#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2013 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χωρίς Μανιτάκη η χθεσινή σύσκεψη υπουργών με την Τρόικα 

 

Η απουσία του κ. Μανιτάκη από τη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης και της Τρόικας προκάλεσε αίσθηση, με κυβερνητικά στελέχη να προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα τονίζοντας πως η σύσκεψη είχε ως μοναδικό θέμα τα δημοσιονομικά. Το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο πάντως συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση αυτή, με στελέχη του οικονομικού επιτελείου να «καρφώνουν» ευθέως τον κ. Μανιτάκη, τον οποίο και κατηγορούν για ανετοιμότητα.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στο οικονομικό επιτελείο δηλώνουν ανοιχτά πως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης όχι μόνο εμφανίστηκε ανέτοιμος να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πλάνο για τη διαθεσιμότητα, αλλά δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις απαραίτητες αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων. Μάλιστα, επιρρίπτουν στον κ. Μανιτάκη ευθύνες και για τον τρόπο διαπραγμάτευσης που επέλεξε με την Τρόικα, καθώς δεν τους έχει καταστήσει σαφές το πώς σκοπεύει να κινηθεί. Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα δεν ήταν τόσο χαλαρές όσο μπορεί να ανέμεναν αρχικά, δεν θεωρούν όμως πως βρισκόμαστε μπροστά και σε αδιέξοδο. Στο Μαξίμου εκτιμούν πως μπορεί να βρεθεί λύση με ένα στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα που μέχρι το τέλος του χρόνου θα κάνει λόγο για έναν αριθμό που θα υπερβαίνει τους 7 χιλιάδες υπαλλήλους.

 

Επικοινωνία των τριών

Ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τηλεφωνικά τους κυβερνητικούς εταίρους για τις εξελίξεις, με τον Φώτη Κουβέλη να ζητά από τον πρωθυπουργό να καταστήσει σαφές στη σημερινή του συνάντηση με την Τρόικα πως δεν θα πρέπει να υπάρξουν άλλα εισπρακτικά μέτρα και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ενώ του ζήτησε να επιμείνει στην ανάγκη να αυξηθούν οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. πάντως στήριξε θερμά το σχέδιο του κ. Μανιτάκη, ενώ ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να θέσει και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Σε κάθε περίπτωση ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να κλείσει τα ανοιχτά ζητήματα με την Τρόικα για να μην έχει και αυτό το βραχνά στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά την Πέμπτη. Πάντως, και ο ίδιος αναγνωρίζει πως αυτές οι καθυστερήσεις κάνουν κακό στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και ανατρέπουν το κλίμα αισιοδοξίας που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στην ελληνική κοινωνία.

Δ. Κοτταρίδης στον "Ελεύθερο Τύπο"

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας 12/03/2013 10:34:21

    Ποιό είναι το έργο του Μανιτάκη μέχρι στιγμής; Σχεδιάζει τη διοικητική μεταρρύθμιση; Υποστηρίζει ότι μπορεί να διαχειριστεί τον ήδη υφιστάμενο αριθμό των δημ υπαλλήλων, χωρίς απολύσεις, και να κάνει το δημόσιο τομέα παραγωγικό. Είναι σε αυτή τη θέση εδώ και 8 μήνες και επί της ουσίας δεν έδειξε τίποτα. Πόσο θα τον περιμένουμε; Είναι δυνατόν να κάνει κάποιος δουλειά στο δημόσιο με το χαμόγελο, τις μικροεξυπηρετήσεις και το άσπρο κασκολάκι; Εάν δεν σπάσεις αυγά ομελλέτα δεν γίνεται. Το κυβερνητικό έργο κολλάει λόγω Μανιτάκη. Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια των καθυστερήσεων ακόμη και αν εξυπηρετούνται ισορροπίες της τρικομματικής. Δείξτε πυγμή, δεν τους έχετε ανάγκη. Μην βασίζεστε στη φιλία τους, είναι περιστασιακή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.