ερώτηση σε όλους: «Πιστεύεις στα θαύματα; Πιστεύεις στα λεγόμενα της Αγίας Γραφής, ότι ο Θεός Ιαχβέ εμφανίσθηκε στον Αβραάμ, τον Μωυσή, τον Παύλο; Πιστεύεις, ότι ο ... «Ακράτητος» Άνω - Κάτω Καπερναούμ θα κατακτήσει το Champions League»; Αν ναι, συγχαρητήρια! Κερδίσατε θέση στην λίστα αναμονής για την «άλλη», την «αιώνια ζωή», και visa για την «Γη της Επαγγελίας», σ’ αυτήν την ζωή, με δωράκι «visa» επιτοκίου 1-2+3ν-4/5x6%+7/8X9 %, τις ημέρες των γιορτών, και -ουάου, Α-ΤΟ-ΚΑ!, των …νηστειών!!! Καλώς ήλθατε, στις τάξεις του περιούσιου λαού του Θεού!

  Οι υπόλοιποι, οι άθεοι, οι άπιστοι και, με μια κουβέντα, οι "Έλληνες" εθνικοί, στο πυρ το εξώτερον! Guantanamo, αληταράδες, διασαλευτές της έννομης του Θεού Δημόσιας Τάξης της Αγίας και Θείας Αυτού “ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ” = των χαζοζαρούμενα «αγαθών» μακάριων τω πνεύματι προβάτων! Σατανάδες, «Φωτο-κουβαλητές, Εως-φόροι»! Με τα μαντήλια των «γνωστών άγνωστων» λύκων στο πρόσωπο και τις έτυμες μολότωφ της αμφισβήτησης να φεύγουν κατά των συνειδήσεων και των περιουσιών τού ...περιούσιου λαού των πιστών και υπάκουων δούλων της στάνης των…«νοικοκυραίων του Θεού»!..


  Προβάτων προβοκάτορες- του αυθυπεύθυνου «Πολυτεχνείου», του άξιον εστί το γνώθι σαυτόν και θεράποντες του κατά «Λουκάν» φρονήματος «ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ»!

  Καταραμένοι αθεόφοβοι, τώρα, θα δείτε τι θα πει κοντο-πούτανος αχάιδευτος, ανύπαντρος, αγάμητος κι άκληρος, ή «Κοντο-λύσσα Ρύζη», στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Ελλαδιστάν και σ’ όλη την αυτοκρατορο-πλανηταρχία!

  Και θα μάθετε έμπρακτα, το «τι» εννοούσε, επ-α-κρι-βώς!, ο γλυκύτατα μειλίχιος Άγιος Προπάτορας Προφήτης Ζαχαρίας, όταν έλεγε, απ’ τον 5ο αι. προ Χριστού, ρε, αδιόρθωτοι!, ότι έτσι και πέσετε στα χέρια της «Αντιθαυματικής, θα σας πιούμε το αίμα με το καλαμάκι! Εσάς, καταραμένα παιδιά των Ελλήνων, όταν ξεσηκωμένα από τον πανάγαθο, πάνστοργο, φιλεύσπλαχνο Θεό μας, Μπλιάχ!βε, εμείς, τα ευλογημένα παιδιά της Σιών, -που θα μας κρατάει το χέρι με το μαχαίρι!-, θα σας σφάξουμε στεγνά - στυγνά “στο γόνατο”», (Ζαχαρίας, Θ΄, 1-13).

  ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

  Επιστροφή του πλανήτη Γη στο αρχαιοελληνικό "ΜΕΤΡΟΝ", ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

 13. apache avatar
  apache 11/07/2008 02:17:28

  [...]Επειδη ζω στην Αμερικη 25 χρονια και ξερω λιγα πραγματα γι’αυτη τη χωρα, λεω οτι η κοινωνικοοικονομικη διαστρωματωση της ειναι πολυ βαθεια και πολυπλοκη και οι ανθρωποι εχουν συγκριτικα λιγοτερους δεσμους μεταξυ τους,[...]

  Έναντι τίνων; Των Ελλήνων, των Ευρωπαίων εν γένει;

  [...]Απο την αλλη, οι ΝΑζι και πριν οι Αγγλοαμερικανοι πιστευαν οτι η μοιρα μας βρισκεται σε γονιδια και οι ΝΑζι εκαναν οτι εκαναν στο ονομα του ορθολογισμου.[...]

  Έτσι πίστετυαν (οι Ναζί). Ο ορθολογισμός είναι από τα μεγαλύτερα εργαλεία του ανθρώπου, από τα λίγα πράγματα που μας δίνουν ένα κάποιο, τρόπον τινά, προβάδισμα σε σχέση με τα ζώα.

  Επίσης Godwin's law και XKCD

  [...]Ο Ηρακλειτος ειχε δικιο: Παντων μετρον Ανθρωπος,[...]

  Αυτό το είπε ο Πρωταγόρας.

 14. Νίκος avatar
  Νίκος 11/07/2008 05:25:39

  Απάτσι:

  Για να μη πολυλογω, θελω να πω οτι ειναι πιο πρακτικοι ως ατομα και ως συνολο.

  Μπορει ο ορθολογισμος να ειναι καλο εργαλειο αλλα η εφαρμογη του μπορει να γινει καταστροφικη. Δεν υπαρχουν απολυτα εργαλεια λοιπον. Η γραμμικη εφαρμογη της λογικης οδηγει -και-σε τραγωδιες κοινωνικες.

  Παντων μετρον Ανθρωπος:Ευχαριστω για τη διορθωση. Εννοουσα οτι ο ανθρωπος ειναι ο μονος παραγων αλλαγης. Ολα τα αλλα ειναι εργαλεια. Τελος παντων δεν θα καταχραστω το χωρο, γι'αυτο. Σηκωνει πολλη συζητηση και ειναι και ασχετο με τη θεματολογια.

 15. Νίκος avatar
  Νίκος 11/07/2008 05:27:58

  Χαζε του χωριου:

  Δεν διαβαζονται τα αλαμπουρνεζικα σου.
  Εχεις ακουσει για Ελληνικο αλφαβητο;
  Και οχι δικαιολογιες οτι εχεις Μακ ή εισαι σε ξενη χωρα.

 16. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 11/07/2008 16:13:14

  ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ;;;

  “«Εκτελώ αποστολή απ’ τον Θεό!», φέρεται να λέει ο πλανητάρχης. «Ο Θεός μου είπε: ‘Τζωρτζ, πήγαινε να πολεμήσεις τους τρομοκράτες στο Αφγανιστάν’. Και το έκανα! Και μετά μου είπε: ‘Τζωρτζ, πήγαινε να τερματίσεις την τυραννία στο Ιράκ’. Και το έκανα!

  Και τώρα ξανά αισθάνομαι ότι ακούω τα λόγια του Θεού: ‘Δώσε στους Παλαιστίνιους κράτος’, μου λέει,‘δώσε στους Ισραηλινούς την ασφάλειά τους και στην Μέση Ανατολή ειρήνη’. Και, μα τω Θεώ, θα το κάνω!» ..

  Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι Παλαιστίνιοι επιβαιβαιώνουν όσα περιέγραψε ο Μπους στους Άραβες και Ισραηλινούς ηγέτες από συνομιλίες του με τον Θεό, κατά την Διάσκεψη Κορυφής του Σαρμ ελ Σέιχ. Την ύπαρξη του διαλόγου είχε για πρώτη φορά αποκαλύψει η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» την επομένη ημέρα της διάσκεψης”, («Ελευθεροτυπία», 8-10-05)

  ... «Ακόμα τίποτα δεν είδες, ειν’ οι κουρτίνες σου κλειστές…»

 17. Den nomizo avatar
  Den nomizo 11/07/2008 17:09:37

  An ginotan analogo gallop stin Ellada nomizei kaneis oti ta apotelesmata tha itan kalitera ?

 18. archaeoptreyx avatar
  archaeoptreyx 11/07/2008 18:07:55

  @νήπιε,

  σε συνέχεια του δικού σου, να άλλο ένα άκυρο αναγωγικό επιχείρημα:

  Αν ο αστρολόγος μου είναι ενορατικός, τότε θα προέβλεπε
  σωστά ότι ήθελα να πάω ταξίδι.
  Προέβλεψε σωστά ότι ήθελα να πάω ταξίδι.
  Συνεπώς, ο αστρολόγος μου είναι ενορατικός.

  το δανείστικα, αλλά μου άρεσε.

 19. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/07/2008 14:52:10

  "Ο βασιλιάς ήταν βασίλισσα"
  13 Ιουλίου 2008, 13:00
  του Χάρη Μπότσαρη, (protothema)

  Νέο σκάνδαλο στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων με την αποκάλυψη της ιδιαίτερης σεξουαλικής προτίμησης του γενικού εισαγγελέα της Αλαμπάμα Τρόϊ Κινγκ.

  Ο Κινγκ που υπήρξε διώκτης και δημόσιος κατήγορος του Δημοκρατικού κυβερνήτη Ντον Σίγκελμαν, πιάστηκε στα πράσσα από την γυναίκα του στο συζυγικό τους κρεβάτι μ’ έναν βοηθό του.

  Το τι επακολούθησε στο σπίτι της οικογένειας στο Μοντγκόμερυ είναι δύσκολο να περιγραφεί και το σκάνδαλο πλήττει τους Ρεπουμπλικάνους καθώς ο Κινγκ είναι κορυφαίος επιτελικός της προεκλογικής εκστρατείας του Τζον Μακέϊν στην Αλαμπάμα και προετοιμαζόταν για κυβερνήτης της Πολιτείας στις εκλογές 2010.

  Να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων ο Κινγκ ήταν γνωστός από την σκληρή κριτική του εναντίον των γκέϊ τους οποίους αποκαλούσε «κατακάθια της κοινωνίας».

 20. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/07/2008 12:24:14

  @Anonymous 8:52 am: Όχι. Για πες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.