#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/06/2012 13:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η νέα κυβέρνηση;(Ανανεωμένο) Για μια ακόμα φορά το  Antinews επιβεβαιώθηκε. Γράφαμε προχθές ( Ο Βενιζέλος θέλει να ξαναγίνει … υπουργός Οικονομικών!) ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει την κυβερνητική πίτα ολάκερη για πάρτη του καθώς επιδιώκει να μην υπάρξει άλλο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση ώστε να είναι ο απόλυτος άρχων της «κουτσουρεμένης» κεντροαριστεράς.

Το επιχείρημα του είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετάσχει στην  κυβέρνηση με στελέχη που δεν έχουν υποστεί φθορά και με τεχνοκράτες. Η αλήθεια είναι ότι ο Βενιζέλος δε θέλει να δώσει εξουσία και δύναμη στους δελφίνους (Λοβέρδος κτλ.), ενώ από την άλλη οι ίδιοι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να απωλέσουν το κύρος και την πολιτική παρέμβαση που τους προσθέτει ο υπουργικός θώκος.

Μετά την χθεσινή θυελλώδη σύσκεψη στην Ιπποκράτους, με το θέμα ασχολήθηκε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε σημερινή συνεδρίασή της. Ο Βενιζέλος επέμενε στο να συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαρά μόνο τεχνοκράτες, και όχι πολιτικοί. Εισηγήθηκε επίσης  να μην μετέχουν κοινοβουλευτικά στελέχη (το ΠΑΣΟΚ έχει 33 βουλευτές), αλλά διαφώνησαν κορυφαία στελέχη – ανάμεσά τους και ο ΓΑΠ!

Μεταξύ άλλων διαφώνησαν οι Λοβέρδος (είπε ότι «οι δήθεν τεχνοκρατικές θέσεις είναι απαράδεκτες»), Χρυσοχοϊδης, Κακλαμάνης, Τζάκρη, Κεγκέρογλου, Χριστοφιλοπούλου και ο Παπανδρέου.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς ψηφοφορία, αλλά με τον Βενιζέλο να επαναλαμβάνει την πρότασή του για συμμετοχή με τεχνοκράτες και εξωκοινοβολευτικούς. Αργότερα τα στελέχη που πρόσκεινται στον Βενιζέλο τόνιζαν ότι «το κλείσιμο του προέδρου είναι η απόφαση της ΚΟ».

Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις των στελεχών στη Κ.Ο.:

Ο Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε. «Επειδή η κυβέρνηση δεν θα είναι ειδικού σκοπού, θα πρέπει να έχει αποτελεσματικότητα, επομένως θα πρέπει να ενταχθούν σ' αυτήν έμπειρα κεντρικά στελέχη», είπε.

«Η θέση μου είναι καθαρή. Ολα τα κόμματα θα πρέπει να συμμετάσχουν με το καλύτερο δυναμικό τους έπειτα από έγγραφη συμφωνία» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης αργότερα στο Mega. Λίγο νωρίτερα στην εκρηκτική συνεδρίαση είχε ζητήσει «να μπουν οι πετυχημένοι στην κυβέρνηση», για να εισπράξει το ειρωνικό σχόλιο του Μίμη Ανδρουλάκη: «Εσύ είσαι πετυχημένος;».

Όπως γράφει ο “Ελεύθερος Τύπος”, σε σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα στην Ιπποκράτους επικράτησε θύελλα ανάμεσα στον Ευ. Βενιζέλο και τους Μ. Χρυσοχοΐδη, Α. Λοβέρδο και Π. Ευθυμίου, οι οποίοι επέμειναν ότι το ΠΑΣΟΚ οφείλει να συμμετάσχει με τα βασικά του στελέχη και όχι με μεσαία και άγνωστα στελέχη στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Στη σύσκεψη ακούστηκαν βαριές κουβέντες. Από τη μία ο Ευ. Βενιζέλος αλλά και υποστηρικτές της πρότασής του για χαμηλή εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «επαγγελματίες υπουργούς» και από την άλλη η τριάδα που ευθαρσώς διαφώνησε με τη γραμμή του προέδρου απείλησε ότι «δεν μπορεί να στηρίξει Μαραβέγιες και Ζανιάδες», εννοώντας τα ονόματα των Γ. Ζανιά, Π. Μαραβέγια, Γ. Στουρνάρα και Γκ. Χαρδούβελη, που μαζί με τη Φώφη Γεννηματά φέρονται να είναι τα πέντε πρόσωπα που έχει αποφασίσει να προτείνει ο κ. Βενιζέλος για συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Φέρεται μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης να αμφισβήτησε ανοιχτά το επιχείρημα του Μ. Χρυσοχοΐδη ότι «πρέπει το ΠΑΣΟΚ να στείλει το πιο ικανό δυναμικό του στην κυβέρνηση», αμφισβητώντας ότι ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν επιτυχημένος υπουργός από τα πόστα που έχει περάσει. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης εξαιτίας αυτού του επεισοδίου έφυγε εκνευρισμένος και χωρίς να μιλήσει με κανέναν από την Ιπποκράτους, αν και αργότερα στο κεντρικό δελτίο του Μega άφησε να διαφανεί ότι αναμένει την τελική απόφαση για να συγκρουστεί ανοιχτά με τον κ. Βενιζέλο.

Την ίδια στιγμή, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου έλεγαν για τον κ. Χρυσοχοΐδη, προφανώς για να απαξιώσουν τη θέση που εξέφρασε, ότι είναι από τα στελέχη «που μπορεί να πάει μόνος του στον Σαμαρά και να αυτοπροταθεί για υπουργός», αν και δεν προέκυπτε κάτι τέτοιο από την τοποθέτηση Χρυσοχοΐδη στη σύσκεψη.

Πρόταση Σκανδαλίδη

Το κλίμα μύριζε… μπαρούτι, και ο Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος γνώριζε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει συμφωνήσει με τον Φ. Κουβέλη για συμμετοχή τεχνοκρατών και νέων, άφθαρτων στελεχών από το ΠΑΣΟΚ κατά την πρωινή τους συνάντηση αλλά και ότι ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί στην κυβέρνηση στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου ή Παπαδήμου από το ΠΑΣΟΚ, έριξε την ιδέα η απόφαση να είναι καμία συμμετοχή προσώπου από το ΠΑΣΟΚ και στήριξη της κυβέρνησης μόνο μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης. Τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος -θέλοντας να προκαλέσει άμεσα αναμέτρηση με τους διαφωνούντες- πρότεινε σήμερα η συνάντησή του με τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε συνεδρίαση και ψηφοφορία, όπου από τη μία θα τεθεί η δική του πρόταση για χαμηλή εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη η πρόταση των Μ. Χρυσοχοΐδη, Α. Λοβέρδου και Π. Ευθυμίου για υψηλή εκπροσώπηση και υπουργοποίηση βασικών και κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος μεταφέρει τη διαφωνία σε ένα σχετικά ασφαλές περιβάλλον, όντας βέβαιος ότι η άποψή του θα επικρατήσει. Και αυτό γιατί στις χθεσινές του συναντήσεις με ομάδες των νεοεκλεγμένων βουλευτών, συζητώντας τους όρους συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας, αυτό που άκουσε από τους περισσότερους βουλευτές ήταν καμία συμμετοχή ή χαμηλή συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση. Γι’ αυτό και σημείωσε: «Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που καλείται να στηρίξει με την εμπιστοσύνη της τη νέα κυβέρνηση θα εξειδικεύσει, όπως δικαιούται δημοκρατικά, τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ».

Απαντώντας δε στα επιχειρήματα των Μ. Χρυσοχοΐδη, Π. Ευθυμίου και Α. Λοβέρδου, ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση με το καλύτερο δυναμικό που διαθέτει θα στείλει μήνυμα ότι δεν στηρίζει την εθνική προσπάθεια με όλες του τις δυνάμεις, ο κ. Βενιζέλος -σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη που δεν ήταν προγραμματισμένη- σημείωσε:

«Η κυβέρνηση πρέπει να σχηματιστεί το ταχύτερο. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέχρι αύριο (σ.σ.: σήμερα) το μεσημέρι. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τις πρακτικές άλλων. Δεν θα είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Θα στηρίξει την κυβέρνηση ειλικρινά και θα μετάσχει σε αυτήν με τρόπο που είναι ο πιο ωφέλιμος για την αποτελεσματική λειτουργία της και την αξιοπιστία της απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Για να διασφαλιστεί όμως η αξιοπιστία της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ πρέπει αυτό που θα κάνουμε μετεκλογικά να αντιστοιχεί σε όσα είπαμε προεκλογικά», εννοώντας τη δέσμευσή του ότι σε νέα κυβέρνηση συνεργασίας το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετάσχει με γνωστά και προβεβλημένα στελέχη.

Περίοδος εσωστρέφειας

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη κορυφής έδειχναν εξόχως προβληματισμένα με την εξέλιξη αλλά και τους υψηλούς τόνους που επικράτησαν. Εξηγούσαν ότι αποτελεί σαφή ένδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μία μακρά περίοδο εσωστρέφειας, κατά την οποία θα διχαστεί ξανά με διάφορες αφορμές, μέχρι η κατάσταση να ξεκαθαρίσει. Και κατέληγαν: «Το ΠΑΣΟΚ του 12% δείχνει ότι δεν μπορεί να χωρέσει πολλά ισχυρά “εγώ”. Αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει σύγκρουση κορυφής, ο Βενιζέλος θα αμφισβητηθεί και αυτό θα καταλήξει σε ηχηρές αποχωρήσεις ή διαγραφές, διότι αλλιώς δεν πρόκειται να αποκτήσει ξεκάθαρο στίγμα και εμφανείς πλειοψηφίες και μειοψηφίες».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 19/06/2012 21:08:14

  Οχι αλλοι καρεκλοκενταυροι.
  Οχι αλλοι ανικανοι.
  Θα ειναι κακο για την συνοχη της κυβερνησης να υπαρχουν τετοια προσωπα

 2. nikos avatar
  nikos 19/06/2012 21:19:53

  Δεν ξέρω τι θα καταφέρει στην Ευρώπη η ΝΔ. Αν όμως αφήσει τα πρωτοκλασάτα του ΠΑΣΟΚ να την καπελωσει στο εσωτερικό , η αποτυχία είναι μαθηματικά και άμεσα προδιαγεγραμμένη

 3. ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ avatar
  ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ - ΥΙΟΣ 19/06/2012 21:22:45

  Υπόθεση εργασίας :
  Η κ. Α. Διαμαντοπούλου θα "ξαναπαίξει" για υπουργός , ....Παιδείας ας πούμε .
  Ελπίζουμε ότι στα γραφεία της Συγγρού θα υπάρξουν εχέφρονες να θέσουν "βέτο" σε μερικούς - μερικούς ...

 4. TopGunZ avatar
  TopGunZ 19/06/2012 21:46:46

  To ΠΑΣΟΚ είναι ΕΔΩ! ΕΝΩΜΕΝΟ, ΔΥΝΑΤΟ ! Λέμε τώρα... Που πήγαν άραγε αυτές οι τυμπανοκρουσίες? Κατεβάσαμε αυτάκια και μουτράκια? Αχου τα μωρέ!

 5. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 20/06/2012 00:13:39

  θα είναι η ταφόπλακα της συγκυβέρνησης πριν καν ξεκινήσει το έργο της,αν πάρουν Υπουργεία τέτοια ονόματα.Ονόματα που έχουν συνδεθεί με το παλιο,το σάπιο σύστημα.
  Σοβαρευτείτε στην Συγγρού street,το βέτο δεν είναι μόνο τίτλος εφημερίδας!

  • GO avatar
   GO @ Iωάννης33 20/06/2012 11:40:41

   Avenue, παρακαλώ!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Iωάννης33 20/06/2012 15:00:18

   "Ονόματα που έχουν συνδεθεί με το παλιο,το σάπιο σύστημα."
   Ενώ οι Αβραμόπουλος, Μεϊμαράκης, Βορίδης είναι το νέο και το υγιές ??

 6. Παντελης Κρ. avatar
  Παντελης Κρ. 20/06/2012 10:50:38

  Παρακαλουνται τα στελεχη του Πασοκ που πασχουν απο οξεια υπουργειτιδα να περασουν απο τη singular logic να ξαναδουν τα αποτελεσματα τον εκλογων.
  Δυστηχως ο ΕΟΠΠΥ δεν εχει το φαρμακο για αυτην την σοβαρη ασθενεια.

 7. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 20/06/2012 11:14:45

  To ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης και αυτό φαίνεται πλέον ξεκάθαρα. Στο νέο σκηνικό το ΠΑΣΟΚ όπως το ...λατρέψαμε... δεν έχει θέση. Πρέπει να αποφασίσει αν θα μετατραπεί σε καθαρόαιμο κεντρώο κόμμα με φιλελεύθερα χαρακτηριστικά προσπαθώντας να συγχωνεύσει τους εξωκοινοβουλευτικούς άκρατους φιλελεύθερους τύπου Μάνου-Τζήμερου και παίρνοντας το μικρό, είναι η αλήθεια, κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που ανήκει σε αυτή την ιδεολογική πλατφόρμα ή θα προτιμήσει να εκφράσει τη σοσιαλδημοκρατία συγχωνευόμενο με τη ΔΗΜΑΡ και "χαρίζοντας" το φιλελεύθερο κομμάτι στη Ν.Δ. Ανάλογα που έχει ο καθένας τα πρόβατα παίρνει θέση. Μπάχαλο...

 8. elli avatar
  elli 20/06/2012 12:42:30

  Άρχισαν τα όργανα!!! Αν ξαναδούμε όμως τους παλιούς άχρηστους και διαπλεκόμενους, (Διαμαντοπούλου=καταστρέψτε την παιδεία, Λοβέρδος=διαλύσατε την υγεία, Παυλόπουλος (για να είμαστε δίκαιοι)= "μπάτε σκύλοι αλέστε" που λέει κι ο λαός, Βενιζέλος= καμμία διαπραγμάτευση=περισσότερα χαράτσια=καμμία διαρθρωτική αλλαγή=προστασία στον κομματικό στρατό του δημοσίου, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και μαζί και η ΝΔ φυσικά στις επόμενες εκλογές!

 9. elli avatar
  elli 20/06/2012 12:48:42

  Βάλτε Βορίδη στο Πολιτικής Προστασίας . Απέδειξε ότι στα δύσκολα φέρνει εις πέρας το έργο του και αυτός είναι ένας τομέας που καίει και θέλει αποφασιστικότητα! Τουλάχιστον να εφαρμοστούν αυτά που είπατε για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης!

  • olga avatar
   olga @ elli 20/06/2012 15:29:09

   Πιστευω πως τους ακροδεξιους Βοριδη, Γεωργιαδη, Πλευρη κ.α. πρεπει να τους κανει περα η ΝΔ κι οχι να τους υπουργοποιησει κι ολας. Απο πού κι ως πού πετυχημενος ο Βοριδης; Στο Υπουργειο Μεταφορων δεν αλλαξε τιποτε, δεν θελησε να τα βαλει με τις συντεχνιες μη χασει κανενα ψηφαλακι. Τετοιους θελουμε παλι; Βαλτε προοδευτικους ανθρωπους στην κυβερνηση , βαλτε αφθαρτους.

 10. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 20/06/2012 13:59:54

  Επειδη ομως το να εισαι ΠΑΣΟΚ ,ειναι ανιατη ασθενεια και δεν εχει γιατριά , ο Ευθυμιου χθες βραδυ μετα απο ολα αυτα, δηλωνε στον Alpha οτι ''βεβαιως και δεν υπαρχει αναγκη συμμετοχης στελεχων τους''. Διοτι τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ εως να χωθουν βαθεια στο χωμα θα υποστηριζουν το κομμα τους. Στην ΝΔ ο Σαμαρας ΜΟΝΟΣ παλευει με φαντασματα εντος και εκτος κομματος , ακομη και τωρα που ειναι νικητης. Οπως και παντα ηταν νικητης !!!

 11. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 20/06/2012 14:00:57

  Γράφει η ανάρτηση στη δεύτερη παράγραφο: "Μετά την χθεσινή θυελλώδη σύσκεψη την Συγγρού, με το θέμα ασχολήθηκε.."
  Μήπως το σωστό είναι:
  Μετά την χθεσινή θυελλώδη σύσκεψη την ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ, με το θέμα ασχολήθηκε...
  Καλημέρα

  • Factorx avatar
   Factorx @ Εύμηλος 20/06/2012 14:09:15

   ΩΧ, αμέσως

 12. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/06/2012 14:26:47

  Η μη συμμετοχή κοινοβουλευτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει σημασία μόνο στο βαθμό που εμφανίζει ένα χαμηλότερο επίπεδο στήριξης από το ΠΑΣΟΚ (όπως και από την ΔΗΜΑΡ). Δεν είναι καλό σημάδι κατά τη γνώμη μου, αν και λίγο πολύ ήταν κατι αναμενόμενο. Προφανώς τα δύο κόμματα προσπαθούν να προασπίσουν το κομματικό τους συμφέρον. Εχω την αίσθηση ότι ούτε αυτό το υπηρετούν κατά τον καλύτερο τρόπο. Η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού από την οποία προσπαθούν να προστατευθούν δεν είναι κάποιου είδους καταστροφή και πιθανώτατα γρήγορα ούτως ή άλλως θα καταστεί αναπόφευκτη. Δεν είναι ανάγκη να γίνει με τρόπο που θα περιορίζει τις πιθανότητες επιτυχίας της κυβέρνησηςμε αποτυχία της .

 13. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 21/06/2012 08:41:39

  Πότε θα παραδεχτείς ότι η πολιτική στην Ελλάδα την επόμενη τριακονταετία τουλάχιστον θα είναι δεξιά; Θές να δείς και το ΚΚΕ να αποκρατικοποιεί; Έ μπορεί, εάν επιμείνεις και άλλο, να το δείς ΚΑΙ αυτό. Μοναδική ελπίδα να διασώσεται την αξιοπρέπειά σας είναι την επόμενη φορά, όποιος και αν ηγείται στη δεξιά, να τον ψηφίσετε με τα τέσσερα γιατί από εδώ και πέρα εάν δεν τα καταφέρνει μόνη της θα βάζει εσάς να κάνετε τη δουλειά. Συμφωνείς Ρεπούση;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.