#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/10/2012 07:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς δώρο Χριστουγέννων θέλει να αφήσει Δημόσιο και συνταξιούχους η ΤρόικαΤην επιβολή πρόσθετων διορθωτικών μέτρων για τη διασφάλιση της επίτευξης των στόχων του φετινού Προϋπολογισμού της «γενικής κυβέρνησης» έχει ζητήσει η Τρόικα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, με βάση τις συμφωνηθείσες δανειακές συμβάσεις, οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν καθυστερήσει την εκταμίευση όχι μόνο μίας δόσης ύψους 31,2 δισ. ευρώ, αλλά τριών δόσεων συνολικού ποσού 43,4 δισ. ευρώ! Συνέπεια της εξέλιξης αυτής είναι τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού κράτους να επαρκούν πλέον μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Σοκ

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.», οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας παρουσίασαν μόλις προχθές στην ελληνική κυβέρνηση νέες απαιτήσεις για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα εντός του 2012. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις αυτές, τα δώρα Χριστουγέννων των 700.000 υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου και των περίπου 450.000 συνταξιούχων του Δημοσίου θα πρέπει να καταργηθούν πλήρως από φέτος τον Δεκέμβριο! Ανάλογη απαίτηση φέρεται να έχει εγείρει η Τρόικα και για τα δώρα Χριστουγέννων των υπολοίπων συνταξιούχων, οι οποίοι υπερβαίνουν σε αριθμό τα 2 εκατομμύρια!

Τα μέτρα αυτά, εάν τελικά υιοθετηθούν από την ελληνική κυβέρνηση, θα προκαλέσουν κυριολεκτικά παράλυση στη χριστουγεννιάτικη αγορά της χώρας μας και θα οδηγήσουν στο κλείσιμο πολλές ακόμη χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατάφεραν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν μέχρι τώρα από την παρατεταμένη οικονομική κρίση και περιμένουν πώς και πώς την περίοδο των εορτών για να ανασάνουν οικονομικά.

Κατά ριπάς…

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», η Τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να καταργηθούν από φέτος τον Δεκέμβριο:

-Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που λαμβάνουν 450.000 πολιτικοί δημόσιοι υπάλληλοι και 250.000 λειτουργοί του Δημοσίου (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί πυροσβέστες, δικαστικοί, ιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, καθηγητές ΤΕΙ, διπλωμάτες κ.λπ.). Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 500 ευρώ. Σύμφωνα με την Τρόικα, η κατάργησή του από φέτος θα … «αποδώσει» άμεσα την εξοικονόμηση δαπάνης ύψους 350 εκατ. ευρώ.

- Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που λαμβάνουν, μαζί με τις κύριες συντάξεις τους, περίπου 450.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου (πρώην πολιτικοί υπάλληλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί κ.λπ.). Το επίδομα αυτό ανέρχεται σε 400 ευρώ και η κατάργησή του εκτιμάται από την Τρόικα ότι θα οδηγήσει στην άμεση εξοικονόμηση άλλων 180 εκατ. ευρώ.

-Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων ύψους 400 ευρώ που λαμβάνουν, μαζί με τις κύριες συντάξεις τους, πάνω από 2 εκατ. συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και των λοιπών ασφαλιστικών φορέων της χώρας. Η εκτιμώμενη από την Τρόικα άμεση εξοικονόμηση δαπάνης θα υπερβεί τα 800 εκατ. ευρώ.

- Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που καταβάλλεται ως 13η επικουρική σύνταξη σε όλους σχεδόν τους συνταξιούχους! Η εξοικονόμηση δαπάνης που θα προκύψει από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό ύψος των πρόσθετων αυτών και άμεσων περικοπών εκτιμάται ότι θα υπερβεί το 1,5 δισ. ευρώ.

Εκτροχιασμός

Σημειώνεται ότι τα νέα από την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού, τα οποία έγιναν γνωστά χθες, δείχνουν ότι:

- Τα έσοδα υπέστησαν νέα σημαντική καθίζηση τον Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά εξαιτίας της τριήμερης απεργίας των εφοριακών και των τελωνειακών που είχε σαν συνέπεια να μην εισπραχθούν μέχρι το τέλος του περασμένου μηνός περίπου 500 εκατ. ευρώ. Η συνολική υστέρηση εσόδων που καταγράφεται στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012 υπερβαίνει τα 2,5 δισ. ευρώ.

-Το πρωτογενές έλλειμμα φθάνει τα 2 δισ. ευρώ το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012.

 Γιώργος Παλαιτσάκης  στον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Basilio avatar
  Basilio 11/10/2012 09:04:21

  Είναι πλέον απίστευτο αυτό που συμβαίνει με μας τους Έλληνες. Και πώς να το χαρακτηρίσω; Ηττοπάθεια, αφασία, ωχαδερφισμό ή μήπως βαθειά και μη αναστρέψιμη κατάθλιψη κλινικού τύπου; Γίνονται καθημερινά εις βάρος μας τόσα και τόσα και τα δεχόμαστε στωικά και μοιρολατρικά…
  Μα μιλάμε για τον ίδιο λαό; Για τον Έλληνα του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών, της Τριπολιτσάς, του ’40; Τι μεταλλαγμένο είδος ειν’ τούτο Παναγιά μου σήμερα, που αντιδρά μόνο με το τηλεκοντρόλ αποφεύγοντας τα δελτία ειδήσεων και δεν πατάει ούτε καν στα συλλαλητήρια λες και ανήκει σε κάποια προνομιακή τάξη που δεν θίγεται από τα απάνθρωπα μέτρα…
  Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση στο φαινόμενο πέρα από την έλλειψη εμπνευσμένων ηγετών. Γιατί πάντα στην ιστορία του, ο λαός αυτός μεγαλούργησε όταν ηγέτες τον αφύπνισαν, του έδωσαν όραμα κι ελπίδα, τον ξεσήκωσαν…
  Που να πάει σήμερα ο πληγωμένος Έλληνας για να βρει το δίκιο του; Που να απευθυνθεί, που να εισακουστεί και που τελικά να ταχθεί πολιτικά για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο; Σήμερα ειδικά που οι ιδεολογίες κατέρρευσαν, το πέρασμα από το ένα στρατόπεδο στο άλλο είναι τόσο εύκολο και απροβλημάτιστο…
  Και όμως, δεν έχει που να πάει γιατί κανείς δεν του υπόσχεται (έστω και ψευδώς) αυτά που θέλει να ακούσει. Συγκεκριμένα και απτά , όχι ευχολόγια και εκθέσεις ιδεών…
  Βρείτε του λοιπόν έναν πολιτικό φορέα που θα υποσχεθεί ότι θα επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα του 2009, θα επαναφέρει τα δώρα Χριστουγέννων, θα καταργήσει τα χαράτσια, θα επαναφέρει το αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, θα φέρει τη βενζίνη στο 1 ευρώ, θα νοιάζεται για τη δημόσια υγεία και την παιδεία και σας πληροφορώ ότι την επαύριον κιόλας η κυβέρνηση θα καταρρεύσει υπό την πίεση της κοινωνικής έκρηξης που θα επιφέρει αυτός ό όποιος πολιτικός φορέας. Ο φορέας με μανιφέστο ΜΟΝΟ την παρούσα παράγραφο!!!
  Αλλά δυστυχώς… Οι επιλογές είναι δύο κι αυτές απέλπιδες. Ή θα πάει στον Τσίπρα που φυσικά δε θέλει να κυβερνήσει, ή θα πάει στον Μιχαλολιάκο που απέχει πολύ απ το να κυβερνήσει. Με λίγα λόγια θα παραμείνει σε φάση χειρουργικής νάρκωσης κάνοντας αντίσταση του τύπου: «δεν πληρώνω γιατί δεν έχω πλέον να πληρώσω, βάλτε με φυλακή να ‘χω το φαγάκι μου και τη θέρμανση μου…»
  Ακόμα και οι αυτοκτονίες θα πάρουν στο εξής άλλη μορφή αφού ο αυτόχειρ θα παίρνει μαζί του και δεκαριά λαμόγια (πολιτικούς) πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα.
  Σε αναζήτηση ηγέτη λοιπόν και δεν ξέρω τι μέλλει γενέσθαι. Απλά είμαι έτοιμος να τα δω όλα. Πιο κάτω δεν έχει!

 2. Γεωργία avatar
  Γεωργία 11/10/2012 09:06:00

  Όταν λες ΝΑΙ σε όλα, τότε οι εκβιασμοί και οι απαιτήσεις θ'αυξάνουν.

 3. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 11/10/2012 09:09:04

  Ολοι αυτοί ,είναι υπάλληλοι ή πληρώνονται απο το ελληνικό κράτος και τα ταμεία του.
  Τα οποία δεν έχουν αυτά τα ευρά διαθέσιμα για να κάνουν πληρωμές.
  Επομένως ή τα δανειζόμαστε ή τα αρπάζουμε με έκτακτη φορολογία ή περιμένουμε τώρα που θα αρχίσουμε να μαζέουμε τα κάστανα να μαζέψουμε και τα ευρώ που λείπουν απο τα ευρωδένδρα.
  Το κράτος μας λοιπόν θα αφήσει όλους αυτούς χωρίς "δώρο".Το ίδιο είναι που άφησε ακόμη περισσότερους χωρίς δουλειά.
  Και την ίδια ώρα πληρώνει κανά δις σε αποθαμένους και μαιμούδες.
  Το παραμύθι με τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν είναι καλό αλλά ο δράκος πετάει άτσαλα.
  Για να πληρώσει το κράτος τους κανονικούς και τις μαιμούδες ώστε να πέσει 1 δίς στην αγροά, πρέπει ,αφού δε ρημάδια τα δένδρα βγάζουν κάστανα και όχι ευρά και δανεικό χρήμα δεν πέφτει ούτε στην δανία, να αρπάξει απο τις επιχειρήσεις και την αγορά το ενάμισυ δίς ,ώστε να την σώσει.
  Ωραία σωτηρία...
  Να δανειστούμε μερικά δις ώστε να κρατηθεί η παραγωγή της κίνας σε χρισουγενιάτικα, η σίμενς σε συσκευές ηλεκτικές, η άππλ και η νόκια σε κινητά, οι τούρκοι λεμονοπαραγωγοί, οι χιλιανοί σκορδοπαραγωγοί και οι δικοί μας μάγκες "εισαγωγές -εξαγωγές(αέρος)"
  Να μην ξεχάσουμε και την χειμαζόμενη αυτοκινητοβιομηχανία, θέλει και αυτή την στήριξη της.
  Αν δεν στρωθούμε στην σκληρή δουλειά, αν δεν δουλέψει και παράγει ξανά η επαρχία τα πρωτογενή προιόντα διατροφής που καταναλώνουμε ,καμιά τρόικα και κανένα δάνειο δεν μας σώνει.
  Ούτε δραχμές, ούτε σιστέρια.
  Ούτε οι λεγεώνες των γραφειοκρατών που εγεννήθησαν δια να πληρώνονται επειδή υπάρχει το κράτος και αυτοί μαζί του.
  Ξανά στην παραγωγή λοιπόν,και στην δουλειά ...Και τέλος οι πλανόδιοι που πουλάνε σε αγροτικά χωριά πατάτες και κρεμμύδια χιλής και τουρκίας, ενώ οι άνεργοι νέοι γυαλίζουν τις καρέκλες των καφενείων καταναλώνοντας τις συντάξεις των παπούδων για φραπέ και καρτοκινητά.

 4. pasokos avatar
  pasokos 11/10/2012 13:06:17

  Από τους βασικούς λόγους που σας διαβάζω είναι και οι φωτογραφίες που επιλέγετε. Είστε άπαιχτοι

 5. monomaxos avatar
  monomaxos 11/10/2012 13:52:21

  Την κ. Κατσέλη δεν την συμπαθώ σαν πολιτικό. Ο λόγος είναι ότι συμμετείχε στην Πέμπτη Φάλαγγα του ΓΑΠ για την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας μέσω του ΔΝΤ και βεβαίως ψήφισε το Μνημόνιο Ι που έστρωσε τον δρόμο σε όσα επακολούθησαν.

  Σαν άνθρωπο όμως τη σεβάστηκα, τόσο για τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που σήμερα σώζει κόσμο, όσο και για το σπουδαιότερο που έκανε για πρώτη φορά να πει κάποιος αλήθεια στη Βουλή.

  Ήταν η Κατσέλη που είπε ότι:

  «Εχουμε καταφέρει», είπε, «κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα στον τακτικό μας προϋπολογισμό - όχι στον προϋπολογισμό της γενικής κυβέρνησης - ύψους 831 εκατομμυρίων».
  (Googlάρετε το στο ίντερνετ να το διαβάσετε).

  Ακούσατε εσείς από κανέναν άλλο ότι η Ελλάδα πέτυχε ποτέ έστω και ένα εξάμηνο πρωτογενές πλεόνασμα?

  Μόνο το BBC ανέφερε το ίδιο, και στην Ελλάδα μούγκα.

  Αν ήθελε να σώσει τη χώρα ο Σαμαράς, θα έκανε εκλογές τον Δεκέμβριο του 2011, πάρα πολύ πιθανόν θα έπαιρνε αυτοδυναμία και θα εφάρμοζε το Ζαπειο αφού ήξερε ότι η οικονομία ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΕ ΓΙΑ ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΗΣΟΥΝ.

  Αλλά δεν το έκανε. Γιατί, αν ο χαχόλος ο λαός πάρει χαμπάρι ότι με τα ίδια υπάρχοντα μέτρα μπορούμε να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, τότε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΑΧΘΗ ΜΕΤΡΑ 'Η ΓΙΑ ΤΟ PSI.

  Ξέρετε τι διαπραγματευτικό ατού είναι να λες στη Μέρκελ: εγώ με τα έσοδα μου μπορώ να καλύψω τις ανάγκες μου, δες τι ευκολίες μπορείς να μου προσφέρεις αν θέλεις να ξεπληρώσω και τα δάνειά σας.

  Αν θέλετε να σας πω και γιατί δεν είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα για όλο το 2011, Googlάρετε το Οικονομικό Δελτίο της Alpha bank υπ' αριθμ. 117 του Μαϊου 2012 όπου στη σελίδα 15 αναφέρεται ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο του Παπακων/νου που συντάχτηκε ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ, η Ελλάδα είχε ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΕΣΟΔΑ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 4,5 δις (μέτρο αποδείξεων κ.α.) για το 2011.

  Και φτάνουμε στο ζουμί: γιατί έγινε η κυβέρνηση Παπαδήμου? Μα για να πάρει αυτή ΝΕΑ ΥΦΑΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ και να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟ PSI τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες ώστε να περάσουν και άλλα χρόνια μέχρι να ξανα ανασάνουμε. Και βέβαια στο διαστημα αυτό θα προλάβουμε να αρπάξουμε με τον Σαμαρά, ότι δεν προλάβαμε με τον ΓΑΠ, πριν η Ελλάδα ορθοποδήσει.

  Και έτσι ήρθαμε στο σήμερα όπου η Πατρίδα μας παλεύει να ΞΑΝΑΠΕΤΥΧΕΙ πλεόνασμα και μάλλον θα παλεύει για κάμποσο ακόμη αν περάσουν και τα νέα μέτρα που μας ετοιμάζει η "ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ" αγαπητή μας κυβέρνηση.

 6. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 12/10/2012 00:40:09

  Και να κοπεί και να μην κοπεί εντελώς το δώρο η κατάσταση δεν σώζεται καθώς ουσιαστικά μιλάμε για ψίχουλα.Τα δώρα ήταν ήδη πετσοκομένα και η συζήτηση γίνεται για να αποδεικνύουμε ότι λαμβάνουμε μέτρα.Όλοι την έχουν πέσει στους εργαζόμενους προκειμένου να τους κάνουν Κινέζους δοκιμάζοντας τα όρια αντοχής τους, κανείς δεν ασχολείται με τα δις που έκαναν φτερά στο εξωτερικό.Πως γίνεται σε μια χώρα με τόσο μεγάλο πρόβλημα να έχει συσσωρευτεί τόσος πλούτος;δεν νομίζω από τις μαϊμού συντάξεις του ΙΚΑ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.