24/05/2008 18:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρηματοδοτούσε και γάμους η Ζήμενς; Βαφτίσια μήπως;

Στοιχεία που αποδεικνύουν τις σχέσεις στοργής της ελληνικής Siemens με κορυφαίους κυβερνητικούς και κομματικούς παράγοντες παρέδωσαν ή επιβεβαίωσαν δύο υπάλληλοι της εταιρείας με καταθέσεις τους στο Μόναχο, γράφει σήμερα η Αριστέα Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας, δύο υπάλληλοι της ελληνικής Siemens (πρόκειται για μια γυναίκα και έναν άνδρα) επιβεβαίωσαν «περίεργες» πληρωμές, που έγιναν το καλοκαίρι του 2006 από το ταμείο της εταιρείας και ισχυρίστηκαν ότι τις διεκπεραίωσαν με εντολή τού τότε προϊσταμένου τους, του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Φημολογείται ότι πρόκειται περί «χορηγίας» Χριστοφοράκου σε κορυφαίο πολιτικό τζάκι, με συντελεστές του οποίου, αποδεδειγμένα, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς.

Αν το στοιχείο αυτό έρθει στην επιφάνεια, είναι προφανές ότι θα λειτουργήσει ως καταλύτης, καθώς θα δέσει πολιτικά πρόσωπα με τη Siemens και τις «παροχές της» σε μαύρο χρήμα, αλλά και... εις είδος. Τα «ύποπτα» τιμολόγια σχετίζονται με αξιοσέβαστα έξοδα κοινωνικής εκδήλωσης, που πληρώθηκαν από τη Siemens, δίχως όμως να αφορούν σ' αυτήν. Με άλλα λόγια, αν καταλάβαμε καλά, τα εν λόγω «πολιτικά τζάκια» έκαναν κάποια συνεστίαση, ή εκδήλωση, ή βαφτίσια, ή ομιλία, ή γάμο, ή δεν ξέρω κι εγώ ποια άλλη «κοινωνική εκδήλωση» (το καλοκαίρι του 2006) και έβαλαν την Ζήμενς να τους την πληρώσει.  Αυτό πως λέγεται; "Πληρωμή εις είδος", ή "έξοδα παραστάσεως"; 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. "νήπιος γέρων" avatar
    "νήπιος γέρων" 25/05/2008 01:20:52

    "Να μας ζήσουν!", τα παιδιά, να ζουν από 'μας...

  2. Βατάτζης avatar
    Βατάτζης 12/02/2013 01:31:14

    Ευχαριστούμε για τα ρεπορτάζ, Αριστέα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.