#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/09/2010 12:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Χτίζουμε το συνασπισμό που θα αλλάξει την Ελλάδα"Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική την οποία ασκεί στον οικονομικό τομέα, ασκεί ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι με το Μνημόνιο η χώρα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην ύφεση, στα λουκέτα και την απελπισία.
«Δεν χρειάζεται να κουραστούμε για να πείσουμε κανέναν ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι αδιέξοδη, αυτό το ξέρουμε όλοι πια. Εκείνο που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να πείσουμε για την εναλλακτική μας πολιτική και να μετατρέψουμε την οργή σε ελπίδα», τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Ο αρχηγός της ΝΔ επισημαίνει ότι «ως αντιπολίτευση έχουμε ένα καθήκον να δώσουμε πολιτική διέξοδο σ΄αυτή τη συσσωρευμένη πίεση, να δώσουμε στην κοινωνία χειροπιαστή και ρεαλιστική προοπτική και να δει ο κόσμος ότι υπάρχει άλλη διέξοδος πέρα από το φαύλο κύκλο στον οποίο οδηγεί αυτό το Μνημόνιο».

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στην εναλλακτική προοπτική διεξόδου από την κρίση, την οποία έχει διατυπώσει το κόμμα του και εκτιμά ότι «γύρω από αυτή συσπειρώνονται, ήδη, ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας», ενώ τονίζει ότι στόχος του στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι «να φτάσει το μήνυμα της ελπίδας σε όλο τον ελληνικό λαό και να δοθεί η ευκαιρία στο εκλογικό σώμα να αντιδράσει πολιτικά».

Και αυτό γιατί «αν δεν αντιδράσει πολιτικά σήμερα, υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει η λαϊκή οργή αργότερα. Αυτός είναι ο στόχος και αυτός είναι ο πήχυς και δεν μπορεί στο μέσο μιας τέτοιας κοινωνικής κρίσης εμείς να «μετράμε κουκιά"».

Ο αρχηγός της ΝΔ υπογραμμίζει ακόμη ότι «μας ενδιαφέρει να έρθουμε στην εξουσία για να αλλάξουμε την Ελλάδα και να την αλλάξουμε με τη θέληση του ελληνικού λαού, όχι με τον «μπαμπούλα» του Μνημονίου. Γιατί οι μεγάλες αλλαγές ποτέ δεν γίνονται με το στανιό, ποτέ δεν γίνονται κόντρα στην οργή και την απελπισία της κοινωνίας. Εμείς, λοιπόν, χτίζουμε αυτό το μεγάλο συνασπισμό που θα αλλάξει την Ελλάδα. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μόνο μια στιγμή, ένα μόνο «σκαλοπάτι», για να χτίσουμε αυτή τη μεγάλη δύναμη ανατροπής των αδιεξόδων».

Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνεται της επιλογής του να «κατεβάσει» υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Αττική τον Βασίλη Κικίλια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι νέοι και άφθαρτοι πληρούν την προϋπόθεση της αξιοπιστίας, τονίζει ότι δεν μετανοιώνει που υποστηρίζει τον Π. Ψωμιάδη στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ερωτώμενος για τον αρχηγό του ΛΑΟΣ. υπογραμμίζει ότι «ο Γιώργος Καρατζαφέρης ψήφισε φανατικά το Μνημόνιο, είναι απέναντί μας σε όλα τα βασικά και δεν χάνει ευκαιρία να μας το δείχνει και να μας το θυμίζει».

Ο αρχηγός της ΝΔ ερωτώμενος αν κάποιοι επιθυμούν μια διασπασμένη ΝΔ, αναφέρει ότι «δεν ξέρω τι επιθυμεί ο καθένας, ούτε θα κάνω δίκη προθέσεων οποιουδήποτε. Πάντως αν κάποιοι επιθυμούν διασπασμένη τη ΝΔ, θα μείνουν με την επιθυμία».

Και στο ερώτημα αν τον ανησυχεί ο κατακερματισμός της Κεντροδεξιάς, καθώς η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά:

«Στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα δείτε μεγάλες ανακατατάξεις του εκλογικού χάρτη και μεγάλες μετακινήσεις ψηφοφόρων. Η ΝΔ θα γίνει τελικά ο πόλος συσπείρωσης όλων εκείνων που θέλουν μια άλλη προοπτική για τον τόπο (...). Οσοι ταυτίστηκαν με το παλαιό καθεστώς που καταρρέει και με το Μνημόνιο που βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης δεν χωρούν. Και δεν έχουν τίποτα να πουν».

Ο Αντώνης Σαμαράς, τέλος, εκφράζει την αντίθεσή τους στις αλλεπάλληλες εξεταστικές επιτροπές για υποθέσεις -"όπου το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι δεν θα βρεθεί τίποτα, για την ακρίβεια τίποτα εις βάρος της ΝΔ, γιατί μέχρι τώρα βρέθηκαν στοιχεία σκανδάλου σε βάρος πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ», λέει- και σημειώνει ότι «από τη στιγμή που συνεχίζουν χωρίς λόγο, αυτό σημαίνει ότι μόνο τους σωσίβιο είναι να κρατάνε τη ΝΔ όμηρο και αυτό βέβαια δεν αφήνει κανένα περιθώριο να δείξουμε συναινετική διάθεση».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρτο αλλιως... avatar
  Παρτο αλλιως... 12/09/2010 13:10:18

  Βρε, πολύ εύστοχα όλα αυτά που λέει ο πρόεδρος αλλά πόσοι Έλληνες πολίτες θα διαβάσουν τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής...;;;;;;;;;;;

 2. anon avatar
  anon 12/09/2010 13:11:45

  Θα έπρεπε... τι να διαβάσουν? real του ντορονικολάου?

 3. aengus avatar
  aengus 12/09/2010 13:13:55

  “Οσοι ταυτίστηκαν με το παλαιό καθεστώς που καταρρέει και με το Μνημόνιο που βυθίζει τη χώρα σε φαύλο κύκλο ύφεσης δεν χωρούν.”
  ΜΑ ΜΗ ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ…

 4. blue nile avatar
  blue nile 12/09/2010 13:15:31

  ...πολλοί όμως διαβάζουν αυτήν εδώ την ιστοσελίδα....

 5. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 12/09/2010 13:48:57

  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.....ΑΜΑΝ ΠΙΑ.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ ΝΤΙΝΟΣ 13/09/2010 04:07:25

   +1

   RIP συνασπισμέ

   ...και οι περίεργοι που κάψανε την αθήνα

 6. ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ avatar
  ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 12/09/2010 14:25:47

  Σιγά με το χτίσιμο Αντώνη, πρόσεχε τα τούβλα...

  • athamas avatar
   athamas @ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ 12/09/2010 17:00:46

   ...και κυρίως πρόσεχε Αντώνη τα στουρνάρια!

 7. Factorx avatar
  Factorx 12/09/2010 14:58:15

  Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες, αλλά οι συνεντεύξεις δεν δίνονται μόνο με κριτηρια αναγνωσιμότητας. Δίνονται και για την εικόνα στα περίπτερα, στις πρωινές εκπομπές για τον Τύπο κλπ. Δουλείες, αλλά και αναγκαιότητα

 8. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 12/09/2010 17:00:36

  Θλίψη στο στρατόπεδο Λαϊκούριων και των Ντορικών, κουράγιο αδέλφια σε μερικά χρόνια πάλι μαζί θα είμαστε! Υπό τον Αντώνη ασφαλώς!!!

 9. Κάποιος avatar
  Κάποιος 12/09/2010 20:34:00

  Πολιτική αντίδραση δεν είναι μόνο να βγει νεοδημοκράτης δήμαρχος ή νομάρχης αλλά να δίνεται καθημερινά στο κοινοβούλιο μάχη από την αντιπολίτευση ενάντια στην άκαρπη και αντιλαική πολιτική και να κινητοποιηθεί ο κόσμος ώστε να βγει μαζικά στους δρόμους δείχνοντας έμπρακτα την αποστροφή του στην λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ και του ΔΝΤ.
  Αν περιμένουμε 3 χρόνια για να γίνουν ξανά βουλευτικές εκλογές ώστε να έρθει ο Σαμαράς στην εξουσία και να αλλάξει την Ελλάδα φέξε μου και γλύστρισα.
  Μέχρι τότε δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο.

 10. ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ avatar
  ΝΕΜΕΣΙΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ 12/09/2010 20:39:02

  Ααααα ο κυριος που εχετε στο αρθρο ειναι ο κυριος που θα ψηφιζε το μνημονιο αν το πηγαινε με διευρυμενη πληοψηφια στη Βουλη,ειναι ο κυριος που θα σεβαστει την υπογραφη της κυβερνησης(δηλαδη την προηγουμενης οποτε συνεχεια του μνημονιου και ολων των υπολοιπων νομοσχεδιων κατα της χωρας μας που λεγεται ΕΛΛΑΣ) και ειναι επισης εκεινος ο κυριος οπου απο τη στιγμη που εξελεγη προεδρος της ΝΔ μιλουσες συνεχως για ενα μιγμα οικονομικης πολιτικης... Τωρα τι μιγμα ηταν-ειναι- ή θα ειναι οτι ξερετε εσει ξερω και εγω....

 11. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/09/2010 20:43:07

  Δε λέω, είναι ταρζανιά η "αντιμνημονιακή" γραμμή, αλλά η Ντόρα πρόλαβε, με γράσσο το άλειψε το σχοινί!

  • nai avatar
   nai @ Ο Θείος 12/09/2010 21:20:25

   Δεν πρόκειται να καθυστερήσει πολύ η ίδρυση κόμματος, που θα είναι διαφορετικό από τα άλλα ελληνικά κόμματα και για το οποίο αναζητούνται δημιουργικοί άνθρωποι, διατυπώνει η Ελληνίδα πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ». ...Εδω να δεις γρασσο που θα βαλει.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.