#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/04/2012 17:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρειάζονται περισσότερες διαφωνίες και συγκρούσεις στη ΝΔ



Δεν θα παραδοξολογήσω, αλλά ό,τι κι αν λένε μερικοί τα πράγματα αρχίζουν και πάνε καλά στη ΝΔ. Γιατί πάνε καλά; Επειδή εν όψει εκλογών, οι οποίες ως γνωστόν λειτουργούν ως μηχάνημα ακτινοβολίας και τους αποκαλύπτουν όλους, τελείωσε επιτέλους αυτή η πολιτική και ιδεολογική αποτελμάτωση που ΦΑΙΝΟΤΑΝ να επικρατεί στην Συγγρού και τον κομματικό μηχανισμό τους τελευταίους μήνες. Και ξέσπασε και δημοσίως η ιδεολογική διαπάλη που μαίνεται στο κόμμα από το Νοέμβριο του 2009

Επειδή όλα αυτά που ακούτε και διαβάζετε για "συγκρούσεις" και "καβγάδες" στην Συγγρού δεν αποτελούν παρά μια άλλη εκδήλωση αυτού που βλέπουμε να συμβαίνει κι εδώ στα σχόλια του antinews: Της αγωνίας όλων για το μέλλον αυτής της παράταξης τώρα που γκρεμίζονται όλα, της αναπόφευκτης πάλης με το παλιό από την οποία θα γεννηθεί το νέο. Αλλά αυτό είναι πολιτική υγεία. Δεν είναι ιδεολογική και πολιτική αποτελμάτωση και σήψη που παρατηρούμε σε άλλους.

Δυστυχώς τα ΜΜΕ και ο Τύπος δεν μπορούν να το αντιληφθούν αυτό ή να το εκφράσουν, είτε επειδή δεν διαθέτουν τα πολιτικά και ιδεολογικά εργαλεία, είτε επειδή άλλες είναι οι βουλές και οι προθέσεις τους

Παράδειγμα: Αν εγώ εργαζόμουν σε εφημερίδα και έγραφα για την χθεσινή συγκέντρωση στο Αιγάλεω δύο πράγματα θα αναδείκνυα:

Πρώτον ότι ο Σαμαράς μίλησε όσο μπορούσε λιγότερο για τη ΝΔ. Αντιθέτως υπερθεμάτισε την ευρωπαϊκή κληρονομία του Κωνσταντίνου Καραμανλή και έδειξε με όλους τους τρόπους ότι είναι αποφασισμένος να τα αλλάξει όλα. Άλλωστε, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Η "ΝΔ" δεν "πουλάει". Μόνο το brand name "Σαμαράς".

Δεύτερον, επιτέθηκε στην διαπλοκή και στους ξένους και ντόπιους προστάτες του δημόσιου βίου τονίζοντας ότι αυτοί δεν θέλουν την αυτοδυναμία της ΝΔ.

Τρίτον, στις θέσεις των "επισήμων" δεν ήταν χθες βουλευτές, ούτε γραμματείς και φαρισαίοι. Ήταν μόνο νεολαίοι. Μια άκρως συμβολική κίνηση με την οποία ο Σαμαράς στέλνει το εξής μήνυμα στην βάση: "Εγώ είμαι υποχρεωμένος να τηρήσω ισορροπίες στις εκλογικές λίστες. Η βάση όμως πρέπει να ψηφίσει μόνο τους άξιους"

Και φυσικά θα ασκούσα κριτική: Όπως, για παράδειγμα, στο γεγονός ότι η συγκέντρωση έπρεπε να είναι ανοικτή και στην κεντρική πλατεία του Αιγάλεω που θα γέμιζε. Και για το ότι ο Σαμαράς πρέπει να ξεπεράσει επιτέλους τον συντηρητισμό που επιδεικνύει στο θέμα αυτό και να αποκτήσει έναν ... image maker. Δεν βγαίνουν όλα στην τηλεόραση, χωρίς την κατάλληλη σκηνοθεσία. Για "εικόνα" μιλάμε και όχι μόνο για πολιτικό λόγο.

Τι βλέπουμε όμως στα σημερινά δημοσιεύματα των καθεστωτικών εφημερίδων για τη ΝΔ και τον Σαμαρά; "Αποκλειστικά" ρεπορτάζ με επιθέσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα και φαβοριτισμό για άλλα, αναλύσεις της ΝΔ που αναπαράγουν αυτά που λένε οι διάφοροι "Λούληδες" επί χρόνια και μια πλήρη αδυναμία κατανόησης όσων συμβαίνουν, για να το πω κομψά κι ευγενικά.

Βλέπουμε επίσης μια εμμονή θα την έλεγα εναντίον του Γιώργου Μουρούτη, αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ και στενού συνεργάτη του προέδρου της. Η οποία, όλως τυχαίως ασφαλώς, εκδηλώνεται την στιγμή που η ΝΔ αρχίζει και ανεβαίνει επικοινωνιακά.

Η επίθεση στον Μουρούτη είναι συνέχεια προηγούμενων επιθέσεων στο επιτελείο Σαμαρά ο στόχος των οποίων είναι προφανής: η αποδόμησή του. Γι αυτό κρίνω σκόπιμο να γράψω μερικά λόγια:

Παρά τα όσα γράφοντα κατά καιρούς μια είναι η διαχρονική στενή ομάδα συνεργατών του Σαμαρά: Κώστας Μπούρας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Δημήτρης Σταμάτης, Γιώργος Μουρούτης, στους οποίους προστέθηκαν μετά το 2009 ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Γιάννης Μιχελάκης ο Γιώργος Χαρβαλιάς και ο Κώστας Τασούλας.

Δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις και έτσι πρέπει να είναι.

Ο Κώστας Μπούρας θα του πει "κάνε αυτό" ο Σαμαράς και θα κάνει ακριβώς αυτό. Ούτε πέντε παρακάτω, ούτε πέντε παραπάνω. Σπανίως θα πει την γνώμη του (και μόνο στον Σαμαρά) και ακόμα σπανιότερα θα τον δείτε να εμφανισθεί δημοσίως.

Ο Λαζαρίδης είναι ο ...Λαζαρίδης. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις καταπληκτικές ομιλίες του Σαμαρά και με τον οποίο εγώ τουλάχιστον έχω κάνει χιλιάδες καυγάδες τα προηγούμενα ...τριάντα χρόνια - και θα κάνω άλλους τόσους σε αυτά που έρχονται, ...το υπόσχομαι. Αλλά ένα πράγμα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς σε αυτόν: Την εντιμότητά του και την μεγάλη του συμβολή στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου πατριωτικού πολιτικού λόγου στην Κεντροδεξιά παράταξη.

Ο Δημήτρης Σταμάτης είναι ο άνθρωπος των κρίσεων. Μπορεί να καίγεται ο τόπος, αλλά αυτός θα είναι πάντα ψύχραιμος και θα πει πάντα την φωνή της κοινής λογικής, του "μέσου" πολίτη. Καλός γνώστης της εσωκομματικής γεωγραφίας της ΝΔ.

Τον Γιάννη Μιχελάκη τον γνώρισα αφού ανέλαβε εκπρόσωπος της ΝΔ. Και στα τόσο χρόνια που κάνω πολιτικό ρεπορτάζ μπορώ να πω ότι είναι ο μόνος εκπρόσωπος της ΝΔ που δεν έχει προσωπική πολιτική ατζέντα. Κι αυτό τα λέει όλα, πέρα από τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του που τις διαπιστώνουμε όλοι καθημερινά.

Για τον Γιώργο Χαρβαλιά δεν θα πω τίποτα επειδή είναι φίλος και το γεγονός ότι είναι τακτικός αρθογράφος του antinews  δείχνει την εκτίμηση που του έχουμε.

Όποιος νομίζει ότι όλοι αυτοί συμφωνούν μεταξύ τους, κάνει μεγάλο λάθος. Και έτσι πρέπει να είναι. Κοινά χαρακτηριστικά όλων είναι η εντιμότητα, η πίστη στην πατρίδα και η αφοσίωση στον Σαμαρά. Από εκεί και πέρα εξαντλητική καθημερινή συζήτηση και σύνθεση. Επειδή το επιτελείο ενός αρχηγού δημοκρατικού κόμματος δεν πρέπει να εκφράζεται μονοκούκι, ούτε να είναι μονολιθικό. Πρέπει να εκφράζει αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία και την πολιτική και να έχει όσο το δυνατόν ποιό πλούσιο προβληματισμό. Την τελική σύνθεση θα την κάνει ο Σαμαράς κι έτσι γίνεται πάντα. Τους ακούει όλους και τελικά αποφασίζει.

Και θα πω και κάτι άλλο που το ξέρει καλά ο ... Δαναός - και όχι μόνον αυτός. Την σημασία του κινητού τηλεφώνου του Σαμαρά ως εργαλείου πολιτικής επικοινωνίας. Είναι αδιανόητος για κάθε συνηθισμένο πολιτικό ο αριθμός των απλών πολιτών με τους οποίους μιλά τακτικά ο Σαμαράς και τους ακούει πριν διαμορφώσει άποψη για κάθε θέμα.

Και θα κλείσω με την συνεχιζόμενη επίθεση στον Γιώργο Μουρούτη και το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ.

Πότε αρχίζει και εκδηλώνεται αυτή η επίθεση; Όταν σταματάει "η σιωπή των αμνών στη ΝΔ".

Γιατί τον κατηγορούν; Επειδή βγαίνει επιθετικά μπροστά, επειδή ρίχνει βάρος στο διαδίκτυο και όχι στα συμβατικά και διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης και επειδή επιτίθεται στους "Ανεξάρτητους".

Το περίεργο θα ήταν όμως να τον χειροκροτούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ γι αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. akenaton avatar
  akenaton 08/04/2012 18:14:34

  Χαίρομαι που επιτέλους κάποιος μιλά και γι αυτούς που βρίσκονται πίσω από τις κουίντες. Για όλους όσους είναι μακριά από τα κέντρα αποφάσεων, είναι μια μικρή ανάσα. Στη Δημοκρατία όσο περισσότερο γνωρίζουν οι πολίτες τα πρόσωπα που διαμορφώνουν πολιτικές ή συμβάλλουν από τη θέση τους σε αυτό, τόσο πιο απτή είναι η αίσθηση του συν - κυβερνάν. Οι διαφορετικές απόψεις μέσα σε ένα επιτελείο είναι πηγή ζωντάνιας και εχέγγυο ορθών τελικών αποφάσεων. Αρκεί να μην γίνει αιτία προσωπικών πολιτικών και σύγχυσης. Το κόμμα επίσης θα έπρεπε να λειτουργεί στη βάση της σύνθεσης διαφορετικών απόψεων προς μία γενικά παραδεκτή (ή έστω αποδεκτή) ιδεολογική και πολιτική συμφωνία. Ο ρόλος ενός Συνεδρίου ιδεολογικού και πολιτικού προβληματισμού κρίνεται έτσι απαραίτητος και νομίζω θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα μετά τις εκλογές. Το κόμμα θα πρέπει να καθορίσει αρχές και στόχους σε βάθος δεκαετιών με διαδικασίες ανοιχτές στην κοινωνία, τη βάση του και τα στελέχη του παλαιά και (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) νεα.

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 08/04/2012 18:17:49

  Εξαιρετικό! (και οι διαπιστώσεις και οι παραινέσεις )
  ΥΓ: Φάκτορα είσαι μαρτυριάρης..αφού ξέρεις ότι το ....παιδί είναι σεμνό....!

 3. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 08/04/2012 18:21:35

  το να ξεκινάς ένα καθοδηγητικό -κομματικό- άρθρο ,εν όψη εκλογών,

  με 1η παρατήρηση ότι "το κόμμα δεν πουλάει" ,

  3η παρατήρηση ότι οι κατέχοντες επίσημες θεσμικές θέσεις είναι "γραμματείς και φαρισαίοι"

  και να τελειώνεις λέγοντας ότι οι στρατίες των αμοιβωμένων υπαλλήλων είναι "διακοσμητικοί" και ότι ουσιαστικά μόνο 5 άτομα παίζουν ρόλο (και άρα όλοι οι άλλοι κακώς υπάρχουν και αμοίβονται) δεν είναι λίγο οξύμωρο ???

  εγώ συμφωνώ με όσα περιγράφεις ... το συμπέρασμα όμως που βγαίνει από τα όσα αναφέρεις μάλλον είναι διαφορετικό από το προσδοκόμενο

  • factorx avatar
   factorx @ EVANGELOS 08/04/2012 18:30:14

   Τα έχουμε πει μαζί δεκάδες φορές και πραγματικά δεν υπάρχει πεδίο συνενόησης. Εμείς λέμε αυτά που πιστεύω και που δεν έχουν καμία σχέση με το κομματικό κατεστημένο που εσύ υπερασπίζεσαι συστηματικά. Και να θες και μια συμβουλή - επειδή δεν νομίζω οτι είσαι διατεθειμένος να διδαχθείς κάτι από εδώ, μπερδεύεις είτε από άγνοια είτε εσκεμμένα, την κομματική νομεκλατούρα με την βάση.

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 08/04/2012 18:27:27

  Καλα ολα τα αναγραφομενα αλλα απο που βγαινει το συμπερασμα οτι ο Μουρουτης κατηγορειται ''... Επειδή βγαίνει επιθετικά μπροστά, επειδή ρίχνει βάρος στο διαδίκτυο και όχι στα συμβατικά και διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης και επειδή επιτίθεται στους “Ανεξάρτητους”.?Προσωπικα το ονομα Μουρουτης το εμαθα οταν βγηκε στην φορα ο μισθος του και πουθενα πριν !Ο ανθρωπος μπορει να αξιζει αλλα δεν τον εχω ακουσει να μιλαει για να δω ποιος ειναι και απο τι εμφορειται !Ο Κ .Μπουρας ειναι στα μετοπισθεν αλλα ο Μουρουτης ετσι οπως εμφανιζεται ως ο ανθρωπος της επικοινωνιακης στρατηγικης ειναι της πρωτης γραμμης !Ας βγει λοιπον μπροστα οσο ειναι καιρος να τον δουμε και να τον ακουσουμε ολοι !

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ραβινος 08/04/2012 19:09:40

   Είναι ο μόνος από τα υψηλά κεφάλια της Συγγρού που "παίζει" στο πεδίο των social media. Ειδικά με τα Συγκαμμένα έχει ανοίξει ολομέτωπη επίθεση.

  • Clayton Frost avatar
   Clayton Frost @ Ραβινος 08/04/2012 19:12:29

   Το συμπέρασμα θα το έβγαζες κι εσύ αν παρακολουθούσες λίγο περισσότερο τα πράγματα. Προφανώς η ενημέρωσή σου όμως είναι ελλιπής (και πιθανώς μόνο από το Πρώτο Θέμα). Αλλιώς και τον Μουρούτη θα τον είχες μάθει νωρίτερα. Πολύ νωρίτερα. Πάντως, έστω και τώρα, αξίζει τον κόπο να συνδυάσεις χρονικά τις επιθέσεις και τις διαρροές για το πρόσωπό του με τις επιθέσεις τους προς τους Α.Ε. Θα διαπιστώσεις τρελλές συμπτώσεις. Και μια βασική διαφορά: ο Μουρούτης μιλάει επώνυμα. Οι ΑΕ ανώνυμα, με διαρροές, με φημολογίες, με κατινιές. Κρίμα στο όνομά τους...

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Clayton Frost 08/04/2012 19:28:31

    ΑΕ=Ανώνυμος Εταιρεία;

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ Clayton Frost 08/04/2012 20:19:46

    Πολυ ευκολες οι διαπιστωσεις ''..αν παρακολουθούσες λίγο περισσότερο τα πράγματα'' ''..Προφανώς η ενημέρωσή σου όμως είναι ελλιπής (και πιθανώς μόνο από το Πρώτο Θέμα)'' κοκ Δεν ξερω απο που παρακολουθεις Clayton Frost εσυ τα πραγματα αλλα σε διαβεβαιωνω οτι τιποτα απο οσα γραφεις δεν ισχυουν για μενα !Εαν τωρα τα οσα λες για τον Μουρουτη τα ξερεις απο τα παρασκηνια τοτε παω πασο δεν ξερω απο παρασκηνια και ιντριγκες !Αυτο που ξερω και πιστεψε με οτι παρακολουθω παιδιοθεν εξ οικογενειακης παραδοσης {Καραμανλικοι ων } πολυ προσεκτικα τα πολιτικα πραγματα της ΝΔ και προ παντος δεν παρασυρρομαι ευκολα απο εντυπωσεις για ''...συνεχιζόμενη επίθεση στον Γιώργο Μουρούτη και το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ''.Το μελλον θα δειξει ποιος εχει δικαιο μεχρι τοτε πιο φειδωλοι οι χαρακτηρισμοι !

    • Clayton Frost avatar
     Clayton Frost @ Ραβινος 08/04/2012 20:41:48

     Το όνομα τότε το έχεις δει αρκετές φορές. Πιθανώς να μην το θυμάσαι και να κράτησες μόνο τα κουτσομπολιά! Τον ακολουθώ στο twitter και μυαλό έχω αρκετό για να κάνω τις συνδέσεις τις χρονικές: είναι εξόφθαλμες άλλωστε. Το ότι γράφει επώνυμα και λαμβάνει απαντήσεις από διαρροές είναι ακόμα πιο προφανές.

    • factorx avatar
     factorx @ Ραβινος 08/04/2012 20:56:31

     Ραββίνε παρακολουθείς στενά τα πράγματα και δεν ξέρεις τον Μουρούτη; Πρεβυωπία λόγω ηλικίας; Γιατί όμως κάθε φορά όμως που η ανάρτηση αναφορά τις ηλιθιότητες της παλαιάς φρουράς του κόμματος εσυ παρεμβαίνεις; Ποιον προστατεύεις;

 5. airman avatar
  airman 08/04/2012 19:22:49

  Όσο περισσότερες οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις (εν οίκω), τόσο καλύτερα, αρκεί η σύνθεση όλων αυτών να μετουσιώνεται σε λόγο, προτάσεις, θέσεις.
  Υ.Γ. Γρηγόρη γερά, ξέρεις εσύ!

 6. Φελίζα avatar
  Φελίζα 08/04/2012 19:40:01

  Τα κοινά χαρακτηριστικά της ομάδας, μου άρεσαν .
  Και να μην ξεχνάμε ότι όλοι έχουμε ένα στόχο
  ¨Να κερδίσουμε τη μάχη της Πατρίδας! ¨

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 08/04/2012 20:37:18

  Φόρος για την ιδιοκατοίκηση!!!!!!!
  Ακούστηκε και αυτό!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Strange Attractor 08/04/2012 20:39:29

   Με ''πάσα'' στην επόμενη κυβέρνηση!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Strange Attractor 08/04/2012 21:24:33

   Ας μην ήταν ο Βενιζέλος και ο Πάγκαλος και θα έβλεπες και Ατομικό Φόρο Εκπομπής Μεθανίου.

   • airman avatar
    airman @ TopGunZ 08/04/2012 21:47:43

    Χαζά-χαζά γι' αυτό έχουμε γλυτώσει μέχρι σήμερα και τον ειδικό φόρο με βάση το Δείκτη Μάζας Σώματος.
    Βάρος προς ύψος (σε μέτρα) εις το τετράγωνο επί 23%.
    Θα έβγαιναν παγανιά με τη ζυγαριά στο χέρι και όποιος τολμούσε ας είχε κανένα κιλό παραπάνω. Ή θα τα έδινε στο γυμναστήριο ή στην εφορία.

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ airman 08/04/2012 22:53:27

     Άσε, μετά εγώ θα έπρεπε να ακολουθήσω τον μπάρμπα που αυτοκτόνησε και θα είχα και πιο σοβαρό πολιτικό μήνυμα: "Όλα τα κιλά μας, κάτω τα λεφτά μας."

  • franc avatar
   franc @ Strange Attractor 08/04/2012 21:38:51

   Θα πεί και σ' αυτό ΝΑΙ ο Σαμαράς για να κερδίσουμε χρόνο?

 8. hagan avatar
  hagan 08/04/2012 22:33:27

  Εγώ αδέλφια είμαι για αυτοκτονία αν υπάρξει τέτοιος φόρος.Ειλικρινά σας μιλώ,δεν θα τα βγάλω πέρα.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ hagan 08/04/2012 22:41:06

   Είμαστε πολλοί..ελπίζω ότι ο Σαμαράς δε θα αφήσει να περάσει τέτοιος φόρος..

 9. factorx avatar
  factorx 08/04/2012 22:50:38

  http://www.antinews.gr/2012/04/05/154745/

 10. Δαναός avatar
  Δαναός 08/04/2012 23:06:45

  "Και θα πω και κάτι άλλο που το ξέρει καλά ο … Δαναός – και όχι μόνον αυτός. Την σημασία του κινητού τηλεφώνου του Σαμαρά ως εργαλείου πολιτικής επικοινωνίας. Είναι αδιανόητος για κάθε συνηθισμένο πολιτικό ο αριθμός των απλών πολιτών με τους οποίους μιλά τακτικά ο Σαμαράς και τους ακούει πριν διαμορφώσει άποψη για κάθε θέμα."
  Το επιβεβαιώνω! Και άριστος δέκτης χωρίς ίχνος έπαρσης.Απλά απλός!

  • airman avatar
   airman @ Δαναός 08/04/2012 23:10:08

   Ας μου επιτραπεί μια μικρή διόρθωση. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν ακούει τους απλούς πολίτες, ακούει τους συμπολίτες του.

  • tak avatar
   tak @ Δαναός 09/04/2012 17:16:04

   Και κάτι ακόμα Δαναέ... Αν δώσει την πολυτέλεια στον εαυτό του να ξυπνήσει τηλεφωνικά τους "κοιμισμένους" και ορισμένους σε "λήθαργο" φίλους του, δεν μπορείς (μπορείς, μπορείς ...) να φανταστείς πόσους αφοσιωμένους θα ρίξει πλάι του στον κοινό αγώνα...

   • juliet avatar
    juliet @ tak 09/04/2012 17:30:31

    Οταν αγαπάς ,όταν αγωνίζεσαι ,όταν επιθυμείς το ίδιο με κάποιον δεν χρειάζεσαι παρότρυση στο τέλος του δρόμου θα συναντηθείτε .Τότε η εκτίμηση είναι μεγαλύτερη .

 11. asterix avatar
  asterix 08/04/2012 23:49:39

  Όπως τα λες είναι Φάκτορα! Οι διαφωνίες πρέπει να υπάρχει για τη σύνθεση και οι άνθρωποι που αναφέρεις είναι χρόνια δίπλα στον Σαμαρά και κυρίως πιστεύουν στον Σαμαρά και παλεύουν για το καλό της πατρίδας.

  Οι επιθέσεις και θα γίνονται και θα εντείνονται όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, με τον Σαμαρά πρώτο και να χτυπά και αυτοδυναμία. Το σύστημα προσπαθεί με νύχια και δόντια να ανακόψει την πορεία του.Αλλά δεν θα περάσει...

  Τώρα οι επιθέσεις, όπως αυτές στον Μουρούτη, είναι και γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ελεγχόμενοι και εξαρτημένοι από κανέναν. Παλεύουν γιατί το πιστεύουν και δεν θα σταματήσουν πουθενά, γιατί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Κι αυτούς που δεν φοβούνται τίποτα και δεν χρωστάνε σε κανέναν, το σύστημα τους τρέμει...

 12. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ avatar
  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 09/04/2012 10:30:28

  Δεν ξέρω εαν θα ψηφίσω νδ, αλλά εαν το κάνω θα οφείλεται κυρίως στον Χ. Λαζαρίδη τον οποίο εκτιμώ ιδιαίτερα.

 13. Θηβαίος avatar
  Θηβαίος 09/04/2012 12:04:21

  Μια είναι η συνταγή για αυτοδυναμία. Βγάλτε τον Σαμαρά να μιλήσει στον κόσμο και θα τρίβετε τα μάτια σας. Οι μισοί δεξιοί φίλοι μου την Παρασκευή μου λέγανε δαγκωτό Καμένο και Χρυσή Αυγή λόγω λαθρομεταναστών. Σήμερα Δευτέρα μετά την ομιλία Σαμαρά, έχουν αλλάξει γνώμη όλοι!

 14. tak avatar
  tak 09/04/2012 17:12:23

  Έγραψες! Απλά ο πρόεδρος να κάνει συχνότερη χρήση του κινητού του προς ξεχασμένους φίλους Δαναέ... Και ... δεν εννοώ εμένα! Να μη με πάρει, άλλοι χρειάζονται περισσότερο να νοιώσουν την αγωνία και την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας.

 15. tak avatar
  tak 09/04/2012 17:39:54

  Κύριε Καραμπίνα, τώρα μη ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία. Ψηφίστε τον Αντώνη Σαμαρά και δώστε του τα περιθώρια να σας κάνει να ψηφίσετε τη ΝΔ την επόμενη φορά. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει...

 16. juliet avatar
  juliet 09/04/2012 17:53:27

  Ψηφίσατε ποτέ Ν.Δ; Αν ναι ,κύριε λυπάμαι ...οι πασόκοι προσκυνούν και το διάβολο για να μη πέσουν .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.