14/09/2010 13:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρυσά δανεικά...

Χρυσά δανεικά για ακόμη μια φορά πήρε η Ελλάδα καθώς στη δημοπρασία των εξάμηνων έντοκων γραμματίων της το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,82% όταν τον Ιούλιο δανειστήκαμε με 4,65%. Αν και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός της υπερκάλυψης κατά 4,5 φορές και της άντλησης 1,17 δις ευρώ, εντούτοις προβληματισμό προκαλεί το επιτόκιο που συνεχώς αυξάνεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκδοση των εντόκων καλύπτεται κατά 90% από τις ελληνικές τράπεζες και θα μπορούσε να ελεγχθεί το επιτόκιο, αλλά κι αυτό κατέστη αδύνατο. Η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας δεν έχει επανέλθει όπως πολύ υποστηρίζουν μέσα στην κυβέρνηση.

Κι αν για μια ελεγχόμενη δημοπρασία 6 μηνών δεν μπορεί να γίνει με χαμηλά επιτόκια, τι θα γίνει αν βγούμε στις αγορές με τα spreads κοντά στο 1.000;ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 14/09/2010 13:49:35

  Το επιτόκιο είναι εξάμηνο ή ετήσιο;
  Δηλ. στους έξι μήνες θα πληρώσουμε ας πούμε πίσω 104,82%; Ή μόνο 102,41%;

 2. pikras avatar
  pikras 14/09/2010 14:13:25

  O επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, εμφανίστηκε «πολύ ικανοποιημένος» με τα αποτελέσματα της σημερινής δημοπρασίας εντόκων. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς η απόδοση ήταν μόνο 17 μονάδες βάσης υψηλότερη από ό,τι αυτή στη δημοπρασία του Ιουλίου........», δήλωσε ο Π. Χριστοδούλου στο Dow Jones Newswires.

  Τελικά θα μας τρελάνουν!

  Ως άσχετος μηχανικός δεν μπορώ να καταλάβω σε τι στόχευε αυτή η απολύτως ελεγχόμενη διαδικασία δημοπρασία.

  Ούτε τις ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν οι οικονομικοί εγκέφαλοι να πείσουν παρά τις διευκολύνσεις και τις εγγυήσεις που τις παρέχουν.

  Έχω την αίσθηση ότι πελαγοδρομούν οι άνθρωποι!

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/09/2010 15:21:34

  Μπα η σωτηρία δεν έπιασε;
  Ακριβότερα και από τον Ιούλιο παρά τους διθυράμβους; και οι επιτυχίες; οι παιάνες του Καν και του Τρισέ; οι αλαλαγμοί της επιτυχίας του κύριου Παπακωνσταντίνου; η συνεπέστατη εκτέλεση του προϋπολογισμού; αν και στα έσοδα είναι σκέτη ...εκτέλεση.

  Αλλά δεν νομίζω απλά οι κουτόφραγκοι θα άκουσαν τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού την Κυριακή και θα υπέθεσαν ότι αφού λεφτά υπάρχουν δεν θέλουμε και δεν προσάρμοσαν τη ζήτηση με τη προσφορά....

 4. deldio avatar
  deldio 14/09/2010 15:29:15

  o,60% πέρυσι τα δανεικά, 1,7% το Γενάρη 2010, 4,65% τον Ιούλιο και 4,82% τώρα μετά το μηχανισμό στήριξης που θα έριχνε τα spreads και θα μας έσωζε! Σκέψου ότι ουδείς ξένος αγόρασε εεληνικές τράπεζες τα πήραν τα ομόλογα. Ε ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ!

 5. peripeton avatar
  peripeton 14/09/2010 21:58:43

  Αυτο το "αισιόδοξο είναι το ότι υπερκαλύφθηκε το ποσό που προσέφερε το δημόσιο σε ομόλογα" είναι από τις μεγαλύτερες χειραγωγήσεις! Εννοείται πως υπερκαλύφθηκε!! Ξέρετε κανέναν που να του δίνουν 4,82% επιτόκιο και να μην το θέλει;;;; Γιατι δεν μπορεί να συμμετάσχει ο λαός με τις αποταμιεύσεις του σε αυτές τις δημοπρασίες; Που ο θεός να τις κάνει δημοπρασίες. Δημοπρασία είναι όταν ο κάθε ένα χτυπάει και δίνει καλύτερη τιμή και στο τέλος το παίρνει αυτός που έχει προσφέρει την καλύτερη τιμή, τουτέστιν το χαμηλότερο επιτόκιο. Αυτές εδώ είναι στημένες εκχωρήσεις δημοσίου χρήματος.

 6. ΘΕΟΦΙΛΟΓΙΑΝΑΚΟΣ avatar
  ΘΕΟΦΙΛΟΓΙΑΝΑΚΟΣ 15/09/2010 09:22:37

  “Με το χρυσάφι μπορούμε να αγοράσουμε τις πιο ανεξάρτητες συνειδήσεις, μπορούμε να χορηγούμε όλα τα κρατικά δάνεια και μετέπειτα να κρατάμε κράτη στο έλεός μας. Ήδη οι κύριες τράπεζες, οι συναλλαγές ολόκληρου του κόσμου, οι πιστώσεις όλων των κυβερνήσεων είναι στα χέρια μας”. (Ραββίνος Reicham).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.