#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2012 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρυσή Αυγή: Από λάτρεις του "Μέγα Πάνα" παπαδοπαίδια στην Μητρόπολη

[caption id="attachment_184421" align="alignnone" width="600" caption="Καιάδας"][/caption]

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε την είδηση ότι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και ειδικά ο θεωρητικός της Οργάνωσης, Χρήστος Παπάς, επισκέφτηκαν τον Μητροπολίτη Πειραίως, Σεραφείμ, και κατέθεσαν μήνυση κατά του… βλάσφημου έργου που ανέβηκε στο θέατρο Χυτήριο και προκάλεσε τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης.

Είδαμε και τις όμορφες φωτογραφίες με την αγαστή συνεργασία των Χρυσαυγιτών με τον μητροπολίτη ο οποίος πριν μερικές εβδομάδες είχε απαγορεύσει την… πεολειχία ως μεγάλο αμάρτημα. Μπράβο είπαμε, η Χρυσή Αυγή ήρθε στο σωστό δρόμο. Έγινε θαύμα και από δωδεκαθεϊστές, σατανιστές και οτιδήποτε άλλο μη χριστιανικό, ανακάλυψαν επιτέλους το… φως του Χριστού. Πως το έλεγε ο Χριστός; «"Άφετε τα παιδία και μη κωλύετε αυτά ελθείν προς με»;

Να λοιπόν το βλάσφημο έργο προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στην κοινωνία και την ορθόδοξη εκκλησία. Οι Χρυσαυγίτες έγιναν αμνοί του Χριστού και όλοι μαζί πολεμούν τους δαίμονες που κατατρύχουν τον χριστιανισμό.

Τι μένει άραγε; Να δούμε τον Καιάδα, κατά κόσμον βουλευτή Γερμενή από μέλος σατανιστικού συγκροτήματος να γίνει… ιερωμένος. Να δούμε τον Μιχαλολιάκο που κάποτε αποθέωνε τον "Μέγα Πάνα" να γίνεται (ακρο)δεξιός ψάλτης στη Μητρόπολη;

Λέτε πλέον να δούμε τον Ηλία Κασιδιάρη να αγκαλιάζει τη Λιάνα Κανέλλη και μαζί να ψάλλουν το Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία;

Και το καλύτερο. Ο Παναγιώταρος, αυτό το αλάνι που τα λέει χύμα και τσουβαλάτα στους αλλοδαπούς και τους λοιπούς εχθρούς της Χρυσής Αυγής, να ανακαλύπτει το φως το αληθινό και αντί για καντήλια να γίνεται παπαδοπαίδι στην εκκλησία της Αγίας Ζώνης στην Κυψέλη, έτσι για να είναι κοντά στα γραφεία του κόμματος.

Οι Χρυσαγίτες, λοιπόν, μετατρέπονται αργά αλλά σταδιακά σε αμνοί του θεού, διότι πρέπει να πάρουν τις ψήφους των φανατικών χριστιανών. Και η άθλια παράσταση του Χυτηρίου ήταν μια καλή ευκαιρία γι’ αυτό. Έτσι, όλοι μαζί, σατανιστές, παραθρησκευτικές οργανώσεις, φασίστες που χαιρετούν ναζιστικά, παπάδες που δεν έχουν βγει έξω από το κελί τους, 70χρονες παρθένες και λοιποί ακροδεξιοί μπορούν να δημιουργήσουν το πρώτο τάγμα για την ελληνική διαφώτιση. Που θα μας λένε τι να διαβάζουμε, τι να βλέπουμε, που να πηγαίνουμε.

Ένα λάθος έχουν κάνει μόνο. Τα γραπτά και οι φωτογραφίες μένουν. Ο Καιάδας – Γερμενής των Naer Mataron είναι αυτός που ξέρουμε στις φωτογραφίες, κι όχι ο κουστουμαρισμένος φουσκωτός που εμφανίζεται στη Βουλή.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος είναι ο τραμπούκος κι όχι ο καλός χριστιανός. Ο Μίχας που φύλαγε πόρτα στο θέατρο είναι ο πορτιέρης στα μπαράκια της Χαλκίδας.

Ο δε Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είναι ο καλός Πατερούλης. Είναι αυτός που εξυμνούσε το Χίτλερ κι αυτός που είχε γράψει κάποτε: «Σιγή στο δάσος, παγερή οσμή εγκλήματος, σύλληψη της στιγμής και ανθρωποθυσία, τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός, σατανικά υπέροχος ο Μέγας Παν…».

Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/10/2012 15:08:22

  Ο μέγας Βάρναλης είχε γράψει:

  "...Τυχερέ, κείνο τ' άθλιο δειλινό
  σε δέσαν με το Δάσκαλο Γληνό.
  Μεγάλα μάτια αστραφτερά, στητός
  κι ατάραγος πάνου απ' τη Μοίρα αφτός,
  κοιτούσε την ερχόμενην ευδία.
  Συ νευρικός από την αηδία.
  Μαζί μας, τελευταίοι, με το βαπόρι
  πρεζάκηδες, αλάνια, λαθρεμπόροι.
  Ξεπίτηδες, για να φανεί, πως ίσια
  λογιούνται η Λεφτεριά και τα χασίσια".
  ("Στην εξορία")
  Θα βρεθεί άραγε κάποιος ποιητής που θα γράψει, αντίστροφα, σατιρικά και όχι τραγικά, "δεξιά" και όχι "αριστερά",

  "Σατάνια και Θεούσοι αράδα,
  μπλέξανε σαν μακαρονάδα";

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Ο Θείος 16/10/2012 15:14:48

   Για σένα Θείε: Οι Ευσεβοφανείς
   "Η θρησκεία αποκρίνεται στον πιο βαθύ καημό του ανθρώπου: τον καημό της αθανασίας. Είναι η σχεδία που τον φέρνει, μέσα απ' το φόβο και περνώντας τον απ' το τρομερό ρίγος του χάους, στο ακρωτήρι της πίστης και της ελπίδας. Τον λυτρώνει από τον παραλογισμό, του αποκαλύπτει τις εσχατιές της αλήθειας — το σκοπό της επίγειας παρουσίας του και την μετά θάνατο πραγματικότητα — και υπερπληρώνει την ψυχή του με τον ευλογημένο ζήλο της αγιότητας. Η θρησκεία είναι το έργο της φανέρωσης του Θεού στον άνθρωπο και η συμπόρευσή τους μέσα στην εποχή της ελευθερίας και της ευθύνης που είναι ο βίος αυτός.

   Φανερό πως μιλώντας για θρησκεία, έχουμε ουσιαστικά στο νου μας τον Χριστιανισμό, τη θρησκεία που δεν τεχνουργήθηκε απ' το μεταφυσικό δέος του ανθρώπου αλλ' αποκαλύφθηκε απ' τον ίδιο το Θεό και αδιάκοπα αποκαλύπτεται στους πιστούς δια της Εκκλησίας.

   Ενώ, λοιπόν, η θρησκεία — η χριστιανική θρησκεία — είναι τα άγια των αγίων της ζωής, υποφέρει επί αιώνες αλλά υποφέρει έντονα και στην εποχή μας από μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων που ενώ φαίνονται ευσεβείς κι αφοσιωμένοι σ' αυτήν, ουσιαστικά δεν είναι. Δεν πρόκειται, όπως εύκολα θα μπορούσε να υποθέσει κανείς, για υποκριτές. Η υποκρισία έχει μέσα της το στοιχείο του εκούσιου, της θέλησης του ανθρώπου που την επαγγέλλεται. Ο υποκριτής γνωρίζει πως είναι υποκριτής και η συνείδησή του καταφάσκει, συμφωνεί σ' αυτή την αγυρτεία. Εκείνος χρησιμοποιεί τη θρησκεία για σκοπούς δικούς του, κοινωνικής προβολής, οικονομικών ωφελημάτων και λοιπά. Αντίθετα, ο ευσεβοφανής δεν γνωρίζει σωστά την κατάστασή του. Νομίζει, ή καλύτερα, πιστεύει πως είναι ευσεβής. Δεν περνά απ' τη συνείδησή του η σκιά κανενός δισταγμού, καμιάς αμφιβολίας. Πιστεύει πως εκφράζει στο ακέραιο το πνεύμα της θρησκείας κι ακόμη κάτι περισσότερο: πως έχει ταχθεί άνωθεν να την υπερασπίζει και να διώχνει έξω απ' το ναό τους διάφορους κολυβιστές και μεταπράτες κάθε εποχής. Ο ευσεβοφανής ζει επιφανειακά, ζει ελαττωματικά τον Χριστιανισμό κι επειδή το βίωμά του δεν πάει σε βάθος, δεν έχει ουσία πνευματική, εύκολα τον ωθεί στο θρησκευτικό φανατισμό που είναι ο πιο σκληρός, ο πιο ολέθριος κι ο πιο βλάσφημος του Θεού αλλά και του ανθρώπου φανατισμός.

   Δε μπορώ να φανταστώ άνθρωπο αληθινά ευσεβή που να είναι και φανατικός. Σταθερός στις αρχές και στις πεποιθήσεις του ναι, αλλά φανατικός όχι. Γιατί ο φανατισμός είναι βιασμός της ελευθερίας και του φανατικού αλλά και των άλλων στους οποίους κατευθύνεται, είναι σκοτισμός της συνείδησης που δεν τρέφεται και δεν φρονηματίζεται παρά μονάχα με την ελευθερία. Ο φανατισμός έχει από τη φύση του ένα στοιχείο έντονης κι επίμονης επιθετικότητας, έχει όλο το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας. Αλλά ο αληθινά ευσεβής δεν είναι ούτε επιθετικός ούτε μισαλλόδοξος, γιατί ζει και τρέφεται πνευματικά, και φωτίζεται συνειδησιακά από το δόγμα των δογμάτων που είναι η Αγάπη, δηλαδή η ουσία του Θεού, αφού «ο Θεός αγάπη εστί».

   Ο ευσεβοφανής είναι αυστηρός τηρητής των δογμάτων αλλά γι' αυτόν τα δόγματα είναι ξερά, σχηματοποιημένα, αφού δεν τα ζωοποιεί η χάρη της παρουσίας του Θεού που είναι η Αγάπη. Τα δόγματα είναι γι' αυτόν τύποι κι όχι ουσία, λόγια και όχι πάθος, κούφιες διακηρύξεις κι όχι αγωνιώδη βιώματα της ψυχής. Εν ονόματι των δογμάτων είναι έτοιμος να καταδιώξει, να συκοφαντήσει, να εξουθενώσει τους άλλους και λησμονεί πως ο Θεός έχει φύγει από μέσα του αφού έχει πάψει να νιώθει αγάπη και συμπόνια.

   Αυτοί, οι ευσεβοφανείς με την αλλοπρόσαλλη και χριστιανικά βλάσφημη συμπεριφορά τους, όλο κι απομακρύνουν τους ανθρώπους από τη θρησκεία, όλο και περισσότερο παγώνουν τον ζήλο και την πίστη των πολλών, όλο και πιο συχνά διασέρνουν τ' όνομα του Θεού που είναι τ' όνομα της αγάπης. Πιστεύουν πως ενώπιον του Θεού είναι εντάξει, έχουν τη βεβαιότητα και τη σιχαμερή προπέτεια της «αρετής» τους, είναι σίγουροι πως θα φύγουν απ' τον κόσμο αυτό δικαιωμένοι και πως θα κερδίσουν χωρίς αμφιβολία την επουράνια βασιλεία... Έτσι, θεωρούν τον εαυτό τους υποχρεωμένο ν' «αγωνίζεται», να ελέγχει, να κατακεραυνώνει τους αμαρτωλούς, να τους απειλεί με την κόλαση και με τον ηθικό αφανισμό. Λησμονούν πως ο αληθινά ευσεβής «διστάζει» αδιάκοπα κι αδιάκοπα ελέγχει τα έργα και τη στάση του για να δει αν αληθινά βρίσκονται μέσα στο χώρο της αγάπης, του Θεού. «Ο δοκών εστάναι, βλεπέτω μη πέση».

   Οι ευσεβοφανείς όμως έχουν ένα «ύφος» και μια σιγουριά κυριολεκτικά απάνθρωπα. Συνοφρυωμένοι και σπουδαιοφανείς, φέρνουν σ' εκείνους που τους συναπαντούν αηδία, όχι μονάχα γι' αυτούς, αλλά και για τις τίμιες και ιερές θέσεις που υποστηρίζουν. Διασύρουν τον Χριστιανισμό και παραμορφώνουν με τη βιαιότητα και τη σκληρότητά τους την πίστη. Εφευρίσκουν κι επιθέτουν στους ώμους των ανθρώπων βάρη δυσβάστακτα με μια κακή ηδονή και μια μοχθηρία που όταν τα προσέξει κανείς, δύσκολα θα τα ξεχάσει. Και λησμονούν πως η έσχατη Κρίση θα γίνει με βάση την Αγάπη, και μάλιστα, την Αγάπη προς τους άλλους, μέσα στους οποίους, κατοικεί και περιμένει ο ίδιος ο Θεός. Σιγά - σιγά έχουν τόσο πολύ ξεφύγει, που έχασαν και την αίσθηση και το μέτρο του ανθρώπου. Ξέχασαν πως έχει αυτό το έξοχο πλάσμα του Θεού καρδιά και πως η αθάνατη κι αγωνιώσα ψυχή του κατοικεί μέσα σ' ένα κορμί ευαίσθητο κι αδύναμο. Αυτοί, σαν τους Φαρισαίους, επιθέτουν βάρη πάνω στα βάρη και στο τέλος, εκείνοι που τους προσέχουν κι έχουν απατηθεί απ' την ευσεβοφάνειά τους, βλέπουν μ' απελπισία πως ο Χριστιανισμός είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί από τους ανθρώπους της εποχής μας και φεύγουν μακριά, απογοητευμένοι.

   Ο Χριστιανισμός, μέσα από το Ευαγγέλιο κι από τους πρώτους αιώνες της ζωής του, είναι απλός, καταδεχτικός, σεμνός κι «αγαπητικός». Σήμερα κοντεύει να γίνει γριφώδης πνευματική πραγματικότητα, έτσι που τον έχει εξαντλητικά «επεξεργαστεί» κι αναλύσει ο εγωισμός της ανθρώπινης διάνοιας. Οι ευσεβοφανείς με την πολιτεία τους, απογυμνώνουν τη θρησκεία απ' το μυστήριο που την ζωοποιεί και τη μεταμορφώνουν, παραχαράζοντάς τη, σε κοινωνική σκοπιμότητα. Μπαίνουν στις εκκλησίες και δεν τρέμει τίποτα μέσα τους μη τυχόν και είναι ανάξιοι. Έχουν τη σιγουριά και την αυταρέσκεια των μανιακών που δεν σέβονται ουσιαστικά τίποτα και δεν στέκονται μπροστά στον άλλο, τον οποιοδήποτε άνθρωπο, με σεβασμό και κατανόηση. Ποιος όμως να δείξει κατανόηση; Αυτοί; Μα αυτοί έχουν κάνει την ευσέβεια υπόθεση του εγωισμού τους κι ελέγχουν και καταδιώκουν τους άλλους γιατί δεν ξέρουν τι είναι αυτή η γλυκειά, η ανθρώπινη κίνηση της ψυχής που λέγεται επιείκεια. Αν μπορούσαν να το κάνουν χωρίς να φανούν, αν μπορούσαν λ.χ. να εξολοθρεύσουν με θάνατο τους αντιπάλους τους, θα το έκαναν χωρίς ενδοιασμό και «εις το όνομα του Θεού». Ο Θεός είναι αγάπη αλλά η δική τους καρδιά έχει σκουλικιάσει από την εμπάθεια και το μίσος.

   Ευτυχώς που υπάρχουν τα Συναξάρια των αγίων. Εκεί βλέπουμε πως οι αληθινά ευσεβείς, οι αληθινά άγιοι ήταν σεμνοί, καλόβολοι, επιεικείς κι αφανάτιστοι. Ήταν απροκατάληπτοι και γαλήνιοι. Έμοιαζαν με τα λούλουδα που φυτρώνουν στο φράχτη του περιβολιού: ευώδιαζαν από αρετή και ντρέπονταν. Αυτοί οι άγιοι που βγήκαν από τη διάσταση της ανθρωπιάς, από αμαρτίες και σφάλματα ξεπλυμένα με δάκρυα και ταπεινοσύνη, μας ξαναδίνουν την αληθινή, την καθαρή γεύση της θρησκείας, και θεσπίζουν ακατάπαυστα το κριτήριο το μοναδικό: της αγάπης.

   Κάτω απ' το δικό τους υπόδειγμα, η αγυρτεία των ευσεβοφανών της εποχής μας είναι ολοφάνερη. Η έκπτωσή τους και από το χώρο του ανθρώπου και από το χώρο της χάριτος του Θεού, δεδηλωμένη. Τρομοκρατούν ή ξιππάζουν μονάχα τους αφελείς κι εμπορεύονται αδίσταχτα τ' όνομα της χριστιανικής θρησκείας για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό και τα πλέγματά τους. Δεν ξέρουν τι θα πει καρδιά, τι θα πει συμπάθεια, τι σεμνότητα. Νομίζουν πως η τιμή του Θεού κρέμεται στ' αδίσταχτα χέρια τους γιατί ουσιαστικά δεν πιστεύουν πως το Άγιο Πνεύμα αγρυπνεί και κατευθύνει την Εκκλησία του Θεού. Σκοτώνουν αδιάκοπα ψυχές και συντείνουν, μέσα σ' ετούτη τη δύσκολη για το πνεύμα, την υλόφρονη, τη βλάσφημη εποχή, ο κόσμος ν' αποχριστιανίζεται και ο Χριστιανισμός να γίνεται ένα παρελθόν που όλο κι απομακρύνεται από τους ανθρώπους.

   Θεέ μου, σου εξομολογούμαι εγώ, ένας πολύ αμαρτωλός, πως οι ευσεβοφανείς που επαγγέλονται τους δικούς Σου, φέρνουν στην ψυχή μου ναυτία και αηδία!"

   ΚΩΣΤΑ Ε. ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

   Από το βιβλίο «Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ»

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Δαναός 16/10/2012 15:32:24

    Δαναέ,ὅπως ὑπάρχουν ψεύτες τῆς παλικαριᾶς,ἔτσι ὑπάρχουν καί ψεύτες τῆς εὐσέβειας...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Δαναός 16/10/2012 16:16:42

    Ειναι εξαιρετικό απόσπασμα φίλε Δαναέ, ευχαριστώ που το επισημαίνεις.
    "Δε μπορώ να φανταστώ άνθρωπο αληθινά ευσεβή που να είναι και φανατικός".
    Ένας μεσαιωνικός "Βόρειος Άγιος", ο μεγάλος αγιογράφος Αντρέï Ρουμπλιώφ (1360 -1427), όταν αντιμετώπισε την φοβερή σκληρότητα της εποχής του, δεν έρριξε το ανάθεμα στους άλλους, δεν μίσησε: Πήρε για χρόνια όρκο σιωπής, εξουδετέρωσε το "δηλητήριο της Ιστορίας" πίνοντάς το. Μετέτρεψε τον πόνο σε ομορφιά και αλήθεια.
    "Ευώδιαζε από αρετή και ντρέπονταν". Αυτό είναι πραγματική ευσέβεια.
    h**p://en.wikipedia.org/wiki/File:Angelsatmamre-trinity-rublev-1410.jpg
    Οι ευσεβοφανείς είναι κι αυτοί μια ακόμη έκφραση του κατακερματισμένου, φθαρμένου κόσμου μας. Ανήκουν στην αναληθή και μη ωραία πλευρά του. Τους αξιολογούμε, τους κρίνουμε (και ενίοτε τους σαρκάζουμε αγρίως), αλλά δεν τους μισούμε.
    Η θρησκεία αποκρίνεται στον καημό της αθανασίας. Οταν το κάνει γνήσια, είναι αγάπη, βρίσκεται εκεί όπου το αληθές και το ωραίο ("η φωτιά και το ρόδο" λέει ο Θωμάς Έλιοτ) γίνονται ένα. Εκεί όπου εμψυχώνεται το άψυχο και υλοποιείται το άυλο. Βλέπουμε μέσα της ξανά αποκαταστημένο τον κατακερματισμένο κόσμο, παίρνουμε μια εικόνα του Παραδείσου, απ' όπου εξοριστήκαμε.
    Υπέροχο απόσπασμα.

    • Δαναός avatar
     Δαναός @ Ο Θείος 16/10/2012 21:21:48

     Η ζωή είναι ένα δώρο, που μας το στέλνει ο Θεός σε κλειστό κουτί.
     Πολλοί το παίρνουν και δεν το ανοίγουν καν.
     Άλλοι, περιορίζονται να λύσουν την κορδέλα του κουτιού.
     Μερικοί το ανοίγουν και απλώς το περιεργάζονται.

     Οι σοφοί γεύονται το περιεχόμενό του είτε πικρό είτε γλυκό και παραδίδονται σε στοχασμούς.
     Οι άγιοι, και στις δύο περιπτώσεις, πικρό ή γλυκό το δέχονται με κατάνυξη, όπως ακριβώς είναι. Δώρον Θεού.
     Και το απολαμβάνουν.
     Δεν τό'λπιζα-λέει ο Ποιητής- ναν’ η ζωή μέγα καλό και πρώτο».
     Διονύσιος Σολωμός

     Και άλλοι ,μπορεί κι εμείς, το κάνουν κλωτσοσκούφι Θείε.

     • Εμμανουήλ avatar
      Εμμανουήλ @ Δαναός 16/10/2012 22:17:49

      !

   • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
    ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Δαναός 16/10/2012 17:06:19

    !!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Δαναός 16/10/2012 18:40:28

    Εξαιρετικό κείμενο !!!

   • άγρυπνη avatar
    άγρυπνη @ Δαναός 16/10/2012 19:13:45

    Το antinews στα καλύτερά του.Ευχαριστούμε.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 16/10/2012 15:12:46

  Τήν ἐπόμενη φορά ἄν ἐμφανιστεῖ ὁ Γερμενής μέ τήν ἀμφίεση τῆς φωτογραφίας,βλέπω καί τόν Τατσόπουλο μέ τή Ρεπούση νά τίθενται ἐπικεφαλῆς κύκλων μελέτης Ἁγίας Γραφῆς.Τόν δέ Μπίστη ἀρχιδιάκονο...

  • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
   ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Κυθήριος 16/10/2012 17:09:07

   Ειναι ψηφαλακια βλεπεις οι πιστοι.
   Και η πολιτικη ενα αεναο καρναβαλλι !

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 16/10/2012 19:32:14

    Ἀκριβῶς Ἑλένη,τήν καλησπέρα μου.

 3. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 16/10/2012 15:14:01

  Η Κου Κλουξ Κλαν ... αναγνώρισε την Χρυσή Αυγή

  «Ποιος είπε ότι τα θεσμικά όργανα των Η.Π.Α δεν ασχολούνται με τα Ελληνικά κόμματα; Η οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν, σύμφυτη με την Αμερικανική Πολιτεία, αναγνωρίζει την Χ.Α ως ομόαιμη οργάνωση». Αυτή ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο γεγονός ότι εδώ και λίγες ημέρες -και με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χ.Α στη Νέα Υόρκη- η Κου Κλουξ Κλαν φιλοξενεί το ελληνικό κόμμα στις ιστοσελίδες της.

  Στη σελίδα των «Ιπποτών», οι οποίοι είναι μία από τις έξι οργανώσεις που φέρουν το όνομα της Κου Κλουξ Κλαν, αναφέρεται ότι η «υπερεθνικιστική παράταξη Χρυσή Αυγή εγκαινίασε τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη για να προσεγγίσει την ελληνική διασπορά. Ενα παρακλάδι της παράταξης λειτουργεί ήδη στη Μελβούρνη της Αυστραλίας».
  Στην ανάρτηση γίνεται αναφορά σε αποτελέσματα πρόσφατων δημοσκοπήσεων που φέρνουν τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, αλλά δεν σχολιάζονται οι σφοδρές αντιδράσεις των Ελλήνων της Νέας Υόρκης που αντιτάχθηκαν στην παρουσία της οργάνωσης στην πόλη τους. Οι Ιππότες της Κου Κλουξ Κλαν έχουν ανεβάσει κείμενο από την, ανενεργή αυτή τη στιγμή, ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη.
  «Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε και να στηρίξουμε στην ελληνική διασπορά το εθνικιστικό όραμα της Χρυσής Αυγής. Πρέπει να αντισταθούμε στην πολυπολιτισμική και ανθελληνική ατζέντα της Νέας Τάξης Πραγμάτων», γράφουν οι χρυσαυγίτες της Νέας Υόρκης.

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63725583

 4. Δαναός avatar
  Δαναός 16/10/2012 15:42:13

  Ακριβώς Κυθήριε! Χαθήκαμε.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Δαναός 16/10/2012 19:31:04

   Καλησπέρα Δαναέ,πολύ αἰσθητή ἡ ἀπουσία σου...

 5. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 16/10/2012 15:47:56

  Για να μην ξεχνιόμαστε:
  'Εξι στους δέκα νεοέλληνες ψήφισαν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους ΠΑΣΟΚ. Σήμερα κάποιοι από αυτούς ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α "για αντίδραση". Όσο ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ήταν προοδευτικοί τώρα που ψηφίζουν αυτό που πραγματικά είναι ο καθένας τους μας ξινίζει. Δεν παραξενεύομαι καθόλου. Ζήτω ο νεοέλληνας.

  • Χρηστος avatar
   Χρηστος @ Δεξιόχειρας 17/10/2012 01:53:24

   Ενώ αυτοί που ψηφίσανε νέα δημοκρατία είναι πατριώτες και πρότυπο καλού έλληνα.... κάπως έτσι; Πας μη ΝΔ νεοέλληνας.... Κάτι μαθαμε και σήμερα! :)

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Χρηστος 17/10/2012 02:26:29

    Στα είκοσι μαύρα χρόνια ΠΑΣΟΚοκρατίας, οι Έλληνες που αντιστέκονταν στον εκμαυλισμό και την έκπτωση των αξιών ψήφιζαν ΝΔ, για να έρθει μετά το τσίρκο Καραμανλή και να μας απογοητεύσει. Ο ΝΔκράτης ψηφοφόρος του 2004 έχει σαφείς ποιοτικές διαφορές από τα πασοκολαμόγια, αλλά και από την κόκκινη χρυσή αυγή της ελληνικής αριστεράς για την οποία η δημοκρατία είναι καλή μόνο όταν συμφωνεί μαζί της.

 6. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 16/10/2012 16:01:20

  Κάθε μέρα έχουμε από ένα έως δύο άρθρα για την Χ.Α. για το πόσο φασίστες και ναζί είναι για το αν είναι αντίχριστοι ή χριστιανοί και για το αν αναποδογυρίζουν πάγκους.Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας σήμερα;Αν αντιμετωπίζονταν σωστά τα προβλήματα του λαού θα υπήρχε Χ.Α.;Αν δεν ξεφτιλιζόταν το βιοτικό μας επίπεδο θα υπήρχε Χ.Α.;Όσο καταστρέφεται και κινεζοποιείται η Ελληνική κοινωνία τόσο θα ανεβαίνει η Χ.Α. και ας μην κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται.Όσο και να δείχνετε τον καιάδα ή τον Ηρώδη το μόνο που κάνετε είναι να τους διαφημίζετε κι άλλο, ο κόσμος ανεβαίνει τον γολγοθά του δεν τον ενδιαφέρουν αυτά.Μπροστά στο δράμα που περνάει αυτά είναι ψιλά γράμματα.

  • lord tanamo avatar
   lord tanamo @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 16/10/2012 17:35:26

   Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα.Ότι ο κόσμος,ανεβαίνοντας τον ¨Γολγοθά" του ξεχνάει παντελώς την Αγάπη.
   Που να ανέβει και τον Γολγοθά στην κυριολεξία δηλαδή...

   Πάντως,ειλικρινά,έχω βαρεθεί με τη χρυσή αυγή.Ας γίνει επιτέλους κυβέρνηση,ας δει ο "καημένος" ο κόσμος με τι πραγματικά έμπλεξε και ας ησυχάσουμε επιτέλους μ'αυτούς.

   Η υποκρισία τους περισσεύει,αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς,για όλους θα έρθει η Κρίση.Κανένας παναγιώταρος και κανένας καιάδας δεν εξαιρείται.

   Τα υλικά προνόμια πολλοί αγάπησαν.Το Θεό -σχεδόν- κανείς.Και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου σε καμμία περίπτωση.

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 16/10/2012 16:09:11

  Αυτό που βλέπω είναι ότι η νερόβραστη στάση της αστικής Δεξιάς απέναντι στην βία και τον ολοκληρωτισμό της άκρας Αριστεράς εδώ και δεκαετίες και απέναντι στη λαθρομετανάστευση, έφερε από το μηδέν στην επιφάνεια ένα ακραίο φασιστικό μόρφωμα. Και φοβούμαι ότι θα μπούμε σε περιπέτειες αν ο πατριωτικός χώρος δεν ξυπνήσει και δεν πάψει να χαϊδεύει την άκρα Αριστερά... Η ΧΑ δεν θα εξαφανιστεί με κατά μέτωπον επιθέσεις, αλλά με ένα πατριωτικό μέτωπο που θα αντιταχθεί στον εθνομηδενισμό, στην αριστερή επιβολή στον δημόσιο χώρο και τη λαθρομετανάστευση, χωρίς όμως φασιστικά και ναζιστικά παρατράγουδα, μαιάνδρους και δεν ξέρω τι άλλο...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΒΙΣ 16/10/2012 20:03:49

   Για να γίνει αυτό το μέτωπο πρέπει ο κόσμος να καταλάβει , τι ακριβώς είναι η ΧΑ. Πρέπει να δει το αποκρουστικό πρόσωπό της και την υποκρισία της και να συνειδητοποιήσει, ότι όχι μόνο δεν θα του δώσει κάποια λύση , αλλά θα τον οδηγήσει σε χειρότερες συνθήκες από αυτές που βιώνει σήμερα . Θα του στερήσει και την ελευθερία να εκφράζεται και θα του επιβάλλει και τι να σκέφτεται. Και αλλοίμονο σε όποιον έχει διαφορετική άποψη....Η ΧΑ ανέβασε τα ποσοστά της, γιατί με τις φωνές και τους τσαμπουκάδες υπάρχουν αρκετοί που εκτονώνονται , γιατί το να κοιτάξεις τον καθρέφτη και να παλέψεις με ότι έχεις, είναι πολύ επώδυνο .... Είναι γεγονός ότι η Δεξιά έκανε λάθη και άφησε την Αριστερά να ''μπει από το παράθυρο'', δεν ήταν δα και όλη της η έννοια ούτε η προπαγάνδα ,ούτε και η αλήθεια ( κακώς ), αλλά το πλήγμα στις αξίες και στις αρχές της κοινωνίας το έδωσε το ΠΑΣΟΚ , κάτι στο οποίο πιστεύω συμφωνούμε . Η αρχή του κακού για το χάλι της λαθρομετανάστευσης, επίσης ανήκει στο Σημίτη - ΓΑΠ με το Δουβλίνο 2 , όπως και η καταστροφική δίνη στην οποία γυρίζουμε τώρα , είναι έργο του ΓΑΠ. Ενα κακό όμως , ποτέ δεν διορθώνεται με ένα άλλο. Αυτή την σημασία έχουν και τα άρθρα, αλλά και ο λόγος πολλών από εμάς που το αντιλαμβανόμαστε.

  • Απελπισμενος Συνταξιουχος avatar
   Απελπισμενος Συνταξιουχος @ ΒΙΣ 16/10/2012 20:25:19

   Aς παψουμε να βλεπουμε μονο δεξια μας γιατι κινδυνευουμε να μας κτυπησουν τα βαρεα οχηματα που ερχονται απο τα αριστερα μας και απο τα ακρα αριστερα μας. Οι απο τα αριστερα μας δεν αστειευονται αποκλειοντας "χυτηρια". Αυτοι επιτιθενται σε αστυνομικα τμηματα και σε αστυνομικους υπαλληλους, καταλαμβανουν στρατοπεδα, σχολεια, κτιρια κρατικα και ιδιωτικα, καναλια και ραδιοφωνικους σταθμους σε ολη τη χωρα. Και μας εμαθαν να τα θεωρουμε ολα αυτα σαν κατι το συνηθισμενο. Καταντησαμε να θεωρουμε οτι ειναι δικαιωμα τους να προβαινουν σε παρομοιες πραξεις. Δεν ακουσα να ζητα κανεις την αρση ασυλιας των βουλευτων που εισεδυσαν στο Επιτελειο και προπηλακισαν τον αρχηγο. Ουτε ακουσα να διενεργειται ερευνα για να διαπιστωθει γιατι τα οργανα τις ταξης δεν τους εμποδισαν, οπως ειχε ορισει πολυ προοσφατα η εγκυκλιος της εισαγγελιας του Αρειου Παγου. Ειμαστε αφελεις αν νομιζουμε οτι τα βαρεα οχηματα της αριστερας και της ακρας αριστερας δεν ειναι επικινδυνα. Προσοχη γιατι κινδυνευουμε να παρασυρθουμε απο τα οχηματα που ερχονται απο τα αριστερα μας που τα συνοδευουν και πακιστανικα κλπ φουσατα...

 8. ΚακωςΟρισμα! avatar
  ΚακωςΟρισμα! 16/10/2012 20:00:26

  ω τι ωραια φιλολογουμε οι Ασεβεις, οι Ευσεβεις!
  γεματοι εκπληξη, απορουντες, με τους αρπαγες της ευσεβειας που φτυσαμε!
  οταν γυριζαμε την πλατη στον "Θύμο" ενος λαου που "βλεπει" τον εαυτο του πλεον σε τουρκικους τσατμαδες , οταν με το ζορι τον καναμε να ντρεπεται για την ψυχη του και την ηθικη του!

 9. panas avatar
  panas 16/10/2012 20:37:32

  Πω, πω..., να αλλάξω το nickname μου βρε παιδιά...
  Από λάθος του πληκτρολογίου το είχα γράψει χωρίς να το ψάξω...
  Δεν περίμενα να με λατρεύει και ο Μιχαλολιάκος...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ panas 16/10/2012 21:32:52

   Ὄχι,ἀφῆστε το,ὥς δεξιός ψάλτης ὁσονούπω,θά σᾶς ἀφιερώσει καί ἕνα χερουβικό...

 10. Απαισιόδοξος avatar
  Απαισιόδοξος 16/10/2012 22:02:57

  Δυστυχώς δεν είναι μόνο υποκριτές: είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ. λΕνα συνονθύλευμα φασιστών, νεοναζί, αρχαιολατρών, σατανιστών και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, οι οποίοι καταφέρνουν να πείσουν χιλιάδες πολίτες ότι είναι... δεξιοί πατριώτες και πιστοί χριστιανοί. Εκμεταλλεύονται το ιδεολογικό κενό της κεντροδεξιάς "διανόησης" και το πνευματικό κενό της (διοικούσας) Εκκλησίας.

 11. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 16/10/2012 23:07:24

  Κ. Ε. ΤΣΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (μέσω Δαναού): "Η θρησκεία ... λυτρώνει [τον άνθρωπο] από τον παραλογισμό, του αποκαλύπτει τις εσχατιές της αλήθειας"

  Για να πετύχει το πρώτο τού παρέχει αφειδώς τον δικό της παρα-λογισμό, π.χ. θαύματα, νεκρανάσταση, ανάληψη στους ουρανούς, σύλληψη αρσενικού τέκνου με παρθενογέννεση χωρίς το DNA (τα χρωμοσώματα) κάποιου πατέρα.

  Το δεύτερο είναι δουλειά της επιστήμης.

  • EL CID avatar
   EL CID @ Αντίθεσις 16/10/2012 23:44:05

   Ο άνθρωπος που δέν έχει ενδόμυχο πόθο να γνωρίσει τον Θεό, μπορεί να αναπαύσει τη σκέψη του σε οποιονδήποτε λογικό ακροβατισμό, μπορεί να δεχθεί οποιαδήποτε επιστημονική ή αντιεπιστημονική εξήγηση των πραγμάτων, μπορεί ακόμη και να πιστέψει ότι η ανθρωπότητα προέρχεται από... άλλο γαλαξία! Αρκεί να μην εμπλέκεται ο Θεός και τότε όλα είναι αποδεκτά. Επέρχεται η πολυπόθητη «γαλήνη» του θυμικού, δηλαδή ο θάνατος της συνειδήσεως.
   Αλλά ο Ιησούς Χριστός ενεργεί ακριβώς αντίθετα στην ψυχή του ανθρώπου. Έρχεται να ανατρέψει την τελεολογία της φθαρτής μας ύπαρξης και να διαταράξει τα στάσιμα ύδατα της ανθρωποκεντρικής σκέψεώς μας. Γι' αυτό γίνονται θαύματα, γι' αυτό έγιναν νεκραναστάσεις και γι' αυτό θα συνεχίσουν να γίνονται. Είναι όλα αυτά το «ξυπνητήρι» της συνειδήσεως, μέσα σε έναν κόσμο που μας θέλει ναρκωμένους και υποταγμένους. Και είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι το θαύμα αποτελεί ανατροπή της φυσικής τάξεως. Στην πραγματικότητα το θαύμα αποτελεί επιστροφή στο «κατά φύσει», δηλαδή επαναφέρει τον κόσμο στην ουσία της υπάρξεώς του. Αυτόν τον κατά Θεόν «παραλογισμό» έζησαν και οι Άγιοι της Εκκλησίας, αξιούμενοι να ζήσουν εμπειρικά όσα «ὀφθαλμός οὐκ εἶδε καί οὖς οὐκ ἤκουσε».
   Εύχομαι ειλικρινά να αναθεωρήσεις κάποτε την άποψή σου!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ EL CID 17/10/2012 00:15:18

    !!!!!!!!!!!!

 12. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 17/10/2012 01:12:09

  Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας. Αν και η γλώσσα που χρησιμοποιείτε μού φαίνεται ιδιαιτέρως πυκνή και δυσνόητη (ίσως ελλείψει σχετικού υποβάθρου), εκτιμώ ότι απευθύνεται στην δεύτερη πρότασή μου ("ποιος μπορεί να μάς αποκαλύψει τις εσχατιές της αλήθειας"). Για την ουσία της πρώτης πρότασης ("παρέχει αφειδώς τον δικό της παρα-λογισμό") δεν βλέπω αντίρρηση. Φυσικά, όπως προείπα, πιθανόν να μην σας κατενόησα πλήρως.

 13. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/10/2012 01:17:39

  τoυ Γιώργου Θεοχάρη

  Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μέσα από το "Αγιορείτικο Βήμα" διαψεύδει τα περί της κοινής μήνυσης με βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά του θεατρικού έργου «Corpus Christi».

  Σε διάφορα blogs γράφεται ότι "ο μητροπολίτης συνοδεύονταν μάλιστα στο Αστυνομικό Τμήμα από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα από τους κ. κ. Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα''.

  Μιλώντας στο ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ διευκρίνισε ότι, τη μήνυση την κατέθεσε προσωπικά, ''οι βουλευτές της ΄΄Χρυσής Αυγής΄΄, το έμαθαν και ήρθαν για συμπαράσταση, είπε ο Σεβασμιώτατος.

  Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου για «κακόβουλη βλασφημία».

  "Γιατί κατέθεσα μήνυση κατά του επίμαχου έργου"

  ''Ζήτησα από την αρμόδια όργανα της πολιτείας να εφαρμόσουν τον ποινικό νόμο που προβλέπει το σεβασμό και προστασία της προστασία του θρησκευτικής ειρήνης . Όταν εξυβρίζεται ο Θεός μας τουλάχιστον είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους'', επισήμανε ο Ιεράρχης.


  Και συμπλήρωσε ''Οι ενιστάμενοι τελούν σε άγνοια του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Κατά τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδας (Ν.590/1977) δεν απαιτείται η άδεια της εκκλησιαστικής αρχής για τη προσφυγή σε δικαστική προστασία και επομένως θεωρώ ότι πλήττεται βαναύσως η προσωπικότητα μου εκ της αναποδράστως επερχομένης στην ελαχιστότητα μου ζημίας εκ της απαραδέκτου και αισχίστης απομοιώσεως του θεανδρικού προσώπου εις το οποίον ανήκει όλη η ζωή μου.''

  ''Φασίστες είναι όσοι εχθρεύονται κινήσεις που στοχεύουν στην εφαρμογή των νόμων του κράτους'', κατέληξε.

  Πηγή: agioritikovima.gr

 14. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 17/10/2012 01:33:20

  Δεν με ενδιαφέρει αν οι χρυσαυγίτες πιστεύουν στον δωδεκαθεϊσμό αν είναι καλά παιδιά και αν ανάβουν τα καντήλια στην εκκλησία της ενορίας.Με ενδιαφέρει για το τι θα μου ξημερώσει αύριο και αν θα μπορώ να εξασφαλίσω στο παιδί μου μια αξιοπρεπή ζωή.Το φαινόμενο της Χ.Α. εμφανίστηκε από την στιγμή που μπήκε το ΔΝΤ στην ζωή μας και θα εξαφανιστεί όταν θα ζούμε πάλι με αξιοπρέπεια, όσο ο Έλληνας οδηγείται στην απόγνωση και στο αδιέξοδο τόσο η Χ.Α. θα ανεβαίνει.

 15. ΤΝΤ avatar
  ΤΝΤ 17/10/2012 11:34:47

  O καθένας πιστεύει όπου θέλει.
  Είτε στο Χριστό είτε στο δωδεκάθεο.
  Αυτό λέει το Σύνταγμα.
  Αυτό ισχυει και για τους Χρυσαυγίτες.
  Εκτός απο Χ.Ο. που είναι και η πλειοψηφία πλέον των μελών της έχει και δωδεκαθεϊστές, παγανιστές κ.ο.κ.
  Τουλάχιστον δεν έχει μασώνους που έχουν τα κόμματα εξουσίας...

 16. lord tanamo avatar
  lord tanamo 17/10/2012 21:04:44

  Λολ,και ο μιχαλολιάκος μασωνάκι είναι (έχει την καντίνα στη Στοά).

 17. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 18/10/2012 03:12:06

  Πάντως με τόσα "καντήλια" που έχει κατεβάσει ο Παναγιώταρος, γίνεται άνετα αρχιμανδρίτης!

  • lord tanamo avatar
   lord tanamo @ Χαλκιδέος 18/10/2012 10:22:45

   Στην εκκλησία του Anton La Vey σίγουρα, με τον οποίο προσομοιάζει κιόλας (φατσικώς).

 18. lord tanamo avatar
  lord tanamo 18/10/2012 10:19:50

  In league with Satan.

 19. lord tanamo avatar
  lord tanamo 18/10/2012 10:21:42

  Όσο βλέπω τη φωτογραφία,τόσο κυλιέμαι στο πάτωμα από τα γέλια.Είναι δυνατόν αυτό το άτομο να το ψήφισε η κάθε Ελένη Λουκά που παραμονεύει στη γωνία ;!

 20. ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ avatar
  ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 18/10/2012 15:12:24

  Αφού καταλήξαμε ότι αυτά τα άτομα δεν τα ψήφισαν Χριστιανοί πλέον λύσαμε τα προβλήματα της Χώρας.Από αύριο θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι μισθοί θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα και θα επιστραφούν και τα 30€ που έχουν αφαιρεθεί από την σύνταξη των 360€ της γιαγιάς στο χωριό, θα καταργηθούν τα χαράτσια και τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ θα έχουν ευρωπαϊκές τιμές.

  • lord tanamo avatar
   lord tanamo @ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ 18/10/2012 18:07:56

   Εγώ νόμιζα ότι όλα αυτά θα γίνουν εάν στην κυβέρνηση ανέβουν οι καιάδας/ουρανία μιχαλολιάκου/κασιδιάρης/παναγιώταρος.

   Μας έχουν θολώσει το μυαλό τα άτιμα τα media.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.