16/12/2010 13:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χριστουγεννιάτικα θα ανοίξουν τα επαγγέλματα και θα κλείσουν σπίτια

Για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τις αλλαγές και σε άλλους οργανισμούς με μεγάλα ελλείμματα, πέραν του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ που έχουν ήδη δρομολογηθεί, προανήγγειλε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το επικαιροποιημένο μνημόνιο, ανακοινώνοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στο υπουργικό συμβούλιο


Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι το δεύτερο «πακέτο» επιπλέον συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών και φορέων του δημοσίου θα είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 καθώς επίσης, στις αρχές του έτους θα είναι έτοιμη η έκθεση για το νέο μισθολόγιο και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών και η ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου.

Τέλος, υπενθύμισε ότι αύριο συνεδριάζει το ΔΣ του ΔΝΤ για να εγκρίνει και τυπικά την καταβολή της τρίτης δόσης που ανέρχεται στα 2,5 δις ευρώ, ενώ μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου θα καταβληθεί η τρίτη δόση του δανείου από την ευρωζώνη ύψους 6,5 δις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lipis avatar
  lipis 16/12/2010 14:00:24

  Κύριε Σαρρή, Πληρεξούσιε Υπουργέ Β' τάξεως, Διευθυντή της ΣΤ1 Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών

  Απευθύνομαι σε σας ως μόνο αρμόδιο για να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το Γυμναστήριο του Υπουργείου Εξωτερικών και την απόφασή σας να μην το χρησιμοποιούν οι συνταξιούχοι Υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά μόνο οι εν ενεργεία, και μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

  Κατ' αρχήν, με ποιά λογική, τη στιγμή που ο πολίτης συναλλάσσεται με το Υπουργείο Εξωτερικών, θα βλέπει άδεια την καρέκλα του εν ενεργεία υπαλλήλου του Υπουργείου Εξωτερικών, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, με το αιτιολογικό ότι "έχει πάει στο γυμναστήριο","γυμνάζεται", "τρέχει στο διάδρομο", "κάνει βαράκια" κλπ.

  Το γυμναστήριο του Υπουργείου Εξωτερικών εγκαινιάστηκε όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, και ήθελε να κάνει τζόγκινγκ, να του κάνουν μασάζ, ωραίες γυμνάστριες με τις οποίες εξόπλισε το γυμναστήριο με λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, και είχε παρατηρηθεί ότι οι περισσότεροι διπλωματικοί υπάλληλοι που ήθελαν να τον πλησιάσουν για να πετύχουν κάποιο ωραίο πόστο στο εξωτερικό (με πολλά λεφτά και λίγη δουλειά) έτρεχαν καθημερινά στο διάδρομο δίπλα του, έστω και αν προηγουμένως δεν είχαν ξανακάνει γυμναστική.

  Η απαγόρευση που ισχύει για τους συνταξιούχους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών να χρησιμοποιούν το γυμναστήριο του Υπουργείου Εξωτερικών είναι τελείως άδικη και διακριτική σε βάρος τους. Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν γυμναστική, χωρίς να παρατάνε τις δουλειές τους, χωρίς να τους περιμένει ο κόσμος που πάει για συναλλαγές με το Υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να πηγαίνει πίσω η εξωτερική πολιτική (λες και πάει ποτέ μπροστά...!)

  Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων ήταν ένα χαστούκι για σας κύριε Παπανδρέου, αφού εκλέχτηκε η σκληρή μπακογιαννική ομάδα με επικεφαλής τον Πληρεξούσιο Υπουργό Β' Μιχαήλ Διάμεση, έμπειρο από την προϋπηρεσία του στη Διεύθυνση Προσωπικού και ως Γραμματέα του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στο οποίο συμβούλιο δεν έκαναν καθόλου εντυπωση οι ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, τις οποίες τα μέλη του αγνοούσαν ή τις πετούσαν στα σκουπίδια.

  Είναι απόλυτα δικαιολογημένο το αίτημα του Συνδέσμου Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο γυμναστήριο του Υπουργείου Εξωτερικών. Μέσα στον Ιανουάριο του 2011 γίνονται αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Διπλωματικών Υπαλλήλων και το σημερινό διοικητικό συμβούλιό του, θα ήθελε να επιδείξει ένα κατόρθωμα, για να πετύχει την επανεκλογή του. Ένα τέτοιο κατόρθωμα θα ήταν να πετύχει τα μέλη του να έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο γυμναστήριο του Υπουργείου Εξωτερικών.

  Θα ήταν άδικο για συνταξιούχους Πρέσβεις, Πληρεξουσίους Υπουργούς Α' και Β' τάξεως, να μην έχουν πρόσβαση στο γυμναστήριο του Υπουργείου Εξωτερικών, αφου υπηρέτησαν τόσα χρόνια εν ενεργεία τον κλάδο και το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, μη εφαρμόζοντας - ως μέλη του - τις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 16/12/2010 14:14:30

  Καημένοι συμβολαιογράφοι, κακόμοιροι φαρμακοποιοί ! Η πείνα σας περιμένει.

  Κακόμοιρη ΝΔ !

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ τσώφλι πασατέμπου 16/12/2010 14:35:33

   Ναι ενώ έπρεπε οι κακόμοιροι φαρμακοποιοί να συνεχίσουν να δουλεύουν με 35% κέρδος

   • zackii avatar
    zackii @ Σοσιαληστής 16/12/2010 21:22:10

    Εσένα ρε φίλε αν το αφεντικό σου σε πλήρωνε μετά απο΄6 χρόνια πόσα θα ζήταγες? Είδες ο λαικισμός και η παραπληροφόρηση τι κάνει? Όλοι λέτε γιά τα ΜΜΕ αλλά η πρέζα δεν κόβεται. Τα δικά τους παπαγαλίζετε. Οι φαρμακοεισαγωγείς πληρώνονται κάθε 6 χρόνια-τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Αν σου χρεώσουν τα φάρμακα κοψοχρονιά από που θα βρουν να πληρώσουν υπαλλήλους, εφορίες, νοίκια, νέες παραγγελίες κλπ? Κόψτε το λαικισμό!

 3. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 16/12/2010 14:15:34

  Φαστ φακ...

 4. NTINOS avatar
  NTINOS 16/12/2010 14:27:04

  ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ...ΣΠΙΤΙΑ.
  ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.....

  • O Mimikos o Giatros avatar
   O Mimikos o Giatros @ NTINOS 16/12/2010 14:49:09

   ΤΩΡΑ ;Αυτό συμβαίνει αρκετά χρονια όμως ...πραγματικά τα τελευταία χρονια υπάρχουν αρκετές πανέμορφες Ελληνιδες "κορτσουδες" απο την Πατριδα ,φοιτητριες,Παντρεμενες,ελευθερες κοκ κοκ που το χτυπάνε το "ριζογαλακι" ξέρω αρκετές τα πρώτα παιδιά. Ai τιμαί αξιοπρεπεις μα πως τα λέω ο κιαρατάς χαχαχα, αυτά έχει η παγκοσμιοποίηση περνουν εκδίκηση πλέον και οι γερμανοί σχεδόν τζάμπα Ε! καιρός ήτανε δεν μπορούσανε να κυκλοφορήσουν έξω απο το κερατο χαχαχα.
   Μιμικος απο Düsseldorf.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ O Mimikos o Giatros 16/12/2010 16:19:05

    Μιμίκο, θα είμαι στο τέλος Ιανουαρίου στο Düsseldorf. Κερνάω καφέ ... και ανταλλαγή πληροφοριών ...

    • O Mimikos o Giatros avatar
     O Mimikos o Giatros @ δρόμος 16/12/2010 16:55:57

     Ζητω συγγνώμη από τον αρχισυντάκτη εάν παραφέρθηκα προηγούμενα λάθη κάνουμε ,Ναι δρόμος μέσα είμαι και για καφέ και ότι θέλεις έλα από Bismarck στρ 77.ρωτα για τον Πανο από τα Σέρρας τον γιατρό χαχαχα σιγα να μην ειμαι !χαχαχα ξέρουν αυτοί αλλα Γενάρη ρε φιλε; ποιος Ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε..πάντως σε περιμένω ,Νταλικέρης εισαι με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά χαχαχα

    • O Mimikos o Giatros avatar
     O Mimikos o Giatros @ δρόμος 16/12/2010 16:58:36

     Ζητω συγγνώμη από τον αρχισυντάκτη εάν παραφέρθηκα προηγούμενα λάθη κάνουμε ,Ναι δρόμος μέσα είμαι και για καφέ και ότι θέλεις έλα από εδω.ρωτα για τον Πανο από τα Σέρρας τον γιατρό ξέρουν αυτοί ..αλλα Γενάρη ρε φιλε ποιος Ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι τότε..πάντως σε περιμένω ,Νταλικέρης εισαι με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά ;χαχαχα

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ δρόμος 16/12/2010 17:43:30

     Κύττα να ζήσεις για να σε προλάβω, δυό βράδυα έχω μόνο διαθέσιμα, μόνο μην σχηματίζεις εντυπώσεις εκ των προτέρων - δρόμος είπαμε, όχι "του δρόμου" χαχαχα... πάρε το μέιλ μου από τον Φάκτορα και γράψε μου τηλ. επικοινωνίας

  • Kasut avatar
   Kasut @ NTINOS 16/12/2010 15:38:49

   Ολες πρωην φαρμακοιποιες?

 5. NTINOS avatar
  NTINOS 16/12/2010 15:32:33

  ΦΙΛΕ ΜΙΜΙΚΟ
  Αν και δέν ήθελα να συνεχίσω αυτό το θέμα ,ας μου επιτρέπουν οι φίλοι της ιστοσελίδας να εκθεσω μια πρόσφατη προσωπικη εμπειρία που ελαβε χωρα στην Λουκέρνη της Ελβετίας.
  Εχω βρεθεί σε ένα TREFFPUNKT BAR στο κέντρο ,αυτο το μπαράκι ηταν γεμάτο απο γυναίκες νεες εως πολυ νεες που σε πλησιαζαν μιλουσαν μαζυ σου και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΤΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΛΠ,σου προτείναν sex στο σπιτι τους η σε ενα ξενοδοχειο εκει κοντά.Γιά να μην τα πολυλογω με πλησιάσαν 2 πολυ ωραια κορίτσια και αρχίσαμε την στζητηση ,απο την προφορά μας στα αγγλικα αντιληφθηκαμε την κοινη καταγωγη μας και μετά την πρωτη εκπληξη και αμηχανια τα κορίτσια μου εξηγήσανε την κατάσταση.
  Απολυμένες απο την δουλειά τους στην ελλαδα μεσω μιας γνωστης τους Ισπανίδας έμαθαν πως με ενα μηνα ...δουλειάς στην Λουκέρνη είχαν αποδοχες ΄που στην ελλαδα θα χρειαζοταν 3 χρόνια κανονικης εργασίας,μου είπαν οτι πλεον είναι πολλα τα κορίτσια απο την Ελλαδα που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα.Κέρασα τα ποτά και έφυγα με θολωμένο το μυαλο ,εκει τα ποτά ειναι καθαρα αλλα πράγματα με θόλωσαν ....

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ NTINOS 16/12/2010 16:47:47

   Είναι δυνατόν;;;;; Ποιός λογικός άνθρωπος ως πρώτη αντίδραση στην κακουχία έχει την εκπόρνευση;;;;Ρε μάνες, ρε πατεράδες τι παιδιά μεγαλώσατε:::::::::::::::::::
   Φίλε δεν μπορώ να το πιστέψω....

   • O Mimikos o Giatros avatar
    O Mimikos o Giatros @ MatrixRevolutionEra 16/12/2010 17:05:02

    Ναι αγαπητέ μου Κύριε Matrix..αλήθεια είναι πικρή μεν είναι όμως η πραγματικότητα και το κακό είναι ότι δεν το γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι δηλαδή συγγενείς ,φίλοι, γείτονες πρώην συνάδελφοι και άλλοι καλοκάγαθοι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας σου λέει πάνε να σπουδάσουν να δουν έναν μακρινό τους συγγενή ,τι να πεις Παναγιά μου.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ MatrixRevolutionEra 16/12/2010 17:53:21

    Μάτριξ, σκέψου μονάχα σε ποιά χρονική περίοδο γεννήθηκαν αυτά τα παιδιά, για να δεις πόσο μακρυά μπορούν να φθάσουν οι συνέπειες του ευτελισμού κάθε αξίας και κάθε ηθικής αρχής, που έχει σαρώσει οριζόντια τη νεοελληνική κοινωνία μέσω της διάλυσης της Παιδείας και της επιβολής των υλιστικών κηρυγμάτων...

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ δρόμος 16/12/2010 21:28:12

     Στην δεκαετία του '50 και του '60 που κυριαρχούσαν τα χρηστά ήθη, τι γίνονταν πέριξ του Πειραιά κάθε φορά που έφτανε ο στόλος και αντιστοίχως ποια μοίρα είχαν φτωχά κορίτσια από την επαρχία που πήγαιναν μαζικώς ως παραδουλεύτρες σε μεγαλοαστικές οικογένειες ;

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Κάποιος 17/12/2010 10:12:51

      Κάποιε, ελπίζω ότι είναι χιουμοριστική η απάντησή σου, διαφορετικά δεν εξηγείται η απαξίωση της έντιμης εργασίας καθαρισμού από την προοδευτική σου σκέψη... Ήμαρτον πια πρωί-πρωί!

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ δρόμος 17/12/2010 11:24:17

      Δρόμε, ο κόσμος το' χε τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.
      Μέχρι και ταινίες έχουν γυριστεί για το θέμα.

 6. vassilis avatar
  vassilis 16/12/2010 16:08:51

  Να μην χαιρονται ωρισμενοι γιατι το επαγγελμα του φαρμακοποιου δεν προκειται να ανοιξει το δηλωσε εξ'αλλου και ο λοβερδος οτι αρκετους εχουμε μην απελευθερωσουμε το επαγγελμα γιατι θα αυξηθουν οι δαπανες.Ποτε δεν ειχαν σκοπο να ανοιξουν τα κλειστα επαγγελματα ,ουτε τωρα θα το κανουν ,απλως θα δημιουργησουν νεους κανονες διαπλοκης και ειναι και αμφιβολο αν θα κανουν και την ηλεκτρονικη συνταγογραφηση.Να σας δωσω ενα παραδειγμα διαπλοκης στο χωρο του φαρμακου με τη χορηγηση του Δημοσιου:Ευφηβρε το κρατος το θεσμο..Βοηθεια στο σπιτι.Μοναδικη κυρια ασχολια των ατομων αυτων ειναι η συνταγογραφηση φαρμακων ασθενων και εκτελεση σε φαρμακεια που δεινουν γερη μιζα,Αποτελεσμα:Το δημοσιο να τους πληρωνει δηλ εμεις με μισθο αλλα να πληρωνουμε και το αυξημενο κοστος φαρμακων για να βγουν οι μιζες.Ετσι νοειται στη χωρα μας το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων!

 7. Κάποιος avatar
  Κάποιος 16/12/2010 18:45:31

  "Χριστουγεννιάτικα θα ανοίξουν τα επαγγέλματα και θα κλείσουν σπίτια."

  Σχετικά με τη θέση της ΝΔ στη Βουλή για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, κύκλοι της Ρηγίλλης σημείωναν σήμερα ότι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κρυστάλλινη.
  «ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι
  πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Η κυβέρνηση το κάνει, όμως, με λανθασμένο τρόπο που πυροδοτεί εκρήξεις στην κοινωνία. Η ΝΔ διαφοροποιείται στη μεταβατική περίοδο, που σε άλλες χώρες φτάνει τα 5 έως 10 χρόνια. Διαφοροποιείται όμως και στο τέλος της μεταβατικής περιόδου των 30 μηνών που όρισε η κυβέρνηση οπότε και η άδεια χάνει όλη την αξία της. Στόχος μας είναι η ομαλότερη μεταβατική περίοδος για να μην τινάξουμε στον αέρα τον προγραμματισμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, αλλά η ΝΔ απευθύνει έκκληση και στους ιδιοκτήτες των φορτηγών».


  Mακάρι να εισακουστούν οι θέσεις της ΝΔ και να κάνουν φέτος Χριστούγεννα και Πάσχα οι των κλειστών επαγγελμάτων.
  Θα τους κλείσουνε τα σπίτια του χρόνου ή του παραχρόνου.
  Αλλωστε μέχρι τότε ποιος ζει, ποιος πεθαίνει!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.