#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2011 19:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρυσοφόρα σκουπίδιαΓια τον χρυσό που κρύβουν τα σκουπίδια της Αττικής, έχουμε γράψει κατά καιρούς, όπως και για τους επιχειρηματίες που θέλουν να μπουν στο κόλπο της διαχείρισης, κι αν είναι δυνατόν και της αποκομιδής. Οι πρόσφατες απεργίες δυστυχώς από άφρονες συνδικαλιστές, άνοιξε το δρόμο στην κυβέρνηση να στρώσει το χαλί στους ιδιώτες για να βγάλουν τον χρυσό κάτω από τους τόνους σκουπιδιών.

Την Τετάρτη, λοιπόν, το ΥΠΕΚΑ και ο πολυπράγμων κ. Παπακωνσταντίνου, έκανε ημερίδα με θέμα «Έργα διαχείρισης απορριμμάτων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής: Κίνδυνοι, προβλήματα και προοπτικές».

Εκεί πήγαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, από τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη μέχρι και τους επιχειρηματίες. Εκεί λοιπόν και ο υπουργός τους ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2014 θα γίνουν με ΣΔΙΤ τέσσερα εργοστάσια διαχείρισης των απορριμμάτων. Όπως τόνισε ο ίδιος, «δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνουν με τη μέθοδο της καθολικής χρηματοδότησης» και τα έργα «πρέπει να γίνουν σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αττική, που έχει και το σοβαρότερο πρόβλημα».

Μόνο που δεν πέταξαν από τη χαρά τους οι υποψήφιοι… σκουπιδιάρηδες που δε βλέπουν να υπάρχει φως από άλλες δραστηριότητες και σπεύδουν να πάρουν θέση στα σκουπίδια. Ο Μπόμπολας, ο Λασκαρίδης, ο Περιστέρης της ΓΕΚ, η J&P Αβαξ, η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, μια εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων που έχει ποσοστό και η ΚΕΔΚΕ και πολλοί άλλοι.

Είναι πλέον γεγονός. Η κρίση και η χρεοκοπία οδηγεί στο μοίρασμα της πίτας, γρήγορα και εν κρυπτώ. Όπως είχε γίνει και με την προηγούμενη Οικουμενική. Το είπαν άλλωστε οι πολιτικοί στην ημερίδα. Λεφτά δεν υπάρχουν, άρα οι ιδιώτες θα πάρουν τα χρυσοφόρα σκουπίδια.

Οι Φορείς Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), σύμφωνα με τον κ. Κουκουλόπουλο, δεν θα έχουν καμία σχέση με το δημόσιο, θα είναι φορείς ιδιωτικού δικαίου και όχι Σύνδεσμοι που ανήκουν στο στενό δημόσιο τομέα. Για να γίνει αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Κουκουλόπουλος, θα τροποποιηθεί το σχετικό άρθρο του «Καλλικράτη».  «Δεν είναι δυνατό στις μέρες μας να μιλάμε για δημόσιες υπηρεσίες που θα κάνουν τέτοιου τύπου έργα. Πρέπει να έχουν την απαραίτητη ευελιξία και τη δυνατότητα να κινηθούν σε όλο αυτό το περιβάλλον, διότι οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν για τη χώρα», υποστήριξε ο υφυπουργός.

Τα έργα θα προκηρυχθούν τους επόμενους δύο μήνες, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου «μετά από σχεδόν μια δεκαετία, κατά την οποία υπήρξε συζήτηση, αλλά δεν έχει υπάρξει πρόοδος». Το κόστος κατασκευής των υποδομών εκτιμάται άνω των 430 εκατομμυρίων ευρώ. Το ελληνικό δημόσιο θα συνεισφέρει στη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου με κοινοτικές ενισχύσεις που εκτιμώνται σε 30% του κόστους του έργου.

Αυτά λοιπόν τα ωραία συνέβησαν σε ημερίδα του ΥΠΕΚΑ που θα μπορούσε να είχε και χορηγό τους επιχειρηματίες των σκουπιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sitting duck avatar
  sitting duck 17/11/2011 20:08:40

  Ενας ανώτατος υπάλληλος του Μπόμπολα, έκανε σεμινάριο στους υπουργούς για τις μεθόδους επεξεργασίας("βιολογικής ξήρανσης")των σκουπιδιών. Με το αζημίωτο βεβαίως, βεβαίως. Ο Παπακωσταντίνου αναδεικνύεται στον...αγαπημένο υπουργό του συγκεκριμένου ομίλου. Καθάρισε με τον χρυσό και ετοιμάζεται τώρα να τους χαρίσει καμιά 400αρια εκατομμύρια με τα σκουπίδια. Ευτυχώς που έβγαλαν την Κερατέα εκτός, ομολογώντας ότι εκεί...δεν είναι ακόμη "ώριμες" οι συνθήκες. Εμ βέβαια, να...τους πάει να ξαναμεφανιστούν οι εργολάβοι στη περιοχή!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/11/2011 20:42:49

  Ο μόνος "χρυσός" που έχουν τα σκουπίδια είναι ότι πληρώνουν, αναγκαστικά και προβλέψιμα οι πολλοί και εισπράτουν οι λίγοι. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται από τις απλές δουλειές της Μαφίας, αφού εκτός από την προβλεψιμότητα των εσόδων, εάν είναι "ογκομετρικό" προσφέρεται για ξέπλυμα (ποιός πιστοποιεί τον όγκο;) έχει και τυχερά αν μπορέσεις να εκβιάσεις:

  http://www.youtube.com/watch?v=6cnB21DzXf4&feature=related

  Αν δεν είσαι ευχαριστημένος, σου επιστρεφουν τα σκουπίδια (και σε χρεώνουν μόνο την μεταφορά). ΠΟΙΟΣ αμφιβάλει ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο από το 1996 και μετά;

  • Stratigos avatar
   Stratigos @ archaeopteryx 18/11/2011 00:06:13

   Αρχαίε, 4 εργοαστάσια θερμικής επεξεργασίας είναι πάρα πολλά....ένα είναι αρκετό. Σχεδιάζουν 4 για να μην μείνει κανένας νταβατζής παραπονεμένος...

 3. ataktos avatar
  ataktos 17/11/2011 21:08:11

  ΤΙ ΠΟΥΛΑΣ ΡΕ ΦΙΡΦΙΡΙΚΟ; Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ;http://vathiprasino.blogspot.com/2011/11/blog-post_3858.html

 4. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 18/11/2011 17:49:35

  Προσέξτε πόσο στοιχίζει σε ένα Δήμο η αποκομιδή σκουπιδιών.
  1. Ένας οδηγός και δύο εργάτες χ 100 εύρο = 300 εύρο
  2. Ένα φορτηγό με 50 εύρο πετρέλαιο +50 εύρο για συντήρηση και αγορά καινούργιου σε πενταετία = 100 εύρο
  3. Συντονιστική γραμματεία ένα άτομο + ένα άτομο για καθαρισμό του χώρου μεταφόρτωσης ( όταν πρόκειται για 100 οχήματα μιλάμε για 100 άτομα+100 άτομα στο σταθμό μεταφόρτωσης σύνολο 200 ) = 200 εύρο ανά όχημα.
  Έχουμε δηλαδή 300 +100+200= 600 εύρο ανά όχημα.
  Μέσος όρος αποκομιδής απορριμμάτων ανά όχημα 10 ton.
  Το κάθε όχημα εκτελεί 2 δρομολόγια μέσος όρος άρα μεταφέρει 20 ton.
  Εργολάβος έδωσε προσφορά σε μεγάλο Δήμο της χώρας μας 80 εύρο ανά ton.
  Έχουμε λοιπόν 2 δρομ. χ 10 ton = 20 ton χ 80 εύρο = 1600 εύρο.
  Με την καθαριότητα στους Δήμους μας στοιχίζει 600 εύρο με τον εργολάβο 1600 εύρο διαφορά 1000 εύρο ανά όχημα.
  Ποιος θα τα καρπωθεί αυτά τα παραπάνω;;;
  Οι Δήμοι πληρώνουν Έλληνες υπάλληλους, πληρώνουν τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία.
  Ο Εργολάβος θα δουλεύει με Έλληνες;;; οι με πακιστανούς;; ;;;
  Αντιλαμβάνεται κανείς το παιχνίδι;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.