#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/12/2011 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρυσοχοίδης: Να φύγει ο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚΟ υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης κάλεσε σήμερα από την πρωινή εκπομπή του Mega τον Παπανδρέου να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές στις οποίες το κόμμα πρέπει να κατέβει με νέα ηγεσία. «Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνουν πριν από τις βουλευτικές» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι πλέον έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του κόσμου, αλλά και με τους ξένους.
Γι' αυτό και μόνο, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη. «Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη, τότε πρέπει να αποχωρεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς συζητάμε ακόμη αν και πότε θα ανοίξουν οι διαδικασίες. Δεν είναι μια σοβαρή και υπεύθυνη συζήτηση. Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει σοβαρά και συντεταγμένα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Δεν καθυστερήσαμε απλώς, σφυρίζουμε αδιάφορα, κάνοντας ότι δεν συμβαίνει τίποτε». 

Ο υπουργός Ανάπτυξης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οδήγησε σε αδιέξοδα, σε «φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και διάλυση του κρατικού μηχανισμού».

Αποσπάσματα της συνέντευξης παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική σελίδα του κ. Χρυσοχοΐδη (www.chrisochoidis.gr)

- Πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία ρύθμισης του χρέους και να φτάσουμε σε μια συμφωνία με μια έγγραφη συμφωνία επίσημη όπου να ορίζεται ότι θα κοπεί το χρέος 50% και να προχωρήσουμε.

- Υπάρχει μία δυσπιστία των αγορών, ότι δεν πρόκειται στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρξει ανάπτυξη.

- Η ύφεση που προκαλεί κοινωνικά προβλήματα και ανεργία θα συνεχίζεται με αποτέλεσμα η Ευρώπη κάποια στιγμή να εκραγεί σαν ηφαίστειο.

- Θεωρώ ότι στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία. Συνεχίζουμε να μην βλέπουμε την αλήθεια και σφυρίζουμε κατά κάποιο τρόπο αδιάφορα. Η χώρα θα έχει σε 3 μήνες εκλογές. Χρειάζεται ηγεσίες που να εμπνέουν προσδοκίες για το μέλλον και συζητάμε ποιος θα ανοίξει τις διαδικασίες και πότε θα τις ανοίξει. Αυτή δεν είναι μια σοβαρή αντιμετώπιση από ένα κόμμα που κυβερνά τα τελευταία δύο χρόνια.

- Δεν είναι ζήτημα πολυτελείας το άνοιγμα διαδικασιών σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ιστορία. Ο κόσμος περιμένει να διατυπώσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες του.

- Πρέπει να δώσουμε ένα δείγμα ότι πήραμε ένα μάθημα. Αντ' αυτού φαίνεται ότι δεν έχουμε καταλάβει τίποτα.

- Ουδέποτε υπονόμευσα, ουδέποτε δημιούργησα ομάδες, ουδέποτε έκανα συνωμοτικές ενέργειες εναντίον του κόμματος και πιστεύω ότι είχα μια θετική παρουσία στην πολιτική. Αυτό σημαίνει ευθύνη για όλα τα στελέχη. Ευθύνη απέναντι στους πολίτες που υποφέρουν, απέναντι σ' αυτούς που όσο σφίγγει το κρύο μπορεί και να πεθάνουν, απέναντι στους νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν 50% ανεργία.

- Σήμερα έχουμε μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να πάμε στο καινούργιο.

- Αναφέρομαι στις διαδικασίες που προηγήθηκαν της κυβέρνησης Παπαδήμου που προήλθαν από λάθη του κ. Παπανδρέου, από λάθη δικά μας και από πιέσεις που ασκήθηκαν από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας για να οδηγηθούμε στη συγκεκριμένη εξέλιξη.

- Η διετής κυβέρνηση η δική μας οδήγησε σε αδιέξοδα. Οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση.

- Αυτή τη στιγμή έχει χαθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του ΠΑΣΟΚ και του λαού.

- Οι αποφάσεις αυτές και η πραγματικότητα αυτή που διαμορφώθηκε είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν. Εγώ έφτασα στα όρια του πολιτικού λάθους.

- Έρχονται οι Ευρωπαίοι και υπογράφουμε συμβάσεις και μνημόνια που λένε ότι τα επόμενα 10 χρόνια θα πάμε σ' αυτή τη διαδικασία. Πρέπει μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές να πάμε σε δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας.

- Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης και εμείς όλοι. Δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω από αυτή τη διαδικασία.

- Έχουμε προτεραιότητα να αφοσιωθούμε με στόχο την επιτυχία του ρόλου και του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

- Οι δικαιολογίες και τα επικοινωνιακά τρικ δεν ταιριάζουν αυτή την εποχή. Όταν υπάρχει μια αποτυχία, αυτή χρεώνεται σε όλους εμάς.

- Υπάρχει έλλειμα εμπιστοσύνης. Όταν υπάρχει έλλειμμα μεταξύ ηγεσιών και λαού και δεν μπορεί να ανταπροκριθεί ο ηγέτης, πρέπει τότε να αποχωρεί.

- Ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι. Δημιουργήσαμε ένα χάσμα μεταξύ της αρχικής προσδοκίας που είχε ο κόσμος και του τελικού αποτελέσματος.

- Δεν υπάρχει ούτε μια οργάνωση ΠΑΣΟΚ ανοιχτή σε όλη την Ελλάδα. Είναι όλες αραχνιασμένες.

- Έχει διαρρηχθεί το νήμα της σχέσης μας με τον κόσμο.

- Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη γιατί έχει διαρρήξει τις σχέσεις μας με το λαό και έχει διαρρήξει και τις σχέσεις μας με τους Ευρωπαίους.

- Χασαπόπουλος: Υπάρχει περίπτωση δυαρχίας; Άλλος πρόεδρος στο κόμμα και άλλος υποψήφιος πρωθυπουργός;

Χρυσοχοΐδης: Είναι κι αυτά μία από τις μεθοδεύσεις που επιχειρούνται χωρίς νόημα και χωρίς περιεχόμενο.

- Υπηρετώ τη μεγάλη προτεραιότητα που είναι οι μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον τόπο.

- Πρέπει να γίνει σε ένα χρόνο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας για την εκλογική διαδικασία. Πρέπει να γίνουν στην ώρα τους ώστε στην ώρα τους να γίνουν και οι εκλογές.

- Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάει με νέα ηγεσία στις επόμενες εκλογές. Σέβομαι τον κ. Παπανδρέου, είναι ευγενής άνθρωπος,

- Ο κύριος Παπανδρέου δεν πρέπει να είναι υποψήφιος, μόνο σε αποικία μπορεί να είναι υποψήφιος με τέτοια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

- Δεν είναι θέμα ούτε φιλοδοξίας ούτε τίποτα και ο πολιτικός έχει ευθύνη. Είμαστε σε ηλικία που πρέπει να αναλάβουμε ευθύνες. Όποιος δεν το κάνει θα πάει στα σκουπίδια της ιστορίας. Μαζί κι εγώ αν δεν το κάνω.

- Σε διάσπαση οδεύουμε με βεβαιότητα τώρα που γίνονται διάφορες μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. Όποιος δεν καταλαβαίνει, τότε ή δεν καταλαβαίνει πράγματα ή έχει κρυφή ατζέντα. Όποιος δεν νοιάζεται να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές στη χώρα, προφανώς ή δεν κατανοεί ή έχει κρυφή ατζέντα. Το ίδιο συμβαίνει και στο ΠΑΣΟΚ σήμερα.

- Προσπαθώ να διαμορφώσω στη σκέψη μου όλες τις αναγκαίες πολιτικές που θα οδηγήσουν στο να μη χαθεί μια γενιά σε συνθήκες οπισθοδρόμησης. Μπορώ να το υλοποιήσω μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θέμις avatar
  Θέμις 04/12/2011 13:20:27

  "Ό Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη".
  Η παράταξη ποιον εκπροσωπεί;

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Θέμις 04/12/2011 16:45:26

   Τους Παπανδρέου! Φαύλος κύκλος, τι να λέμε τώρα...

 2. Απορία avatar
  Απορία 04/12/2011 14:12:31

  Να φύγει όλο το ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2009-2012 από τη χώρα και να του αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια.

  • Μπούφος avatar
   Μπούφος @ Απορία 04/12/2011 14:22:08

   Ν' αγιάσει το στόμα σου.
   Επίδης, όλοι όσοι δηλώνουν στις δημοσκοπίσεις ότι θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ να υποχρεωθούν σε ηλεκτροσόκ και εντατικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας, μήπως και συνετιστούν!

   • Lewnidas avatar
    Lewnidas @ Μπούφος 04/12/2011 16:04:42

    δεν σωζονται με τιποτα! μαζικη λοβοτομη απο το 1980 εχουν παθει

 3. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 04/12/2011 14:16:04

  Θρασυτατες ασημαντοτητες που εχουν καβαλησει το καλαμι και παριστανουν τους πολιτικους "ηγετες". Αλλα βεβαιως, "μωραινει Κυριος....".

 4. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/12/2011 14:16:11

  Tι κοινό έχουν ο Παπανδρέου και ο ....Κονστάτσο (τερματοφύλακας του Γαύρου για τους μη γνωρίζοντες);

  Δεν ...πέφτουν με τίποτα!

 5. Orestios avatar
  Orestios 04/12/2011 14:21:56

  Υπάρχει κάποιος που πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τελειωμένη υπόθεση?

 6. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 04/12/2011 14:38:22

  ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΥΘΥΝΩΝ: Κοιτάξτε τι μας λέει ο Χρυσοχοίδης: Όλοι φταίμε στο ΠΑΣΟΚ αλλά ο Γιωργάκης φταίει περισσότερο αφού ήταν αρχηγός!!! Χρυσοχοίδη κοίταξε τις δικές σου ευθύνες, ζήτησε την συγνώμη που μας χρωστάς και άσε τα αρχηγηλίκια. Και για την παράταξη για την οποία μιλάς δεν μπορείς να δείς ότι πέθανε και δεν υπάρχει πιά;

 7. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 04/12/2011 14:45:36

  Τελικά αυτός ο άνθρωπος δε θα δει το όνομα του σωστά γραμμένο ποτέ....

 8. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 04/12/2011 15:08:59

  Καλά τώρα. Ο Χρυσοχοΐδης παίζει το ρόλο του λαγού για τον Παπανδρέου, μάλλον γιατί πρέπει να μαζευτούν οι Λοβερδοδιαμαντοπουλοραγκούσηδες που συζητάνε για νέο κόμμα. Ίδιο έργο με το 2007, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

  Δεν θα έδινα πολύ σημασία, λοιπόν, στις συγκεκριμένες δηλώσεις γιατί δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε άλλο από εσωκομματικές τροχιοδεικτικές βολές. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Χρυσοχοΐδης να αρθρώσει ανεξάρτητο λόγο, τουλάχιστον όχι σε αυτή τη συγκυρία, γιατί δεν έχει στήριξη μέσα στο κόμμα τέτοια που να του το επιτρέψει. Προς το παρόν παίζει το ρόλο που του ανατέθηκε μήπως και ο Παπανδρέου του περάσει το δαχτυλίδι.

 9. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 04/12/2011 15:27:44

  Αν τον πεις λαγό του Παπανδρέου τον υποτιμάς. Λιοντάρι αποδεικνύεται. Τόλμησε και τα έβαλε ξεκάθαρα με τον ΓΑΠ, τη στιγμή που όλοι οι πράσινοι γοναμπήδες κάνουν τις κυρίες.

 10. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 04/12/2011 16:03:10

  Οι εναλλακτικές της οικογενειοκρατίας είναι χειρότερες από την ιδια την οικογενειοκρατία...

 11. madprof avatar
  madprof 04/12/2011 16:05:41

  Όταν κάποιοι προειδοποιούσαν, επίσημα με επιστολή που δημοσιεύτηκε στο site διαλόγου του πρώην κινήματος, ότι είναι επικίνδυνος και ανίκανος εσείς τον γλείφατε Καρούμπαλα. Το μόνο που απομένει είναι να χαρακτηριστείτε, όλοι σας, επίσημα και από την ιστορία ως πολιτικά κύμβαλα αλαλάζοντα και Μιάσματα της όποιας κοινωνίας δημιουργήσατε!

 12. bromoskylo avatar
  bromoskylo 04/12/2011 16:33:49

  Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πρέπει να έλειπε πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό και τώρα που επέστρεψε στην Ελλάδα θα έπεσε από τα σύννεφα o άνθρωπος μ’ αυτά που αντίκρισε ...

 13. Παντελάκος από το Βόλο. avatar
  Παντελάκος από το Βόλο. 04/12/2011 17:51:55

  ....και πού να πάει το παιντί;;;; Θα ανοίξει άλλο μαγαζί;;;; ....άσε, κάτσε εκεί που είσαι!!! ...καλά είσαι...!!!

 14. Παντελάκος από το Βόλο. avatar
  Παντελάκος από το Βόλο. 04/12/2011 17:56:40

  ....και όσο αφορά τον Πετσάλνικο... τον έχει αναλάβει η Ρώπα από το τσαντίρι και τον έχει κάνει "Ρώμπα"...!!!

 15. Θ avatar
  Θ 04/12/2011 19:53:16

  Πειθαρχικό!

 16. Θ avatar
  Θ 04/12/2011 20:13:36

  «Προπέτεια, αλαζονεία και αχαριστία» σχολιάζει ο Μ.Καρχιμάκης για τον Μ.Χρυσοχοΐδη

 17. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/12/2011 20:40:08

  & εμείς στοιχιζόμαστε σε μια Κυβέρνηση ΕΚΑΣ μαζί με ένα κόμμα που οδήγησε την χώρα : «φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και διάλυση του κρατικού μηχανισμού»

  Και περιβάλλουμε τους Υπουργούς και πρωτεργάτες της Κυβέρνησης αυτής με ψήφο εμπιστοσύνης.

  Αλήθεια ο Αι Βασίλης αργεί ακόμα; Για να φέρει κανένα ξυπνητήρι στη Συγγρού γιατί αντίδραση σε αυτή την κριτική που αγγίζει το ωμό δούλεμα μας δεν είδα...

  Ελπίζω μόνο η παραπάνω πρόταση να είναι το μοναδικό διαφημιστικό μήνυμα της ΝΔ για να θυμάται ο πολίτης που τον οδήγησαν και να βλέπουν άλλοι με ποιους συνεργαζόμαστε.

 18. EvThymios avatar
  EvThymios 04/12/2011 22:11:52

  Την νέα-Ο.Π.Λ.Α., δεν την ίδρυσε ο Γ.Α.Π., αλλά ο Χρυσοχοϊδης και οι Διώτιδες, πατήρ και υιός.

 19. Fanis avatar
  Fanis 05/12/2011 07:53:18

  Δεν με ενδιαφερει αν "προεδρος" του πασοκ ειναι ο γαπας η αυτο το χρυσοχοιδη..
  Δεν με ενδιαφερει αν φαγωθουν σαν σκυλια εκει μεσα στην Ιπποκρατους..
  Καθολου δεν με ενδιαφερει ..

  Με κοβει ομως και με τσουζει (με ποναει αφανταστα) που αυτα τα υποκειμενα δεν θα τιμωρηθουν..
  Ω! αυτο ειναι εξαιρετικα οδυνηρο (για μενα)..

  Ισως καπου- καπως χρειαζομαστε ενα "πλαστηρας" που θα δωσει το πρασινο φως και ενα "παγκαλος" που θα επισπευσει τις ..διαδικασιες..

  Και ας ερθει μετα η .."χαρη"..
  Ειναι αργα ,πολυ αργα ,να δηλωσει ο υπευθυνος..
  Οι σοροι τους (τα πτωματα τους πιο σωστα!) εχουν μεταφερθει στο νεκροτομειο..

 20. Γιώργης avatar
  Γιώργης 05/12/2011 10:05:02

  (Κολοκύθια στό πάτερο)².

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.