#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/09/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Χθες, Αθήνα, μέρα μεσημέρι...Ήρθε μια φίλη να με βρει κι είπα να την κεράσω ένα καφεδάκι. Μέχρι να μας σερβίρουν λέγαμε τα δικά μας και την συμβούλεψα να προσέχει τα πράγματά της και την τσάντα της.

Άντε  βρε μου λέει. Εδώ μπροστά στα μάτια μας ποιος θα τα πειράξει;

Εισαγόμενοι διαβόλοι και τριβόλοι της είπα και της ανέφερα μια ιστορία, πως πριν μήνες μου άρπαξαν απ’ το χέρι το κινητό μέρα μεσημέρι.

Με ένα συγκεκριμένο κόλπο.

Παριστάνοντας τους κωφάλαλους,  σου βάζουν ένα κομμάτι χαρτί κάτω απ’ τα μάτια σου υποχρεώνοντάς σε να το διαβάσεις κι όταν το αποσύρουν από κάτω λάμπει η λάμα του μαχαιριού κι ενώ εσύ δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου εκείνοι θα σου αρπάζουν ότι είναι πιο εύκολο, ακόμη και το κινητό απ’ το χέρι, την ώρα που μιλάς

Σε άλλη εκδοχή, πλησιάζουν τελείως αθόρυβα σαν να ξεπήδησαν απ’ το πουθενά και σχεδόν αφήνουν αυτό το βρομερό κομμάτι χαρτιού στο τραπεζάκι πάνω ακριβώς από τα πράγματά σου. Κι ενώ εσύ λες όχι, φύγε, δεν έχω εκείνοι συνεχίζοντας τις ικεσίες αποσύρουν το χαρτί μαζί με ότι είναι από κάτω, κινητό, πορτοφόλι, οτιδήποτε τέλος πάντων.

Πραγματικοί δεξιοτέχνες, δε λέω!

Και βεβαίως νεαρότατοι και εισαγόμενοι. Από την Ρουμανία...

Είδα στα μάτια της φίλης μου αυτό το κάτι  που έλεγε πως δεν με πιστεύει.

Συγχρόνως όμως άρχισε να φωνάζει το κινητό σου, το κινητό σου.

Από κεί και πέρα, έγινε ο κακός χαμός. Πραγματικά.

Ούτε και γω κατάλαβα πότε τον άρπαξα, πως τον άρπαξα. Φρύαξα όταν είδα το πρόσωπό του και είδα ότι ήταν ο ίδιος που με είχε κλέψει την πρώτη φορά.

Απλά τον είχα πιάσει απ’ την μπλούζα κι όσο κι αν τραβιόταν το χέρι μου δεν χαλάρωνε...

Στριφογύριζε σαν το φίδι, αλλά εκεί εγώ.

Πήγε να ξεφύγει, φώναξα βοηθείστε με, κλέφτης.

Ο πιο πανηλίθιος που περίμενε τον φρεντουτσίνο του (και  με "ν έντονο μπροστά από το "ντ" παρακαλώ) μου είπε, μα είστε σίγουρη κυρία μου πως είναι κλέφτης;

Πρόλαβα και του είπα ότι σε βλάκες δεν απαντώ.

Άλλοι δύο με βλέμμα βοδιού που βλέπουν το τρένο να περνάει, είπαν ότι δεν είδαν τίποτα.

Μαζεύτηκε, κόσμος, ήρθε κι ένας άλλος παθών και περιορίσαμε το μικρό τέρας που όλο έκλαιγε αλλά κι έβριζε συγχρόνως.

Ήθελα να τον λυπηθώ αλλά θυμόμουν τον εαυτό μου να κλαίει απελπισμένος κανα δύο μήνες πριν, μου ήρθαν στο νου  κανα δυο γέροι με τις συντάξεις του στις τσέπες τις δικές του και μια ηλικιωμένη κυρία καταχτυπημένη που δεν είχε λεφτά να γυρίσει σπίτι της τουλάχιστον  και δεν μπορούσα.

Θα πω πως το κράτος έκανε  την εμφάνισή του άμεσα, άσχετα  αν πρώτα πήγε σε …άλλη πόλη από ασυνεννοησία και μου τηλεφωνούσε να ρωτήσει που βρίσκομαι!!!

Ήρθε λοιπόν το κράτος , έδειξα τον κλέφτη και τους είπα πιάστε τον.

Με ρώτησαν αν θα κάνω μήνυση. Τι να την κάνω την μήνυση τους, να τον πιάσετε θέλω, τους απάντησα

Αααα, αν δεν κάνετε μήνυση δεν τον συλλαμβάνουμε!, μου λένε

Δηλαδή θα τον αφήσετε ελεύθερο;, ρώτησα.

Φυσικά μου λένε.

Θόλωσα, εκατό μηνύσεις θα κάνω λοιπόν. Όχι μόνο μία!

Να μην σας κουράζω, πήγαμε στο τμήμα, κάναμε την μήνυση και ρώτησα (η αφελής!), αν θα τον απελάσουν και τι ακριβώς γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τίποτα, μου απάντησαν. Αύριο θα είναι ελεύθερος.

Ελεύθερος, είπα ξεψυχισμένα.

Ναι μου λένε. Γιατί τους λέω, είναι κλέφτης. Ήρθε στη χώρα μου χωρίς να τον καλέσω και με έκλεψε δύο φορές.

Έτσι γίνεται, μου ξαναείπαν, για πολλούς λόγους, δεν έχουμε υποδομές, είναι οι διαδικασίες περίπλοκες….

Καλά, σκέφτηκα κι εγώ όταν αργώ να πληρώσω την κυρία εφορία γιατί με απειλούν ότι θα με χώσουν μέσα αφού δεν έχουμε υποδομές. Ψέματα λένε;

Είμαστε καλά ή να βάλω τις φωνές!!!!!!!!

Πανέξυπνη (αλλά τι να το κάνεις στην Ελλάδα του σήμερα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. franc avatar
  franc 22/09/2012 11:35:01

  Εμένα υαυτό ακριβώς μου συνέβη το 1984.
  Η μόνη διαφορά ήταν οτι τότε οι κλέφτες ήταν Ελληνες-Ελληνες ή Ελληνες-γύφτοι.
  Προφανώς εμείς δεν είχαμε κινητά και άλλα "καλούδια" και μοναδικός τους στόχος ήταν το πορτοφόλι ή ακόμα και τα ψιλά μας. Επίσης ήταν πολύ λιγώτεροι και αυτοί και εμείς στα "καφε"...

  • Lampros avatar
   Lampros @ franc 22/09/2012 15:27:42

   Εμένα υαυτό ακριβώς μου συνέβη το 1984. Η μόνη διαφορά ήταν οτι τότε οι κλέφτες ήταν Ελληνες-Ελληνες ή Ελληνες-γύφτοι. Προφανώς εμείς δεν είχαμε κινητά και άλλα “καλούδια” και μοναδικός τους στόχος ήταν το πορτοφόλι ή ακόμα και τα ψιλά μας. Επίσης ήταν πολύ λιγώτεροι και αυτοί και εμείς στα “καφε”…

   Η μόνη διαφορά είναι ουσιώδης. Άλλο να είναι 50-100 κλεφτρόνια, και άλλο 10.000-50.000 στην Αθήνα.

   Και βέβαια τα 100 αν τα πιάνανε, πήγαιναν και φυλακή.

   Και βέβαια τα επιστημα στατιστικά στοιχεία, τότε, δίνουν το 1/10 των εγκλημάτων (είχα κοιτάξει πριν 4-5 χρόνια και είχαμε 20% αύξηση το χρόνο για πολλά χρόνια, από την εποχή των λαθρό και βάλε. Μετά την κρίση θα έχουμε χτυπήσει ρεκόρ).

   Και αν κανέναν τον δολοφονούσαν, το βλέπαμε 2 βδομάδες στην τηλεόραση και τις εφημερίδες ως μεγάλη είδηση. Σήμερα πάει στα ψιλά.

  • skeptical ( ex voter) avatar
   skeptical ( ex voter) @ franc 22/09/2012 21:07:49

   Αγαπητέ Franc,

   Παρόμοια εμπειρία με της πρωταγωνίστριας του άρθρου και την δική σου είχα κι εγώ στην Μαδρίτη την δεκαετία του '90 ενω έπινα τον καφέ μου στην πλατεία Μayor , στα σκαλοπάτια της Εθνικής Βιβλιοθήκης μια ηλιολουστη μέρα στην Ν. Υόρκη και πρόσφατα στον Λουμίδη στην Σταδίου εν μέσω καφέδων και γλυκών του κουταλιού .Αυτή η τελευταία με ενόχλησε πιο πολύ , οχι γιατί ήταν στην χώρα μου αλλά γιατί δεν με δίδαξαν τίποτε οι προηγούμενες .
   Σου αφιερώνω και αυτον τον σύνδεσμο για να δεις και το πεντακάθαρο Λουξεμβoύργο τι τραβάει .
   Φιλικά ,
   (η)skeptical.
   http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/news/1.1265902

 2. kinezos avatar
  kinezos 22/09/2012 11:35:39

  Πως και δεν ηταν κανενας εκει διπλα (σαν κατι τυπους που σχολιαζουν εδω μεσα) να σου πουν: μα κυρια μου, δεν φταιει αυτος. φταινε οι συνθηκες που τον εκαμαν κλεφτη (με υποκρουση πενθιμου ταξιμιου μπουζουκιου ολο αυτο), φταινε οι ιμπεριαλιστες που εισεβαλαν στην πατριδα του (αν μιλαγαμε για κανενα της μεσης ανατολης, στη ρουμανια ειναι αλλο θεμα. εκει βριθει απο γυφτους, οι οποιοι τραβανε μαχαιρι μερα μεσημερι μεσα στην πολη), δεν πρεπει να τον κατηγορουμε, πρεπει να τον συνδραμουμε και να προσπαθησουμε να φτιαξουμε την πατριδα του (εδω δεν μπορουμε να φτιαξουμε τη δικια μας). Φυσικα δεν θα εκαναν ουτε λογο για συλληψη των κηδεμονων του (αν εχει) για πλημμελη εποπτεια ανηλικου, δεν θα εκαναν λογο για απελαση, κλπ κλπ. Αν δε, ηταν στη θεση σας καποιος πιο ευεξαπτος και του ειχε ριξει κανα δυο χαστουκια, θα ηταν φασιστας, γουρουνι της ακροδεξιας, και μπορει να εβριζαν και την ΕΑ που δεν τον συνελαβε που επετεθη σε εναν ανημπορο μετανασταση που η ατιμη κενωνια και ετουτος δω ο κοσμος ο ματαιος τον εριξε στα ξενα χερια.

 3. Nik avatar
  Nik 22/09/2012 11:42:45

  Εκτός βέβαια και αν είχες σκύλο που θα αναλάμβανε να του χώσει κάνα δύο δαγκωνιές. Τότε τα ΜΜΕ θα μιλούσαν για τον ήρωα Αζόρ που προστάτευσε με αυτοθυσία το αφεντικό του, και πως τα ζώα είναι πιο άξια από τους ανθρώπους.... τα γνωστά. Ρεζουμέ: ο σκύλος έχει περισσότερα δικαιώματα από τον άνθρωπο, στην εποχή και τον τόπο που ζεις.

  Χάθηκε το μέτρο, χάθηκε και η μπάλα.

 4. kinezos avatar
  kinezos 22/09/2012 11:58:16

  Ρε franc να σου πω κατι? Σε ολους εχει τυχει και αν προκειται για πιτσιρικια, που θα σου παρουν ενα 2ευρω να παει να... Δε βαριεσαι. Αλλα το δυστυχημα ειναι οτι αυτα τα παιδακια -που ειναι τα θυματα στην τελικη- η "προοδευτικη" μας πολιτεια δεν εχει ενδιαφερθει να τα παρει απο το δρομο και να τα προστατεψει, χωνοντας μεσα τους "κηδεμονες" νταβαδες με ξυλο ανελεητο. Στο ονομα ποιανου προοδευτισμου επιτρεπουμε σε καποιους να εκμεταλλευονται παιδια?

 5. Ελευθερία avatar
  Ελευθερία 22/09/2012 12:19:14

  Και να τις βάλεις τις φωνές δεν θα γίνει τίποτα... Μόνοι μας είμαστε.

  "Δεν υπάρχει κράτος, μαντάμ", όπως είπε και ο Ρένος στην τελευταία του ταινία. Μετά βέβαια πήγε κι έβαλε υποψηφιότητα με τη ΝΔ και μας ξενέρωσε εντελώς. :P

  • Πανέξυπνη avatar
   Πανέξυπνη @ Ελευθερία 22/09/2012 21:07:33

   Δεν...υφάρχει! Δυστυχώς.

  • Πανέξυπνη avatar
   Πανέξυπνη @ Ελευθερία 22/09/2012 21:17:21

   Υπάρχει κράτος, πως δεν υπάρχει, για τους Έλληνες.
   Ας τολμούσα να τον αγγίξω και να βλεπες με συνοπτικές διαδικασίες που θα ήμουν και πόσοι θα με έβριζαν.

   Ούτε κατά διάνοια δεν επιτρέπεται να τους αγγίξεις.....

 6. nikos avatar
  nikos 22/09/2012 12:36:10

  Μπορείς ( με κάθε δίκιο) να βάλεις τις φωνές, μπορείς επίσης να το αντιμετωπίσεις σαν κάθε άλλη καφριλα που συμβαίνει καθημερινά γύρω σου.
  Σίγουρα όμως πρέπει να αποδώσεις ευθύνες σε αυτούς που τόσα χρόνια φτιάξαν αυτό το πλαίσιο ατιμωρησίας και ανασφάλειας των πολιτών. Με νομούς γίνανε αυτά και υπάρχουν ονοματεπώνυμα.

 7. armageddon avatar
  armageddon 22/09/2012 12:50:11

  Θα ξεβρωμίσει ο τόπος...που θα πάει...

 8. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 22/09/2012 13:17:41

  Δέν θά ἔπρεπε νά ἔχετε παράπονο,κάτι διδαχθήκατε ἀπό αὐτήν τήν ἰστορία,ὅτι τό σύστημα εἶναι τέτοιο,πού ὄχι αὔριο,σέ λίγη ὥρα αὐτοί εἶναι πάντα ἐλεύθεροι γιά νά συνεχίσουν τό ἔργο τους,μέχρι τόν ἐπόμενοπ καφέ μέ τσιγάρο στό τμήμα...,ἄν εἶναι μεσημέρι,θά 'χει καί πίτσα...
  Κυρία μου,τά πράγματά σας στίς τσέπες σας!Στήν Ἑλλάδα ζεῖτε...
  Ἐγῶ στή θέση σας καί τόν καφέ,σπίτι μου θά τόν ἔπινα.

  • Πανέξυπνη avatar
   Πανέξυπνη @ Κυθήριος 22/09/2012 21:05:47

   Καλέ μου Κυθήριε ούτε οι τσέπες μας σώζουν πλέον. Κι από κει μου το πήραν τον χειμώνα...ένεκα συνωστισμού στο Metro.

   Σκέφτομαι να ράψω διπλές εσωτερικές και στις εξωτερικές να βάλω...φίδια.

   Να ρωτήσω και κάτι, όταν κάποιος με επισκέπτεται πολύ μακρυά απ' το σπίτι μου, τι θα του πω, πεταγόμαστε καμιά εικοσαριά χιλιόμετρα ως το σπίτι μου να σε κεράσω καφεδάκι;

   Γίνεται!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Πανέξυπνη 22/09/2012 22:00:52

    Ἔχεις δίκιο κοπέλα μου,ὅ,τι καί νά πεῖς καί συγνώμη καί γιά τό λίγο ἀπότομο ὕφος μου,ἑμένα φέτος τή βραδυά τῆς Ἀνάστασης μπῆκαν σπίτι μου καί μοῦ τό 'καναν λαμπόγυαλο,εἴμασταν στήν Ἐκκλησία...Δέν μένω στήν Ἀθήνα καί δέν μοῦ ἔχει τύχει ἀνάλογο περιστατικό μέ τό δικό σου στήν καφετέρια,ἀλλά εἰλικρινά,ἐγῶ,ἴσως ἐπειδή εἶμαι κι ὀξύθυμος,μπορεῖ καί νά τοῦ ἔφερνα καμμιά καρέκλα στό κεφάλι.Γι' αὐτό εἶπα ὅτι θά ἔπινα σπίτι μου τόν καφέ καλύτερα καί ὅποιος θέλει ἄς ἔλθει νά μέ βρεῖ ἐκεῖ...

 9. δημης avatar
  δημης 22/09/2012 13:32:34

  +++++++++++++
  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΗΓΗΘΕΙ:
  Στή Βικτώρια έξω από τον ΗΣΑΠ πέφτει, κυριολεκτικά στα χέρια μου ,ένας πορτοφολάς ....Πίσω του γυναίκα ασθμαίνουσα και φωνάζουσα ΚΛΕΦΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.. Ο Αστυνομικός τον συνέλαβε ...."στο πηγαδάκι " που δημιουργήθηκε ...επικράτησε η..."λαϊκή απαίτηση "..να αφεθεί ελεύθερος (έκλεψε το πορτοφόλι για να φάει ,έλεγαν...) και όπως ήταν φυσικό ο αστυνομικός οργίστηκε με την συμπεριφορά του πλήθους και απλά έπραξε το καθήκον του...
  Όταν μου το εδιηγείτο ...του απάντησα:
  Κακώς που δέν τον άφησες ελεύθερο...
  Πριν όμως το κάνεις να θέσεις στους αντιρρησίες -δημοκράτες -φιλάνθρωπους κλπ ..,πολίτες ...το εξής
  Τον αφήνω ελεύθερο τούτη τη στιγμη αρκεί....
  Να δώσει το πορτοφόλι στη γυναίκα και... να του δώσουμε το πορτοφόλι ένός από σάς ,όπως είναι στην τσέπη του να πάει ο..ταλαίπωρος να...φάει και αυτός που έδωσε το πορτοφόλι του να τρέχει γιά διπλώματα ,κάρτες ,άδειες κλπ....
  Τού ..άρεσε η..ιδέα και μου υποσχέθηκε πως σε επόμενη θα την ακολουθήσει...
  Αλλά ,για να είμαστε ειλικρινείς ... και αυτοί οι κλέφτες δηλ ..ακολουθόυν το...παράδειγμα και κυρίως τις τακτικές ττών εντεταλμένων , της τρόϊκα ή το ..ανάποδο;;;

 10. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 22/09/2012 14:50:56

  Και τι θες να πεις; Οτι εμεις φταίμε που έχουμε κινητά και οχι οι λαθρομετναστες που μας κλέβουν; Ρε Φάκτορα, είπαμε ελεύθερος διάλογος, αλλά αυτο το προιόν της συνιστώσα για τα social media, τι τον αφήνεις να μας πρήζει στην ανοησία;

 11. giorgos avatar
  giorgos 22/09/2012 17:38:55

  Μα καλά δεν διαβάζεις τις ανακοινώσεις του υπουργού ΠΡΟΠΟ??? Δεν άκουσες στα κανάλια οτι στην Αθήνα εχει βελτιωθεί η ασφάλεια του πολίτη ιδιαίτερα μετά τον καφέ που ήπιε Σαμαράς στην Ομόνοια??????

 12. Socrates avatar
  Socrates 22/09/2012 19:16:15

  Αποψη μου. Πιανεις τον κλεφτη, τον κανεις μαυρο στο ξυλο. Παιρνεις το κινητο σου πισω, κι οτι αλλο κλεμμενο εχει στις τσεπες του, και τοτε μονο αισθανεται ανυπαρκτος. Τελος, αποχωρεις με το χαμογελο της εκδικησης-ευχαριστησης, ενω ο κλεφτης αιμορραγει σε οριζοντιοση με το εδαφος.

  • Πανέξυπνη avatar
   Πανέξυπνη @ Socrates 22/09/2012 21:09:16

   Και πας εσύ "μέσα" χωρίς χαμόγελο μάλλον!

 13. Λακμος avatar
  Λακμος 22/09/2012 19:46:39

  Χρειαζονται σχολια; Νομιζω οτι το ρεπορταζ τα λεει ολα:
  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4754208

 14. Παύλος avatar
  Παύλος 22/09/2012 20:00:43

  Τώρα τί τα θέλετε αυτά τα άρθρα και τα σχόλια ; Δεν βλέπετε ότι αποπροσανατολίζετε την Κυβέρνηση και την κοινωνία από τον μεγάλο κίνδυνο να καταλυθεί η Δημοκρατία;
  Δεν βλέπετε ότι μας ...καθυστερείτε από το να πολεμήσουμε την Χ.Α. ;;;;

 15. popaia avatar
  popaia 24/09/2012 14:04:23

  Έχει δίκιο ο Παύλος. Μα είναι δυνατόν; Κινδυνεύει η τέλεια αριστερή δημοκρατία της τέλειας αριστερής αυτής χώρας που με τόσο κόπο δημιούργησαν οι τέλειοι αριστεροί μας και ζούμε τέλεια όλοι οι φτωχότεροι και μη προνομιούχοι, κι εσείς ασχολείστε με ασήμαντες λεπτομέρειες; Άντε τρεχάτε να κυνηγήσετε κάναν χρυσαυγίτη πριν μας χαλάσει το τέλειο αριστούργημα κι αφείστε ήσυχους τους λαθρό. Ποιόν πείραξαν, ποιόν ενόχλησαν οι καϋμένοι; Ε, καμιά γρηά να σφάξουν, ψιλοπράγματα. Άκακοι κι αυτοί όπως οι προστάτες τους. Όμοιος τον όμοιο... Και το κράτος τσιφλίκι τους. Οι νόμοι κι η Αστυνομία στην υπηρεσία τους, εναντίον του κοσμάκη. Η τελειότης δηλαδή! Ουστ παλιοναζί που πάτε να μας ξυπνήσετε απ' το όνειρο.

  • Carl Sagan avatar
   Carl Sagan @ popaia 24/09/2012 14:46:04

   Οι ΧΑυγίτες είναι κακά παιδιά γιατί δέχονται αδιαμαρτύρητα, ή μάλλον επιζητούν την άρση της ασυλίας τους, και χαλάνε την πιάτσα. Είναι επίσης κακά παιδιά γιατί διανέμουν φαγητό μόνο σε Έλληνες, που είναι φυσικά μια φτηνή υποκριτική κίνηση εντυπωσιασμού από την οποία ορθά απέχουν τα υπόλοιπα ειλικρινή κόμματα, τα οποία προσφέρουν στο λαό άφθονη και εκλεκτής ποιότητας ιδεολογική τροφή, κατά πολύ ανώτερη από τις ποταπές πατάτες και τα κρεμμύδια των ΧΑυγιτών, πουφ! Είναι τέλος κακά παιδιά γιατί διώκοντας τους λαθραίους αλλοδαπούς μικροπωλητές αποδεικνύουν ότι η παραβατικότητα μπορεί να παταχθεί, και δεν αποτελεί φυσική νομοτέλεια σαν τη βροχή και τους φόρους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.