#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/01/2010 20:51
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση – εντείνονται οι κινητοποιήσειςΧωρίς αποτέλεσμα ήταν η σημερινή δίωρη συνάντηση που είχαν μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Από την πλευρά της η υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης καλώντας τους αγρότες να λάβουν τις σωστές αποφάσεις.

Η συνάντηση έγινε σε κακό κλίμα λόγω δηλώσεων της υπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα, όπου έκανε λόγο για συνονθύλευμα αγροτών χωρίς νομιμοποίηση, σεξιστές και τραμπούκους που απειλούν και εκβιάζουν.

Έτσι συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με αποκλεισμούς μεθοριακών διαβάσεων και οδικών κομβικών σημείων, ενώ από χθες παραμένει αποκλεισμένο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Οι αγρότες θεώρησαν ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα αιτήματά τους και παρέπεμψαν στις γενικές συνελεύσεις των διαφόρων "μπλοκ" τις αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων στους δρόμους.

Η συνάντηση της υπουργού έγινε με τους αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, από δεκατέσσερα μπλόκα αγροτών της χώρας. Απόντες από τη συνάντηση ήταν οι παραγωγοί από τα μπλόκα της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, οι οποίοι εμμένουν στα οικονομικά αιτήματά τους.

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις

Την απόφαση να κλείσουν ξανά το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα πήραν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Κυριακής οι αγρότες των Αδέσμευτων αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις νέες δηλώσεις της υπουργού Αικατερίνης Μπατζελή που έγιναν μετά την πολύωρη.

Οι αγρότες στον Προμαχώνα θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα. Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Λίτο τη Δευτέρα στις 8.00 το πρωί οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν και την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.

Τη Δευτέρα αγρότες της Θεσσαλίας θα κλείσουν τις παρακαμπτήριες των Τεμπών από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι.

Επίσης, παραγωγοί της Νίκαιας πρόκειται να κατεβούν στην Αθήνα με λεωφορεία και να συγκεντρωθούν έξω από το Ζάππειο, όπου θα διεξάγεται ο διήμερος διάλογος για το Αγροτικό.

Η Νέα Δημοκρατία

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Στην κραυγή αγωνίας του αγροτικού πληθυσμού της χώρας η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαντά γενικόλογα και με αοριστίες.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δείχνει να μην έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος των αγροτών και τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Επί των συγκεκριμένων αιτημάτων των παραγωγών καμία ξεκάθαρη απάντηση, καμία συγκεκριμένη απόφαση. Οι ευθύνες της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων ανήκουν στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Καλούμε την ύστατη αυτή στιγμή, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να θυμηθεί τις περσινές υποσχέσεις του στους αγρότες κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεών τους και να δώσει λύση στο αδιέξοδο.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.