Χρυσόγονος: Να εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί έπρεπε να γίνει τώρα η ανάθεση των 500 εκατ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των P-3
06/04/2015 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρυσόγονος: Να εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί έπρεπε να γίνει τώρα η ανάθεση των 500 εκατ. δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των P-3

«Δεν είμαι ειδικός στα εξοπλιστικά προγράμματα και στα αμυντικά, εν γένει, αλλά σίγουρα δημιουργεί κάποια ερωτηματικά κατά πόσο είναι απαραίτητο να γίνει τώρα αυτή η δαπάνη» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, αναφερόμενος στην προμήθεια εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε πως «την πολιτική ευθύνη για αυτά τα θέματα την έχει προεχόντως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ακόμα περισσότερο όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην προκειμένη περίπτωση, είναι και κυβερνητικός εταίρος».

«Δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά, θέλω να πιστεύω ότι είναι επωφελής αυτή η προμήθεια, αλλά θα το δούμε. Πρέπει να γίνει μία συζήτηση σε επίπεδο ειδικών. Το ζήτημα είναι κατά πόσο έχει τις οικονομικές δυνατότητες αυτή τη στιγμή η χώρα και κατά πόσο αυτό πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα. Εδώ υπάρχει ένα ερωτηματικό, εκτός αν υποτεθεί ότι αυτό το οπλικό σύστημα είναι απόλυτα και άμεσα αναγκαίο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, για τα αίτια του οποίου θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση και στη Βουλή, ενδεχομένως, για να εξηγήσει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός πού βρίσκεται το κατεπείγον του θέματος» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την έκβαση των διαπραγματεύσεων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν έχουμε λαϊκή εντολή, ούτε για συνέχιση μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, ούτε και για ρήξη. Η λαϊκή εντολή είναι για σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία θα καταλήξει σε έναν έντιμο συμβιβασμό και ελπίζω ότι αυτή θα είναι η κατάληξη των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης και πρέπει να είναι σχετικά σύντομα, εντός του Απριλίου, θα έλεγα. Αν, όμως, οι εταίροι εννοούν στα σοβαρά το διαπραγματευτικό πλαίσιο της 20ής Φεβρουαρίου, τότε θα καταλήξουμε σε λύση, διότι το διαπραγματευτικό αυτό πλαίσιο λέει "μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα"- δεν το λέει ρητά, το λέει εμμέσως πλην σαφώς. Άρα μικρότερες απαιτήσεις για δημοσιονομικά μέτρα και βάση συζήτησης θα αποτελέσει ο κατάλογος μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης και όχι το mail Χαρδούβελη ή οι απαιτήσεις της τρόικας στην προηγούμενη αξιολόγηση. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση, διότι είναι προς το συμφέρον των δύο πλευρών, τελικά».

imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Naruto avatar
    Naruto 07/04/2015 09:11:31

    Η αλήθεια είναι οτι ο εκσυγχρονισμός των p-3 έπρεπε να γίνει πρό του 2009 και τώρα να ελέγχουν και να προστατεύουν τις ελληνικές θάλασσες απο ένοπλους και άοπλους εισβολείς . Θα ήταν τραγικό σφάλμα τα οικονομικά προβλήματα να αφήσουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις των γειτόνων . Να θυμίσω μόνο οτι η Τουρκία διαθέτει 17 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και υποτίθεται οτι η Ελλάδα είναι η ναυτική χώρα και η Τουρκία η στεριανή .Για το κόστος του προγράμματος πρέπει να διευκρινιστεί οτι είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα που κοστίζουν και λιγότερο το αεροσκάφος φορέας . Εγινε λοιπόν μεγάλος ντόρος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κόστους 500 εκ. τα οποία θα δοθούν σε βάθος χρόνου .Κανείς όμως δεν λέει τίποτα για τις 40.000 επαναπροσλήψεις " αδικημένων " αργόμισθων στο δημόσιο που θα κοστίζουν 72 εκ. τον μήνα , δηλαδή σχεδόν 1 δις τον χρόνο .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.