20/10/2009 22:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χριστόφιας: Ο δημόσιος διάλογος περί «οδικού χάρτη» για την Τουρκία προκαλεί σύγχυση

Δεν πρέπει να δοθεί περαιτέρω συνέχεια στο δημόσιο διάλογο περί «οδικού χάρτη» για την Τουρκία τόνισε απόψε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφιας, τονίζοντας ότι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η πρόκληση σύγχυσης (!!!)

Εξήγησε δε ότι η πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για «νέο οδικό» χάρτη δεν έχει οποιανδήποτε σχέση με όσα έχουν διαδοθεί.

Υπέδειξε επίσης ότι η συζήτηση επί του θέματος προσφέρει τροφή σε διάφορους να υποσκάψουν εκούσια ή ακούσια την κοινή προσπάθεια των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας για αγαστή συνεργασία, προς όφελος του κυπριακού, αλλά και των δύο χωρών.

Ερωτηθείς ποια στάση θα τηρηθεί το Δεκέμβριο, οπότε και θα αξιολογηθεί η πρόοδος της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Χριστόφιας απάντησε ότι οι αποφάσεις θα εξαγγελθούν στον κατάλληλο χρόνο.

Τώρα, πρόσθεσε, στόχος είναι να πείσουμε τους εταίρους μας να ασκήσουν επιρροή στην Τουρκία για να αλλάξει στάση και να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της και προπάντων να βοηθήσει έμπρακτα και όχι με λόγια, ώστε οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό να έχουν αίσια κατάληξη.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Orestios avatar
    Orestios 21/10/2009 21:30:33

    Και εκεί προκαλεί σύχγυση ο μέγας ρήτορας της Ελλάδας? Βρε κάτι περίεργα που συμβαίνουν! Να καταλαβαίνονται, τάχα, μεταξύ τους οι ηγέτες και να μην τους καταλαβαίνουν οι λαοί τους. Και να φταίνε πάντα οι λαοί γι αυτό. Θα ακούσουμε ότι λένε και εδώ οι σοσιαλιστές? Οτι ο λαός δεν είναι ώριμος να καταλάβει και διάφορα άλλα κοσμητικά σε στύλ Αντιπροεδρικό. Τον πήραν χαμπάρι και στην Κύπρο ότι λέει άλλα αντί άλλων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.