#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2011 20:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χρειάζεται φράχτης στα σύνορα;Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που ψάχνει νέους τρόπους για να προστατεύσει τα σύνορά της. Πρόσφατα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την λαθραία είσοδο χιλιάδων μεταναστών, η Ελλάδα ανακοίνωσε πως θα «σηκώσει» φράχτη κατά μήκος των διάτρητων συνόρων της με τη Τουρκία.

Αρχικά το σχέδιο προέβλεπε φράχτη μήκους 150-200 χιλιομέτρων, οι αντιδράσεις όμως των ΜΜΕ, που συνέκριναν το σχέδιο με αυτό που ήδη υφίσταται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού ήταν έντονες, οπότε και  αποφασίστηκε να μειωθεί στα 15 χιλιόμετρα μήκος και στα 2 μ. ύψος, κοντά στη πόλη της Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, περισσότεροι από 100.000 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα το 2010. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που είδε αύξηση στη λαθρομετανάστευση.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο… η χώρα έχει εξαντλήσει τα όρια της στο ζήτημα αυτό», είπε ο υπουργός.
Το σχέδιο της Ελλάδας καταδικάστηκε ήδη από την Διεθνή Αμνηστία. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της, «Αν επιτραπεί στην Ελλάδα να χτίσει τείχος, τότε η ΕΕ θα παραβιάσει τις αρχές της  σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα». Από την πλευρά της, η ΕΕ (αλλά και η Τουρκία) δήλωσαν πως η κάθε χώρα μπορεί να αποφασίζει παρόμοια θέματα από μόνη της.
Κατά μέσο όρο, περίπου 200 λαθρομετανάστες εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα από τη Τουρκία. Η προέλευσή τους είναι κυρίως το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, και η Αφρική. Πολλοί αναζητούν άσυλο στην ΕΕ, άλλοι  απλώς ψάχνουν για εργασία. Σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές, το 90% των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, εισέρχονται μέσω της Ελλάδας.

Τον Νοέμβριο η ΕΕ οργάνωσε ειδικές συνοριακές ομάδες -Rapid Border Intervention Teams - (RABITs) που επιχειρούν κατά μήκος των ελληνικών συνόρων. Όμως δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, αφού οι περισσότεροι λαθρομετανάστες τους έψαχναν, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία εισόδου τους στην ΕΕ αλλά και  η παροχή ασύλου.

Ο Metim Corabatir, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για θέματα προσφύγων στη Τουρκία, δήλωσε σε συνέντευξή του πως η κάθε χώρα δικαιούται να προστατεύσει τα σύνορά της, όμως έχει αποδειχθεί πως οι φράχτες δεν αποτρέπουν τη λαθρομετανάστευση.

Η Τουρκία, εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, αποτελεί το κύριο σταυροδρόμι για αυτούς που θέλουν να έρθουν στη Δύση. Έτσι οι περισσότεροι λαθρομετανάστες εισέρχονται στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας, με σκοπό το πολιτικό άσυλο στην ΕΕ. Σύμφωνα με τον  Corabatir, μέχρι πρόσφατα οι λαθρομετανάστες έμπαιναν στην Ελλάδα μέσω των νησιών της στο Αιγαίο, σήμερα αυτό έχει αλλάξει αφού η θάλασσα άρχισε να ελέγχεται πιο αποτελεσματικά, με τη βοήθεια της ΕΕ. Οι περισσότεροι τώρα, εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα μεταξύ των δυο χωρών.

Ο ακριβής αριθμός των λαθρομεταναστών στη Τουρκία δεν είναι γνωστός, οι περισσότεροι εγκαταλείπουν τη χώρα σύντομα, αφού τη χρησιμοποιούν απλά ως σημείο «μετεπιβίβασης». Κάποιες εκτιμήσεις μιλάνε για 200.000-400.000 άτομα κάθε χρόνο.
Παρόλο που πολλοί από τους λαθρομετανάστες δεν επιθυμούν να παραμείνουν στη Τουρκία, αυτό μπορεί σύντομα να αλλάξει, αφού η τουρκική οικονομία σημειώνει άνθηση, και άρα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για ανεύρεση δουλειάς. Όπως λέει ο  Corabatir, «πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο, πιστεύουμε πως σύντομα η Τουρκία θα μετατραπεί σε τελικό προορισμό για πολλούς οικονομικούς μετανάστες».

S.A. -AOL News

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 20:56:13

  ο Φραχτης ειναι ευκαιρια για την Ελλαδα. Ειναι Ευτυχια για τον τοπο.
  Ο Παπουτσης δεν αντεχει αλλο τους λαθρομεταναστες.
  Εχουμε γεμισει κοπριτες, δεν χωραμε περισσοτεροι.
  Ο αλλος θελει να τους βαζει σε πλωτα απο την Ολλανδια...
  Ο καθενας στο ΠΑΣΟΚ πιανει μια τριχα και την πουαλει για εργοχειρο.

  Ολα μπορδοκεραμυδοΠρασινα τα βλεπω γιατρε μου.

  ΠΠ

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/01/2011 21:01:09

  Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, για την τεχνη..( εφοσον εκλεισε τα θεματα εργασιακων συμβασεων στι Ελλαντα με το φιλο του το ΓΑΠ..)
  " ο διεθνής χώρος της τέχνης έχει αρχίσει να αναγνωρίζει την συλλογή και φιλοδοξία μου είναι να ενταχθώ στη συνολική σκηνή των πολιτιστικών θεμάτων στην Ελλάδα. "
  Εεεεε ρε φταχτης που του χρειαζεται.
  Μαλιστα. Αντε ματσουκοφοροι κυνηγηστε τον να σας κανει δηλωσεις περι της τεχνης του Πρασινου Εργοχειρου.

  ΠΠ

 3. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 05/01/2011 21:04:13

  Η περίφραξη γενικώς είναι κατασκευή που προσφέρει τη δυνατότητα στον αμυνόμενο να ελέγχει αν έχει εισβολή στην περιοχή του.
  Συνεπώς είναι αποτελεσματική εφόσον υποστηρίζεται από μέσα παρακολούθησης και ομάδες επέμβασης σε περιπτώσεις εισόδου αγνώστων.
  Άλλωστε είναι δινατόν άνθρωπος που έχει περπατήσει ξυπόλυτος και ημίγυμνος τη μισή Ασία να φρενάρει σε ένα φράχτη.
  Τώρα πως γίνεται να έχουμε τόσο στρατό στον Έβρο για να σταματήσει ένοπλους εχθρούς και να μην μπορούμε να σταματήσουμε γυναικόπαιδα και εξουθενωμένους κουρελήδες δεν το ξέρω .
  Γι'αυτό που είμαι σίγουρος είναι ότι μας κυβερνούν εδώ και χρόνια εθνοπροδότες πολιτικοί με ούτε ίχνος ντροπής.

 4. giannis avatar
  giannis 05/01/2011 21:06:12

  Ο μόνος φράχτης που μπορεί να πετύχει είναι από τσιμέντο, 4-5 μέτρα ύψος και μόνο σε όλο το μήκος των συνόρων. Λένε πως εξαιτίας της κοίτης του ποταμού δεν γίνεται, άρα το μόνο αποτέλεσμα θα 'ναι να φορτωθούμε άλλο ένα σκουπίδι. Αν πραγματικά θέλαμε να τους διώξουμε θα τα βρίσκαμε με τη Λιβύη. Με το κατάλληλο αντάλαγμα (π.χ. έργα που θα κατασκευάσουν ελληνικές εταιρείες) όλοι αυτοί θα βρίσκονταν στα φιλόξενα χέρια της αστυνομίας του Καντάφι.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ giannis 05/01/2011 21:12:40

   χαχαχαααα σηκω Αντρεα να δεις το παιδι της Αλλαγης !! χαχαχααα
   σωστος!

   ΠΠ

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ giannis 05/01/2011 21:13:35

   Για όλα υπάρχουν λύσεις.
   http://www.steelwiremesh.net/gabion/hesco-bastion/
   Η ιστορία έχει δείξει ότι τα μόνιμα οχυροματικά αμυντικά έργα είναι αναποτελεσματικά.
   Και κυρίως πρέπει να θες πραγματικά να φυλάξεις τα σύνορα σου.

 5. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σλυνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σλυνορα 05/01/2011 21:24:39

  Τα πρώτα 15 χιλ να τα κάνει το ΠΑΣΟΚ,τα υπόλοιπα να τα αναλάβουν ο δήμος Ορεστιάδας,Διδυμοτείχου ,Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης. Οι ΜΚΟ θα αναγκαστούν αντί για χαρτί ασύλου, να τους δίνουν κοντάρι επί κοντώ.

 6. rage avatar
  rage 05/01/2011 21:45:53

  Μα καλά, είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς σοβαρός και συγκροτημένος άνθρωπος πως η λύση στο πρόβλημα είναι η απαγόρευση εισόδου και η απομάκρυνση όσων βρίσκονται μέσα;
  Είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσεις ένα ποτάμι με κλαδιά δέντρων.

  Γιατί τα εξαθλιωμένα στίφη που ψάχνουν μια καλύτερη μοίρα στον Δυτικό κόσμο, αποτελούν ένα ποτάμι που πηγάζει από την εκμετάλλευση και την καταστροφή των προοπτικών ευζωίας στις πατρίδες τους.

  Εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι γι αυτό, οι λύσεις είναι δύο:
  1. Η να μην έρχονται καθόλου. Αυτό θα ήταν το πιο σωστό, αλλά πρέπει να θέλουν να μείνουν στις χώρες τους. Αρα να μην σκοτώνονται, να μην έχουν πόλεμο, να μην δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες για ένα ξεροκόμματο, και γενικά να σταματήσει η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΥΤΙΚΌ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ" ΚΟΣΜΟ.

  2. Αν έρχονται να ενσωματώνονται στην κοινωνία αλλιώς γρήγορα θα διασπάσουν τον κοινωνικό ιστό και θα προκληθούν αμέτρητα προβλήματα (όπως αρχίζει να γίνεται)


  Για παράδειγμα:
  1. να πάρουν όλοι ελληνική υπηκοότητα ωστε στη συνέχεια σαν ευρωπαίοι πολίτες να ταξιδέψουν σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν.

  2. να προωθηθούν στις παραμεθόριους περιοχές της ελλάδας σε πρότυπους οικισμούς όπου θα διαμένουν πρόσφυγες όλων των εθνικοτήτων και όπου θα εργάζονται σε κρατικά ή επιδοτημένα εργοστάσια με χαμηλά μεροκάματα. Θα είναι ευχαριστημένοι, θα αποκτήσουν ελληνική συνείδηση, θα προστατεψουν με τη ζωή τους την εισβολή εχθρών σε έναν πιθανό πόλεμο, θα ελαττωθεί η υπογεννητικότητα.


  Λύση σίγουρα όμως δεν αποτελεί η καταπίεση, οι τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις, η κακομεταχείριση. Είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους πάρουμε με το μέρος μας. Αν μας μισήσουν, αργά η γρήγορα τα στίφη τους που θα έχουν καταλάβει αναπόφευκτα την χώρα μας, θα μας αφανίσουν.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ rage 05/01/2011 21:47:41

   Ναι μωρέ, αφού θα μας αφανίσουν έτσι κι αλλιώς, ας τους αφήσουμε όλους από τώρα να μπουνε μέσα.

   Και να τους δώσουμε κι όλους υπηκοότητα. Πολύ έξυπνο. Μόνος σου το σκέφτηκες;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ rage 05/01/2011 22:14:58

   anhsyxos thrakas είπε:
   04/01/2011 στις 4:29 pm

   “….έκθεση του Παντείου Πανεπιστημίου που αναφέρει, πως το 2050, οι αλλοδαποί θα είναι 14 εκ. και οι Έλληνες 11εκ.”

   • A.M. avatar
    A.M. @ Strange Attractor 05/01/2011 22:22:37

    @S.A.
    Ας ελπίσουμε η έρευνα να διαψευστεί.
    Αν και το 2050.. χμμ .....
    Δεν με βλέπω για τόοοσο μεγάλες προοπτικές :lol:

  • occultist avatar
   occultist @ rage 05/01/2011 22:27:52

   rage είπε:
   ""...................θα ελαττωθεί η υπογεννητικότητα""
   Ποιών ρε φίλε;;;; Των λευκών Ελλήνων;;;; Γιατί αυτοί έχουν απο 6-14 παιδια ο καθένας. Ετσι με άύξηση του πληθυσμού των Ελληνοποιημένων, σε 50 χρόνια θα έχουμε αποκλειστικά έγχρωμους ή σκουρόχρωμους ΄΄Ελληνες΄΄

   • rage avatar
    rage @ occultist 08/01/2011 23:01:24

    αυτό είναι κακό; το χρώμα των ανθρώπων σε ενοχλεί; αλλού παραπέμπει αυτό...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ rage 05/01/2011 22:35:34

   Δεν υπαρχει πολεμος στο Μπανγκλα Ντες.Μια χωρα μολις 160 εκ εξαθλιωμενων σου λεω ,υπαρχουν και πολλες αλλες.
   Το μεγιστο μερος του Τριτου κοσμου ζει και φτωχα και φυσικα με ελαχιστη ¨εκμεταλλευση¨καθως οι εταιριες δεν πανε σε επικινδυνες περιοχες.
   Οταν αρχιζει η εκμεταλλευση παυουν να ερχονται γιατι δεν εχουν αναγκη.

   • rage avatar
    rage @ ψυχραιμια 08/01/2011 23:00:30

    μπορεί να μην υπάρχει πόλεμος αλλα οι περιβαλλοντικές συνθήκες που δημιουργούν τόσες καταστροφές εκεί είναι από δικό μας φταίξιμο κυρίως. Μικρή η διαφορά

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ rage 08/01/2011 23:20:17

     Οχι δεν ειναι.Ειδικα για την Ελλαδα δεν αναγνωριζω κανενα φταιξιμο.Δεν ειχε ποτε αποικιες και μεχρι πριν 40 χρονια ηταν μια φτωχη αγροτικη χωρα.Βεβαια οταν τιθεται θεμα Ελλαδος ξαφνικα ακουμε οτι ειμαστε μερος της Δυσης.
     Οι ιδιοι ανθρωποι που καταγγελλουν τον ελεγχο της χωρας απο ιμπεριαλιστες ξαφνικα την αναβαθμιζουν σε ισοτιμη θεση με αυτους για να δημιουργησουν ενοχες στον κοσμο να δεχθει οποιον θελει να ελθει εδω.

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/01/2011 22:05:22

  Ο εχθρός είναι ήδη εντός των τειχών. Και δεν μιλάω συμβολικά αλλά κυριολεκτικά. Μιλάω για 1-2 εκατομμύρια άεργων, ισλαμικών, κακοποιών στοιχείων που μας έχουν καταλάβει προ πολλού. Πολιτικοί πρόσφυγες και πάπαλα. Θα μας στραγγαλίσουν με τη πρώτη ευκαιρία.

  • A,M, avatar
   A,M, @ Strange Attractor 05/01/2011 22:20:11

   Επιβάλλεται κατεπείγουσα «διαχείρισή» τους.
   Αλλά το τείχος είναι άχρηστο.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Strange Attractor 05/01/2011 22:59:49

   Strange πήρες χαμπάρι ότι στη γειτονιά σου έγινε συνέδριο της Ρώσσικης Μαφίας;

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Προφήτης 06/01/2011 10:25:43

    Οχι. Για πες με....

 8. kiki avatar
  kiki 05/01/2011 22:11:51

  Δεν φτιαχνουμε εναν ψηλο φρακτη, γερο και με δικα μας εξοδα, και με προσωπικη εργασια, να τους κλεισουμε ολους αυτους μεσα, το κλουβι με τις τρελλες του ΠΑΣΟκ, να ησυχασει λιγο το κεφαλι μας με τον καθε κοπριτη που μας ζαλιζει.

 9. A.M. avatar
  A.M. 05/01/2011 22:16:40

  Αν όλα τα χρήματα που δίνονται για τα διάφορα - και όχι μόνο για τον φράχτη - αναποτελεσματικά μέτρα προστασίας των συνόρων της ΕΕ (συνολικά απ όλα τα κράτη της) ρίχνονταν σε ευρωπαϊκές επενδύσεις στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών και δημιουργούντα θέσεις εργασίας και ανέβαινε το βιοτικό επίπεδο σε ένα μόλις ανεκτό επίπεδο - όχι να γίνουνε.. Ευρώπη - νομίζω πως ελάχιστοι θα ρίσκαραν την ζωή τους για να βρεθούν στον «παράδεισο» που ονομάζεται Ευρώπη και θα προτιμούσαν να μένουν στις πατρίδες τους.

  Βέβαια θα μου πείτε και τότε πως θα εξευτελίζαμε τα εργατικά δικαιώματα του κάθε ευρωπαίου εργαζόμενου, πως θα μειώναμε τις αποδοχές, πως θα μετατρέπαμε σε ζήτουλες μιάς θέσης εργασίας όλους τους εργαζόμενους;

  Ε .. πάσο! δεν έχω απάντηση.

  Μεσομακροπρόθεσμα θάπρεπε να χτυπηθεί η αιτία της λαθρομετανάστευσης και όχι τα «συμπτώματα».
  Και η αιτία της λαθροματανάστευσης είναι η φτώχεια στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών.

 10. Γιαννης Γιαρεντης avatar
  Γιαννης Γιαρεντης 05/01/2011 23:38:34

  «Φράκτης στα σύνορα μου?».
  Στην αρχή δυσκολεύτηκα να διακρίνω το σωστό απο το λάθος. Αναρριχήθηκα στην λογική της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεν θέλουν ‘’κάγκελα’’. Μετά βυθίσθηκα στην ρατσιστική λογική των συρματοπλεγμάτων.
  Τελικά επικράτησε η ''προοδευτική" λογική , έτσι όπως την γνώρισα απο εκείνους που σήκωσαν το ''Τείχος του Βερολίνου'' για να προστατεύσουν το εν δυνάμει αγαθό του υπαρκτού σοσιαλισμού.
  Καταλήγω στο, ότι δεν αρέσει στον ''εχθρό'' μου, μου αφήνει ψήγματα συμπάθειας.
  Αν είναι να αποδώσει έστω και ένα 5% από το ζητούμενο που είναι η μείωση της λαθρομετανάστευσης, τότε λέω "ΝΑΙ".
  Αν δε, πρόκειται να προκαλέσει και τους βολεψάκηδες Ευρωπαίους φίλους μας, τότε λέω ένα "ΝΑΙ" ακόμη.
  Το γεγονός οτι είναι πρόταση και πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν ακυρώνει το χαρακτήρα του "σωστού μέτρου". Εξ άλλου και εγώ ήθελα να ''συμμαζέψω" τον ΟΣΕ, αλλά δεν πρόλαβα.
  Υ.Γ. Πάντως διαφωνώ ανοικτά με τη φίλη μου της Εβρίτισσα που μιλάει για ‘’ηλεκτροφόρα" σύρματα. Να αποτρέψουμε θέλουμε, όχι να ψήσουμε ζωντανούς του κακόμοιρους Πακιστανοαφγανούς που ψάχνουν μια ελπίδα στην ζωή τους.

 11. agioritis avatar
  agioritis 06/01/2011 00:30:08

  ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ
  Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

  Η Συνθήκη Schengen όπως από το 1997 αποτελεί ένα νομοθέτημα που για πρώτη φορά νομιμοποιεί την ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών.

  Στα άρθρα της 92 κ.εξ. ορίζεται ως σύστημα πληροφοριών Schengen που θεσπίζεται για την πρόληψη των απειλών κατά της εθνικής ασφαλείας, της δημόσιας τάξης και για την καταστολή ποινικών παραβάσεων των μελών της Συνθήκης.

  Και ενώ στο νομοθέτημα υπάρχουν όλες οι πτυχές του ηλεκτρονικού ελέγχου, της διατηρήσεως αρχείων κ.λ.π., απουσιάζει προκλητικά από τη Συνθήκη αυτή ο τρόπος εφαρμογής της.

  Δηλαδή με ποιον τρόπο ή με ποιο σύστημα θα γίνεται η ηλεκτρονική συλλογή των δεδομένων των πολιτών στην αρχική και στην τελική φάση (θα αρχίσει λ.χ. με την κάρτα, για να συνεχίσει με την εμφύτευση μικροτσίπ και τελικώς με το χάραγμα;).

  Υποστηρίζεται επίσης εσφαλμένως και καθησυχαστικά, ότι όσα αφορούν τη συλλογή, επεξεργασία και διάδοση πληροφοριών του πολίτη γίνονται, αφού προηγουμένως έχει θεσπιστεί ο Εθνικός Νόμος 2472/97, περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος έγινε στο πλαίσιο της προστασίας του πολίτη από τους κινδύνους που ενέχει το νομοθέτημα της Συνθήκης Schengen.

  Εδώ όμως ακριβώς είναι η εξαπάτηση του πολίτη. Και τούτο, γιατί η Συνθήκη Schengen ανήκει στο Πρωτογενές Δίκαιο, δηλαδή στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ ο Νόμος 2472/97 ανήκει στο Εθνικό Δίκαιο και μάλιστα στο τριτογενές.

  Συνεπώς, ένα τριτογενές Δίκαιο δεν μπορεί να υπερισχύσει του πρωτογενούς.

  Άρα η Ευρώπη ανά πάσα στιγμή μπορεί να ζητήσει οποιαδήποτε πληροφορία θέλει για τους πολίτες της Ελλάδος, χωρίς η Ελλάδα να μπορεί να αρνηθεί, αφού έχει υπογράψει την Συνθήκη του Σένγκεν, η οποία υπερτερεί του Νόμου 2472/97 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

  Άρα η ελληνική πολιτεία θα αναγκαστεί να εφαρμόσει την Συνθήκη Σένγκεν δίνοντας ανά πάσα στιγμή όλα τα στοιχεία μας, αν τα ζητήσει η Ενωμένη Ευρώπη.

  Πώς είναι δυνατόν ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ τον κόσμο περί ασφάλειας της κάρτας και των προσωπικών δεδομένων, όταν ήδη στην Γερμανία, χάκερς έσπασαν τους κωδικούς των καρτών και είδαν τις πληροφορίες που περιέχουν οι κάρτες;

  Με τι κόστος, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ευάλωτο στην πραγματικότητα σύστημα, όταν στην Γερμανία το Υπουργείο Εσωτερικών ξόδεψε 24.000.000 ευρώ;

  Τέλος μας γεννάται εύλογα το ερώτημα: Γιατί το περιεχόμενο του Νόμου 2472/97 δεν ενσωματώθηκε στη Συνθήκη Schengen, ώστε να έχει κύρος πρωτογενούς Δικαίου;

  Ας μη μας λέτε, λοιπόν, ότι ο Νόμος 2472/97 έγινε για να προστατεύσει τον πολίτη από κινδύνους της Συνθήκης Schengen.

  Και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να προωθούν συστήματα ηλεκτρονικής συλλογής δεδομένων χωρίς να υφίσταται νόμος προστασίας του πολίτη που να εκπηγάζει από το Πρωτογενές Δίκαιο και ότι τα στοιχεία μας θα είναι προστατευμένα, διότι ψεύδεστε ασυστόλως.

  ***ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. – ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΡΑΣΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ…ΝΤΡΟΠΗ!
  ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 12. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/01/2011 08:50:07

  Φυσικα και χρειαζεται φραχτης στα συνορα και ποσοστο 80% και πλεον μεσα στο οποιο κατα πασα πιθανοτητα ολη η ΝΔ ειναι υπερ του φραχτη.
  Η μονη κριτικη που θα επρεπε να κανει η ΝΔ ειναι για μεγαλυτερο φραχτη.
  Να αφησει τις θολες θεσεις για να μη δυσαρεστησει τους "αντιμνημονικους" φιλους της της αριστερας και να ταχθει υπερ σκληροτερων μετρων και φραχτη.

 13. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 06/01/2011 10:17:47

  Πέσ'τα ρε φίλε ψύχραιμε !

  Εμείς άν τα πούμε θα μας πάρουν με τις πέτρες.

 14. WY avatar
  WY 06/01/2011 10:18:07

  Όχι μόνον χρειάζονται ΦΡΑΧΤΕΣ καί κάθε άλλου είδους ανάλογες κατασκευές,διά νά διαφυλαχθούν τά σύνορά μας από τίς ορδές τών λάθρο,αλλά κι ή Χαλυβουργική,νά ""ενεργοποιηθή"" πλέον,διά τούς εντός τών τειχών καί φραχτών,διεσπαρμένους!!!.

 15. Μαρία avatar
  Μαρία 06/01/2011 12:21:52

  Επειδή έχω βαρεθεί τα τελευταία 10 χρόνια να είμαι "αποκλεισμένη" απ΄την μισή πόλη μου και να μην κυκλοφορώ όταν σκοτεινιάζει στη μαρίνα και το λιμάνι της (αν και τα τελευταία χρόνια έχουν ξεθαρρέψει τόσο πολύ που τους βρίσκεις παντού μέσα στην Πάτρα), λέω ένα μεγάλο ΝΑΙ στο φράχτη! Και πολύ τον αργήσαμε!

 16. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 06/01/2011 13:16:50

  Αθάνατο ΠΑΣΟΚ , φοβερή προπαγανδιστική μηχανή. Που με την ίδια ευκολία μπορείς να προπαγανδίζεις και το άσπρο και το μαύρο. Από την μια μεριά: πολυπολιτισμικότητα, ιθαγένεια (πρώτο νομοσχέδιο), Καμίνης, Μπουτάρης. Και τώρα βγαίνεις και ψαρεύεις απέναντι: ησυχία, τάξη και ασφάλεια, φράχτης, μέχρι και ομαδικές απελάσεις- επιχειρήσεις 'αρετής' , ακούστηκαν. Τρέμετε ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή.
  Σας βγάζω το καπέλο. Από Τρεμόπουλο, Κουβέλη, μέχρι Βελόπουλο, Γεωργιάδη. Από διαχρονικός πολιτικός προστάτης των δημοσίων υπαλλήλων, στο 'κοπρίτες'.
  Από το 'λεφτά υπάρχουν' και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, στις επιχειρησιακές συμβάσεις.
  Από το ‘φωτιά τα καύσιμα’ σε αυξήσεις 2-3 λεπτών στο λίτρο, πάρτε 50 λεπτά να το ευχαριστηθείτε.
  Από τις κραυγές ‘επανέρχονται τα τεκμήρια’ - κλαίγοντας για τους αναξιοπαθούντες ελεύθερους επαγγελματίες, στους φοροκλέπτες μεγαλογιατρούς του Κολωνακίου.
  Από το 'κλάμα' για την γενιά των 700, στη γενιά των 592 και πολλά είναι.
  Από την προεκλογική επανακρατικοποίηση του ΟΤΕ, στο ξεπούλημα όλων.
  Από τον ΣΕΒ υποκατάστημα της Ρηγίλλης, στο σύντροφο Δασκαλόπουλο.
  Από το ‘φονιάδες των λαών αμερικάνοι' στους πιο καλούς μας φίλους (σε αντίθεση με τη στρίγγλα Μέρκελ ντε).
  Από το δεν μας φτάνει το όχι στο Βουκουρέστι, ότι θέλουν οι πέραν του Ατλαντικού σοσιαλιστές (ιδίως το ξωπέταγμα των Ρώσων)
  Από πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς, σε δούρειο ίππο για την ανατίναξη της Ευρωζώνης.
  Από το ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο, στο Ερζερούμ.
  Από ‘φωνή του Πολυτεχνείου’, επίτροπος στα σαλόνια της Ε.Ε. (ναι, ναι - ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο).
  Από Μάρκο Βαφειάδη, σε Μάνο και Ανδρέα Ανδριανόπουλο και fast truck.
  Από ζιβάγκο, σε γυμναστήρια και Spa.
  Από τον ‘τεμπέλη’ Καραμανλή, στις ατέλειωτες διακοπές στο Αιγαίο και τα ατέλειωτα ταξίδια απανταχού της γής.

  Αχτύπητη πολιτική μηχανή, ασυναγώνιστο, αναντικατάστατο εργαλείο στα χέρια των νταβατζήδων και ΣΙΑ.

 17. DIANE avatar
  DIANE 06/01/2011 21:40:55

  Νῖκος Α. Μπράβο σου και πάλι μπράβο.

 18. panos avatar
  panos 07/01/2011 01:52:28

  Aν δεν ληφθούν μέτρα σύντομα για την παράνομη μετανάστευση θα γίνουμε αποικία του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.
  Μιλώντας με Πακιστανό που έχει άδεια παραμονής μου είπε : η Ελλάντα 10 εκατομμύρια Πακιστάν 150 εκατομμύρια. Ελλάντα τίποτα μπροστά Πακιστάν. Του είπα: μη φοβίζεις τους Έλληνες γιατί δε θα σε βλέπουν με καλό μάτι.
  Η Ελλάδα δεν υπήρξε αποικιοκρατικό κράτος και αν κάπου πρέπει να πάνε οι λαθρομετανάστες, ας πάνε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο κλπ, που ήσαν αποικιοκρατικές δυνάμεις και τους είχαν εκμεταλλευτεί.
  Οι πολιτικοί να λάβουν άμεσα μέτρα.
  Υπάρχουν τρόποι.
  Βούληση προς το παρόν δεν υπάρχει.
  Ο πολυπολιτισμός δεν λειτούργησε πουθενά και σημαίνει διάλυση των κρατών (βλ. τέως Σοβιετική Ένωση, Γιουγκοσλαβία, Κύπρος κλπ.)
  Λαθρομετανάστες με πολιτισμούς που δεν συμβιβάζονται με τον ελληνικό πολιτισμό (ισλαμιστές κλπ) σημαίνει μεγάλο πρόβλημα εσωτερικής ασφάλειας και εκμετάλλευση της κατάσταση από την "φίλη και σύμμαχο" Τουρκία στο πλαίσιο της Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του Νταβούτογλου (χωρίς να λείπουν και οι ΗΠΑ).
  Ελπίζω να ξυπνήσουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.