Χοντράδα Καμμένου: Ο Στρατός διασφαλίζει την εσωτερική σταθερότητα της χώρας !
02/07/2015 17:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χοντράδα Καμμένου: Ο Στρατός διασφαλίζει την εσωτερική σταθερότητα της χώρας !

Απίστευτο, ο Καμμένος λέει ότι ο στρατός εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Μα, καλά σε ποια εποχή νομίζει ότι ζει; Εντάξει ο Καμμένος, αλλά ο πρωθυπουργός γιατί κάνει ότι δεν ακούει όταν λέγονται τέτοια μπροστά του;

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει προκλητικές τις δηλώσεις του Π. Καμμένου, και υπογραμμίζει: «Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε! Στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία. Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης! Ο Πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα!»

Ο Καμμένος, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον κ.Τσίπρα ανέφερε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό». Και κατέληξε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ιδίως το προσωπικό έχουν υποστεί μία μείωση του εισοδήματός τους πάνω από 50% και ο προϋπολογισμός φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της συντήρησης των συστημάτων μας και της ισχύος μας».

Η επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Άμυνας, έγινε μετά τους τριγμούς, χτες, εξαιτίας της «πρότασης» του μεγάρου Μαξίμου προς την τρόϊκα για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, ύψους 600 εκ. ευρώ το ’16 και το ’17. Αμέσως μετά, ακολούθησε όργιο «φημών» και «διαρροών» από το υπουργείο Αμύνης ότι παραιτείται ο Πάνος Καμμένος, αλλά οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου, ενώ ανέφεραν όλα αυτά, έλεγαν λίγο μετά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Οι γνωστές κουτοπονηριές, δηλαδή, κύκλων (!) του υπουργείου. Έτσι, το απόγευμα ακολούθησε η «αυτοδιάψευση» του μεγάρου Μαξίμου και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ότι «δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε και ούτε θα υπάρξει πρόταση από την ελληνική κυβέρνηση για μείωση αμυντικών δαπανών» (!). Κάτι που επανέλαβε ο κ.Τσίπρας και σήμερα στις κοινές δηλώσεις του με τον κ.Καμμένο. Λίγο πριν, είχε ξεκινήσει καινούργιο γαϊτανάκι ότι ο κ.Τσίπρας θα επισκεπτόταν την επομένη το υπουργείο, αν και κάτι τέτοιο μέχρι τη νύκτα δεν επιβεβαιωνόταν από το μέγαρο Μαξίμου. Τελικώς, αργά τη νύκτα έγινε γνωστό ότι θα πάει στο υπουργείο Άμυνας, σήμερα στις 10.

Για όλα αυτά, ο συντονιστής Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, είπε: «Ο κ. Πρωθυπουργός με την υπογραφή του πρότεινε μειώσεις 600 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, καθώς και απολύσεις προσωπικού. Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Καμμένος διαβεβαίωνε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Παράλληλα, εκφόβιζε στελέχη του Στρατεύματος, λέγοντας πως δήθεν οι δανειστές ζητούν απολύσεις την ίδια στιγμή που ο κ. Τσίπρας πρότεινε τις περικοπές των 600 εκ. ευρώ και τις απολύσεις!

Όλα αυτά τα κωμικοτραγικά προσπάθησε να τα «μπαλώσει» η σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ. Τα έκανε όμως χειρότερα, γιατί δεν αποδείχτηκε μόνο ψεύτης, αποδείχτηκε και δειλός, γιατί δεν τολμά να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο ψευδόμενος Πρωθυπουργός που υπογράφει τις περικοπές των 600 εκ. ευρώ συνάντησε τον ψευδόμενο Υπουργό Εθνικής Αμύνης που διαδίδει πως τάχα οι δανειστές ζητούν απολύσεις στο Στρατό για να «πουλήσει» την αποτροπή τους! Άδικος ο θλιβερός κόπος τους! Τζάμπα τα ψέματά τους! Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διδάσκονται περί ηγεσίας στις Σχολές τους και αντιλαμβάνονται πολύ καλά με ποιους έχουν να κάνουν!»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. toxo avatar
  toxo 02/07/2015 17:46:59

  Την 21/04/1967 ο στρατός είχε αναλάβει να τηρήσει την "εσωτερική ασφάλεια της χώρας".Ελπίζω να μην εννοεί κάτι τέτοιο ο κ. Καμμένος,αλλά ότι είναι σαρδάμ του τύπου των υδατανθράκων ,αντί υδρογονανθράκων,που τουλάχιστον έβγαλε γέλοιο τότε.

  • Eva avatar
   Eva @ toxo 03/07/2015 12:00:49

   Λες να ξυπνήσουμε με τιποτα εμβατηρια? Ξερεις σαν αυτα που συνεπήραν τον κ. Λαφαζάνη στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κοζάνη...

  • Eva avatar
   Eva @ toxo 03/07/2015 12:35:58

   https://www.youtube.com/watch?v=SkhW3IrMsv8

 2. YPSIPYLH avatar
  YPSIPYLH 02/07/2015 17:51:18

  ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ..... (ειδικα....οταν υπαρχει λευκο αντι για φαιο εντος του κρανιου)

 3. amarilis avatar
  amarilis 02/07/2015 18:13:08

  Μου είναι αδιανόητο να πιστέψω ότι κάποιοι συμπολίτες μου δια της ψήφου τους, μέσω δηλαδή ισχυρών δημοκρατικών διαδικασιών, εγκατέστησαν ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. Αδιανόητο!

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 02/07/2015 18:30:22

  Μιλάμε για τύπο που όταν το παιχνίδι πάει να χαθεί, χάνει το έλεγχο του τι λέει και κάνει. Καιρός για όσους τον εμπιστεύθηκαν να καταλάβουν την απάτη του, ειδικά μετά το σημερινό μήνυμα Καραμανλή...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Γεώργιος Τ. 02/07/2015 21:03:07

   Γελοίοι και ανεγκέφαλοι ήταν και οι μακελάρηδες λαών, συμπτωματικά...

 5. Μεγάλα λόγια avatar
  Μεγάλα λόγια 02/07/2015 19:23:31

  Σαρδάμ; Σύγχυση; Ας περιοριστεί η μέριμνα στη θωράκιση της χώρας ως προς τις εξωτερικές πιθανές απειλές, που είναι και οι μόνες υπαρκτές.

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/07/2015 20:23:08

  Γιατί σας φαίνεται παράξενο; Γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια. Εννοούσε ότι,όταν ξεσπάσουν αναταραχές στη χώρα ανάμεσα στους πολίτες εξαιτίας της πτώχευσης και της έλλειψης βασικών αγαθών που θα επέλθει,θα είναι σε θέση ο Στρατός να επιβάλλει με τη βία την τάξη. Άλλωστε αριστερή χούντα δεν έχουμε;...

 7. deltaplus avatar
  deltaplus 02/07/2015 21:11:06

  Ο στρατος εγκυαται την ασφαλεια στο εσωτερικο;;; και η αστυνομια στο εξωτερικο....αυτο θα πει ψεκασμενοι....εκτος και αν ειναι πραξικοπηματιες πεισιστρατιδες.

 8. Παράξενος avatar
  Παράξενος 02/07/2015 21:53:06

  To δείχνουν φανερά πλέον ότι θέλουν να επιβάλουν χούντα πάνω σε ερείπια: διεθνής απομόνωση της χώρας, οικονομική καταστροφή, ανοιχτή προπαγάνδα μέσα στα υπουργεία, στοχοποίηση και επίθεση σε όποιον διαφωνεί (ακόμη και 18χρονα παπαγαλίζουν μηχανικά ότι όσοι ψηφίσουν ΝΑΙ είναι εχθροί του λαού κατευθυνόμενοι από έξω, όπως τα γερμανάκια μαθαίνανε κάποτε για τους "κακούς" Εβραίους και οι Σοβιετικοί ψάχνανε για τον "εσωτερικό εχθρό"), αναφορά σε ενδεχόμενη χρήση στρατού ενάντια σε Έλληνες. Η Τουρκία περιμένει κι αυτή να γίνουν όλα μπάχαλο. Η αντιπολίτευση πρέπει να ξυπνήσει και να αντιδράσει δυναμικά τώρα, πριν είναι πολύ αργά. Ο κόσμος που έχει ακόμη τα λογικά του να μείνει ψύχραιμος γιατί τύποι σαν τους αντίφα, ανταρσία, κ.λ.π. ανυπομονούν για "ταξική πάλη", δηλαδή εμφύλιο. Ένα είναι βέβαιο, η μεταπολίτευση τέλειωσε.

  • Greco avatar
   Greco @ Παράξενος 03/07/2015 00:40:42

   ειναι εντυπωσιακο πως σε 5 μηνες ειχαμε συμπυκωση ολου του μεταπολιτευτικου παραλογου. Χερι με χερι αναρχοκομμουνιστες, τουριστες εξ αμερικης (κ αυστραλιας πλεον) -που σχεδον βεβαια σπεκουλαρουν συνειδητα την οικονομια- και εθνολαικιστες Ο Θεος κανει πλακα

   • Παράξενος avatar
    Παράξενος @ Greco 03/07/2015 10:13:48

    Έχεις δίκιο, είναι σα να ξεκινάει η κλιμάκωση μιας ταινίας τρόμου, όπου γίνεται ο κακός χαμός.
    Ειχαμε την ευκαιρία να λήξει η μεταπολίτευση ομαλά. Τη χάσαμε γιατί δε θέλαμε να αντικρίσουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη. Τώρα πρέπει να αποφύγουμε τις μεγαλύτερες καταστροφές και η ιστορία μας διδάσκει ποιες είναι αυτές: εμφύλιος, εισβολή ξένης δύναμης. Η κατάσταση θα χειροτερέψει πολύ πρωτού αρχίσει να βελτιώνεται καθώς θα εκδιπλωθούν οι συνέπειες στην οικονομία. Μπορούμε όμως να περιορίσουμε την έκταση των ζημιών. Να ελέγξουμε την πτώση για να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι όρθιοι και να ξαναχτίσουν τη χώρα στη συνέχεια. Δύο λάθη δεν πρέπει να γίνουν, να πλακωθούν οι Έλληνες μεταξύ τους ή να κοιτάει ο καθένας να σώσει τον εαυτό του μόνο. Οι πρόγονοί μας αντιμετώπισαν πολύ πιο άσχημες καταστάσεις, τώρα θα φανεί αν έχουμε σχέση μαζί τους.

 9. roadrunner avatar
  roadrunner 02/07/2015 23:07:20

  Η εικόνα του Τσίπρα να στέκει κορδωμένος δίπλα στον Καμμένο σωπαίνοντας στο άκουσμα της "διασφαλιζόμενης από τον στρατό εσωτερικής σταθερότητας" δημιουργεί τον συνειρμό στους θεατές: "Μήπως ετοιμάζουν κάτι αξιοποιώντας το μαύρο μέτωπο Σύριζα-Ανελ-ΧΑ ;" Κι αν κάποιοι το παίρνουν για χοντράδα εκ μέρους του Καμμένου ή αφέλεια ή απροσεξία εκ μέρους του Τσίπρα, εμείς ωστόσο μπορεί να σκεφτούμε ότι προσπαθούν να κάνουν τον απλό κόσμο "να φοβηθεί τον φόβο" τους (όπως λένε συνεχώς οι συριζαίοι). Ένα υπονοούμενο, μια απροσεξία των κυβερνητικών εταίρων, μια παρεξήγηση και .... ουπς... μαγικά, απλώνουν ένα δικό τους πέπλο φόβου, πάνω από τον λαό τον οποίο έχουν οι ίδιοι ταπεινώσει. Εύκολο. Ο στόχος να παρασύρουν στο ΟΧΙ την Κυριακή του δημοψηφίσματος. Γνωστές τακτικές του επιπέδου της φασιστικής αριστεράς (σύριζα-ανελ-χρυσή αυγή) : παραπληροφόρηση, ψέματα, διορισμοί, υποσχέσεις και όπου δεν περνούν αυτά εκβιασμοί και φόβος. Διαφορετικά, όφειλαν από την κυβέρνηση να είχαν βγάλει διευκρινιστική ανακοίνωση, που να διορθώνει τα υπονοούμενα του Καμμένου.

 10. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 03/07/2015 00:38:42

  Ζητησε ο ψεΚα(σ)μενος απο τον βουλευτη του να παραδωσει την βουλευτικη του εδρα. Και αυτος του την εριξε στην μουρη. Ερωτημα . Ο ψεΚα(σ)μενος γιατι δεν παρεδωσε την δικη του οταν διαφωνησε? Γιατι δεχτηκε και αλλους που ψηφιστηκαν με την σημαια της ΝΔ. Φραπεδομαγκιες που αν ακουσει μπαμ θα μυρισει ολη η Ευρωπη

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ρεαλιστης 03/07/2015 07:50:00

   Μπίνγκο!

 11. airman avatar
  airman 03/07/2015 06:59:08

  "Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας" Η διατύπωση είναι σαφέστατη και έχει ειρμό με όλη την έκφραση ως ξεχωριστή νοηματική υποενότητα. Δεν πρόκειται για σαρδάμ. Αυτό θα μπορούσε να προταχθεί εάν έβγαζε νόημα η έκφραση "οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εξωτερικό". Επιπλέον στην ίδια νοηματική ενότητα αναφέρονται η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας (εννοείται από εξωτερικούς εχθρούς). Συνεπώς ή δεν ξέρει τι του γίνεται από τον πανικό και τη σύγχυση (το προτιμότερο) ή εκστομίζει ενσυνείδητα πρόθεση εκτροπής του στρατεύματος από την εκ του Συντάγματος αποστολή του. Καμία έκπληξη σε αμφότερες των εκδοχών. Ήταν και παραμένει ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ airman 03/07/2015 07:50:36

   Έτσι

 12. Don kixotis avatar
  Don kixotis 03/07/2015 09:49:37

  Τα Υπερεθνικά Κέντρα Λήψεων Αποφάσεων...Στοές-Λέσχη Βildeberg-free Mason...καθορίζουν τις τύχες του πλανήτη..Τοποθετούν Κυβερνήσεις-Τραπεζίτες-Επιχειρηματίες-ΜΜΕ σε θέσεις κλειδιά...στην Κάθε Χώρα...Περνάνε τα Μηνύματα που θέλουν ως Πρότυπα Ζωής-Συμπεριφοράς-Κατανάλωσης και βάζουν τους χαχόλους να ασχολούνται με το τάδε και το δείνα Κόμμα...οι μεν και οι δε..η λογική του διαίρει και βασίλευε..Αυτό θέλουν..Όλα είναι Προαποφασισμένα απλά βάζουν τον λαό υποτίθεται να ασκήσει το "Δημοκρατικό του Δικαίωμα"..ΝΑΙ ή ΟΧΙ...ενώ γνωρίζουν τα ΠΑΝΤΑ και ΠΩΣ θα λειτουργήσουν σε κάθε περίπτωση...οι Μαριονέτες στην Υπηρεσία αυτών που κινούν τα νήματα...

 13. Μανια avatar
  Μανια 03/07/2015 12:28:42

  Καμια χοντραδα ! Δειχνουν καθαρα τις προθεσεις τους πλεον!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.