#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/12/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς κάθαρση - δικαιοσύνη - ανανέωση δεν υπάρχει βιώσιμη πολιτική ατζέντα για κανένανΣε προηγούμενο σημείωμα γράψαμε ότι έχει αρχίσει η φάση της στείρας κομματογονίας, όπου θα διαπιστώσουμε την δημιουργία απειράριθμων κομματικών σχηματισμών χωρίς όμως την προοπτική να πραγματώσουν τις αξιώσεις που προβάλλουν. Στο παρόν σημείωμα δεν θα ασχοληθούμε τόσο με τις κινήσεις πρώην ιμπρεσάριων της κεντρικής πολιτικής σκηνής και φίλαρχων φυλάρχων, οι οποίοι ζητούν μια κάποια επιβίωση με οποιοδήποτε κόστος, αλλά με αυτά που συμβαίνουν στην λεγόμενη "κοινωνία των πολιτών" (τον κακομεταφρασμένο όρο που ο Αριστοτέλης περιγράφει ακριβέστερα ως "πολιτική κοινωνία")!

Ο αριθμός των κομμάτων και των κινήσεων που είτε είναι στα σκαριά είτε στα σπάργανα εκπλήσσει και αναλογεί περίπου... ενάμισυ κόμμα ανά δύο ενεργούς πολίτες... Αυτοί οι σχηματισμοί:

(α) είτε δημιουργούνται από την ανιδιοτέλεια πολιτών που διαπιστώνουν την αναγκαιότητα νέων πολιτικών φορέων με νέες ιδέες και αναλαμβάνουν το εγχείρημα να τους σαρκώσουν, χωρίς όμως να διαθέτουν το τάλαντο ή το δυναμικό για να φτάσουν το εγχείρημα μέχρι το τέλος του,

(β) είτε αποτελούν ιδιοτελέστατες παρασυναγωγές, ώστε όταν έρθει το ενοποιητικό σάλπισμα είτε της κεντροαριστεράς είτε της κεντροδεξιάς να εμφανιστούν και να διεκδικήσουν κάποιοι κομμάτι της "πίττας" ως εκπρόσωποι πολιτικών χώρων και φορέων, πραγματικών  ή ανυπάρκτων, και όχι ως φυσικά πρόσωπα ("εσύ κι η ψήφος σου").

Αυτή η πανσπερμία, είτε οι ανιδιοτελείς είτε οι ιδιοτελείς εκδοχές της, μας επιβεβαιώνει ότι δεν έχουν εμφανιστεί στο επίπεδο της "πολιτικής κοινωνίας" οι πολύ συγκεκριμένες ιδέες και τα κρίσιμα διακυβεύματα που θα μπορούσαν να ενοποιήσουν έναν χώρο συνολικά αρκούντως μεγάλο,

Ποιές πολιτικές "ατζέντες" με οποιεσδήποτε ρεαλιστικές αξιώσεις υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην νέα και διαρκώς διαμορφούμενη πολιτική διάταξη;

(1) Η ατζέντα "Ευρώ και Ευρώπη, μνημονιακή διαχείριση της κρίσης, μεταρρυθμίσεις" έχει καλυφθεί πλήρως από την κυβέρνηση: οποιαδήποτε νέα προσπάθεια προτάσσει αυτά τα στοιχεία είναι μάλλον καταδικασμένη να απορροφηθεί από την τρικομματική κυβέρνηση, διεκδικεί μια ψήφο που έχει ήδη δοθεί. Θα μου πείτε, βρισκόμαστε ακόμα εν αναμονή του "μεταρρυθμιστικού" σκέλους, που δεν έχει λάβει ακόμα σάρκα: ναι, αλλά άλλο να σου το υπόσχεται ως πρόταγμα η σημερινή κυβέρνηση της χώρας, που πιέζεται να το πραγματοποιήσει και από την διεθνή κοινότητα, και άλλο να το διατυπώνει ένας νεοπαγής πολιτικός σχηματισμός που Κύριος οίδε πότε, αν ποτέ, θα αποκτήσει την δυνατότητα να το πραγματοποιήσει.

(2) Μια ατζέντα απολύτως υπαρκτή και με τεράστιο αντίκρυσμα στην κοινωνία, καίτοι μη υιοθετηθείσα ως ζήτημα πρώτης γραμμής ούτε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από την αξιωματική αντιπολίτευση, που την τοποθετεί ρητορικά στα μετόπισθεν, συγκριτικά με άλλα ζητήματα, περιλαμβάνει τα εξής ζητήματα: Απονομή δικαιοσύνης,  δικαστικός κολασμός των "μεγάλων ψαριών" της πολιτικής και της οικονομίας, μια "ελληνική Νυρεμβέργη", απο-φεουδαρχοποίηση από την διαπλοκή και λοιπά. Εν ολίγοις, μια πραγματική "αντικαθεστωτική ατζέντα". Αν κάποιοι θεωρούν ότι η κοινωνία θα ηρεμήσει με κουτσά άλογα τύπου Άκη ή ψάρια μεσαίου απλώς μεγέθους τύπου Λαυρέντη, σφάλλουν. Μπορεί η VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού να θυμίζει σιγά σιγά πάνελ πρωινής εκπομπής άλλων εποχών, μα αυτό δεν αρκεί. Ένιοι τινές νεοπαγείς πολιτικοί σχηματισμοί αδυνατούν εξ ορισμού να υιοθετήσουν μια τέτοια ατζέντα, άλλοι δεν αντιλαμβάνονται ότι η υιοθέτησή της ως ζητήματος πρώτης γραμμής ίσως κρίνει θετικά την επιβίωση και την ανάδειξή τους.(3) Η εθελούσια χρεωκοπία και η επιστροφή στη δραχμή εξακολουθεί να αποτελεί μια πολιτική ατζέντα με κάποιο αντίκρισμα σε μικρό μέρος της κοινωνίας που έχει πεισθεί ότι "έτσι θα ήταν καλύτερα", αλλά είναι πραγματικά μειοψηφική και δεν είναι τυχαίο το ότι σχεδόν κανένας από τους αρτιγενείς πολιτικούς φορείς και σχηματισμούς δεν την έχει υιοθετήσει.

(4) Η διάκριση "μνημονιακός/αντιμνημονιακός" αργοπεθαίνει, επειδή το αντιμνημονιακό φάσμα απέτυχε να παραγάγει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση και προέβαλε ως βραχυπρόθεσμο διακύβευμα ακριβώς αυτό που αποκλείεται να αποκτήσουμε σύντομα εκτός ευρώ και μνημονίου, ήτοι την ευημερία (αν το αντιμνημονιακό φάσμα προέτασσε παλαιότερα την προτεραιότητα της συλλογικής αξιοπρέπειας και της εθνικής αυτοτέλειας/κυριαρχίας καθώς και το ήθος του μη-δανεισμού χωρίς να επαγγελθεί ευημερία, ίσως να ήταν σήμερα διαφορετικό το πολιτικό σκηνικό - όχι τελείως διαφορετικό, πάντως διαφορετικό).

Άρα, συνοψίζοντας:

Η μόνη βιώσιμη πολιτική ατζέντα έχει τέσσερις πτυχές:


 - Ευρώ και Ευρώπη

 - Μνημονιακή/επαναδιαπραγματευτική διαχείριση της κρίσης


 - Μεταρρυθμίσεις


 - Μια ελληνική Νυρεμβέργη.

Η κυβέρνηση επαγγέλλεται πως εκπροσωπεί τις τρείς πρώτες πτυχές (την τρίτη την αναμένουμε) αλλά παρά τις κάποιες προσπάθειες τελευταία παραθεωρεί σε σημαντικό βαθμό την τέταρτη, παρά το γεγονός ότι στην κάθαρση και την δικαιοσύνη εμπεριέχεται εξ ορισμού η πολιτική ανανέωση.

Αυτά σε συνδυασμό με τις άλλες εγγενείς αδυναμίες της κυβέρνησης Σαμαρά και κυρίως το πρόβλημα του πολιτικού προσωπικού αφήνουν δυστυχώς χώρο νέες πολιτικές κινήσεις που θα προτάξουν το λαϊκό αίτημα για ανανέωση

Ο Σαμαράς έχει ως εκ της πρωθυπουργικής θέσεώς του την πρωτοβουλία των κινήσεων: δια των πράξεων ή των παραλείψεών του καθορίζει το αν θα δημιουργήσει ο ίδιος έναν πολιτικό φορέα πραγματικά αλλά και συμβολικά καινούργιο, (α) ευρωπαϊκό,

(β) πατριωτικό,

(γ) μεταρρυθμιστικό και προγραμματικό,

(δ) στην πράξη "αντικαθεστωτικό"

και θα τους πάρει όλους μαζί του.

Διαφορετικά θα αφήσει χώρο (διά της παράλειψης ενός εκ των προηγουμένων στοιχείων ή της πλημμελούς εφαρμογής του) για να προκύψει στο μέλλον, αργά ή γρήγορα, ένας άλλος πολιτικός φορέας και χώρος με αξιώσεις καινότητας και πολιτικής ηγεμονίας απέναντί του και εναντίον του.

Σωτήρης Μητραλέξης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ανεμος1 avatar
  ανεμος1 31/12/2012 14:01:52

  Oπως τα λές αγαπητέ Σωτήρης Μητραλέξη
  Η κυβέρνηση επαγγέλλεται πως εκπροσωπεί τις τρείς πρώτες πτυχές .
  Την τρίτη επαγγέλλεται πως εκπροσωπεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
  Το ποιά απ' τις δυό θα κερδίσει θα το αποφασίσει ο Ελληνικός λαός στις επόμενες εκλογές...

 2. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 31/12/2012 15:03:24

  Εύχομαι να είναι αυτό η αρχή της καταστροφής της κομματοκρατίας, η οποία μόνο δεινά έφερε στον τόπο τούτο.

  Πολλές αυχές για τον νέο έτος σε όλες και όλους.

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/12/2012 15:38:50

  Εξαιρετικό σχόλιο κ. Μητραλέξη.
  Θα τολμούσα μόνον να συμπληρώσω, ότι ο δικαστικός κολασμός χωρίς ανάκτηση μέρους των ιδιωτικώς υπεξαιρεθέντων δημόσιων πόρων, είναι "παρηγοριά στον άρρωστο" - που ήδη φεύγει η ψυχή του. Η απαλλοτρίωση των απαλλοτριωτών είανι λοιπόν απαραίτητο συστατικό για το μείγμα (και δεν εννοώ απαλλοτρίωση με την σοσιαλιστική-μαρξιστική πρωτότυπη έννοια).
  Εύχομαι ένα καλύτερο 2013.

  • anemos avatar
   anemos @ Ο Θείος 31/12/2012 18:23:15

   Όπως ακριβώς το εντοπίζεις θείο. Και προφανώς αυτό γίνεται επειδή κι εσύ φοβάσαι οτι δεν θα συμβεί. Βλέπεις, οι δικοί μας "άρχοντες", εχουν συνηθίσει να υφαρπάσσουν την ψήφο του πλήθους μόνο με τα "θεαάματα" κρατώντας όλον τον "άρτον" για τον εαυτό και τους ημετέρους τους...

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ Ο Θείος 31/12/2012 19:45:57

   Καλησπέρα καὶ ἀντεύχομαι.

   «Θα τολμούσα μόνον να συμπληρώσω, ότι ο δικαστικός κολασμός χωρίς ανάκτηση μέρους των ιδιωτικώς υπεξαιρεθέντων δημόσιων πόρων, είναι “παρηγοριά στον άρρωστο” – που ήδη φεύγει η ψυχή του»

   Σαφῶς! Σαφέστατα!

 4. Karenin avatar
  Karenin 31/12/2012 17:12:28

  Με αυτή την λογική τα σημεία 1 και 2 τα καλύπτει καλύτερα απο όλους η Τρόικα, που μετα την Χρυση αυγή θα είναι το νέο πουλέν της πολιτικής σκηνής. Οτι θετικό γίνεται σε αυτή την κατεύθηνση και όπου μπαίνει τάξη σε αυτή πιστώνεται, και όχι στην κυβέρνηση.
  Το σημείο 3 κακώς ο Συριζα το άφησε ορφανό, παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 5. tak avatar
  tak 31/12/2012 17:27:20

  Σωτήρη χρόνια πολλά και καλή χρονιά με πολλή -πάνω από όλα- ΥΓΕΙΑ.
  Δεν διαφωνούμε, αλλά να τονίσω και πάλι πως αν η έξωθεν καλή μαρτυρία του Πρωθυπουργού δεν αχθεί σε νούμερα, που εκ των πραγμάτων του πρέπουν, δεν μπορεί να φέρει την κατάσταση εκεί που πρέπει και εκεί που θέλουν οι Έλληνες να φτάσει.
  Ο Πρωθυπουργός θέλει βοήθεια για να πάρει σαρωτικές αποφάσεις, γιατί αν τις πάρει τώρα, απλά αποφάσεις που δεν εκτελέσθηκαν θα μείνουν...

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ tak 31/12/2012 19:48:54

   Χρόνια Πολλά καὶ Καλά! Πιστεύω ὅτι τὸ ἐρώτημα τοῦ ἑνὸς ἑκατομμυρίου δολλαρίων εἶναι ἂν ὑπάρχει κάποια πραγματική, ἔστω καὶ μικρὴ ἐπὶ τῆς παρούσης, διάθεση διάλυσης τῆς κομματοκρατίας, ἢ ἂν μᾶς προτείνεται λύση διὰ τῆς κομματοκρατίας, ἀλλὰ κάπως βελτιωμένης... Ἐδῶ μᾶς θέλω. Ἡ κομματοκρατία δὲν εἶναι μιὰ λέξη, «ἀνεμιαῖον δόγμα», ἀλλὰ πολὺ συγκεκριμένα πράγματα, πρόσωπα καὶ νοοτροπίες.

 6. Playstasion avatar
  Playstasion 31/12/2012 18:08:39

  Aμ δεν εβαλες μεσα το κυριοτερο
  Δεν κανουμε τιποτα , αν δεν γραφτει ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και να αντικαταστησει το παλιο

 7. andreas avatar
  andreas 31/12/2012 19:13:52

  O ΓΑΠ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ?

 8. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 31/12/2012 19:57:39

  Καλησπέρα Σωτήρη καί καλή χρονιά.
  Μιά «ἐλληνική Νυρεμβέργη» δέν θά εἶναι...Νυρεμβέργη,δυστυχῶς...
  Μιά καθαρή Νυρεμβέργη μᾶς χρειάζεται...

 9. δαρειος avatar
  δαρειος 31/12/2012 19:59:49

  Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και δύναμη.

 10. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 31/12/2012 20:30:04

  Για μια νέα “Διακήρυξη Αρχών”
  (..μέ ερέθισμα στο άρθρο και στην επωδό του “… έναν πολιτικό φορέα πραγματικά αλλά και συμβολικά καινούργιο” και παραμονιάτικης ρακής)

  Το παλιό πολιτικό σύστημα ζει τη σύντομη περίοδο του επιθανάτιου ρόγχου. Η πολιτικοκοινωνική κατάσταση όπως διαμορφώθηκε στα μεταπολιτευτικά χρόνια καταλήγοντας στην κατάντια του σήμερα, δε πάει άλλο. Με τη συμπύκνωση του πολιτικού χρόνου που υπάρχει μέσα από τη συνειδητοποίηση αυτής της κατάντιας και μέσα από την απαίτηση των πολιτών να πεθάνει το παλιό και να γεννηθεί το νέο, η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε όλο το πολιτικό φάσμα βρίσκεται ήδη υπό διαδικασία
  Η κεντροδεξιά Παράταξη και η ΝΔ πρέπει να πρωτοστατήσει σ’ αυτή την απαίτηση των πολιτών. Να ρυθμίσει τα του οίκου της για ένα υγιές και ανοιχτό κόμμα στους πολίτες που μοιράζονται τις αυτές πολιτικοκοινωνικές απόψεις, ξεκινώντας με τη σύνταξη ενός νέου Καταστατικο όπου θα εμπεριέχεται και μια νέα “Διακήρυξη Αρχών”. Η αποδοχή του από την κοινωνική πλειοψηφία θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να πετύχει την απόλυτη ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία για χρόνια μπροστά

  Ας επιχειρήσουμε κάποιες ερωταπαντήσεις δίνοντας ένα μπούσουλα, και πιστεύοντας στη συνεισφορά των συνσχολιαστών για τον εμπλουτισμό του (..σε άτυπη διαβούλευση). Μπορεί στο τέλος να βγει κάποιος σπόρος, που αν αναπτυχθεί μπορεί να φτιάξει κατάσταση
  1. Πως ορίζεται το παλιό?
  α. Οτιδήποτε αντιπροσωπεύει συμπεριφορές και νοοτροπίες, που δεν συμβαδίζουν με τα σημερινά ζητούμενα, και τις απαιτήσεις των πολιτών
  …..1.1. Ποια τα σημερινά ζητούμενα και οι απαιτήσεις των πολιτών?
  …..α. Να μην σπαταλιέται και κλέβεται το δημόσιο χρήμα
  …..β. Να υπάρχει κοινωνικό κράτος τουλάχιστον ταυτόσημο, αν όχι καλύτερο των συνεταίρων μας στην ΕΕ
  …..γ. Η πολιτική εξουσία να τολμά να παίρνει αποφάσεις, ριζοσπαστικές και ρηξικέλευθες ως προς το μέχρι σήμερα
  …..δ.
  β.

  2. Ποιοι αντιπροσωπεύουν αυτό το παλιό?
  α. Όλοι όσοι διαχειρίστηκαν πολιτικά θέματα μέσα από τη λειτουργία του κράτους/ευρύτερου δημόσιου, που απεδείχθησαν είτε εκ του αποτελέσματος ανεπαρκείς στη διαχείρισή τους (..των πολιτικών θεμάτων), ή ασεβείς ως προς τη χρήση των δημόσιων πόρων, ή λωποδύτες και αρπάχτρες αυτών
  β.

  4. Τι κάνουν οι πολιτικοί φορείς/κόμματα που έχουν στις τάξεις τους τοιούτους?
  α. Τους αποβάλλουν, αν δεν αποχωρήσουν οικιοθελώς
  β.

  5. Είναι αυτή η διαδικασία δημοκρατική?
  α. Είναι, εφόσον διεξαχθεί μέσα από καταστατικές προβλέψεις που ορίζουν όλα τα παραπάνω
  β.

  6.

  Καλή χρονιά με όλα τα καλά αγαπητέ κύριε Μητραλέξη, και εξίσου σε όλους στο αντινιούς

 11. aris. aold avatar
  aris. aold 31/12/2012 21:32:04

  Χρόνια πολλά σε διαχειριστές αρθρογράφους σχολιαστές τους antinews.

  Υγεία δύναμη αισιοδοξία, ελπίδα ότι το 2013 θα είναι σημαδιακό για την Ελλάδα και τους Ελληνες έτος ανάταξης και αρχής μιας μεγάλης και δημιουργικής πορείας.

 12. Bixiou avatar
  Bixiou 31/12/2012 22:24:13

  Σ'αυτη τη λαμπρη "μακροπολιτικη" πρωτοχρονιατικη αναλυση σας, δινετε μικρη σημασια, κυριε Μητραλεξη, στη "μικροπολιτικη" πραγματικοτητα. Τα ερωτηματα ειναι: Θα αντεξει η κυβερνηση τους κλυδωνισμους του σκαφους του ΠΑΣΟΚ και της παραπαιουσας ηγεσιας του, παλιας και νεας; Θα αποσυνδεσει το πολιτικο του μελλον εγκαιρα ο Σαμαρας απο το βυθιζομενο λογω λιστων (κλπ) ΠΑΣΟΚ η θα τον τραβηξει στο βυθο ο βαρεων (παντος ειδους) βαρων αρχηγος του; Τη στιγμη μαλιστα που καποιοι περιμενουν την ευκαιρια για να προσφερουν σε δημοφιλη, πρωην στρατιωτικη προσωπικοτητα,τα ηνια πολιτικης κινησης που θα
  συγκεντρωνε πισω της τους διασκορπισμενους σημερα ψηφοφορους της λεγομενης λαικης δεξιας (οι οποιοι υπολογιζεται οτι ειναι γυρω στο 30ο/ο του εκλογικου σωματος).
  Χρονια Πολλα και Ευτυχισμενο το Νεο Ετος!

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ Bixiou 02/01/2013 00:53:30

   Καλὴ χρονιά!
   Μὲ τὸ δεύτερο ἐρώτημα ἀπαντᾶτε μόνος σας σὲ ὅλα: «Θα αποσυνδεσει το πολιτικο του μελλον εγκαιρα ο Σαμαρας απο το βυθιζομενο λογω λιστων (κλπ) ΠΑΣΟΚ η θα τον τραβηξει στο βυθο ο βαρεων (παντος ειδους) βαρων αρχηγος του;» Ὅλο τὸ «ζουμὶ» εἶναι στὸ ἂν ὁ Σαμαρᾶς θὰ ἀποτελέσει ἕναν κάπως καλύτερο φορέα τῆς κομματοκρατίας ἢ τὸν ἀκυρωτὴ καὶ ὀλετήρα τῆς κομματοκρατίας. Ἂν συμβεῖ τὸ πρῶτο, δὲν τὸν σώζει τίποτα. Ἂν συμβεῖ τὸ δεύτερο, δὲν τὸν τιτρώσκει τίποτα. Στὸ χέρι του εἶναι...


   Καὶ γιὰ νὰ μὴ μιλάω μὲ λόγια τοῦ ἀέρα, κομματοκρατία σημαίνει (α) πὼς στὴν πράξη ὅλες οἱ συλληπτὲς ἐξουσίες ἐλέγχονται ἄμεσα ἢ ἐμμέσως ἀπὸ τὰ κόμματα καὶ (β) πὼς γιὰ νὰ ἀσκήσει βασικὲς δημόσιες λειτουργίες ὁ πολίτης πρέπει νὰ συνδιαλλαγεῖ μὲ κομματικοὺς μηχανισμούς. Αὐτὸ γεννᾶ (α) τὴν διαφθορὰ τοῦ αἰῶνα καὶ (β) κλειστά, διαχειριστικὰ κόμματα. Ἴδωμεν...

 13. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 31/12/2012 22:52:46

  Καλή χρονιά Σωτήρη και θερμές ευχές σε όλες και σε όλους.

  • Ἀθτυάνακθ Καυθοκαλυβίτηθ avatar
   Ἀθτυάνακθ Καυθοκαλυβίτηθ @ Γιάννης Φαίλτωρ 02/01/2013 00:55:15

   Ἀντεύχομαι ἐνθουσιωδῶς!

 14. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 31/12/2012 23:30:36

  Καλή χρονιά!! Εύχομαι τα καλύτερα για το 2013!

  ΥΓ. Ευρώ βάλαμε, μνημόνιο βάλαμε, χωρίς ουσιαστικές, θεμελιώδεις (αντι)μεταρρυθμίσεις (που να τις αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος πολίτης, όπως ακριβώς σήμερα υφίσταται τυραννικά τη μεταρρύθμιση της κομματοκρατίας) και εμπέδωση αισθήματος δικαίου (ομόσημου της καθ΄ εαυτήν εννοίας σοβαρού και πολιτισμένου κράτους), το γλυκό δεν δένει με τίποτα. Άντε να δούμε…

 15. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 31/12/2012 23:44:23

  Καλή χρονιά σε όλους,χρόνια πολλά και πάνω απ'όλα ΥΓΕΙΑ!!!

 16. Γιάννης Μ. avatar
  Γιάννης Μ. 01/01/2013 10:51:22

  Καλή Χρονιά σε όλους

  Κυρίε Μητραλέξη υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εξετάσουμε το φαινόμενοι που βιώνουμε. Ένας άλλος διαφορετικός από τον δικό σας είναι αφού ξεκαθαρίσουμε ότι το κυρίαρχι μέλημά μας είναι μια Ελλάδα Ισχυρή με φθίνουσα σειρά να διευκρινήσουμε όλες τις πτυχές της προηγούμενης έννοιας. Θέλουμε μια Ελλάδα δέσμια των κομμάτων ή με σωστές διαχωριστικές γραμμές ; Μια Ελλάδα της αρπαχτής και του βολέματος ή της ισονομίας ; Ας ξεκαθαρίσουμε για ποιά Ελλάδα συζητάμε εάν θέλουμε πραγματικά να περάσουμε σε μια νέα εποχή ή σε άλλη περίπτωση ας ομολογήσουμε την αποτυχία μας καθώς η όποια Νέμεσις δεν θα θέσει τον στόχο. Χρήσιμη και οφέλιμη φυσικά έως απαραίτητη αλλά θα πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο και το επόμενο βήμα που θα μας οδηγήσει και για να είμαι πιο σαφής που θα επιθυμούσαμε να μας οδηγήσει

  • Σωτ Μητ avatar
   Σωτ Μητ @ Γιάννης Μ. 02/01/2013 00:58:46

   Καλὴ χρονιά!
   Τὸ τί σημαίνει «Ἑλλάδα ἰσχυρή», «Ἑλλάδα τῆς ἀρπαχτῆς» «Ἑλλάδα μὲ σωστὲς διαχωριστικὲς γραμμὲς» τὸ νοηματοδοτεῖ ὁ καθένας ὅπως θέλει. Θὰ συμφωνοῦσε μὲ τὶς διαπιστώσεις καὶ ὁ Λοβέρδος καὶ ὁ Τσίπρας καὶ ὁ Βενιζέλος καὶ ὁ Μιχαλολιάκος. Τὸ θέμα εἶναι ποιές -συγκεκριμένες- πολιτικὲς ὁδηγοῦν σὲ -συγκεκριμένα- ἀποτελέσματα.

   • Γιάννης Μ. avatar
    Γιάννης Μ. @ Σωτ Μητ 02/01/2013 01:13:06

    Συμφωνούμε ότι οι νοηματοδοτήσεις είναι κατά το δοκούν ακριβώς γι αυτό κι εγώ έγραψα ότι θα πρέπει να διευκρινηστούν επακριβώς οι πτυχές ώστε γνωρίζοντας τι ακριβώς θέλουμε να επιλεγούν οι κατάλληλες πολιτικές. Ο σαφής και ξεκάθαρος στόχος καθορίζει την επιλογή πολιτικής. Το αντίστροφο μπορεί να σε οδηγήσει σε διαφορετικό στόχο από τον επιθυμητό

 17. ..Ένας Έλληνας avatar
  ..Ένας Έλληνας 03/01/2013 00:11:32

  ..Αγαπητοί φίλοι, πολύ καλό το άρθρο, αλλά πλέον όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη "τελειώσει" ο χρόνος της Ελλάδας για ανάπτυξη αυταπόδεικτων θεωριών και ατέρμονων συζητήσεων για ενέργειες που έπρεπ να είχαμε υλοποιήσει δεκάδες χρόνια πίσω..Σήμερα στα Εξάρχεια, σε έλεγχο ρουτίνας δύο αστυνομικών σε δύο εγκληματίες ισλαμοφασίστες λαθροεισβολείς-εποίκους, δόθηκε "σήμα" εμφανίστηκαν άλλοι 50 εγκληματίες λαθροεισβολείς της σπείρας και όλοι μαζί επιτέθηκαν στους δύο Έλληνες αστυνομικούς δέρνοντας τους ανηλεώς ακόμα και με λοστούς με αποτέλεσμα να τους στείλουν στο νοσοκομείο..Εμφανίστηκε δε λίγο αργότερα στο τόπο του εγκλήματος ένα "υψηλόβαθμος" αξιωματικός της αστυνομίας και παρακαλούσε τους αυτόπτες μάρτυρες να ....αποκρύψουν τη πρωτοφανή δολοφονική επίθεση των "κακόμοιρων κτλ" απο τη τηλεόραση και τα ΜΜΕ...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ..Ένας Έλληνας 03/01/2013 13:53:47

   Αν είναι όντως σημερινό το επεισόδιο που αναφέρεις, είναι συνέχεια χθεσινού αντίστοιχου, όπου τέσσερις αστυνομικοί πήγαν στο νοσοκομείο, μετά από επίθεση μπουλουκιού πακιστανών, τους οποίους έλεγχαν για λαθραία διακίνηση τσιγάρων στην οδό Στουρνάρη. Ακριβώς όπως το περιγράφεις, το μπουλούκι εμφανίσθηκε μετά, προς υπεράσπισιν των δύο ελεγχομένων. Πάντως μετά από αυτό, και μετά από χρόνια απουσία της αστυνομίας από την περιοχή, σήμερα η κατάσταση αυτή φαίνεται να αλλάζει. Και πάλι μπράβο στον Νίκο Δένδια για την ευπρεπή παρουσία.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 03/01/2013 19:06:46

    [Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2013]
    "Αστυνομική επιχείρηση για το παρεμπόριο και την παράνομη μετανάστευση, πραγματοποιήθηκε σήμερα γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο τής Αθήνας και τις οδούς Τοσίτσα και Στουρνάρη, μετά τον τραυματισμό τριών αστυνομικών χτες, από διακινητές λαθραίων τσιγάρων. Κατά τη διάρκεια τής επιχείρησης προσήχθησαν στην Ασφάλεια και εξετάζονται 26 αλλοδαποί." (Από τον "Ελεύθερο Τύπο")

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.